Calgary Flames 2021–2022

  • 45 164
  • 219

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Gaudreau-Lindholm-Tkachuk
Coleman-Monahan-Mangiapane
Dubé-Backlund-Lewis
Lucic-Richardson-Pitlick

Hanifin-Andersson
Kylington-Tanev
Zadorov-Gudbranson

Markstrom

Noniin, eli kuten edellä toivottiinkin, on hyökkäysketjuja vähän muokattu. Nyt saa Monahan hyvät laiturit, ja Dubé siis takaisin laitaan. Välimäellä jo pitkä putki popcorn-osastolla, vaikkei mitenkään umpihuono ollut tähänastisissa peleissä. Torontoa vastaan tulee tämän Montreal-pelin jälkeen back-to-back, joten jäädään seuraamaan, tuleeko siihen sitten kokoonpanomuutoksia. Eiköhän Vladar pääse siinä tolppien väliin, ja veikkaan noin muuten, että jos ensi yön peli on hyvä, niin Sutter ei lähde ilman hyvää syytä voittava rosteria vaihtamaan. Toisaalta jos tästä tulee kuokkaan, niin voipi olla jopa Välimäki-Stone -pakkipari Torontossa kehissä, varsinkin, kun tässä päästään aika rajun peliruuhkan keskelle. Sutterin peluutusta on hieman ihmetelty, kun nuo lewisit ja richardsonit ovat pelanneet samoja määriä tasakentällisin kuin mangiapanet ja colemanit viime aikoina, mutta tasaisen peluutuksen pitäisi kyllä palvella varsinkin nyt, kun pelejä tulee tiuhaan tahtiin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kolmas tappio putkeen ja aika huonolta tuo pelaaminen näyttää tällä hetkellä. Tuntuu jotenkin siltä, että joukkue vain yrittää jotenkin selviytyä jatkoajalle asti ja sitten voi ottaa sen varman tappion, kun on saatu edes se yksi piste. Leafs vei vaaralliset maalipaikat aika suurella erolla ja oli melkoinen ihme, että Vladar päästi vain yhden maalin varsinaisella peliajalla.

Sutterin pienet kokoonpanomuutokset eivät oikeastaan vaikuttaneet millään tavalla, joten ehkä sitä voisi kokeilla jotain vähän isompiakin muutoksia. 1-ketju on toki välillä erittäin hyvä, mutta sitten välillä tulee näitä ohipelejä. Ovat tehneet näihin viimeiseen kolmeen matsiin yhteensä tehot 0+1. Tuskin ketjun suhteen tulee mitään muutoksia, mutta aina sitä voi toivoa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Huonoa tekemistä tosiaan, ja saavat olla ihan suht tyytyväisiä edes yhteen pisteeseen noista kahdesta ekasta vieraspelistä. Ensi yönä tulisi sitten vuoroon Senators, jolla oli peli viime yönä, joten nyt ei ainakaan sen taa voi mennä, että ollaan rasittuneemmassa tilassa kuin vastustaja. Jos jotain positiivista tästä tämän hetken tilanteesta kaivaa, niin ainakin maalivahtipelaaminen on parhaassa tikissä vuosikausiin, kun tuo backuppikin tuntuu ottavan kiekkoa ihan hyvällä tasolla kiinni.

IS:llä oli juttu Välimäen tilanteesta (Tourun käsialaa): Suomalaislupaus on joutunut karusti koirankoppiin NHL:ssä: ”Tuntuu ihan tyhmältä” – huolissaan myös olympialaisista

Tuosta paistaa läpi varmastikin eniten se, että Välimäellä itsellään olisi varmasti kova hinku pelaamaan erityisesti nyt, kun tiimalasi käy vähiin Olympialaisia ajatellen. Kyllä sitä itsekin olisi jo odottanut, että olisi ollut jälleen kokoonpanossa, kun tässä on nyt hävitty, ja pelaaminen on ollut huonompaa (Torontoa vastaan ainakin näytti aika väsyneeltä porukka). Siihen nähden vähän ihmetyttää, ettei ole peliaikaa herunut, vaikkakin osasyynsä on tietysti Kylingtonin loistavalla alkukaudella, sekä Gudbransonin odotettua paremmalla panoksella.

Välimäki sanoi itse ennen kauden alkua pitkässä NHL.fi:n haastattelussa, että tätä kautta varten on keskitytty nimenomaan peruspelaamiseen, ja siihen, että kaikki pienet asiat tehdään huolella ja oikein. Taustalla on erityisesti se, että koska valmentajan pallilla on Sutter, niin hänen vaatimustason ymmärtämällä Välimäki itse oli sitä mieltä, että juuri tuo pakin "bread and butter", eli laadukas kiekollisen ja kiekottoman pelaajan puolustaminen, hyvä ensimmäinen syöttö ja sijoittuminen ovat etunenässä niitä asioita, mitkä pitää tehdä hyvin, jotta peliaikaakin heruu. No, nyt ollaan siinä tilanteessa, että healthy scratchin status on miestä rassannut jo pari viikkoa putkeen. Eihän Välimäki ole mitenkään huono ollut (Zadorov oli alkukaudella huomattavasti huonompi, ja nyt hieman parantanut, mutta ei mielestäni mitenkään niin paljon, että ansaitsisi olla pelistä toiseen askissa ja Välimäki pressiboksissa), mutta ehkä tässä näkyy se, että vaikka toisaalta Välimäellä ei ole mitään selkeää heikkoutta, niin ei ole myöskään selkeää vahvuuttakaan. Zadorov pärjää fyysisessä pelissä ja saa jonkin verran alivoimavastuuta, ja tässä hommassa toki etenkin Tanev, mutta myös Gudbranson loistaa, ja menee Välimäen edelle. Kiekollisessa pelissä puolestaan Anderssonilla on se ykköspakin rooli, ja Kylington on ollut todella pirteä (varmaan joukkueen paras luistelija). Hanifin taasen on rikkaan miehen Välimäki, eli parempi perustasoltaan, vaikkei mitään selkeitä vahvuuksia hänelläkään ole. Eli olisiko sitten osittain sen takia Välimäellä ollut tuollainen väliinputoajan rooli.

Selvää on, että jossain vaiheessa myös loukkaantumisia tulee alakertaan, jolloin Välimäellekin tulee varmasti tasaisemmin peliaikaa, mutta tällä hetkellä on tosiaan vähän ikävässä paikassa, varsinkin kun miettii tilannetta talviolympialaisten kannalta. Flamesin pakiston suurin puute on tällä hetkellä kiekollisella puolella, ja haluaisin, että lähitulevaisuudessa toiseen ylivoimaan kokeillaan Hanifinin paikalle esim. Kylingtonia, miksei myös Välimäkeä. Hanifin on muuten hyvä puolustaja, mutta turhauttavaa katsottavaa, kun pitäisi hyökkäyskolmanneksella tehdä joku peliä oikeasti edistävä kiekollinen ratkaisu, oli se sitten laadukas kärkikarvaajan ohittava toimitus maalille, syöttö, tai mikä tahansa muu hockey iq:ta huokuva ratkaisu.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Onhan se täysin selvää, että lähes jokainen pelaaja haluaisi isompaa roolia, mutta itse en vaan oikein arvosta näitä julkisia avautumisia. Jutun mukaan Välimäki on mielestään pelannut tosi hyvin ja siitä pitää kyllä olla aika paljon eri mieltä. Itsekin toteaisin lähinnä vain sen, että ei ole ollut mitenkään huono. Välimäen ja Zadorovin kohdalla on ainakin yhteistä sen verran, että molemmille sattuu enemmän virheitä, kuin muille Flames-pakeille ja kumpikaan ei tuo ainakaan toistaiseksi hyökkäyspeliin juuri mitään. Fyysisen pelin suhteen Zadorov onkin sitten ihan eri tasolla ja se voi selittää tuon peliajan.

Välimäellä on AHL-uraa takana 20 matsia ja Kylingtonilla 190. En ainakaan itse muista nähneeni Kylingtonin kohdalla mitään vastaavaa avautumista, vaan on ollut kärsivällinen ja tehnyt kovasti töitä. Ja nyt on vihdoin kiinni vahvalla otteella top-4 roolissa. Jos Välimäki olisi varattu 2-3 kierroksella, niin tuskin olisi noilla näytöillä päässyt pelaamaan noinkaan montaa(80) matsia NHL:n puolella. Omaa edelleen potentiaalia olla jonain päivänä joukkueen paras puolustaja, mutta siihen on vielä paljon matkaa. Jos tosiaan on omasta mielestään pelannut tosi hyvin, niin se on tietysti aika huolestuttavaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Aika samoja mietteitä itselläkin, siis tuon osalta, ettei kauheasti sytytä, että mediassa puhuu noin pelaamattomuudesta. Ja myöskin siitä, että pelit eivät ole menneet todella hyvin, vaan korkeintaan ihan ok. Se on tilanteessa ikävintä, ettei Välimäkeä voi AHL:äänkään passittaa 1-suuntaisen sopimuksen takia (poimittaisiin varmasti waiverseista) ja ikää on kuitenkin vasta 23v, niin olisi tärkeää, että pääsisi pelaamaan, koska antoi jo muutenkin niin paljon tasoitusta sen pitkän loukkaantumisen takia. Mutta se on kuitenkin selkeä homma, ettei NHL ole sellainen paikka, jossa peliaikaa tulisi antaa ilmaiseksi. Näen silti, että Välimäki olisi voinut edes jokusen pelin saada tässä viimeisen parin viikon aikana, koska ei esim. Zadorov mitään hääviä peliä ole esittänyt, joten jonkun b2b-matsin ainakin olisi voinut nähdä Välimäen saavan. Sutter tekee kuitenkin niin kuin parhaaksi näkee, ja sitä on miehen meriitit tietäen vaikea lähteä kritisoimaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames

Siinä vähän erisävyinen juttu Välimäkeen liittyen kuin tuo IS:n teksti. Damage control? Ei tarvitse varmaankaan ihan heti miettiä pelaavaan kokoonpanoon paluuta, kun Zadorov pelasi todella hyvin viime yönä, kuten myös muukin pakisto.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Damage control haisee aika vahvasti. Jostain syystä taisi tulla Välimäelle yllätyksenä, että noita Suomi-juttuja osataan kääntää myös muille kielille.

Sens ei nyt tällä kertaa ollut mikään pelillinen mittari, mutta kuitenkin parasta pelaamista hetkeen ja tärkeät kaksi pistettä. Vladarille toinen peli putkeen ja uran ensimmäinen nollapeli. Duehr pelasi NHL-uransa ensimmäisen matsin ja oli heti lähellä avata pistetilinsä, kun pelasi Lucicille loistavan maalipaikan. Zado teki heti maalin, kun mainitsin tehojen puutteesta. Vielä hetki sitten vaikutti siltä, että on vain pidemmän ajan rental-pelaaja, mutta jos otteet jatkuvat tällä tasolla, niin ei kai se jatkosoppari ole mikään täysin mahdoton ajatus. Se ei taas olisi Välimäen kannalta yhtään hyvä asia.

Kylington vetää yli 0,7 pistettä per peli tahdilla ja ilman YV-aikaa. On muuten tällä hetkellä koko liigan tehokkain pakki tasakentällisin.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Tuntuu jotenkin siltä, että joukkue vain yrittää jotenkin selviytyä jatkoajalle asti ja sitten voi ottaa sen varman tappion, kun on saatu edes se yksi piste.

Eikö tämä melko hyvin summaa tämänkin pelin?
Jatkoajalla pitäisi myös voittaa joskus. Toki tuo pelitahti on matkusteluineen juuri nyt raju, mutta silti..
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Eikö tämä melko hyvin summaa tämänkin pelin?
Jatkoajalla pitäisi myös voittaa joskus. Toki tuo pelitahti on matkusteluineen juuri nyt raju, mutta silti..

No eipä tuo Phillyä vastaan ollut sellaista selviytymistaistelua kuin väsyneenä Leafsia vastaan. Ihan hyvä ja viihdyttävä peli, jossa maalivahdit olivat pääosassa. Se on joka tapauksessa fakta, että Flamesin aloittava jatkoaikatrio Gaudreau-Lindholm-Andersson saisi muuttua. Tuntuu, että joka kerta jatkoajalla löydetään keino hukata kiekko vaarattoman hallinnan päätteeksi siten, että omiin kääntyy kohtalokkain seurauksin yv-hyökkäys. Pistäisin kylmästi Kylingtonia ensimmäisenä jatkoille kaikista pakeista.

Mutta tosiaan viihdyttävä ja fyysinen koitos, jota oli kiva seurata, ja josta tasuri oli mielestäni pelitapahtumiin nähden oikeudenmukainen lopputulema. Ja Flyersille myös ansaittu lisäpiste johtuen juuri noista Flamesin 3vs3-ongelmista.

Gaudreau laukoi järkyttävän määrän, ja teki myös kovia kiekollisia haastoja ja liikkeitä. Jäi vähän sellainen fiilis, että antoiko jo näyttöjä Phillylle UFA-markkinoita ajatellen...
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Brouwer julkisti ripustavansa hokkarit naulaan.
Tuo päätös ei taida vaikuttaa siihen 1,5 miljoonaan, jota Flames edelleen tämän kauden loppuun miehelle maksaa?
 

RoundUp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja NY Rangers

Siinä vähän erisävyinen juttu Välimäkeen liittyen kuin tuo IS:n teksti. Damage control? Ei tarvitse varmaankaan ihan heti miettiä pelaavaan kokoonpanoon paluuta, kun Zadorov pelasi todella hyvin viime yönä, kuten myös muukin pakisto.
Toi on paha myös olympiajoukkueelle, hyvät ominaisuudet omaava iso puolustaja. Oli ilman muuta pelatessaan kyllä tyrkyllä joukkueeseen. Mutta seura ensin ja yksilöt sitten...
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kylington vetää yli 0,7 pistettä per peli tahdilla ja ilman YV-aikaa. On muuten tällä hetkellä koko liigan tehokkain pakki tasakentällisin.
On kyllä ottanut isännän ottein paikkansa haltuun, kun nyt vastuuta saanut. 12 peliä viimeisintä peliä, 12 pistettä. Koko NHL:ssä vain 15 kaveria tehnyt enemmän pisteitä tasakentällisin. Jos tarkastelu aloitetaan 26.10. alkaen, lienee kymmenen parhaan joukossa. Erittäin mukava nähdä Flamesilla tasapainoisin ja monipuolisin pakisto pitkiin aikoihin siitä huolimatta, että Giordanosta jouduttiin luopumaan. Ja loukkaantumisetkaan ei kamalasti huoleta, koska reservissä on mm. Välimäki. Mutta vielä Oliveriin palatakseni, jotain erityistä tuossa Ruotsin juomavedessä on kyllä puolustajien osalta viimeiset kymmenen vuotta ollut.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Sabresista ei ollut lopulta oikein mitään vastusta, ja Flamesille siitä sitten kauden kuudes nollapeli, joka oli Markströmille #5. Samalla tahdilla kun jaksavat vetää koko kauden läpi, niin se tekisi yhteensä 29 nollapeliä. Tuo tähän asti tienattu 6 nollapeliä 17 peliin on NHL:n kovinta kamaa sitten kauden 1938-39 Chicago Blackhawksin.

La-su -yönä vastus kovenee, kun 13 vierasottelulla kautensa avannut Islanders pääsee kotiavaukseen. Äkkiä voisi kuvitella, että peli tulee olemaan aika vähämaalinen, kun siellä on Trotz vs. Sutter.

E: Niin, ja Sean Monahan on muuten jalkavampi kuin koskaan ennen.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ai että kun välittyi tv:nkin kautta tuo mahtava tunnelma, mikä New Yorkissa oli, kun UBS Arenan kaikkien aikojen eka NHL-peli saatiin pelatuksi viime yönä (kannattaa katsoa tuo setti ennen matsin alkua - meteliä ja tunnetta riitti kyllä). Flames ja Islanders tulivat aikoinaan samaan aikaan NHL:ään vuonna 1972, ja näiden joukkueiden franchise-historian ensimmäinen NHL-peli käytiin nimenomaan New Yorkissa, Nassau Coliseumissa lokakuussa 1972. Tuolloin Flames oli vielä Atlantassa, ja tämä näiden kahden franchisen historian eka peli päättyi Flamesin voittoon 3-2. Myös UBS Arenalla Flames sai olla Islandersin ensimmäinen vastustaja, ja tästäkin Flames tuli ulos voittajana 5-2 -loppulukemin.

Islandersilta putosi COVID-listalle melkoinen kasa runkopelaajia, kun Beauvillier, Lee, Johnston, Pelech ja Greene olivat sivussa, ja siihen vielä päälle loukkaantumisista kärsineet Pulock & Bailey. Siihen nähden sopikin odottaa pisteitä, vaikka tiedossa olikin, että Islanders tulisi varmasti kovaa uuden kotiareenansa avauspelissä. Lopulta Islandersin isot poissaolot rosterista eivät kauheasti näkyneet itse pelissä. Luultavasti kovan kotilatauksen ohella hieman kevyempi otteluohjelma viimeiseltä viikolta paistoi noista kotijoukkueen otteista läpi, sillä Flames oli ajoittain aika pahastikin purjeessa. Kolmannen erän alussa oli etenkin yksi vaihto aika pian tuon Nelsonin illan toisen maalin jälkeen, jossa oli kyllä todellinen paniikkimoodi päällä omassa päässä, mutta siitä selvittiin Markströmin johdolla.

Pyyhkeitä voisi heittää jonkin verran illan tuomarilinjalle. Kahdessa ensimmäisessä erässä otettiin todella tiukasti puolin ja toisin rikkeitä pois, mutta kolmannessa erässä pilli meni totaalisesti taskuun. Harvoin näkee noin radikaalia linjan muutosta. Joka tapauksessa voi taas kerran olla tyytyväinen siihen, miten Flamesin tämäkin vieraspelikiertue on loppujen lopuksi sujunut. Kuuteen peliin kahdeksan pinnaa, ja kokonaisuudessaan vieraissa 18p 12 peliin on hieno suoritus. Ensi yönä vieraskiertue sitten huipentuu vikaan peliin, kun Vladar päässee tolppien väliin vanhaa seuraansa vastaan Bostonissa. Flames näytti jo aika väsyneeltä tässä viime yön pelissä, ja rasituspuolella etu menee Bruinsin puolelle, joten odotukset ovat maltilliset. Saa nähdä, josko Välimäki pääsisi vihdoin taas kokoonpanoon, koska Gudbransonilla oli melkoisen raskas jalka jo viime yönä, ja Zadorovillakin oli vähän tekemistä.

Loppuun voisi vielä kysyä, että joko voidaan bold predictionina huudella Andrew Mangiapanea Kanadan Olympiakoneeseen? Kanadalaisten pelaajien maalipörssin ykkönen neljällätoista kihauksella, ja taustalla se viime kevään Skoda Cupin MVP-pysti, niin liekö mitään jakoa kivikovaan kanukkihyökkäykseen...
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ekaan 27 minuuttiin kuusi kakkosta, liikaa virheitä ja kiekonmenetyksiä. En ainakaan itse pitänyt näkemästäni, mutta onneksi ylivoima toimi ja Markström pelasi jälleen yhden loistavan ottelun. Voitto on kuitenkin se ainoa merkityksellinen asia ja mitään tyylipisteitä ei jaeta.

Zado-Gud tuntui olevan aika usein kentällä silloin, kun joukkue oli eniten pulassa, joten ehkä Välimäki ja/tai Stone saa seuraavaan matsiin mahdollisuuden. Coleman kyllä tekee hyviä asioita ja on ihan näkyvä pelaaja, mutta on tällä tahdilla menossa kohti alle 30 pisteen kautta. On kuitenkin päässyt pelaamaan ihan hyvässä roolissa, joten vähän jo huolettaa tuo iso sopimus. Dube on myös hyytynyt aika pahasti tuon hyvän alun jälkeen.

Ensi yönä sitten vuorossa Bruins ja on täysin selvää, että noilla jäähymäärillä menisi erittäin vaikeaksi.

Erittäin mukava nähdä Flamesilla tasapainoisin ja monipuolisin pakisto pitkiin aikoihin siitä huolimatta, että Giordanosta jouduttiin luopumaan.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä jotain faktaa siitä, että mitä Gion suojaaminen olisi todellisuudessa maksanut. Jotain huhuja oli, että Kraken olisi halunnut 1. ja 3. kierroksen vuorot ja sellaista hintaa Flames ei tietenkään olisi maksanut. Mutta ehkä 2. ja 3. kierroksen vuorot olisivat olleet se sopiva hinta. Gion suojaaminen taas olisi aika varmasti tarkoittanut sitä, että juuri Kylington olisi päätynyt Krakeniin. Tällä hetkellä näyttää ainakin vahvasti siltä, että tilanne meni Flamesin kannalta lähes täydellisesti.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Bruins 0 - Flames 4. Sen enempiä analysoimatta onhan tämä kauden kohta paketissa oleva ensimmäinen neljännes tarjoillut huikeita suorituksia ja niistä ehkä kirkkaimpana tämä Flamesin ilmiömäinen kyky pitää oma maalinsa puhtaana. Muutamana aikaisempana kautena (sitä yhtä suonenvetokautta lukuun ottamatta) yleensä on tottunut siihen, että ensimmäisen erän jälkeen on omissa soinut vähintään kahdesti, mutta nyt on ollut eri ääni kellossa! Toivotaan, että sama tahti jatkuu yli pimeän talven.

Edit: Piti mainita, että poikkeuksellisista asioista puhuttaessa Islesiä vastaan Monahan laukoi lämärillä (!!!) kiekon tolppaan tai rimaan. Montako Monahanin laukomaa lämäriä olette nähneet ikinä? Ehkä Sutter on laittanut hänet treenien jälkeen perinteisesti siniselle lämimään :D
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Välimäki pelasi hyvän pelin tauon jälkeen.
Pari blokkia. Syöttöpinna avausmaalin ja kiinnipitämisjäähyt sekä otettuna että hankittuna.
Ei tuo helppo paikka ole nuorelle miehelle tulla tauon jälkeen pelaamaan vieraskiertueen viimeiseen peliin.

Zadoon verrattuna ei tietenkään ole yhtä fyysinen, mutta 1 vs 1 -tilanteissa osaa pelata varmemmin. Zado on vähän sellainen, että yllättävän usein yksykkösissä hyökkääjä koittaa harhauttaa.

Ilonaiheita pelissä ylipäänsä oli monia. Kova suoritus kiertueen loppuun ja nollapeli. Maalit jakautuivat usean ketjun varaan ja alivoimalla saatiin yksi. Hanifin teki kahteen viimeiseen matsiin 1+3.
Kuvaavaa oli, kun Bostonin homer-selostaja sanoi pelin jälkeen Flamesia kehuen, että näin väsymättömällä pelitavalla saavat paljon voittoja.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ei mikään helppo matsi ja näytti aika vahvasti ja-tappiolta, mutta onneksi sitten pomppi mukavasti siinä Tkachukin maalissa. Molemmat Chicagon maalit syntyivät, kun ison virheen seurauksena täysin vaaraton tilanne muuttui yhtäkkiä vaaralliseksi. Paha sanoa, että joutuiko Välimäki poppareille sen yhden virheen takia, mutta toivottavasti Pitlick kokee saman kohtalon seuraavassa matsissa. En vaan voi käsittää, että miksi tuo köyhän miehen Joe Colborne saa jatkuvasti peliaikaa.
 

ipaz

Jäsen
Mitäs täällä oikein synkistellään Calgaryn pelaamiselle? Joukkue on koko NHL:n kolmantena. Pelannut suurimman osan (13/20) alkukauden otteluistaan vieraissa ja vieläpä pitkällä idän kiertueella, jossa seitsemän peliä yhteentoista päivään. Neljä voittoa, kaksi OT-tappio ja yksi tappio peliajalla. Kolme nollapeliä. Ei ihan paska reissu mun mielestäni. Ja reissun jälkeen vielä kotona Chicagoa nekkuun, ennen ansaittua kolmen päivän taukoa.

Flames on nyt Darryl Sutterin näköinen joukkue. Luistelee ja karvaa joka suuntaan. Ei luovuta koskaan. Sitten vielä maalivahdit, jotka ovat huikeassa vireessä. Ykköskenttä porskuttaa. Mangiapane on tulessa. Ainoastaan Sean Monahan (-5) ja Tyler Pitlick (-1) ovat miinuksilla. Erittäin hienoa nähdä Flames taas liekeissä (hehee), vaikkei Välimäki jäälle pääsekään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Sutterista tullut kyllä luettua hienoja kommentteja viime päivinä. Eihän Flamesissä rosteri oikeastaan mitenkään muuttunut viime kaudesta. Giordanon lähdön näin selvänä heikennyksenä, enkä jotain Colemanin hankintaa minään kunnon vahvistuksena.

Mutta joukkuehan on täysin uudistunut ja pelaa modernin tehokkaasti. Ehdottomasti koko kauden suurin yllättäjä ennakko-odotuksiin nähden.

Poiminta HF Boardsilta:

In The Athletic article posted today, Sutter literally talked about how he needed to change his system to keep up with how hockey has "quietly changed over the last 3-4 years".

The "dinosaur" knows exactly what he's doing.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Mitäs täällä oikein synkistellään Calgaryn pelaamiselle?

Eikö tuokin sovi Sutterin malliin? Aina on parannettavaa ja fokus pidetään koko ajan tarkasti olennaisessa. ;)

Mutta tosiaan on paljon ilonaiheita ollut tällä kaudella, toisaalta tämä runko on niin monesti romahtanut, että ei se peikko takaraivosta ihan vielä ole kadonnut. Tkachuk jossain haastattelussa sanoikin, ettei ole tämän joukkueen kanssa pelannut koskaan hyvää loka-marras ja joulukuuta.

Nyt on koko loppukausi pääosin merkityksellisiä pelejä lännen joukkueita vastaan tulossa. Toki alku antaa hyvän pohjan ja aseman loppukautta ajatellen, mutta vielä on pelejä jäljellä.

Flamesilla vaikuttaa vihdoin olevan selkeä identiteetti ja se on kyllä ilonaihe. Sutter 2.0 (vai onko jopa 3.0) on kyllä melko viihdyttävää kiekkoa. Flames tosiaan on Sutterin aikana kääntänyt suorien hyökkäysten tehdyt/päästetyt lukeman -20 jotain +20 jotain ja se kertoo paljon Viisikkopelistä.
Tuosta linkistä ja siinä olevista videoista näkyy.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Jetsiä vastaan jos joku on varmaa, niin se, että Stastny tekee maalin. Hyvä aloitus pelille kotijoukkueelta, ja loppujen lopuksikin ihan riittävästi saivat maaliodottamaa luotua, mutta tällä kertaa sitten näin päin. Hellebuyck oli kova, ja Connorin voittomaalin jälkeen kiri jäi piippuun, vaikka noin muuten kolmatta erää kyllä hallittiin selkeähkösti.

Välimäkeä toivoisin jälleen kerran Zadorovin tilalle. Eipä ollut kummoinen esitys Nikitalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös