Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Näin ulkopuolisen silmin niin kyllähän tuo Hawksin ydin on se ongelma nyt ollut. Jos tuohon ydin-porukkaan luetaan nimet Kane, Toews, Saad, Keith, Seabrook ja Crawford niin ainoastaan Kane pelaa tasollaan eli takoo noita pisteitä mistä hänelle maksetaan. Ja Crawford tietysti, mutta on ollut loukkaantuneena jo reilu kuukauden. Saad on nuori jätkä ja hänen uskon palaavan tasolleen, mutta muista en olisi niin varma. Toki Toews voi tähän pystyä kun hänkin on vasta pelimies suunnilleen "parhaassa iässä", mutta muilla alkaa olla jo vuosia mittarissa. Keith tuskin tulee olemaan enää se eliittipakki, hyvä pakki kylläkin, mutta ei enää sitä liigan eliittiä. Seabrook alkaa olla menneen talven lumia ja tuskin nostaa tasoaan enää.

  Ei mikään joukkue kestäisi tuota, että sen menneiden vuosien paras hyökkääjä ja kaksi puolustajaa ovat kaukana omasta tasostaan. Jos Toews, Keith ja Seabrook olisivat tasollaan niin ei olisi Chicagolla mitään hätää toisin kuin nyt on. Ja mielenkiinnosta, jos Toewsin sopimus loppuisi tähän kauteen niin mitä luulette millaisen sopimuksen arvoltaan hän nyt saisi? Jäisi varmasti aika paljon tuosta nykyisestä 10,5milj$/kausi.

  Ja jottei viestini olisi kovin negatiivinen ja sitä otettaisi pelkkänä vittuiluna (sitä se ei missään nimessä ole!) niin todettakoon tähän loppuun, että tuo Nick Schmaltz on tehnyt kyllä vaikutuksen allekirjoittaneeseen, viihdyttävä pelaaja ja voi olla tulevaisuudessa todella kovakin nimi.
   
 2. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Lainaus:
  Vaikeahan se on tosiasioita ottaa vittuiluna, vaan täysin oikeista asioista kirjoitit aikaisemmin. Iso ongelmahan se on, että joukkueen top2 puolustajat ja ykkössentteri (palkkojen puolesta) alisuorittavat merkittävästi, erityisesti tehojen osalta. Kane on omalla tasollaan, mutta kyllähän tuo todellinen alamäki alkoi siinä kohtaa kun Crawford joutui sivuun. Seabrookin sopimus tulee olemaan iso ongelma, Keith tuolla rahalla vielä menee, jos joukkueesta löytyy uusia vastuunkantajia puolustukseen, mutta lyhyellä tähtäimellä se edellyttäisi isoa hyppäystä mm. Forslingilta. Hyökkäys on ihan hyvässä kunnossa, sillä DeBrincatin, Schmaltzin, Saadin ja mahdollisesti Sikuran ympärille on mahdollista rakentaa hyvä uusi core, jossa Kane ja Toews ovat toki isossa roolissa.

  Tämän kauden isoin ongelma on luonnollisesti maalinteko, joka ei ota onnistuakseen sitten millään. Toisaalta Hawksien maalivahtipeli ei myöskään ole sillä tasolla, jolla voittoja voitaisiin ottaa pienellä maalimäärälläkään. Forsberg on parantanut alkukaudesta, mutta ei pysty sellaisiin paraatipelastuksiin, joihin Crawford pystyy illasta toiseen. Glass taas ei ole sitten kuitenkaan AHL-maalivahtia parempi pelaaja. Reilusti ylipelaa lähes jokaisen tilanteen, eikä ole mikään yllätys, että vastustaja saa laittaa vähintään yhden maalin täysin tyhjään maaliin jokaisessa ottelussa. Kun ylipelaamisen lisäksi vielä päästää suoria laukauksia maaliin (minkä ei pitäisi olla mahdollista, kun tulee noin paljon vastaan), niin vaikea se on voittaa yskivällä maalinteolla.

  Toewsista kysyit vielä niin, jos Toewsin sopimus loppuisi nyt ja hänelle pitäisi tehdä jatkot, käyttäisin pohjana Mikko Koivun ja David Krejcin sopimuksia, jotka on toki tehty jo muutama kausi sitten. Toews on kuitenkin edelleen mitat täyttävä ykkössentteri, vaikkakin lähempänä sijaa 15-20 kuin 5-10, jos pitäisi laittaa keskushyökkääjiä paremmuusjärjestykseen. Sellainen 6,5-7,5 miljoonan AAV ja 5-6 vuoden sopimuksen olisin valmis antamaan, jos sopimus tehtäisiin tämän hetken suoritusten perusteella.
   
 3. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Onhan tuo nyt jo melkoista vähättelyä verrata Toewsia sopimuksen kautta mihinkään Koivuun tai Krejciin. Kyllähän Toewsilta enemmän odottaisi varsinkin pisteiden valossa, mutta on edelleenkin Kanen ohella se Blackhawksin tärkein pelaaja. Joku tietysti tökkii kun potentiaalia olisi selvästi enempäänkin. Siitä huolimatta, että viimeiset pari kautta olleet Toewsilta hyvin vaisuja, on silti käytännössä kaikissa kehittyneissä tilastoissa Blackhawksin parhaita pelaajia kaudesta toiseen. Tekee paljon sitä huomaamattomampaa hommaa: voittaa aloituksia, pelaa paljon alivoimaa, corsit jatkuvasti joukkueen parhaimmistoa ja niin edelleen. Kertoo se jonkun verran pelaajasta, ettei ole edes Blackhawksin hankalampina kausina koskaan jäänyt kauden jälkeen +/- tilastossa pakkaselle. Olipa mitä mieltä tuon tilaston merkityksellisyydestä tahansa. Tietystihän sitä toivoisi, että tekisi enemmän myös sitä näkyvää työtä pisteiden valossa. Mielestäni ne suuremmat ongelmat ovat muualla kuin Toewsissa.

  Seabrookista nyt on sanottu oleellinen, Keith alkaa olemaan varjo entisestä, Saad pystyisi parempaan, eikä Sharpillakaan oikein luista. Maalivahdeista ilman Crawfordia ei pärjätä. Valopilkkuina sitten Schmaltz ja DeBrincat.

  Kyllä tuo on ihan kokonaisvaltaista tuo ongelma, että vanhat sotaratsut ovat tiputtaneet laajalla rintamalla tasoaan, eikä nuorista ole saatu tarpeeksi kovaa taustatukea. Suurimmaksi osaksi vika on varmaan tuossa kolmen cupin jälkeisessä tilassa, jossa ne kuuluisat kassilliset kiekkojakin myytiin maksimoimaan kannuhaaveet. Luvassa lieneekin ensimmäinen kevät pitkään aikaan kun Chicagossa ei pelata playoffeja. Pitkäänhän tuo runi onkin kestänyt, joka on jo itsessään saavutus cupeista puhumattakaan palkkakattoaikana. Nyt sitten jäädään ihmettelemään minkälaisia uudistuksia johtoportaassa lähdetään tekemään ja millä aikataululla Chicagossa tavoitellaan uutta nousua NHL:n kärkikastiin. Helppoa se ei tule olemaan, kun suurimpien starojen treidiarvo lienee rapistunut aika kauas parhaista päivistä, eikä ihan kauhean laajalla rintamalla ole omia nuoria joita ajaa sisään.
   
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ihan hyviä viestejä edellä.

  En halua vielä dumata Toewsia taikka Keithiä, vaikkei odotukset enää olekaan niin korkeat mitä ne vielä olivat aikaisemmin. Mä näkisin tilanteen kuitenkin niin, että jokaisella hyvälläkin valmentajalla on se parasta ennen -päiväys ja uudet tuulet voisivat auttaa tilannetta paljonkin.

  Suurimmat ongelmat ovat puolustuksessa: materiaali ei riitä (kaksi top-4 puolustajaa sekä yksi kolmosparin puolustaja) maustettuna NHL:n hitaimmalla entisellä puolustuksen kulmakivellä ja parilla seiskapuolustajalla. Mutta verratkaapa silti tuota puolustusta vaikka Vegas Golden Knightsin kuusikkoon. Kyllä se on se systeemi mikä vaatii päivityksen ja uudet tuulet.

  En tiedä, haluan keksiä syitä. Quenneville on ollut pidempään kuin yksikään muu NHL:n päävalmentajista nykyisissä seuroissaan, Tampan Cooperilla on seuraavaksi pisin työsuhde takana. Voisiko Toewsin sekä Keithin pelin vielä korjata ainakin pariksi kaudeksi uudella valmennuksella sekä systeemillä?

  Katsokaapa vaikka Bruinsia miten ne varmat mustat vuodet ohitettiin Cassidyn palkkaamisella eikä tuo materiaali mun mielestä paperilla ollut ennen kautta erityisesti Blackhawksia parempi, varsinkaan hyökkäyksen osalta. Nyt se on tietysti toimivassa joukkueessa parempi, mutta kyllä tossa Haukkojen hyökkäyksessä on potentiaalia. Kings on toinen hyvä esimerkki, joskin siellä pelaajamateriaali- ja tyyli edelleen perustuu siihen vanhempaan tyyliin.

  Joka tapauksessa uudet systeemit ja uusi koutsi, ei se voi ainakaan huonommin mennä.
   
 5. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Samoilla linjoilla Licon kanssa. Uusi valmentaja ja uusittu pelikirja saattaisi saada nykyisestäkin joukkueesta irti huomattavasti enemmän.

  Rangers löi Itäisen konfrenssin 11. sijalta jo hokkarit naulaan tämän kauden osalta. Mielenkiintoista nähdä mitä tulee tapahtumaan Tuulisessa kaupungissa...
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2018 klo 22.12
 6. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Canadiens on kiinnostunut Saadista, huhut alkavat vähitellen velloa ympärillämme:)
   
 7. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Kukas tämmöstä laittaa, kun ei osu mistään silmään? Mielenkiintosta, jos pitää paikkaansa.

  En ymmärrä jos kauppaavat Saadin. Saad ei ole edes ollut niin huono, vaikka kuinka Pat Foley yrittääkin jollain taklaustilastoilla sitä tuoda esiin.

  EDIT: ilmeisesti Eklund kirjoitellut tuommoista, joten ei ole tapahtumassa. No voisin treidata kyllä Drouiniin päittäin tai Gallagheriin sekä Meteen. Eli joo, not happening.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2018 klo 22.25
 8. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Puolustus ja puolustaminen yleensä minusta on tämän joukkueen ongelma. Se on ollut jo pari kautta ja se korostuu nyt vain kun Crawford on pois. Pelkästään puolustajien piikkiin tätä ei voi minusta laittaa, vaan on myös hyökkääjistön puolustamaan kykenevien roolipelaajien osalta taso aika ohut.

  Hjalmarson ja Kruger joka hetkellisesti joskus oli NHL:llän parhaita nelosen shutdownsenttereitä ovat elementtejä joita tästä nyt puuttuu. Enkä todellakaan tarkoita sitä ylipalkattua Krugeria, vaan mitä hän joskus oli. Kahden kentän pitäisi kyetä puolustamaan riittävän laadukkaasti, nyt noita pelaajia ei vain löydy riittävästi.

  Tämä sitten ehkä näkyy myös hyökkäämisessä, vaikka joukkue pelaakin näennäisesti aika kivan näköistä peliä hyökkäämisen osalta.

  Edit-Onhan tuo ylivoiman tehokkuus taas sellaista mitä ei oikein voi ymmärtää. Tämä on kyllä itselleni mysteeri, koska kyllä tuolta pitäisi nykyisestäkin rosterista löytyä ylivoimaan pelaajia.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2018 klo 23.40
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Niistikö Dallas sen viimeisimmän oljenkorren? Toewsille onnistuminen sekä Anisimoville, mutta Stars sweeppasi sarjan puhtaasti ottaen kaikista voitot. Alistuneelta näytti kotijoukkue kotiyleisön edessä, jälleen kerran.

  Teoreettinen mahdollisuus vielä on, mutta eiköhän tämä ollut se niitti.
   
 10. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Minä en ainakaan näe, että Keithistä saadaan enää millään leivottua sarjan TOP-5 -puolustajaa, vaikka pelisysteemit vaihtuisivatkin. Ikää on 34, ja suunta ollut nyt jo vuoden verran ainakin pikkuhiljaa alaspäin. Ei vaan mahda mitään.

  Joku vertasi Hawksien puolustusta Vegasiin mentaliteetilla, ettei sekään sen kummempi ole. Vegasin pakistossa saattaa hämätä ns. tasapaksuus, mutta siellä on erittäin hyvin yhteen pelaava rosteri, jossa hyökkääjät auttavat puolustusta. Hawksin rakenne on hyvin erilainen parine huippupalkattuine jätkineen, joiden tason tippuessa yleensä käy juuri niin, että koko joukkueen taso vajoaa siinä samalla. Minä ainakin väitän, että jos vaikka Marchessault & W. Karlsson vaihtuisivat Kaneen ja Toewsiin, Vegas olisi joukkueena sen jälkeen heikompi; muiden motivaatio ja tärkeyden tunne tippuu, joka saattaisi näkyä tuloksissa negatiivisesti yllättävän paljonkin - vaikka ulospäin Kane&Toews pelaisivatkin siellä hyvin.

  Tässähän nyt ei ollut mitään muuta vastausta Hawksien ongelmiin kuin se, että hetki varmaan vierähtää, ennen kuin palaavat huipulle.
   
 11. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tappiot on ikäviä, mutta siitäkin huolimatta en toivo tätä joukkuetta pudotuspeleihin. Mitä se siellä tekisi? Eikä se käytännössä näytä sinne kuuluvankaan. Pudotuspeleistä jääminen ulos voi ehkä olla pitkällä tähtäimellä parasta, mitä tälle organisaatiolle voi nyt tapahtua. Lopetetaan se menneessä eläminen ja katsotaan realistisesti eteenpäin. Joukkueessa/organisaatiossa on yhä mukavasti palasia rakentaa kilpailukykyinen joukkue, ei enää se mestarisuosikki, mutta ihan uskottava joukkue kuitenkin. Aika luoda nahka uusiksi. Toimiston päätöksiä mielenkiinnolla odottaen. Oispa jo kesä!
   
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Kukaan tuskin odottaa Keithin enää olevan sarjan parhaimpia puolustajia, mutta tämän kauden esitykset ovat olleet just ja just siellä top-30:n peräpäässä. Kyllä realistista on odottaa, että Keith pystyy pelaamaan vähintään siellä 20:n parhaan tasolla.

  Eli siis sinun mielestäsi Blackhawksilla on motivaatio-ongelmia, joka näkyy erityisesti siinä, että eivät jaksa puolustaa joukkueena tarpeeksi hyvin? Voit olla oikeassa, mutta joukkueessa on kuitenkin älyttömän suuri vaihtuvuus käynnissä ja nuorison kautta halutaan uutta tulemista. Mun mielestä kommenttisi on todella outo, sillä en usko, että olet nähnyt edes puolia Blackhawksin peleistä tällä kaudella. Mä väitän, että se on kiinni rosterista ja systeemistä eikä motivaatiosta.

  Minä ainakin väitän, että jos Quennevillen tilalla olisi uusi koutsi, vaikkapa Gallant, tuo joukkue olisi pelannut paremmin ja taistelisi tosissaan pudotuspelipaikasta. Mun on vaikea uskoa, että kaksi pelaajaa veisi muilta motivaatiota tehdä hommia, varsinkin kun Toews on aivan eliittiä siellä omassa päässä kenttää.

  Systeemi on kulunut ja ihan kuten muuallakin, jokaisella koutsilla on parasta ennen-päiväys.

  Helppoa se on lähteä hakemaan syitä Toewsin tai Kanen sopimuksista tai motivaatiosta mestaruuksien jälkeen, mutta fakta on kuitenkin se etteivät he ole pelanneet huonoa kautta. Kane on ollut omalla tasollaan ja Toews on parantanut rutkasti otteitaan tällä kaudella sekä varaa on parantaa entisestään. Joukkue on re-toolissa ja se oli tiedossa ennen kautta, re-toolia on myös vahvistettu hankkimalla mm. Duclair sekä pari pelaajaa on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Toisen systeemin alaisuudessa voi olla, että joukkue olisi menestynyt eri tavalla tai sitten ei, mutta jo viime kesänä oli tiedossa, ettei mestaruudesta kamppailla tosissaan lähtökohtaisesti. Pudotuspeleistä ulkopuolelle jääminen on tietysti pettymys, mutta ehkä se on siunaus.

  Kaikkea voi tapahtua nopeallakin aikataululla. Mutta se lähtökohtaisesti tapahtuu valmennuksen uusimisen kautta, joka toivottavasti poikii Toewsille sun muille parempia vuosia tulevaisuudessa. Jos ei, niin mustat vuodet tulee eteen ja se on sitten niin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2018 klo 14.46
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ihan samaa mieltä olen ja se on jo toimiston ulostuloista ollut nähtävissä, että katseet ovat tulevaisuudessa ja sillä mentaliteetilla on myös eletty. Eilen Bowman juuri varmisti ettei aio olla ostajana trade deadlinella, joten eiköhän parit pickit vielä tule ensi kesälle ja nuoret saavat mahdollisuuksia enemmän.
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Carl Dahlström nostettu Rockfordista, toivottavasti pääsee kokeilemaan. Vuoden 2013 toisen kierroksen varaus, ei ole päässyt oikeastaan koskaan edes harkkamatseissa pelaamaan.

  Samalla Rutta IR:lle.
   
 15. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Licon kanssa samaa mieltä. Kyllä tuo joukkue on vieläkin mielestäni materiaalilta selkeä playoff contender, mutta jostain syystä tekeminen näyttää liian usein väkisinvääntämiseltä ja pelaajat turhautuneilta. Varmasti vituttaa kun on pitkään ollut ihan NHL:n kärkijoukkueita ja hyvästä runkosarjasta huolimatta playoffeissa matka tyssää heti alkuunsa, eikä tällä kertaa päästä edes playoffeihin. On paljon helpompaa lähteä vaihtamaan valmentajaa kuin koko joukkuetta. Ennen kaikkea tarvitaan jollain tasolla uutta alkua ja uutta motivaatiota, ei tuo mestaruuskrapula enää voi painaa. Uskoisin, että onnistuneella valmentajan vaihdolla ja pelitavan hiomisella tuosta porukasta puristettaisiin vielä ainakin muutamalla kaudella vakavasti otettava contender. Ei tuo core nyt niin vanha kuitenkaan ole. Mitään Q:lta pois ottamatta, kolme pyttyä on kova juttu. Kolme viimeisintä kautta ovat kuitenkin olleet lopulta pettymyksiä ja nyt meneillään oleva on huonoin aikoihin.
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Pohdiskelin tässä vähän jo tulevaa kesää ja ensi kauden joukkuetta. Lähtökohtana meikäläiselläkin alkaa olla se, että pudotuspeleihin ei mennä ja päästään varaamaan ensimmäistä kertaa todella, siis todella pitkään aikaan ensimmäisen kierroksen alkupuoliskolla. Toivotaan hyvää lotto-onnea, uskoisin, että loppusijoitus on yhdeksäs eli Florida tuosta menee vielä ohi. Todennäköisyydet Dahliniin olisivat tällöin luokkaa ~6 prosenttia ja kolmen ensimmäisen joukkoon ~15 prosenttia.

  Mielestäni varaustilaisuuteen kannattaisi lähteä selkeällä teemalla: Bowman varaa parhaan mahdollisen pelaajan katsomatta sen suuremmin pelipaikkaa. Sen verran mitä olen seuraillut mock drafteja sekä tutustunut pelaajiin, seitsemän-kahdeksan kärki on aika selkeä eikä siihen mahdu ainuttakaan sentteriä. On sitten makuasia haluaako pistää jonkun sentterin laitahyökkääjän edelle, koska vaikutus peliin on suurempi, mutta se päätös menee sitten scouttiosastolle. Sentterikalusto prospect poolin osalta on olematon, joten myöhemmiltä kierroksilta olisi hyvä kartoittaa tulevaa tähtipotentiaalia.

  Joka tapauksessa, riippuen ensimmäisestä valinnasta lähtisin itse suunnittelemaan ensi kauden joukkuetta. Unohdetaan mahdollinen uusi koutsi tai viiksivallun jatko, pureudutaan vain kokoonpanoon. Kaikki lienee pitkälti yhtä mieltä siitä, että puolustuskalusto on heikko ja se vaatii pikimmiten vahvistusta. Jokiharju saanee mahdollisuuden, Krysistä on ollut puhetta, Snuggerud toivottavasti saa terveen kesän, Carlsson saattaa tulla valtameren yli ja Forslingilta toivomme kaikki seuraavaa harppausta. En unohda Ian Mitchelliä tarkoituksella, mutta käsittääkseni haluaa suorittaa tutkinnon loppuun. Tietysti jos sopimusta tarjotaan nenän eteen, niin mieli voi muuttua nopeastikin.

  Dahlin sekä Boquist ovat selkeät ykkösnimet tulevassa varaustilaisuudessa ja ovat lukemani perusteella NHL-valmiita jo nyt. Se on sitten eri asia ovatko oikeasti, mutta kuitenkin. Noah Dobson sekä Evan Bouchard ovat kärkiyksilöitä heti ruotsalaiskaksikon jälkeen, mutta heitä ei pidetä aivan niin valmiina tapauksina. Molemmat sijoittunevat myös lähemmäs kymmenettä sijaa.

  Riippuen tietysti miten varaustilaisuus etenee ja monentenako Blackhawks varaa, varaisin parhaan pelaajan vapaana ja meikäläisen mockissa Dahlin on ykkönen, jonka jälkeen tulee kolme laitahyökkääjää ja sitten Boquist. Jos Bowman saa varattua Dahlinin tai Boquistin, puolustuksen vahvistus on siinä ja kusisin hunajaa. Kusisin myös hunajaa, jos mukaan tarttuu Andrei Svechnikov, Brady Tkachuk tai Filip Zadina. Kaikki kolme ovat lähellä pelata NHL:ssä jo ensi kaudella.

  Mikäli Bowman pääsee varaamaan Zadinan, Svechnikovin tai Tkachukin, lähtisin metsästämään puolustajaa treidin myötä. Blackhawksin hyökkäys on ensi kaudelle jo suhteellisen valmis ja potentiaalinen, joten joku olisi myös mahdollista kaupata. Vaikka kuinka rakastankin Brandon Saadia ja pelipaitaa pidän yllä, hän tuli ensimmäisenä mieleen. Pidän Zadinan, Tkachukin sekä Svechnikovin potentiaalia ihan ykkösketjun laitahyökkääjinä pitkäksi aikaa, jolloin kuuden miljoonan Saad voisi olla liikuteltavissa, mahdollisuuksien mukaan varausvuoron kanssa.

  Keneen, kysytte. No ensimmäisenä tulee mieleen Jacob Trouba, joka olisi niin täydellinen hankinta Blackhawksille kuin voin vai kuvitella. En tiedä onko Trouba edelleen halukas lähtemään Winnipegistä kotimaahansa, mutta mikäli niin on, tekee hän Blackhawksille tutulle Chevylle tilanteesta ongelmallisen. Varmasti Trouba on haluttua kamaa markkinoilla ja Blackhawks ei varmastikaan pysty tarjoamaan parasta pakettia, mutta Saad + jotain on varmasti kohtalainen tarjous. Menee fantasioinnin puolelle eikä Jetsillä ehkä edes ole tarvetta laitahyökkääjälle, mutta kuitenkin. Varmasti markkinoilta on mahdollista naarata joku toinenkin puolustaja, mutta Trouba nyt olisi luokkaa täydellinen. Älkää Jetsin kannattajat tulko torppaamaan, kunhan vain heittelen näitä.

  Saadin voisi myös mahdollisesti kaupata varausvuoroihin tai hyviin prospecteihin, jolloin palkkakattoon tulisi tilaa lähteä kilpailemaan esimerkiksi John Carlsonin palveluksista. Carlson on pelannut huikeaa kautta ja ymmärrykseni mukaan haluaisi jäädä Washingtoniin. Carlson on myös muutaman vuoden vanhempi kuin vaikkapa Trouba, mutta edelleen hyvässä iässä ja istuisi nykycoren ikäjakaumaan mainiosti. Tässäkin voisi olla ideaa.

  Varmasti tarjolla on moniakin muita puolustajia ja uskon, että Bowman aktiivisesti jotain yrittää. Todennäköisesti tulokset ovat laihoja eikä re-toolin nopeuttaminen onnistu. Kaikki riippuu kuitenkin siitä kenet Bowman varaa ja siksi toivommekin ihan sitä kärkivarausta.

  Mielenkiintoinen kesä on tulossa ja tavallaan tämä on jopa mukavaakin seurattavaa, koska kuten @secord kirjoitti: nyt on aika luoda nahka uudestaan.
   
 17. Kaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hawks, SaiPa
  Pakko avautua sen verran, että harva jengi saa kaksi minuuttia kestävän 5 vs. 3 yv:n näyttämään täysin vaarattomalta. Jotain tartteis ehkä tehdä, vaikka eihän sillä tämän kauden osalta enää mitään väliä olekaan. Mutta kun tuo ylivoima on joitain poikkeuksia lukuun ottamatta ollut nykyisen coren kanssa pääosin samaa shaibaa viimeiset kymmenen vuotta.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Kahden miehen ylivoima noudattaa aina tuota samaa kaavaa: Kane pyörittelee kiekkoa paikoillaan hakien takatolpalta rightin kaveria tai sitten pistää viivaan Seabrookille (tai Keithille), joka tällää kevyitä laukauksia osoitteetta.

  Joku ylivoimien spesialisti organisaatioon, valmennuspuolelle siis. Kiitos.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  44 torjuntaa Dubnykille, olikohan yhtään vaarallista laukausta? 3-0 turpaan, kymmenen pistettä pudotuspeliviivaan. Ei sillä ettäkö siitä tässä enää haaveiltaisiin.

  Kahden viikon päästä on toivottavasti mahdollisimman moni turhake myyty. Anisimov menee mun papereissa tällä hetkellä sille listalle, ei oikein tarjoa mitään joukkueelle. Jos joku tyhmä hänestä maksaisi vaikka kakkoskierroksen varausvuoron sekä prospectin, niin olisin tyytyväinen. Toki venäläisellä on siirron estävä klausuuli sopimuksessaan, mutta kesällä joutuu luopumaan siitä oikeudesta osittain. Voisin kuvitella, että suostuisi siirtymään, jos joku mestaruudesta taisteleva joukkue osoittaa kiinnostusta.
   
 20. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Ei ollut kovinkaan montaa, mutta tässä vaiheessa sitä jo toivoo, että ei menisi. Mitään hyötyä enää voittaa ainuttakaan peliä.

  Täysin uusi tilanne Bowmanille olla myyntipuolella, joten toivon hartaasti, että onnistuisi naaraamaan jotain tulevaisuutta organisaatioon. Aikaisemmat myynnit ovat olleet pitkälti pakon sanelemia, joten kovin kummoista vastinetta ei ole voinut odotaakaan. Nyt voisi odottaa vähän kaupasta riippuen jotain kunnon vuoroja tai lupauksia.
   
 21. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Koutsi tekee kannattamisesta taas vaikeeta. Ihan kiva ykkösketju, tavallaan jees kakkosketju, mutta miksi helvetissä DeBrincatia rangaistaan kahdella puukädellä?
   
 22. Flinck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kyllä viime öisessä kiteytyi hyvin nykyinen tekemisen taso. Kolmas maali meni Forsbergille kuin mulle höntsäjäillä konsanaan ja neljännessä Seabrook katseli vapaata kiekkoa vierestä ja tuumasi kummeli-maiseen tapaan "pojat,me on hävitty tää peli" ja antoi vastustajan lyödä kiekon sisään.

  Positiivistakin kumminkin, Crawford palannut joukkueharjoituksiin mukaan. Toivottavasti ukko on vielä pelikuntoinen ja aivotärähdysoireet olisivat oikeasti taakse jääneet. Muuten voi olla luistinten naulaan ripustaminen lähellä.
   
 23. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Mten noita parempia varausvuoroja nyt sitten saa? Eli voiko häviämällä loput pelit saavuttaa parempia varausvuoroja? Jos voi, niin sitten otetaan turpaan lopuistakin peleistä ja pistetään myyntiin kaikki, joita ei ole enää tarkoitus ensi kaudella katsella.
   
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  http://www.tankathon.com/nhl

  Suuntaa-antavia todennäköisyyksiä.

  Katsoin pelin, en halua kommentoida. Ei tuo joukkue pelaa Quennevillelle, mutta tähän hätään mestarivalmentaja on paras vaihtoehto. Coastaillaan loppukausi, hävitään enemmän kuin voitetaan ja sormet ristiin lottokupongin päälle.
   
 25. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Näillä otteilla tuosta on muutamakin joukkue otettavissa kiinni tässä tankkauskisassa. Siltä tuo meininki on jäälläkin näyttänyt eli ettei kiinnosta pätkääkään. Toivottavasti Craw ei ainakaan kovin pikaisesti tule takaisin ryöstämään pelejä yksinään. Toisaalta ymmärrän hyvin vanhemman kaartin mentaalisen mielenkiinnottomuuden pelata näitä merkityksettömiä loppukauden pelejä.