Chicago Blackhawks 2019–2020

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Blackhawks pelaajien virstanpylväitä listattu tulevalle kaudelle.
Nää listaukset on kyllä aina mun makuun mutta hieman mielenkiintonen toi toimittaja. Vaikuttaisi fanittavan Kanea eikä ihan täysillä pidä Lehneristä. Itse luulen että Lehner saa tuon 100 voiton rikki (3 voittoa tarvitaan) jo lokakuussa ennen kuin Kane tekee ne 18 pistettä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Informaatiota Traverse Cityn prospect-turnaukseen lähtevästä kokoonpanosta. College-pelaajathan tuonne eivät lähde, joten muutama mielenkiintoinen kaveri jää näkemättä, mutta kova nippu on silti kasassa.

Kurashev, Dach, Boqvist, Söderlund sekä Beaudin ovat minulle ne mielenkiintoisimmat kaverit, mutta useita muita nimiä tuosta myös löytyy, joilla on sitä NHL-potentiaalia. Turnaukseen tuo nippu lähtee myös materiaalin puolesta ihan kärkipäässä.

Jos oikein ymmärsin jonkun twiitin, niin turnauksesta ei ole tulossa tänä vuonna mitään organisoitua live-lähetystä. En tiedä keksiikö Blackhawks mitään spesiaalimpaa, mutta lienee pakko turvautua kirjoitettuihin raportteihin.

Nylander ei ole turnaukseen kelpoinen, joten vielä pari viikkoa joudutaan odottaa itse training campille. Mutta ei ole enää pitkä aika.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Brendan Perlinille vuoden jatkosopimus. Jay Zawaskin twitteristä info, että 874,125 dollarin caphit.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hyvä diili varmasti molempien kannalta. Tuttu organisaatio, missä antaa nyt näyttöjä tulevalla kaudella, seuraavaa sopimusta silmälläpitäen. Muutama suonenveto ei olisi pahitteeeksi ja leveys maalientekemisessä ei ole koskaan pahitteeksi. Sopivasti myös kokoa lisää rosteriin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawksin nuorisokaarti voitti avausottelunsa Detroit Red Wingsiä vastaan Traverse Cityn junioriturnauksessa lukemin 5-4. Ottelun hahmoina esiintyivät Kirby Dach maalillaan sekä syöttöpisteellään, Adam Boqvist voittomaalillaan jatkoajalla sekä Alexis Gravel tolppien välissä, vaikka neljä menikin selän taakse. Mitään tarkempaa videomateriaalia tai koostetta tuosta en nyt äkkiseltään saanut käteeni, mutta Dachin tekemä osuma läpiajosta oli todella näyttävä. Tuo iso koko sekä ulottuvuus noilla pehmeillä käsillä tuovat välillä meidän ikioman suomalaisen Aleksander Barkovin mieleen.

Ensi viikon perjantaina alkaa kuitenkin totuuden hetket. Kauden alku on lähellä.

EDIT: tässäpäs onkin Detroitin oman lähetyksen kautta kooste yön ottelusta:


 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Traverse Cityn perjantain Detroit - Chicago -prospect pelistä tuli tehtyä maalipaikatilastoa ja tässä Chicagon ukoille kerätyt statsit.

4 = Maali
3 = HD-paikka tai HD-paikan syöttö
2 = MD-paikka tai MD-paikan syöttö
1 = Low-Danger tai muu hyvä peli (screeni, blokki, kiekonriisto yms.)

Pelaaja, (Maalipaikat) + (syötetyt paikat) + Muut = Yhteensä

#38 LW Brandon Hagel, (4, 2) + (3, 1) + 1 = 11
#77 C Kirby Dach, (4, 1, 2, 1) + (2, 3, 1) + 1 = 15
#42 RW Riley McKay, (2) + (3, 2) + 1 = 8
------------------------------------------------
#76 LW Tim Söderlund, (0) + (0) + 1 = 1
#71 C Philippe Kurashev, (2, 2) + (0) + 0 = 4
#53 RW Michal Teply, (2) + (0) + 0 = 2
-----------------------------------------
#45 LW Dylan Maclaughlin, (0) + (3, 3) + 0 = 6
#59 C Mikael Hakkarainen, (4, 2) + (2) + 1 = 9
#58 RW Mackenzie Entwistle, (1, 1, 2, 4) + (0) + 0 = 8
------------------------------------
#54 LW Liam Coughlin, (1) + (0) + 0 = 1
#55 C Shawn Element, (2, 2) + (0) + 0 = 4
#52 RW Reese Johnson, (1, 1) + (0) + 0 = 2
----------------------------------------------------
#39 LD Dennis Gilbert, (0) + (0) + 1 = 1
#27 RD Adam Boqvist, (4) + (2) + 1 = 7
#85 RhD Jake Ramsey, (0) + (2) + 0 = 2
#62 RD Cole Moberg, (1, 1, 1) + (1, 2) + 0 = 6
#74 LD Nicolas Beaudin, (3) + (3) + 0 = 6
#43 LhD Chad Krys, (1, 1, 2) + (1, 1) + 0 = 6


Dach oli hyvä ja tämä Hakkarainen yllätti. Boqvist oli aika näkymätön ennen maaliaan ja nuo muut pakit oli näkyvimmin esillä.

Alexis Gravelin maalivahtiesitys oli varmaankin se ottelun hienoin suoritus. Detroit vei maalintekoyritykset noin 47 - 26, eli aika selvästi. Ero tuli käynnössä ylivoimapelistä ja tasakentin oli ihan tasaista. Mutta Gravel nollasi Wingsin paikat.

Detroit - Chicago 4-5 ot

1-0 Ryan Kuffner (Moritz Seider) PP
1-1 Mikael Hakkarainen (Dylan Mclaughlin)
1-2 Kirby Dach (Riley McKay)
1-3 Mackenzie Entwhistle (Nicolas Beaudin, Dylan Mclaughlin)
1-4 Brandon Hagel (Jake Ramsey, Cole Moberg)
2-4 Jarid Lukosevicius (Ryan Kuffner, Charle-Edouard D'Astous) PP
3-4 Joe Veleno
4-4 Joe Veleno (Filip Zadina, Taro Hirose) PP
------------
4-5 Adam Boqvist (Kirby Dach, Brandon Hagel) OT

Scoring chances:
0 -10min, 10-5
10-20min, 7-9
20-30min, 8-3
30-40min, 11-5
40-50min, 3-4
50-60min, 7-2
Overtime, 0-1

Total: 46 - 29

Pidätän oikeuden virheisiin. Noista 3-4 ketjujen koostumuksista en ole ihan varma, kun kentälliset oli alun jäähyilyn takia varmaan hieman sekakenttiä. Yleisesti kuitenkin, 2 jengin yhtäaikainen tilastointi on vaikeinta hommaa ikinä, varsinkaan kun ei niin hyvin tunne vielä pelaajia. Mutta ainakin pistemiehet ovat paremmin oikein täältä Suomesta heikon striimin kautta nähtynä, mihin Traverse Cityn toimitsijat ikinä pystyvät. Aina siellä on nuo syöttäjät sekaisin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Perjantaina se training camp alkaa! Linkin takaa rosteri PDF-muodossa.

Rosterissa ei yllätyksiä, ei mm. ainuttakaan PTO:ta. Suurin huoli lienee se onko nelikko Kirby Dach, Philipp Kurashev, Mikael Hakkarainen sekä Adam Boqvist täysin leirikuntoisia, kun Wildia vastaan käydyssä nuorisomatsissa sattui neljä lievää loukkaantumista.

Traverse Cityn turnaushan ei mennyt ihan putkeen, joten jätetään se raportoimatta. Varsinkin, kun matseja ei osunut silmiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Linkistä maksumuurin takana olevaan Scott Powersin näkemyksiin nuorista lupauksista Traverse Cityn turnauksen otteiden perusteella. Vaikka kyseessä on vain parin ottelun näytöt syyskuun alusta, niin ehkä tässä kannattaa hieman fanina laittaa jäitä hattuun nuorten pelaajien odotusten suhteen. Potentiaalia pojilta löytyy, mutta vielä voi olla liian aikaista asetella Dachia tai Boqvistia jne. NHL-kokoonpanoihin. Tietenkin harjoitusleirillä voi vielä moni asia muuttua, mutta myös taso kovenee junnupeleistä selvästi. Mitään tarvetta esimerkiksi Dachin kohdalla ei ole kiirehtiä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scrimmaget pidetty ja itse olin vain twitter-videoiden varassa. Nylanderilta komeaa suorittamista rangaistuslaukauksessa ja ilmeisesti vahvaa peliä häneltä muutenkin. Myös Anton Wedin keräsi kehuja tehden myös osuman - molemmat ruotsalaiset pelasivat Kapteenin välissä.

Kun en näytösottelua nähnyt, niin hankala mennä ketään lopulta ylistämään tai haukkumaan. Nostetaan nyt kuitenkin Määttä framille, kun hän kehuja kerkesi keräämään. Luisteli kuulemma oikein mainiosti, mutta kyllä, näytösottelu. Dach eikä Kurashev ollut mukana, toivottavasti pääsevät harjoitusotteluissa mukaan remmiin.

Huomenna tempoa nostetaan pari napsua, kun ensimmäinen harjoitusottelu pyörähtää käyntiin. Capitals isännöi todennäköisesti prospect-pitoista kokoonpanoa, mutta katsellaan huomenissa. Tarkoitus olisi ottelu katsoa, jotenka raportinkin tynkää ajattelin jakaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tänään mennään ekan kerran.

Seuraavalla koostumuksella kaatamaan Capitalsin kolmoskorin kaverit:

Quenneville - Carpenter - Perlini
Nylander - Kämpf - Saarela
Sikura - Highmore - Wedin
McLaughlin - Nilsson - Versteeg

Gilbert - Boqvist
Koekkoek - Gustafsson
Beaudin - Tuulola
Dahlström

Delia
Tomkins

Muutama oikein mielenkiintoinen nimi, mutta kyllähän katseet muutamaan ruotsalaiseen kohdistuvat, toki myös Aleksi Saarelan otteet kiinnostavat. Sekä Sikuran.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Capitals nappasi lopulta voiton jatkoajan jälkeen Wilsonin soololla, loppulukemat 4-3. Blackhawksin osumat Saarelalle, Nylanderille sekä Boqvistille eli pitkälti niille ketkä jo edellisessä viestissäni mainitsin.

Ottelu oli monivaiheinen, mutta kokonaisuutta ajatellen Blackhawks vaikutti vähän vastaantulijalta ja se oli jollain tasolla ihan ymmärrettävääkin. Vaikka Capitalsilla ei ollut mikään ykkösmiehistö askissa, niin rosterissa oli kuitenkin enemmän NHL-kokemusta ja pelityyli näytti olevan jokaisella viisikolla ainakin jossain muodossa hallussa. Vahvaa puolustamista maalin edustalla, Blackhawksin hyökkäysten ajamista kulmiin ja nopeaa vastahyökkäyspeliä. Fyysisessä pelissä Blackhawks oli myös aika vastaantulija, vaikkei mitään isoja taklauksia nähtykään.

Nylander oli hyvä, suorastaan erinomainen. Kiekon saadessaan on NHL-pelaaja, ei epäselvyyttä. Pieniä teräväisfiboja siellä tuli, mutta peliasento muistuttaa isoveljeään todella paljon. Liike hyvää, peliäly sekä kiekolliset taidot huippuluokkaa. Oli rakentamassa avausmaalia sekä viimeisteli toisen erän johto-osuman. Jos vertaa vaikka ketjukaveriin Aleksi Saarelaan tai Dylan Sikuraan, niin edellä on ja paljon. Saarela pelasi ihan kohtalaisen ottelun, maali on aina maali ja näytti halukkuuttaan kaksinkamppailupelaamiseen. Paljon on vielä kehitettävää, mutta ei varmastikaan ole ensimmäisten putoajien joukossa. Näen potentiaalia.

Sikura ei vaikuttanut menneen yhtään eteenpäin ja oli vähän pettymys. Laukaus on edelleen tuhnu ja jos näistä mainitusta kolmesta pitäisi ensimmäinen putoaja valita, kohdistuisi katseeni kanadalaiseen. Toki ketjukaverit eivät olleet mitään huippuluokkaa, mutta alotteellisuutta olisin toivonut. Todennäköisesti pelaa lähes jokaisessa harjoitusottelussa, joten peliaikaa on vielä. Muista hyökkääjistä mainittakoon Versteeg, jolla ei ole enää mitään annettavaa NHL:ään. Rockfordiin varmasti kiva lisä pukukoppiin, mutta vähän saatan menettää jälleen uskoani mikäli NHL-sopimuksen saa. Anton Wedin ei näyttänyt miltään, Highmore vähän samaan kastiin. Carpenter sekä Kämpf ovat varmasti nelosketjun kavereita eikä isommille minuuteille pitäisi olla asiaa. Perliniltä lupa odottaa edelleen enemmän, laukaustilaa saadessaan aina uhka.

Gustafsson oli koko kentän paras pelaaja molemmilta joukkueilta ja tuossa ryhmässä sen pitäisikin näkyä. Ei ollut kiire ei. Beaudin oli pettymys ja Boqvist taas näytti sitä miksi hänestä niin paljon puhutaan: hyökkäyspäässä huikea, mutta omissa edelleen pienissä vaikeuksissa. Todella komea maali, mutta vastapainona vähän perässä isoja NHL-äijiä vastaan kiekottomana. Ei sinänsä yllättänyt. Dennis Gilbertistä voi odottaa NHL-puolustajaa, todella vahvaa pelaamista. Dahlström sekä Koekkoek olivat heikkoja.

Delialta hyvä startti, maaleille ei voinut mitään. Muutaman tilanteen ylipelasi, mutta kuten todettu, ensimmäinen matsi.

Tulevana yönä Detroitia vastaan, toivottavasti saadaan mm. Kubalik ruutuun. Mutta joo, it has been started.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Preseason osa kaksi, vierasottelu Detroitissa. Loppulukemat kotijoukkueelle 5-3, osumat Holmille sekä Kubalikille kahdesti.

Blackhawks oli koko ottelun vastaanottavana osapuolena ihan kaikessa. Niin luistelussa, fyysisessä pelissä kuin pelitavassa. Detroitin pelaaminen näytti järkevältä, kulmapelit toimivat ja kemiaa löytyi vaikkei kokoonpano nimekäs ollutkaan. En tiedä onko Blackhawks treenannut jalat lukkoon vai mikä oli, mutta potkun olivat jatkuvasti jäljessä.

- Lehner pelasi ensimmäisen puolikkaan ja Lankinen toisen. Kumpikaan ei esittänyt mitään ihmeellistä.
- DeBrincat, Strome ja Shaw voisi tosiaan olla yksi kentällinen, sen verran paljon Shaw tuohon toisi kunhan taitokaksikko kauden mittaan heräilee.
- Kubalik on NHL-mies, vaikka tasaviisikoin olikin vielä hakemista. Tsekatkaa tuo laukaus ylivoimalta.
- Carlsson sekä Krys saavat puolustuksesta suurimmat kehut, Dahlström toista iltaa putkeen aivan pihalla.
- Kokoonpanossa oli paljon Rockfordiin suuntaavia pelaajia, jotenka heitä on hankala lähteä suuremmin arvioimaan. Varsinkin, kun yksikään ketju ei jatkuvaa painetta saanut luotua Detroitin puolustusalueelle.

Ensi yönä onkin kotiavaus revanssin muodossa Detroitista ja ilmeisesti Kapteeni avaa harjoituskautensa laidoillaan Brandon Saad sekä Patrick Kane. Jos tuosta tulee juttu, niin näillä fiiliksillä hyökkäysketjut voisivat olla Prahassa seuraavat:

Saad - Toews - Kane
DeBrincat - Strome - Shaw
Kubalik - Kämpf - Nylander
Caggiula - Carpenter - Smith

Ei se huonolta näytä. Harmi homma, että Dachilla tuo aivotärähdys nyt estää harjoitusottelut. Aikaahan toki on vielä, mutta Saksaan lähtö koittaa pian.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tänään Detroitin kaatoon seuraavalla kokoonpanolla:

Nylander - Toews - Kane
Saad - Kampf - Kubalik
D. Sikura - Highmore - Saarela
Hakkarainen - T. Sikura - Hagel

Keith - Boqvist
Maatta - Seabrook
Gilbert - Holm

Crawford
Gravel

Kyllähän tuossa isosti annetaan Nylanderilla mahdollisuutta onnistua. Yhteispeli Kanen kanssa voi olla aikamoista taiteilua ja varsinkin, kun veto lähtee räväkästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös Pohja