Morozov puhui haastattelussa immuniteetista, joten voidaan päätellä, että korona halutaan nopeasti "alta pois" ja pelit pelataan vaikka sitten altistuneena.
Maailman tilanteen huomioonottaen asenne on vähättelevä ja moraalisesti väärä. Venäläiset vähät välittää moraalikysymyksistä, joten pelkästään Kohelon ja venäläisten kannalta stragedia on erinomainen.
Tarkoitatko muuten strategiaa vai tragediaa? Vai saako lukija päättää itse?KHL:n salattu stragedia on kuin Ruotsin koronastragedia.
KHL:n salattu stragedia on kuin Ruotsin koronastragedia. Miksi pitkittää väistämätöntä? Nyt ei kumminkaan pelata vanhempien ihmisten kustannuksella, vaan hyväkuntoisten ammattiurheilijoiden, joiden vakavasti sairastumisen riski huitelee lähellä nollaa.
KHL:n salattu stragedia on kuin Ruotsin koronastragedia. Miksi pitkittää väistämätöntä? Nyt ei kumminkaan pelata vanhempien ihmisten kustannuksella, vaan hyväkuntoisten ammattiurheilijoiden, joiden vakavasti sairastumisen riski huitelee lähellä nollaa.
Tottakai jokaisessa taudissa on riskit ja jokainen tauti voi jättää jälkensä elimistöön. Puhutaan todennäköisyyksistä. Jos todennäköisyys saada vakava tauti, joka jättää pitkäaikaisia vaikutuksia on 0.5% luokkaa, niin ei sitä voi puhua kovin suurena riskina, vaan pienenä. Tuon takia lajeja ei kannata lopettaa, vaikka tauti jylläisi kaikki läpi. Jonain mittarina voidaan pitää vaikka tehohoitoa tarvitsevien lukumäärää. Tuo tarkoittaa yleensä vakavempaa muotoa taudista, mutta kuinka monta sairastuneista on tarvinnut tehohoitoa? Ei kovin moni, vaikka joukossa on paljon muitakin kun hyvän kunnon omaavia ihmisiä.Etenkin kun:
Covid-19 viruksen aiheuttamia pitkäaikaisvaikutuksia mm. keuhkoihin ja sydämeen ei vielä tunneta. Uusimpien yhdysvaltalaisten tutkimustulosteen mukaan on tosin jo olemassa todisteita siitä, kuinka Covid-19 vaikuttaa sydämeen. Tutkimus nosti esiin mahdollisuuden, että Covid-19: stä toipuvat urheilijat saattavat kohdata vakavia tai kestäviä sydänkomplikaatioita, ja lääketieteen asiantuntijat ovat vaatineet sydänseurantaa urheilijoille, jotka palaavat
No nyt kyllä missasit aika paljon oleellista informaatiota. Jos 78%:lle koronasta jo toipuneille on muodostunut muutoksia sydänlihakseen ja 60%:lle on sydänlihaksen tulehdus niin ei voida puhua lähelle nollatason riskiä kuten väitteesi kuului.Tottakai jokaisessa taudissa on riskit ja jokainen tauti voi jättää jälkensä elimistöön. Puhutaan todennäköisyyksistä. Jos todennäköisyys saada vakava tauti, joka jättää pitkäaikaisia vaikutuksia on 0.5% luokkaa, niin ei sitä voi puhua kovin suurena riskina, vaan pienenä. Tuon takia lajeja ei kannata lopettaa, vaikka tauti jylläisi kaikki läpi. Jonain mittarina voidaan pitää vaikka tehohoitoa tarvitsevien lukumäärää. Tuo tarkoittaa yleensä vakavempaa muotoa taudista, mutta kuinka monta sairastuneista on tarvinnut tehohoitoa? Ei kovin moni, vaikka joukossa on paljon muitakin kun hyvän kunnon omaavia ihmisiä.
Tuoreimman saksalaisen, lääketieteen asiantuntijaryhmän tutkimustuloksen mukaan koronan sairastaneista ja siitä parantuneista testiryhmän jäsenistä magneettikuvauksella haivaittiin 78%:lla muutoksia sydänlihaksessa ja 60%:lla sydänlihaksen tulehdus. Vaikka nämä eivät urheilijoita olleetkaan niin vertailukohdaksi käyvät hyvin.
Olisiko tähän linkkiä? Kiinnostaa yleisesti ottaen.
Ehkä siksi, että testaamattomassa rokotteessa on vaaransa.En suoraan sanoen ymmärrä miksi KHL pelaajia ei rokoteta jo reilu kuukausi sitten Venäjällä lanseeratulla rokotteella, jonka Putinin mukaan sai jopa hänen tyttärensä. Sehän Venäjän virallisen tiedon mukaan "antaa pysyvän ja jatkuvan suojan virusta vastaan"
Vitsikästä tuossa Liigan kuumeen mittaamisessa on toteamus, että kuumeisilla ole asiaa hallille. Ainakin itse olen ymmärtänyt että näin on toimittu ihan jo ennenkin koronaa ;)
Tosin Liiga toteaa, että "jokaiselta hallin pelaajatasolla liikkuvalta henkilöltä mitataan päivittäin ruumiinlämpö ennen tasolle saapumista. Mikäli henkilöllä on kuumetta, ei pelaajatasolle ole pääsyä".
Voihan oikeaa asennetta näköjään KHL-puolella vitsinä pitää, mutta todellisuudessa Liigan menettelystä KHL:llä olisi paljon opittavaa. Liiga käyttää rahaa pelaajien terveydestä huolehtimiseen.
Asenne on tuon osalta oikea, ei siinä mitään. Liiga mittaa kuumeen pelaajilta ja jos on kuumetta, ei ole asiaa pelaajatasolle. Näin on ihan normaaleissakin olosuhteissa, että kuumeisena ei tulla hallille. Mutta miten tämä liittyy koronan torjuntaan?
Siis ihan kiihkottomasti faktat näyttävät mielestäni juuri nyt siltä, että KHL tekee paljon enemmän kuin torstaina kautensa avaava Liiga, joka ei todellakaan käytä paljon rahaa.
Suomessa ja Venäjällä on hieman eri tilanne koronan suhteen, joten on ihan selvää, että toimet sen torjumiseksi eroaa myös. Jos Suomessa olisi vastaava tilanne kuin Venäjällä, Liigaa tuskin pelattaisiin, sillä ei Liigalla tai joukkueilla olisi varaa riittäviin järjestelyihin.Asenne on tuon osalta oikea, ei siinä mitään. Liiga mittaa kuumeen pelaajilta ja jos on kuumetta, ei ole asiaa pelaajatasolle. Näin on ihan normaaleissakin olosuhteissa, että kuumeisena ei tulla hallille. Mutta miten tämä liittyy koronan torjuntaan? Onko Liigan kärki siis tuon kuumeen mittailussa? Mä olen ymmärtänyt että KHL:ssä tehdään kuumeen mittaamisen lisäksi säännölliset koronatestit (en tiedä onko päivittäin/aina reissattaessa/ainakin rajoja ylittäessä?). Mä olen ymmärtänyt että Liiga testaa ennen kauden alkua kerran ja jos liittyy joukkueen vahvuuteen niin sitten pitää testata uudestaan. Okei, kaikki pelaajat testataan siis kerran. Tämän lisäksi toki on käsidesiä tarjolla ja kasvomaskeja suositellaan/jopa vaaditaan hallille tultaessa ja sieltä poistuttaessa. Kiva.
Siis ihan kiihkottomasti faktat näyttävät mielestäni juuri nyt siltä, että KHL tekee paljon enemmän kuin torstaina kautensa avaava Liiga, joka ei todellakaan käytä paljon rahaa. Se, kenen kannattaa nyt opiskella ja keneltä, on sitten varmaan katsojan silmässä mutta ainakin omasta mielestäni kaikkien kannattaisi nyt opiskella mahdollisimman paljon toisiltaan kun kenelläkään ei ole hajuakaan siitä miten asiat etenee viikon tai kahden kuukauden päästä. Ja ylimielinen asenne "ryssät kusettaa ja on tahallaan kaikessa paskoja ja Suomessa hommat osataan kun me olemme luterilaisia" ei ainakaan välttämättä ole voittava asenne, mutta kohtahan se nähdään sitten.
Tosin Liiga toteaa, että "jokaiselta hallin pelaajatasolla liikkuvalta henkilöltä mitataan päivittäin ruumiinlämpö ennen tasolle saapumista. Mikäli henkilöllä on kuumetta, ei pelaajatasolle ole pääsyä".
Voihan oikeaa asennetta näköjään KHL-puolella vitsinä pitää, mutta todellisuudessa Liigan menettelystä KHL:llä olisi paljon opittavaa. Liiga käyttää rahaa pelaajien terveydestä huolehtimiseen.
40% kantajista on oireettomia. Joten se kuume ei ole kovin varma idikaattori.Koronan osalta yksi ilmenemismuoto on kuume. Olen käynyt testissä ja tuohon kiinnittivät huomiota.
Itse en usko, että kukaan olisi tarkoituksella paha ja piittaamaton, niin Venäjällä kuin Suomessakaan.
Koronan osalta yksi ilmenemismuoto on kuume. Olen käynyt testissä ja tuohon kiinnittivät huomiota.
En ole sellaisia faktoja nähnyt. Venäjällä ovat myös sitä mieltä, että nyt tehdään aivan liian vähän ja KHL on painanut päätään pensaaseen. Asiasta käydään useissa Venäjän medioissa keskustelua. Ainakin HS on raportoinut 4-5 venäläismedian juttuja tästä tällä viikolla. Osa vaatii parempaa testausta, osa jopa kautta poikki välittömästi. KHL:n osalta huonosta työstä kertoo myös pelaajien isot tartuntamäärät. Niitä jopa kauhistellaan Venäjällä.
Mutta olisiko niin, kuten usein KHL:n osalta, Suomessa ollaan paavillisempia kuin paavi itse? KHL:n ongelmia koronan osalta ei täällä rehellisesti myönnetä, mutta Venäjällä estoa ei ole arvostella tiukastikin KHL:n toimia.
Ei kai tätä fiksuksikin kutsumaansa salastrategediia ole esittänyt kuin yksi palstalainen? En toki täältä kaikkia viestejä ole lukenut, joten olen saattanut missata jotain.Ja siis tarkoituksenani ei ole tässä haukkua Liigaa, he tekevät parhaansa siten kuin osaavat. Enemmänkin tarkoituksenani oli korostaa, että ne samat asiat, joista KHL:ää nyt arvostellaan ja samat teoriat laumasuojan tarkoituksellisesta hakemisesta urheilijoiden turvallisuudesta piittaamatta voidaan kyllä samantien soveltaa kotimaiseen Liigaankin. Itse en usko, että kukaan olisi tarkoituksella paha ja piittaamaton, niin Venäjällä kuin Suomessakaan.
Tästä hieman lisätietoja? Mitä semmoista Liiga on tehnyt mistä pitäisi ottaa mallia ja miten Liiga käyttää rahaa pelaajien terveydestä huolehtimiseen? Kenties testaamalla?mutta todellisuudessa Liigan menettelystä KHL:llä olisi paljon opittavaa. Liiga käyttää rahaa pelaajien terveydestä huolehtimiseen.
Eristyi viranomaisten määräämän verran. Viranomaiset antoivat puitteet, jonka mukaan toimittiin.Yksi esimerkki oli Kirkkonummen "eristäminen", jossa KHL-joukkue ei eristynyt
Tästä toki tiedetään, että Venäjällä tämä ei pidä paikkaansa. Yksi esimerkki oli Kirkkonummen "eristäminen", jossa KHL-joukkue ei eristynyt. Osa KHL:n tartunnoista on tullut huonojen päätösten seurauksena. Pelaajat kärsivät, koska seura ja KHL ei välitä hoitaa työtään kunnolla.
Suomessakin on munittu saunailloissa yms, mutta ei se ole yhtä tiheää kuin Venäjällä.
Ja vielä väännän rautalangasta, sinä argumentoit että KHL ei tee riittävästi ja sanot, että KHL:n pitäisi ottaa oppia Liigasta, joka ilmeisesti mielestäsi tekee riittävästi. Fakta on kuitenkin se, että KHL:ssä pelaajia testataan ja Liigassa näemmä ei - ainakaan mitään etukäteistä sitoumusta tälläiseen ei Liigassa ole tehty lukuunottamatta tuota yhtä testikertaa.