Uusia makuja on aina kiva kokeilla, joten vinkkejä otetaan ilolla vastaan. Laitetaan tulisuus rajaksi tuo Vampyree. Voi olla miedompaakin, kunhan ei ole vahvempaa tavaraa. Erilaisia ja hyviä makuja tässä haetaan pienellä potkulla.
Jäi hiukan epäselväksi, etsitkö hyvää pöytämaustetta, vai tuotetta ruuanlaittoon. Se sen sijaan on selvää, etten ole mikään ammattilainen, mutta yritetään kykyjen mukaan auttaa miestä mäessä.
Oma linjaukseni eri tuotteiden suhteen on varsin selvä. Valmiit soossit ym. pöytämausteeksi ja ruuanlaittoon tuoretta tai tai kuivattua vuodenajan ym. mukaan. Valmiita soosseja on mielestäni aivan turha käyttää ruokaa laitettaessa. On sitten kokonaan makukysymys, minkälaista haluaa käyttää. Vihoviimeinen virhe on ostaa tuotetta nimeltä chilijauhe, josta ei pirukaan tiedä mistä lajikkeesta se on valmistettu. Tänä päivänä löytyy hyvä valikoima laadukkaita jauheita, joista tietää mistä lajikkeesta ne on valmistettu. Omaan makuuni hyviä lajikkeita ovat esimerkiksi Aji cristal, Rocoto, Lemon Drop ja vanha kunon Jalapeno. Noita kaikkia on saatavissa tuoreena ja kuivattuina varsin vaivattomasti. Oma ehdoton suosikkini on tällä hetkellä savustettu jallujauhe. Kaikkeen ei savustettu ja sovi ja silloin käytetään jotain muuta.
Itsellä tulee valmiita soosseja käytettyä todella vähän. Monet maistuvat lähinnä etikalta ja esansseilta, lisänä isompaa tai pienempää poltetta. Melkein ainoat, joita tulee käytettyä, ovat chipotle tabasco pizzan päällä ja aikaisemmin mainittu vampyree esim. leivän päällä ja hampparin välissä.
Mielellään käytän tietenkin tuoretta, jos sitä on vain saatavilla. Champion mietona lajikkeena sopii erinomaisesti salaatteihin tai vaikka jollain sulatejuustolla täytettynä grillattavaksi. Toleranssi kasvaa yllättävän äkkiä ja huomaat kaipaavasi jotain hiukan stydimpää. Sitten voi siirtyä astetta vahvempiin Jalapenoon tai vaikkapa Aji cristaliin, joka on todella maukas lajike ja äärimmäisen hyvää salaateissa.