Calgary Flames 2021–2022

  • 44 110
  • 211

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Korkea aika jo availla uutta ketjua.

Sopimustilanne:

MV

Jacob Markström $6,000,000, UFA 2026
P
Mark Giordano $6,750,000 UFA 2022
Noah Hanifin $4,950,000 UFA 2024
Rasmus Andersson $4,550,000 UFA 2026
Chris Tanev $4,500,000 UFA 2024

H
Matthew Tkachuk $7,000,000 RFA 2022
Johnny Gaudreau $6,750,000 UFA 2022
Sean Monahan $6,375,000 UFA 2023
Mikael Backlund $5,350,000 UFA 2024
Milan Lucic $5,250,000 UFA 2023
Elias Lindholm $4,850,000 UFA 2024
Andrew Mangiapane $2,425,000 RFA 2022
Byron Froese $725,000 UFA 2022
------------------------------------------------------------------
RFA

P

Juuso Välimäki
Oliver Kylington
Connor Mackey

H
Dillon Dubé
Dominik Simon
--------------------------------------------------------------------
UFA

MV

Louis Dominque
P
Michael Stone
H
Brett Ritchie
Zac Rinaldo
Buddy Robinson
Josh Leivo
Derek Ryan

Lähdetään liikkeelle seuraavasta merkittävästä tapahtumasta NHL:ssä: Seattlen Expansion Draft. Flamesin, kuten muidenkin joukkueiden suojattujen pelaajien listat tulevat julki perjantaina, joten tässä on kullakin NHL-seuralla vielä hetki aikaa sopia jotain erityiskuvioita tai tehdä treidejä myös näiden suojausten kannalta. Flamesin osalta merkittävin liike nähtiin siirtotakarajan kalkkiviivoilla, kun Sam Bennett treidattiin Floridan lämpöön. Sen myötä suojattujen listan ennustamisesta tuli jopa erittäin helppoa (ainakin itse olen aika varma, että lista tulee olemaan Markström; Hanifin-Andersson-Tanev; Tkachuk-Gaudreau-Monahan-Backlund-Lindholm-Mangiapane-Dubé). Mutta yksi asia tässä on, jonka lopputulemaa odotan mielenkiinnolla: Flames pyrkii pitämään Giordanon Calgaryssä. Mark Giordano on 972 NHL-peliä Calgaryssä pelannut veteraani, kapteeni ja kahden vuoden takainen Norris-voittaja. Yksi hienoimmista pelaajista koko Franchisen historiassa, mutta mielestäni tässä on pakko paitsi fanien, myös GM Trelivingin ajateltava enemmän järjellä kuin tunteella. Toisin sanoen pelaajasta, jolla on 6,75 M$ lappu vielä vuoden voimassa, ja sen jälkeen UFA, ja ikää kohta 38v, niin ei tästä voi maksaa itseään liian kipeäksi. Gio lienee ensi kaudella tasoltaan sellainen kakkosparin luotettava luuta, jolla on annettavaa myös kakkosylivoimassa ja alivoimalla. Eli mikä on "hintakatto", mihin asti Flames voisi sopia Seattlen kanssa siitä, ettei poimi Giordanoa? Sanoisin, että 2nd roundereita, saatika 1st:a en lähtisi tässä tilanteessa ainakaan jakelemaan, mutta ehkä 3rd rounderin tuosta voisi maksaa. Tosin en usko, että se riittää Seattlelle. Vähän pelottaa tämä homma, että mitä Treliving lopulta tekee. Cappiin aukeaisi joka tapauksessa aika nätisti tilaa, jos tästä jotain positiivista hakee. Pakisto tulee kaipaamaan vahvistusta, mikäli Giordano matkaa Seattleen.

Entäs sitten muuten? Viime kauden ketjua tuli taas lueskeltua mielenkiinnosta, että mitä siellä meinattiin viime vuonna offseasonin aikaan. No, aika samoja mietteitä on edelleen, ja ehkä vielä voimakkaammin, koska viime kausi oli ihan torso. Jotain isompaa siirtoa on jo pakko ruveta tekemään, koska nyky-core ei yksinkertaisesti ole riittänyt. Gaudreaun kanssa on kuulemma aloitettu jatkosopimusneuvottelut, ja ne ovat vielä ihan alkutekijöissään, koska mitään sen ihmeellisempää huhua ei ole sieltä suunnalta kuulunut. Eiköhän se tässä seuraavien kuukausien aikana kuitenkin selviä, että onko siellä haluja jatkaa, ja jos ei ole, niin ehdottomasti pitää vielä sopimuksenalaisena pelaajana lähteä treidaamaan johonkin. Eli Gaudreaun kohdalla tällainen tilanne.

Tkachukin suhteen tilanne on kiinni täysin siitä, mitä mies itse meinaa, eli vähän samantyylinen tilanne kuin Gaudreaulla. Yksi vuosi jäljellä sopparia, ja sen jälkeen rajoitettu vapaa agentti. Vähemmän yllättäen The Athleticilla olikin jo, että St. Louis Blues on kiinnostunut Tkachukista.
This is where it gets interesting: The Blues have expressed interest in Calgary’s Matthew Tkachuk, a St. Louis native, according to sources. The Flames aren’t looking to trade Tkachuck this summer but might be forced to by next summer, when he’s a restricted free agent, if he doesn’t want to be with the organization long-term. The Flames have interest in Dunn and may need a player like him sooner than later if they lose Mark Giordano in the expansion draft.

A package of Tarasenko, Dunn and either a high draft pick or a top prospect could be enough to bring Tkachuk home, a source said. Tkachuk’s AAV is $7 million next season, which is the final year of his deal. If they didn’t have to retain salary in the deal, the Blues would actually be saving cap space, especially since Dunn’s salary would be going the other way.

However, as one may surmise, Calgary is not on Tarasenko’s list.

That’s not to say that a deal would get struck if he approved; only that the possibility exists.
Tähän totean itse, että jos St. Louis haluaa Tkachukin, ja Flamesilla ei ole haluja treidata Tkachukia nyt kesällä, niin lasisen Tarasenkon sijaan siellä pitäisi olla vastine-kentässä jotain Robert Thomasin/Jordan Kyroun tyylisiä nimiä. Tarasenko ei ainakaan itseäni houkuta miehen loukkihistoria huomioiden, ja ikääkin on Tkachukiin nähden sen verran enemmän, ettei tässä quotessa näkyvässä ehdotuksessa ole Flamesin kannalta mielestäni mitään järkeä.

Pelaaja, jonka tästä "kärkinelikosta" Monahan-Gaudreau-Tkachuk-Lindholm näkisin mieluiten lähtevän on Monahan, ja varmasti on jokaisen osalta Trelivingillä nyt tutka päällä. Lindholm on ollut ehdottomasti tasaisin suorittaja, ja hän tulee kyllä Flamesissa jatkamaan, näin uskoisin. Muista sopimuksenalaisista pelaajista MM-kisojen MVP Mangiapane herättää positiivisia fiboja, koska kaveri on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin, ja ansaitsee toivottavasti tulevan kauden aikana vähän pidemmän jatkosopimuksen (koska eiköhän kaveri ala jo pikku hiljaa olemaan TOP6-hyökkääjä tässä organisaatiossa). Sopimuksettomien hyökkäyspään nimien osalta Dubélle sorvataan varmasti jatkopahvia, mutta näistä viime offseasonin hankinnoista ulostusta saa tapahtua isolla prosentilla. Nordström lähti jo KHL:ään, ja myös Simonille ja mielestäni myös Leivolle voidaan näyttää ovea. Rinaldolle ovea myös, kiitos. Brett Ritchie oli odotuksiin nähden ihan pirteä, ja hän menisi siinä Rinaldon roolissa poppariosastomiehenä myös tulevaisuudessa (en näe häntä kuitenkaan vakituisena rosteripelaajana). Derek Ryanille tekisin jatkosopimuksen, jos mies vaan haluaa Calgaryssä jatkaa. Olisi aika optimaalinen nelossentteri.

Pakistopuolella tapahtunee asioita aika paljonkin, mikäli Giordano jatkaa Seattleen. Mielenkiintoista on pohtia, kenelle lyödään C rintaan, jos näin käy. Pari kautta sitten olin sitä mieltä, että Tkachuk tulee olemaan joukkueen seuraava kapteeni, mutta sopimustilanteet huomioon ottaen tilanne on aika epäselvä. Backlund on varmaan yksi vaihtoehto myös. Mutta joka tapauksessa Flamesin tulevan kauden puolustuksen runko rakentunee Hanifinin, Anderssonin ja Välimäen ympärille, ja Giordanon kohdalla vastaus saataneen seuraavan viikon sisällä. Viime kaudella Flamesin alakertaa vaivasi mielestäni kiekollisen osaamisen puute, kun Giordano alkoi vähän hidastua ja kangistua, ja Anderssonin taso laski edellisestä kaudesta. Vanhoista, vielä sopimuksettomista nimistä Juuso Välimäen lisäksi Connor Mackey kiinnitetään varmasti, ja näkisin myös Michael Stonen jatkon mielelläni, lähtökohtaisesti seiska-/kasipakin roolissa. Nesterov matkasi jo takaisin Venäjälle. En lähde spekuloimaan tässä kohtaa potentiaalisilla tulijoilla, mutta tosiaan kiekollista osaamista tarvittaisiin hiukan lisää, vaikka odottaa sopiikin, että Välimäki-Andersson-Hanifin -akselilla ainakin joku ottaisi taas steppejä eteenpäin kehityksessä.

Maalivahtipuolella se on selvä, että Markström jatkaa ykkösenä. Katsellaan sitten, että kuka sieltä löytyy kakkosveskariksi... Jos vielä pohtii potentiaalisia yllättäjiä, jotka voisivat training campin kautta pusertaa jo isoihin valoihin asti, niin eiköhän pienimmät kertoimet tälle ole akselilla Matthew Phillips-Glenn Gawdin-Jakob Pelletier-Connor Zary. Olisi ihan suotavaakin, että tuolta putkahtaisi edes joku kaveri läpi. Sanoin viime kauden ketjun avauksessa, että ketjusommitelmia ei tule, koska odotuksissa on, että kärkipäätä myllätään offseasonilla vähän enemmän. No, eipä myllätty, mutta joko nyt jotain vähän isompaakin tapahtuisi?

Sokerina pohjalla sitten vielä tuo reilun viikon päästä tuleva NHL Draft, jossa Flamesilla on käytössä seuraavat pelimerkit:
Round One: 12th overall*
Round Two: 45th overall
Round Three: 77th overall
Round Three (via Edmonton): 84th overall**
Round Five: 141st overall
Round Six: 173rd overall
Round Seven: 205th overall


* The Flames technically hold the 13th overall position in the opening round but will select 12th due to Arizona forfeiting their first round pick for violating NHL Combine testing policy during the 2019-20 season

** The Flames acquired the Oilers' third round pick in the trade that involved the acquisition of Milan Lucic in exchange for James Neal
Eli seitsemän pickiä ainakin tällä hetkellä on, ja ekaa varausta tuossa varmaan eniten sopii arvailla. Näissä pitäisi (ja varmasti niin suurin osa NHL-organisaatio tekeekin) ottaa aina se paras vapaana oleva pelaaja riippumatta pelipaikasta, joten varattavan pelaajan veikkaaminen on suht haastavaa. Kiekollista high end -taitoa Calgary nyt ainakin tarvitsee, joten sellaiset nimet, kuten Mason McTavish, Kent Johnson, Chaz Lucius, Cole Sillinger ja Fabian Lysell ovat ihan mielenkiintoisia nimiä hyökkääjäpuolelta, ja sellaisia, että ainakin joku noista on Flamesin vuoroon tultaessa vapaana. Jos noita draftirankingeja ihmettelee, niin niidenkin perusteella voisi kuvitella, että Flamesin ensimmäinen varattu pelaaja on hyökkääjä, koska tuossa sijoilla 10-20 ei montaa pakkinimeä ole kenenkään rankingeissa (ellei sitten Wallstedt tai joku TOP10:een ennakoiduista pakeista, esim. Edvinsson satu tippumaan alaspäin). Toiveissa olisi, että tuolla Oilersilta saadulla 3rd rounderilla saataisiin joku helvetin kova kaveri organisaatioon, niin voisi sitä treidiä muistella vieläkin suuremmalla lämmöllä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
No niin. Taas kerran kiitoksia hyvästä avauksesta.

Ollut aika raskasta tämä odottelu, mutta pian pitäisi varmaan alkaa tapahtumaan jotakin. Pahin mahdollinen skenaario on tietysti se, että mitään isompaa muutosta ei tulekaan tapahtumaan. Tre sitten myöhemmin kertoo, että verkkoja oli kyllä vesillä, mutta mitään ei nyt sitten tarttunut kuitenkaan lopulta. Tuskin noin nyt tulee käymään, mutta se on pahinta tässä odottelussa.

Ymmärtäisin ehkä jotenkin sen, että Gion pitämiseksi maksettaisiin kovaa hintaa, jos joukkueella olisi nimenomaan tulevalla kaudella sen ansiosta hyvät mahdollisuudet menestyä. Itselläni ei ainakaan ole mitään kovin suuria odotuksia sen suhteen. Jos nyt Gio lähtee, niin tuskin on tekemässä jatkosopparia Krakenin kanssa eli voisi jopa vielä palata Flamesiin jollain vuoden halvalla sopimuksella.

Gion lähtö tietenkin jättäisi aukon puolustukseen, mutta kyllä tuolla hinnalla luulisi saavan jonkun korvaavan pelaajan. Ryan Suter olisi ainakin vapaana, mutta riippuu toki täysin siitä, että kuinka isoa sopparia hakee. Ainakaan viime kauden perusteella Sutter ei pidä Välimäkeä vielä top-4 pelaajana ja itse olen kyllä samaa mieltä. Töitä pitää vielä tehdä lisää sen suhteen.

Monahanin näkisi tietysti mieluusti lähtevän, mutta senkin suhteen on noita kysymysmerkkejä. Jotenkin tuntuu siltä, että vastineena ei irtoaisi mitään kovin merkittävää ja sitten tilalle pitäisi jostain taikoa se parempi sentteri.

Tulevan draftin ekan vuoron suhteen en ole juurikaan uhrannut mitään ajatuksia, kun toiveissa on, että se vuoro lähtee treidin mukana.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Mutta yksi asia tässä on, jonka lopputulemaa odotan mielenkiinnolla: Flames pyrkii pitämään Giordanon Calgaryssä. Mark Giordano on 972 NHL-peliä Calgaryssä pelannut veteraani, kapteeni ja kahden vuoden takainen Norris-voittaja. Yksi hienoimmista pelaajista koko Franchisen historiassa, mutta mielestäni tässä on pakko paitsi fanien, myös GM Trelivingin ajateltava enemmän järjellä kuin tunteella.

No nyt tiesi jo Seravalli huhuilla tähän liittyen seuraavaa:

"No final decision has been made, but all signs point to the Calgary Flames leaving captain Mark Giordano unprotected when lists are due for the Expansion Draft on Saturday. Conversations about the possibility have been ongoing between the Flames and Giordano for a year now, so if it does indeed come to pass, there will be no surprise. Calgary does not plan to entice Seattle with assets to select Giordano. However, if Giordano is chosen, that would free up $6.75 million in cap flexibility for the Flames, who are ready to make a significant change"
Eli järki taisi viedä voiton, hyvä.

Brett Ritchie oli odotuksiin nähden ihan pirteä, ja hän menisi siinä Rinaldon roolissa poppariosastomiehenä myös tulevaisuudessa (en näe häntä kuitenkaan vakituisena rosteripelaajana).

Ritchielle sorvattu yhden vuoden jatkosopimus, 0,9 M$:n caphitillä.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Pitääkö itsekin osallistua keskusteluun tämän kesän osalta..
Joka puolella pidetään selvänä, että Gio lähtee Seattleen. Menetys on iso, mutta tuo vajaa 7 miljoonaa vapautuvaa tilaa on myös paljon.
Joku top4-tason puolustaja lienee pakko hankkia tilalle, mutta en usko, että ykkösparin pakkia tarvitsisi hakea.

Jo useamman vuoden vaivannut ongelma oikealta laukovasta top-6 laiturista(OL) voitaisiin korvata jollakulla kaverilla, mutta toivon todella, ettei James Neal tai Troy Brouwer tapaukset uusiudu..

Samoin on mielenkiintoista miten tuo Core osasto muuttuu. En jaksa uskoa, että Gio on ainoa muutos runkopelaajissa.

Joka tapauksessa on mielenkiintoinen viikko tähän keskikesään, kun varmasti Seattlen valinnat ja jatkokaupat liikuttavat pelaajia tavallista enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kapteeni sitten odotetusti poimittiin. Yksi kaikkien aikojen parhaista Flames-pelaajista on siis ainakin toistaiseksi poistunut, mutta mielestäni juuri nyt oli oikea aika sille. Palkkakattotilan lisäksi odotan erittäin suurella mielenkiinnolla, että miten Hanifin ja Andersson reagoivat tähän. Mielestäni kummastakaan ei olla vielä saatu irti läheskään kaikkea sitä potentiaalia ja nyt sitten olisi se ykköspakin paikka vapaana.

Jos nyt mietitään tulevaa kapteenia, niin ennen viime kautta pidin aika selvänä, että valinta osuisi Tkachukiin. Viime kausi meni kuitenkin pelillisesti aika vaisusti ja sitten siihen vielä lisäksi ne pukukoppi- ja Blues-huhut, niin ei oikein tiedä mitä ajatella. Ehkä ensi kausi mennään ilman kapteenia.

Joo, vaihteeksi olisi taas tarvetta oikean puolen top-6 laiturille. Zach Hyman on pyörinyt joissakin spekulaatioissa ja olisikin varmasti aika sopiva pelaaja siihen rooliin. Ongelma vaan on se, että tulee/tullee saamaan niin ison sopparin, että Brouwer 3.0 haisee kilometrin päähän.

Yleensä noista Tren kaupoista ei vuoda etukäteen mitään tietoa eli sieltä voi tulla lähes mitä vaan. Ihan sama silti että kuka lähtee jos vaan joukkue vahvistuu samalla.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyllähän Giordanon lähdön myötä Milan Lucic pitäisi olla itsestäänselvä valinta kapteeniksi. Flames-taustaa ei tietty montaa kautta vielä ole, muttei tämä ennenkään ole varsinainen este ollut. Liideripersoona ja edelleen huima pelimies.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Haikeat fiilikset, vaikkei tämä yllätyksenä tullutkaan. Hyvä, ettei Treliving ruvennut tässä kohtaa maksamaan liikoja, mitä Giordanon pitäminen Flamesissa olisi kaiketi vaatinut. Iginlan ja Giordanon kipparoimat ajat ovat nyt takana, ja uusi aika koittaa. Seattle on aika lailla väkisin sympaattinen nippu nyt, kun #5 menee johtamaan uusimman NHL-seuran alkutaivalta. Hieno pelaaja ja johtaja, ja todella oudolta tuntui nähdä Gio eri paidassa.


Jännityksellä odotetaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Flames on ilmeisesti yksi joukkueista, joka on kiinnostunut Coyotesin Christian Dvorakista, joka muistetaan London Knights -ajoilta Tkachukin ja Marnerin ketjukaverina. Voi olla ihan mahdollinenkin, koska Trelivingillä ja Maloneylla on aika vahva historia Coyotesista. Jotain huhua oli myös liikkeellä, että Seattlen poimima Tyler Pitlick kiinnostaisi Calgarya, mutta selvinnee seuraavan vuorokauden aikana sen kohtalo.

Mitä tulee seuraavan kapteenin valintaan, niin viime kaudella A-kirjainta kantoivat Backlund, Monahan ja Tkachuk, ja siihen sitten vielä Lucicin leadership päälle... Riippuu varmasti aika paljon siitä, mitä nyt kesällä tapahtuu, ja sen perusteella sitten päätökset. Cappitilaa on nyt auki, ja katsotaan, mitä Tre keksii. Toivotaan mieluummin treidejä kuin UFA-signauksia, koska niistä on GM:llä parempi hit rate.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Jotain huhua oli myös liikkeellä, että Seattlen poimima Tyler Pitlick kiinnostaisi Calgarya, mutta selvinnee seuraavan vuorokauden aikana sen kohtalo.
Näin saatiin olla osana Krakenin historian ekaa treidiä, kun Pitlick tulee Calgaryyn, ja vaihdossa lähti 4th rounder vuoden 2022 draftiin. Tämä ei mikään jättikauppa ollut, mutta ihan järkikauppa mielestäni. Saatiin yksi rightin kaveri sisään, joka pystyy alivoimapelaamiseen, ja silloin tällöin räppää jokusen maalin ihan kohtuullisella rannelaukauksella. Voi varmaan jossitella, että olisiko UFA-markkinoilta löytynyt samanveroinen nimi ilman, että olisi jouduttu yhtä pickiä tuhlaamaan, mutta nyt saatiin ainakin pelaaja, joka haluttiin (kaiketi jo ennen Krakenin valintaa Arizonasta siellä oltiin sovittu, että jos poimitte tämän pelaajan, niin saatte täältä 4th rounderin tjsp.). Pakko ainakin uskoa, että Pitlick on upgrade viime kauden UFA-hakuihin Nordström, Simon, Leivo, joka ei paljoa vaadi.

Sitten odotellaan isompia liikkeitä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Giordanon poislähtö on minulle viesti siitä, että Flames on menossa rebuildiin.

Niin isoa linnakketta tuo pystyssä piteli, ettei siihen pysty kukaan muu, jos ei sieltä Dougie Hamilton tilalle tule.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Giordanon poislähtö on minulle viesti siitä, että Flames on menossa rebuildiin.

Niin isoa linnakketta tuo pystyssä piteli, ettei siihen pysty kukaan muu, jos ei sieltä Dougie Hamilton tilalle tule.

Samaa mieltä. Jossei rebuild, niin vähintään jonkin sortin retool, jossa tavoitteena on ennemmin nuorentaa joukkuetta kuin hankkia jotain hieman kokeneempia hyviä pelimiehiä sillä taka-ajatuksella, että josko se tällä vanhan keiton lämmittämisellä vielä lähtisi. Tarkoittaa käytännössä katsottuna erityisesti sitä, että jos tulee näiden core-pelaajien kohdalla tietoon a) haluttomuutta tehdä jatkopahvia tai b) vahvaa kiinnostusta muilta joukkueilta joihinkin pelaajiin, niin treidit sitten sillä mentaliteetilla, että vastine on mieluummin nuorta kaveria/prospektia/pickejä kuin näitä tarasenkoja (viitaten Bluesin ilmeiseen kiinnostukseen Matthew Tkachukia kohtaan). Sellaisissa siirroissa ei vaan ole yksinkertaisesti järkeä tämän hetken Flamesin osalta. Samaan syssyyn pitää myös todeta, että olen todella hämmentynyt, jos kukaan kolmikosta Gaudreau-Monahan-Tkachuk ei ole liikkunut vuoden sisällä tästä viestistä.

Ja mitä tulee Dougie Hamiltoniin, niin eiköhän se kortti ole jo Calgaryssä käännetty. Ihan hyvin se lähti vielä Hurricanessa toimimaan, mutta saa omasta puolestani mennä muualle (vaikkakin on fakta, että Flamesin tämän hetken alakertaan tarvittaisiin ehkäpä eniten kiekollista osaamista ykkösyv-pyörittäjän paikalle jne.). Sellaisessa risteyksessä tässä nyt ollaan, että Trelivingin pallia myöten tulevat päätökset ratkaisevat lähivuosien suuntaa. Tuolla toisella foorumilla oli äänestystä Flamesin seuraavasta kapteenista, niin senkin tämänhetkiset tulokset kertovat siitä, että usvaista ja sumuista säätä on tällä hetkellä tarjolla: "No captain: 33,2%", "Milan Lucic: 18,8%", "Matthew Tkachuk: 17,9%", "Mikael Backlund: 10,8%", "Chris Tanev: 8,5%", "Elias Lindholm: 4,5%", "Sean Monahan: 4,5%", "Andrew Mangiapane: 1,8%" (muita äänestysvaihtoehtoja ei ollut).
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Oma lukunsa tuohon on vielä päävalmentajan ilmeinen tyyli suosia veteraanipelaajia nuorten ohi..
Jotenkin tuntuu, että kokonaisuus ei ole kovin selkeä.
Ensi kaudella taas identiteettiä etsien... :/
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Alkuun vähän ihmetytti tuo Pitlickin hankinta, kun siinä käytettiin tuonkin verran cap-tilaa. Nyt kun on tutustunut vähän paremmin pelaajaan, niin kuitenkin varmaan ihan ok kokeilu. Taitaa olla enemmän Bennett/Hathaway kuin Simon/Leivo tyylinen pelaaja ja sellaiselle tyypille nyt on aina käyttöä. Kätisyys ja ihan hyvän oloinen laukaus, niin voi saada myös 2-ylivoimasta roolia. Vaikuttaisi ainakin vähän normaalia paremmalta arvalta ja hinta ei ainakaan ollut paha.

En tiedä sen tarkemmin Flyersin tilanteesta, mutta tuosta Ghostin ulostamisesta lähtien ajatuksissa on taas pyörinyt Gaudreau+Flyers. En vaan edelleenkään jaksa uskoa, että Gaudreau olisi oikeasti laittamassa nimeään jatkosoppariin ja muutaman päivän sisällä pitäisi tehdä isoja ratkaisuja. Mutta katsotaan mitä tapahtuu.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames


Matthew "The Bison" Coronatoon kohdistui Flamesin ensimmäinen valinta draftissa. Tällä kertaa ei treidailtu varausvuoroissa alaspäin, kuten tehtiin viime vuonna jopa kahdesti, ja vuonna 2020 kertaalleen, vaan poimittiin Coronato pois kuleksimasta. Jos katsotaan, millainen prospekti Coronato on, niin eipä tämän tyylinen valinta mitenkään yllätyksenä tullut. Kuten Pelletierin ja Zaryn, niin myös Coronaton kohdalla pelaajasta paistaa "high compete level", kova treeni-into ja johtajuuselementit, joita Flames tuntuu draftattavissa prospekteissa arvostavan erityisen korkealle (myös Treliving puhui pressissä juuri tästä). Coronato ei varsinaisesti näytä miltään kaikkein näppäräkätisimmältä pelaajalta, mutta kaveri painelee sinne sota-alueelle pelkäämättä kohtuu hyvällä liikkeellä ja pelisilmällä, jonka kautta viime kaudenkin saldoksi tuli 59 peliin peräti 57 maalia. Tämän myötä Coronatoa pidetäänkin tämän draftin yhtenä parhaista maalintekijöistä. Treliving korosti pressissä, että Coronatossa ei vakuuta pelkkä maalimäärä, vaan tapa, miten, ja missä tilanteissa hän noita maaleja pystyy tekemään, viitaten juuri tuohon pelkäämättömään ja ennakkoluulottomaan pelityyliin, vapaan tilan löytämiseen ja tietenkin laadukkaaseen laukaukseen. Nämä maalit syntyi toki USHL:ssä, joten Coronatolla on vielä todistettavaa, että pystyy viemään tämän tehokkuuden ensi kaudella NCAA:n Harvard Universityyn, jossa Coronato tulee aika varmasti viettämään ainakin pari kautta ennen kuin aika on kypsä hypätä Calgaryn systeemiin. Coronato pelasi Chicago Steelissa sekä yli- ja alivoimaa, ja häntä pidetäänkin kokonaisvaltaisesti aika hyvänä pakettina. Hän on pelannut urallaan eniten sentterinä, mutta Chicagossa pääasiassa laiturina.

Koska Coronato on college-pelaaja, niin tämä tietenkin herättää hieman kysymyksiä siitä, tuleeko kaveri signaamaan Calgaryyn (Adam Fox yhtenä varoittavana esimerkkinä, tosin sen osalta Flames onneksi sai tehtyä peliliikkeet ajoissa siinä kaupassa, jossa Hanifin ja Lindholm tuli Calgaryyn). Treliving sanoi pressissä tähän liittyen aika perusjargonit, miten riski on aina olemassa, mutta samalla pitää valita heidän mielestään paras vapaana oleva pelaaja, ja että "kotiläksyt" on tehty, ja Coronaton kanssa on viimeisen parin viikon aikana oltu toki yhteydessä.

Tykkään ensivaikutelman perusteella varauksesta. Lienee nyky-Flames-pelaajista lähimpänä Andrew Mangiapanea pelityyliltään. Skouttausraporteissa häntä on verrattu pelityyliltään mm. Brayden Pointiin. Toivotaan, ettei päätä yliopistomatkan varrella, että haluaakin pelata New Yorkissa, kuten noilla Harvardin pojilla on ollut tapana... Noh, ainakin tuossa tuoreimmassa haastattelussa oli vahvoja haluja pukea liekkipaitaa päälle tulevaisuudessa (on muuten kohtuullisen pölvästi tuo Eric Francis, joka tuossakin klipissä oli haastattelijana), ja ikinä ei ole käynyt NHL:n historiassa niin, että ekalla kierroksella kanadalaiseen joukkueeseen draftattu yliopistopelaaja olisi ollut sen koko neljä vuotta yliopistossa ja odottanut pääsyä vapaaksi agentiksi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Muita varauksia:

2nd round, #45: LW William Strömgren: Isokokoinen ruotsalainen, rungoltaan vielä aikamoinen raakile (191 cm, 80 kg). Strömgrenin vahvuuksiin kuuluu paketti speed-skill-size sekä hyvä laukaus. Corey Pronmanin draftirankingeissa Strömgren oli parhaimmillaan maaliskuun katsauksessa sijalla 19. Tässä maaliskuun katsauksessa Pronman kehuu etenkin Strömgrenin luisteluvoimaa ja käsiä (ja tämän kautta play driving -kykyä tuoda kiekkoa omista hyökkäyspäähän). Voimahyökkääjätyylinen pelaaja hän ei ole, eikä ole saanut alivoimavastuuta, mutta tosiaan vahvuudet löytyy kiekolliselta puolelta. U18-kisojen jälkeen Pronman tiputti Strömgrenin rankingia johtuen siitä, ettei Strömgrenin pelikäsitys/pelintekotaidot vakuuttaneet häntä nuorten kisojen perusteella. NHL:n draftipaneeli ainakin kehui hyväksi poiminnaksi tuohon väliin, mutta aika raakile tässä kohtaa (esimerkiksi ensimmäisenä varattu Coronato on 12 cm lyhyempi, mutta 3 kg painavampi EP:n mukaan). Kuulostaa köyhän miehen Mikko Rantaselta tai sitten joltain joecolbornelta (skouttausraporteissa verrokeiksi on kaivettu mm. Chris Kreider, Joel Armia ja Benoit Pouliot). Syntyjään Örnsköldsvikista, josta NHL:ään on aikoinaan ponnistanut mm. Peter Forsberg, Markus Näslund, Sedinin veljekset. Victor Hedman sekä Victor Olofsson.

3rd round, #77: C Cole Huckins: QMJHL:ssä pari kautta pelannut isokokoinen sentteri. Malonen kiekkosuvusta löytyy Huckinsin setää ja serkkua. Pelaajana Huckinsia pidetään hyvänä give-and-go -tilanteissa, sekä karvauspelaamisessa, koska häntä pidetään kohtuullisen hyvänä luistelijana ja mailankäyttäjänä kiekonriistotilanteissa ulottuvuutensa ansiosta. Ison kokonsa ansiosta hänen vahvuuksiin kuuluu myös kiekollinen peli ahtaassa tilassa (suurin osa Huckinsin tekemistä maaleista syntyi maalinedustalta viime kaudella). Kiekottoman pelin osalta Huckinsin vahvuudeksi kerrotaan aktiivinen, fyysinen peli kulmissa ja lähellä laitoja. Oman alueen puolustuspelaamisessa on nähty ongelmia, ja tämän kautta onkin spekuloitu, että Huckins saattaa olla kuitenkin laituri tulevaisuudessa. Luistelupuolelta kommentoidaan, että vaikka liike itsessään on suht vahvaa, niin ketteryys ja nopeat kääntymiset vaativat hiomista. Otti tehopisteissä mitattuna isohkon stepin kehityksessä viime kaudella Acadie-Bathurstin kakkossentterinä. Strömgrenin tavoin Huckinsin pelintekokyvyissä nähdään vielä kehitettävää, ja täten myös Huckinsia pidetään vielä melko raakileena. Pelaajaverrokeiksi oli soviteltu muun muassa Jason Chimeraa, ja Huckins projektoituu NHL-tasolle tässä kohtaa bottom-6-hyökkääjäksi.

3rd round, #89 D Cameron Whynot: Neal for Lucic, why not? Eli tuosta Looch-Neal -treidistä saatu alun perin Oilersin omistuksessa ollut varausvuoro lähetettiin treidillä Kingsille, ja paluupostissa saatiin tämä vuoro, sekä ylimääräinen kuutoskierroksen varausvuoro #168. Valinta kohdistui lopulta Whynotiin, joka oli täten Flamesin ensimmäinen pakkipoiminta tässä varaustilaisuudessa. Whynotilla on mahtavan sukunimen ohella takana pari kautta QMJHL:n Halifaxissa, ja Huckinsin tavoin otti aika selvän stepin pisteiden valossa ensimmäisestä kaudesta. Whynotin ehdottomasti suurimpana vahvuutena pidetään luistelukykyä, joka on sulavaa, nopeaa ja kaunista. Kiekko pysyy myös matkassa, ja pää ja katse on koko ajan ylhäällä, eikä kiekossa. Tämän kautta toisena vahvuutena pidetään Whynotin syöttötaitoa ja malttia odottaa syöttölinjojen avautumista. Eli kiekoton pelaaminen ei jää liikkeestä kiinni. Olisi todennäköisesti tehnyt vielä enemmän pisteitä, jos Justin Barron ei olisi ollut Mooseheadsin selkeänä ykköspakkina edellä. Puhtaasti kiekollisten kykyjen puolesta Whynotilla nähdään TOP4-2way -pakin potentiaali ja aika korkeakin upside, mutta tarvitsee vielä lihaa luiden ympärille, jonka kautta pärjäisi kaksinkamppailutilanteissa paremmin. Reilu viikko sitten Flamesin kotisivuille tulleessa "potential later round gems -jutussa Whynot oli yksi seitsemästä esiin nostetuista pakeista. Tässä varauksessa on aika paljon samankaltaisuuksia viime vuonna tehdyn Jérémy Poirierin poiminnan kanssa, ja jos tuosta luistelupuolen kehumisesta joku tulee mieleen, niin TJ Brodie. Jos murtautuu joskus Flamesiin asti, niin sukunimen puolesta voi laittaa paidan saman tien tilaukseen.

5th round, #141 D Cole Jordan: Loikka WHL:n puolelle, ja sieltä ensimmäinen pelaaja, ja Flamesin toinen pakkivaraus. Flamesin teemana oli selvästi draftata hyviä luistelijoita - Jordanin kohdalla puhutaan, että hän olisi yksi koko draftin parhaista luistimilla. Jordanistakin sanotaan, että hän otti aika hyviä steppejä eteenpäin toisella Kanadan junnuliigakaudellaan. Kaikista draftirankingeista Jordan oli EliteProspectsin draft guidessa pienimmällä numerolla (#36), joka taisi perustua Jordanin hyvän luistelutaidon ja koon lisäksi kehuihin siihen liittyen, mitä edistyneet tilastot hänestä sanovat. Vahvuudet ilmeisesti myös suunnanmuutospelissä ja kiekon ylöstuonnissa/avaamisessa.

6th round, #168 LW Jack Beck: Alaspäin treidaamisesta saatu lisävuoro. Beck on OHL-kavereita, ja niitä kavereita, jotka eivät viime kaudella pelanneet yhtään. Täten kaverista ei ole yhtään tuoretta tietoa, mutta debytoi tosiaan 16-vuotiaana Ottawa 67's:n paidassa OHL-uransa. Jossain myös kehuttiin hyväksi kahden suunnan pelaajaksi ja luistelijaksi, mutta aika usvaista tässä kohtaa. Tällainen twiitti tuli vastaan:


6th round, #173 LW Lucas Ciona: WHL/AJHL-taustan viime kaudelta omaava isohkokokoinen laituri. Ei tainnut oikein missään rankingeissa olla varattavien joukossa, joten aika vähän on tästäkään kaverista tietoa. Jostain Twitteristä luin, että olisi joku vähän ilkeämpi pelaaja, joka ei osaa luistella. Oli kuulemma joukkueensa vahvin ukko, ja pelasi myös alivoimaa. Noiden perusteella ensivaikutelma on, että näistä kutoskierroksen varauksista tuo Beck on kiinnostavampi nimi seurata, ja tämä Ciona on joku täysi turhake, mutta annetaan nyt hänellekin mahdollisuus.

7th round, #205 Arseni Sergeev: Ja näin saatiin myös maalivahti kiinnitettyä draftin päätteeksi. Venäläiskassarilla on vyöllään pari vuotta jenkeissä, ja ensi vuonna alkaa pelit NCAA:ssa Connecticutissa. Sergeevia pidetään atleettisena veskarina, jolla on treenaamiseen hyvä asenne, ja muutenkin kuulemma hyvä äijä. Nykytrendin mukaisesti Sergeev on näitä isokokoisia veskareita, ja koska kaveri on venäläinen, niin nykytrendin mukaan tässä on seuraava Vasilevski. Because why not?

Kokonaisuudessaan draftista jäi ihan hyvä maku. Hauskana aspektina on seurata, miten nuo Neal-Lucic -treidin varausvuoron kautta tipahtaneet palikat lähtevät kehittymään.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Kiitos @Uniquewn draftin analyysistä.
Itse myös ihan tyytyväinen antiin. Prospect pool laajeni ja Coronato on mielenkiintoinen nimi seurata, samoin Beck.
Draft oli koronavuoden takia vaikea aloittaa, ym. pelaamattomuudet ja siksi on hankala sanoa toteuttiko Tre mantraansa varata paras mahdollinen pelaaja pelipaikasta riippumatta.

Nyt jäädään mielenkiinnolla odottamaan vapaita agentteja ja pelaajakauppoja. Joukkue tarvitsee vielä ehkä sentteri ja RW osastolle vahvistusta ja top-4 pakin.
Top-4 pakkeja hakee moni joukkue ja siksi pelottaa, että niistä maksetaan pian ylihintaa... Onneksi ei ole pakko saada ykkösparin pakkia.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Draftin loputtua itselle jäi pettymyksen maku suuhun. Ilmeisesti Sutterin myötä preferoitiin kokoa suurimmassa osassa pikkejä. Coronato oli hyvä valinta ja aika varman oloisia varauksia suurin osa muistakin, mutta tarjolla olisi ollut ehkä isomman potentiaalin olevia riskejä. Suomalaisin lasein tietysti Aatu Räty oli napattavissa kakkoskierroksella. Conner Roulettea himoitsin myös kun hän tipahti kolmoskierrokselle ja oli vapaana molemmilla Calgaryn pikeillä…
Noh, selväähän se on että Calgary ei suomessa pelaaviin pelaajiin drafteissa koske, kun ei meidän maalla skouttejakaan taida kuin yksi Calgaryltä olla ja naapurimaassa taas skoutteja riittää. Eli ruotsalaisen valinta toisella kierroksella ei täten kyllä yllätä.
Tarkemmin nyt aamulla Calgaryn varauksiin tutustuttua, hiukan ehkä on postiivisempi fiilis varauksista ja eiköhän näistäkin joku NHL pelaaja nouse.
Kiitos @Uniquewn mukava lukea ihan suomeksikin näin kattavasti rakastamastamme joukkueesta.
Hyvä ketjun avaus ja draftin analyysi.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Sen verran hyvin nuo varaukset on jo käyty läpi, että turha niihin on yrittää mitään lisäillä. Kunhan vaan Coronato laittaa nimensä jossain vaiheessa soppariin, niin ihan hyvän oloisia varauksia.

Onhan tässä toki vielä reilusti aikaa, mutta odotin kyllä, että Tre olisi tehnyt tähän mennessä jo jotain liikkeitä. No, UFA-markkinoilta sitten Palmieri sisään viiden vuoden sopparilla, niin saadaan täytettyä Brouwerin ja Nealin jättämät aukot.

Onhan sekin toki mahdollista, että Flames on edelleen mukana Eichel-kisassa ja sen takia mitään muuta ei tapahdu. Sabres on pyytänyt ilmeisesti todella kovaa hintaa, mutta ainakin Reinhart lähti mielestäni selkeällä alihinnalla, joten saa nähdä putoaako pyyntihinta jossain vaiheessa.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Eichel on kyllä sellainen märkä uni ja Monahan olisi luultava vastine osaksi, kun antoivat jo yhden top-6 sentterin pois. Pelottaa ajatella mitä muuta pitäisi antaa mukana(Dube?, Zary?, Mangi?, Ykkösvarausvuoroa, ym...)
Mutta ensi kautta ajatellen: Canucks on hieman vahvistunut(olettaen, että RFA:t on signattu kauden alkuun mennessä), Vegas edelleen hyvä nippu, Arizona ja Kraken tässä vaiheessa vähän kysymysmerkkejä, Edmonton voi olla aiempaa tasaisemmin kahden hyökkäysketjun joukkue ja Kings ja Ducks enemmän rebuild osastoa.
Edelleen siis hyvät mahdollisuudet taistella suorasta playoffpaikasta, jos ei käy heikompien jengien kanssa kuin Ottawan kanssa viime talvena.

Ja pelkään juuri tuollaista Palmieri-diiliä myös... Trendi on Capin takia, että pidempiä soppareita=pienempi AAV...
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Edelleen siis hyvät mahdollisuudet taistella suorasta playoffpaikasta, jos ei käy heikompien jengien kanssa kuin Ottawan kanssa viime talvena.

Jos siis tarkoitat sitä, että tuo on mahdollista ilman mitään isompia muutoksia, niin olen kyllä samaa mieltä. Se on sitten eri asia, että onko se riittävä tavoite, että taistellaan pudotuspelipaikoista. Juuri tuo keskinkertaisuus on ollut joukkueen suurin ongelma. Ei olla tarpeeksi hyviä menemään edes pudotuspelien toiselle kierrokselle ja toisaalta sitten nuo varausvuorot eivät ole olleet tarpeeksi pienellä numerolla. Muutokset vaativat muutoksia.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Jos siis tarkoitat sitä, että tuo on mahdollista ilman mitään isompia muutoksia, niin olen kyllä samaa mieltä
Enemmän tarkoitin Tyynenmeren divarin heikkoa tasoa. Mutta siis juurikin niin, että isompia muutoksia pitää saada aikaan, että päästään tuosta keskinkertaisuudesta eroon.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Olisko tämän hetkinen rosteri suurinpiirtein näin?
Gaudreau - Lindholm - Tkachuk
Dube - Monahan - ?
Mangiapane - Backlund - ?
Lucic - ? - Pitlick
Ritchie
Hanifin - Tanev
Valimaki - Andersson
Mackey - Kylington

+Kakkosveskari
Näin katseltua kesäksi on vielä paljon tekemistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös