Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 286 436
  • 979

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Et sattunu ostamaan kyseistä tuotetta kampin k-kaupasta?

Juuen, kyllä näitä täältä Turustakin löytyy, Kupittaan Cittarista ostin. Mulla kävi vähän samalla tavalla, siinä hyllyllä oli joku jätkä ihmettelemässä sipsejä ja kun nappasin tuon pussin, niin ihan kuin jätkän naamalla olisi käväissyt pieni hymynkare. Mielsin kaverin nössöksi ja varmaan muutenkin huonoksi ihmiseksi, mutta korjasin käsitystäni. Ei ole tosiaan myöskään mulle tarkoitettu noi sipsit. Joku roti.

Nyt pitäis lähteä ihan ruokaostoksille, jos niitä mediumeja siellä näkyy niin on kyllä pakko ostaa, josko niitä pystyisi edes sen puoli pussia syömään.
 

12961

Jäsen
-Mega Death on kyllä aika... no tuota tulista. Teelusikallinen isoon ketsuppipulloon riittää tekemään ketsupista tulista. Tuohon cocktailiin suosittelen vielä Liquid Smokea sopivasti, niin käsissäsi on herkku, joka sopii ihan kaikkiin ruokiin, paitsi kaurapuuroon.

Tuo on kyllä tulista, mutta toisaalta juuri sen takia helppo käyttää mihin tahansa ruokaan. Ei tule mitään etikan tms. turhaa/pahaa sivumakua.

Teelusikka ketsuppipullolliseen lienee riittävä mausteeksi, ketsuppia nyt ei voi paljoa mihinkään laittaakaan. Teelusikan olen havainnut sopivaksi mitaksi litraa pussitomaattikeittoa maustaessa.

Mega death on siitä jännä kastike, että vaikka se on erittäin tulista, jälkiefekti aamupaskalla ei ole paha. Tiedä sitten mistä johtuu?


Pitää vielä sanoa, että kaikkeen tosiaan tottuu. Tabascolla joskus aloitin, sen jälkeen kaupan tuoreita kitkeriä chilejä ja nyt näitä kastikkeita. Naga tuoreeltaan olisi kokeilemisen arvoinen, yleisestiottaen chiliä sisältävät ruuat pitäisi hauduttaa hyvin jotta tulisuus olisi tasaista, ja läheskään aina aika ei riitä. Kastike on helppoa tavaraa survaista joukkoon.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Naga tuoreeltaan olisi kokeilemisen arvoinen, yleisestiottaen chiliä sisältävät ruuat pitäisi hauduttaa hyvin jotta tulisuus olisi tasaista, ja läheskään aina aika ei riitä. Kastike on helppoa tavaraa survaista joukkoon.

Naga on vähän erilainen, kuin nuo muut; sen hedelmäinen maku on piru hyvä, mutta se polte onkin vähän erilainen verrattuna esimerkiksi hapsuihin tms. Kannattaa kokeilla, mikäli vastaan tulee! Jos ostat enemmän, niin brenkkua kannattaa maustaa myös tuolla, kuten monella muullakin chilillä. Itsellä vielä Naga-vodkaa vähän jäljellä ja uutena puskee Lemon Dropp-vodkaa baarikaapista ulos... Naga-vodka ainakin on maistunut monelle kokeilijalle ja herättää aina tietynlaista kunnioitusta. Pulloa senverran auki, että saa sinne sujautettua palon ( yksi palko on riittänyt) sisään.. Pienen viillon olen yleensä tehnyt, niin imeytyy ehkä paremmin.

Ajin tuotteita on muuten viimeaikoina ollut isompien markettien vihanneshyllyillä, joten ihmettelen, jos siellä ei Nagaa oltais muka nähty? Kannattaa ostaa pakastin täyteen syksyllä, niin ei tarvi sitten etsiä...

Chili, kuten monet muutkin safkat ovat yleensä parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, joten ihmettelen kiireistä elämää... Vaikken leiki aina chileillä, niin monesti valmistan varsinkin liharuokia jo edellisenä päivänä, koska siihen saa makua, mureutta jne paremmin... Lapsille kun pitää tehdä non-chiliruokaa, niin aina ei jaksa tehdä kahta ruokaa duunipäivän jälkeen.

Mega death-kastike oli kyllä ... hmm tulista. Ekalla kerralla heitin lautaselle kolme sellaista isompaa kohtaa täyteen sitä, varoituksista huolimatta ja tietäähän sen, että kivuliaita hetkiä tuli. Opin kerralla, että "tätä ainetta kannattaa blandata"...
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Onko kenelläkään tiedossa Tampereen seudulla mitään muuta kauppaa, josta noita saa?
Hervannan Duon Punnitse&Säästä -kaupasta saa Blairin sipsejä ja sooseja myös. Huomenna kun oot muutenkin tulossa Hervantaan niin kannattaa käydä kurkkaamassa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Olen silmät suurena lukenut tätä ketjua, kunnon chilipäitä olette. Kyllä mäkin tulisesta sapuskasta tykkään ja ostinkin tämän ketjun innoittamana, kun sattui kaupassa silmään osumaan, Blair's death rain habanero- sipsejä. Oli siinä jotain medium hottiakin, mutta kovana jätkänä ostin tuon kaikkein tulisimman vaihtoehdon.

Tarttui minullekin pussi tuota herkkua paikallisesta City-Marketista. Oli muuten hyvä valikoima myös kastikkeita.

Riittoisaa on tosiaan. Kuten todettua tämä ei välttämättä ole huono asia. Maku erittäin hyvä. Täytyy maistaa noita muitakin makuja.
 
Kertokaahan Chilin ystävät kokemuksia. Tällä hetkellä sooseista menossa vihreä El Yucateco... ei hullumpaa, sopivan tulinen. Toinen hyvä perussoosi on Blairsin Sweet Death... erittäin mieto, mutta menee "ketsuppina". Seuraavat ovat hyllyssä odottamassa ja aikaisempia kokemuksia ei ole. Punainen El Yucateco, Löyly ja Blairsin Ultra Death. Kokemuksia on jo Blairsin Mega Deathista, mutta pakkauksen asteikon mukaan Ultra olisi vielä hieman tujumpaa? Tuota Ultraa olen lähinnä säästellyt erästä kaveriani varten, joka uhoaa aina olevansa kova jätkä, kun on yhteen menoon juonut Tabasco-pullollissen ;)

Tänä vuonna tuli myös kasvatettua omat ensimmäiset Chilit. Surinam Red:stä tuli noin 15 maukasta podia (sopivan tulisia) ja toisesta.... Bih Jolokiasta tuli ainoastaan 5 podia ja lisäksi BJ:n podit jäivät aika miedoiksi (piti olla erittäin tulisia). Saa nähdä miten kasvit talvehtii ja saako satoa ensi syksynä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Hervannan Duon Punnitse&Säästä -kaupasta saa Blairin sipsejä ja sooseja myös. Huomenna kun oot muutenkin tulossa Hervantaan niin kannattaa käydä kurkkaamassa.

Kiitos vinkistä, tuolta kävin hakemassa. Tuo kauppa onkin mukavasti työmatkan varrella, joten ei tarvitse edes tehdä mitään isoja koukeroita noita saadakseen. Ostin niitä hot-merkinnällä olevia Cajun-sipsejä, sekä tottakai tulisimpia Habanero-sipsejä. Cajun-pussi meni kerralla, mutta habanerojen kanssa otin alun iisisti. Kerta-annoksena söin neljä, eikä tuo mitään tuskaa tuottanut sen enempää syödessä kuin seuraavanakaan päivänä. Tänään testaan seitsemää kappaletta. On ne vaan hyviä!
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Täytyypä todeta vielä tässä joulutunnelmissa että Poppamiehen Barbados oli loistavan makuista kinkun kanssa sellaisenaan tai makeahkoon sinappiin sekoitettuna.

Olin laittamassa linkkiä mutta Poppamiehen sivuilta ei enään löydy, loppu kaiketi. Löytyy vielä sivun alalaidassa olevasta tuoteluettelosta, tulisuusaste 6-7. http://www.poppamies.fi/catalogues/catalog_4.pdf

Siältää mm habaneroa, sinappijauhoa, hunajaa, valkosipuli.

Todella hyvää, makkaramiehen valinta! :)



_
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Chili- valkosipulit

Kokeillaas tällaista.
Onko kukaan tehnyt itse purkitettuja chili-valkosipulin kynsiä? Koitin itse tuossa joulun alla seuraavaa ohjetta (lainattu chilifoorumilta):

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4085

Tästä reseptistä tulee 4kpl 2dl vetoisia purkkeja.

6 isoa valkosipulia (n.400g)
8 värikästä chiliä
2dl vettä
3dl etikkaa (10%)
4rkl hunajaa
2tl suolaa
kuivattua chiliä kokonaisena taikka jauheena

1) Kuori valkosipulin kynnet ja laita ne kelmulla peitettynä mikroon (700W/1min).
2) Lado kynnet kuumennettuihin purkkeihin pitkittäin suikaloitujen chilien kanssa. Laita chilit purkin ulkoreunoille tuomaan väriä.
3) Keitä liemi vedestä, etikasta, hunajasta, suolasta ja kuivatusta chilistä. Kokonaiset chilit ovat liemeen parempia, sillä eivät värjää lientä "sameaksi".
4) Kaada kiehuva liemi purkkeihin, anna maustua 2-3vrk huoneenlämmössä ja säilytä sen jälkeen jääkaapissa.
5) Nauti tai siis anna ystäville lahjaksi ja kinua heiltä sitten maistiaisia Jouluna...


Tein koko systeemin pitkälti tuon ohjeen mukaan, mutta koska paikallisesta anttilasta ei löytynyt Aji Cristalia tuoreena, jouduin tyytymään johonkin "Chili, punainen, indonesia" tyyppiseen perus kilotavara chiliin. Tämä lajike ei mielestäni ollut hirveän tulinen, siksipä päätinkin ohjeesta poiketen silputa chilit.

Mikroa en myöskään halunnut käyttää koska jossain sanottiin että keittäminen on parempi tapa pehmentää kynnet, ja jos keittää niin kuorikin irtoaa helpommin. Keittoaika oli noin 4 minuuttia jolloin kynnet irtosivatkin mukavasti.

Lopputulos koostumukseltaan mainio, kynnet ovat mukavan pehmeitä ja tulisuus on juuri kohdallaan näin yleis- käyttötavaraksi (Itse olisin halunnut hiemn tulisempaa).

Ainoa mikä tuossa hieman häiritsee on etikan maku. Nämä ovat tietenkin makuasioita, mutta mielestäni ainakin tuon ohjeen mukaan tehtynä se etikan kirpeys tulee hieman liikaa esille ja jopa hieman rajoittaa kynsien käyttöä esim. voileipien päällä. Ruoanlaitoissa tai salaateissa nämä toimivat varmasti mainiosti.

Eli nyt seuraakin kysymys: Onkos palstaveljillä muita purkkivalkosipulin (Chilliä tottakai) ohjeita?

Hakusessa siis tulinen mutta pehmeä lopputulos.

Edit. Kyseessä oli tosiaan omenaviini-etikka, ehkäpä siinä on syy ylimääräiseen kirpeyteen.
 

12961

Jäsen
Naga on vähän erilainen, kuin nuo muut; sen hedelmäinen maku on piru hyvä, mutta se polte onkin vähän erilainen verrattuna esimerkiksi hapsuihin tms. Kannattaa kokeilla, mikäli vastaan tulee!

Nagoja oli Länsikeskuksen Citymarketissa tuoreina, astia vaan muistaakseni oli melkoisen hintainen ja sisälsi ehkäpä 15 paprikaa. Pitää ostaa ja pitää silmät kiinni kassalla.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ainoa mikä tuossa hieman häiritsee on etikan maku. Nämä ovat tietenkin makuasioita, mutta mielestäni ainakin tuon ohjeen mukaan tehtynä se etikan kirpeys tulee hieman liikaa esille ja jopa hieman rajoittaa kynsien käyttöä esim. voileipien päällä. Ruoanlaitoissa tai salaateissa nämä toimivat varmasti mainiosti.

Eli nyt seuraakin kysymys: Onkos palstaveljillä muita purkkivalkosipulin (Chilliä tottakai) ohjeita?

Hakusessa siis tulinen mutta pehmeä lopputulos.

Edit. Kyseessä oli tosiaan omenaviini-etikka, ehkäpä siinä on syy ylimääräiseen kirpeyteen.
Maustelientä suunnitellessaan on otettava huomioon, onko tekemässä säilykettä vai maustettua tuotetta, jolle ei haeta säilyvyyttä. Säilykettä tehdessä on etikkaliuoksen oltava 5-7% vahvuista. Tarkoittaa käytännössä väkiviinaetikan (10%) 3:2 lantraamista vedellä tai miedompien viinietikoiden käyttämistä sellaisenaan. Miedompien liuosten säilyvyyttä voi parantaa Atamonilla.

Jos ei ole aikomustakaan tehdä säilykettä, voi etikan jättää kokonaan pois tai laittaa sitä mausteeksi oman maun mukaan.
 

Necco

Jäsen
Maistakaahan Dragon's blood -soosia jos kohdalle sattuu. On kyllä sen verran tiukkaa tavaraa, ja hurja jätkä kun olen niin maistoin koko ruokalusikallisen ko. soosia. Puolen tunnin sisään tuli uskomaton mahapolte, en pystynyt muutakuin makaamaan sikiöasennossa sängyssä, eikä mikään siihen sitten auttanut. :)

Viimeksi samanlainen tunne oli, kun jälleen hurjana jätkänä vedin kokonaisen nagan kitusiini, ja nagoja on tuohon pieneen Dragon's blood pullolliseen käytetty neljä kappaletta.

Edit: Lisäksihän tuossa on käytetty 6,4miljoonan scovillen chiliuutetta.

http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=39&products_id=34
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Pistäkäähän joku alan asiantuntija jotain tulisuuslistaa mikä on maailman tulisinta maustetta/kastiketta yms. ja sinne päin. Sitten sieltä alapäästä asti koittelemaan tai jtn. Joku top 20 tai edes top 10
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Hakusessa olis joku hyvä chilimajoneesi, itse tehty (ohjeet) tai kaupasta ostettu. En hae kaikkein tulisinta ikinä, enkä näitä sweet chili -dippejä. Innostus lähti, kun Chicos-ravintolassa saatiin jotain chilidippiä juustotikuille, samantyylistä olis hakusessa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Pistäkäähän joku alan asiantuntija jotain tulisuuslistaa mikä on maailman tulisinta maustetta/kastiketta yms. ja sinne päin. Sitten sieltä alapäästä asti koittelemaan tai jtn. Joku top 20 tai edes top 10
Yläpää tuolla listalla on lähinnä kapsaisiiniuutteita, jotka itse jätän suosiolla väliin. Helvetillisen poltteen niistä saa irti, mutta chilin loistava maku jää saamatta. Toimivat lähinnä mulkun jatkeina tyypeille, jotka haluavat näyttää olevansa kovia jätkiä ja kestävänsä kovaa poltetta. Omissa silmissäni aivan turhia tuotteita.

Marketeissa on tänä päivänä jo hyviä valikoimia varsin tulisia ja maukkaita kastikkeita, joista on oikeasti iloa sapuskoiden maustamisessa. Nettikaupat lisäävät tarjontaa entisestään.

Hakusessa olis joku hyvä chilimajoneesi, itse tehty (ohjeet) tai kaupasta ostettu. En hae kaikkein tulisinta ikinä, enkä näitä sweet chili -dippejä. Innostus lähti, kun Chicos-ravintolassa saatiin jotain chilidippiä juustotikuille, samantyylistä olis hakusessa.
Ei muuta kun kokeilemaan soosin tekoa itse. Tyhjentelet maustekaapin sisällön perusmajoneesin sekaan ja maistelet kunnes on riittävän hyvää. Kannattaa laitella vähän ylöskin mitä siihen sotkettu niin osaa hyvällä tuurilla tehdä samaa toistekin. Itse laittelisin tuollaiseen ainakin chiliä, vähän jotain happoa (sitruna/etikka), ripauksen valkosipulia, sipulia, savustettua tomaattijauhetta, ripauksen sokeria ja paprikajauhetta.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Blair's Mega Death testattu. Värkkäsin pannullisen pastakastiketta jauhelihasta ja chilitomaattimurskasta maustaen koko keitoksen pelkästään reilulla teelusikallisella Mega Deathia. Tuli varsin kipakat soosit, mutta makukin on sellaisenaan oikein mainio ja hedelmäinen. Oikeastaan aika hiton hyvä! Vakavia varoituksia kuitenkin tottumattomiin suihin; teelusikallinen pannullisessa ei kuulosta paljolta, mutta kyllä se sitä vaan helposti on. Keittolautaselliseen tippa riittänee jos ei ihan seinäpää ole.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Mistä näitä MegaDeatheja ja muita herkkuja voi katsastaa paikanpäältä Hgissä ? Mieluiten keskustassa.

Punnitse & Säästä -ketjun kaupat taitavat ainakin pitää Blairsia hyllyssään. Ainakin Hämeentiellä kortteli ennen Kurvia on yksi sellainen kauppa, en ole visiteerannut.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Mistä näitä MegaDeatheja ja muita herkkuja voi katsastaa paikanpäältä Hgissä ? Mieluiten keskustassa.

En tiedä löytyykö ytimen K-Marketeista. Muistaakseni joku puhui ostaneensa Kampin K-Marketista.

Ainakin täällä Itä-Helsingistä löytyy City-Marketista soosseja ja chipsejä, joten luulisi ainakin Ruoholahden City-Marketista löytyvän. Samoin löytyy laaja valikoima tuoreita chilejä alkaen miedosta ja päättyen siihen tulisimpaan, eil Naga Morichiin.
 
Viimeksi muokattu:

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Kampista löytyy Punnitse & Säästä - kauppa, sieltä tosiaan löytyy noita Blair'sin tuotteita. Kampin keskuksesta ehkä 500m Fredaa Punavuorta kohti.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mistä näitä MegaDeatheja ja muita herkkuja voi katsastaa paikanpäältä Hgissä?

Muistaakseni joku puhui ostaneensa Kampin K-Marketista

Tiedä sitten puhutaanko allekirjoittaneesta, mutta kaikka Blairini, sipseistä tuohon Mega Deathiin, olen tuolta Kampin K-marketista ostanut ja eipä juuri koskaan ole valikoimasta noita "perustuotteita" puuttunut.

Sen verran on kyllä pakko tunnustaa, että Blair's Mega Death on osoittautunut vähän liian rankaksi käytettäessä suoraan pöytämausteena tai oikeastaan myös maustamiseen tuolla tinkezione:n "reilu teelusikka"-asteikollakin. Tipoittain tiettyihin ruokiin, niin pysyy vielä syötävänäkin. Sudden Death toimii selkeästi paremmin, mutta jostain syystä makua sekoittamaan on heitetty piparjuurentapaista(?) gingsengiä, joka tekee mausta aavistuksen liian terävän.
 
Viimeksi muokattu:

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Sen verran on kyllä pakko tunnustaa, että Blair's Mega Death on osoittautunut vähän liian rankaksi käytettäessä suoraan pöytämausteena tai oikeastaan myös maustamiseen tuolla tinkezione:n "reilu teelusikka"-asteikollakin.

Minä olen tykästynyt tuohon PAIN 100% soossiin. Ei mitään ultratulista, mutta yleensä riittää tuo teelusikallinen ruokaan kuin ruokaan, koska pidän tuosta habaneron jälkimausta, enkä tavoittele mitään ybertulisuutta. Tuo (iso) pönikkä kestää monta kuukautta, kun on vain omaan käyttöön.

Sen verran olen aloittelija, että en käytä näitä kastikkeita pöytämausteena. Mielestäni nämä chilituotteet ovat kuin currya, eli parhaimmillaan kauan paistettuna/haudutettuna. Olen kokeillut pöytämausteenakin, mutta silloin tulee esiin liiaksi nuo muut maut, eli etikka jne, joka taas pilaa ruoan maun.

Olen tullut siihen tulokseen, että parasta pöytämaustetta saisi jos tekisi itse pieniä eriä ilman noita makua haittaavia lisäaineita. Pitäisi vaan kokeilla ja kokeilla ja vielä kerran kokeilla, että saisi sopivaa.
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Sen verran on kyllä pakko tunnustaa, että Blair's Mega Death on osoittautunut vähän liian rankaksi käytettäessä suoraan pöytämausteena tai oikeastaan myös maustamiseen tuolla tinkezione:n "reilu teelusikka"-asteikollakin.

Ylipäätään tuollaiset sitkeät soosit on hankalia käyttää pöytämausteena ja siihen tarkoitukseen onkin lukemattomia määriä toimivampaa settiä, joista parhaina esimerkkeinä vaikkapa Fataliin nagaöljy ja about kaikki Fataliin savuchilijauheet sekä nagajauhe. Noita joko saa Chilikaupasta tai Poppamiehestä tai sitten ei. Mielenkiintoinen löytö tänään oli duunikaverin maistattama Chilikaupan "Löyly", joka oli varsin juoksevaa ja mukavan hedelmäistä sekin. Taitaa lähteä ostoon.
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Yleensäkin kaikki ekstraktit ja "et vittu salettii uskalla vetää" -tyyppiset kastikkeet kierrän kaukaa. Aitous on tärkeintä, se että kastike on tehty oikeista chileistä. Tuosta cottonmouthin mainitsemasta Blair's:n Death -sarjasta menee viisi ensimmäistä. Ovat todella maukkaita. Kaikki eri tulisuutta ja eri makuja. Omaan makuun paras taitaa olla tuo Salsa De La Muerte, joka on asteikolla siis vasta neljäs. Blairin Heat -sarjan soosit ovat myös laadukkaita ja herkullisia tuotteita. Ei mitään maailman tulisimpia, eikä ole tarkoituskaan.

Olen nyt alkanut tarkoituksellisesti ostelemaan näitä kotimaisin voimin tuotettuja kastikkeita. Poppamiehen Tuli ja Leimaus on infernaalisen hyvää, Ahjo menee just ja just siellä ylärajan tuntumassa, mutta Manala on jo överi, siinä kyllä on uutettakin jo joukossa. Chilkauppa.fi:n Löyly on ehkä pahaimman makuinen yksittäinen kastike mitä on tullut maistettua, mutta vaikeahan sitä on yhtä julistaa voittajaksi. Tämäkin kastike taidettiin jo mainita, eikä suotta!

Btw, vinkkinä niille jotka suunnittelevat omien chilien kasvattamista; NYT on se oikea aika laittaa vuoden 2010 sato itämään. Itsellä on tulossa 15 lajiketta, joista jopa 5 on omista viimevuotisista marjoista kerätyistä siemenistä. Tunnearvo on siis valtava! Siemenet täältä: http://fatalii.shop.wosbee.com/
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Etsiskelen chipotle-chilejä säilöttynä. Onko joku nähnyt niitä jonkun kaupan hyllyllä? Netistä saisi tilattua, mutta haluaisin nähdä purkin mieluummin livenä ennen ostamista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös