Mainos

Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 285 785
  • 979

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
En kyllä ymmärrä miten joku pystyy jotain Pure Deathiä käyttää dippinä sellaisenaan - niin jytyä kamaa se on. Itse sekoittelen kermaviiliin ja esim. kanakastikkeeseen. Noh, makunsa kullakin. Tahdon maistaa muutakin kuin chilin :D Tosin aika monethan peittää kaikki maut esim. ketsupilla(hyi olkoon), niin mielummin sit vaikka chiliä...

Sen verran noussut jo toleranssi, että maistuu ihan dipattava tuotekin ihan itseltään :) Ultra Death 20/20-soosia (1 100 000 scovillea) tulee välillä laitettua pasta-annokseen 4-5 tippaa. Mitään ei enää kyllä siinä enää pahemmin maista, mutta tulee hyvä euforia. Duunikaveri yllytti aikoinaan lyömään sitä reilu 10 tippaa pizzaslicen päälle, siitä oli jo euforia kaukana. Ihan ku naulalla olis lyöny kielen läpi. Vessareissutkin oli aika unohtumattomia.
 

#76

Jäsen
Aivan loistava purtava tosiaankin. Meikäläinen laittaa vaan jallun tilalle Aji Cristalin.

Habanerosilppu ja juusto herkkusienen sisällä ja pekoniin käärittynä toimii myös suht buenosti.

Oma suosikki on orange haba vuohenjuustolla ja käärittynä pekoniin. Chineset ja vuohenjuusto on loistoyhdistelmä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Oma suosikki on orange haba vuohenjuustolla ja käärittynä pekoniin. Chineset ja vuohenjuusto on loistoyhdistelmä.

Vuohenjuusto todellakin sopii hyvin täytettyjen chilien kanssa ja sitä käytänkin usein salaateissa kun kyseistä mättöä valmistan. Vuohenjuusto, hunaja ja Paholaisen hillo salaattipedillä. Vakiokamaa.

Tuota sun reseptiä pitää testata. Miten tuo orange haba eroaa punaisesta...hedelmäisempi?
 

#76

Jäsen
En ole haba-varianteissa huomannut isoja eroja. Heinä myy orange habaa ja on maukasta, joten käytän sitä. Oma lempilajike on yellow fatalii, mutta sitä pitäisi jaksaa viljellä itse. Mikäli kaipaa pelkkää tulisuutta tai chilin maku peittyy muihin aineksiin, niin voin käyttää kaupan habojakin. Niitä menee vaan reilusti enemmän kuin esim. Heinän haboja, että tortilloista saa tulisia.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Ei sitä viinanjuontiakaan kannata millään 80% Strohilla aloittaa. Toisekseen, henkilöiden sietokyky on erilainen ja esim. minulla ei aiemmin, nuorempana, ollut ongelmia tulisuuden kanssa mutta pikkuhiljaa vatsa alkaa kertoa että laimeampiin mömmöihin on mentävä. En toki noita megamörkösooseja ole ostanutkaan sitten kymmeneen vuoteen.

Sen verran täytyy kyllä vielä mainita että kyllä siitä parhaimmillaan aikamoisen euforian saa aikaan kun on sopivasti tulisuutta niin että maistaakin jotain. :)

Totta varmasti tuo toleranssi. Silti on vaikea käsittää että kukaan tottuisi tuollaiseen tulisuuteen millaisella ruokavaliolla tahansa. Siis oikeasti tuo oli ihan saatanallista mönjää.
 

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Kyllä se kapsaisiinin sietokyky paranee ajan myötä ja sitten noista väkevistäkin mössöistä alkaa saada eri makuja irti, kun pystyy keskittymään muuhunkin kuin helvetilliseen poltteeseen.

Juuri näin.
"Aloittelijan" ei todellakaan kannata kokeilla heti ensimmäiseksi jotain Blairin Pure Deathia tai Poppamiehen Jolokia-pyreetä. Miedompaa vaan ensin kunnes alkaa vähän tottua ja maistaakin jotain... niissä nimittäin todellakin on eroja maussa. Omaan makuuni parhaat tavallisen kaupan hyllystä löytyvät ovat juuri Blairin ja Poppamiehen tuotantoa.

Noin esimerkkinä tottumattomasta ja kokeneesta maistelijasta voisi kertoa, kun dippailin maissilastua Pure Deathiin ja kehuin vaimolle, että onpas hyvänmakuinen sose (etikkapaprikan mausta kun muutenkin tykkään esim. pizzassa, tämä on mielestäni hyvin samantyylinen mutta tietysti vähän tujumpi). Vaimo tuli uteliaaksi ja dippasi oikein varovasti parin pisaran verran ja maistoi... no, minähän senkin lastun sain sitten syödä loppuun, kun vaimo ei maistanut mitään muuta kuin että "kieli paloi puhki". Ei ole sen jälkeen uskaltanut maistaa edes miedompia kastikkeita.

On tuolla toleranssin kasvulla tietysti se "huono" puoli, että miedommat tökötit eivät enää tunnu miltään vaan alkaa kaivata "väkevämpiä" aineita. Tosin jotkin Poppamiehen asteikolla 9-10 tulisuuden kastikkeet kelpaavat minullakin (ainakin vielä toistaiseksi) lähinnä vain pieninä annoksina lisäämään potkua muuten liian pliisuun safkaan...
 

#76

Jäsen
Huomasin ilokseni, että lähiPrismaan oli tullut Blair's Pure Death ja pari miedompaakin versiota. Hinta 6,95 eli halvempaa kuin keskustan k-kaupan 8,75. Piti ostaa heti kotiin yksi ja toinen mökille. Sen verran nopeasti kuluu, että taitaa kalloja kertyä kasa tänä vuonna. Tulisin uutteeton ja extramausteeton soosi mitä tiedän.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuosta vetää paremmaksi vain extra-garlic versio, jota myydään ikävän pienessä pakkauksessa. Tuo pikkupurkki on ehkä paras chilituote mitä olen koskaan maistanut.

Tuo sriracha on oikeasti ihan jumalten ruokaa, mutta olen huomannut, että kannattaa olla pikkaista vaille pirun tarkkana, kun noita purkkeja ostaa. Vain tuo mainittua kukkologoinen versio toimii ainakin henk.koht., kun useat muuta ovat yleensä liian makeita tai hapanimeliä. Tuon version erottaa juuri se tietty suolaisuus ja ei-makeus.

Tänään huomasin, että paikallis-cittariin oli tullut tuore satsi chilejä Ugandasta ja esim. 50 grammaa nagaa ja saman verran rawittia liikkui hintaan 2.69€. Omiin käsityksiin tuo on melko edullista ja kuivatuksessa uunissa onkin 200 grammaa ensinmainittua. Jos onnistuu, niin huomenna haetaan lisää, mikäli vielä löytyy.

Tästäkin on pakko sanoa, että onnistui erittäin hyvin ja helposti. Jauhoin tuosta kuivamaustaseoksen, josta saa helposti tulisuutta ja makua tarpeen mukaan. Ainoa vain, että naga ei oikein sovi vatsalla eli kohtuullisen tarkkana saa olla annostelun kanssa. Tämä on ilmeisti melko yleinen ongelma juuri nagan kanssa, mitä olen jutellut. Silti suosittelen tuota ihan markettichilien kuivausta, jos vain edullisia eriä tulee vastaan.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huomasin ilokseni, että lähiPrismaan oli tullut Blair's Pure Death ja pari miedompaakin versiota. Hinta 6,95 eli halvempaa kuin keskustan k-kaupan 8,75. Piti ostaa heti kotiin yksi ja toinen mökille. Sen verran nopeasti kuluu, että taitaa kalloja kertyä kasa tänä vuonna. Tulisin uutteeton ja extramausteeton soosi mitä tiedän.

Sit ku saat kakstoista kalloa kokoon, ni pidetään bileet =)

Sain hyvältä ystävältäni lahjaksi pussillisen (n. seitsemän pulloa) erilaisia chili- yms. kastikkeita, koska olen myös vahvojen mausteiden ystävä. Aamulla ajattelin illasta jääneen kinkkukiusauksen kyydittäjäksi lorauttaa vähän vahingossa (nappasin ensimmäisen pullon käteen) kaverin tuomaa Blair's Ultra Death - soosia. Mulle oli ainakin vähän turha raju loikkaus suoraan noinkin vahvaan kamaan, oon sittenkin niitä porttiteorian miehiä. Meinas taju lähteä. Toki sitä lorahtikin vahingossa vähän turhan paljon, mutta kovaa kamaa oli.

Vaikka olenkin pitänyt itseäni suhteellisen vahvojenkin kastikkeiden ja chilijuttujen ystävänä, tää oli vähän turhan raju loikkaus. Nyt tajuan seuraavaks jatkaa Tabascon habanero-versiosta pikkuhiljaa seuraavaan vahvuuteen.

Noita kastikkeita on kyllä nyt niin paljon tossa hyllyssä, että menee varmaan ainakin vuos, ennen ku saa ees pari pulloa tyhjäks. Vahvempien kanssa voi mennä se kolmaskin vuosi.

Mutta on ne pääkalloavaimenperät aika hienoja..
 

#76

Jäsen
3 kalloa jo kasassa ja eka pullo on melkein tyhjä. Ostettu vajaa kuukausi sitten eli tällä vauhdilla 12 kalloa olisi kasassa ensi keväänä. Alkaa olemaan tosin merkkejä että pure death-toleranssi sellaisella tasolla, että kulutus lähtee vain kasvuun. Luonnollisissa sooseissa ennenkin todennut, että pullon alussa käytetään varoen ja sitten annoskoot tuppaavat kasvamaan pullon pohjan lähestyessä. Uutesoosit taas pitää tulisuutensa ja pahan makunsa jatkossakin. Lemppasin da bombin pullon joskus meneen, kun ei vaan alkanut maistumaan.

Ensi viikolla herkuttelemaan Cantina Westin chiliviikoilla frittihabojen kanssa. Ohjelmassa katsoa EM-futista samalla.

Onhan chiliys vähän muuttunut vuosien varrella, kun muista noin 10 vuotta sitten kun bongasin lähi k-kaupasta habaneroja. Oltiin vaimon kanssa käytetty saman kaupan mitälienee-chilejä ruuanlaitossa ja harmiteltu kun niiden tulisuus oli kovin vaihtelevaa, ettei ikinä tiennyt laittaako yhden vai tusinan. No, olin kuullut habaneroista, että on hottia. Ostettiin pari kokeeksi ja pilkottiin yksi hienoksi silpuksi ja intialaiseen ruokaan hautumaan. Vajaan tunnin hauduttelun jälkeen ruoka lautaselle ja lopputulos oli vesuviukseen verrattava purkaus. Kumpikin lappasin jugurttia annokseen ja hikeä pyyhkien sitkeästi syötiin lautaset tyhjiksi. Jatkossa sitten laitettiin haba pariin osaan ja annettiin jonkin aikaa olla hautumassa kunnes otettiin palat pois. Tuli paljon toimivampi tulisuus. Nyt sitten popsii haboja kokonaisena höysteiden kera ja onpahan pitänyt maistaa sellaisenaankin kokonaista habaa. Siemenet oli oikeestaan pahin osuus, kun niitä oli kyseisessä yksilössä reilusti ja vaikeutti nielemistä. Oli kuin ois pikkukiviä syönyt.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
...oon sittenkin niitä porttiteorian miehiä. Meinas taju lähteä. Toki sitä lorahtikin vahingossa vähän turhan paljon, mutta kovaa kamaa oli.

Kannattaa joskus pitää "chilitöntä aikaa" ja popsia muitakin mausteita ja yrttejä, niin pysyy homma paremmin hanskassa. Mulla ainakin menee välillä sellaiseksi touhu noiden chilien kanssa läträtessä, että tekee ihan hyvää vaan ja kumma juttu, että makuaisti palautuu aika nopeasti. Chileistä löytyy vaan niin paljon erilaisia hienoja makuja, jotka peittyy monesti liian tulisuuden alle.

Mutta asiaan saattaa myös vaikuttaa ikä, kun vanhemmiten sitä on alkanut arvostamaan muutakin, kuin sitä äärimmäistä tulisuutta ja kipua. Eihän se toki normimenoa ole, kun salaattikastikkeena toimii Texas Pete, mutta nykyään ruokaa pystyy syömään muutkin ja niistä löytyy muitakin saundeja, kuin tulisuus.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Typerä kysymys kun ei ole lajikkeesta tietoa, mutta koska tuore chili on kypsä.
Tämän taimen ostin puutarhamyymälästä ja nyt chilitaimi on noin 1m korkea ja puskee varmaan 40 kpl noin 5-6mm paksuja, noin 6-7cm pitkiä tumman vihreitä chilejä. Onko mitään yleistä sääntöä että vaihtavat väriä tms?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko mitään yleistä sääntöä että vaihtavat väriä tms?

Oma käsitykseni on, että oli laji mikä hyvänsä, sen voi syödä jo raakana, eli vihreänä. Kaikki kuitenkin tietääkseni vaihtavat väriä kypsyessään. Se värin vaihto tapahtuu omien havaintojeni mukaan varsin nopeasti, ihan parissa päivässä. Chilin kypsyttyä sen makukin muuttuu.

Raa'an chilin siemeniä ei kannata kylvää. Ne eivät idä.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Typerä kysymys kun ei ole lajikkeesta tietoa, mutta koska tuore chili on kypsä.
Tämän taimen ostin puutarhamyymälästä ja nyt chilitaimi on noin 1m korkea ja puskee varmaan 40 kpl noin 5-6mm paksuja, noin 6-7cm pitkiä tumman vihreitä chilejä. Onko mitään yleistä sääntöä että vaihtavat väriä tms?

Todennäköisesti taimesi on joku annuumi. Tai mahdollisesti baccatum. Muita lajeja harvemmin myydään kaupallisesti. Kukkien väristä voi päätellä mitä sukua se on. Fatalii's Growing Guide Tuosta linkistä voi päätellä ainakin suvun.

Vihreätä chililajiketta ei ole. Vihreät chilit ovat raakoja ja muuttavat väriä kypsyessään. Muutama poikkeus lajike on jotka esim pysyvät purppurana alusta loppuun asti.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Todennäköisesti taimesi on joku annuumi. Tai mahdollisesti baccatum. Muita lajeja harvemmin myydään kaupallisesti. Kukkien väristä voi päätellä mitä sukua se on. Fatalii's Growing Guide Tuosta linkistä voi päätellä ainakin suvun.

Vihreätä chililajiketta ei ole. Vihreät chilit ovat raakoja ja muuttavat väriä kypsyessään. Muutama poikkeus lajike on jotka esim pysyvät purppurana alusta loppuun asti.

Kiitos infosta. Ensimmäinen näyttää aika lailla samalle. Pitää otta kukka käteen ja vertailla tarkemmin kotona.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
En kyllä ymmärrä miten joku pystyy jotain Pure Deathiä käyttää dippinä sellaisenaan - niin jytyä kamaa se on. Itse sekoittelen kermaviiliin ja esim. kanakastikkeeseen. Noh, makunsa kullakin. Tahdon maistaa muutakin kuin chilin :D Tosin aika monethan peittää kaikki maut esim. ketsupilla(hyi olkoon), niin mielummin sit vaikka chiliä...

Tuo Pure Deathan on kokonaismaultaan ehkäpä "hedelmäisin" Blairin sarjasta ja on juurikin se jota itsekkin dipailen sillon tällön semmosenaan tai kaatelen munakkaan päälle. Ultra Deathin kanssa sen sijaan saa olla varovainen. Teelusikallinen jauhelihakastikkeeseen ja johan potkii, :-)

Tää on ehdottomasti oma suosikki ja hienoa, että saa nykyään kunnon pakkauksessa ettei tarvitse aina olla avaamassa uutta pikkupurkkia.

Chilikauppa.fi

Tää on myös loistavaa kamaa "huvitteluun":

Chilikauppa.fi
 

#76

Jäsen
Cantina Westin chiliviikot testattu. Alkuun kuudenfritatun habanlautanen, mistä tarkoitus jakaa kavereillekin. Yksi otti yhden, mistä haukkasi kolmesti, minkä jälkeen luovutti. Toinen ei esimerkin peloittamana uskaltanut maistaa ollenkaan ja kolmas oli myöhässä illanvietosta. Lopputuloksena viisi habaa minulle, mikä potkikin jossain määrin vastaan. Eka haba oli infernaalinen ja aiheutti chilihikan. Loput meni helpommin, mutta vajaan tunnin päästä puski kunnon hikikohtauksen päälle. Yöllä mahassa tuntui, että olisin syönyt jonkin otuksen mikä yrittää kaivautua esiin.

Pääruokana chiliburger, mikä ihan ok. Eniten ihmetyttää miksi Helsingissä liki poikkeuksetta burgerit on aika haaleita. Eikö burgeria saa kunnolla kuumaksi? Onnistuu ulkomailla. Ranskalaiset Cantina Westissä jätti toivomisen varaa, mutta olivat paremmat kuin viime vuotiset bataattitikut.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Heinän puutarhalta tuli tilattua kilon verran jalapenoja. Eilen tuli grillattua osa näistä jalapenoista jalapenojen grillaukseen tarkoitetussa grillaustelineessä. Teline toimi varsin hyvin mutta heinän jallut olivat vähän liian tulisia osalla syöjistä. Jallut täytettiin tuorejuustolla ja rullattiin pekoniin joka on varsin toimiva täyttettyjen jalapenojen resepti.

kuva jallutelineestä:
http://i46.tinypic.com/30c2806.jpg

-Tinke
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Heinän puutarhalta tuli tilattua kilon verran jalapenoja. Eilen tuli grillattua osa näistä jalapenoista jalapenojen grillaukseen tarkoitetussa grillaustelineessä. Teline toimi varsin hyvin mutta heinän jallut olivat vähän liian tulisia osalla syöjistä. Jallut täytettiin tuorejuustolla ja rullattiin pekoniin joka on varsin toimiva täyttettyjen jalapenojen resepti.

kuva jallutelineestä:
http://i46.tinypic.com/30c2806.jpg

-Tinke

Menee nuo jalapenot helpommin tottumattomillekin kun jaksaa valmistellessa hinkata kaiken valkoisen sisuksista pois. Yhtään en epäile, ettetkö tuota olisi jo tiennytkin, mutta itse huomasin selvän eron juuri noita Heinän tämän kesän jalluja grillatessa kahdessa erässä, joista jälkimmäisen satsin putsasin oikeastaan kokonaan.
Tässä on tullut suorastaan rakastuttua säilöttyjen Aji Cristalien makuun, tuoreita en ole pääsyt toistaiseksi maistamaankaan, mutta epäilemättä ovat herkullisia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tässä on tullut suorastaan rakastuttua säilöttyjen Aji Cristalien makuun, tuoreita en ole pääsyt toistaiseksi maistamaankaan, mutta epäilemättä ovat herkullisia.

Kerran kun maistat tuoreita Ajeja...vaikka täytettyinä ja grillattuna/uunissa niin paluuta ei ole. Aivan helkkarin hedelmäinen maku ja tulisuus suht mieto jotta tätä herkkua voi heittää ääntä kohti PALJON.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Tuli torstaina koitettua Jack the Roosterin Death Burgeria ja en kyllä voi suositella sitä kenellekkään. Gringosissa olen joskus Diablon syönyt ja ennakkovaroitusten perusteella se oli lopulta miedompi kuin pelkäsin. Death Burger on sitten ihan toista luokkaa. Ranskalaiset maistuivat ensin aika miedoilta mutta kun oli vähän matkaa burgeria syönyt niin nekin tuntuivat palavilta hiililtä suussa. Itse burgeri oli kyllästetty jollain chilipyreellä joka maistui aika paskalle ja poltti helvetisti. Loppupeleissä burgeri meni mutta ranskalaisia, sekä burgerista pudonnutta chilitöhnässä lilluvaa salaattia jäi jäljelle ja näin ollen t-paitakin saamatta. Suun polte menee aika nopeasti ohi mutta jälkioireet olivat huomattavasti pahemmat. Koko seuraava yö meni vatsakramppien kanssa painiessa ja tilanne helpottui vasta seuraavana päivänä puolilta päivin, kun burgeri oli syöty edellisenä iltana yhdeksältä.
Olen kyllä aina pitänyt näitä syömishaasteita jotenkin järjettöminä ja nyt kun sellaista tuli koitettua, olen edelleen samaa mieltä. Tämä nyt ei varsinaisesti edes kuuluisi ketjun aiheeseen koska tuosta poltosta en saanut mitään nautintoa, vaikka chilin ystävä olenkin.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli torstaina koitettua Jack the Roosterin Death Burgeria ja en kyllä voi suositella sitä kenellekkään. Gringosissa olen joskus Diablon syönyt ja ennakkovaroitusten perusteella se oli lopulta miedompi kuin pelkäsin. Death Burger on sitten ihan toista luokkaa. Ranskalaiset maistuivat ensin aika miedoilta mutta kun oli vähän matkaa burgeria syönyt niin nekin tuntuivat palavilta hiililtä suussa. Itse burgeri oli kyllästetty jollain chilipyreellä joka maistui aika paskalle ja poltti helvetisti. Loppupeleissä burgeri meni mutta ranskalaisia, sekä burgerista pudonnutta chilitöhnässä lilluvaa salaattia jäi jäljelle ja näin ollen t-paitakin saamatta. Suun polte menee aika nopeasti ohi mutta jälkioireet olivat huomattavasti pahemmat. Koko seuraava yö meni vatsakramppien kanssa painiessa ja tilanne helpottui vasta seuraavana päivänä puolilta päivin, kun burgeri oli syöty edellisenä iltana yhdeksältä.
Olen kyllä aina pitänyt näitä syömishaasteita jotenkin järjettöminä ja nyt kun sellaista tuli koitettua, olen edelleen samaa mieltä. Tämä nyt ei varsinaisesti edes kuuluisi ketjun aiheeseen koska tuosta poltosta en saanut mitään nautintoa, vaikka chilin ystävä olenkin.

Yllättävän tutun kuuloiset kokemukset. Suosittelen edelleen kaikille kokeilun haluisille, että menkää lounasaikaan ja varatkaa loppupäivä tuskaiseen olotilaan.
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
Joo, itse testasin death burgerin viime vuonna chilifestien jälkeen. Virhe. Se että oli jo syönyt samana päivänä todella paljon tulista varmisti infernaalisen olon kuudeksi seuraavaksi tunniksi.

Se hampurilainen oli niin tulinen, että mun koko kroppa puutui. Ensin puutui posket sen verran pahasti että puhumisesta ei tullut mitään. Sen jälkeen puutuminen levisi käsiin ja lopulta jalkoihin asti. Aika naurettavaa kun ei saanut ärrää eikä ässää sanottua.

Koko junamatka Tampereelta Hämeenlinnaan meni vessassa ja sen jälkeen piti vielä pyöräillä täysillä kotiin jatkamaan sessiota. Kramppeja tuli vielä muutaman kerran yölläkin ja piti herätä vessareissulle.

Ei mitään järkeä eli tänä vuonna uusiksi!
 

#76

Jäsen
Esanssisoosiburgereitten aikana olisi hauska, jos jokin rafla panostaisi aitouteen. Sämpylän, ketsupin, majoneesin sekä pihvin kun tekisi itse sekoittaen mukaan chiliä jauheena. Väliin tomaattia, suolakurkkua ( vaikka nagakurkkua ), salaattia ja tuoretta nagaa viipaleina. Tulisuus olisi varmasti riittävä haastemielessä, mutta makua voisi löytyä erilailla kuin noissa esanssisotkuissa.

Pari vuotta sitten tuli kokeiltua tuo Roosterin burgeri chilifestivaalien hengessä vaikken hetkeäkään uskonut sitä loppuun syöväni, mutta tilaisuutta piti tavallaan kunnioittaa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tulipas ostettua eilen paikallisesta Prismasta rawit-chiliä. Ei ollut tuttua tavara. Laitoin 3 palkoa tonnikalapurkin sekaan. Voin kertoa että tuli mukavasti makua... Suu tottui kyllä loppua kohti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös