Calgary Flames 2021–2022

  • 45 107
  • 217
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Flames pelasi hyvin vajaat 53 minuuttia, mutta sitten yksi karmea sekoiluvaihto tarjosi vastustajalle ilmaisen tasoitusmaalin. Siihen päälle vielä surkea jatkoaika, niin tappio oli hyvin ansaittu.

Zadorov-Tanev jatkoi hienoja otteitaan. Tällä kertaa parille yhteensä seitsemän kiekonmenetystä, kun koko muulle joukkueelle näitä sattui 12kpl. Kolmannessa erässä Zadorovilta vielä yksi täysin järjetön sokkosyöttö oman maalin takaa, joka ei nyt onneksi johtanut maaliin. Gudbransonin soppari on nyt mikä on, mutta on kuitenkin mielestäni hoitanut oman roolinsa ihan suht hyvin.

Gaudreau 0+2 ja pelasti vielä kolmannen erän lopussa joukkueelleen yhden pisteen hyvällä puolustuspelaamisellaan. Colemanille heti ekassa ottelussaan maali, mutta oli muuten mielestäni aika näkymätön.

Markströmiä ei nyt oikein voi syyttää noista kahden ekan ottelun maaleista, mutta on kuitenkin molemmissa peleissä ollut selkeästi se ottelun "heikoin" maalivahti. Tuolla hinnalla pitäisi vaan saada parempaa.

Kahteen matsiin mukavat 90 laukausta kohti vastustajien maalia, mutta vain neljä maalia. En ole mikään asiantuntija, mutta vaikuttaisi vähän maalinteko-ongelmilta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Juurikin näin, kuten edellä.

- Markström ei ole imuroinut maaleja omiin, mutta jokusen ryöstötorjunnan sitä mielellään näkisi. Ollut tosiaan huonompi maalivahti osapuolista molemmissa peleissä tällä kaudella.
- Edellä olevaan Markströmin puolustukseksi on sanottava Flamesin pelaaminen. Eli kiekkoa hallitaan ja laukauksia saadaan vastustajan maalia kohti paljon, mutta tuntuu siltä, että viimeinen silaus niistä tilanteista vielä puuttuu (lue: vastustajan maalivahdista tehdään sankari). Vastaavasti omissa tulee pari pahaa virhettä per peli, jotka johtavat a-luokan maalipaikkaan vastustajalle, ja ainakin toistaiseksi ne ovat aika kovalla prosentilla kostautuneet. Edistyneissä tilastoissa xG:t, corsit ja maalipaikat näyttää kyllä hyvältä, mutta lopputulokset merkkaa eniten, joten ei lohduta.
- Jatkoajalla komea koomailusetti kaksikolta Monahan-Hanifin. Kuinka vituiksi voi tilanteen pelata alusta loppuun saakka?
- Erikoistilannepelaaminen ollaan myös hävitty kauden molemmissa peleissä tähän asti, joten siinä myös yksi osasyy tappioihin. YV:llä alueaikaa tuli taas ihan kiitettävästi, ja kiekko liikkuu ulkokehillä ihan ok, mutta kunnon maalipaikkoja pitäisi saada luotua enemmän. Tässä ylivoimakuviossa, millä ykkösyv pelaa, ei ainakaan onetimereita tule kuin viivasta tai sitten jommastakummasta "siivestä", edellyttäen, että syöttö tulee päädystä.
- Pakistosta yksinkertaisesti puuttuu kiekollinen johtaja, eikä sellaista nykyrosterin nimistä jalostu ainakaan tämän kauden aikana.
- Zadorov, huoh. Osasin odottaa heikohkoa kaveria kiekollisena, mutta on ollut niihinkin odotuksiin nähden vielä paskempi.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Joo, samoja fiiliksiä, kuin edellä.
Jos Sutter-tyyliun pelataan tiukkoja pelejä, niin ei voida hävitä Anaheimeille ja Ottawille joka kerta...
Andersson pelas lähemmäs puoli tuntia, joten ainakin siinä näkyy miten Gio paikataan...

Markström teki Oilersia vastaan pari pelastusta, mutta jos parin pelin jälkeen on torjuntaprosentti selvästi alle 90, niin ei oo kausi lähtenyt ihan sillai käyntiin, kuin toivoisi.

Tuntuu, että Flames ei saa vastustajan sähläyksistä maaleja, mutta kaikki merkkaus- ja muut virheet näkyy sitten omassa päässä kovalla prosentilla.

Erikoistilanteissa, etenkin ylivoimassa on paljon parannettavaa. Eikä tuo jatkoaika lupauksia antanut...

Olisi se vaan paljon helpompaa varmaan, kun olis joku supertähti, tai päällään seisova maalivahti, joka voittaisi pelejä joukkueelle. Nyt joka ilta pitää toivoa, että lähes kaikki onnistuu omalla joukkueella, että on mahdollisuus voittaa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tässä ylivoimakuviossa, millä ykkösyv pelaa, ei ainakaan onetimereita tule kuin viivasta tai sitten jommastakummasta "siivestä", edellyttäen, että syöttö tulee päädystä.

Samaa myös ihmetellyt. Mikähän Monahanin rooli tuossa ylivoimassa oikein on, kun ei ainakaan lauo kiekkoa? Jos pelinrakentajan rooli, niin siihen hommaan löytyisi kyllä paljon parempiakin vaihtoehtoja.

Monahanin peliaika näihin kahteen peliin 32.29min ja YV-aikaa 8.36min. Siinä ajassa yhteensä kolme laukausta. Jos vammat estävät laukomisen, niin se on aika iso miinus pelaajalle, jonka oikeastaan ainoat vahvuudet ovat laukaus ja aloitukset.

Flames ei nyt varsinaisesti ollut vielä sellaisessa tilanteessa, jossa piti tehdä ratkaisu Monahanin tai Bennettin välillä, mutta selkeästi Monahaniin luotettiin ja Bennettiä ei vaan nähty 2-ketjun sentterinä. Floridassa 12 peliin 9+9 tehot ja siellä asiasta ollaan varmaan vähän eri mieltä. Toki turhaa jossittelua, mutta tällä hetkellä vaikuttaa aika huonolta ratkaisulta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Flames treeneissä viime yönä:

Gaudreau-Lindholm-Tkachuk
Lucic-Monahan-Lewis
Mangiapane-Dubé-Ritchie
Coleman-Backlund-Pitlick
Gawdin-Richardson

Hanifin-Stone
Kylington-Tanev
Valimaki-Gudbranson

Andersson ja Zadorov pitivät vapaata. Jos noilla hyökkäysketjuilla mennään, niin tasakentällisin voisi kuvitella aika tasaista peluutusta (ykkösketju erottuu toki edukseen).
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Monahanin viime kauden loukista ja tämän kauden odotuksista juttua: Monahan knows what's on the line this season: 'I have a lot to prove'

Jos lonkka oli tosiaan jo kauden kuudennen pelin jälkeen siinä kunnossa, ettei pystynyt kunnolla kävelemään, niin toki hattua päästä sen osalta, että tappeli tuon kanssa miltei koko kauden läpi, mutta samalla pitää myös ihmetellä, miksi tuota ei vaan pistetty saman tien kuntoon.

Ensi yönä Red Wingsiä vastaan vieraspeli, ja josko nyt pelin hallinnan ohella voitettaisiin myös. Ja mikä parasta, ilmeisesti Zadorov on ulkona kokoonpanosta, jonne Kylington on nostettu. Tai noin tuolla uutisoitiin, että Kylington hyppää Tanevin rinnalle, ja joko Zadorov tai Gudbranson huilaa. Peliotteiden osalta sen kuuluu olla Big Z, ja eiköhän se noin myös siis ole. Markström jatkaa maalilla. Eilen treenatuilla hyökkäysvitjoilla ilmeisestikin peliin, joten Pitlick debytoi myös.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Sutterin näköinen voitto.
Kaikin puolin tasapainoisempi esitys koko joukkueelta. Gudbrandson sai kaks syöttöä, kuten JG.
Kukaan hyökkääjä ei pelannut yli 19 minuuttia ja pakkienkin peluutus oli tasaisinta mitä tällä kaudella on nähty. Markström oli maalivahdeista se parempi.

Lindholm on aloittanut tekemällä kauden 3 peliin maalin jokaiseen ja sivuaa sillä Monahanin tekemää kauden alun peräkkäisten maalipelien ennätystä.

Zadorov voi jatkaa poppariosastolla tämän perusteella. Suurin huoli on edelleen Monahanin pelaaminen ja tehottomuus. Toki Flamesilla on melko laaja neljän ketjun hyökkäys, jos Monahan pelaa Lucicin ja Lewisin kanssa. Dube vaikutti ihan hyvältä myös sentterin roolissa.

Tärkeä avausvoitto kahden ekan pelin pettymysten jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Voitto tietysti maistuu, mutta mielestäni Flamesilta vähän liikaa virheitä ja huonoja ratkaisuja omalla alueella pelatessa. Ehkä joku toinen vastustaja olisi niistä rankaissut, mutta Wings ei onneksi saanut oikein mitään aikaan koko ottelussa. Oma osansa oli toki myös Markströmillä, joka pelasi hienon ottelun.

Kertoo toki myös paljon noiden hankintojen tasosta, mutta mielestäni tähän mennessä nähdyn perusteella Gudbranson on ollut Flamesin kesän paras hankinta. Ei nyt ole tietenkään tarkoitus tuomita Colemania jo kahden matsin perusteella, mutta aika paljon parempaa pitäisi nähdä, kun ottaa tuon sopparin koon huomioon.

Viime kaudella Tkachuk alisuoritti monella osa-alueella, mutta nyt on taas palannut sille normaalille tasolleen. Toivottavasti saavat sen sopimuksen aikaan ja sitten vaan C-kirjainta rintaan.

Monahanin kohdalla ihan kunnioitettavaa, että on pelannut noista vammoista huolimatta. Sen onkin sitten eri asia, että onko puolikuntoisesta Monahanista enemmän haittaa vai hyötyä omalle joukkueelle. Se on ainakin ihan selvää, että jos Monahanille tarjottaisiin pitkää jatkosopparia, niin se tulisi olemaan yksi Flamesin historian suurimmista riskeistä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Flames oli parempi maalipaikoissa, ja Markström oli sitä mitä pyydettiin, eli parempi pelin maalivahdeista hienolla nollapelillä, joten siinä tiivistetysti Flamesin voiton syy, kuten ylempänäkin todettu. Eipä se peli mitään silmiä hivelevää tekemistä ollut, ja varsinkin toisessa erässä oli aika paljonkin ongelmia, mutta toisaalta kun edellisessä pelissä oltiin kuskin paikalla ja hallittiin, ja lopulta hävittiin, niin nyt vähän niin kuin kompensoitiin sitä tällä lopputuloksella. Mahtaisiko muutenkin olla niin, että Markström on parhaimmillaan sillon, kun vetojakin tulee tasaisesti, eikä aina niin, että kun Flames laukoo joka paikasta, niin kaveri käy vain tekemässä maalit.

Pakko oli myös tulla tänne sanomaan se, että Flamesin kiekonmenetystilastoa kartutti viime yönä ainoastaan Pitlick, Andersson sekä Gudbranson (jokaiselle yksi tilastomerkintä). Vertailun vuoksi kauden kahdessa ekassa pelissä niitä tuli Nikita Zadoroville yhteensä 6 kpl. Toki tuo tilasto itsessään on vähän tulkinnanvarainen, että mitä sinne oikeasti merkataan, mutta kyllä kaikki Flamesin pelejä vähänkään tällä kaudella tai preseasonilla nähneet tietää, mitä tässä tarkoitan. Eli ei mitään tarvetta vaihtaa pelaavaa pakkikuusikkoa Capitals-peliin, eikä oikeastaan pakkiparejakaan tarvitse sekoittaa, vaikkei viimeöinen mikään tykkipeli keneltäkään ollut. Gudbransonia on pakko itsekin jopa kehua, koska monen muun tavoin hänet lyttäsin "Badbransoniksi" jo näkemättä, kun miehen taustan ja hintalapun tiesi. Mutta on ollut oikeasti hyödyllinen ja suoritusvarma oman pään luuta, ja ovat Välimäen kansas olleet ihan kohtuullisen hyvä pakkipari. Tanevinkin peli näytti hieman paremmalta, kun Zadorov oli vierestä pudonnut. Jo tässä vaiheessa kautta voisikin kysyä, että olisiko joku NHL-seura halukas tekemään 1for1-treidin siten, että Zadorov matkaa toiseen suuntaan tuomaan fyysisiä apuja, ja tännepäin tulisi joku yhtä ylipalkattu, vähän offensiivisempi pakki?

Huominen Washington-kohtaaminen on muuten tämän kauden ainoa Prime Time -peli. Eli jos joskus haluaa Flamesin peliä katsoa tällä kaudella suorana lähetyksenä menettämättä hyviä yöunia, niin huomenna sitten. Taitaa tosin viime kauden näytöillä olla ihan hyväkin asia Calgarylle, ettei noita pelejä ole montaa, koska sen verran huonosti Flames on niissä suorittanut. Ja se on toki nykymaailmassa helppoa ja mukavaa, kun voi aina aamuisin ruveta näitä pelejä jälkijunassa tulospiilosta katselemaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tuosta karmeasta toisesta erästä voisi tietysti avautua, mutta lopulta kuitenkin hieno voitto, joten eipä sillä niin väliä. Ehkä sen Kuznetsovin maalin olisi voinut torjua, mutta Vladarilta kuitenkin ihan ok peli. Välimäeltä aika vaikea peli ja Zadorov varmaan tulee seuraavaan matsiin tilalle. Välimäellä toki ikää vasta 23 vuotta, mutta eipä tuota kehitystä ole kovinkaan paljoa tapahtunut sitten kauden 18-19. Ainakin virheiden määrää pitäisi saada vähän pienemmäksi.

Viiden matsin vieraskiertue on siis alkanut kahdella voitolla eli tästä on hyvä jatkaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Nyt kokonainen matsi kunnolla katsottuna ja sen mitä iltapäiväpelistä voi johtopäätöksiä vetää on oma juttunsa. Kuitenkin joitakin huomioita satunnaisessa järjestyksessä:

Kylington. Tuo luistelu on erinomaista ja mikäli saa tällä kaudella pelata kunnolla, niin kehitystä pelissä tulee varmasti.

Välimäki. Toisaalta huolettaa, että vaikutti kuin Caps olisi scoutannut Välimäen heikoksi kohdaksi. Ei mikään paras peli, mutta esim. Alivoimalla Gudbransonin ollessa jäähyllä pelasi pelin parhaat vaihtonsa.

Coleman. Tekee kyllä koko ajan oikeita ratkaisuja. Tehoja kun vielä saisi miehestä irti.

Monahan. Vaikuttaa siltä, että yrittää kyllä, mutta on jotenkin yksiulotteinen pelaaja. Jos ei pääse laukomissektorille, niin on kallis mies hintaansa nähden. Onko tuo leikkaus ja toipuminen vaikuttanut kauteen valmistautumiseen vai mikähän on taustalla. ei ollut jäällä jatkoajalla..

Lindholm. On ottanut sniperina(kin) Monyn paikan. Ei ole moittimista.

Lucic. On kyllä hitaampi, kuin koskaan..

Dube ja Mangi. Molemmat pelaa kyllä hyvällä intensiteetillä ja hyvä fiilis jäi molempien pelaamisesta. Haastavat röyhkeästi ja tekevät paljon töitä molempiin suuntiin.

Tkachuk. Oli jotenkin näkymätön. Jatkoajalla pelasi toki Vladarille, josta seurasi voittomaali.

AV. Tällä kertaa toimi hyvin ja kirsikkana Lindyn maali.

YV. Kakkosyv oli hyvä, ykkösellä tökki ja ennen Capsien avausmaalia näytti jo siltä, että osa ottaa "liian" rennosti.. kylmäpäisyys puuttui etenkin johtoasemassa.

Tuossa joitakin omia huomioita ja koitin hakea poseja nyt enempi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Koostumukset on muuten ihan ok, mutta tuo Monahanin ketju ei ole kyllä häävi. Eikä missään nimessä siis pelkkää Monahanin dissausta (kyllä jalka liikkuu ihan ok), koska eihän hän tuossa voi oikein mitään saadakaan aikaiseksi, kun Lucic ja Lewis ovat laitureina, ja samalla Money saa ihastella, kun siellä on hänen entisellä paikalla Lindholm siinä Gaudreaun syöttötuolissa nauttimassa tonteista. Ja toki ihan oikeutetustikin noin, sillä kaikki aspektit huomioiden Lindholm on tämän joukkueen MVP.

Mutta miten tuota ongelmaa lähtisi sitten ratkomaan? Tykkään todella paljon tuosta, että Dubé on keskellä ja Mangiapane siinä hänen kanssaan. Samaten tykkään, että Backlund on Colemanin kanssa samassa ketjussa. Ei ole nimittäin helppoa vastustajalla, kun tuo akseli on kentällä. Ehkä ainoaksi vaihtoehdoksi jää kuitenkin se, että Monahan laitettaisiin tuohon Dubén ja Mangiapanen ketjuun (joka varmaan tarkoittaisi sitä, että Dubé siirtyy laitaan), koska siinä olisi täysin erityylinen ja jalkavampi kaksikko Monahanille, mitä Lewis ja Lucic ovat. Fakta on kuitenkin se, että jos Dubé-Mangiapane -kaksikko pystyy järjestämään sen ketjun kolmannellekin lenkille maalipaikkoja, niin paljon mieluummin näkisin siinä Monahanin kuin Ritchien. Noilla muutoksilla se toki tarkoittaisi myös sitä, että nelosketjuun jää pelkästään noita vanhoja jarruja (Lucic, Lewis, Richardson) sekä Ritchie. Olisin silti valmis koittamaan tuollaista, ja mikäli pystyvät edes nollanollaa pelaamaan, niin se riittäisi.

AHL:n puolella on myös ollut ihan pirteä startti, kun Stocktonilla on kasassa 7p ekasta neljästä pelistä. Wolf ollut vahva maalilla, ja joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Pelletier, jolla on 2+3 toistaiseksi kasassa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Sutter ei tehnyt muutoksia, eli ensi yönä täysin samalla rosterilla New Yorkiin, kuin mitä Capitalsia vastaan nähtiin. Tai no, Markström avaa maalipuiden välissä, kuten odottaa sopikin. Eiköhän Vladar pelaa B2B-pelissä Devilsiä vastaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Se oli tämän kauden toistaiseksi ehjin esitys, eikä Rangersilla ollut tässä pelissä oikeastaan mitään palaa. Varsinkin ensimmäinen erä oli todella hyvä, ja ainoastaan yksi tehty maali oli paikkoihin nähden pettymys. Shesterkin kannatteli kotijoukkuetta useammalla loistavalla torjunnalla, vaikka toisaalta myös Flamesin viimeistelylaadussa oli paranneltavaa. Onneksi edes se yksi maali kuitenkin tuli, jonka avulla päästiin kuskin paikalle myös tulostaululla. Mangiapane lisäsi toisen erän alkuun johdon kahteen maaliin erinomaisen syötönkatkon päätteeksi. Tuon maalin jälkeen Rangers sai hieman hyökkäyspainetta aikaiseksi, kun ensimmäisessä erässä sillä ei ollut pelin ensimmäistä vaihtoa ja Panarinin yhtä tonttia lukuunottamatta oikeastaan mitään paikkoja/hallintaa. Tässä kohtaa Flames kuitenkin pystyi parempaan suorittamiseen kuin esimerkiksi Capitalsia tai Red Wingsiä vastaan. Kolmannen erän alussa Rangers sai kavennuksen aikaan, kun Välimäki-Gudbranson -pakkiparilta jäi maalineduskaksikko Hunt-Rooney liian vapaaksi. Pelin oikeastaan paras hetki liekkilasien tulikin tässä kohtaa peliä Rangersin kavennuksen perään, kun Flames pystyi saman tien vastaamaan siihen Colemanin ratkaisevan tuntuisella 1-3 -maalilla, ja kun vielä Backlund iski näyttävän takayläsen, sekä Mangiapane vielä kauden viidennen aivan pelin lopussa, oli peli lopullisesti paketissa.

Kaiken kaikkiaan siis erittäin hyvä peli. Puolustuspäässä ei montaa virhettä tullut (Välimäki-Gudbranson nukkui tuossa Rangersin ainokaisessa & Anderssonilta unohtui kerran kärkkyvä Panarin selustaan, josta venäläinen pääsi myös läpiajoon; muuten ei suuremmin löydy moitittavaa). Markström pelasi maalilla jälleen hyvän pelin, ja kenttäpelaajista ainakin Mangiapane ja Coleman osoittivat jälleen arvonsa paitsi maalien, myös mm. alivoimapelaamisen ja yleisen suorittamisen kautta, ja kuten tuossa on jo todettu, niin Coleman Backlundin kanssa maistuu erittäin hyvin. Monahanillakin oli ainakin ekassa erässä pari väläytystä, mutta vielä jäi piippuun. Jos näitä otteita pystytään ensi yönäkin jatkamaan, niin neljäs voitto vieraskiertueen neljännestä pelistä on lähellä.
 
Viimeksi muokattu:

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Peli alkanut kulkemaan, kun Zadorov laitettiin poppareille. Flamesin onneksi herran kammottava sopimus loppuu tämän kauden jälkeen
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tosiaan Flamesin osalta selkeästi kauden paras 60 minuutin esitys. Colemanin kohdalla olin odottanut vähän parempaa ja nyt olikin varmaan Markströmiä lukuunottamatta Flamesin paras pelaaja. Sutterille myös pisteet, kun piti Zadon poppareilla Välimäen heikosta edellisestä matsista huolimatta.

Tuo Monahanin tilanne on tosiaan aika hankala. Ei varmaan ole mitään järkeä pitää nelosessa koko kautta, mutta toisaalta haluaisin myös nähdä jatkossakin Duben keskellä.

Mangille viiteen matsiin viisi maalia ja viime kauden loppu mukaanlukien yhdeksään peliin 10 maalia. Ihan realistista odottaa noin 30-35 maalin kautta ja siinä Tre saisi sitten vähän lisää päänvaivaa noiden jatkosoppareiden tekemisen suhteen. Mangi on kyllä ison sopimuksensa ansainnut ja on tosiaan niin paljon muutakin, kuin pelkät maalit ja tehopisteet.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Jos viime kaudella sai tottua siihen, että joukkue oli ihan kuraa pelien aluissa, niin tähän ollaan saatu täyskäännös tämän kauden alun perusteella. Flames on ollut suorastaan erinomainen sekä Capitalsia, Rangersia, että Devilsiä vastaan ensimmäisissä erissä, ja Red Wingsiäkin vastaan voiton avaimet löytyi 0-2 -voitetusta avauserästä. Vieraskiertuetta takana siis neljä matsia, ja näiden ekat erät kun summaa yhteen, niin Flames on tehnyt kymmenen maalia päästämättä yhtään omiin.

Tämä Devils-pelin eka erä oli todellinen höykytys, kun peli oli oikeastaan ratkennut jo reilun kahdentoista minuutin pelin jälkeen, kun Mangiapane kävi rättäämässä juuri maaliin vaihdetun Wedgewoodin taa iltapuhteensa toisen rysän, ja tilanne 0-4. Lopun pelistä sai sitten lähinnä pelailla pois, ja suurin maalinälkä ja yritteliäisyys jäi loistavaan ensimmäiseen erään. Vladar päätti yhden maalin lahjoittaa Devilsille huonon mailapelaamisensa kautta, ja kolmannessa erässä Devils sai vielä lopussa kaunisteltua lukemia parin maalin eroon. Oli muuten lähellä, että Juuso Välimäki olisi ottanut uransa ensimmäisen myllyn, kun väänsi Andreas Johnssonin kanssa kulmassa, ja lopulta molemmat heittivät hanskat pois käsistään. Siinä oli kuitenkin pari tuomaria ihan kiinni miehissä jo ennen varsinaista nyrkkihippaa, joten jäi vielä tulevaisuuteen.

Vaikka Flames pelasi Devilsiä vastaan back2backin, niin ei kyllä jalalla ja työmäärällä ainakaan hävitty, päinvastoin. Tällä hetkellä joukkueen tekemistä on todella mukava katsoa, kun jalkaa ja vauhtia on huomattavasti enemmän kuin viime kaudella. Tuntuu siltä ainakin tällä hetkellä, ettei ollut virhe iloita Wardin potkuja ja Sutterin valintaa joukkueen pääkäskijäksi silloin, kun kyseiset uutiset olivat juuri tulleet julki viime kaudella. Wardin aikana totuttuun lepsuun ja laiskan näköiseen touhuun on tullut muutos, ja Sutterin auktoriteetilla on varmasti iso vaikutus siihen. Flamesin pelaajisto tukee tällä hetkellä aika hyvin sitä pelitapaa, millä Sutter joukkojaan eteenpäin käskyttää. Colemanista on ollut huomattavaa hyötyä, ja varmaan kaikkein hienointa on se, että tällä hetkellä NHL:n maalipörssin kärjen jakaa AO8:n rinnalla Elias Lindholm & Andrew Mangiapane (Gaudreau pitää puolestaan piikkipaikkaa syöttöpörssissä).

Flamesin vieraskiertue päättyy to-pe -yönä Pittsburghissa. Siitä vielä voitto, niin idän kiertueesta täydet pojot.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Edelliseen voisi vielä lisätä, että Monahan pelasi melko hyvä pelin ja sai nyt syöttöpisteenkin.
Välimäki paikkasi muuten yhdessä Devilsin vastahyökkäyksessä Gudbransonin myöhässä olemisen ja näytti vielä hienosti aluksi kädellä, että "otan tän".

Flames on ollut todella tasapainoinen joukkue vieraskiertueella ja peliajatkin ovat olleet suhteellisen samoja joka pelissä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Lukemista huolimatta tällä kertaa Flamesin osalta vähän heikompi ottelu. Flames käytti paikkansa tehokkaasti, kun taas Pens hakkasi päätään Markströmiin, joka joutui tekemään ottelussa useita isoja torjuntoja. Hanifin oli sivussa ottelusta ja tilalla pelasi erikätinen Stone, joten ilmeisesti Zadorov ei ole tällä hetkellä kovin korkealla Sutterin papereissa. Mikä on tietysti vain hyvä asia.

Vieraskiertueesta siis täydet pisteet ja seuraavaksi vuorossa on viisi kotipeliä.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Markströmiltä tosiaan huippupeli. Gaudreau oli myös hyvällä pelipäällä etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä. Teki töitä molempiin suuntiin. Oli myös hieno ja tärkeä tuo avausmaali, että saatiin jälleen pelata johtoasemassa avauserästä lähtien.

Välimäki pelasi ehkä ensimmäisen kerran tällä kaudella paremmin kuin pakkiparinsa Gudbrandson, vaikka Gud ei mikään erityisen huono ollutkaan. Välimäeltä ehkä tasaisin ja varmin suoritus tälla kaudella.

Kylington pääsi pelaamaan Hanifinin poissaollessa mm. Ylivoimaa ja kiitti vastuusta saaden pari syöttöpistettä.

Duben ja Backlundin ketjut on kyllä melkoisen ilkeitä pelata vastaan. Hyvä esimerkki Colemanin pelaamisesta tuli, kun oli vajaat 8 minuuttia aikaa jäljellä. Coleman luisteli päätykarvaukseen kaverin kiinni, ajoi taklauksen loppuun ja siitä saatiin kiekko omille.

Lucic teki myös toisen maalinsa vieraskiertueella ja on kyllä noista a-luokan maalipaikoista tehnyt maalin, kuten pitääkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Kuten edellä sanottua, vaikka tästä pelistä tuli selvänumeroinen voitto, niin vaikeampi peli tämä oli kuin esimerkiksi Devilsiä vastaan. Markström sai hieman negaa kauden startattua, kun kaksi peliä meni ilman voittoa. Sen jälkeen mies on torjunut pari nollapeliä ja pelkkiä voittoja, ja oikeastaan koko kauden aikana ei ole yhtään helppoa hörppyä päästänyt selkänsä taa, joten pakko kehua. Pittsburgh ei ole muuten ikinä ennen jäänyt kotihallissaan maaleitta noin monella maalia kohti suuntautuneella laukauksella.

Joka tapauksessa täyden kympin idän kiertue, joten ei voi kun hattua nostaa.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Mielenkiintoista on ollut seurata Flamesin draftausosaston etenkin myöhempien kierrosten hakuja viimeisen vuosikymmenen ajalta. Koska organisaatio on hinkannut pitkässä juoksussa liiankin paljon näitä menestyksen kannalta inhottavimpia sijoituksia (juuri ja juuri playoffeihin ja 1st/2nd round exit tai sitten täpärästi playoffien ulkopuolelle), niin etenkin Calgaryssa on korostunut se, että onnistumisia tulisi myös alemmilta vuoroilta, koska käytännössä ainoastaan Bennett, Tkachuk ja Monahan ovat olleet oikeasti vähän kovempia lupauksia draftivuosina (ja ainoat TOP10-varaukset viimeisimmältä vuosikymmeneltä). TOP3:ssa seura ei ole tähän päiväänkään mennessä päässyt ikinä pickaamaan, ja kun katsotaan taustapeilistä draftionnistumisia, niin sanoisin, että Flames on onnistunut erityisesti myöhempien varausvuorojen osalta laitureiden varaamisissa.

Jos tämän hetken coresta suurimpina sulkina Calgaryn draftausdeparmentin hattuun voidaan pitää Gaudreauta v. 2011 #104 sekä Mangiapanea v. 2015 #166, niin tämänkinhetkisessä prospect poolissa on muutama mielenkiintoinen laiturinimi, jota pitää silmällä. Prospect poolin kärjen miehittää tietenkin kolmen viime vuoden ykköskierroksen valinnat Pelletier, Zary ja Coronato. Näiden vanavedestä nostaisin myöhemmiltä kierroksilta esiin parin viime vuoden drafteista poimitut Ryan Francisin v. 2020 #143, Rory Kerinsin v. 2020 #174 sekä Jack Beckin v. 2021 #168. Francis sai kehuja tämän kauden alla development campilta, ja pelaa nyt 19-vuotiaana ensimmäistä kauttaan AHL:ssä. Saman vuoden draftista kuutoskierroksella nostettu Kerins johtaa tällä hetkellä OHL:n pistepörssiä, ja vastaavasti tänä vuonna kuudennelta kierrokselta naarattu Beck on puolestaan OHL:n maalipörssin jaettu kärki. Tämä kausi ja näiden prospektien ura on vielä todella nuori, ja todella paljon pitää tapahtua, että NHL:ään asti taso riittäisi, mutta ainakin tällä hetkellä näyttäisi, ettei nämä kaverit mitään huonoimpia hakuja ole olleet.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames ja New York Islanders
Hanifinin poissaolon huomasi kyllä hyvin selvästi Penguinsia vastaan ja hän on kyllä selvästi erittäin tärkeä palanen flamesin alakertaa. Nyt siis tosiaan Anderssonilla oli aika kehno peli, kun hän joutui pelaamaan väärällä puolella Tanevin pelatessa siinä vierellä myös rightin pakkina. Aika paineessa flames tuntui varsinkin kaksi erää olevan, mutta kolmas erä tosiaan ainakin vähän parempi ja hyvä voitto jälleen.

Jollain tasolla Tkachuk on näissä alun peleissä jäänyt hieman pimentoon, mutta kyllä se siitä varmasti lähtee jossain vaiheessa parempaan suuntaan, sen verran kova pelimies kuitenkin kyseessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös