Corey Locke TPS:ään

  • 222 901
  • 502
Kyllä taas lyötyä lyödään :-)
Moniko täällä kesällä kyseenalaisti Locken ja Vuoren sopparista..??


Ja mitä tulee noihin luotuihin paikkoihin niin kyllä ne rehellisesti sanottuna on viime matseissa vähentynyt aika pirusti..


Mun mielestä on ihan turhaa lähteä osoittelemaan sormella Vuorta tai Lockea, huti mikä huti ja enemmänkin paskaa säkää kuin huonoa scouttaamista.. Kysykää vaikka Jarkko Ruudulta!

Näin heti ensimmäisen pelin jälkeen että ei tule pärjäämään. Näet viestini kahlaamalla ketjun alkupuolta läpi.

Mies ei kyllä minusta luo paikkoja tarpeeksi, tai ainakaan tarpeeksi hyviä. Lisäksi ratkaisut ovat kaikki löysiä lättyjä jotka on toistaiseksi puolustettu pois joko pakin tai veskan toimesta koska ei ikinä lauo on helppo aavistaa poikkaria ja maalin eteen tulevaa syöttöä. Ei myöskään rakentamalla rakenna itse paikkoja, lähinnä nyö syötöt ja paikkojen luonti on seurausta vastustajasta ja vastustajan ratkaisuista kiekottomana. Toisin sanoen Locke ei aiheuta kertaakaan pelissä tilannetta josta muodostuisi maalintekopaikka ellei se sitä jo aikaisemmin ollut (vrt. 4-3 -> 4/3-2 tai 3-2 -> 2-1 / 1-0) jos ymmärrätte mitä tarkoitan ja siinä ehkä se suurin heikkous tällä hetkellä.

Miestä on hyvä verrata esim Dragan Umicevicciin, liikkeeltään myös heikko, mutta on isokokoisempi ja pystyy käyttämään kroppaansa ja vajaavaista liikettään hyödyksi tekemällä pelitilanteista vaarallisempia. Uskoisin että suorassa ja kaarreluistelussa molemmat yhtä nopeita, kun taas laitetaan miehet 3-3 3-2 2-1 tilanteisiin tai kulmiin pelaajat niin huomaatte eron.

Kenen vika se sitten on että Locke ei pärjää? Mielestäni ensimmäinen syyttävä sormi osoittaa miehen scoutanneeseen kaveriin eli Vuoreen. Mitenköhän päätös hankkimisesta on tehty, onko verrattu esim saman sarjan kavereihin jotka ovat jo muissa sarjoissa esiintyneet joita verrattu jo liigassa esiintyneisiin kavereihin vaikka ihan liikkeeltään ja kaksinkamppailu voimaltaan? Vai onko edes nähty miehen peliä ja otettu se kovin mitä agentit tarjonneet tilastojen perusteella?

Toinen syyttävä sormi osoittaa Lockea. Yleisesti 350k äijän pitäisi jollain tavalla tehdä itsensä hyödylliseksi joukkueelle, samalla tavalla kuin sen 15k junnun, ei sekään pelille pääse jos ei hyötyä joukkueelle.

Vaihtaisin Locken oikeastaan mihin vain.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Locken vika ei ole ettei pärjää meidän liigassa, vaan Ari Vuoren.

Taas harvinaisen kypsä kommentti. Itse en ole jaksanut ottaa osaa tähän Locke-keskuteluun, koska tässä ei tällä hetkellä auta muu kuin olla hiljaa ja hyväksyä se fakta että Locke pelaa meillä loppukauden ellei saa muualta tarjousta -- enkä usko että niin tulee käymään. Mutta kommenttisi on suoraan sanoen ala-arvoinen. Locke hankittiin ykkössentteriksi ja floppaa -- syytä scouttia. Yhtä hyvin voisit syyttää Tepsin bussikuskia. Locken kaiken järjen mukaan pitäsi pärjätä meidän liigassa, koska hän pärjää vähintäänkin yhtä hyvässä liigassa nimeltä AHL. Kaukalon koko on lievästi erilainen, mutta ero ei ole niin radikaali ettei Locke enää tietäisi missä on.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No miksi hänelle ei sitten anneta ykkösketjun pelaajia (molemmille) laidoille?

Hyvä kysymys. Olisikohan vastaus siinä, ettei kumpikaan valmennusjohto (Virta/Strömberg ja Pajuoja & co) ole uskonut yhdistelmän Vahalahti-Locke-Willsie toimivan.

Jos nyt vertaa vaikkapa Koskirannan viime aikojen esityksiä Locken vastaaviin, niin onhan siinä selvä ero. Koskiranta on parantanut pelaamistaan ja ansaitsee tällä hetkellä ilman sarvia ja hampaita paikan ykkösen keskellä. Locke väläyttelee muutaman kerran ottelussa mutta hänen pelaamisensa perusilme on väsyneen ja laiskan oloinen. Mitään suuntaa parempaan ei ole ollut joulun jälkeen näkyvissä.

Nyt kun Anttila on tulikuuma pelaaja, niin Lockea voisi koettaa hänen vierellään. Yhdistelmää Tuomainen-Locke-Anttila kannattaisi kokeilla. Samalla saisimme erittäin työteliään kolmosketjun muotoon Hattunen-Laakso-Virtala.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Yksi kysymys Mr.Fox... Ja ilman yhtään mitään vittuilua tai provoa.. Montako matsia olet livenä nähnyt tällä kaudella Lockelta?
Arvostan kovasti että perustelet kysymyksesi ja mielipiteesi erittäin tarkasti ja hyvin.. jopa välillä tulee niitä lukiessa itsellekin sellainen olo että ei se Locke nyt niin paska olekaan.. Kysymykselläni haen vaan sitä takaa että telkkarista ei näe kaikkea sitä laiskuutta mitä herrä siellä kentällä viljelee..eihän se ehdi edes niihin kuviin siellä.. Vaihtoaitioon liuku on jotain uskomatonta, eilenkin kun oli kentällä maalin aikana (mikä on positiivista), hyvä että ehti tuuletuksiin mukaan kun fleguna siellä liukui pettyneen näköisenä viisikkoon kiinni.. Kerran on hymyillyt tän kauden aikana ja se oli jäähyboxissa kun virkailija heitti jonkun kevennyksen, Mutkan kiittämisessä on aina yksi joka harhailee jossain muualla kuin hakkaamassa lapoja jäähän.. Pelitilanne löysäilyt on jo käyty täällä läpi joten niistä ei sen enempää..
Ja kyllä mäkin niin perkeleesti haluaisin uskoa ja toivoa että se siitä vielä lähtee mutta ihan oikeesti, ei se vaan taida lähteä! Tuska on kova, Lockella, valmennuksella ja kannattajilla..
 

Paco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakko kirjoittaa Lockesta pari sanaa, kun tuli eilen miestä tarkasti seurattua. Kun mies tänne kesällä signattiin niin oli useiden muiden tavoin ihan pähkinöinä, vihdoin tänne tulee tasonsa osoittanut pistenikkari ja nostaa Tepsukan vaikka reppuselkään mikäli peli ei joukkueella kulje...no hieman toisin on käynyt!

Eilisessä pelissä Corey vaikutti aralta, laiskalta ja luovuttaneelta. Täällä on jo useaan kertaan mainittu että mies ei taklaa, ei taistele, luovuttaa heti kun kaveri on potkun verran karussa ja tosiaan se liuku vaihtoon alkaa kymmeniä metrejä ennen vaihtoaitioa. Ihmettelen miten ammattiurheilija voi olla tai ainakin näyttää olevan noin huonossa fyysisessä kunnossa? Mies tuntuisi tarvitsevan paineluelvytystä jokaisen jäälläkäynnin jälkeen..

Ihmettelen eikö miestä yhtään hävetä mikäli huhut tilipussista pitävät paikkansa? Luulisi jokaisen normaalin pelimihen tuntevan olevansa edes hieman vastuussa joukkueen menestyksestä varsinkin kun on hankittu ns. johtavaksi pelaajaksi. Tällainen tunne sitten kentällä osoittautuisi edes siten, että Suikkasen sanoin jätettäisiin ne suolenpätkätkin sinne kentälle. Tuskin Locken tehottomuus edes niin paljon sapettaisi, jos mies olisi helvetin yritteliäs ja raataisi kunnolla. Voisi edes toivoa, että kyllä yritteliästä jossain vaiheessa palkittaisiin onnistumisilla ja se takalukko aukeasi.

Yhteenvetona voisin todeta, että Locke näyttää (ilemeisesti lähes joka ilta) sille ettei viihdy Suomessa, Turussa eikä TPS:ässä. Luulen miehen suuntaavan ensi kaudeksi takaisin kotimaahan tai sitten alkaa hurja alamäki ja seuraavat kauden neppailee jossain DEL-liigassa ennen hokkareiden naulaan laittoa.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Taas harvinaisen kypsä kommentti. Itse en ole jaksanut ottaa osaa tähän Locke-keskuteluun, koska tässä ei tällä hetkellä auta muu kuin olla hiljaa ja hyväksyä se fakta että Locke pelaa meillä loppukauden ellei saa muualta tarjousta -- enkä usko että niin tulee käymään. Mutta kommenttisi on suoraan sanoen ala-arvoinen. Locke hankittiin ykkössentteriksi ja floppaa -- syytä scouttia. Yhtä hyvin voisit syyttää Tepsin bussikuskia. Locken kaiken järjen mukaan pitäsi pärjätä meidän liigassa, koska hän pärjää vähintäänkin yhtä hyvässä liigassa nimeltä AHL. Kaukalon koko on lievästi erilainen, mutta ero ei ole niin radikaali ettei Locke enää tietäisi missä on.

Juice-boy ottaa ihan rauhallisesti vaan. Kyllä se on niin, että vaikka me kannattajat oltaisiinkin oltu kesällä ihan pähkinöinä täällä, niin meille ei kuulu se vastuu näistä hankinnoista. Ari Vuorelle käsittääkseni maksetaan palkkaa tästä hommasta, muuten mä voisin hoitaa tämän homman. Katotaan vaan ketä voitti Ahl:n pistepörssin ja tehdään sopimus. Jos kaveri maksaa 350 000€, niin kyllä silloin täytyy mennä paikan päälle ja nähdä onko siitä meijän liigaan. Joku jo totesi, että Sm-liigassa luistelu on avainroolissa kun mietitään uusia pelaajia.

Mistä sä sitten yleensä mitään tiedät, sähän olisit vissiin Pekka Virrankin pitänyt täällä tappiin asti. Nyt se nähdään, peli on ihan erinlaista( paljon parempaa) mitä Virran aikana kertaakaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Hyvä kysymys. Olisikohan vastaus siinä, ettei kumpikaan valmennusjohto (Virta/Strömberg ja Pajuoja & co) ole uskonut yhdistelmän Vahalahti-Locke-Willsie toimivan.
Sittenhän asia olisi selvä ja meikäläinen pitäisi turpansa kiinni!

MUTTA... (OSA I) kun asia ei ole niin yksinkertainen. Harjoituskauden aikana Pekka Virta nimenomaan hehkutti Brian Willsien liityttyä kokoonpanoon, että nyt on ykköskentällinen kasassa: tarkoittaen yhdistelmää Vahalahti-Locke-Willsie. Tämä oli ainakin Turun Sanomien paperiversiossa ja muistaakseni (?) kopioin ainakin osan tuosta tekstistä tänne. Jo tässä pitäisi olla peruste sille, että Pekka Virta olisi peluuttanut tuota kentällistä juuri tuossa muodossa vähintään viidessä ottelussa peräkkäin, kun kaikki olivat pelikuntoisia. Mutta ei niin ei...

MUTTA... (osa II) ennen kauden alkua myös Vahalahtea haastateltiin Turun Sanomien paperiversiossa. Muistaakseni (?) kopioin myös ainakin pätkän tuosta jutusta tänne. Haastattelussa Vahalahti muistelee uransa alkuvuosia ja kiittelee sitä, kun pääsi pelaamaan ketjussa Vahalahti-Sahlstedt-Virta niin pitkään. Siinä oppi lukemaan kavereiden ajatuksia ja syöttöjä uskalsi heittää sokkonakin, kun pystyi luottamaan siihen, että se ketjukaveri on siellä tietyssä paikassa. Toiseen kysymykseen tulevasta ykköskentästä (Vahalahti-Locke-Willsie) vastasi suunnilleen vain, että kunpa pääsisi/saisi pelata mahdollisimman paljon samojen kavereiden kanssa. Loppuun vielä totesi, että on todella harmi, kun tuollaisia 2000-luvun ketjuja ei synny, jotka saavat pelata pitkään yhdessä.

ELI... päävalmentaja on hehkuttanut ennen kauden alkua ykkösketjun olevan kasassa. 1/3 ykkösketjun kokoonpanosta on esittänyt median kautta vienon toiveen saada pelata samojen ketjukavereiden kanssa mahdollisimman paljon.

Vielä kerran kysymys: miksi Vahalahti-Locke-Willsie eivät pelaa yhdessä?

Enkä tässä nyt huutele Lockelle mitään kahden vuoden jatkosopimuksia hinnalla millä hyvänsä tai mitään muutakaan. Oikeastaan kaikki, mitä kysyn, on, että Lockelle annettaisiin se kunnon näytönpaikka. Hänet hankittiin tänne ykköskorin mieheksi, niin miksi valmennusjohto ei sitten anna hänelle ykköskorin miehiä rinnalle?

5-10 matsia ykköskentän yhdistelmänä Vahalahti-Locke-Willsie. Jos ei lähde toimimaan, niin sitten ei lähde. Noiden 5-10 matsin jälkeen mäkin voisin yhtyä tuohon "ulkkari-Locke hiuksista vittuun" kuoroon, jos tulosta ei ala syntyä. Valitettavasti nyt alkaa vain jo olla turhan myöhä tuollaiselle. Tuo homma olisi pitänyt hoitaa jo syys-lokakuussa - viimeistään marraskuussa. Oikeastaan tuo 5-10 matsin jakso olisi pitänyt alkaa välittömästi, kun koko trio oli yhtäaikaa pelikuntoisena. Mutta kun ei niin ei...
Yksi kysymys Mr.Fox... Ja ilman yhtään mitään vittuilua tai provoa.. Montako matsia olet livenä nähnyt tällä kaudella Lockelta?
Kolme...

24.08.2012 SCB-TPS
25.08.2012 FRI-TPS
20.11.2012 TPS-KAL
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Locken pelissä harmittaa myös se, että hän ei vaivaudu muokkaamaan pelitapaansa joukkueelle hyödyllisempään suuntaan. Aika kuvaava oli se haastattelu, jossa Locke valitteli liigan puolustusvoittoisuutta. Siis vaikka Locke jo 35 peliä pelannut liigaa niin edelleen hän pelaa sellaista neppailupeliä, jolla ilmeisesti AHL:ssa pärjää ihan hyvin, mutta Sm-liiga ei ole mitään palaa. Locke on jäänyt täysin omalle mukavuusalueelleen eikä ole vastannut uuden liigan ja pelitavan haasteisiin. Ei vaikuta kovinkaan kunnianhimoiselta kaverilta suoraan sanottuna. Jos ei pysty auttamaan joukkuetta hyökkäyspäässä odotusten mukaisesti niin sitten pitäisi hoitaa edes muut pelin osa-alueet kunnolla. Lockelta ei kuitenkaan löydy raastovaihdetta, ei taklauksia, ei kunnon puolustuspeliä, ei liikettä eikä energiaa. Aloitusvoittoprosentti on viimeisimmän saatavilla olevan tilaston mukaan surkea 43. Reagointinopeus pelin sisällä on varmaan hitainta mitä olen ikinä nähnyt TPS-pelaajalta. Olemus näyttää katsomoon asti siltä, että hän haluaisi olla jossain muualla eikä homma kiinnosta yhtään.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Joo ei se tuosta mihinkään muutu. Kunhan nyt nostaa palkkaa vielä loppukauden ja palaa sitten hiihtelemään sinne mistä tulikin. On toi Locken pelaaminen oikeasti sen verran säälittävän näköistä. Tai raivostuttava lienee parempi sana. Ikään kuin kaveri ei edes viitsisi yrittää, jos kiekko ei ole lavassa.

Millaista lätkää siellä AHL:ssä sitten pelataan, jos noilla eväin voitetaan pistepörssi? Ja tosiaan kyllä mäkin aika kriittisesti katselisin Vuoren suuntaan, sillä tuskimpa Locke jätti pelitaitojaan kotiin rapakon yli tullessaan. Kaverin ominaisuudet on mitä ne on, eikä tuo paketti vain yksinkertaisesti toimi tässä liigassa. Haiskahtaa vahvasti faksiscouttaamiselta, tai sitten on vaan toivottu että Locke pystyy käsillään paikkaamaan heikkoutensa. Molemmat ovat aika huonoja ratkaisuja jos puhutaan 350 ke:n pelaajasta. Noh, toivottavasti kaikki osapuolet ovat oppineet tästä seikkailusta jotain.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika paljon ennen kauden alkua verrattiin Lukon Azevedoon ja yleisesti oltiin sitä mieltä että Locke näistä on se varmempi ja kovempi peluri. Molemmat pienikokoisia ja hyvin farmissa pisteitä tehneitä pelaajia. Lockesta luin jo silloin monelta ulkomaiselta forumilta että on hitaahko ja todella pehmeä. Tämähän sitten on huomattu suomessakin...
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Locke on liian huono SM-liigaan

Vielä kerran kysymys: miksi Vahalahti-Locke-Willsie eivät pelaa yhdessä?

Eihän Locke täytä yhdenkään seuraavien pelaajien ruutua: Vahalahti-Sahlstedt-Virta kentästä, lähelläkään. Kun puhuit tuosta vanhasta kokoonpanosta -> oli erittäin tasapainoinen kenttä, jossa kaikki liikkuivat hyvin ja tekivät töitä tunnollisesti molempiin suuntiin.
Vaikka sata peliä pelaisi niin ei tulisi mitään tuosta vanhasta mainiosta kentästä se paremmmin kuin tuosta ehdottamastasi kentästä juuri Locken heikkouden takia. Locke on kaikkia neljää muuta valovuoden perässä ainakin SM-liigassa.

Kauden alla kaikki vaikutti vielä ok, mutta sarjan alku paljasti karun totuuden eikä siitä mihinkään pääse, eikä vaikuta valitettavasti kelpaavan muuallekaan.
Ihan älytön ajatus olisi tuhlata Willsien ja Vahalahden energiaa tuon vätyksen kanssa pelaamiseen.
Odotan että edes kerran näkisi kaverin haastavan sen kohti tulevan pakin/vastustajan yleensäkin ja voittavan aikaa itselleen sen sokkosyötön/heiton maalille sijaan. Tai suoranaisen paniikkiheiton jonnekin vaan. Omassa päässähän Lockea surkeampaa ei ole aikoihin nähty, siis oikeasti.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Eihän Locke täytä yhdenkään seuraavien pelaajien ruutua: Vahalahti-Sahlstedt-Virta kentästä, lähelläkään

Aivan legendaarinen vitja.Antakaa nyt jo armoa ja laittakaa tämä Corey käsimatkatavaroiden kanssa takaisin rapakon taakse. Tai minne tahansa mistä saa euron latin takaisin palkasta. Lukko, haloo? On hyvä kahden suunnan sentteri, tekee peliä ja pelistä kuin pelistä joukkueen näköisen. Samaan kauppaan yksi Pikkarainen, laittakaa laituriksi Lockelle kun jonkun pitää pelata myös omaa maalia.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Locken vaihtaisin vaikka Petri Koskiseen (vaikka onkin laituri) ja Pikkaraisen Ryan Caldwelliin.

Game on rapakon takana ja Locke vaikka Sveitsiin, kiitos. Eikä ketään arpaa tilalle vaan mieluiten jollekin junnulle (Lindsten/Mähönen) sentteripaikka loppukaudeksi.
 

Nic42

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings
5-10 matsia ykköskentän yhdistelmänä Vahalahti-Locke-Willsie. Jos ei lähde toimimaan, niin sitten ei lähde. Noiden 5-10 matsin jälkeen mäkin voisin yhtyä tuohon "ulkkari-Locke hiuksista vittuun" kuoroon, jos tulosta ei ala syntyä. Kolme...

24.08.2012 SCB-TPS
25.08.2012 FRI-TPS
20.11.2012 TPS-KAL

Ehdotan, että keskityt ihan vaan noihin laskennallisiin tilastoihin. Takana 3 ottelua missä Lockea nähnyt pelaavan(live) ja yhä haikailet 5-10 ottelun kokeilua "josko sitten lähtisi kulkemaan"... WTF!
Ihan oikeasti(aikuisten), Locken pelistä ei tule tämän kauden aikana enää parempaa mitä nyt on nähty. Tänään oli taas oiva esimerkki mihin tämä pelaaja kykenee tässä liigassa tällä hetkellä. Eikä sitä faktaa muuta on sitten rinnalla Vaha & Willsie tai kuka muu tahansa tuosta joukkueesta.

Huippupelaaja erottuu pelillisesti kentällä on sitten laidalla kuka tahansa. Locke erottuu kyllä mutta positiivisesti ainoastaan silloin kun on vaihdossa. Tämä on ikävä fakta ja itsekin toivon/toivoin, että asia olisi toisin.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juice-boy ottaa ihan rauhallisesti vaan. Kyllä se on niin, että vaikka me kannattajat oltaisiinkin oltu kesällä ihan pähkinöinä täällä, niin meille ei kuulu se vastuu näistä hankinnoista. Ari Vuorelle käsittääkseni maksetaan palkkaa tästä hommasta, muuten mä voisin hoitaa tämän homman. Katotaan vaan ketä voitti Ahl:n pistepörssin ja tehdään sopimus. Jos kaveri maksaa 350 000€, niin kyllä silloin täytyy mennä paikan päälle ja nähdä onko siitä meijän liigaan. Joku jo totesi, että Sm-liigassa luistelu on avainroolissa kun mietitään uusia pelaajia.

Mistä sä sitten yleensä mitään tiedät, sähän olisit vissiin Pekka Virrankin pitänyt täällä tappiin asti. Nyt se nähdään, peli on ihan erinlaista( paljon parempaa) mitä Virran aikana kertaakaan.

Niin meille ei kuulu vastuu hankinnoista, mutta silti täällä on ketju nimeltä "Apua Vuorelle kaudelle 2012-13". Siitä niin viis, jos ei vastuu kuulu niin silloin kritisoiminenkin taitaa olla vähän turhaa/väärin? Ja scoutin homma menee varmaan jokaiselta jannulta vaikka silmät kiinni, mitä sillä ylipäätään tehdään mitään kun jatkoaika on täynnä mitä asiantuntevia jannuja.

Ja sen verran otan tähän Virta-lausuntoosi, että peli ei järjettömän erilaista. Se oli kyllä, mutta siihen ehkä vähän vaikutti nimet Russell, Shattenkirk, Nummelin, Korpikoski ja Koivu. Virran alaisuudessa pelasi ainoastaan Martinez, eikä hän ollut yhtään niin hyvä vahvistus kuin Russell ja Shattenkirk ovat. Pajuoja on mielestäni ollut pelkkä sätkynukke, ja pelaajat ovat hoitaneet hommat. Hän vain peluuttaa parhaita mielipuolimaisesti +30 minuuttia per peli, nyt kun heitä ei enää ole niin peluutus on tasaantunut mutta niin on tuloskin -- samaa paskaa kuin Virran kanssa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Eihän Locke täytä yhdenkään seuraavien pelaajien ruutua: Vahalahti-Sahlstedt-Virta kentästä, lähelläkään. Kun puhuit tuosta vanhasta kokoonpanosta -> oli erittäin tasapainoinen kenttä, jossa kaikki liikkuivat hyvin ja tekivät töitä tunnollisesti molempiin suuntiin.
Vaikka sata peliä pelaisi niin ei tulisi mitään tuosta vanhasta mainiosta kentästä se paremmmin kuin tuosta ehdottamastasi kentästä juuri Locken heikkouden takia. Locke on kaikkia neljää muuta valovuoden perässä ainakin SM-liigassa.
Missään nimessä en mitään tuollaista väittänytkään!

Otin tuon kentän vain ja ainoastaan esimerkiksi siitä, että tuolloin - ~10 vuotta sitten - ketjuja ja pakkipareja EI laitettu lottokoneen läpi joka helvetin huonommin menneen matsin jälkeen. Koko joukkue koottiin jo keväällä, loppukesän harjoitusotteluissa sekä harjoituksissa kasattiin toimivimmat yhdistelmät ja sitten kausi pelattiin pääosin niillä. Olisin aivan yhtä hyvin voinut käyttää esimerkkinä vaikkapa Alatalo-Lius-Eloranta -yhdistelmää tai Tuokko-Rautee-Kiviharju tai... oikeastaan mitä tahansa noilta ajoilta.

Nykyään meininki on aivan toinen. Valmentajat tekevät ketjut ja pakkiparit, joilla pelataan se pari matsia. Etenkin jos jälkimmäisessä tulee turpaan, niin johan taas arvontakone laitetaan pyörimään ja arvotaan uudet kentälliset joka kolmanteen matsiin.
Ihan älytön ajatus olisi tuhlata Willsien ja Vahalahden energiaa tuon vätyksen kanssa pelaamiseen.
Miksi näin?

Corey Locke on hankittu meille ykkössentteriksi. Ville Vahalahti on meidän #1 vasen laitahyökkääjämme ja Brian Willsie näytti jo harjoitusotteluissa olevansa maalintekijä Jumalan armosta. Näin ollen mielestäni kohtuullisen luonnollista olisi kasata nuo veljekset yhteen ja peluuttaa heitä yhdessä. Kuten jo aiemmin sanoin, niin melko turhaahan tuota ketjua on enää tässä vaiheessa on tehdä. Kurat ovat jo housuissa.

06.10.2012 oli ensimmäinen TPS:n ottelu, jossa kaikki kolme olivat pelikuntoisia. Pekka Virta kasasi harjoitusotteluissa hyvin toimineen ketjun yhteen kahden ottelun ajaksi - 09.10. ja 10.10. vierasmatseihin JYP:iä ja Kärppiä vastaan. Tämän jälkeen heitä ei ole yhdessä näkynyt. Jo ennen kauden alkua Virta totesi, että Vahalahti-Locke-Willsie on meidän ykkösketjumme. Hän myös peluutti harjoitusotteluita kyseisellä kombinaatiolla.

Koko homma olisi huomattavasti helpompi sulattaa, jos ja JOS...

A) ko. ketjua EI oltaisi peluutettu harjoitusotteluissa
B) päävalmentajamme EI olisi hehkuttanut ko. ketjua ykkösketjuksemme
C) kapteenimme EI olisi esittänyt julkista toivetta saada pelata mahdollisimman ko. ketjussa

Muutama mielenkiintoinen kysymys pohdittavaksi:

1) miksi kyseinen vätys (Locke) ylipäätään hankittiin, jos hänelle ei ollut jo etukäteen tiedossa selkeätä paikkaa/roolia joukkueessa?
2) miksi kyseistä vätystä (Locke) kierrätetään lähes ottelusta toiseen eri rooleissa ja eri ketjuissa?
3) miksi toimivia ketjuyhdistelmiä ja kyseisen vätyksen (Locke) roolia ei löydetä jo harjoituksissa?
4) kuvittelevatko valmentajat oikeasti kyseisen vätyksen (Locke) löytävän sen sisäisen jääkiekkoilijansa nyt nähdyillä metodeilla?
Ehdotan, että keskityt ihan vaan noihin laskennallisiin tilastoihin. Takana 3 ottelua missä Lockea nähnyt pelaavan(live) ja yhä haikailet 5-10 ottelun kokeilua "josko sitten lähtisi kulkemaan"... WTF!
Eli kun en ole enempää nähnyt otteluita, niin en saa myöskään ilmaista mielipidettäni?

Kuinka monta ottelua mielestäsi pitää olla nähnyt (live), että täällä saa ilmaista mielipiteensä? Riittääkö 10? 15? Vai pitääkö olla nähnyt joka ainoa matsi SM-liigasta? Entä harjoitusottelut - ehkä tässä vaiheessa kautta pitäisi siis olla ~50 ottelua nähtynä (live), että täällä saisi mitään kommentoida?

Vastakysymyksenä heittäisin: montako matsia olet itse tällä kaudella nähnyt (live)? Entä montako matsia olet tällä kaudella nähnyt (live), joissa Vahalahti-Locke-Willsie -yhdistelmä on pelannut yhdessä. Minä olen nähnyt kaksi tuollaista matsia. Käytän noita matseja perusteina mielipiteelleni, että mielestäni tuo yhdistelmä toimii. Maustan noita perustelujani vielä entisen päävalmentajamme ennen kauden alkua lausumalla kommentilla sekä kapteenimme mielipiteellä/toiveella, keiden kanssa hän haluaisi pelata.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Locke ei ole ansainnut ykköketjun paikkaa, ei kai tämä sen vaikeampaa ole. Ei osallistu yhteiseen tekemiseen juuri lainkaan ja lisäarvo joukkueelle on lähinnä negatiivinen. Ei tuo pakettiin käytännössä mitään vaan selkä nousee heti kun bambia häiritään. Menettää malttinsa jokaisesta hipaisustakin. Nähdyn perusteella ei edes yritä vahvistaa heikkouksiaan. Ihmetellä pitää miksi näillä näytöillä on edelleen Tepsissä.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Niin meille ei kuulu vastuu hankinnoista, mutta silti täällä on ketju nimeltä "Apua Vuorelle kaudelle 2012-13". Siitä niin viis, jos ei vastuu kuulu niin silloin kritisoiminenkin taitaa olla vähän turhaa/väärin? Ja scoutin homma menee varmaan jokaiselta jannulta vaikka silmät kiinni, mitä sillä ylipäätään tehdään mitään kun jatkoaika on täynnä mitä asiantuntevia jannuja.

Niin kauan kuin olen HC TPS:n maksava "asiakas" katson oikeudekseni kritisoida joukkuetta ja toimiston väkeä.

Tosin scouttausta en pahemmin uskalla kritisoida, sillä itse en taatusti osaisi hoitaa hommaa edes Vuoren tasolla.

Sen sijaan riskienhallinta on tuttua puuhaa. Niinpä onkin pakko ihmetellä onko HC TPS:n hallitus kusettanut Vuorta vai onko mies täysi idiootti. Ei ole mitään järkeä antaa tuntemattomalle kaverille +300.000 euron sopimusta jos ei ole vuorenvarmaa että kaveri on huippupelaaja tai että seuralla riittää euroja tilanteen korjaamiseen jos jäi ns tyhjä arpa käteen.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1) miksi kyseinen vätys (Locke) ylipäätään hankittiin, jos hänelle ei ollut jo etukäteen tiedossa selkeätä paikkaa/roolia joukkueessa?
2) miksi kyseistä vätystä (Locke) kierrätetään lähes ottelusta toiseen eri rooleissa ja eri ketjuissa?
3) miksi toimivia ketjuyhdistelmiä ja kyseisen vätyksen (Locke) roolia ei löydetä jo harjoituksissa?
4) kuvittelevatko valmentajat oikeasti kyseisen vätyksen (Locke) löytävän sen sisäisen jääkiekkoilijansa nyt nähdyillä metodeilla?Eli kun en ole enempää nähnyt otteluita, niin en saa myöskään ilmaista mielipidettäni?

1.) Ei tainnut olla kenelläkään tiedossa, että AHL:n ja SM-liigan ero puolustamis-/karvaamistyöskentelyssä vaikuttaa noin dramaattisesti AHL:ssä menestystä niittäneen pelaajan otteisiin.

2.) Kaikkea on koitettu, mutta kentän/pelikavereiden muuttamisella ei saavuteta mitään, kun kaveria on pehmeä kuin pumppuli ja luovuttaa kiekon vastustajalle tai heittää hätäpaskan päätyyn, kun vastustaja tulee iholle.

3.) ei ole toimivaa ketjuyhdistelmää, johon tämän paskan voisi laittaa. Tietenkin, jos kentän täyttäisi koivuilla ja korpikoskilla, niin Lokki voisi pysyä koko vaihdon vaikka oman maalin takana, mutta ei lokista siinäkään tapauksessa mitään hyötyä olisi.

4.) Valmentajat eivät odota kaverilta enää mitään, mutta yrittävät pitää Lokin joukkueessa roolissa, josta siitä olisi joukkueelle mahdollisimman vähän haittaa.

Mielipiteensä saa ilmaista. Jatkoajassahan on jo "näkemättä paskaa" -ketju. Ehkä voisit avata "näkemättä huippupelaaja, muut eivät vaan ymmärrä" -ketjun.
 
Viimeksi muokattu:

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Muutama mielenkiintoinen kysymys pohdittavaksi:

1) miksi kyseinen vätys (Locke) ylipäätään hankittiin, jos hänelle ei ollut jo etukäteen tiedossa selkeätä paikkaa/roolia joukkueessa?
2) miksi kyseistä vätystä (Locke) kierrätetään lähes ottelusta toiseen eri rooleissa ja eri ketjuissa?
3) miksi toimivia ketjuyhdistelmiä ja kyseisen vätyksen (Locke) roolia ei löydetä jo harjoituksissa?
4) kuvittelevatko valmentajat oikeasti kyseisen vätyksen (Locke) löytävän sen sisäisen jääkiekkoilijansa nyt nähdyillä metodeilla?

1.) Vuoren virhe. Luuli saavansa hyvän pelaajan, saikin aika lailla SM-liigaan sopimattoman vätyksen.

2.) Pajuoja yrittää epätoivoisesti löytää Lockelle roolia missä miehestä olisi edes jotain hyötyä joukkueelle tai edes mahdollisimman vähän haittaa.

3.) Lockelle sopivin rooli olisi popsia popcornia TPS:n aitiossa. Valitettavasti TPS:llä ei ole varaa hankkia uutta keskushyökkääjää.

4.) Tuskin, eiköhän valmentajatkin ole huomanneet ettei Lockea kiinnosta, mies ei edes yritä. Veikkaan että valmennuksen metodeilla pyritään vain minimoimaan Locken joukkueelle aiheuttama haitta.


Itse ihmettelen sitä, ettei Pajuoja & co pudota Lockea pois kokoonpanosta. Innokas junnukin pelaisi neloskentässä paremmin kuin CL.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1) miksi kyseinen vätys (Locke) ylipäätään hankittiin, jos hänelle ei ollut jo etukäteen tiedossa selkeätä paikkaa/roolia joukkueessa?

Locke hankittiin meille ykkösketjun sentteriksi ykkösketjun sentterin statuksella. Väitän edelleen, että Locken hankintaa tehtäessä hänen heikkoutensa, eli pieni koko ja heikohko liike, olivat tiedossa. Miksi muuten kaudessa 85 pistettä AHL:ssä heittänyt jätkä ei pelaisi ylempänä? Syy oli noissa heikkouksissa ja ne olivat tiedossa. Siltikin, ei kukaan voinut etukäteen uskoa, että nuo heikkoudet näkyisivät täällä näin paljon ja että tuollaiset tehot naputtanut pelaaja olisi täällä SM-liigassa täysi lapanen. Näin on vaan käynyt. Arse vastaa tietysti pelaajahankinnoista mutta sitä, että Locke on täällä pahasti flopannut, ei voida laittaa täysin meidän scouttausosaston (Arsen) piikkiin.

Pressiboxi vastasi minusta hyvin ja tiivistetysti siihen, miksei Locke ole pelannut ns. ykkösketjussa. Hänen pelaamisensa on niin vetelää, ettei ykköseen ole asiaa. Valmennus näkee Lockesta olevan enemmän haittaa kuin hyötyä Vahalahden ja Willsien välissä.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Innokas junnukin pelaisi neloskentässä paremmin kuin CL.

Näin kommentoi myös Koivu eilisen pelin aikana. Ja myös itse olen samaa mieltä. Locke ei näy millään tavalla edukseen kentällä ja ainoastaan aiheuttaa ketjukavereilleen ja sen hetken pakkiparille päänvaivaa.
 

Tacs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt kädet ristiin kyynerpäitä myöten että joku KHL-seura pelastaisi TPS:n kauden ostamalla tämän vätyksen pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös