Chicago Blackhawks 2018–2019

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
"Henkilökohtaisesti uskon, että nämä pari peräkkäistä pudotuspelipettymystä kääntyvät lopulta Hawksin eduksi, sillä eiköhän nuo tähdet tajua, että voittaminen on mukavampaa kuin häviäminen." - @Grainger, Jatkoajan keskustelupalsta.

Tähän virkkeeseen lähes vuosi sitten pohjautui usko, joka otti jälleen kovan kolauksen. Viime kauden läntisen konferenssin ykkönen putosi Nashville Predatorsille katastrofaalisesti suoraan neljässä ottelussa. Kesällä organisaation johto teki isoja muutoksia, jotta rakastamamme organisaatio olisi valmiina pudotuspeleissä keväällä 2018 haastamassa muita paremmuudesta.

Niin Chicago Blackhawks, sinne pudotuspeleihin pitäisi myös päästä.

***

Olipahan kausi eikä tätä vieläkään oikein ymmärrä. Muut jatkavat otteluitaan huhtikuussa ja Chicagossa valmistellaan listoja parhaasta mahdollisesta nuoresta pelaajasta, joka omalla vuorolla sitten valitaan kesällä Dallasissa. Tämän piti olla se kausi, kun palautetaan Pittsburgh Penguinsille tietoon mikä organisaatio on se palkkakatto-ajan ykkönen.

Kaikkea hyvää kaikille pudotuspelijoukkueille ja varsinkin Jatkoajan kannattajille. Toivon mahdollisimman monelle pitkää kevättä oman suosikkiseuran kanssa, mutta tässä ketjussa emme keskustele muista joukkueista, vaan Chicago Blackhawksista.

Alla sopimustilanne. Käytin sopimustilannetta listatessa lähtökohtana kulunutta kautta ja pelaajia, jotka pelasivat säännöllisesti intiaaninuttu yllään.

Sopimustilanne (lähde: https://www.capfriendly.com/teams/blackhawks ):

Hyökkääjät (10 sopimuksenalaista):

Jonathan Toews $10,500,000 / UFA 2023
Patrick Kane $10,500,000 / UFA 2023
Brandon Saad $6,000,000 / UFA 2021
Marian Hossa $5,275,000 / UFA 2021
Artem Anisimov $4,550,00 / UFA 2021
Nick Schmaltz $925,000 / RFA 2019
Dylan Sikura $925,000 / RFA 2019
David Kämpf $925,000 / RFA 2019
Victor Ejdsell 833,750 / RFA 2019
Alex DeBrincat $778,333 / RFA 2020

UFA-hyökkääjät

Patrick Sharp
Lance Bouma

RFA-hyökkääjät


Vincent Hinostroza
Anthony Duclair
John Hayden
Tomas Jurco

Puolustajat (7 sopimuksenalaista):

Duncan Keith $5,538,461 / UFA 2023
Brent Seabrook $6,875,000 / UFA 2024
Connor Murphy 3,850,000 / UFA 2022
Jan Rutta $2,300,000 / UFA 2019
Erik Gustafsson $1,200,000 / UFA 2020
Jordan Oesterle $650,000 / UFA 2019
Gustav Forsling $872,500 / RFA 2019

UFA-puolustajat

Cody Franson

Maalivahdit (2 sopimuksenalaista):

Corey Crawford $6,000,000 / UFA 2020
Anton Forsberg $750,000 / RFA 2019

Kun sopimuksen alaiset pelaajat, jotka ensi kaudella NHL:ssä pelaavat isketään kupongille, saamme seuraavanlaisen lottorivin:

Brandon Saad - Jonathan Toews - X
Alex DeBrincat - Nick Schmaltz - Patrick Kane
Victor Ejdsell - Artem Anisimov - Dylan Sikura
X - David Kampf - X

Duncan Keith - Connor Murphy
Gustav Forsling - Jan Rutta
Jordan Oesterle - Brent Seabrook
Erik Gustafsson

Corey Crawford
Anton Forsberg

Kokoonpanon tunnistamattomat henkilöt löytyvät siis hyökkäyksestä ja on suhteellisen helppoa arvata paikkojen täyttäjät. Vincent Hinostroza saa varmasti kotikaupungin poikana jatkosopimuksen sekä tuleva varakapteeni John Hayden ottaa myös paikkansa. Anthony Duclairin kohdalla Bowman tuskin luovuttaa ja hän saanee jatkosopimuksen. Haluan nähdä kotikylän pojan, Tommy Wingelsin ensi kaudella kokoonpanossa ja kaikista mediahössötyksistä päätellen haluaa palata kesällä Chicagoon.

Ilman mainittuja jatkosopimuksia palkkakatosta on viety $69,24 miljoonaa ja laskin myös Marian Hossan LTIR-sopimuksen tähän, koska Bowman haluaa taas päästä palkkakaton alle kesän aikana. Palkkakaton on ennustettu nousevan muutamalla miljoonalla eli johonkin $78:n ja $80:n miljoonan välimaastoon. Uhkarohkeasti voidaan siis käyttää $79:ää miljoonaa lähtökohtana eli palkkakatossa olisi tilaa vajaat $10 miljoonaa. Ensimmäistä kertaa siis vuosiin Blackhawksilla ei ole palkkakatto-ongelmaa.

Muita ongelmia kuitenkin on ja ne ovat nähtävissä muutama rivi ylempää. Tuossa joukkueessa on paljon potentiaalia erityisesti hyökkäyksen osalta, mutta myös erittäin paljon puutteita, jotka sokea kanakin löytää puolustuksesta. Tämän kauden perusteella Blackhawksissa pelaa ensi kaudella yksi ykkösparin puolustaja, kaksi nelospuolustajaa sekä neljä kolmosparin puolustajaa. Myös epävarmuus Corey Crawfordin suhteen on tekijä, joka määrittelee koko ensi kauden kuvan. Joka tapauksessa jos Blackhawks haluaa jo ensi kaudella menestyä ja päästä takaisin huhtikuun tärkeisiin matseihin mukaan, joukkuetta tulee kesällä vahvistaa erityisesti puolustuksen osalta. Corey Crawford, veteraaneilta tason nosto, yksi top-4 puolustaja sekä Forslingilta sekä muilta nuorilta steppi eteenpäin, niin kilpaillaan taas tosissaan menestyksestä.

Steppi kuitenkin kerrallaan. Tässä listattuna muutamia tärkeitä päiviä tulevalle offseasonille:

28. päivä huhtikuuta: NHL Draft Lottery
22-23. päivä kesäkuuta: NHL Draft
1. päivä heinäkuuta: Free Agent Frenzy

Neljään päivään mahtuu iso osa tulevaa kautta ja nuo päivät pitää olla merkittynä ylhäällä. Totta kai kyseisten päivämäärien ympärilläkin tapahtuu jatkuvasti, mutta ymmärsitte pointin.

En lähde sen enempää spekuloimaan mitä tulee tapahtumaan ja minkälaiselta haluaisin ensi kauden joukkueen näyttävän, sillä muuttujia on niin paljon. Kauppoja varmasti tulee ja liipaisimella voi olla useitakin pelaajia. Toivotaan kuitenkin hyvää alkua offseasonille eli draft lotteryn voittoa tämän kuun lopulla.

Sana vapaa ja toivottavasti saadaan vanhaan tuttuun tapaan ensiluokkaista keskustelua.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hetki sitten niputettiin myös kausi päätökseen lehdistötilaisuudella eikä sieltä sen suurempaa noussut esille.

Viime viikolla Bowman mainitsi katselevansa mahdollisia impact-puolustajia, mutta samalla kertoi katselevansa jo nyt Schmaltzin, DeBrincatin sekä muiden sopimuksia eli ei lähde tunkemaan rahaa johncarlsoneihin ja vastaaviin ainakaan näillä näkymin. Prioriteetit ovat sinällään kunnossa, johon toki vaikuttaa se, että kädet ovat sidotut. Toivottavasti ainakin kokeilisi kepillä jäätä, josko Seabrookin saisi jollekin tolvanalle myytyä.

Quenneville oli ainakin yhdessä asiassa kanssamme samaa mieltä eli puolustuspelaaminen oli todella huonoa, mihin aikoo kesällä paneutua. Katsellaan jäikö vain sanoiksi.

Crawford on kuulemma lähellä pelikuntoa eli toivottavasti saisi hyvän treenikesän alle. Tomas Jurco edustaa Slovakiaa MM-kisoissa, Saad ei lähde, koska aikoo keskittyä treenamiseen. Toews niin ikään kieltäytyi Team Canadasta. Muista ei vielä mitään tarkempaa tietoa.

EDIT: DeBrincat lähtee edustamaan Yhdysvaltoja Tanskaan kisoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Patrick Kane edustaa Yhdysvaltoja tulevissa MM-kisoissa. Eiköhän myös Nick Schmaltz lähde mukaan.

Connor Murphy lähtee myös kisoihin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mielestäni on ihan fiksua ettei markkinoille lähetä levittelemään dollareita vaan katse on Schmaltzin ja DeBrincatin jatkosopimuksissa. Sitä paitsi, vaikka yksi top 4 pakki tuohon rosteriin menisi heittämällä, niin ei hankinta tai kaksi muuta oikein mitään ellei parannusta tapahdu ns. sisältä käsin.

Minulla on täysi luotto siihen, että Saadilta tullaan näkemään selvästi parempaa ensi kaudella. Toewsin kohdalla odotan myös sellaista lähempänä 30 maalin ja yli 60 pisteen kautta, jos vain terveenä pysyy. Mikäli taustalla ei ole mitään kroonista vammaa niin en näe mitään syytä, miksi hän ei voisi nousta takaisin tasolleen. Liigasta löytyy riittävästi esimerkkejä siitä, että pitkänkin unissakävelyn jälkeen voi vielä herätä uuteen tulemiseen.

Puolustuksessa Keith pystyy varmasti pelaamaan paremman kauden ja niin voi sanoa oikeastaan ihan kaikista. Ja kuten täälläkin on jo mainittu niin valmentajillakin on tässä aika paljon peiliin katsomista. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja puolustajien pelaaminen vaikuttaa myös hyökkäyksen tehoihin ja epävarmat maalivahdit tekevät pelaajistakin epävarmoja ja niin edelleen. Eipä tässä oikein ole osa-aluetta, jossa Blackhawks ei pystyisi parantamaan. Kuinka sitten lopulta tulee käymään on toinen asia.

Tämän vuoden varaustilaisuus on yksi tärkeimmistä tapahtumista organisaation tulevaisuuden kannalta. Hyvä osumatarkkuus voi antaa kauskantoisia positiivisia vaikutuksia joukkueen iskukyvylle enkä puhu nyt pelkästään ensimmäisestä kierroksesta. Toivotaan parasta. Lyhyellä tähtäimellä vielä tuskin suurta apua on luvassa ellei sitten käy uskomaton mäihä arvonnassa. Tämän kuun 28. päivää odotellessa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kiitokset @Lico hienosta ketjun avauksesta.

Joo ja itse en näe Keithin osalta vielä että peli olisi menetetty. Liikettäkin löytyy vielä riittävästi ei muuta kuin bounce back kautta vaan. Seabrook paransi myös kauden loppua kohden eikä näyttänyt enää niin järkyttävän kankealta kuin alkukaudesta. Ykköspakkiparin nimeäminen, on mielenkiintoista nähdä syksyllä ketkä tuota vastuuta alkavat ottaa.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyllä tässä draftia odotetaan vesi kielellä ja ensin tietenkin katsotaan miten arpa kohtalon hellii parin viikon päästä. Kun tuo ensimmäisen varauksen vuoro on selvillä, niin saadaan vielä ehkä hiukan tarkempi rajaus keitä olisi saatavilla. Onhan tuohon draftiin vaan vielä hiton pitkä aika ja oma mieli ehtii muuttua moneen kertaan. Jos tuo tämän hetkinen seitsemäs vuoro pysyy niin tietenkin täysin edellä varaavien armoilla ollaan, mutta Bouchard ja Dobson pakeista omalla listalla olisivat mieluisimmat vaihtoehdot. Hyökkääjistä sitten Tkachuk ja Wahlstrom, mutta he saattavat hyvinkin todennäköisesti olla menneet ennen tuota vuoroa. Tkachuk nyt ainakin. Uskoisin.

Noita kärkipään varauksia tässä on ehtinyt pyörittämään jo tovin, mutta myös tuolla Predatorsilta saadulla vuorolla on tarjolla potentiaalisia nuorukaisia. Niitä nimiä nyt on vähemmän tullut pyöriteltyä ja hajontaa on luonnollisesti enemmän kuin draftin alkupäässä. Omaan silmään on osunut mm. pienehkö sentteri Akil Thomas OHL:stä, Niagara IceDogsin riveistä. Hyvin luisteleva ja taitava hyökkääjä iski runkosarjassa 68 ottelussa 81 pistettä (22+59). Jacob Olofsson Timråsta on myös potentiaalinen keskushyökkääjä tuolla vuorolla. Ruotsista puhuttaessa puolustaja Nils Lundkvist valittiin J20 Superelitin parhaaksi puolustajaksi tänä vuonna. Kun tiedetään, että Mats Hallin on Blackhawksin Euroopan johtava scoutti ja Niklas Blomgren taas vanhalla mantereella pääscoutti amatööripuolella niin takuuvarmasti ruotsalaiset ovat suurennuslasin alla. Eikä siinä mitään. Kansallisuudella ei ole väliä, jos pelata osaa. Mutta niin, kyllähän näitä vaihtoehtoja löytyy. Hyvin ehtii vielä scoutata täällä internetissä näitä.

Mutta nyt voi hetkeksi jäädä nauttimaan pudotuspeleistä ilman sen kummempia paineita omien pärjäämisestä. Pudotuspelit on hienointa lätkää, pelaa siellä sitten mitkä joukkueet tahansa. Onnea kaikille, paitsi Pingviineille.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Powers twiittailee, notta Hinostroza olisi lähteen mukaan matkalla leikkaukseen. Sports herniaan eli suomalaisittain urheilijan tyrään viittaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Dennis Gilbertille kolmen vuoden tulokassopimus. Kolmannen kierroksen varaus kesältä 2015. Vasemmalta ampuva suhteellisen kookas puolustaja, jolta moni odottaa hienoa NHL-uraa.

Odotettu signaus!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Dennis Gilbertille kolmen vuoden tulokassopimus. Kolmannen kierroksen varaus kesältä 2015. Vasemmalta ampuva suhteellisen kookas puolustaja, jolta moni odottaa hienoa NHL-uraa.
Dennis Gilbert on vähän saman sarjan prospekteja kuin Blake Hillman. Parhaat avut oman pään pelaamisessa ja häntä on kehuttu kovasti mm. ahkerasta ja rohkeasta laukausten blokkaamisesta. Isoksi pelaajaksi liikkuu kuulemma tosi hyvin. Se, että Gilbert aikoinaan osui Blackhawksin tutkaan on Scotty Bowmanin ansiosta. Buffalosta kotoisin oleva Gilbert teki jo hyvin nuorena vaikutuksen Scottyyn, joka taas antoi vihjeen Mark Kelleyn suuntaan. Varausvuotenaan Gilbert pelasi Chicago Steelin riveissä USHL:ää ja lopulta päätyi Blackhawksin varaukseksi kolmannen kierroksen viimeisellä vuorolla. Neljännen kierroksen avausvuoro kuului Buffalolle ja voi olla, että olisi sinne päätynyt ilman Bowmanin väliintuloa.

Mitähän mahtaa tapahtua Lucas Carlssonille? Scott Powers huhuili, että sopparia sorvaillaan, mutta sen jälkeen ei ole asiasta mitään kuulunut.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitähän mahtaa tapahtua Lucas Carlssonille? Scott Powers huhuili, että sopparia sorvaillaan, mutta sen jälkeen ei ole asiasta mitään kuulunut.
En muista mistä luin, oliko jopa Powersilta, mutta ilmeisesti huhuun liittyi Blackhawksin toivoneen Carlssonin pelaavan vielä yhden kauden Ruotsissa ja Lucas itse haluaisi loikata jo ensi kaudelle valtameren oikealle puolelle, jääkiekkoilijan näkökulmasta.

Voisikohan syynä olla se, että alkaa olla jo Rockfordissakin täyttä puolustuksen suhteen? Gilbert teki diilin ja Krys mitä ilmeisimmin tekee sopimuksen myös.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Varmasti tuo on ihan totta, että vuosi Ruotsissa saattaa olla Carlssonin kehitykselle parempi paikka vielä ensi kaudella. Ellei sitten laita leirillä sellaiset näytöt tiskiin, että Q:n on mahdotonta sivuuttaa hänet lopullisesta kokoonpanosta. Mikään ei tietenkään estä tekemästä sopimusta ja lainata pelaajaa Brynäsille vuoden verran.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Varmasti tuo on ihan totta, että vuosi Ruotsissa saattaa olla Carlssonin kehitykselle parempi paikka vielä ensi kaudella. Ellei sitten laita leirillä sellaiset näytöt tiskiin, että Q:n on mahdotonta sivuuttaa hänet lopullisesta kokoonpanosta. Mikään ei tietenkään estä tekemästä sopimusta ja lainata pelaajaa Brynäsille vuoden verran.
Toivottavasti saa leirillä suuren mahdollisuuden, sillä Carlsson pelasi jo viime kesän development campilla aivan törkeän hyvin, kuten teikäläinenkin muutamaan otteeseen totesi ja meikäläinen aikanaan leirin aikana. Erityisesti sitä puolustuspelaamista sekä itsevarmaa kiekollista peliä kehuttiin.

Carlsson on samassa tilanteessa kuin Forsling, joskin vuoden vanhempana. Forslingin kohdalla hyppy NHL:ään ei ole tapahtunut niin sutjakkaasti kuin toivoimme, mutta potentiaalia on edelleen lunastettavissa älyttömästi. Forslingin kohdalla ongelmakohdat viime kaudella oli rohkeudessa, pelinopeuden sisäistämisessä sekä fyysisessä pelissä. Kuluneella kaudella itsevarmuutta oli huomattavasti enemmän sekä pää kävi nopeammin, mutta edelleen ruotsalainen on fyysisesti vielä raakile.

On helppo ennustaa, että Carlssonilla tulee olemaan samanlaisia ongelmia ja varmasti organisaatio tunnistaa ne puutteet sekä tekee päätöksen sen puolesta. Itse haluaisin Carlssonin siirtyvän KHL:ään eli vielä vauhdikkaampaan sarjaan, jos siis Pohjois-Amerikka ei ole vielä ajankohtainen. AHL voisi myös olla hyvä ratkaisu, mutta vaikea sitä oikeaa polkua on näin arvioida. Jokaisella pelaajalla on eri reitti ja onneksi ammattilaiset nämä hoitavat.

Carlsson kirjoitti muuten tack och hej-tyylisen kirjoituksen Brynäsille ja sisällön puolesta antoi ymmärtää, ettei paluuta tee. Tuskin kuitenkaan siltoja poltti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Täytyy toivoa, että myös Q:n johtamalta valmennukselta löytyisi enemmän rohkeutta antaa nuorten pelaajien tehdä virheitään eikä heti rankaista katsomokomennuksilla. Ymmärrän silloin, kun joukkue on taistelemassa mestaruudesta ettei siellä voi silloin kukaan opetella pelaamista vaan farmi on oikea paikka. Nyt tilanne on toinen ja virhe siellä tai tuolla ei voi olla maailmanloppu. Q:n toimintatapa on välillä täysi mysteeri. Jonkin verran tuon Kempnyn pelaamista Washingtonissa seuranneena on ihmeteltävä miten hän ei mahtunut pelaamaan Chicagon riveissä enempää?

edit. Tässä jos alkaa listaamaan näitä nuoria puolustajia joita systeemissä on, niin draftia ajatellen suurempi tarve olisi sittenkin hyökkääjissä. Ensimmäisellä kierroksella mennään kuitenkin varmasti BPA-mentaliteetilla ja riippuen vähän Chicagon lopullisesta varausvuorosta hyvin todennäköisesti tyrkyllä on ennemmin puolustaja kuin hyökkääjä.

Tällä hetkellä nopea listaus organisaaation nuorista puolustajista. Jaottelen nämä nimet nyt kätisyyksien ja oman näkemykseni mukaan potentiaalijärjestykseen.

Vasemmalta laukovat:
1. Gustav Forsling
2. Lucas Carlsson
3. Luc Snuggerud
4. Dennis Gilbert
5. Chad Krys
6. Jakub Galvas
7. Blake Hillman
8. Carl Dahlström
9. Joni Tuulola
10. Ryan Shea

Oikealta laukovat:
1. Henri Jokiharju
2. Ian Mitchell
3. Jake Ryczek

No nyt kun tuota listaa tuossa tuijottaa (voi olla että joku vielä unohtui) niin kyllä yksi rightin pakki tyyliin Bouchard/Dobson toki mukaan mahtuisi. Dahlinia Chicago ei edes tarvitse kun on noita leftin äijiä noin paljon. Määrä korvaa laadun.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitos listauksesta @secord , hyvältä se näyttää päällisin puolin. Näkisin, että tuosta listauksesta seitsemällä puolustajalla on realistinen mahdollisuus pelata hyvä ura NHL:ssä, mutta kuten todettu useita, useita kertaa aikaisemminkin, se vaatii paljon onnea kaiken työn lisäksi. Taisin viime kesänä kirjoittaa, että viideltä listalta löytyvältä pelaajalta odotan uraa ihan kahdessa ensimmäisessä parissa. Jokiharju sekä Mitchell ovat pelanneet erinomaiset kaudet, Snuggerud kärsi valitettavasti loukkaantumisista ja Carlsson jatkoi vahvasti Ruotsissa. Forsling näytti hetkittäin potentiaaliaan, mutta ollaan vielä kaukana, kuten muutkin. Toivottavasti kaikki saavat hyvät kesät alle ja kehitys jatkuu vähintään lineaarisena.

Mutta tosiaan, kyllä tuohon yksi oikealta ampuva puolustaja menisi. Kun pelaajien profiiliakin tuijottaa, niin en voisi edelleenkään olla innostumatta Dobsonista. Toki jokainen puolustaja tuosta top-10:stä pois lukien Ty Smith menisivät potentiaalijärjestyksessä ykköseksi meikäläisen papereissa, niin kovia nimiä siellä on tarjolla. Puolustajat tietysti kehittyvät eri tahtia, mutta joo.

Dahlin on muuten pelannut säännöllisesti myös oikealla, joten!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jokiharju valittu Suomen joukkueeseen Tsekeissä pelattavaan EHT-turnaukseen. Henri lienee aika utopistinen vaihtoehto MM-miehistöön, mutta kaikkea voi tapahtua. Kilpailu on tällä haavaa aika kovaa eikä varmoja nimiä kisakoneessa kovin montaa tunnu olevan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Chad Krys palaa kouluun. Ihan hyvä päätös sinällään, koska paikkoja on rajoitetusti sekä Chicagossa että Rockfordissa. Kulunut kausi oli Krysin kehitykselle erinomainen, joten toivotaan samanlaista menoa ensi kaudellakin Bostonin yliopistojoukkueessa.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Mä näin unta, että voitettiin varauslotto ja Dahlin vahvistaa takalinjoja jo ensi kaudella.

Täytyy sanoa, että vituttaa esim. tällä hetkellä aika armottomasti tuo Panarinin kauppaaminen. Tässä vaiheessa ne Panarinin jatkosopimuksesta ’säästyneet’ dollarit ei jotenkin lämmitä yhtään.

Edit: jatkan avautumista vielä sen verran, että aivan näitä viimeisiä kauppoja lukuun ottamatta Bowman on mielestäni tehnyt viimeiset vuodet lähes yksinomaan huonoja peliliikkeitä. Eniten Panarin-kaupan jälkeen ottaa päähän Teuvon heivaaminen Bickellin palkkakattorasituksen mukana. Vaikka kysymys toki oli pakkoraosta, niin väitän, että Bickellin palkan olisi saanut ulostettua myös korkeat varausvuorot + lupau(k)s(et) yhdistelmällä. Näistä järjenvastaisista jatkosopimuksista en jaksa enää edes avautua.

Panarin on ollut Columbuksessa paras sekä pisteissä että laukaisuyrityksissä. Teuvo Carolinassa toiseksi paras sekä pisteissä että laukaisuyrityksissä (SAT%). Tällaisia 'posession drivereita' ja secondary scoringia on aivan helvetin ikävä.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jokiharju sekä Carlsson ovat tällä hetkellä tekemässä eli neuvottelemassa tulokassoppareistaan. Saas nähdä mitä käy; Jokiharju lienee varmempi.

Lähteenä Scott Powers, suosikkini.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jokiharju saa muuten pelata ensi kaudella Rockfordissa, koska on lainalla Tapparasta Portlandiin. Kieroa, mutta erinomainen uutinen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mä näin unta, että voitettiin varauslotto ja Dahlin vahvistaa takalinjoja jo ensi kaudella.

Täytyy sanoa, että vituttaa esim. tällä hetkellä aika armottomasti tuo Panarinin kauppaaminen. Tässä vaiheessa ne Panarinin jatkosopimuksesta ’säästyneet’ dollarit ei jotenkin lämmitä yhtään.

Edit: jatkan avautumista vielä sen verran, että aivan näitä viimeisiä kauppoja lukuun ottamatta Bowman on mielestäni tehnyt viimeiset vuodet lähes yksinomaan huonoja peliliikkeitä. Eniten Panarin-kaupan jälkeen ottaa päähän Teuvon heivaaminen Bickellin palkkakattorasituksen mukana. Vaikka kysymys toki oli pakkoraosta, niin väitän, että Bickellin palkan olisi saanut ulostettua myös korkeat varausvuorot + lupau(k)s(et) yhdistelmällä. Näistä järjenvastaisista jatkosopimuksista en jaksa enää edes avautua.

Panarin on ollut Columbuksessa paras sekä pisteissä että laukaisuyrityksissä. Teuvo Carolinassa toiseksi paras sekä pisteissä että laukaisuyrityksissä (SAT%). Tällaisia 'posession drivereita' ja secondary scoringia on aivan helvetin ikävä.
Panarinista tehtiin hiukan syntipukkia viime vuoden nopeiden pleijareiden päätteksi. Muka liian pehmyt että hänestä olisi pleijaripelaajaksi. Nyt on käynyt niin että Panarin on vaan hypännyt uudelle tasolle tässä tasohyppelypelissä. Ja meidän ns. pleijaireihin rakennettu jengimme golfailee jo vihreillä nurmilla:)
Teuvosta täytyy sanoa, ettei itsellänikään ollut häneen juurikaan uskoa vielä kun meiltä lähti.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jokiharju on liekeissä uransa ensimmäisessä EHT-turnauksessa A-maajoukkueen mukana. Kaksi osumaa kahteen otteluun ja näiden otteiden perusteella pudottaminen joukkueesta tulee olemaan hankalaa, mutta Marjamäen tuntien Henri ei valitettavasti kisoissa pelaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tommy Wingels ei ole vakuuttanut pleijareissa Bostonissa ja näyttäisi istuvan myös seiska pelin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Rockford IceHogs pyyhkäisi Chicago Wolvesin AHL:n ensimmäisellä kierroksella voitoin 3-0. Viimeisessä pelissä ratkaisu kaivettiin kolmannen jatkoerän lopussa, kun Viktor Ejdsell sivalsi ylivoimalla b-pisteen tuntumasta kiekon reppuun. Ejdsell oli muutenkin pelipäällä tehtyään Rockfordin kolmannen maalin. Ruotsalainen hujoppi valittiin luonnollisesti ottelun ykköstähdeksi. Hieno päänahka Rockfordilta!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Samaisessa sarjassa Gustav Forsling on esiintynyt edukseen ja ainakin Scott Powersin jääkiekkotuntemuksen perusteella pelaa väärässä sarjassa. Toivottavasti Forsling saa onnistumisista itseluottamusta, hyvä treenikesä alle ja syksystä lähtien sitten isoille minuuteille.

Rockfordille tässä myös toivoo menestystä ja kovan päänahan kaatoivatkin heti kättelyssä.

Huomenna on iso päivä ja saapi aamuyöstä jännittää mitä tapahtuu.
 
Tommy Wingels ei ole vakuuttanut pleijareissa Bostonissa ja näyttäisi istuvan myös seiska pelin.
Jotain hyvääkin kun Wingelsistä saatu 5. vuoro muuttui 4. vuoroksi kun Boston eteni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Tommy ensi kaudeksi takaisin Chicagoon, niin siitä tulikin ilmainen 4. vuoro.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös