laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Blackhawks pelaajien virstanpylväitä listattu tulevalle kaudelle.
Nää listaukset on kyllä aina mun makuun mutta hieman mielenkiintonen toi toimittaja. Vaikuttaisi fanittavan Kanea eikä ihan täysillä pidä Lehneristä. Itse luulen että Lehner saa tuon 100 voiton rikki (3 voittoa tarvitaan) jo lokakuussa ennen kuin Kane tekee ne 18 pistettä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Informaatiota Traverse Cityn prospect-turnaukseen lähtevästä kokoonpanosta. College-pelaajathan tuonne eivät lähde, joten muutama mielenkiintoinen kaveri jää näkemättä, mutta kova nippu on silti kasassa.

Kurashev, Dach, Boqvist, Söderlund sekä Beaudin ovat minulle ne mielenkiintoisimmat kaverit, mutta useita muita nimiä tuosta myös löytyy, joilla on sitä NHL-potentiaalia. Turnaukseen tuo nippu lähtee myös materiaalin puolesta ihan kärkipäässä.

Jos oikein ymmärsin jonkun twiitin, niin turnauksesta ei ole tulossa tänä vuonna mitään organisoitua live-lähetystä. En tiedä keksiikö Blackhawks mitään spesiaalimpaa, mutta lienee pakko turvautua kirjoitettuihin raportteihin.

Nylander ei ole turnaukseen kelpoinen, joten vielä pari viikkoa joudutaan odottaa itse training campille. Mutta ei ole enää pitkä aika.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Brendan Perlinille vuoden jatkosopimus. Jay Zawaskin twitteristä info, että 874,125 dollarin caphit.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hyvä diili varmasti molempien kannalta. Tuttu organisaatio, missä antaa nyt näyttöjä tulevalla kaudella, seuraavaa sopimusta silmälläpitäen. Muutama suonenveto ei olisi pahitteeeksi ja leveys maalientekemisessä ei ole koskaan pahitteeksi. Sopivasti myös kokoa lisää rosteriin.
 
"Fortune favors the bold. Of course, so does Death."

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawksin nuorisokaarti voitti avausottelunsa Detroit Red Wingsiä vastaan Traverse Cityn junioriturnauksessa lukemin 5-4. Ottelun hahmoina esiintyivät Kirby Dach maalillaan sekä syöttöpisteellään, Adam Boqvist voittomaalillaan jatkoajalla sekä Alexis Gravel tolppien välissä, vaikka neljä menikin selän taakse. Mitään tarkempaa videomateriaalia tai koostetta tuosta en nyt äkkiseltään saanut käteeni, mutta Dachin tekemä osuma läpiajosta oli todella näyttävä. Tuo iso koko sekä ulottuvuus noilla pehmeillä käsillä tuovat välillä meidän ikioman suomalaisen Aleksander Barkovin mieleen.

Ensi viikon perjantaina alkaa kuitenkin totuuden hetket. Kauden alku on lähellä.

EDIT: tässäpäs onkin Detroitin oman lähetyksen kautta kooste yön ottelusta:


 
Viimeksi muokattu:
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Traverse Cityn perjantain Detroit - Chicago -prospect pelistä tuli tehtyä maalipaikatilastoa ja tässä Chicagon ukoille kerätyt statsit.

4 = Maali
3 = HD-paikka tai HD-paikan syöttö
2 = MD-paikka tai MD-paikan syöttö
1 = Low-Danger tai muu hyvä peli (screeni, blokki, kiekonriisto yms.)

Pelaaja, (Maalipaikat) + (syötetyt paikat) + Muut = Yhteensä

#38 LW Brandon Hagel, (4, 2) + (3, 1) + 1 = 11
#77 C Kirby Dach, (4, 1, 2, 1) + (2, 3, 1) + 1 = 15
#42 RW Riley McKay, (2) + (3, 2) + 1 = 8
------------------------------------------------
#76 LW Tim Söderlund, (0) + (0) + 1 = 1
#71 C Philippe Kurashev, (2, 2) + (0) + 0 = 4
#53 RW Michal Teply, (2) + (0) + 0 = 2
-----------------------------------------
#45 LW Dylan Maclaughlin, (0) + (3, 3) + 0 = 6
#59 C Mikael Hakkarainen, (4, 2) + (2) + 1 = 9
#58 RW Mackenzie Entwistle, (1, 1, 2, 4) + (0) + 0 = 8
------------------------------------
#54 LW Liam Coughlin, (1) + (0) + 0 = 1
#55 C Shawn Element, (2, 2) + (0) + 0 = 4
#52 RW Reese Johnson, (1, 1) + (0) + 0 = 2
----------------------------------------------------
#39 LD Dennis Gilbert, (0) + (0) + 1 = 1
#27 RD Adam Boqvist, (4) + (2) + 1 = 7
#85 RhD Jake Ramsey, (0) + (2) + 0 = 2
#62 RD Cole Moberg, (1, 1, 1) + (1, 2) + 0 = 6
#74 LD Nicolas Beaudin, (3) + (3) + 0 = 6
#43 LhD Chad Krys, (1, 1, 2) + (1, 1) + 0 = 6


Dach oli hyvä ja tämä Hakkarainen yllätti. Boqvist oli aika näkymätön ennen maaliaan ja nuo muut pakit oli näkyvimmin esillä.

Alexis Gravelin maalivahtiesitys oli varmaankin se ottelun hienoin suoritus. Detroit vei maalintekoyritykset noin 47 - 26, eli aika selvästi. Ero tuli käynnössä ylivoimapelistä ja tasakentin oli ihan tasaista. Mutta Gravel nollasi Wingsin paikat.

Detroit - Chicago 4-5 ot

1-0 Ryan Kuffner (Moritz Seider) PP
1-1 Mikael Hakkarainen (Dylan Mclaughlin)
1-2 Kirby Dach (Riley McKay)
1-3 Mackenzie Entwhistle (Nicolas Beaudin, Dylan Mclaughlin)
1-4 Brandon Hagel (Jake Ramsey, Cole Moberg)
2-4 Jarid Lukosevicius (Ryan Kuffner, Charle-Edouard D'Astous) PP
3-4 Joe Veleno
4-4 Joe Veleno (Filip Zadina, Taro Hirose) PP
------------
4-5 Adam Boqvist (Kirby Dach, Brandon Hagel) OT

Scoring chances:
0 -10min, 10-5
10-20min, 7-9
20-30min, 8-3
30-40min, 11-5
40-50min, 3-4
50-60min, 7-2
Overtime, 0-1

Total: 46 - 29

Pidätän oikeuden virheisiin. Noista 3-4 ketjujen koostumuksista en ole ihan varma, kun kentälliset oli alun jäähyilyn takia varmaan hieman sekakenttiä. Yleisesti kuitenkin, 2 jengin yhtäaikainen tilastointi on vaikeinta hommaa ikinä, varsinkaan kun ei niin hyvin tunne vielä pelaajia. Mutta ainakin pistemiehet ovat paremmin oikein täältä Suomesta heikon striimin kautta nähtynä, mihin Traverse Cityn toimitsijat ikinä pystyvät. Aina siellä on nuo syöttäjät sekaisin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Perjantaina se training camp alkaa! Linkin takaa rosteri PDF-muodossa.

Rosterissa ei yllätyksiä, ei mm. ainuttakaan PTO:ta. Suurin huoli lienee se onko nelikko Kirby Dach, Philipp Kurashev, Mikael Hakkarainen sekä Adam Boqvist täysin leirikuntoisia, kun Wildia vastaan käydyssä nuorisomatsissa sattui neljä lievää loukkaantumista.

Traverse Cityn turnaushan ei mennyt ihan putkeen, joten jätetään se raportoimatta. Varsinkin, kun matseja ei osunut silmiin.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Linkistä maksumuurin takana olevaan Scott Powersin näkemyksiin nuorista lupauksista Traverse Cityn turnauksen otteiden perusteella. Vaikka kyseessä on vain parin ottelun näytöt syyskuun alusta, niin ehkä tässä kannattaa hieman fanina laittaa jäitä hattuun nuorten pelaajien odotusten suhteen. Potentiaalia pojilta löytyy, mutta vielä voi olla liian aikaista asetella Dachia tai Boqvistia jne. NHL-kokoonpanoihin. Tietenkin harjoitusleirillä voi vielä moni asia muuttua, mutta myös taso kovenee junnupeleistä selvästi. Mitään tarvetta esimerkiksi Dachin kohdalla ei ole kiirehtiä.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scrimmaget pidetty ja itse olin vain twitter-videoiden varassa. Nylanderilta komeaa suorittamista rangaistuslaukauksessa ja ilmeisesti vahvaa peliä häneltä muutenkin. Myös Anton Wedin keräsi kehuja tehden myös osuman - molemmat ruotsalaiset pelasivat Kapteenin välissä.

Kun en näytösottelua nähnyt, niin hankala mennä ketään lopulta ylistämään tai haukkumaan. Nostetaan nyt kuitenkin Määttä framille, kun hän kehuja kerkesi keräämään. Luisteli kuulemma oikein mainiosti, mutta kyllä, näytösottelu. Dach eikä Kurashev ollut mukana, toivottavasti pääsevät harjoitusotteluissa mukaan remmiin.

Huomenna tempoa nostetaan pari napsua, kun ensimmäinen harjoitusottelu pyörähtää käyntiin. Capitals isännöi todennäköisesti prospect-pitoista kokoonpanoa, mutta katsellaan huomenissa. Tarkoitus olisi ottelu katsoa, jotenka raportinkin tynkää ajattelin jakaa.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tänään mennään ekan kerran.

Seuraavalla koostumuksella kaatamaan Capitalsin kolmoskorin kaverit:

Quenneville - Carpenter - Perlini
Nylander - Kämpf - Saarela
Sikura - Highmore - Wedin
McLaughlin - Nilsson - Versteeg

Gilbert - Boqvist
Koekkoek - Gustafsson
Beaudin - Tuulola
Dahlström

Delia
Tomkins

Muutama oikein mielenkiintoinen nimi, mutta kyllähän katseet muutamaan ruotsalaiseen kohdistuvat, toki myös Aleksi Saarelan otteet kiinnostavat. Sekä Sikuran.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Capitals nappasi lopulta voiton jatkoajan jälkeen Wilsonin soololla, loppulukemat 4-3. Blackhawksin osumat Saarelalle, Nylanderille sekä Boqvistille eli pitkälti niille ketkä jo edellisessä viestissäni mainitsin.

Ottelu oli monivaiheinen, mutta kokonaisuutta ajatellen Blackhawks vaikutti vähän vastaantulijalta ja se oli jollain tasolla ihan ymmärrettävääkin. Vaikka Capitalsilla ei ollut mikään ykkösmiehistö askissa, niin rosterissa oli kuitenkin enemmän NHL-kokemusta ja pelityyli näytti olevan jokaisella viisikolla ainakin jossain muodossa hallussa. Vahvaa puolustamista maalin edustalla, Blackhawksin hyökkäysten ajamista kulmiin ja nopeaa vastahyökkäyspeliä. Fyysisessä pelissä Blackhawks oli myös aika vastaantulija, vaikkei mitään isoja taklauksia nähtykään.

Nylander oli hyvä, suorastaan erinomainen. Kiekon saadessaan on NHL-pelaaja, ei epäselvyyttä. Pieniä teräväisfiboja siellä tuli, mutta peliasento muistuttaa isoveljeään todella paljon. Liike hyvää, peliäly sekä kiekolliset taidot huippuluokkaa. Oli rakentamassa avausmaalia sekä viimeisteli toisen erän johto-osuman. Jos vertaa vaikka ketjukaveriin Aleksi Saarelaan tai Dylan Sikuraan, niin edellä on ja paljon. Saarela pelasi ihan kohtalaisen ottelun, maali on aina maali ja näytti halukkuuttaan kaksinkamppailupelaamiseen. Paljon on vielä kehitettävää, mutta ei varmastikaan ole ensimmäisten putoajien joukossa. Näen potentiaalia.

Sikura ei vaikuttanut menneen yhtään eteenpäin ja oli vähän pettymys. Laukaus on edelleen tuhnu ja jos näistä mainitusta kolmesta pitäisi ensimmäinen putoaja valita, kohdistuisi katseeni kanadalaiseen. Toki ketjukaverit eivät olleet mitään huippuluokkaa, mutta alotteellisuutta olisin toivonut. Todennäköisesti pelaa lähes jokaisessa harjoitusottelussa, joten peliaikaa on vielä. Muista hyökkääjistä mainittakoon Versteeg, jolla ei ole enää mitään annettavaa NHL:ään. Rockfordiin varmasti kiva lisä pukukoppiin, mutta vähän saatan menettää jälleen uskoani mikäli NHL-sopimuksen saa. Anton Wedin ei näyttänyt miltään, Highmore vähän samaan kastiin. Carpenter sekä Kämpf ovat varmasti nelosketjun kavereita eikä isommille minuuteille pitäisi olla asiaa. Perliniltä lupa odottaa edelleen enemmän, laukaustilaa saadessaan aina uhka.

Gustafsson oli koko kentän paras pelaaja molemmilta joukkueilta ja tuossa ryhmässä sen pitäisikin näkyä. Ei ollut kiire ei. Beaudin oli pettymys ja Boqvist taas näytti sitä miksi hänestä niin paljon puhutaan: hyökkäyspäässä huikea, mutta omissa edelleen pienissä vaikeuksissa. Todella komea maali, mutta vastapainona vähän perässä isoja NHL-äijiä vastaan kiekottomana. Ei sinänsä yllättänyt. Dennis Gilbertistä voi odottaa NHL-puolustajaa, todella vahvaa pelaamista. Dahlström sekä Koekkoek olivat heikkoja.

Delialta hyvä startti, maaleille ei voinut mitään. Muutaman tilanteen ylipelasi, mutta kuten todettu, ensimmäinen matsi.

Tulevana yönä Detroitia vastaan, toivottavasti saadaan mm. Kubalik ruutuun. Mutta joo, it has been started.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Preseason osa kaksi, vierasottelu Detroitissa. Loppulukemat kotijoukkueelle 5-3, osumat Holmille sekä Kubalikille kahdesti.

Blackhawks oli koko ottelun vastaanottavana osapuolena ihan kaikessa. Niin luistelussa, fyysisessä pelissä kuin pelitavassa. Detroitin pelaaminen näytti järkevältä, kulmapelit toimivat ja kemiaa löytyi vaikkei kokoonpano nimekäs ollutkaan. En tiedä onko Blackhawks treenannut jalat lukkoon vai mikä oli, mutta potkun olivat jatkuvasti jäljessä.

- Lehner pelasi ensimmäisen puolikkaan ja Lankinen toisen. Kumpikaan ei esittänyt mitään ihmeellistä.
- DeBrincat, Strome ja Shaw voisi tosiaan olla yksi kentällinen, sen verran paljon Shaw tuohon toisi kunhan taitokaksikko kauden mittaan heräilee.
- Kubalik on NHL-mies, vaikka tasaviisikoin olikin vielä hakemista. Tsekatkaa tuo laukaus ylivoimalta.
- Carlsson sekä Krys saavat puolustuksesta suurimmat kehut, Dahlström toista iltaa putkeen aivan pihalla.
- Kokoonpanossa oli paljon Rockfordiin suuntaavia pelaajia, jotenka heitä on hankala lähteä suuremmin arvioimaan. Varsinkin, kun yksikään ketju ei jatkuvaa painetta saanut luotua Detroitin puolustusalueelle.

Ensi yönä onkin kotiavaus revanssin muodossa Detroitista ja ilmeisesti Kapteeni avaa harjoituskautensa laidoillaan Brandon Saad sekä Patrick Kane. Jos tuosta tulee juttu, niin näillä fiiliksillä hyökkäysketjut voisivat olla Prahassa seuraavat:

Saad - Toews - Kane
DeBrincat - Strome - Shaw
Kubalik - Kämpf - Nylander
Caggiula - Carpenter - Smith

Ei se huonolta näytä. Harmi homma, että Dachilla tuo aivotärähdys nyt estää harjoitusottelut. Aikaahan toki on vielä, mutta Saksaan lähtö koittaa pian.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tänään Detroitin kaatoon seuraavalla kokoonpanolla:

Nylander - Toews - Kane
Saad - Kampf - Kubalik
D. Sikura - Highmore - Saarela
Hakkarainen - T. Sikura - Hagel

Keith - Boqvist
Maatta - Seabrook
Gilbert - Holm

Crawford
Gravel

Kyllähän tuossa isosti annetaan Nylanderilla mahdollisuutta onnistua. Yhteispeli Kanen kanssa voi olla aikamoista taiteilua ja varsinkin, kun veto lähtee räväkästi.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tänään Detroitin kaatoon seuraavalla kokoonpanolla:

Nylander - Toews - Kane
Saad - Kampf - Kubalik
D. Sikura - Highmore - Saarela
Hakkarainen - T. Sikura - Hagel

Keith - Boqvist
Maatta - Seabrook
Gilbert - Holm

Crawford
Gravel

Kyllähän tuossa isosti annetaan Nylanderilla mahdollisuutta onnistua. Yhteispeli Kanen kanssa voi olla aikamoista taiteilua ja varsinkin, kun veto lähtee räväkästi.
No nyt on kyll jopa mun mielestä mielenkiintoisia ketjuja ja pakkipareja. Osaatko sanoa näkyykö jostain ilmasena?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Preseasonin avausvoitto hyvän suorituksen jälkeen. Wingseillä oli pitkälti AHL-miehistö jäällä, joten tasoeron tulikin olla noin suuri miltä se näytti. Lopputulos saattaa antaa viitteitä tasapuolisesta ottelusta, mutta Blackhawksilla oli sekä huonoa tuuria että vähän ylimielistäkin viimeistelyharjoitusta. Ehkä joku betsi joukkueen sisällä?

Nylander oli loistava ja tuo ykkösketju sai aikaan pitkiä hyökkäyksiä. Jos #92:n olisi vaihtanut numeroon #10, niin kyllä se olisi @reme :n suosikkipelaajasta mennyt. Alex laukoi hanakasti, ajoi maalille sekä teki itseään pelattavaksi. Antaisin jatkossakin mahdollisuuden pelata tuossa ketjussa, sen verran vakuuttavaa jälkeä se oli. Syöttöpiste myös Keithin osumaan.

Jos edellisen kauden loputtua kävi mielessä Kapteenin kohdalla oliko tuo suoritus ns. fluke, niin uskallan tässä ja nyt väittää, ettei ollut. Toki edelleen vastustajan taso oli luokkaa AHL, mutta sen verran räjähtävältä se luistelu jälleen näytti hioituneiden kiekollisten taitojen lisäksi, että odotan jälleen career-vuotta. Varsinkin, jos Kane siinä vierellä tulee pelaamaan.

Muita onnistujia olivat Corey Crawford (mid-season formissa selkeästi), Adam Boqvist, Dennis Gilbert, Olli Määttä, Aleksi Saarela sekä Brandonit Saad ja Hagel. Ollista on iso apu tulevalla kaudella, todella fiksu puolustaja eikä se liike todellakaan niin huonoa ollut. Brent Seabrookin kanssa on toki välillä hankala pelata, kun tuo risteilijäalus valitettavasti liikkuu jokaiseen ilmansuuntaan kehnosti. Hyvä matsi suomalaiselta, kuten myös Aleksi Saarelalta. En usko Saarelan koskaan pelaavan tulosyksikössä eli kahdessa ensimmäisessä ketjussa, mutta laukaisuhalukkuus sekä fyysinen peli tuon kokoiseksi kaveriksi herättävät kannattajassa mielenkiintoa. Menee maalille, uskaltaa mennä pieniin väleihin eikä vaikuta tyhmältäkään pelaajalta. Rockfordissa aloittanee kautensa Nylanderin sekä Kubalikin vuoksi, mutta varmasti saa kauden aikana mahdollisuuden.

Gilbert näytti fyysistä puoltaan hyvillä taklauksilla sekä pienellä nujakalla siipien Smithin kanssa. Tykkään, potentiaalia olla kolmosparin hyvä peruspuolustaja, joita aina tarvitaan. Gilbert tuo varmasti johtajuutta Rockfordiin tulevalla kaudella ja lienee Collitonin papereissa aika korkealla, jos ja kun samantyyliset puolustajat Määttä sekä de Haan loukkaantuvat. Boqvistilta hienoja suorituksia kiekon kanssa ja tuo nopeus, laukaus sekä älykkyys ovat semmoisia elementtejä, että jossain vaiheessa tuo jätkä ottaa pelin itse haltuun. Muistakaa, kuukausi sitten täytti 19 vuotta.

Harmittaa tuo Dachin loukkaantuminen, sillä häntä olisi ollut kiva nähdä Brandon Saadin sekä Dominik Kubalikin keskellä. David Kämpf ei ole pitkässä juoksussa riittävän hyvä kolmossentteri ja Saad sekä Kubalik tarvitsevat paremmin kiekkoa jakavaa sentteriä. Aikamoinen monsteri-ketju tuossa olisi Dachin myötä viritteillä, sillä kaikki liikkuvat hyvin sekä ovat kooltaan isoja. Kubalikin fysiikka riittää NHL:ään, laukaus on erinomainen. Saad vaikutti todella pirteältä ja uskon, että hän vielä palaa sinne muutaman vuoden takaiselle tasolleen.

Mutta joo. Oletetaan, ettei Dach kautta avaa Blackhawksissa, niin tuossa oli selkeästi kahden Detroit-ottelun otannalla viitteitä tulevista ketjukoostumuksista. Eikä se huonolta todellakaan näytä.

Seuraava sitten lauantaina United Centerissä, kun Boston tulee vierailulle.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Mukava lukea, että Määtän liike näyttää hyvältä. Aika kovan tien on Määttä käynyt lupaavan alun jälkeen.
 
YV-spesialisti asuu mutsinsa luona. Aikuiset äijät asuu mutsinsa luona.

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago BlackhawksMitä ilmeisimmin valmennusjohto on jo tehnyt isoja päätöksiä avausottelun kokoonpanon suhteen. Saattaahan tuo tuosta muuttua suuntaan jos toiseen, mutta pian on lähtö Saksaan ja sitä kautta Tshekkeihin, joten lopulta näyttöpaikat jäänevät osalle vähäisiksi. Varmasti pari extra-pelaajaa lähtee mukaan matkalle, mutta osa jää sitten pelaamaan ne loput harjoitusottelut pois.

Tykkään tuosta kokoonpanosta ja kuten jo aikaisemmin kirjoitin, olisi tuossa Dachin mentävä aukko ainakin yhdeksän ottelun ajaksi. De Haanin odotan pelaavan avausottelussa Koekkoekin paikalla, jolloin joko 4K tai Dahlström löytää itsensä waivereista. Wedinille koen olevan hyötyä Rockfordista enemmän kuin Perlinille, joten mielenkiintoista nähdä miten se 23:n pelaajan rosteri lopulta muoutuu.

Joka tapauksessa eteenpäin on menty vuoden takaisesta ja paljon.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä rosterissa on nyt hyvin balanssia ja bottom6 paikoille on tunkua enemmän kuin vuosikausiin. Kyllähän tässä alkaa olla jo vähän täpinöissään kun kauden avaus on noin lähellä ja vielä livenä.

Scott Powersin hahmotelmassa heikoimmalta lenkiltä näyttää Kämpf kolmosen keskellä. Ei tuo tilanne nyt ainakaan äkikseltään parantunut Anisimovin pakkotreidillä, mutta katotaan mitä aika tuo tullessaan ja kuka kolmosta lopulta kipparoi. Smithin pelaamista pitää tarkkailla mitä kaikkea hän tuo mukanaan.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
On tuo hyökkäys vaan erittäin mielenkiintoinen.

Uskon, että Toews ja Kane pystyvät jatkamaan about viime kauden tasolla. Pisteitä heiltä ei edes välttämättä tarvita yhtä paljoa kuin viime kaudella, koska hyökkäys on sen verran laajempi ja maaleja omiin tulee taatusti vähemmän. Pelillinen taso kuitenkin säilynee korkeana.

Shaw voisi sopia erinomaisesti tuohon Stromen ja DeBrincatin ketjuun. Nylander on näyttänyt hyvältä, mutta katsotaan nyt vielä, mihin se taso ja tasaisuus lopulta riittää. Hän on kyllä silti pelaaja, jolla on ominaisuudet nousta omien suosikkien joukkoon. Kubalikiin mulla on kovat odotukset. Heidän jälkeenkin löytyy vielä esimerkiksi Perliniä, Sikuraa, Saarelaa.. Ehkä Dachillakin vielä jotain saumoja rosteriin on murtautua, vaikka tuo loukkaantuminen tuli todella pahaan paikkaan. Eiköhän hän mene vielä takaisin Saskatooniin. Olisi Dach silti aika paljon houkuttelevampi vaihtoehto kolmossentteriksi kuin Kämpf..

Parhaassa tapauksessa hyökkäyksessä riittää tulivoimaa kolmeen ketjuun ja neloseen saadaan rakennettua hyvä shutdown-ketju.

Kaiken järjen mukaan alivoima tulee paranemaan huomattavasti viime kaudesta ja toki näin pitääkin tapahtua, jos meinataan edes vähän pärjätä. Ylivoiman pitäisi näillä miehillä olla kova.

Puolustuksen pitäisi olla parempi omassa päässä, mutta onhan tuo aika mediocre joka tapauksessa. Toivottavasti Määttä ja de Haan pysyvät kasassa. Boqvist olisi jo nyt kiekollisesti ylivoimaisesti paras puolustaja näistä, mutta puutteet oman pään pelaamisessa ja fysiikassa vievät Rockfordiin. Sopimustilanne myös rajoittaa mahdollisuuksia. Suurimmat odotukset mulla on varmaan Määtän bounce backia kohtaan.

Maalivahtikaksikon pitäisi olla kova, mutta en pidä sitä ihan satavarmana kuitenkaan. Crawfordin kohdalla tilanne on se, että uran loppu voi olla yhden tällin päässä. Lehnerilläkään ei kuitenkaan ole vielä näyttöjä pidemmältä ajalta. Kuitenkin jos Crawford pysyy kunnossa, niin tandemina tuon pitäisi toimia erinomaisesti. Ja onhan siellä sitten Lankinen sekä Delia, jotka voisivat ainakin kakkosena riittää.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scott Powersin hahmotelmassa heikoimmalta lenkiltä näyttää Kämpf kolmosen keskellä. Ei tuo tilanne nyt ainakaan äkikseltään parantunut Anisimovin pakkotreidillä, mutta katotaan mitä aika tuo tullessaan ja kuka kolmosta lopulta kipparoi. Smithin pelaamista pitää tarkkailla mitä kaikkea hän tuo mukanaan.
Vaikka kaupan tekohetkellä olin treidin puolella, niin näin jälkikäteen vaikuttaa juuri tältä, että Anisimovin kauppaaminen jätti nyt kolmosketjun keskelle pienen aukon. Kirby Dachin loukkaantuminen tuli myös ikävään rakoon, koska nyt ei olla päästy näkemään miten Dach tuolla pärjää. Lähtökohtaisesti en kyllä häntä laskenutkaan kokoonpanoon, mutta nyt ei olla edes päästy todistamaan nuorukaisen eväitä ammattilaisten keskellä. Dach on kieltämättä lupaava ja omaa paljon potentiaalia, mutta ei junioreista hyppy NHL:n puolelle ole helppoa tai itsestään selvää lahjakkuudesta huolimatta. Kämpf ei ole tosiaan taitotasoltaan lähelläkään Dachia, mutta saattaa olla kuitenkin varmempi kortti tässä vaiheessa NHL-tasolle kolmossentteriksi.

Mielenkiintoisia aikoja eletään ja lopullinen nippu kauden avaukseen on piakkoin selvillä. On hyvä kuitenkin muistaa, että kauden aikana kokoonpano elää vielä ja tätä myös Stan Bowman haastattelussaan alleviivasi pari viikkoa sitten. Tässä kohtaa on paljon syitä olla optimistinen ja ainakin viime kauden alkuun verrattuna jalkeilla tulisi olla laadukkaampi joukkue. Ja esimerkiksi pelkästään jo Määttä on selvä upgrade Dahlströmiin, Koekkoekiin, Ruttaan tai Manningista puhumattakaan.

Pelit pelataan lopulta jäällä eikä paperilla. Positiivisin fiiliksin tässä kauden alkua odotellaan, mutta tietynlainen varovaisuus viime kausien takia on takaraivoon iskostunut.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Puolustaja Jake Ryczek ja hyökkääjät Graham Knott, Dylan McLaughlin, Nathan Noel ja Tim Söderlund Rockfordin vahvuuteen.


Ja hyviä uutisia Dachiin liittyen.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy