Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
"We'll be back!" - Patrick Kane

En muista minkälaiset odotukset menneen kauden suhteen palstalla vallitsivat ennen sesongin alkua, mutta hankala uskoa kenenkään suhtautuneen äärimmäisen optimistisesti Chicago Blackhawksin menestysmahdollisuuksiin. No, kuten kaikki tätä ketjua lukevat sekä aktiivisesti NHL:ää seuraavat tietävät, kausi oli lopulta aika repalainen ja jollain tasolla odotusten kaltainen, vaikka lopun rypistys saattoi olla lähitulevaisuuden suhteen varsinkin luottamusta herättävä. Kuinka kauaskantoiset seuraukset valmentajanvaihdoksella, Dylan Stromella, nuorten kehityksellä sekä todennäköisesti mahdollisen erinomaisen varausvuoron pilanneella pudotuspelitaistelulla sitten onkaan?

Kerrataanpa hieman kuluneen kauden kulkua. Kausi lähti käyntiin varsin mollivoittoisesti, jolloin lopulta pitkäaikainen mestarivalmentaja Joel Quenneville sai kenkää. Jeremy Colliton nostettiin Rockford IceHogsista päävalmentajaksi ja alun sekasorron seurauksena pudotuspelit piti olla käytännössä mahdotonta saavuttaa. Stan Bowman teki muutamat todella merkitykselliset kaupat, kun ensin Nick Schmaltz pienine jatkosopimusvaikeuksineen päätettiin kaupata Arizonaan vastineena nuoret Dylan Strome sekä Brendan Perlini, jonka jälkeen Quennevillelle hankittu Brandon Manning onnistuttiin ulostamaan Edmontoniin vaihdossa Drake Caggiulaan. Joku voisi mainita kyseisten kahden kaupan olleen ne tulevaa kesää koskevat ensimmäisen kierroksen varausvuorot.

Colliton alkoi saada juonesta kiinni, joka automaattisesti näkyi otteissa kaukalossa. Pieniä sekä suuriakin muutoksia nähtiin alkuvuoden aikana pelitavallisesti, joka johti lopulta pitkään voittoputkeen sekä muutenkin näyttävään, hyökkäysvoittoiseen jääkiekkoon. Useammassa ottelussa Blackhawks vaikutti neljällä sylinterillä toimivalta dynaamiselta moottorilta, joka pystyi kirimään itsensä jopa hetkeksi pudotuspelipaikalle. Mutta, mutta ne isot ottelut pahimpia kilpailijoita vastaan päättyivät liian monta kertaa pistemenetyksiin. Edes Hart-kunnossa oleva Patrick Kane ei pystynyt siivittämään lopulta itsenäisesti joukkuetta sen viimeisen esteen yli. Vasta noin viikko sitten pudotuspelit alkoivat olla täysin kaukanainen haave, vaikka optimistisuutta koko ajan kannattajissa heräteltiin. Nyt ne ovat vain haave. Muut jatkavat ensi viikolla matsejaan, me Blackhawksin kannattajat alamme suunnittelemaan tulevaa kautta, juhannuksen varaustilaisuutta sekä heinäkuun ensimmäistä päivää. Ehkä vilkkaimmat mielet miettivät jo tulevan syksyn training campia ja jotkut, kuten allekirjoittanut, odottavat jo tulevan kauden avausmatsia Tsekkien pääkaupingissa Prahassa.

Onko aihetta siis optimistisuuteen? Voiko kuluneesta kaudesta olla tyytyväinen?

Mielestäni voi. Paljon on silti edelleen ongelmia, materiaali ei riitä pelaamaan jääkiekkoa, jota Colliton yritti ainakin kevään perusteella tuoda kaukaloon, mutta kylmä fakta on se, että Chicago Blackhawks pelasi yli 100:n pisteen tahdilla koko kevätkauden. Alex DeBrincat mätti toisella kaudellaan yli 40 osumaa, Jonathan Toews pelasi uransa parhaan kauden pisteiden valossa sekä Dylan Strome nakutti lähes piste per peli -tahdilla koko lyhyehkön haukkauransa. Erik Gustafsson teki puolustajan tontilta satumaisesti yli 60 pistettä, Connor Murphy pelasi huippukauden, Drake Caggiulasta muotoutui oiva lisä kokoonpanoon, Henri Jokiharjussa on kaikki ainekset hyvään ensimmäisen parin puolustajaan ja muutamat muut vakuuttivat olevansa varteenotettavia roolipelaajia myös ensi kaudella. Nuorisokaartissa vaikuttaisi olevan muutamia todellisia lahjakkuuksia ja läpi prospect poolin kun tilastoja katselee sekä raportteja lukee, ovat Blackhawksin prospectit pelanneet erinomaisia kausia ympäri maailmaa. Unohtamatta tietenkään sitä Patrick Kanea.

Sen pidemmittä jaarittelematta, käydään läpi hieman tulevan kauden sopimuskuvioita perinteisen luettelon avustuksella.

Sopimustilanne
(lähde: https://www.capfriendly.com/teams/blackhawks ):

Hyökkääjät
(9 sopimuksenalaista):
Jonathan Toews $10,500,000 / UFA 2023
Patrick Kane $10,500,000 / UFA 2023
Brandon Saad $6,000,000 / UFA 2021
Artem Anisimov $4,550,00 / UFA 2021
Drake Caggiula $1,500,000 / RFA 2020
Dominik Kahun $925,000 / RFA 2020
Dylan Strome $863,333 / RFA 2020
Alex DeBrincat $778,333 / RFA 2020
John Hayden $750,000 / RFA 2020

UFA-hyökkääjät
Marcus Krüger
Chris Kunitz

RFA-hyökkääjät

David Kämpf
Brendan Perlini
Dylan Sikura
Victor Ejdsell
Jacob Nilsson

Puolustajat
(6 sopimuksenalaista):
Brent Seabrook $6,875,000 / UFA 2024
Duncan Keith $5,538,461 / UFA 2023
Connor Murphy 3,850,000 / UFA 2022
Erik Gustafsson $1,200,000 / UFA 2020
Henri Jokiharju $925,000 / RFA 2021
Carl Dahlström $850,000 / RFA 2021

RFA-puolustajat
Gustav Forsling
Slater Koekkoek
Blake Hillman

Maalivahdit (2 sopimuksenalaista):

Corey Crawford $6,000,000 / UFA 2020
Collin Delia $1,000,000 / UFA 2022

UFA-maalivahdit

Cam Ward

Listalta löytyy kaikki todennäköisimmät tulevan kauden NHL-pelaajat sekä kaverit, jotka ovat jo NHL:ää koskettaneet. Käytännössä Blackhawksilla on seitsemäntoista (17) pelaajaa, jotka voidaan mitä todennäköisimmin laskea mukaan, kun lähdetään purkamaan palkkarakennetta ja miettimään palkkakatossa olevaa tilaa. Tämän hetken ennusteen mukaan Blackhawksilla voisi olla siis arviolta $20 miljoonaa palkkakatossa tilaa, kun sopimuksia tarvitsisi vääntää se kuusi kappaletta. Yhtäkään isoa sopimusta ei ole tarvetta ensi kautta koskien tehdä omista pelaajista, joten jos joskus, niin nyt olisi se hetki olla mukana joko vapailla markkinoilla tai jopa miettimässä offer sheettia.

Tällä hetkellä kokoonpano näyttää mielestäni seuraavalta, kun käytetään vain sopimuspelaajia:

Drake Caggiula - Jonathan Toews - Patrick Kane
Alex DeBrincat - Dylan Strome - X
Brandon Saad - Artem Anisimov - Dominik Kahun
X - X - X
John Hayden, X

Duncan Keith - Henri Jokiharju
Erik Gustafsson - Connor Murphy
Carl Dahlström - Brent Seabrook
X

Corey Crawford
Collin Delia

Kenelle siis lätkästä jatkosopimus kouraan ja kenelle ei? Mitä tehdä vapailla markkinoilla? Voiko tuota kokoonpanoa muovata kesällä siihen kuntoon, että Jeremy Collitonilla olisi mahdollisuus saada sitä se optimaalisin irti, jotta Blackhawks nähtäisiin kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleissä?

Ansaitusti ensimmäinen jatkosopimus on aiheellista lätkästä tsekkiläiselle David Kämpfille, jonka itseoikeutetusti tulisi olla joukkueen nelossentteri seuraavat vuodet. Kämpf tarjoaa stunttaustarkoituksessa jopa vaihtoehdon ylempiin ketjuihin, mutta monipuolisuutensa, työmoraalinsa sekä pelikäsityksen perusteella optimaalinen paikka olisi nelosketjun keskellä. Kämpfin jälkeen selkein jatkosopimus tulisi laatia ruotsalaiselle Gustav Forslingille, joka on mielestäni viimeiset viikot pelannut oikein mallikasta jääkiekkoa. Näkisin hänessä edelleen potentiaalia toivottavasti terveen ja hyvin treenatun kesän jälkeen sinne kolmospariin ns. yleispuolustajaksi. En itke, jos häntä käytetään esimerkiksi palasena jotain kauppaa, mutta sitä potentiaalia on. Sen realisoitumista on toki odotettu jo muutama kausi.

Kolmanneksi ja viimeiseksi selkeäksi jatkosopimukseksi asettelen Dylan Sikuran, joka välillä väläyttelee. Ensimmäinen ammattilaiskausi on nyt takana ja otteet ovat olleet jollain tasolla lupauksia herättäviä. Yksikään, niin Kämpf, Forsling tai Sikura ei ansaitse mitään kallista jatkosopimusta, joten turvallisin mielin lätkäisisin kanadalaiselle parin vuoden jatkon maltillisella cap hitilla.

Käytännössä siis olisin valmis sanomaan kiitos ja näkemiin Brendan Perlinille, Jacob Nilssonille (huhuiltu takaisin Ruotsiin), Victor Ejdsellille, Blake Hillmanille sekä Slater Koekkoekille. Jos heistä olisi varausvuoroja mahdollista saada, niin antaa palaa vaan. Ikävä ei tule, vaikka Perlini sen yhden viikon tehoilikin armottomalla tahdilla. Missäs kaveri muuten on sen jälkeen ollut? Eiköhän joku mainituista jatkosopimuksen saa, jolloin olisi syytä antaa tähän suuntaan näyttöjen puolesta valmiuksia syömään sanoja. Blackhawksin tulee joka tapauksessa vapauttaa muutama slotti uusille sopimuksille mm. Ian Mitchellille sekä ehkä joillekin vapaille pelaajille, joten olisi aika loogista antaa näiden epäonnistujien jatkaa matkaa.

Siirretään pelaajat kokoonpanoon ja muokkaillaan sitä hieman optimistisempaan, fantasiamanagerointikuntoon:

X - Jonathan Toews - Patrick Kane
Alex DeBrincat - Dylan Strome - X
Brandon Saad - Artem Anisimov - Dylan Sikura
Drake Caggiula - David Kämpf - Dominik Kahun
John Hayden, X

Duncan Keith - Henri Jokiharju
Erik Gustafsson - Connor Murphy
Gustav Forsling - X
Brent Seabrook
(Carl Dahlström)

Corey Crawford
Collin Delia

Suurin ongelmahan menneellä kaudella oli joukkuepuolustus, jonka toivon parantuvan Jeremy Collitonin ansiosta pitkän kesän sekä ensimmäisen yhteisen training campin ansiosta. Blackhawksilla on ihan kohtalainen kokoonpano, ainakin potentiaalinen jos ei muuta, kehittämään yhteistä kahden suunnan pelaamista, mutta täsmähankintoja se vaatii.

Vapailla markkinoilla ei ole ainuttakaan puolustajaa, joka saisi allekirjoittaneen hyppimään ilosta. Erik Karlssonin loukkaantumisvaivat ovat sen verran arvaamattomia tulevaan palkkapyyntöön nojaten, joten kiertäisin hänet kaukaa, vaikka olisikin ykköspuolustaja heittämällä. Näkisin tilanteen niin, että omista suojateista se peräpään nimetön tontti paikataan ja lähimpänä sitä lienee Ian Mitchell. En näe yhtään syytä miksei hän voisi ainakin alkukaudesta saada mahdollisuutta lunastaa paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Blackhawks joka tapauksessa saa toivottavasti runsaasti kehittyneen Henri Jokiharjun heti kauden alusta lähtien mukaan pelaavaan kokoonpanoon, joten uudelle tulokkaalle olisi mahdollisesti paikka olemassa. Unohtamatta tietysti Lucas Carlssonia, Chad Krysiä sekä jo debyyttinsä tehnyttä Dennis Gilbertiä.

Kaupataanko Artem Anisimov? Se lienee ensimmäinen kysymys, joka kaikkia mietityttää tulevan kesän suhteen. Oma toiveeni on edelleen jaa, oli se vastine sitten mikä oli. Anisimov teki ihan kivat tehopisteet huomattavasti pienemmässä roolissa, mutta ei se jalka siitä enää verry ja näkisin esimerkiksi Dominik Kahunin mahdollisesti kolmosketjun sentterin tontilla, jos vapailta ei sentteriä löydy.

Vapailta markkinoilta on mielestäni joka tapauksessa pakko metsästää jotain. Oli se sitten iso kala nimeltään Artemi Panarin, vähän pienempi kala kuten Anders Lee tai joku yllättävämpi nimi, Bowmanin on pakko olla mukana kisaamassa näistä nimissä. Monet varmasti tietävät omat toiveeni ja tällä hetkellä on jokseenkin turhaa spekuloida, kun heinäkuun ensimmäisen päivän nimilista ei ole lähellekään valmista, mutta omassa ideaalikokoonpanossa Anders Lee on Blackhawksin paidassa tulevalla kaudella. Toivottavasti Bowman ohittaa Wayne Simmondsit sekä vastaavat nopeasti uransa ehtoopuolelle ajautuvat monsterit, jotka hakevat sitä viimeistä isoa sopimustaan.

Aina tulee jättää varaa ja tilaa näille yllätyksille. Mitä tekee herra nimeltä Dominik Kubalik? Onko Philipp Kurashevista kehittymään yhdessä kesässä NHL-pelaajaksi? Löytyykö farmista joku uusi tuttavuus, joka ottaa ison kehitysaskeleen tulevana kesänä? Ehkä Matthew Highmore? Mitä jos Blackhawks voittaa ykkösvarauksen lotterysta? Paljon kysymyksiä eikä mitään vastauksia ennen syyskuuta.

Isketään tähän väliin ne tärkeimmät päivät tulevalle lähiviikoille sekä tulevalle kesälle:

9.4 Draft Lottery
21.6 NHL Draft
1.7 Free Agent Frenzy
4.10 Chicago Blackhawks vs. Philadelphia Flyers @ Praha


Ajattelin spekuloida lähemmin tulevaa varaustilaisuutta, kun lottery on saatu päätökseen. Blackhawks lähtee ensi viikon arvontatilaisuuteen huonoilla todennäköisyyksillä (#12), joten sormet ja varpaat ristiin aina kotikatsomoissa asti. Todennäköisyydet ovat 2,5% ykkösvaraukselle ja 8,2% kolmen ensimmäisen joukkoon. Oma listaukseni kymmenen ensimmäisen joukossa on aika selkeä. Tämän jälkeen pelaajien valinta hieman vaikeutuu, mutta odotellaan sitä arvontatilaisuuden tulosta ennen kuin mietitään pelaajaa, joka mahdollisesti pukee Blackhawksin pelipaidan joskus ylleensä United Centerissä.

Sana vapaa. Pidetään ketju jälleen NHL-osion aktiivisimpana joukkuekohtaisena ketjuna ja edelleen yhtä järjettömän vaikuttavana.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitos Lico, hieno avaus! Valitettavasti jälleen turhan aikaisin, mutta sille emme voi nyt mitään.

9.4 Draft Lottery
Otan tikunnokkaan nyt tämän arvonnan, kun se on nyt ihan tuossa nurkan takana tulossa. Tosiaan sijalta 12 lähtee Blackhawks tuohon arvontaan 2,5% mahdollisuuksilla ykkösvaraukseen ja 8,2% top kolmosessa. Jack Hughes, Kaapo Kakko tai Alex Turcotte voidaan suurella todennäköisyydellä unohtaa, mutta ohuen ohut toivo elää.

Alistun ajatukseen, että Chicago varaa numerolla 12 ensimmäisellä kierroksella ja tuolle tontille oma toivomuslistani on tällä hetkellä tällainen:

1. Payton Krebs - LW/C, Kootenay Ice (WHL)
2. Alex Newhook - C , Victoria Grizzlies (BCHL)
3. Raphael Lavoie - C/RW Halifax Mooseheads (QMJHL)

Krebsiä ja Newhookia kävin läpi edellisessä kausiketjussa. Lavoie on isokokoinen ja taitava pelaaja, joka on syttynyt erityisesti nyt QMJHL:n pudotuspeleissä liekkeihin. Yhdeksään peliin on syntynyt 11+7=18 tehopistettä. On yksi draftin vanhimpia pelaajia, mutta siitä huolimatta mielenkiintoinen vaihtoehto. Tuon kolmikon jälkeen Ryan Suzuki kutittelee hieman, vaikka vähän ailahtelevia otteita OHL:ssä esittikin niin silti yksi kenties älykkäimmistä pelaajista kyseessä tämän kesän draftiin.

***

Palataan noihin jatkosopimuksiin ja muihin lähemmin, mutta luulen että rosteriin tullaan tekemään paljon muutoksia kesän ja syksyn aikana. Veikkaan, että mahdollisia nimiä kaupattavien pelaajien listalla ovat mm. Anisimov, Forsling, Perlini, Saad ja Sikura.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
"We'll be back!" - Patrick Kane

En muista minkälaiset odotukset menneen kauden suhteen palstalla vallitsivat ennen sesongin alkua, mutta hankala uskoa kenenkään suhtautuneen äärimmäisen optimistisesti Chicago Blackhawksin menestysmahdollisuuksiin. No, kuten kaikki tätä ketjua lukevat sekä aktiivisesti NHL:ää seuraavat tietävät, kausi oli lopulta aika repalainen ja jollain tasolla odotusten kaltainen, vaikka lopun rypistys saattoi olla lähitulevaisuuden suhteen varsinkin luottamusta herättävä. Kuinka kauaskantoiset seuraukset valmentajanvaihdoksella, Dylan Stromella, nuorten kehityksellä sekä todennäköisesti mahdollisen erinomaisen varausvuoron pilanneella pudotuspelitaistelulla sitten onkaan?

Kerrataanpa hieman kuluneen kauden kulkua. Kausi lähti käyntiin varsin mollivoittoisesti, jolloin lopulta pitkäaikainen mestarivalmentaja Joel Quenneville sai kenkää. Jeremy Colliton nostettiin Rockford IceHogsista päävalmentajaksi ja alun sekasorron seurauksena pudotuspelit piti olla käytännössä mahdotonta saavuttaa. Stan Bowman teki muutamat todella merkitykselliset kaupat, kun ensin Nick Schmaltz pienine jatkosopimusvaikeuksineen päätettiin kaupata Arizonaan vastineena nuoret Dylan Strome sekä Brendan Perlini, jonka jälkeen Quennevillelle hankittu Brandon Manning onnistuttiin ulostamaan Edmontoniin vaihdossa Drake Caggiulaan. Joku voisi mainita kyseisten kahden kaupan olleen ne tulevaa kesää koskevat ensimmäisen kierroksen varausvuorot.

Colliton alkoi saada juonesta kiinni, joka automaattisesti näkyi otteissa kaukalossa. Pieniä sekä suuriakin muutoksia nähtiin alkuvuoden aikana pelitavallisesti, joka johti lopulta pitkään voittoputkeen sekä muutenkin näyttävään, hyökkäysvoittoiseen jääkiekkoon. Useammassa ottelussa Blackhawks vaikutti neljällä sylinterillä toimivalta dynaamiselta moottorilta, joka pystyi kirimään itsensä jopa hetkeksi pudotuspelipaikalle. Mutta, mutta ne isot ottelut pahimpia kilpailijoita vastaan päättyivät liian monta kertaa pistemenetyksiin. Edes Hart-kunnossa oleva Patrick Kane ei pystynyt siivittämään lopulta itsenäisesti joukkuetta sen viimeisen esteen yli. Vasta noin viikko sitten pudotuspelit alkoivat olla täysin kaukanainen haave, vaikka optimistisuutta koko ajan kannattajissa heräteltiin. Nyt ne ovat vain haave. Muut jatkavat ensi viikolla matsejaan, me Blackhawksin kannattajat alamme suunnittelemaan tulevaa kautta, juhannuksen varaustilaisuutta sekä heinäkuun ensimmäistä päivää. Ehkä vilkkaimmat mielet miettivät jo tulevan syksyn training campia ja jotkut, kuten allekirjoittanut, odottavat jo tulevan kauden avausmatsia Tsekkien pääkaupingissa Prahassa.

Onko aihetta siis optimistisuuteen? Voiko kuluneesta kaudesta olla tyytyväinen?

Mielestäni voi. Paljon on silti edelleen ongelmia, materiaali ei riitä pelaamaan jääkiekkoa, jota Colliton yritti ainakin kevään perusteella tuoda kaukaloon, mutta kylmä fakta on se, että Chicago Blackhawks pelasi yli 100:n pisteen tahdilla koko kevätkauden. Alex DeBrincat mätti toisella kaudellaan yli 40 osumaa, Jonathan Toews pelasi uransa parhaan kauden pisteiden valossa sekä Dylan Strome nakutti lähes piste per peli -tahdilla koko lyhyehkön haukkauransa. Erik Gustafsson teki puolustajan tontilta satumaisesti yli 60 pistettä, Connor Murphy pelasi huippukauden, Drake Caggiulasta muotoutui oiva lisä kokoonpanoon, Henri Jokiharjussa on kaikki ainekset hyvään ensimmäisen parin puolustajaan ja muutamat muut vakuuttivat olevansa varteenotettavia roolipelaajia myös ensi kaudella. Nuorisokaartissa vaikuttaisi olevan muutamia todellisia lahjakkuuksia ja läpi prospect poolin kun tilastoja katselee sekä raportteja lukee, ovat Blackhawksin prospectit pelanneet erinomaisia kausia ympäri maailmaa. Unohtamatta tietenkään sitä Patrick Kanea.

Sen pidemmittä jaarittelematta, käydään läpi hieman tulevan kauden sopimuskuvioita perinteisen luettelon avustuksella.

Sopimustilanne
(lähde: https://www.capfriendly.com/teams/blackhawks ):

Hyökkääjät
(9 sopimuksenalaista):
Jonathan Toews $10,500,000 / UFA 2023
Patrick Kane $10,500,000 / UFA 2023
Brandon Saad $6,000,000 / UFA 2021
Artem Anisimov $4,550,00 / UFA 2021
Drake Caggiula $1,500,000 / RFA 2020
Dominik Kahun $925,000 / RFA 2020
Dylan Strome $863,333 / RFA 2020
Alex DeBrincat $778,333 / RFA 2020
John Hayden $750,000 / RFA 2020

UFA-hyökkääjät
Marcus Krüger
Chris Kunitz

RFA-hyökkääjät

David Kämpf
Brendan Perlini
Dylan Sikura
Victor Ejdsell
Jacob Nilsson

Puolustajat
(6 sopimuksenalaista):
Brent Seabrook $6,875,000 / UFA 2024
Duncan Keith $5,538,461 / UFA 2023
Connor Murphy 3,850,000 / UFA 2022
Erik Gustafsson $1,200,000 / UFA 2020
Henri Jokiharju $925,000 / RFA 2021
Carl Dahlström $850,000 / RFA 2021

RFA-puolustajat
Gustav Forsling
Slater Koekkoek
Blake Hillman

Maalivahdit (2 sopimuksenalaista):

Corey Crawford $6,000,000 / UFA 2020
Collin Delia $1,000,000 / UFA 2022

UFA-maalivahdit

Cam Ward

Listalta löytyy kaikki todennäköisimmät tulevan kauden NHL-pelaajat sekä kaverit, jotka ovat jo NHL:ää koskettaneet. Käytännössä Blackhawksilla on seitsemäntoista (17) pelaajaa, jotka voidaan mitä todennäköisimmin laskea mukaan, kun lähdetään purkamaan palkkarakennetta ja miettimään palkkakatossa olevaa tilaa. Tämän hetken ennusteen mukaan Blackhawksilla voisi olla siis arviolta $20 miljoonaa palkkakatossa tilaa, kun sopimuksia tarvitsisi vääntää se kuusi kappaletta. Yhtäkään isoa sopimusta ei ole tarvetta ensi kautta koskien tehdä omista pelaajista, joten jos joskus, niin nyt olisi se hetki olla mukana joko vapailla markkinoilla tai jopa miettimässä offer sheettia.

Tällä hetkellä kokoonpano näyttää mielestäni seuraavalta, kun käytetään vain sopimuspelaajia:

Drake Caggiula - Jonathan Toews - Patrick Kane
Alex DeBrincat - Dylan Strome - X
Brandon Saad - Artem Anisimov - Dominik Kahun
X - X - X
John Hayden, X

Duncan Keith - Henri Jokiharju
Erik Gustafsson - Connor Murphy
Carl Dahlström - Brent Seabrook
X

Corey Crawford
Collin Delia

Kenelle siis lätkästä jatkosopimus kouraan ja kenelle ei? Mitä tehdä vapailla markkinoilla? Voiko tuota kokoonpanoa muovata kesällä siihen kuntoon, että Jeremy Collitonilla olisi mahdollisuus saada sitä se optimaalisin irti, jotta Blackhawks nähtäisiin kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleissä?

Ansaitusti ensimmäinen jatkosopimus on aiheellista lätkästä tsekkiläiselle David Kämpfille, jonka itseoikeutetusti tulisi olla joukkueen nelossentteri seuraavat vuodet. Kämpf tarjoaa stunttaustarkoituksessa jopa vaihtoehdon ylempiin ketjuihin, mutta monipuolisuutensa, työmoraalinsa sekä pelikäsityksen perusteella optimaalinen paikka olisi nelosketjun keskellä. Kämpfin jälkeen selkein jatkosopimus tulisi laatia ruotsalaiselle Gustav Forslingille, joka on mielestäni viimeiset viikot pelannut oikein mallikasta jääkiekkoa. Näkisin hänessä edelleen potentiaalia toivottavasti terveen ja hyvin treenatun kesän jälkeen sinne kolmospariin ns. yleispuolustajaksi. En itke, jos häntä käytetään esimerkiksi palasena jotain kauppaa, mutta sitä potentiaalia on. Sen realisoitumista on toki odotettu jo muutama kausi.

Kolmanneksi ja viimeiseksi selkeäksi jatkosopimukseksi asettelen Dylan Sikuran, joka välillä väläyttelee. Ensimmäinen ammattilaiskausi on nyt takana ja otteet ovat olleet jollain tasolla lupauksia herättäviä. Yksikään, niin Kämpf, Forsling tai Sikura ei ansaitse mitään kallista jatkosopimusta, joten turvallisin mielin lätkäisisin kanadalaiselle parin vuoden jatkon maltillisella cap hitilla.

Käytännössä siis olisin valmis sanomaan kiitos ja näkemiin Brendan Perlinille, Jacob Nilssonille (huhuiltu takaisin Ruotsiin), Victor Ejdsellille, Blake Hillmanille sekä Slater Koekkoekille. Jos heistä olisi varausvuoroja mahdollista saada, niin antaa palaa vaan. Ikävä ei tule, vaikka Perlini sen yhden viikon tehoilikin armottomalla tahdilla. Missäs kaveri muuten on sen jälkeen ollut? Eiköhän joku mainituista jatkosopimuksen saa, jolloin olisi syytä antaa tähän suuntaan näyttöjen puolesta valmiuksia syömään sanoja. Blackhawksin tulee joka tapauksessa vapauttaa muutama slotti uusille sopimuksille mm. Ian Mitchellille sekä ehkä joillekin vapaille pelaajille, joten olisi aika loogista antaa näiden epäonnistujien jatkaa matkaa.

Siirretään pelaajat kokoonpanoon ja muokkaillaan sitä hieman optimistisempaan, fantasiamanagerointikuntoon:

X - Jonathan Toews - Patrick Kane
Alex DeBrincat - Dylan Strome - X
Brandon Saad - Artem Anisimov - Dylan Sikura
Drake Caggiula - David Kämpf - Dominik Kahun
John Hayden, X

Duncan Keith - Henri Jokiharju
Erik Gustafsson - Connor Murphy
Gustav Forsling - X
Brent Seabrook
(Carl Dahlström)

Corey Crawford
Collin Delia

Suurin ongelmahan menneellä kaudella oli joukkuepuolustus, jonka toivon parantuvan Jeremy Collitonin ansiosta pitkän kesän sekä ensimmäisen yhteisen training campin ansiosta. Blackhawksilla on ihan kohtalainen kokoonpano, ainakin potentiaalinen jos ei muuta, kehittämään yhteistä kahden suunnan pelaamista, mutta täsmähankintoja se vaatii.

Vapailla markkinoilla ei ole ainuttakaan puolustajaa, joka saisi allekirjoittaneen hyppimään ilosta. Erik Karlssonin loukkaantumisvaivat ovat sen verran arvaamattomia tulevaan palkkapyyntöön nojaten, joten kiertäisin hänet kaukaa, vaikka olisikin ykköspuolustaja heittämällä. Näkisin tilanteen niin, että omista suojateista se peräpään nimetön tontti paikataan ja lähimpänä sitä lienee Ian Mitchell. En näe yhtään syytä miksei hän voisi ainakin alkukaudesta saada mahdollisuutta lunastaa paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Blackhawks joka tapauksessa saa toivottavasti runsaasti kehittyneen Henri Jokiharjun heti kauden alusta lähtien mukaan pelaavaan kokoonpanoon, joten uudelle tulokkaalle olisi mahdollisesti paikka olemassa. Unohtamatta tietysti Lucas Carlssonia, Chad Krysiä sekä jo debyyttinsä tehnyttä Dennis Gilbertiä.

Kaupataanko Artem Anisimov? Se lienee ensimmäinen kysymys, joka kaikkia mietityttää tulevan kesän suhteen. Oma toiveeni on edelleen jaa, oli se vastine sitten mikä oli. Anisimov teki ihan kivat tehopisteet huomattavasti pienemmässä roolissa, mutta ei se jalka siitä enää verry ja näkisin esimerkiksi Dominik Kahunin mahdollisesti kolmosketjun sentterin tontilla, jos vapailta ei sentteriä löydy.

Vapailta markkinoilta on mielestäni joka tapauksessa pakko metsästää jotain. Oli se sitten iso kala nimeltään Artemi Panarin, vähän pienempi kala kuten Anders Lee tai joku yllättävämpi nimi, Bowmanin on pakko olla mukana kisaamassa näistä nimissä. Monet varmasti tietävät omat toiveeni ja tällä hetkellä on jokseenkin turhaa spekuloida, kun heinäkuun ensimmäisen päivän nimilista ei ole lähellekään valmista, mutta omassa ideaalikokoonpanossa Anders Lee on Blackhawksin paidassa tulevalla kaudella. Toivottavasti Bowman ohittaa Wayne Simmondsit sekä vastaavat nopeasti uransa ehtoopuolelle ajautuvat monsterit, jotka hakevat sitä viimeistä isoa sopimustaan.

Aina tulee jättää varaa ja tilaa näille yllätyksille. Mitä tekee herra nimeltä Dominik Kubalik? Onko Philipp Kurashevista kehittymään yhdessä kesässä NHL-pelaajaksi? Löytyykö farmista joku uusi tuttavuus, joka ottaa ison kehitysaskeleen tulevana kesänä? Ehkä Matthew Highmore? Mitä jos Blackhawks voittaa ykkösvarauksen lotterysta? Paljon kysymyksiä eikä mitään vastauksia ennen syyskuuta.

Isketään tähän väliin ne tärkeimmät päivät tulevalle lähiviikoille sekä tulevalle kesälle:

9.4 Draft Lottery
21.6 NHL Draft
1.7 Free Agent Frenzy
4.10 Chicago Blackhawks vs. Philadelphia Flyers @ Praha


Ajattelin spekuloida lähemmin tulevaa varaustilaisuutta, kun lottery on saatu päätökseen. Blackhawks lähtee ensi viikon arvontatilaisuuteen huonoilla todennäköisyyksillä (#12), joten sormet ja varpaat ristiin aina kotikatsomoissa asti. Todennäköisyydet ovat 2,5% ykkösvaraukselle ja 8,2% kolmen ensimmäisen joukkoon. Oma listaukseni kymmenen ensimmäisen joukossa on aika selkeä. Tämän jälkeen pelaajien valinta hieman vaikeutuu, mutta odotellaan sitä arvontatilaisuuden tulosta ennen kuin mietitään pelaajaa, joka mahdollisesti pukee Blackhawksin pelipaidan joskus ylleensä United Centerissä.

Sana vapaa. Pidetään ketju jälleen NHL-osion aktiivisimpana joukkuekohtaisena ketjuna ja edelleen yhtä järjettömän vaikuttavana.
Hieno avauskirjoitus, kiitos siitä! Olen hyvin pitkälti samaa mieltä sun kanssa tuosta ensi kauden rosterista, mutta kahdessa kohtaa olen hieman eri mieltä. Ensimmäisenä tuo Erik Karlsson ymmärrän kyllä huolesi loukkaantumisista ja erittäin suuresta lapusta minkä mies tulee saamaan, mutta itse olen sitä mieltä, että jos tälläinen pakki olisi mahdollista saada niin ottaisin hinnalla millä hyvänsä. Toinen on tämä Anisimov, en ihan ymmärrä ajatusta, että miksi treidata oikeinkin käyttökelpoinen pelaaja ihan mihin tahansa? Treidillä ei kuitenkaan varmasti saa parempaa pelaajaa, kuin Anisimov, eikä ole capinkaan takia tarvetta päästä eroon miehestä. Ajatuksenasi on ilmeisesti joku sen tyyppinen, että vie paikan rosterista joltain nuoremmalta pelaajalta? Voitko avata vähän?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt ei ehkä kannata hirttäytyä yksittäisiin nimiin. Väitän, että toimiston väki on sen verran kunnianhimoista porukkaa, että kahtena vuotena peräkkäin runkosarjaan päättynyt kausi tarkoittaa sitä, ettei kukaan ole ns. turvassa (poislukien the obvious ones). Ja voisin lyödä pääni pantiksi, että muutoksia on tulossa. Ensi syksynä Prahassa nähtävä porukka on hyvin erinäköinen kuin viime yönä pelinsä päättänyt ryhmä.

Kyse on myös ryhmän dynamiikasta. Ei pelkästään "tämä nimi korvaa tämän nimen" -leikistä. Henkilökohtaisesti en näe ongelmaa Anisimovin myymisessä tai Saadin myymisessä jne., kokonaisuus ratkaisee ja täytyy sanoa, että tämän kauden aikana tehdyt kaupat ovat palauttaneet luoton Bowmanin johtamaan osastoon. Uskon ja toivon, että kesällä tapahtuu ja tällä kertaa ilman palkkakattopaineita operoiva toimari kykenee parantamaan jengiä.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jatkosopimuksista olen samaa mieltä ehdottomasti Kämpfin kohdalla. Nimenomaan nelosketjun sentteriksi hyvä vaihtoehto ja hätätilassa voi ottaa roolia ylemmissä ketjuissa. Gustav Forslingin kohdalla olen ehkä hieman kärsimätön, sillä pitkälti samaa mieltä hänen kohdallaan myös Licon kanssa. Joka tapauksessa kovin kauaa hänen kohdallaan ei voida odottaa sillä taustalta on tulossa nippu kilpailijoita. Vaikea kausi pitkälti loukkaantumisten takia, mutta otteet heittelevät hyvän ja huonon välillä liikaa. Ehkä hän on hyvä muistutus siinä mielessä, että viisi vuotta sitten varatun lupaavan pakkiprospektin marssi vakituiseksi NHL-pelaajaksi voi ottaa aikansa. Tavallaan Gustafsson ylitti kaikki ne odotukset, joita Forslingiin ennen kauden alkua asetin.

Dylan Sikura vs. Brendan Perlini. Jos ei tietäisi, niin voisi kuvitella Sikuran olevan Perliniä nuorempi. Brendan Perlini on kuitenkin yli vuoden Sikuraa nuorempi, mutta on pelannut NHL:ssä jo kolme kautta. Perlinillä alla 199 ottelua ja 45 maalia niissä. Sikuralla 38 peliä ja 11 syöttöpistettä. Mielenkiintoista nähdä miten toimiston väki lopulta asian näkee näiden kahden kohdalla?

Edit. Ja vaikka juuri tuosta nimileikistä mainitsin niin mennään nyt ensimmäisen kerran tähän miinaan tässä ketjussa. Tuskin jää viimeiseksi osaltani ennen ensi syksyä. Ihan tyhjänpäivästähän tämä, mutta leikitään nyt vähän kuitenkin:

Brandon Saad ja Gustav Forsling --> Damon Severson
Artem Anisimov ja John Hayden --> Floridaan 3. ja 4. kierroksen varausvuoroihin 2019
UFA-markkinoilta: Kevin Hayes, Anders Lee, Oscar Lindberg ja Brandon Tanev

Lee-Toews-Kane
DeBrincat-Strome-Kubalik/Perlini
Caggiula-Hayes-Kahun
Lindberg-Kämpf-Tanev
Perlini/Kubalik

Keith-Jokiharju
Gustafsson-Severson
Dahlström-Murphy
Seabrook

Crawford
Delia
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitos Lico, hieno avaus! Valitettavasti jälleen turhan aikaisin, mutta sille emme voi nyt mitään.Otan tikunnokkaan nyt tämän arvonnan, kun se on nyt ihan tuossa nurkan takana tulossa. Tosiaan sijalta 12 lähtee Blackhawks tuohon arvontaan 2,5% mahdollisuuksilla ykkösvaraukseen ja 8,2% top kolmosessa. Jack Hughes, Kaapo Kakko tai Alex Turcotte voidaan suurella todennäköisyydellä unohtaa, mutta ohuen ohut toivo elää.

Alistun ajatukseen, että Chicago varaa numerolla 12 ensimmäisellä kierroksella ja tuolle tontille oma toivomuslistani on tällä hetkellä tällainen:

1. Payton Krebs - LW/C, Kootenay Ice (WHL)
2. Alex Newhook - C , Victoria Grizzlies (BCHL)
3. Raphael Lavoie - C/RW Halifax Mooseheads (QMJHL)

Krebsiä ja Newhookia kävin läpi edellisessä kausiketjussa. Lavoie on isokokoinen ja taitava pelaaja, joka on syttynyt erityisesti nyt QMJHL:n pudotuspeleissä liekkeihin. Yhdeksään peliin on syntynyt 11+7=18 tehopistettä. On yksi draftin vanhimpia pelaajia, mutta siitä huolimatta mielenkiintoinen vaihtoehto. Tuon kolmikon jälkeen Ryan Suzuki kutittelee hieman, vaikka vähän ailahtelevia otteita OHL:ssä esittikin niin silti yksi kenties älykkäimmistä pelaajista kyseessä tämän kesän draftiin.

***

Palataan noihin jatkosopimuksiin ja muihin lähemmin, mutta luulen että rosteriin tullaan tekemään paljon muutoksia kesän ja syksyn aikana. Veikkaan, että mahdollisia nimiä kaupattavien pelaajien listalla ovat mm. Anisimov, Forsling, Perlini, Saad ja Sikura.
Ensinnäkin mukavaa, että olet todellakin aktivoitunut palstalla!

Newhook on kyllä mielenkiintoinen kaveri ja saa kyllä nähdä mihin rakoon hän lopulta sijoittuu. Monet pitävät varaustilaisuuden suurimpana boom or bust-tyylisenä hyökkääjänä, joka taas on jollain tasolla tuttua Bowmanille sekä Kelleylle. Hänet on varmasti scoutattu erinomaisesti. Krebsin suhteen olen oikein optimistinen eikä fiksuna sentterinä haittaisi yhtään, jos löytäisi tiensä Blackhawksin organisaatioon. Mielestäni kärsii hieman huonosta WHL-seurastaan, mutta U18-kisoissa saattanee sitten nostaa arvoaan paljoltikin. Lavoien suhteen olen vähän epäilevämpi, Suzuki on mielestäni parempi valinta ihan vain peilaten sarjaan sekä omaan tietämykseeni pelaajista.

Suzukin suurin ongelma on ainakin tällä kaudella ollut tietynlainen ylimielisyys. On kuulemma ollut työmoraali välillä hakusessa ja tehnyt pisteitä siinä sivussa. Onko kyseessä ongelmapelaaja, sitä tarina ei kerro, mutta ainakin iso kysymysmerkki leijailee hänen yllään omissa papereissani.

Toinen on tämä Anisimov, en ihan ymmärrä ajatusta, että miksi treidata oikeinkin käyttökelpoinen pelaaja ihan mihin tahansa? Treidillä ei kuitenkaan varmasti saa parempaa pelaajaa, kuin Anisimov, eikä ole capinkaan takia tarvetta päästä eroon miehestä. Ajatuksenasi on ilmeisesti joku sen tyyppinen, että vie paikan rosterista joltain nuoremmalta pelaajalta? Voitko avata vähän?
Kuten mainitsin, Anisimov ei tuosta vetreydy ja se pelitason lasku saattaa tapahtua todella nopeasti. Todennäköisempää on, että Anisimovista pääsee tänä kesänä helpommin eroon kuin vuoden päästä, kun silloin taas palkkakatossa ei enää olekaan samalla tavalla tilaa mm. Dylan Stromen, Alex DeBrincatin ja ehkä Erik Gustafssonin jatkosopimuksien myötä, saati sitten Henri Jokiharjun.

En näe Anisimoville paikkaa tuossa joukkueessa. Ei ole erityisen hyvä alivoimalla, ei ole nopea ja menee jollain tasolla hukkaan kolmosen keskellä. Vaihtoarvoahan hänellä ei pitäisi olla juurikaan yhtään, joten mielestäni ulostus paria myöhäisempää varausvuoroa vastaan on oikein passeli paketti.

Edit. Ja vaikka juuri tuosta nimileikistä mainitsin niin mennään nyt ensimmäisen kerran tähän miinaan tässä ketjussa. Tuskin jää viimeiseksi osaltani ennen ensi syksyä. Ihan tyhjänpäivästähän tämä, mutta leikitään nyt vähän kuitenkin:

Brandon Saad ja Gustav Forsling --> Damon Severson
Artem Anisimov ja John Hayden --> Floridaan 3. ja 4. kierroksen varausvuoroihin 2019
UFA-markkinoilta: Kevin Hayes, Anders Lee, Oscar Lindberg ja Brandon Tanev

Lee-Toews-Kane
DeBrincat-Strome-Kubalik/Perlini
Caggiula-Hayes-Kahun
Lindberg-Kämpf-Tanev
Perlini/Kubalik

Keith-Jokiharju
Gustafsson-Severson
Dahlström-Murphy
Seabrook

Crawford
Delia
Jos tämän skenaarion näemme, niin meikäläinen aika nopeasti virtsaisi hunajaa. Severson on tuossa minulle se ns. mitättömin vastine, pystyn elämään ilmankin, mutta olisihan se puolustus tuossa muodossa jo aika kivan näköinen.

Minulle on oikeastaan se ja sama mitä Kayes silloin muutama vuosi sitten teki, hän olisi nimittäin liki täydellinen palanen tuohon kokoonpanoon.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kauden päätöspressissä käytiin läpi näitä perusjargoneita, mutta yksi mielenkiintoinen kohta lieni Stromen maininta urastaan Blackhawksissa eli halukkuutta olisi pelata koko ura Chicagossa. Tämä on toki sitä kannattajille suunnattua hockeyjargonia, mutta harvemmin nuoret pelaajat noita asioita näin suoraan mainitsevat.

Toisena mainittakoon Bowmanin kommentit siitä, että tuo nykyinen nippu ei Prahaan luistele ja palkkakattotilaa tullaan käyttämään hyödyksi. Mitä se sitten tarkoittaakaan.

Vielä toukokuun MM-kisoihin kommentit eli Erik Gustafsson on jonkun ruotsalaisen lähteen mukaan lähdössä kisoihin, Kahun lähes varmasti sekä DeBrincat että Saad pohtivat vielä asiaa.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Ensinnäkin mukavaa, että olet todellakin aktivoitunut palstalla!

Newhook on kyllä mielenkiintoinen kaveri ja saa kyllä nähdä mihin rakoon hän lopulta sijoittuu. Monet pitävät varaustilaisuuden suurimpana boom or bust-tyylisenä hyökkääjänä, joka taas on jollain tasolla tuttua Bowmanille sekä Kelleylle. Hänet on varmasti scoutattu erinomaisesti. Krebsin suhteen olen oikein optimistinen eikä fiksuna sentterinä haittaisi yhtään, jos löytäisi tiensä Blackhawksin organisaatioon. Mielestäni kärsii hieman huonosta WHL-seurastaan, mutta U18-kisoissa saattanee sitten nostaa arvoaan paljoltikin. Lavoien suhteen olen vähän epäilevämpi, Suzuki on mielestäni parempi valinta ihan vain peilaten sarjaan sekä omaan tietämykseeni pelaajista.

Suzukin suurin ongelma on ainakin tällä kaudella ollut tietynlainen ylimielisyys. On kuulemma ollut työmoraali välillä hakusessa ja tehnyt pisteitä siinä sivussa. Onko kyseessä ongelmapelaaja, sitä tarina ei kerro, mutta ainakin iso kysymysmerkki leijailee hänen yllään omissa papereissani.Kuten mainitsin, Anisimov ei tuosta vetreydy ja se pelitason lasku saattaa tapahtua todella nopeasti. Todennäköisempää on, että Anisimovista pääsee tänä kesänä helpommin eroon kuin vuoden päästä, kun silloin taas palkkakatossa ei enää olekaan samalla tavalla tilaa mm. Dylan Stromen, Alex DeBrincatin ja ehkä Erik Gustafssonin jatkosopimuksien myötä, saati sitten Henri Jokiharjun.

En näe Anisimoville paikkaa tuossa joukkueessa. Ei ole erityisen hyvä alivoimalla, ei ole nopea ja menee jollain tasolla hukkaan kolmosen keskellä. Vaihtoarvoahan hänellä ei pitäisi olla juurikaan yhtään, joten mielestäni ulostus paria myöhäisempää varausvuoroa vastaan on oikein passeli paketti.Jos tämän skenaarion näemme, niin meikäläinen aika nopeasti virtsaisi hunajaa. Severson on tuossa minulle se ns. mitättömin vastine, pystyn elämään ilmankin, mutta olisihan se puolustus tuossa muodossa jo aika kivan näköinen.

Minulle on oikeastaan se ja sama mitä Kayes silloin muutama vuosi sitten teki, hän olisi nimittäin liki täydellinen palanen tuohon kokoonpanoon.
Okei, ostan kyllä nämä ajatukset Anisimovista ja on tosiaan mahdollista, että se taso alkaa laskemaan. Minulle on vain ongelmana se tässä mahdollisessa kaupassa, että en näe järkeä antaa hyvää pelaajaa ilmaiseksi tai reiluun alihintaan. Ja siis tämä pätee ihan kaikkiin kauppoihin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Suzukin suurin ongelma on ainakin tällä kaudella ollut tietynlainen ylimielisyys. On kuulemma ollut työmoraali välillä hakusessa ja tehnyt pisteitä siinä sivussa. Onko kyseessä ongelmapelaaja, sitä tarina ei kerro, mutta ainakin iso kysymysmerkki leijailee hänen yllään omissa papereissani.
Ryan Suzukin taidot ovat sitä luokkaa, että potentiaalia on todella paljon. Jos kyse on nyt enemmän korvien välistä, niin pitää muistaa, että kyseessä on vasta 17-vuotias pojankloppi. Aikanaan varattu OHL:n draftissa ykkösenä, mutta tämä kausi on jättänyt asiantuntijoiden mukaan toivomisen varaa ja ollut tosiaan hieman pettymys. Tuo potentiaali ei kuitenkaan tuolta mihinkään katoa ja en todellakaan pistäisi pahitteeksi, jos Chicago päätyy häneen tuolla kympin jälkeen. Suzukista löytyy helposti highlighteja netin syövereistä ja hieman tulee Teuvon mieleen tuosta pää ylhäällä pelaavasta taiturista.

Kauden päätöspressissä käytiin läpi näitä perusjargoneita, mutta yksi mielenkiintoinen kohta lieni Stromen maininta urastaan Blackhawksissa eli halukkuutta olisi pelata koko ura Chicagossa. Tämä on toki sitä kannattajille suunnattua hockeyjargonia, mutta harvemmin nuoret pelaajat noita asioita näin suoraan mainitsevat.
Dylan Stromesta voisi kirjoittaa pidemmänkin jutun. Chicagossa 58 peliä ja 51 pistettä, mikä vastaa noin 72 pisteen tahtia 82 pelin runkosarjassa. Pisteitä voisi olla paremmalla säkällä enemmänkin. Strome oli yksi merkittävä syy, että Chicagon ylivoimapelaaminen parani huomattavasti alkukaudesta. Stromen selvä heikkous on tuo luistelu,. Suora luistelunopeus ei ole ongelma, mutta lähtönopeuteen pitäisi saada enemmän räjähtävyyttä ja jalkoihin lisää voimaa/kestävyyttä. Strome ei kykene tekemään oikeastaan lainkaan nopeita rytminmuutoksia, joilla haastaa nykyajan pakkeja ja irtautua heistä 1vs1 -tilanteissa. Toisaalta Strome on loistava jäädyttämään peliä ja hyvän pelinlukutaidon ansiosta luomaan loistavia maalipaikkoja ketjukavereille. Strome pyrkii myös aktiivisesti tukemaan puolustusta eikä kaihda kulmavääntöjä. En odota, että Strome iskee ensi kaudella yli 70 pistettä, mutta olisin tyytyväinen jos saisi lisää räjähtävyyttä luisteluun, vähän voimaa yleisesti sekä petrausta aloitusympyrässä että oman pään pelaamisessa. Parhaassa tapauksessa Dylan Strome oli Chicagolle se top 3 varaus tällä kaudella.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jatkosopimuksista olen samaa mieltä ehdottomasti Kämpfin kohdalla. Nimenomaan nelosketjun sentteriksi hyvä vaihtoehto ja hätätilassa voi ottaa roolia ylemmissä ketjuissa. Gustav Forslingin kohdalla olen ehkä hieman kärsimätön, sillä pitkälti samaa mieltä hänen kohdallaan myös Licon kanssa. Joka tapauksessa kovin kauaa hänen kohdallaan ei voida odottaa sillä taustalta on tulossa nippu kilpailijoita. Vaikea kausi pitkälti loukkaantumisten takia, mutta otteet heittelevät hyvän ja huonon välillä liikaa. Ehkä hän on hyvä muistutus siinä mielessä, että viisi vuotta sitten varatun lupaavan pakkiprospektin marssi vakituiseksi NHL-pelaajaksi voi ottaa aikansa. Tavallaan Gustafsson ylitti kaikki ne odotukset, joita Forslingiin ennen kauden alkua asetin.

Dylan Sikura vs. Brendan Perlini. Jos ei tietäisi, niin voisi kuvitella Sikuran olevan Perliniä nuorempi. Brendan Perlini on kuitenkin yli vuoden Sikuraa nuorempi, mutta on pelannut NHL:ssä jo kolme kautta. Perlinillä alla 199 ottelua ja 45 maalia niissä. Sikuralla 38 peliä ja 11 syöttöpistettä. Mielenkiintoista nähdä miten toimiston väki lopulta asian näkee näiden kahden kohdalla?

Edit. Ja vaikka juuri tuosta nimileikistä mainitsin niin mennään nyt ensimmäisen kerran tähän miinaan tässä ketjussa. Tuskin jää viimeiseksi osaltani ennen ensi syksyä. Ihan tyhjänpäivästähän tämä, mutta leikitään nyt vähän kuitenkin:

Brandon Saad ja Gustav Forsling --> Damon Severson
Artem Anisimov ja John Hayden --> Floridaan 3. ja 4. kierroksen varausvuoroihin 2019
UFA-markkinoilta: Kevin Hayes, Anders Lee, Oscar Lindberg ja Brandon Tanev

Lee-Toews-Kane
DeBrincat-Strome-Kubalik/Perlini
Caggiula-Hayes-Kahun
Lindberg-Kämpf-Tanev
Perlini/Kubalik

Keith-Jokiharju
Gustafsson-Severson
Dahlström-Murphy
Seabrook

Crawford
Delia
Hyviä pointteja yllä.
  • Mielestäni Perilini ei ole vielä unohdettu lupaus. Hän tuo kokoa ja omaa edelleen hyvän laukauksen, tekipä hattutempunkin mikä jää monelta tekemättä koko uransa aikana.
  • Sikuralla on taitoa kikkailla mutta edelleen näytöt puuttuvat, pelasi kuitenkin kovissa ketjuissa missä tulosta olisi pitänyt tulla vaikka vahingossa. Halvalla pahvilla näyttöjä antamaan tai kenties vielä alas kehittymään.
  • Anisimovin kauppaamisessa menetetään kenties joukkueen paras maskipelaaja, tuolle tontille meillä ei ole riittävästi osaajia muutenkaan.
  • Joukkueeseen kaivataan kiekkoa syövää sakkia laajemmalla rintamalla.
  • Caggiula laittaa itsensä peliin, lisää tämän tyylisiä kavereita bottom6 osastolle.
  • Ottaako Dominik Kubalik heti pelipaikan joltakin...
  • Gustafsson otti selkeästi paikan papereissani ja Forsling taas tallaa paikallaan vuodesta toiseen eli vaihtoon.
  • Joku Seabrook+ prospect treidi se pitäisi Stanin saada tehtyä että saataisiin pakistoomme tilaa ja raikkautta.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Today is the day.

Vuosi sitten se Dahlin oli jo lähellä jonkun screenshotin perusteella, mutta ehkä tänä vuonna? Ei Blackhawksin tarvitse edes varata ensimmäisenä, rehellisesti sanottuna sekä Hughes että Kakko kelpaa. Joku tuossa Kakossa vain on iskostunut ajatuksiin kauden mittaan yli yhdysvaltalaisen, vaikka olenkin #loseforHughes bandwagonissa seilannutkin.

Mitä enemmän mutustelen, sen enemmän tykkään ajatuksesta notta Kevin Hayes tulisi korjaamaan erehdyksenä sekä tekisi sopimuksen Blackhawksin kanssa. Todennäköisesti tätä ei tee, mutta toivon Bowmanin tekevän ainakin tarjouksen. Bowman myös odottaa Kubalikin tekevän kahunmaisen nousun suoraan NHL-kokoonpanoon. Ei haittaisi yhtään, jos pääsisi sniperina esimerkiksi Kanen sekä Hayesin kanssa samaan ketjuun.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Olen koittanut tässä koko tämän aamun miettiä ja etsiä, että mistä voisi jonkun pätevän pakin irroittaa, mutta ei sitä vaan ole vastaan tullut. Oikeastaan ainut seura millä olisi mahdollista päästää joku menemään on nashville ja heillä olisi jopa tarvetta Saadille, mutta ei taida päittäin vaihtua keneenkään noista top4 pakeista. Tämän lisäksi kun vapailla markkinoillakaan ei ole oikein yhtään pakkia, mikä vahvistaisi selvästi joukkuetta, niin täytynee vaan laittaa käsiä ristiin ja odotella, että omasta tuotannosta tulee ne tarvittavat pakit.

Hayes kelpaisi oikein hyvin, mutta en kyllä usko että on tulossa. Sen sijaan Duchene saattaisi olla lähdössä Columbuksesta niin sinne vaan sitä tarjousta sisään. Aiemmin täällä toivotuista Brandon Tanev kelpaisi myös täytteeksi, mutta jotenkin tuntuu että hinta karkaa liian kovaksi.

Harmittavasti tuli ns. Turhia voittoja tuossa lopussa ja asemat lottoon on aika huonot, mutta toivotaan parasta. Itse en oikein tiedä mitään muista pelaajista kuin Hughesista ja Kakosta niin on vaikea ottaa kantaa mitä sieltä voisi saada.
E. Sen verran, että pakko draftata hyökkääjä tällä kertaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Tämän lisäksi kun vapailla markkinoillakaan ei ole oikein yhtään pakkia, mikä vahvistaisi selvästi joukkuetta...
En ole kovin hyvin perillä Hawksin pakistosta, minkä tasoinen se on, mutta Erik Karlsson taitaa olla kovatasoisin pakki, jolla ei ole vielä sopimusta ensi kaudelle.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
En ole kovin hyvin perillä Hawksin pakistosta, minkä tasoinen se on, mutta Erik Karlsson taitaa olla kovatasoisin pakki, jolla ei ole vielä sopimusta ensi kaudelle.
Joo Karlssonista olenkin aiemmin jo maininnut, että on ainut pakki joka kelpaisi vapailta markkinoilta. Ja pääsi unohtumaan tuossa viestiä kirjoittaessa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hayes kelpaisi oikein hyvin, mutta en kyllä usko että on tulossa.
Tähän liittyy muuten huhukin, jonka lähde löytyy John Buccigrossin twiitistä, jossa oli Hayesin jatkoaikamaali tekstillä "future Blackhawks center".. Väitetään, että Buccigross tuntee Hayesin veljekset hyvin ja että kiinnostusta olisi pelaajan että organisaation puolelta. Jetsissä tuskin jatkaa ainakaan.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Tähän liittyy muuten huhukin, jonka lähde löytyy John Buccigrossin twiitistä, jossa oli Hayesin jatkoaikamaali tekstillä "future Blackhawks center".. Väitetään, että Buccigross tuntee Hayesin veljekset hyvin ja että kiinnostusta olisi pelaajan että organisaation puolelta. Jetsissä tuskin jatkaa ainakaan.
Oho, no tämähän kuulostaa jo paremmalta. Ajattelin että, kun ei aiemminkaan tehnyt sopparia niin tuskin tulisi nytkään.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tähän liittyy muuten huhukin, jonka lähde löytyy John Buccigrossin twiitistä, jossa oli Hayesin jatkoaikamaali tekstillä "future Blackhawks center".. Väitetään, että Buccigross tuntee Hayesin veljekset hyvin ja että kiinnostusta olisi pelaajan että organisaation puolelta. Jetsissä tuskin jatkaa ainakaan.
En osannut ottaa tuota huhua tosissaan, mutta ilmeisesti tuolla on oikeasti jotain totuuspohjaa kerta Blackhawks talk jakoi Twitterissä kuvan Hayesista Jets-paidassa Bowmanin free agent frenzy-lainauksien kera. Aikamoista.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En osannut ottaa tuota huhua tosissaan, mutta ilmeisesti tuolla on oikeasti jotain totuuspohjaa kerta Blackhawks talk jakoi Twitterissä kuvan Hayesista Jets-paidassa Bowmanin free agent frenzy-lainauksien kera. Aikamoista.
En osaa yhtään arvioida huhun todenperäisyyttä joten suhtaudun siihen vain.. no huhuna. Barstoolsports-sivuille kirjoitteleva, twitterissä Chiefinä tunnettu hahmo kirjoitti näin:

"Makes you think that Kevin Hayes to the Blackhawks is a real possibility. If not probability. Bucci seems pretty pretty tight with the Hayes brothers. I think the golf together and shit. I wouldn’t dismiss Bucci just saying that. I think Kevin Hayes has probably already had conversations with the Blackhawks about the summer. He’s not signing in Winnipeg. Both sides know that. Might have some legal tampering going on over an early lunch yesterday with Hayes in town."

Tässä tuo koko juttu barstoolsports.com -sivustolta: https://www.barstoolsports.com/chicago/buccigross-calling-his-shot-kevin-hayes-to-the-blackhawks
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

KimpisenKaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Jokerit
Taattua laatua kiitos @Lico
Nykytietojen pohjalta aikalailla kaikki sanottu, joten syljen mukaan vain muutaman mielipiteen:

Aiemmin tiivistettynä en myöskään näe Anisimovia enää syksyllä. Voi olla, että pelaa samall tasolla kuin viime kaudella. Voi myös olla, että tekee Seabrookit ja syksyllä jäälle luistelee 4,5milj. lämmin ruumis.

Perlinille haluaisin vielä yrittää ns. 1-2v do or die pahvia. Jos miehellä muut mielessä niin kaupaksi vaan.

Vapaille pitäisi lähteä isosti ja jotain muutoksentekevää tulisi saada naarattua. Toivotaan, että kevätkauden pirteämmät otteet ovat tehneet Chicagosta jälleen kiinnostavamman kohteen.

Draftiin en raaski fantasioida ennenkuin tiedetään, millä numerolla todella varataan.

Loppuun vielä ehkä vähän menneen talven lumia mutta Joel Quennville siirtyy ilmeisesti Panthersin koutsiksi. Saa nähdä leipooko viiksiniekka Floridasta playoff jengin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oli eilen aamulla herätessä hyvä päivä lotteryn suhteen. Oli fiilis josko sitä kävis tuuri.

Numerolta 12. kolmanneksi. Vau.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Tämä oli kyllä hyvää tuuria totisesti, kolmantena varaamaan! Tulevaisuutta silmällä pitäen todella hyvä juttu.
 
Hockey fan faux pas: caring enough to respond with "Who cares?" though not being smart enough to care about the irony.

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Raipe ja Blackhawks
Kolmosvaraus tuli yllätyksenä, mutta otetaan avosylin vastaan. Kakkoa tuskin saadaan, mutta löytyykö valmiita pelimiehiä Hughesin ja Kakon jälkeen?

Iso kasa näyttäisi olevan keskushyökkääjiä (Dach, Cozens, Turcotte) tarjolla, mutta onko kenestäkään hyötyä jo ensi kaudella?
 
Gatorade me bitch!

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Huikeutta nyt meitä hellitään, onnikin oli puolellamme. Kyllä top3 numerolla saamme varattua kovan pelimiehen kuka se sitten tuleekaan olemaan.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei tulevaa draftia kannata ajatella nopean avun näkökulmasta. Mieletön pulla kävi ja Chicago saa nyt huomattavasti paremmat lähtökohdat varaustilaisuuteen. Vaihtoehtoja on nyt enemmän eikä treidaaminen ole poissuljettu vaihtoehto.

Oma ykkösvaihtoehtoni on edelleen oman kylän poika eli Alex Turcotte. En sulkisi pois vasemmalta laukovaa puolustajaa Bowen Byramia. Vasili Podkolzin, Dylan Cozens, Trevor Zegras tai vaikka Kirby Dach. Kaikki käy! Luotan Mark Kelleyn porukkaan tässä.

Viimeksi Chicago varasi kolmantena juuri Vancouverissa vuonna 2006 muuan Jonathan Toewsin. Historia toistaa itseään?

Edit: Pitäähän tämä toivomuslista tässä kohtaa uusia.

1. Alex Turcotte, C
2. Bowen Byram, D
3. Vasili Podkolzin, RW
4. Trevor Zegras, C
5. Dylan Cozens, C
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Aikamoista. Kauden päättyminen ei tunnu enää yhtään niin pahalta. Mielenkiintoinen kesä tulossa ja vaikka vaihtuvuutta tapahtuisikin vähän, niin kyllä tässä hyvät kutinat on.
 
"Fortune favors the bold. Of course, so does Death."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy