Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. Kaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hawks, SaiPa
  Kunhan eivät Schmaltzia kauppaa pois, niin käytännössä ihan sama mitä muuta tänään tapahtuu. Hartmanin olisin Tweetyn tavoin pitänyt mielelläni Hawks-nutussa, mutta samapa tuo enää.

  Huutakaa joku Anisimov ja Murphy pois. Hyviä pelaajia, mutta eivät sopivia tähän organisaatioon.
   
 2. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Näen tuon täysin eri tavalla. Mun silmään Hartmanin ongelmat tällä kaudella vs. edellinen kausi ovat olleet juurikin siinä kaksinkamppailuhalukkuudessa. Tuntuu, ettei poikaa aina nappaa ja menee enemmän coastailuksi. Tuosta kielii myös useammat penkitykset.

  Jos fyysisyys kiinnostaa muiden hyökkäysominaisuuksien lisäksi, niin Hayden varmasti nostetaan ylös tämän päivän aikana paikkaamaan tuota aukkoa. Mun mielestä Chicago tarvitsee fyysisyyttä ja vaikka kuinka tykkäänkin Hartmanista, niin Hayden tarjoaa sitä samaa rottaa mitä Hartmanikin.

  En olisi Hartmania halunnut kaupata, mutta vastine on mielestäni todella hyvä deepissä draftissa.
   
 3. TweetyLeaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Enemmän kun vastine muo kiinnostaa se mitä Bowman puuhaa näiden treidien kanssa.
  Mun on vaikea nähdä mitään "Hei me halutaan olla tällänen jengi ja pelata tällästä peliä, rakennetaan tiimi joka on playoffeissa taas 2 vuoden päästä" tai mitään edes LÄHELLE vastaavaa linjaa missään.

  Olis ihan kiva et esim Pokka olis saanu edes mahiksen pelata NHL:n puolella ennen kun heivaavat hiuksista vittuun.

  Sharpin ja Saadin takasinhommaamimen tuntuu itseltä lähinnä "lippukauppa kalastukselta" eikä aidolta halulta tehdä jengistä parempi.

  Mikä suunta? Mikä plääni? Joku vois avata koska mulle ei aukea.
   
 4. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Pitäisikö laittaa Stan Bowman waivers listalle? Saad ja Toews parivaljakko saatettiin yhteen ja molemmat taitavat pelata uriensa heikoimmat kaudet.
   
 5. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kuten @Lico totesi on vastine Hartmanista ihan hyvä. Silti vähän harmittaa, että hänestä luovuttiin näin pian. Jos tämän kauden otteilla mitataan Blackhawksin pelaajia, niin harva sieltä tyydyttävää todistusta saa. Hartmanille oikea ja pysyvä rooli Nashvillessä niin hänestä voi olla vielä paljon iloa siellä. Tiedä sitten minkälaista jatkosopimusta Hartmanin leiristä on toivottu/pyydetty ja onko sillä ollut jotain merkitystä kauppaamisen takana? Ehkäpä John Haydenissä nähdään Hartmanille korvaaja ihan jo omasta takaa.

  Victor Ejdsell on mielenkiintoinen nimi. Tiettävästi Chicago oli hänen perässään viime kesänä, mutta Nashville veti pidemmän korren. Kokoa on ainakin ja pisteitäkin ihan mukavasti SHL:ssä, mutta minulle muuten pelaajatyyppinä täysi mysteeri. Aika näyttää kuka tässä lopulta voitti, mutta mielestäni ihan mukavat pelimerkit Blackhawks kaupassa sai.

  Mitä tulee tuohon plääniin, niin se varmaan on toimistollakin muuttunut kauden mittaan. Tuskin kukaan osasi odottaa kauden menevän näin penkin alle ja pudotuspelit olivat se minimitavoite. Nyt on jouduttu laatimaan ihan toisenlainen strategia ja en tiedä onko se officellakaan vielä ihan kirkas?
   
 6. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Vastine Hartmanista on nähdäkseni ihan OK. Varsinkin, jos puhutaan tämän kauden Hartmanista, niin sitä voi pitää hyvänäkin.

  Toki menetys on selviö siinä mielessä, että Hartmania pystyy parhaimmillaan peluuttamaan sekä yläkentissä, että alemmissa kentissä ja ei kai ne sentterikokeilutkaan ihan katastrofeja ole olleet.

  Pelaajatyyppinä Hartman edustaa myös kovuutta, jota ei viime vuosina ole ollut liikaa Hawksissa. Ymmärtääkseni Hartmanin ongelma tällä kaudella on ollut, että hän on ajoittain hieman vältellyt fyysistä peliä. Osansa tässä on tainnut olla myös valmennuksella, joka on palkinnut seuraavan pelin katsomokomennuksella, jos pyydetty fyysinen peli on johtanut myös jäähyihin. Tuollainen epäjohdonmukainen "palkitseminen" ei varsinaisesti rohkaise käyttämään kykyä fyysiseen pelaamiseen.
   
 7. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Wingels meni Bostoniin, vastineena viidennen kierroksen varausvuoro. Boumakin jatkoi matkaansa Rockfordiin eli nähtäneen enemmänkin nuoria, kun kolme pelaajaa kokoonpanosta lähti.
   
 8. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Ihmettelen kyllä mitä Nashville tekee Hartmanilla, jolla on aika laaja rosteri alempien kenttien pelaajia. Noh ei sillä mitään väliä, ja todella hyvä kauppa. Pienoinen pettymys ettei Anisimov liikkunut.
   
 9. skuuran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
  Ihan välttävä suoritus front-officelta omasta mielestä. Myytiin tarvittavat ja saatiin tarvittava takaisin. 1st Hartmanista on hyvä + jotain lisäksi on plussaa. Eipä sen isompia kauppoja ollut edessä muutenkaan.
   
 10. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Matthew Highmore sai ansaitusti kutsun ylös Rockfordista. Highmore on pelannut hyvää kautta farmissa ja sai kunnian pelata AHL:n tähdistöottelussakin. Highmoren kohdalla nousee esiin erityisesti kova työmoraali. Pian nähdään miten hän pärjää taitojensa puolesta NHL:n puolella.

  Matthew Highmore - Eliteprospects.com
   
 11. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Piiitkästä aikaa tulossa mielenkiintoinen draft Blackhawksin kannalta. Mutta vaikka näin onkin, niin mielelläni näkisin joukkueen taistelevan keväällä pudotuspeleissä. Saas nähdä kuinka pitkäksi aikaa joukkue juuttuu kellariosastolle vai onko odotettavissa ensi kaudelle ns, bounce-back season? Tätä kautta kun lopulta summataan niin konttauksen taustalle löytynee useampikin tekijä eikä paria nimeä lukuunottamatta juuri onnistujia löydy. Schmaltz ja DeBrincat voidaan tällaisiksi lukea.

  Toews, Saad, Keith, Crawfordin loukkaantuminen, valmennus, toimitusjohtaja jne jne..lista epäonnistujista on pitkä. Ensi kesän varaukset eivätkä viime kesänkään vastaavat (Jokiharju/Mitchell) pysty vielä tätä joukkuetta auttamaan. Duclairit, Hinostrozat ja muut pikkuvipeltäjät ovat ihan kelpo kiekkoilijoita, mutta eivät riittävän laadukkaita kivikovassa keskisen divisioonassa. Puhumattakaan puolustuksen tasosta joukkueessa tällä hetkellä. Vaikka uskonkin, että joukkueen potentiaali on nyt nähtyä parempi, saattaa edessä olla silti pidempi urakka nousta takaisin aivan liigan kärkikastiin. Olispa jo kesä!
   
 12. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Kylläpä se Coreporukka ja uusvanhat hankkinat ovat pettäneet tällä kaudella pahiten (88 toimii). Toki tämä kausi oli ensimmäinen kausi vuosiin kun meillä ei ollut riittävän tasokasta kakkosveskaria ja Crawfordin superpitkä loukki oli lopulta liikaa. Nuoriso-osasto on sen sijaan toiminut pääosin vähintään odotusten mukaisesti. Tässä NBC:n juttu meidän 25-vuotiaista tai alle sen.
   
 13. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Itse olen kyllä edelleen sitä mieltä ettei Kane ole pelannut kovin hyvin tällä kaudella. Kanen olessa kentällä Chicagolla omissa soi eniten kaikista pelaajista ja siitä tuloksena joukkueen hyökkääjistä eniten pakkasta. Eikä myöskään joukkueen ylivoima kulje, ja vaikka kuinka asiaa vääntelee on siinä pelaajista suurimpana yksittäisenä palasena vastuussa Kane, kun ottaa viellä huomioon hänen erityisaseman siinä(ylivoima rakennetaan Kanen ympärille).

  Edit- Jos vaikka Schmaltz saisi samanlaisen aseman joukkueesta mitä Kane, niin tuskin hän paljoa pisteissä häviäisi Kanen tahdille. Siitä taas olen lähes täysin varma ettei omissa soisi tuota tahtia mitä Kanen olessa jäällä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2018 klo 20.23
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Saad - Toews - Hinostroza
  Jurco - Anisimov - Kane
  DeBrincat - Schmaltz - Highmore
  Sharp - Kampf - Duclair

  Näillä mennään sitten Sharksia vastaan huomenna.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Muistaakseni kerroit jossain vaiheessa alkaneesi katsomaan otteluita aktiivisemmin vasta kauden jälkipuoliskolla. En tiedä kuinka tarkasti pitää paikkaansa, mutta en tiedä mitä matseja olet nähnyt.

  Kane on ollut joukkueen paras hyökkääjä ja oli ennen tätä viimeistä viittätoista ottelua piste per peli-tahdissa, tammikuuhun asti ihan yhtä dominointia pitkälti, sitä vanhaa samaa. Se että miten arvioi hänen tasonsa kuten koko joukkueen, kun tankkaus on alkanut on sitten ihan katsojan silmissä. Ylivoiman suhteen on aika turha lähteä syyttämään Kanea, koska ylivoiman systeemin on rakentanut valmennusjohto eikä pelaajat itse ja tästä on ihan faktaakin olemassa. Tietysti jos Kanen odotetaan ratkovan ylivoimalla yksin pelit, kun muut vain seisovat, niin sitten tietysti kyllä.

  Tammikuun puoliväliin asti Kanelta myös nähtiin useasti back-checkia mitä ei olla muutamaan vuoteen nähty ja ihan aitoa yritystä puolustuspäässä. Se on tietysti fakta, että hänellä on erityisoikeuksia joukkueessa puolustamisen suhteen kuten useilla muillakin offensiivisilla dynamoilla eikä siihen tule koskaan muutosta. Siitä ei ole aikaisemmin ollut sen suurempaa haittaa eikä tule jatkossakaan olemaan. Kane on joukkueen paras pelaaja ja tulee olemaan todennäköisesti koko sopimuksensa ajan.

  Ja kun tuijotetaan miinuksia, niin muistetaan pari asiaa. Blackhawks on tällä hetkellä huono joukkue, jonka tähtäimenä on hävitä enemmän kuin voittaa, vaikka mitä muuta väitetäänkään. Tämän lisäksi koko kauden on ollut havaittavissa, että koko joukkueen puolustuspelaaminen on ala-arvoista, joukkue päästää eniten laukauksi omaa maalia kohti ja varsinkin vaarallisia paikkoja tulee solkenaan. Unohtamatta sitä, että Kanen ketjukavereina on ollut vielä suhteellisen raakileita pelaajia pitkin kautta, joilla on vielä sopeutuminen kesken NHL:ään.

  Koko joukkue on alisuorittanut kuten myös Kanekin, mutta itse en näe tilannetta edelleenkään niin huonona miten osa näkee. Ensi kaudella ollaan mukana pudotuspeleissä, jos pari asiaa korjataan tavalla tai toisella. Kane tulee ensi kaudellakin olemaan koko NHL:n parhaita laitahyökkääjiä.
   
 16. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Kyllä katsoin pelejä laiskasti syksyllä, nyt enemmän. Silmällä olen nähnyt vain osan pelejä ja tilastoista hakenut sitten loput tukemaan mielipidettäni. Sitä on hieman vaikea ohittaa, että Kanen tilastot puolustamisen osalta ovat hyökkääjistä joukkueen huonoimmat. Käsittääkseni Kane on myös ylivoiman merkittävin pelaaja, joten hän myös osaltaan kantaa mielestäni myös pelaajistostosta suurimman vastuun sen onnistumisesta, mutta toki suurin syypää on valmennus. Toki rajansa kaikella syyttelyllä, mutta en minä nyt kehumaan lähtisi.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  No tästä olen sanasta sanaan samaa mieltä.

  Asiasta toiseen, täytyypi tutkiskella ja lätistä joku päivä tulevasta varaustilaisuudesta vähän tarkemmin. Todennäköisesti pääsemme varaamaan kymmenen ensimmäisen joukossa ja siellä on kyllä todella kovia pelaajia tarjolla. Ne on helppo scoutata, mutta enemmänkin kiinnostaa mitä tuolla Hartmanilla saadulla varausvuorolla tehdään. Olin Predatorsin kelkassa vielä sunnuntaina, nyt en enää. Toivottavasti tippuvat nopeasti ja ehkä mahdollisella top-20 pickillä on mahdollista tehdä jotain vähän suurempaa. Trouba?
   
 18. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Jotta ei tule pelkkää negaa, niin täytyy viellä mainita nuorista että onhan siellä jopa yllättävän hyvä tilanne. Moni nuori pelaa hyvin jo nyt ja on ilo katsoa tuollaista. Hyvin on pullat uunissa jos noille pelaajille vain saadaan askelmerkit kohdilleen ja mielellään rohkeasti sitten lisää vastuutta ohi vanhojen legendojen kun sellainen aika on. Toivotaan että vain suuret nimet paidoissa eivät jarruta nuorien kehitystä, ja heistä tule sijaiskärsijöitä.

  Schmaltz itselleni mieluinen pelaaja, kun tuon pelaamista näin joskus aikoinaan livenä ja silloin ihastuin hänen kosketukseen kiekkoon. Hänellä on kyky pelata pää ylhäällä ja tehdä peliä nopeasti, joka on nykyisessä kiekossa kovin tärkeää. Itse kun ihailen näitä pelaajia, jotka näkevät peliä pitemmälle kun sen ensimmäisen vastustajan logon.
   
 19. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Taisi tuo Kanen taso vajota tuossa jossain vuodenvaihteen kohdalla. Tietysti Kanen tekemistä arvioidaan suurimmaksi osaksi pisteiden kautta sillä niitähän miehen kuuluu tehdä, mutta toisaalta silloin kun mies niitä teki niin Chicago konttasi silti joten onko tuolla niin suurta merkitystä Chicagon kannalta edes, että nyt myös Kane vetää varjojen mailla?

  Mielenkiintoista nähdä tuleeko ensi kaudella ns. bounce back kausi Chicagolta, vaatii kyllä selvästi parempaa tekemistä tuolta joukkueen rungolta. Ja ehkä sitä koutsin vaihtoa...
   
 20. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  En jaksa keskittyä negatiiviseen, joten annetaan tunnustusta näille nuorille jätkille, Schmaltz ja DeBrincat. Mitä omia fiiliksiäni muistelen pari kautta sitten, niin jotenkin tuntui pajatso aika tyhjältä tuolloin tulevaisuuden osalta ja silloin hiukan harmitti, ettei teräväis-korttia katsettu enää pidemmälle. Kyllä tässä edelleen on pienet tai isommatkin kysymysmerkit puolustuksen osalta tulevaisuutta peilaten, mutta mistäpä sitä tietää, vaikka draftissa nyt onnistaisi. Olisi kyllä hienoa, jos Chicago onnistuisi tekemään re-buildingin ns. lennosta... Siihen ei ole moni pystynyt.
   
 21. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Täällähän on jo aiemmin käsitelty kuinka puolustus on ehkä prospekteillä mitattuna parhaimmassa kuosissa tällä hetkellä. On kuitenkin vaikea ennustaa miten nämä nuoret puolustajat kehittyvät ja kenestä heistä kasvaa NHL-tason pelaajia. Tai onko kenestäkään nousemaan merkittäväksi tekijäksi takalinjoille? Duncan Keith ei esimerkiksi koskaan ollut Blackhawksin ykkösprospekteja. Eikä hän pelannut koskaan Kanadan nuorten maajoukkueissa. Mm. Anton Babchukia ja Cam Barkeria pidettiin taannoin lahjakkaampina lupauksina. Harva osasi veikata Hjalmarssoninkaan kehityskaarta.

  Chicagossa kyettiin muuttumaan vitsistä mestaruustason puolustukseksi parin oman varauksen sekä Campbellin hankinnan kautta. Hjalmarsson, Keith ja Seabrook kehittyivät arvokkaiksi pelaajiksi, mutta aikansa heilläkin otti. Seabrook otti paikan kaksi vuotta varauksensa jälkeen, Keithillä kesti kolme vuotta (toki molempien kohdalla välissä oli tuo NHL-lakko 2005) ja Hjalmarssonilla neljä vuotta. Tilanne on nyt erilainen, kun alakerta ei ole lähellekään yhtä surkea kuin joskus 2006. Joukosta Jokiharju, Mitchell, Carlsson, Snuggerud, Dahlström, Krys ja esim. Gilbert saattaa kasvaa parikin nimeä Blackhawksin alakerran ankkureiksi, mutta matkaa siihen on vielä.
   
 22. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Totta turiset... laiskasti/huonosti kirjoitettu omalta osaltani... Pointtina mulla oli juuri tuo, että hyvältä näyttää, mutta toisin kuin hyökkääjien osalta, puolustuksessa on vielä kosolti sellaista osin lunastamatonta potentiaalia. Hyvä kuitenkin, että on edes sitä. Kuten kirjoitit, puolustajien kukkaan puhkeaminen on perinteisesti ottanut oman - hiukan pidemmän - aikansa ja yllätyksiä molempiin suuntiin on nähty kosolti, vaikka nyt viimevuosina onkin nähty nuoria kundeja nousevan kokoonpanoon ja jopa parrasvaloihin nopeallakin aikataululla. Joka tapauksessa viestin varsinainen pointti säilyy... Omat parinvuoden takaiset pelkoni siitä, että edessä olisi perinteisempi jälleenrakennus ovat - jos eivät kokonaan hälvenneet - niin ainakin radikaalisti vähentyneet. Siihen viittasin tuolla lennosta tapahtuvalla jälleenrakentamisella.

  Tai sanotaan näin päin... isoja saappaita on täytettävänä vaikka lahjakkaista/potentiaalisista kavereista puhutaankin, Omat (vähentyneet) pelkoni voisi kuvata termillä Detroit-syndrooma. Siihen peilaten yksi menetetty kausi ei ole oikeastaan mitään. Tulee olemaan todella mielenkiintoista nähdä minkä varausvuoron Chicago tulee draftissa saamaan ja kenet tulee varaamaan? Muistissa on tuskallisen hyvin pitkä korpivaellus, joka ilmeisesti aiheuttaa välillä turhia pelkotiloja huolimatta viimevuosien menestyksestä.
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Quenneville peluuttaa tällä hetkellä erinomaisesti puolustajia ja sen kautta hakee sitä korkeaa varausvuoroa. Gustafsson, Dahlström sekä Seabrook ovat kaikki tällä hetkellä todella huonoja, Oesterle pelaa aivan liian suuria minuutteja ja Keith siinä rimpuilee minkä pystyy.

  Matsi päättyi 7-2 ja olihan se nyt vaikeaa katsella. Olisi edes Snuggerud tai Forsling tuomassa lisämielenkiintoa, onneksi DeBrincat sekä Schmaltz saavat paljon peliaikaa, jolloin vähän on vielä innostusta seurata otteluita.

  18 to go.
   
 24. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Vaikka tässä kohtaa tappioita vähän salaa ja julkisesti toivookin, niin voi nyt vittu mitä räpellystä hei! Kun tämä loppukausi on kontattu loppuun, niin toivon että valmennuspoppoo saa kenkää eikä haittaisi vaikka Bowman lähtisi siinä samalla. Aikansa kutakin ja kiitos kaikesta, mutta olisin jo valmis kääntämään täysin uuden lehden.
   
 25. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Näistä @secord :n mietteistä allekirjoitan kaiken.

  Eilen lukasin yhden artikkelin missä Patrick Kane kaipasi edelleen Panarinia ja kertoi ettei ole kokenut vastaavaa kemiaa vielä kenenkään muun pelurin kanssa. Tuon duon hajottaminen oli valitettavasti paha virhe Stanilta.