Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 09.04.2018 klo 16.28.

 1. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Kyllä Jokiharjusta näki, että on yksi kentän parhaista ajoittain, kun teki nousuja ja pelasi rauhallisesti kiekolla, mutta sitten välillä oli niin löysän ja huolimattoman näköistä touhua. Ei nyt välttämättä Henrin vika, mutta välillä näytti, että antoi liian kovia syöttöjä. Kun ei ollutkaan änäriukot ottamas vastaan ni ei jääny lapoihi. En sitten tiedä oliko kiinni asenteesta vai oliko vain huono päivä, toivottavasti jälkimmäinen.
   
 2. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ei se taas kaunista ollu, mutta win is a win is a win. #88:lle ehkä uran helpoin hattu, joskin tontteja oli tehdä useampikin. Saadille myös pari maalia, jotenka lopputulos oli voitollinen lukemin 5-2 vierailevasta Minnesota Wildista. Dubnyk pommitettiin vaihtoon kymmenen laukauksen jälkeen, Delialta todella vahva esitys ja maalipaikoista rokottaminen olivat yön ottelun käännekohdat.

  Kokonaisuudessaan Blackhawks on tiivistänyt pakettia ja maalivahdit pelaavat hyvin. Hyökkäyspeli on vähän raikkaampaa ja jollain tasolla pelaavat yksinkertaista jääkiekkoa, joka palkitaan nyt tuloksilla. Tuskin tuo mihinkään kautta kääntävään riittää, mutta kiva noita voittoja on katsella. Kunhan tulisi sitten joko älyttömästi tai joka neljännessä, jottei kauden loppusaldosta tulisi mediocre.

  Jokiharjulle ja Boqvistille syötöt, Entwistlelle taas osuma. Kurasheville kaksi maalia Kanadan verkkoon. Tämä siis junnukisoissa, mutta sen te jo tiesittekin.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  #88 on huimassa vireessä ja matkalla kohti sadan pisteen kautta. Viime aikoina ylivoima on onnistunut tuloksellisesti sekä näyttänyt paremmalta, joka näkyy heti pistesarakkeessa niin yksilöillä kuin koko joukkueella. Stromelta hyvä matsi jälleen, kaksi syöttöpistettä.

  Niin päättyi vuosi 2018 Blackhawksin osalta: edelliset kuusi matsia recordilla 5-1-0. Avalanche viimeisenä uhrina jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. DeBrincatille myös maali Kanen kahden ohelle ja Mr. Showtimelta ihan kiva tarjoilu Catin maaliin.

  Matsia katsoin puoliunessa ja viimeiset puolitoista erää samalla juniorikiekkoa, joten valistuneet analyysit jäävät nyt muille. Mitä tämä loppuvuoden rypistys nyt sitten kertoo? Ainakin sen, että kehitystä on tapahtunut ja suurin osa joukkueesta pelaa Collitonin systeemissä hyvin sekä yksilöt ovat parantaneet alkukaudesta. Stromen saapuminen on ollut Kanellekin osaltaan boosti, vaikka sama tahti on ollut pisteissä läpi kauden.

  Uudenvuodenpäivänä Winter Classic ja jotain se kertoo kiinnostuksesta tätä extra-häppeninkiä kohtaan, etten muista siitä täällä puhuttaneen.
   
 4. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  #88 lentää ja samaa tekee DeBrincat, one timerit ovat paukkuneet napakasti noilta herroilta viime aikoina. Strome vaikuttaa tosiaan juonikkaalta pelaajalta esim. YV:ssä ja tuo kivasti kokoakin vääntöihin. Perlinistä kun saisi vielä reilusti enemmän vastinetta mitä hän on kyennyt Chicagossa näyttämään.
  Kyllähän Toews pelaa nyt myös upeaa peliä, eikä hänellä välttämättä ole aivan yhtä kovat laiturit kuten esim. Coloradon ykkösvitjassa. Eikä välttämättä edes ykkösketjun tasoiset laiturit muissa joukkueissa.

  Pelin aikana vilahti kuva missä näytettiin central vs. central matsien statseja ja hiukan yllättäin Chicagon ongelmat eivät ole tuleet keskinäisistä matseista vaan muualta. Sillä Chicagon saldo noista peleistä oli centralin paras 8-4-2 ennen tätä matsia joka paransi tuota listaa entisestään.

  Näinköhän Deliasta tulisi meille se uusi ykkösmaalivahti, melkoiselta kumiukoltahan tuo vaikuttaa ja on tehnyt vakuuttavaa jälkeä pelaamissaan peleissä.
  Winter Classic, joo pitääkääpä parin vuoden tauko noista ulkoilmaotteluista, olisi mun mielipiteeni.
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  On kyllä mennyt itseltänikin täysin ohi moisen olemassaolo. Kumma paikka myös tuo Notre Damen Stadion pelipaikkana. Kai tuo silti nyt Chicagon "kotialueeksi" luetaan, vaikka onkin naapuriosavaltiossa?
   
 6. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
  Lainaus:
  Lasketaan hyvinkin, vaikka joku paikallinen "stadilainen" olisikin eri mieltä. Iso ja tunnettu klassikkostadion. Mutuilen, että tuonne saattaa matkata jokin vähemmän hokifanikin ihan vain paikan vuoksi. Aidommin chicagolainen Northwestern ei vaan pysty samaa tarjoamaan.

  Chicagossa oli aiemmin ND-fanituotekauppa aivan keskeisellä sijainnilla Michigan Avenuella ja kaupungista löytyy tietysti runsaasti ND-henkisiä sporttibaareja. Ja Twitterissä aiemmin tänä vuonna Fighting Irish tituleerasi itseään "Chicago's College Teamiksi".
   
  Lico tykkää tästä.
 7. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Gustafsson on kyllä löytänyt jostain kovan itseluottamuksen, mikä näkyy koko ylivoimassa. Kanen ja Gustafssonin yhteispeli toimii ja Gustafsson tarjoaa myös uhkaa viivasta, mikä vaikeuttaa vastustajan alivomapeliä.

  Voittoja on tietysti aina mukavampi katsoa, mutta kyllä minä toivoisin, että alettaisiin häviämään taas matseja. Otetaan niitä voittoja sitten taas ensi kaudella.
   
 8. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Delian suhteen olisin vielä hyvin maltillinen, vaikka onkin nyt tullut hienosti sisään. Otanta on vaan vielä yksinkertaisesti niin pieni, ettei kannata tulevaisuuden ykköstorjujan manttelia hänelle sovittaa. Lupaavalta näyttää kylläkin juuri nyt. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja sitä kautta otteet ovat parantuneet koko joukkueella. Stromelle on tullut onnistumisia ja vaikka Kanen vierellä pisteitä tulee nyt vähän väkisinkin, niin varmasti yksilötasolla luo uskoa mennä eteenpäin. Hyvältä näyttää hänenkin kohdallaan juuri nyt. 6+7=13 pistettä 17 peliin on ihan mukava saalis tässä kohtaa.

  **
  Winter Classicit eivät ole jaksaneet kiinnostaa enää aikoihin vaan koen niiden kärsineen inflaatiosta, mutta eiköhän niitä järjestetä niin kauan kuin stadionit täyttyy kansasta. Tapahtumana varmasti hieno paikan päällä koettuna.

  **

  Blackhawksin junnut taas hienosti esillä U20-kisoissa!
   
 9. Kaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hawks, SaiPa
  Tuo Delian työskentely vaikuttaa jotenkin ihailuttavan varmalta ja stabiililta. En ole mikään maalivahtipelin asiantuntija, mutta kyllä tuossa vaikuttaisi hyviä aihioita olevan olemassa. Otanta on vielä pieni, kuten @secord totesi, mutta nousujohteisesti sujunut puolitoistavuotinen ammattilaisura antaa uskoa tulevaan. Ihan mistään "out of nowhere" tyylisestä tapauksesta en myöskään puhuisi, sillä Delia on löytynyt kovia numeroita tauluun Rockfordissa. Delia tulee samaan isoa vastuuta tulevat viikot ja toivottavasti mies pystyy vastaamaan huutoon.
   
  reme tykkää tästä.
 10. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Collin Delia on kehittynyt huimasti parin kauden aikana. Viime kaudella aloitti Indy Fuelissa ECHL:n puolelle eikä mitenkään lupaavasti, mutta sitten Rockfordiin ja siellä erityisesti viimeistään pudotuspeleissä otti ykköstorjujan paikan. Kävi myös pelaamassa kaksi peliä ylhäällä viime kaudella. Mark Lazerus kirjoitti jutun Deliasta The Athleticiin tämän kuun 20. päivä. Kannattaa käydä lukemassa. Kyllähän näitä tarinoita on, kun farmisarjojen farmisarjoissa tahkonneet maalivahdit nousevat kirkkaimpiin valoihin. Siellä pysyminen ja ykkösmaalivahdin paineet harteillaan kantaminen onkin sitten jo eri juttu. Kysykää vaikka Scott Darlinigilta.

  Toivotaan Deliasta seuraavaa luotettavaa ykköstorjujaa Chicagolle, koska Crawfordin tilanne on epävarma ja organisaatiossa ei ole muita kovin lupaavia kassareita kasvamassa. Anton Forsbergista ei ykköstorjujaa kannata odottaa ja Ivan Nalimovin osakkeet ovat tämän kauden perusteella rajussa laskussa. Viime kesän varaus Alexis Gravel on esittänyt lupaavia otteita Halifaxin tolpilla Q:ssa, mutta matka on vielä pitkä ja arvaamaton. Maalivahdit ovat niin oma rotunsa, että heidän kehittymistään on kaikista vaikeinta ennustaa.
   
 11. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Ehdottomasti oli oikea veto ottaa Delia ylös Forsbergin sijaan.
   
 12. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Blackhawks on muuten pelannut puolet runkosarjan peleistä ja näin tätä kautta on vielä 41 ottelua jäljellä. On ollut tapahtumarikas kauden puolikas melkoisine juonenkäänteineen ja niin edelleen. Mitähän vielä ehtiikään tapahtumaan? Peli näyttää aivan toisenlaiselta tällä hetkellä ja esimerkiksi Avsia vastaan ensimmäisessä erässä kiekko liikkui todella nopeasti pelaajalta toiselle ja Coloradon puolustusta sahattiin ajoittain melko tylysti auki. Paljon hyviä ja lupaavia merkkejä on ollut nyt ilmassa, mutta edelleen noin 60 pisteen kerääminen lopuista peleistä tuntuu melko mahdottomalta suoritukselta ja silläkään ei välttämättä pudotuspeleihin portit aukea.

  Omaan makuun ykkösketju kaipaisi Kahunin tilalle hieman tasokkaamman laiturin ja Kahun voisi ottaa kolmosesta paikan pelaamalla vähän helpompia minuutteja. Perliniltä olen odottanut enemmän ja tällä hetkellä tuntuu ettei hänelle ole täysin sopivaa roolia joukkueesta vielä löytynyt. Hänen kohdallaan edetään vaan maltilla ja jatkosopimus ei varmasti tule palkkakattoa kummoisesti kuormittamaan. Potentiaalia parempaan on kuitenkin olemassa. Puolustuksessa Gustafsson on alkanut voittamaan minun hyväksynnän tämän kauden otteillaan erityisesti yv-pakkina ja Connor Murphystä pitäisin ehdottomasti kiinni näillä esityksillä sekä tuolla sopimuksella. Siirtotakarajalla varmasti tapahtuu vielä jotain hieman isompaa ja jännä nähdä minkälaisiin ratkaisuihin lopulta päätyvät tuolloin.

  Mitä tapahtuu, kun Henri Jokiharju palaa kisoista? Laitetaanko Carl Dahlström takaisin Rockfordiin vai mitähän siellä meinataan? Siinä tapauksessa tasaviisikoin parit voisivat olla Keith-Jokiharju, Gustafsson-Murphy, Forsling-Seabrook esimerkiksi. Toisaalta Dahlström on ollut odotettua parempi ja varmempi pakki kuin osasi odottaa. Sitten siellä on se Brandon Manning puku päällä patsastelemassa. Uutta joukkuettahan hänelle ollaan haettu jo pidemmän aikaa, mutta eipä se nyt ihme ole ettei täkyyn ole tartuttu. Tai sitten tarjottu vastine on ollut jotain samanlaista kuollutta painoa, että kauppa ei ole käynyt järkeen. Ja ai niin, Brandon Davidson aktivoitunee piakkoin IR-listalta todennäköisesti suoraan waivereihin.

  Palatakseni ketjukoostumuksiin niin ensi kauden hahmotelmiin heittäisin jotain tämän tapaista:

  Saad-Toews-xx
  DeBrincat-Strome-Kane
  Perlini-Kahun-Sikura
  xx-Kämpf-Hayden

  Tämä tarkoittaisi yhden top 6 laiturin hankkimista sekä yhden kokeneemman jyrän alaketjuihin. Anisimov on tästä kuviosta poissa, koska veikkaan hänen siirtyvän tämän kauden aikana toisaalle. Kaupassa Chicagoon varausvuoro/-vuoroja. Ykkösvarausta en lähde tässä kohtaa veikkaamaan, vaikka suosikkeja olisi monta, mutta harvastapa heistä olisi uskottavasti ykkösketjun kalusteeksi kertaheitolla. Puolustuksen kohdalla on vaikeampi arvioida, mutta Gustafssonin hyvän vireen jatkuessa, sekä mikäli Forsling jatkaa vähintään nykyisellä tasolla, Blackhawksilla ei ole kiire Boqvistien ja kumppaneiden suhteen. Vuosi Rockfordissa voi olla parasta pitkässä juoksussa kaikille. Tuota Avs-peliä muuten kun seurasi, niin Adam Boqvistissa on jotain samaa kuin Tyson Barriessa eikä haittaisi yhtään, jos samalle tasolle ruotsalainen joskus NHL:ssä nousisi.

  Jos Anisimov kaupataan ja Crawford ei pysty uraansa jatkamaan, niin Bowmanilla on kesällä millä rellestää - niin halutessaan. Onko joukkueella vetovoimaa enää kuinka jäljellä, kun contenderistä ei voida enää puhua ja penkin takana käskyttää monelle täysin outo valmentaja? Kesällä sekin sitten selviää, mutta tässä kun saa haaveilla ja sommitella omia harhaisia kuvitelmiaan, niin joku Mark Stone tuohon Toewsin ketjuun kelpaisi minulle.
   
 13. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Brandon Manning treidattiin edmontoniin yhdessä Robin Noellin kanssa. Vaihdossa Chicagon suuntaan tulivat Drage Caggiula ja Jason Garrison.
   
 14. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  No nyt Bowman, näin sen pitäis mennä aina!
   
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Jason Garrisonista tullut jo aikamoinen kiertopalkinto. Toivottavasti Garrison - Seabrook nähdään yhdessä, eihän tätä mahdollisuutta voi jättää käyttämättä.
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Onneksi Garrison on Rockford-bound parin lähteen mukaan.

  Miten ihmeessä tämä kauppa tapahtui? Caggiula on 20:n maalin vauhdissa ja edelleen potentiaalinen middle-6 pelaaja, samalla vielä pienemmällä cap hitilla kuin Manning. Garrison on ihan se ja sama, kesällä loppuu sopimus. Robin Norell on nimi, jota en muistanut edes olevan Blackhawksin listoilla, Ruotsissa kulkenut ihan kohtalaisesti.

  Huikea diili. $0,725 miljoonaa lisää palkkakattoon ensi kaudelle ja todennäköisesti Colliton sai käyttökelpoisen pelaajan palapeliinsä. Vau.
   
 17. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Stanin oli pakko pestä vähän kasvojaan korjaamalla yksi viime kesän pahimmista virheistään. Hyvä niin että onnistui ja nyt diili näyttää jopa hyvältä. Kunitz kummittelee vielä penkin päässä, annapas Stan hänellekin kyydit muualle jos olet ammattimies.
   
 18. Ben Marco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks
  Propsit Stanille. Rutta ja Manning pihalla.
   
 19. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kauden jälkimmäinen puolisko ei ehtinyt vielä käynnistyä, kun jo seuraava vaihtokauppa tuli todeksi. Hyvä kauppa Stanilta, mutta erityisen hyvä Brandon Manningin kannalta, joka saa Edmontonissa uuden mahdollisuuden. Kunhan nyt ei vaan tule rikkomaan kenenkään solisluita Chicagon ja Edmontonin kohtaamisissa. Oikein roolitettuna ja Hitchcockiin alaisuudessa voi olla Edmontoniin ihan kelpo lisä. Huhun mukaan Edmonton yritti antaa jotain toista hyökkääjää Caggiulan sijaan, mutta Bowman ei tarttunut tarjoukseen ja lopulta entinen North Dakotan mies tuli tarjottimelle. Ei huono!

  Tässä nyt väkisinkin tulee mieleen, että oliko sittenkin niin kuten Bowmankin on antanut vihjata, että Manningin ja Kunitzin kaltaisten pelaajien hankintojen taustalla painoi vanha päävalmentaja? Collitonin astuessa toimeen on mm. Rutta siirretty farmiin ja Manningin peluuttaminen lopetettiin muutaman ottelun jälkeen. Saas nähdä mihin ketjuun Caggiulaa alkuun asetellaan. Garrison jatkanee tosiaan Rockfordiin kuten @Lico jo tuossa mainitsi. Tämän vuoden Cody Franson.
   
 20. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tuolla jossain ketjussa oli, että ko herra olisi ilmeisesti ollut Spooner. Jos tuo pitää paikkaansa niin kyllähän Chicago tässä paremman pelaajan sai lopulta ainakin. Caggiula on välillä säväytellyt, mutta tasaisuus on puuttunut. Pystyy kuitenkin myös siis tuloksen tekoon niin varmasti hyvä tekijä Hawksille.

  Chicagoa on tullut kannatettua siitä asti, kun Kane jengiin eksyi. Eli hyvä tovi. Kohokohtia ollut toki omankylänpojan Timosen visiitti ja hänen uransa kruunannut Stanley Cup. Silti. Kane on yksi suurimpia lempipelaajia ja hänen takiaan tulee katsottua HL-pätkät alusta loppuun, että mitähän taikuri nyt keksii. On vaan uskomatonta, miten helponnäköiseksi tuon tekemisen pelaaja voi kentällä tehdä. Toki tämä helppous näkyy myös puolustuspäässä, mutta ainakin itse annan sen hänen kohdallaan anteeksi.
   
 21. Kaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hawks, SaiPa
  Lainaus:
  Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys, sillä Hawksin uusi tuleminen alkoi juuri niillä näppäimillä kun Jokiharju lähetettiin junnukisoihin. AHL:ssä häntä ei siis voi peluuttaa, tosin hämärästi muistan, että kesällä olisi jotain puhetta mahdollisesta porsaanreiästä, joka mahdollistaisi Jokiharjun peluuttamisen AHL:ssä? Tosin eiköhän mies olisi viime aikojen otteiden perusteella jo lähtenyt hakemaan vauhtia farmista, jos se olisi ollut mahdollista. Junnuliigassa pelaaminen ei taida enää palvella Jokiharjua, joten eiköhän mies jatka Chicagossa, mutta rajatulla vastuulla.
   
 22. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Kunitz saattaa hyvinkin liikahtaa deadlinella johonkin contenderiin syvyyspelaajaksi, eipä sieltä juuri mitään vaihdossa saa, mutta otetaan mitä saadaan.
   
 23. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kunitzillahan on muuten NMC sopimuksessaan. No eiköhän Kyynitz siitä luopuisi mikäli joku joukkue olisi valmis tämän lämpimän ruumiin omakseen ottamaan. Jos tuolla vaikka 7, kierroksen vuoron onnistuvat haalimaan, niin se olisi pieni sulka hattuun. Tuo sopimus nyt päättyy tähän kauteen ja on vain miljoonan, että sikäli suurta merkitystä ei ole kunhan pysyy kentältä poissa. Parasta ennen päivämäärä umpeutui aikaa sitten.
   
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Jason Garrison odotetusti waivereihin. Mainio diili myös Rockfordin kannalta, jossa kärsitään hiukan loukkaantumisista. Garrison tuo myös kokemusta sinne.
   
 25. Kaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hawks, SaiPa
  Jaahas, Cam Ward aloittaa maalilla huomisen Winter Classicin. Eihän tästä ole montaa päivää, kun Colliton julisti isoon ääneen, että otteilla ansaitaan nyt minuutit tolppien välissä. Jepjep, suorastaan vituttaa tuollainen paskan puhuminen.

  Älä tee statementtia, jos et pysty pysymään sanoissasi. Sääntö numero yksi.