Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 281 626
  • 985

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
chilitilaus!

Tuli sitten tilattua parin kaverin kanssa poppamies.fi verkkokaupasta pieni 140€:n tilaus.

Tässä vähän listaa:

Tuotteet
------------------------------------------------------
1 x Heat 6 Cola-karamelli 100g () = 3.95EUR
1 x Heat 9 mansikkakaramelli 100g () = 3.95EUR
3 x Pepper King Inkiväärikaramelli 100g () = 7.50EUR
5 x Wild West Sweet N Spicy 25g () = 11.00EUR
1 x El Yucateco Red Habanero Hot Sauce ISO 240ml () = 7.95EUR
1 x CaJohns Nate Dog's Killer Wing sauce Hurtin' 355ml () = 6.95EUR
1 x Katkarapupähkinät 240g () = 3.90EUR
1 x Paahdettu punasipuli 100g () = 2.95EUR
1 x Poppamies Aavepommi - Tulinen karamelli 90g () = 3.50EUR
6 x Blair's Cheddar Chips 57g () = 8.40EUR
2 x Poppamies Chipotle-pasta 250g () = 5.90EUR
1 x Pain is Good Jerk #114 Microwave Popcorn 91g () = 3.50EUR
1 x Pain is Good Jalapeno #37 Microwave Popcorn 91g () = 3.50EUR
2 x Pain is Good Hot #218 Microwave Popcorn 91g () = 7.00EUR
1 x Dave's Insanity Microwave Popcorn 99.2g () = 3.20EUR
3 x Ass Kicking Microwave Habanero Popcorn 99,2g () = 7.05EUR
1 x Jack Daniel's -savupelletti 450g () = 6.95EUR
1 x Savurasia pelleteille () = 8.95EUR
1 x Mama Africa's Jalapeno sauce 125ml () = 4.95EUR
1 x Poppamies Savuchili -tulinen kastike 148ml () = 4.95EUR
1 x Poppamies Grillikastike -tulinen 300ml () = 5.50EUR
1 x CaJohns Nate Dog's Wing Sauce Smokin 355 ml () = 5.95EUR
1 x Jolokia-Chilipasta 250g () = 2.95EUR
1 x Red Savina -manteli 100g () = 1.90EUR
1 x Poppasuklaa - Vaalea ja tulinen 60g () = 2.90EUR
1 x Poppasuklaa - Tumma ja tulinen 60g () = 2.90EUR
1 x Poppamies Chili-Jelly! - Tulinen karamelli 250g () = 2.95EUR
------------------------------------------------------

Ihan kiva pikku tilaus. Saa nähdä monta jääkaappimagneettia tulee mukana :).

- Tinke-80
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Pain Is Good -popparit on ihan ok snackseja. Inkiväärikaramellit eivät uppoa... Kannattaa toki kokeilla jos sattuu olemaan omaan makuun. Kai niistäkin joku tykkää. Yucateco & CaJohnsin kastikkeet rules ok. Blairin Cheddarisipsit samoin erittäin OK. Savupellettejä pitäis kokeilla itsekin. Poppasuklaat ovat melko helvetin tulisia :-)

Jerkyä kannattaa ostaa niitä isompia pusseja. Harmi kun niitä ei saa "nugget"-mallisina. Jack Links Jerkyä saa "nuggetteina" ja se on paras muoto missä jerkyä olen tavannut.

Ihan kiva pikku tilaus.
Tjaa... Satku mulla menee melkein kuussa yksinään omaan tilaukseen. Otan tosin vähintään puolella aina jerkyä.

Nyt on tullut aika paljon pelattua kotioloissa ihan tuoreen chilin kanssa. Esim. Sellon Citymarketissa on vihreitä ja punaisia peruschilejä sekä punaisia habaneroja ihan käsittämättömän edullisesti. Suosittelen tutustumaan jos sielläpäin liikkuu.

Odottelen tässä kotimaisen chilisadon ilmestymistä kauppoihin jolloin olis ainakin Rocopicaa ja Aji Cristaleita tulossa. Ah sitä raikkautta ja sopivan napakkaa edgeä. Saa tehtyä maukkaita juttuja ilman sitä ainaista kermaa, rasvaa ja suolaa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Saakeli niitä habaneroja. Vaimo luuli jalapenoksi ja haukkasi oikein kunnon palan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kävin Järvenpään Citymarketissa ja löysin sieltä Pain 100% kastiketta, joka on todella erinomainen tuote pikkuisen tulisemman ruuan ystäville. Jos habanero-tabasco on liian tulista sinulle, niin älä osta Pain 100%-kastiketta. Jää vain jääkaapin nurkkiin pyörimään. Rakenne on aika samanlainen kuin mitä Blair's Pure Death Sauce-kastikkeessa eli aika paksua on.
Citymarketeissa näkyy paikoitellen olevan kaupan näitä ilmeisesti saman tukkurin trokaamia hot-tuotteita. Itse ostin hiljattain mm. tätä Pain 100% -kastiketta Cittarista, hintaluokka vähän päälle 7 euroa per taskumatin kokoinen lasipullo. Laitoin tätä pullasudilla grillatun possun sisäfileeseen tomaattimurskalla laimennettuna, toimi hienosti.

Vieläkin tulisempia kastikkeita löytyy. Kuitenkaan Pain 100%:a ei missään tapauksessa kannata tunkea paljaaltaan suuhunsa, ellei kylmä jogurttipurkki ole käden ulottuvilla. Hot-snobiset masokistit ovat tietysti asia erikseen, siis nämä samat jotka pentuna huusivat kato-äiti-mä-ajan-ilman-käsiä---crash.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Citymarketeissa näkyy paikoitellen olevan kaupan näitä ilmeisesti saman tukkurin trokaamia hot-tuotteita. Itse ostin hiljattain mm. tätä Pain 100% -kastiketta Cittarista, hintaluokka vähän päälle 7 euroa per taskumatin kokoinen lasipullo. Laitoin tätä pullasudilla grillatun possun sisäfileeseen tomaattimurskalla laimennettuna, toimi hienosti.

Vieläkin tulisempia kastikkeita löytyy. Kuitenkaan Pain 100%:a ei missään tapauksessa kannata tunkea paljaaltaan suuhunsa, ellei kylmä jogurttipurkki ole käden ulottuvilla. Hot-snobiset masokistit ovat tietysti asia erikseen, siis nämä samat jotka pentuna huusivat kato-äiti-mä-ajan-ilman-käsiä---crash.
Kyllä, Pain 100% on nimensä veroinen kastike. Ensimmäisen kerran laitoin pitsan päälle oikein kunnolla: virhe, suu oli ihan liekeissä ja maitoa kului ainakin litra pitsan kanssa.. Tujua kamaa todella. Marinoinnissa ollut hyvää kamaa, 1-2 tlk:sta marinaadiin antaa jo kivan potkun.

Onko joku maistanut sitä laimeampaa versiota, Pain 95%? Onkohan paljonkin miedompaa?
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Kevät alkaa olla sen verran pitkällä, että chilin kasvatukseen alkaa olla jo kiire. Aion silti vielä yrittää. Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä, mistä voisi tilata joko siemeniä, tai kaikista mieluiten valmiiksi istutettuina ruukkuja, jotka voisi nakata parvekkeelle kasvamaan. Paikalliset valikoimat täällä Jyväskylässä on huonot, perus-champpareita löytyy, mutta ei mitään muuta. Tarkoitus olisi siis laitella vähintään muutaman lajikkeen valikoima. Viime kesän habanero- ja champpari-kokeilut saivat innostumaan suurempiinkin kokeiluihin. Paluuta valmiiksi jauhettuun purkkichiliin ei enää ole.

Poppamiehen Blair's Original Habanero Chipsejä tuli muuten maisteltua vappuna, olivat kyllä mielettömän hyviä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kevät alkaa olla sen verran pitkällä, että chilin kasvatukseen alkaa olla jo kiire. Aion silti vielä yrittää. Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä, mistä voisi tilata joko siemeniä, tai kaikista mieluiten valmiiksi istutettuina ruukkuja, jotka voisi nakata parvekkeelle kasvamaan.

Omani olen tilannut Fataliista. Valikoima on varsin kattava, ja kun kyseessä on suomalainen yritys, siemenet tulevat varsin nopeasti ja kätevästi postissa. Niin, tuolta saa käsittääkseni vain siemeniä.

Linkki: http://www.fatalii.net/growing/
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Lähi valintatalosta löytyi ihme ja kumma Chipotle-tabascoa! Suosittelen jokaiselle aloittelevalle chilipäälle tätä mahtavaa tuotetta! Ja jos kaupasta löytyy chipotle-tabascoa niin eiköhän sieltä löydy myös habanero-tabascoa joka on kanssa erinomaista ainetta. Aloitteleville chilipäille ihan omiaan nämä tuotteet.

- Tinke-80
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Jee, ekat alkaa näkyä!

Eli ensimmäiset chilit tämän vuoden sadosta. Viimevuotiset habanerot innostuivat lannoittamisesta ja isoon ruukkuun asettamisesta niin, että lähtivät ennen vappua kukkimaan ja nyt ekat chilit ovat jo näkyvissä. Bhut jolokia ja Jalopenot ovat vielä pienissä purkeissa, mutta ehtinevät nekin kesäksi kukkimaan.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Eli ensimmäiset chilit tämän vuoden sadosta. Viimevuotiset habanerot innostuivat lannoittamisesta ja isoon ruukkuun asettamisesta niin, että lähtivät ennen vappua kukkimaan ja nyt ekat chilit ovat jo näkyvissä. Bhut jolokia ja Jalopenot ovat vielä pienissä purkeissa, mutta ehtinevät nekin kesäksi kukkimaan.

Mitä käytit lannoitteena? Perus- substralit eivät kuulemma ole oikein terveellisiä chilille..
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Allekirjoittaneen viimevuotinen Rawit innostui myös kukkimaan oikein asenteella, vaikka kasvi muuten huonossa kunnossa onkin (eli lehtiä on putoillut kauheita määriä). Nyt tänään näytti jo pari pientä palkoa olevan aluillaan, joten taitaa tästä vielä yhden sadon saavan.

Muut fataliin chilit eivät kauhean hyvin ole kasvaneet. Bolivian Rainbow ja Short Yellow Tabasco ovat kohtuullisessa tilassa, Yksi Naga Morich tekee lehtiä, mutta toinen taisi kuukahtaa, Inca Red Drop ja Hungarian Hot Cherry pärjäävät jotekin. Ainoastaan Aji Habanero sekä Habanero Davie Peach ovat tehneet hyvää kasvua.
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Chilinkasvatus käyntiin

Niin se meikäläinenkin sitten erään tuttavan vuosikausien passiivisesta painostuksesta turtuneena päätti aloittaa uuden harrastuksen. Eilen kasailin työhuoneen ikkunaseinälle kasvatuspaikkaa. Tänään haetaan vielä viimeiset kivivillat yms. idättämiseen tarvittavat hilut ja ei muuta ku kovaa ajoo! Tulen pitämään blogissani jonkinlaista päiväkirjaa tästä projektista joten sieltä tuoreimmat tunnelmat. Eiköhän se tästä lähde.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Sanokaapa, että miksi minulla menee maha sekaisin aina kun syön jotain tulista ruokaa? Voiko se johtua mahdollisesti jostain allergiasta tai "yliherkkyydestä" ja onko mahdollista totuttaa itsensä siten, ettei näin kävisi? Tykkään syödä kyllä chilipitoista ruokaa, mutta se on ikävää jos yhdestä ateriasta joutuu aina maksamaan veronsa WC:n puolella.

Ja asiasta toiseen, onko joku maistanut näitä: http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=40&products_id=49 ?
Kaveri joskus tarjosi noita ihan normikarkkeina ja sen jälkeen kuluikin varmaan 0,5L maitoa miltei yhdellä huikalla. Eihän noista kukaan voi enää nauttia?
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Sanokaapa, että miksi minulla menee maha sekaisin aina kun syön jotain tulista ruokaa? Voiko se johtua mahdollisesti jostain allergiasta tai "yliherkkyydestä" ja onko mahdollista totuttaa itsensä siten, ettei näin kävisi? Tykkään syödä kyllä chilipitoista ruokaa, mutta se on ikävää jos yhdestä ateriasta joutuu aina maksamaan veronsa WC:n puolella.
Eiköhän tuo ole ihan normaalia. Toki vatsa tottuu ajan mittaan, mutta ainakin itsellä on edelleen asiaa vessaan aika usein esimerkiksi tukevan Vindaloo-aterian jälkeen.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Niin se meikäläinenkin sitten erään tuttavan vuosikausien passiivisesta painostuksesta turtuneena päätti aloittaa uuden harrastuksen. Eilen kasailin työhuoneen ikkunaseinälle kasvatuspaikkaa. Tänään haetaan vielä viimeiset kivivillat yms. idättämiseen tarvittavat hilut ja ei muuta ku kovaa ajoo! Tulen pitämään blogissani jonkinlaista päiväkirjaa tästä projektista joten sieltä tuoreimmat tunnelmat. Eiköhän se tästä lähde.
Vähän olet myöhässä tätä kautta ajatellen. Pitää todella kiirettä, jos aiot saada satoa ennen päivien pimenemistä. Onnistuminen vaatii aikaisia lajikkeita aurinkoisella paikalla kasvatettuna. Myös säidenhaltijan suosiollisuutta tarvitset.

Ei kannata yrittääkään kasvattaa suurta kasvia ison sadon toivossa. Kannattaa antaa kukkia heti kun nuppuja ilmestyy, kukintaa on turha siirtää edemmäs. On mukavampaa saada sadoksi muutama kypsä, kuin pensaallinen raakileita.

Itselläni taitaa maaliskuussa idätetyt taimet siirtyä viikonlopun aikana ulkokasvatukseen. Sääennusteen mukaan pitäisi jo ulkona pärjätä, kunhan vaan suojaa kasvit kunnolla liialta auringolta. UV-säteilyn polttamat pensaat ovat lohduton näky. Koko kevään tehty työ on mahdollista pilata yhdessä päivässä liialla auringolla.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Ja asiasta toiseen, onko joku maistanut näitä: http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=40&products_id=49 ?
Kaveri joskus tarjosi noita ihan normikarkkeina ja sen jälkeen kuluikin varmaan 0,5L maitoa miltei yhdellä huikalla. Eihän noista kukaan voi enää nauttia?

Olen maistanut ja ihan hemmetin tulisiahan nuo ovat mutta kun on tarpeeksi kauan syönyt chilejä niin tottuu siihen tulisuuteen eikä se tulisuus tunnu enää niin pahalta.

- Tinke-80
 

RDivis

Jäsen
Tulisuudesta kyllä diggaillaan täällä. Itseasiassa aika junnusta saakka on näin ollut. On ehkä itsellä kuitenkin aikalailla kausiluontoista. Ja maku ehkä kuitenkin miedompi, kuin muilla tämän ketjun käyttäjillä. :o
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Vähän olet myöhässä tätä kautta ajatellen.
Juu, olen varsin hyvin perillä tästä(kin). Olen näiden kanssa ollut tekemisissä kyllä paljonkin ja nyt vasta sitten se kipinä syntyi jostain että alan toteuttamaan. Varsinainen target on ensi kaudessa ja tässä on nyt hyvää aikaa treenata ja hankkia kaikki tarvittavat laitteet ja välineet.

Ja maku ehkä kuitenkin miedompi, kuin muilla tämän ketjun käyttäjillä. :o
Minä ainakin arvostan maukkautta ja raikkautta yli tulisuuden. Meikäläisen ylärajat on noiden "kunnon" chilipäiden alarajat. Onneksi on lajikkeita mistä valita. Ei tää mun mielestä mikään miehuuskoe ole, että kuka uskaltaa ja pystyy sen tulisimman syömään.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Chilivodka-resepti @ Poppamies.fi
http://www.poppamies.fi/reseptit/?p=166

Itse ajattelin tehdä pullon tai pari tuota syksymmällä kunhan taas ensin tilailen Heinän puutarhasta kesän tuoreet chilit.

Ja kuten Jiri mainitsi niin chilin syöminen ei ole mikään miehuuskoe ja vituttaa jokainen joka tekee ns chilipiloja. Nämä jos mitkä tuhoavat chilin mainetta. Jokainen syököön chilejä tai olkoot syömättä oman makunsa mukaan.

- Tinke-80
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Allekirjoittanut kokkaili tässä iltapuhteena pizzaa, rieskan pohjaksi Chilikaupan Sauhua ja kepeästi tomaattipyrettä. Aivan pirun hyvää, mukavan tulista, muttei kuitenkaan peitä täytteiden makua.

Laittelin tuossa piruuttani ruukkuun Red Serenadea (jostain K-Kaupasta ostin, ku sattui vastaan tulemaan) kasvamaan, chilipalkoista siemenet pois, vuorokauden annoin siementen kuivahtaa ja sitten ruukkuun kera ruokamullan. Ja kato perkele, kasvamaan alkoi. Ihan vitsinä laitoin, tuskin noista nyt mitään isompaa tulee, tyytyväinen olen jos 3kk saan hengissä tuota pidettyä, mutta mistä tuota tietää, jos vaikka ihan kunnon kasvi tuosta saadaan aikaiseksi.

Mietin tässä muutenkin, että Fataliilta tilaisin Bolivian Bonsain tai Bolivian Rainbowin siemeniä ja alkais niistä ihan omaksi iloksi kasvattelemaan. Kahtoo nyt vielä.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Allekirjoittanut kokkaili tässä iltapuhteena pizzaa, rieskan pohjaksi Chilikaupan Sauhua
Helvetin hyvää tuo Sauhu. Tuote vaan on aika törkeästi kopiotu suoraan Hot Headzin vastaavasta tuotteesta. Tilasin molempia purkillisen, ja ihan samaa kamaa molemmissa, ja tuoteselosteet vahvistivat vielä tämän.

Toimii kyllä melkein minkä ruoan kanssa tahansa kyseinen kama. Etenkin hamppareissa, pitsoissa ja tortilloissa.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Mä en ole vielä kertaakaan törmännyt yksivuotiseen chiliin todellisuudessa. Yksivuotisiksi niitä sanotaan, mutta hyvin porskuttavat pidempäänkin, kunhan muistaa leikellä pensaita. Jolokia taitaa tällä hetkellä ollla tulisuudessa sijalla kaksi, sillä Naga Morich ajoi tuon ohi viime vuonna. Mittauksien mukaan Morich ylsi yli 1,5milj Scovillen, kun taas aikaisempi ennätys oli Jolokialla 1,03milj Scovillea.


Tästä kun oli puhetta, niin Wikin mukaan Naga Morich ja Bhut Jolokia ois samaa kamaa?

http://en.wikipedia.org/wiki/Naga_Jolokia

Ja vielä chileistä, nimenomaan Bhut Jolokia:

LÄHDE, Ilta-Sanomat:
Chilikranaatit - Intian puolustusvoimien uusi ase
25.06.2009 17:44, päivitetty 25.06. 18:08

Intia on uudistamassa aseteollisuutta toden teolla - maan puolustusvoimat on alkanut kokeilla chilijauhetta käsikranaateissa räjähdysaineen sijasta. Asiasta kertoo Yle.

Jauheeseen käytetään bhut jolokia -nimistä chiliä, joka on yksi maailman tulisimmista punachileistä. Chilikranaatin tarkoitus ei ole tappaa, vaan tehdä vihollinen toimintakyvyttömäksi.

Ylen mukaan Intia aikoo käyttää chilikranaatteja mellakka- ja kapinatilanteissa. Maan puolustusvoimien tiedemiehet kertovat, että bhut jolokia -chilin tuottama tulisuus lamauttaa ihmisen, sillä se on vähintään tuhat kertaa tulisempaa kuin tavallinen chili.

Samaa chiliä tullaan käyttämään myös kylmissä oloissa työskentelevien sotilaiden ruoan valmistukseen sekä pitämään villieläimet loitolla armeijan kasarmeilta.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Pidemmän pohdinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että meillä - kolmen kissan armoilla - edes teoreettiset mahdollisuudet selvitä on vain kaktuksella tai chilillä. Kaktukset ovat tylsiä ja chilit söpöjä, joten meinasin kokeilla, saisinko chilin pysymään hengissä, ja mahdollisesti tuottamaankin jotain.

Chilin tulisuudella ei ole niinkään väliä, suunnittelen mahdollisen käytön sitten sen mukaan, mitä sieltä tulee - jos ylipäätään tulee. Paljon tärkeämpää on se, ettei ole niin hirveän nirso hoidon suhteen ja viihtyy ainakin kesän lasitetulla parvekkeella, jonne paistaa aurinko aina silloin kun suvaitsee näyttäytymään. Mitä lajiketta suosittelisitte, mistä niitä saa ja saako esimerkiksi taimia tai pistokkaita (?) mistään, vai pitääkö hankkia siemeniä? Millaista hoitoa chili vaatii?
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Positiivinen yllätys löytyi selaillessani Citymarketin ulkomaanherkkuhyllyn valikoimaa. Blair's kastikkeet löytyivät kaikki hyllystä, hintaa vajaa kymppi per puteli. Poistin samantien pussillisen Blair's nachoja ja Muerte Salsaa. Hyvää oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös