Alkaa hiljalleen ensimmäisiä chilejä olemaan "korjuukunnossa". Mistä tietää, että chili on "kypsä"?
Löytyiskö jatkoajan chilipäiltä vinkkejä kuivattujen chilien käyttöön?.
Nämä on kyllä liikaa, eihän näitä voi käyttää edes ruuanlaitossa, vai voiko? Jos voi, niin kertokaahan vinkkejä kiitos!
Lisäksi on hyvä muistaa esim. tämän lajikkeen kohdalla, että poltteen poistuminen naamasta ja suusta ei ole välttämättä mitenkään hyvä asia...
???
Kerro lisää?
Tulipa muistutettua itseään siitä, että kyllä se Naga Morich on kaikkea sitä, millä siitä pelotellaankin...
Kerrohan tinke, että millaisiin ruokiin olet Nagaa laitellut/ mihin suosittelisit? ( Ymmärrän kyllä tulisuusasteen, mutta monet chilit toimii vaan niin erilailla )
...ruuan syöminen ei ole sellaista, kuin joku hakkaisi vasaralla naamaan.
No, ensikerralla tähän ketjuun kun on asiaa, onkin jo takana ensimmäinen Naga testi...
Viime viikolla tuli moinen elämys koettua ensimmäistä kertaa, ja kyllä se koettelemus oli vähän niinkuin joku ylhäällä sanoikin, kuin vasaraa hakattaisiin naamaan. Päätin sitten pakastaa loput nagat, jos niille joskus keksisi käyttöä ruoanlaitossa.Toivottavasti joku muukin rohkaistuu Nagoihin ja kokee hienon "maku" elämyksen.
En kyllä osallistu mihinkään kisaan, koska tiedän ettei minusta olisi vastusta vanhemmille chilinaamoille. Hyvillä fiiliksin silti odottelen huomista, varmasti hieno tapahtuma tulossa.
Onko muita JA:n chilipäitä tulossa tuohon tapahtumaan?
Ostin kokeeksi ensinmainitun habanerosipsejä, joista näyttää muodostuvan selkeä suosikki, vaikka noista rasvaletuista ei muutoin niin välittäisikään.
La Costena chipotle:
Todella maukas savuchili suoraan Meksikosta. Hinta noin pari juuroa ja maku aivan saatanan hyvä. Harmittaa kun ostin vain yhden pullon. Halpa.
Mulle tää ei toiminut, mutta kaverini tästä kyllä piti. En tiedä oliko oma pulloni jotenkin pilalla, mutta sen tuoksusta tuli mieleen lähinnä navetta ja koostumuskin oli jotenkin jauhe+vesi -oloinen. Amazonin Chipotlea taas menee pullo per viikko tahtiin.
Mama Africa´s Zulu Sauces-jalapenokastike:
Paras Jalapenosoosi koskaan. Paksua tökööttiä ja sivumausteena valkosipulia, sitruunaa ja ties mitä yrttejä. Vei kertaheitolla kielen mennessään...ja vieläkin etsin sitä. 125 ml ja hinta noin nelisen rahaa.
Samoin Fataliin Aji Cristal-chiliä on saapunut kauppoihin. Hinta on toki kovempi kuin esim. thai-chilillä, mutta suosittelen paikallisten valmistajien tukemista. Maku ainakin on loistava.
Mieli tekisi maistaa habanerochipsejä tai muita kunnon chilichipsejä, mutta mitäs lajia te arvon kanssakirjoittajat suosittelisitte tällaiselle chilinpurijalle, joka ei ole tottunut suicide-tasoon?