Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 07.04.2019 klo 07.54.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  De Haan ja Nylander vielä unohtuivat.
   
 2. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Jokaisessa noissa treideissä Bowman on saanut lähtökohtaisesti huonomman pelaajan. Schmalz oli huomattavasti parempi pelaaja, kuin Strome treidin aikaan, enkä tiedä onko Strome vieläkään parempi, Schmalz pelasi myös todella hyvin loukkaantumiseensa asti. Määttä nyt on täysi turhake kammottavalla sopparilla, mistä kertoo hyvin se, että joutuu vetelemään poppareita sellaisten tähtipuolustajien kuin Jack Johnsson ja Erik Gudbransson takana. Määttä ei mielestäni ole muutenkaan ollut urallaan kolmosparia parempi pakki vaikka onkin penssin sysipaskassa puolustuksessa pelannut ylempänäkin. Joten on helppo sanoa, että Kahun+5th on hirveä ylihinta. Mielestäni myös Anisimov on jopa selvästi parempi pelaaja kuin Smith, ehkä tuo alempi palkka kompensoi pelaajat suht saman arvoisiksi, mutta en näe että tuolla reilun miljoonan säästöllä tehdään hirveästi mitään. Toki tuo seikka että Smith on halpa ostaa ulos sopimuksestaan tukee tätä kauppaa, tätä en itse tiennyt kun ensimmäisen viestin kirjoitin.
   
 3. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Missään kohtaa en sanonut, että DeHaanin kauppa olisi ollut huono ja tässä Bowman saikin parhaan pelaajan. Totesin vain että en olisi tehnyt tätä koska Määttä oli hankittu aiemmin. En myöskään tyrmännyt Nylanderin kauppaa, sanoin vain että mielestäni Jokiharju on edellä ja tämän takia olisin toivonut jotain pickiä kaveriksi.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Okei no hyvä tietää. Toisin sanoen huono treidi Bowmanilta sekin. Tai nekin. Shawin hankkiminen sentään saanee synninpäästön?

  Mites muuten, onko Kahun ollut mitään muuta kuin kolmosketjun hyökkääjä huonossa joukkueessa? Siis kun Määttä on kolmosparin pakki sysipaskassa puolustuksessa. Perspektiiviä tähän vain haen.
   
 5. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Mielestäni Kahun näytti olevansa varsin käyttökelpoinen pelaaja NHL-joukkueessa heti ensimmäisellä kaudellaan. Hyvillä jaloilla ja käsillä varustettu hyökkääjä toimii varmasti paremmin kuin hidas, mutta pehmeä puolustaja.
   
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No ei Määttä Kahunia ole Hawksin kokoonpanossa muutenkaan korvaamassa, joten turha miesten ominaisuuksia on keskenään verrata. No tämä tästä, palaan takaisin muihin aiheisiin.

  Muutenkin Bowmanin onnistumista pitäisi mitata isommassa kuvassa kuin yksittäisten treidien kautta. Hän on onnistunut vahvistamaan puolustusta tuomalla top kutoseen Määtän ja De Haanin. Hyökkäystä on vahvistettu korvaamalla pehmeät Kahun ja Anisimov Shawilla ja Smithilla. Ja vielä heinäkuun alun hulluilta päiviltä tarttui maalinsuulle Lehner, jonka myötä maalivahtiosasto vahvistui potenssiin kymmenen. Toisin sanoen pelkästään tämän kesän siirroilla joukkue on vahvistunut, sanoisinko, kaikilla osa-alueilla viime kauteen verrattuna. Jos tähän ympätään vielä kesken viime kauden tehty Stromen treidin, niin kiitettävän arvosanan Bowman minulta saa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2019 klo 23.41
  Hawk #22, secord, Lico ja yksi muu tykkäävät tästä.
 7. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Mielestäni Kahunia vuotta nuorempi Määttä näytti ensimmäisillä NHL-kausillaan suorastaan erinomaiselta, todisteena siitä jatkoajan hieman yliampuva ketju miehestä. Löytyy hakutoiminnoilla.

  Uskoa vaan Määtän suhteen. Hän löytää vielä paremman tason, on kuitenkin edelleen melko nuori.
   
 8. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Carpenter, Smith ja Shaw tuovat kokoonpanoon paljon kaivattua santapaperia ja monipuolisuutta. Colliton voi säästellä esim. Toewsia alivoimaminuuteilta ja muutenkin lähtökohtaisesti rosteri on huomattavasti tasapainoisempi kuin viime kaudella. Määttä ja de Haan ovat selkeitä vahvistuksia puolustukseen, jos nyt verrataan myös viime kauden vastaavaan. Tulivoimaakin löytyy edelleen ja tolppien väli on paremmassa kuosissa kuin hetkeen. Lähtökohtaisesti tältä joukkueelta voi odottaa huomattavasti viime kautta enemmän, mutta pelit pitää pelata ensin.

  Itse olen ainakin kokonaisuutena tyytyväinen Bowmanin kesään. Ainoastaan Jokiharjun kauppaaminen jäi harmittamaan. Nyt olisi muuten tilaa sainata se Perlinikin, mutta onko tuolla nyt enää hänelle mitään roolia jäljellä?

  Lisätään vielä se, että nyt tuolla alkaa olla todellinen kilpailutilanne erityisesti hyökkäyksessä ja sekin on pelkästään positiivinen asia se.
   
  Lico ja Petr T. tykkäävät tästä.
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Mun mielestä Perlini jatkakoot matkaansa varausvuoroon. Toki Nylander sekä Sikura ovat farmikelpoisia kavereita ja helppo heittää Rockfordiin, jos Colliton näkee Perlinissä vielä mahdollisuutta parempaan, jolloin tilannetta analysoidaan eri tavalla ja se menee tähän kuuluisaan kategoriaan nimeltään "sopimustekniset syyt peluutuksiin". Minä itse näen tilanteen tällä hetkellä seuraavana, olettaen että Dach saa vähintään yhdeksän ottelun stintin. On muuten poika näyttänyt yksilösuorituksia kehitysleirillä ja on isoksi mieheksi todella nopea käännöksissä.

  Kubalik - Toews - Kane
  DeBrincat - Strome - Shaw
  Saad - Dach - Nylander
  Smith - Kämpf - Caggiula
  Carpenter

  Keith - Murphy
  Määttä - Gustafsson
  DeHaan - Seabrook

  Crawford
  Lehner

  Carpenteria tuskin hommattiin katsomoon, mutta tuossa kokoonpanossa minulle tuntemattomin kaveri on auttamatta "parhaasta" kokoonpanosta ulkona. Rotaatiota myös varmasti nähdään. Uskoa mulla ei kuitenkaan ole siihen, että Dach on niin hyvä, että koko kauden tuolla tontilla pelaa, joten Carpenter lienee ihan vakionaama kokoonpanossa.

  Vaikea joukkue pelata vastaan ja hyökkäyksessä on kolmeen kentälliseen rakennettu tulivoimaa. En mä tiedä, mutta paperilla olen kokoonpanosta innostuneempi kuin muutamaan vuoteen. Toivottavasti jotain tuommoista nähdään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2019 klo 23.38
 10. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Olli Määttä NHL:ssä – suomalainen Lidström?
   
 11. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Chicagon piti olla jo vähän menneen talven lumia, mutta niin vain joukkue on jälleen rakennettu erittäin kilpailukykyiseksi. Potentiaalia on erittäin paljon.

  Toews, Kane, Keith ym. jos vaan saadaan vielä palavasti innostumaan Stanley Cupin tavoittelusta, niin tämä jengihän voi mennä vaikka minne.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019 klo 09.26
  Gemondo tykkää tästä.
 12. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Stan Bowman kommentoi kauppaa ja nosti useamman kerran esiin Smithin monipuolisuuden. Stanin mukaan Smith sopii Chicagoon Anisimovia paremmin ja kertoi Stromen ottaneen Anisimovin paikan viime kaudella. Eipä tuohon varmasti mitään lisättävää ole.

  Syksyn harjoitusleiristä tulee kyllä mielenkiintoinen, kun hyökkäyksessä on pelipaikoista taistelemassa useampi pelaaja. Erityisesti alaketjujen muodostumista on jännä seurata. Jos nyt ajatellaan, että viime kaudella siellä oli mm. Kunitzia, Krugeria, Haydenia jne. ja katsotaan vaikka tuota Licon hahmotelmaa niin onhan tuossa vähän eroa. Puolustukseen on heittää Forslinig, Dahlströmin ja kumppanien tilalle de Haania sekä Määttää. Puhumattakaan nyt maalivahtiosastosta. Tähän kun lisätään Kubalik ja mahdollisesti Nylander, niin loppujen lopuksi taitoelementistä ei ole jouduttu karsimaan yhtään.

  Heinäkuussa voidaan siis todeta joukkueen vahvistuneen huomattavasti - paperilla. Toinen asia on saada homma toimimaan jäällä odotusten mukaisesti. Varmaa on se, että kaikki ei toimi aivan odotusten mukaisesti ja suuren vaihtuvuuden jäljiltä on varmasti hieman hakemista oikean formulan suhteen. Pitkän kauden aikana loukkaantumiset ovat mukana sekoittamassa pakkaa. Tästäkin syystä on hyvä, että reservissä on syvyyttä. Joka tapauksessa Jeremy Collitonin valmennustiimillä on nyt todellinen näytön paikka. Collitonin tehtävää helpottaa, että saa nyt vetää koko kauden harjoitusleireineen kaikkineen, mutta tulosta pitää myös tulla. Keskinen divisioona ei anna armoa.

  ***

  Mark Lazerus kirjoitti Jake Wisestä jutun The Athleticiin eilen. Wise kertoo siinä kuinka loukkaantuminen auttoi keskittymään mm. harjoitteluun jään ulkopuolella sekä ruokavalioon jne..Wise on pudottanut hieman painoa, mutta on kuulemma entistä vahvempi. Kokee, että luistelu on parempaa kuin koskaan eikä näe loukkaantumisen vaikuttaneen jäällä häneen mitenkään negatiivisesti. Loukkaantumisen ansioista on oppinut panostaamaan oheisharjoitteluun eri tavalla ja näkee tämän vain tehneen hänestä paremman pelaajan.
   
 13. Ben Marco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks
  Tässähän alkaa jo odottelemaan #isitoctoberyet .

  Varmaan muuvsit alkaa olla tässä ja kyllä mä näen, että kovaa tullaan ja korkealta, tappelemaan Centralissa. Kilpailua pelipaikoista, santapaperia ja fyysistä energiaa, alivoima- ja ylivoima-osaamista (fingers crossed). Crawfordin tilanne kun olisi vielä hyvä niin..
   
 14. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Aika kova on ollut Chicagon rosterin vaihtuvuus viime kauden alun rosteriin verrattuna.

  Kyllä siellä nyt näkyy että tänä kesänä puolustuspelaamiseen on satsattu, kuten myös santaan. Rosteripaikoista tullaan käymään syksyllä kovaa kamppailua varsinkin alakentissä. Maalivahtien tontilla on myös mielenkiintoista seurata jatkaako Lehner lentoaan ja kaappaakö hän ykköstorjujan viitaan Chicagossa.

  Lisäilkää jos listasta puuttuu jotakin olennaisia palasia.

  Sisään:
  Brendan Perlini
  Dylan Strome
  Zack Smith
  Andrew Shaw
  Dominik Kubalik
  Drake Caggiula
  Olli Maatta
  John Quenneville
  Slater Koekkoek
  Calvin De Haan
  Ryan Carpenter
  Robin Lehner
  Alex Nylander
  Aleksi Saarela

  Ulos:
  Artem Anisimov
  Henri Jokiharju
  Anton Forsberg
  Gustav Forsling
  John Hayden
  Dominik Kahun
  Jan Rutta
  Brandon Manning
  Nick Schmaltz
  Robin Norell
  Päättyneet sopimukset:
  Chris Kunitz
  Marcus Kruger
  Cam Ward
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019 klo 12.47
  secord tykkää tästä.
 15. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  @reme ehti ensin, mutta pistetään jatkoksi tämä nyt tähän silti. Listasin viime kauden päättäneen ryhmän ja nykyisen tilanteen tähän nyt sitten..

  Päivitystä aikaisempaan eli listaukset tulleista ja menneistä palasista.

  Sisään: Dominik Kubalik, Olli Määttä, John Quenneville, Calvin de Haan, Aleksi Saarela, Ryan Carpenter, Robin Lehner, Andrew Shaw, Alex Nylander, Zach Smith
  Ulos: Dominik Kahun, John Hayden, Anton Forsberg, Gustav Forsling, Henri Jokiharju, Artem Anisimov, Chris Kunitz, Marcus Kruger, Cam Ward

  Siinäpä ne pääpiirteissään. Unohtuiko kenties joku? Varausvuoroja en nyt tuohon listannut erikseen. Palapeliä rakennetaan vielä ja kuka tietää siirtoja on vielä tulossa ennen kauden alkua (Perlini?).

  Näkisin, että seuraavat pelaajat ovat automaattisesti kokoonpanossa mukana:
  Toews, Kane, DeBrincat, Strome, Saad, Shaw, Caggiula, Smith, Carpenter ja Kämpf hyökkääjistä. Puolustajista Keith, Gustafsson, Seabrook, Murphy, Määttä ja de Haan. Koekkoek sekä Dahlström kilpailevat lähtökohtaisesti seiskapakin roolista. Hyökkäykseen jää paikkoja 3-4 ja niistä taistelevat sitten Dominik Kubalik, Dylan Sikura, Alex Nylander, Aleksi Saarela, John Quenneville, Anton Wedin, Kirby Dach sekä kenties pari muuta nimeä. Harjoitusleirillä yleensä joku "yllättää" ja kiilaa ns. puskista etukäteen tehtyjä hahmotelmia sotkemaan.
   
 16. mehupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, HPK
  Näitä kokoonpanosommitelmia silmällä pitäen: millaisenas jengi näkee eilen vuosia täyttäneen (36!) Duncan Keithin viime kauden sekä asetelmat tulevaan kauteen? Pelien katsominen on jäänyt niin hävettävän vähälle viime kausina, etten osaa edes sanoa, mihin kohtaan pakkihierarkiaa Keith tässä kohtaa putoaa. Puolustussuuntaan se luotettavin ratsu edelleen?
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ykköspakki. Gustafsson hoitaa enemmän ylivoimia ja Määttä/De Haan tulevat helpottamaan alivoimalla pelattuja minuutteja, mutta Keith on varmaan edelleen kärkipakki. Siitä on hyvä lähteä kauteen.
   
 18. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Kyllä Keith on tämän jengin ykköspakki, ei ehkä enää nykyään menestystä tavoittelevan jengin ykköspakki, mutta ihan legit 2/3 pakki hyväänkin joukkueeseen. Luultavasti ja toivottavasti pelaa eniten tasakentällisin meidän puolustajista. Niin kuin ollakseni totesi niin Gustafsson hoitelee ylivoiman ja hyvä niin, sillä Keithillä ei ole minkäänlaista laukaus uhkaa. Toivottavasti pystyy säilyttämään tasonsa vielä pari kautta, jotta saadaan lisää aikaa meidän prospecteille.
   
 19. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Uusin kaverimme Zack Smith oli viime syyskuussa waivers listalla Ottawan toimesta eikä lähtenyt mihinkään. Toivotaan että ura lähtee uuteen nousuun, $3.25 soppari on suht hinnakas jos hän jumittuu meillä pelkäksi nelosen asennepelaajaksi.

  Sannasta puhuttaessa on hyvä muistaa että meillähän pelaa myös viime kaudella hankittu Drake Caggiula , joka toimi varsin hyvin myös ylemmissä kentissä.
   
 20. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kuuntelin tuossa haastattelut Collitonin ja Bowmanin mietteistä development campin tiimoilta yms..Bowman piti tietenkin kovasti näkemästään, toimittajien kysellessä erityisesti Dachista sekä Boqvistista. Muistutti kuitenkin samaan hengenvetoon, että leiri ei ole arviointia varteen vaan siellä halutaan opettaa näille nuorille mitä ammattilaiseksi tuleminen vaatii niin ruokavalion, harjoittelun kuin henkisen valmentamisenkin saralla. Eli mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä tämän leirin pohjalta ei kannata tehdä, koska osa on nyt vasta ensimmäistä kertaa jäällä pitkään aikaan, osalla taas kausi on jatkunut pitkään eikä harjoittelua ole alla samalla tavalla kuin toisilla. Bowman on silti tyytyväinen monen nuoren pelaajan kohdalla siitä, että eteenpäin on menty.

  Colliton otti kantaa Jokiharjun kauppaamiseen, kun on esitetty väitteitä ettei Colliton pitänyt hänestä ja tämä johti lopulta kauppaamiseen. Colliton korjasi tämän väitteen ja totesi, että Bowman on se joka lopulta päättää näistä asioista. Sanoi, että piti kovasti Jokiharjusta, mutta koki että Henri joutui kauden alussa hieman liian varhain ottamaan vaativaa roolia Blackhawksissa parin loukkaantumisen takia. Kauppa tehtiin, koska organisaatiossa oli hyvä tilanne nuorten puolustajien suhteen ja Nylanderin kaltainen taituri kun oli mahdollista hankkia niin tähän sitten lopulta päädyttiin.

  Colliton ilmaisi tyytyväisyytensä rosteriin ja oli sitä mieltä, että joukkueeseen on nyt hankittu sellaisia palasia, joita siitä viime kaudella puuttui. Painotti sitä kuinka tärkeä syvyys on joukkueessa, koska pelaajat eivät joka pelissä pelaa parhaalla tasollaan ja myös todennäköisten loukkaantumisten koittaessa tarvitaan rosteriin leveyttä. Maalinteko ei ollut joukkueen ongelma viime kaudella, mutta näkee kokoonpanossa elementtejä jotka auttavat voittamaan otteluita muullakin tavalla kuin yrittämällä latoa läjäpäin maaleja vastustajan verkkoon.
   
 21. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Smith on hyvä lisä tuohon osastoon ja tuo lisää monipuolisuutta kokoonpanoon. Smith on myös erittäin pidetty joukkuekavereiden keskuudessa ja esimerkiksi valmennustiimiin hankittu Marc Crawford näytti vahvasti vihreää valoa Smithin hankkimiselle. Juuri tuon palkan takia Smith ei varmasti liikkunut mihinkään viime syksynä. Ja mikäli homma ei jostain syystä ota toimiakseen Chicagossa voi Smithin ostaa aina ensi kesänä ulos. Mikäli Capfriendlyn laskureihin on uskomista, niin ulosostosta jäisi rasitetta palkkakattoon kahdeksi kaudeksi reilu miljoona dollaria.
   
 22. Kaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hawks, SaiPa
  Petr T. tykkää tästä.
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 25. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Boqvist ja Dach ehdottomasti höntsyjen nimet kuten kuuluukin. Muistetaan kuitenkin, että kyseessä oli heinäkuun höntsyt ja peli ei kovin organisoitua ollut vaan tuollaista koheltamista. Monelle se tuottaa ongelmia, kun et osaa ja voi ennakoida peliä ja silloin tuollaiset Boqvistin ja Dachin kaltaiset kiekolliset virtuoosit helposti erottuvat edukseen. Mielestäni Nylanderkin pärjäsi ihan mukavasti. Hänet oli kuitenkin hälytetty kesken lomanvieton Chicagoon ja tuskin oli valmistautunut parhaalla mahdollisella tavalla leiriin. Adam Burish nosti esiin myös väsymyksen, mikä näkyi varmasti ihan kaikkien kohdalla. Leiri on ollut varmasti antoisa mutta kuluttavakin ja viimeisen päivän pelissä tuo varmasti painoi jaloissa.

  Silti on sanottava, että Dachin kädet käyvät kyllä ihan helvetin nopeasti ja iso mies/poika pyörii vikkelästi. Oli hienoa nähdä kuinka hän piti välillä vastustajia pilkkanaan jäällä sekä esitti mm. hienoja takakarvauksia. Boqvistin kyky tehdä temppuja kiekollisena tuli jälleen osoitetuksi. Sitä toivoo, että tälläiset taiturit saisivat toteuttaa itseään eikä heitä yritettäisi asettaa liikaa tiettyyn muottiin. Oli siellä joukossa myös hyvää puolustamista häneltä. Kurashev oli helvetin nopea ja hyvältä näytti hänkin.

  Paljon positiivista tästä leiristä jäi käteen, mutta maltetaan muistaa että joku Alexandre Fortin ja Igor Makarov loistivat myös aikoinaan näillä leireillä. Ei siis nosteta ketään vielä kokoonpanoon yksien höntsyjen tai heinäkuun leirin takia.