Mainos

Calgary Flames 2014–2015

  • 102 834
  • 316

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Aikamoista. Otteluketjun puolella tulikin jo pahasti hajoiltua tuota Flamesin pään hakkaamista seinään Oilersia vastaan. Peliä hallittiin kylläkin jo kaksi ekaa erää, mutta kovin väkinäistä puskemistahan se oli, ja Hudlerin sekä Glencrossin puuttumiset näkyi. Totesinkin toisen erän jälkeen, että mitä vittua Byron ja Bouma tekevät TOP6-hyökkääjinä. Vaikka loukkaantuneita muutama onkin, niin kyllähän etenkin Byronin paikka ykkösessä Gaudreaun ja Monahanin rinnalla oli todella kyseenalainen.

Noh, siinä tuli sitten vitutuspäissään nukahdettua toisen erän jälkeen. Aamulla, kun lähti sitten katsomaan, että kuinka kävi, niin 4-2 -voittohan sieltä taas väännettiin, kun maaginen kolmas erä toimi jälleen. Ja mitäköhän helevettiä?: Byronille merkitty avausmaali ja Boumalle 2. ja 4. Niinhän se haukkuminen sitten tuotti tulosta, vaikka toki esimerkiksi tuo Byronin maali oli enemmän Raymondin työnteon ansiota, sattui vaan osumaan matkalla Byroniin, ja näin 27 pelin kuiva kausi Byronilta poikki. Bouma tekikin sitten identtiset maalit, kun molemmissa yv-hyökkäyksissä kuvio päättyi Backlundin levitykseen Boumalle, joka veti etukulmasta kiekot reppuun Scrivensin jalkovälistä. Tärkeät pisteet, eipä tässä oikein muuta tarvitse todeta. Wolfilta aika hyvä debyytti, mitä nyt pari erää siis katsoin. Oli maalinedustalla jatkuvasti, ja kilautti tolppaankin lujan rannelaukauksen.

Jos ensi peliinkään ei Glencrossia ja Hudleria saada, niin Bärtschiä, Granlundia tai Poirieria rohkeasti TOP6:een kokeiluun ennen Byronia, tänks.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ensi yönä 4 pisteen peli liigan tämän hetken selkeesti fyysisintä joukkuetta Winnipegiä vastaan. Varmaan fiksu veto McGrattan ottaa kentälle yön koitokseen.
Winnipegin puolustus ollu surkeaa viimeisessä kolmessa koitoksessa joten mielenkiintoinen matsi tulossa. Winnipegillä heti b2b matsissa Vancouver joten viivan tuntumassa tärkeitä matseja alkuviikosta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Sanotaan nyt vähän myöhässä, että McGrattan on tosiaan AHL:ssä, koska mies ei millään mahdu NHL-rosteriin.

Sarjan paras vierasjoukkue Jets kaadettu tyylikkään esityksen jälkeen 5-2. Oli ehdottomasti kauden ehjimpiä 60-minuuttisia, vaikka toki pelin alkuun saatiin taas se perinteinen alkuvitutus näin Flames-fanina, kun taas kerran vastustaja iski pelin ensimmäisen maalin. Giordanon loistava avaus Jonesille pari minuuttia myöhemmin takasi kuitenkin tasatilanteen, kun Jonesin nosto meni kuin menikin maaliin asti. Siitä lähtien peli oli oikeastaan loppuun saakka lievästi Flamesin hallintaa, koska Calgary hallitsi kiekkoa enemmän ja sai jonkin verran enemmän tekopaikkoja. Jets oli lähellä mennä 2-1 -johtoon toisen erän alussa, kun Scheifele pääsi läpi ja nosti rystyltä ohi. Vastahyökkäyksestä Raymond näytti jalkanopeuttaan, ja viimeisteli Scheifelea paremmin. Siinä se pieni ero, ja Flames johdossa. Tämän jälkeen Jets ei oikeastaan päässyt oikein ollenkaan vaarallisille tonteille, ja kolmannessa erässä peli periaatteessa ratkesi Diazin ja Bolligin ensimmäisiin Flames-maaleihin.

Ennen peliä vähän epäilytti, että miten käy, kun Jets on siis pelannut todella vahvasti vieraissa tällä kaudella, ja lisäksi tärkeä 2-suunnan hyökkääjä Backlund oli sivussa. Joka tapauksessa todella kypsä esitys, ja elintärkeät 2 pistettä. Viikko takaperin Jets näytti varmalta playoff-jengiltä, ja piste-eroa taisi olla joku 8 pistettä. No, äkkiä tilanteet muuttuvat, sillä nyt piste-eroa on enää yksi pojo, ja Flamesilla on vielä yksi peli vähemmän pelattuna. Canucksilla on muutama matsi vähemmän pelattuna, ja Flames pisteen heitä edellä. Lisäksi piste-ero Sharksiin on enää kaksi pistettä, kun Oilers onnistui voittamaan haiparven rankeilla. Hyvältä näyttää, mutta tuleva viiden pelin putki on todella tärkeä, koska niitä päävastuksia on tässä vaiheessa kautta eniten vastassa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flames pelaa tällä hetkellä ehkäpä kauden parasta kiekkoa. Sharks poistui jälleen tappio niskassa Flamesia vastaan, kun tällä kertaa loppulukemat olivat 3-1. Sharksin kunnon maalipaikat oli oikeastaan laskettavissa yhden käden sormilla, niin kurinalaisesti Flames kykeni puolustamaan omaa maaliaan. Sharksin tähdet a la Thornton-Pavelski-Couture-Marleau jne. pystyttiin pimentämään oikeastaan täysin, ja oikeastaan Sharksin parhaimmistoksi sanoisin nuo pari nimettömämpää kaveria, mm. Nieto ja miksei myös Scott siihen nähden, miten kädetön pelaaja on kyseessä. Flames onnistui turhauttamaan mm. Pavelskin ja Hertlin turhiin jäähyihin, ja Thorntonkin oli ihan kassalla ajoittain Backlundin loistavan kahden suunnan pelaamisen ansiosta. Välillä Big Joe keskittyi tökkimään Backlundia, jonka hermokontrolli oli kuitenkin sitä, mitä piti, ja ruotsalainen keskittyi vain pelaamiseen.

Eka erä oli todella tarkkaa ja aika hidastempoista. Sharks tuli suht kovaa alkuun, ja Giordano saikin heti alkajaisiksi jäähyn, mutta sen jälkeen Flames otti peliä komentoonsa, vaikkei vielä ensimmäisessä erässä hirveämmin paikkoja tullut kumpaankaan päähän. Russellin päätin ottaa erityistarkkailuun pelin alussa, kun siellä esiteltiin miehen tilastoja: 1. blokkitilastossa, mutta 0 maalia 66 laukauksesta. Itse olen aina nähnyt Russellin sellaisena never give up -kahden suunnan puolustajana, joten sikäli blokkitilaston kärkipaikka ei ole yllättänyt, mutta nolla maalia kylläkin. No, toisen erän ja koko pelin ensimmäisestä maalista vastasi sitten juuri Russell, vihdoin ja viimein. Aloitus oli oikealta puolelta hyökkäyssiniseltä, josta Byron pinkoi tutulla nopeudellaan kiekkoon, ja antoi Russellille taakseen vetopaikan, josta Russell takoi pyörivään kiekkoon, 1-0. Russellilta aivan helvetin loistava peli kokonaisuudessaan. Ei hävinnyt varmaan yhtäkään kaksinkamppailua, voittaen mm. Thorntonin yhdessä taistelussa, ja blokkejakin tuli kolme. Oma *** olisi kyllä mennyt Russellille, sillä vaikka kolme tähteä napannut Hiller torjui jälleen hyvin, ei hänellä ollut hirveästi pahoja paikkoja siellä maalilla, mitään tietenkään ottamatta pois sveitsiläisen esityksestä.

Toinen Flamesin maali oli ykkösylivoiman käsialaa, kun pelin alun pimennossa ollut Gaudreau näytti, miten tuon kaltaiset kiekolliset selvänäkijät voivat astua esille koska vaan. Monahanilta syöttö haltuun, kiekko hyökkäysalueelle ja laidasta maalin kierto, josta loistosyöttö Hudlerin lapaan, ja tämä vetää kiekon Sharks-pakin kautta maaliin. Hetken päästä tästä Gaudreau näytti jälleen käsiään, kun hän sai jo Stalockin jäädytettyä, mutta pienestä kulmasta viimeistely tyhjiin ei onnistunut, vaan lievästi etukulmasta ohi. Sinettinä toiselle erälle saatiin vielä 3-0 -maali, kun Colborne tarjosi hyvin rystyllä Raymondille, joka latasi komean one-timerin riman kautta poikittaisliikkeeseen pakotetun Stalockin ohi. Toinen erä oli aika selvästi Flamesin heiniä, vaikka Hillerillä taisi yksi tai kaksi torjuntaa olla Stalockia enemmän.

Kolmas erä oli sitten aika safetyä Flamesin osalta, ja Sharks sai enemmän hyökkäysalueaikaa, vaikkakin huippupaikat jäivät tässäkin erässä tuota maalia lukuunottamatta ilmaantumatta. Scott kavensi 3-1:een, kun Sharks-pelaajan syöttö kimposi onnekkaasti Diazin mailasta suoraan Scottille, ja tästä oli helppo viimeistellä. Erän vaarallisin paikka taisi siunaantua Backlundille, joka pääsi puolen välin tuntumassa läpi, mutta Stalock otti hyvin kiinni. Loppukiriä ei siis Sharks oikein saanut aikaiseksi, kun ilman maalivahtia pelattaessa kiekko oli yhtä usein vierailijan, kuin kotijoukkueen päässä.

Nämä kaksi viime peliä ovat nostattaneet varmasti kaikkien Flames-fanien, niin minunkin, uskoa siitä, että playoffeihin voidaan hyvinkin päästä. Kurinalaisempaa joukkuetta saa hakemalla hakea, josta kertoo esimerkiksi se, että Flames on vähiten jäähyjä NHL:ssä ottanut jengi. Blokkitilastossakin taidetaan olla kakkosena ihan Habsin tuntumassa, ja mielestäni nämä kaksi tilastoa ovat ne, mitkä selittävät parhaiten Flamesin tämän kauden odotettua parempaa menestystä. Pakko vielä tämän kappaleen loppuun hypettää Giordanoa. Aivan käsittämättömän loistava johtaja. Viime yönä jäi ilman tehoja, mutta omassa päässä hän oli aivan loistava. En muista ikinä nähneeni Flamesissa yhtä hyvää puolustajaa. Kokeneemmat Flames-fanitkin joutuvat varmaan katsomaan jonnekin Al MaCinnisin ajoille saakka, sillä hetkeen ei tällaista liideriä ole Flames-alakerrassa ollut.

Sarjataulukossahan Flames on tällä hetkellä viidentenä(!). Toki siellä on Canucksilla kolme peliä vähemmän, mutta kyllähän tuo aika makialta näyttää tällä hetkellä. Tässä vielä alla sarjataulukko sen perusteella, että kuinka monta pistettä peliä kohti kukin jengi on saanut kasaan (suluissa PPG):

1. Nashville Predators (1,44)
2. Anaheim Ducks (1,41)
3. St. Louis Blues (1,40)
4. Chicago Blackhawks (1,25)
5. Vancouver Canucks (1,20)
6. Calgary Flames (1,17)
7. San Jose Sharks (1,17)
8. Winnipeg Jets (1,15)
-----------------------------------------
9. Minnesota Wild (1,08)
10. Dallas Stars (1,08)
11. Los Angeles Kings (1,08)
12. Colorado Avalanche (1,08)
13. Arizona Coyotes (0,86)
14. Edmonton Oilers (0,71)

1. Montreal Canadiens (1,34)
2. Detroit Red Wings (1,34)
3. Tampa Bay Lightning (1,33)
4. New York Rangers (1,31)
5. New York Islanders (1,30)
6. Pittsburgh Penguins (1,29)
7. Washington Capitals (1,22)
8. Boston Bruins (1,20)
-----------------------------------------
9. Florida Panthers (1,10)
10. Philadelphia Flyers (1,00)
11. Ottawa Senators (1,00)
12. New Jersey Devils (0,96)
13. Toronto Maple Leafs (0,92)
14. Columbus Blue Jackets (0,92)
15. Carolina Hurricanes (0,82)
16. Buffalo Sabres (0,65)

Periaatteessa siis tuossa on ihan kiva, miltei kymmenyksen PPG-ero ensimmäiseen playoff-viivan alapuolella olevaan jengiin, mutta kuten esimerkiksi Jetsiä (5 matsin tappioputki) katsoo, niin äkkiä nuo tilanteet muuttuu. Pe-la -yönä sitten Pensiä vastaan. Paha peli, nyt kun Malkin on siellä tervehtynyt myös kuntoon.

E: Eikö sitä Bouman taklausta löydy nyt mistään? Oli meinaan komea pommi Lancelta.
E2: http://video.flames.nhl.com/videocenter/console?id=743698 Tuossa miehen haastattelu, jossa näkyy myös tuo yksi miehen viime yön seitsemästä niitistä.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Pitkästä aikaa tappio, jossa ei seliteltävää ole. Pens oli parempi, kun Crosby ketjukavereineen oli ilmiliekeissä. Flamesin ainoa paikkoja jonkin verran luonut ketju oli Monahanin vitja, mutta Fleuryn nollaputki säilyi katkeamattomana, vaikka mm. Hudler sen olisi voinut katkoa takatolpilta Gaudreaun tarjoilusta. Toivotaan, että Pens ei sitten ensi yönä anna Canucksille parempia saumoja, vaikka nyt jo pahaa lupaa se, että Greiss aloittaa sen pelin...

Mielenkiintoista nähdä, onko Rämö vai Hiller ensi pelin aloittajana. Hillerin piikkiin ei voida maaleja laittaa, mutta aika paljon se tosiaan sylki jälleen reboundeja eteensä. Trade deadline lähestyy myös lähestymistään, ja kun kaukalon puolellakin panosta riittää, niin mielenkiintoisia tulevat viikot kyllä ovat.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Huono Pens-peli oli jätetty taakse, ja Sharksista otettiin jälleen voitto, tällä kertaa vieraissa! Tämä peli oli oikeastaan jatkumoa tuolle aikaisemmalle Sharks-pelille, sekä sitä edeltäneelle Jets-pelille, sillä otteet olivat jälleen tosi hyviä. Glencrossin paluu oli tervetullut asia, ja kokoonpanoon palannut Wolf oli myös erittäin hyvä piristysruiske. Ajoi pari kertaa äijää nurin, ja sai myös kiekon kanssa jotain aikaiseksi. Toi mielestäni pelaamisellaan enemmän lisäarvoa, kuin mitä esimerkiksi Bollig toisi. Toki nyt kun hyökkääjien osalta sairastupa on tyhjä, niin siellä saa Wolf kilpailla peliajasta sekä Bolligin, että Byronin kanssa, kun Raymond on esimerkiksi löytänyt taas hyvän vireen.

Raymond iskikin ottelun avausmaalin hienon yksilösuorituksen ja jalkanopeuden ansiosta. Loistava nousu laidasta keskelle, ja painava veto ohi Niemen. Ensimmäinen erä oli erittäin hyvä Flamesilta, paras vähään aikaan. Siellä oli komeaa pyöritystä ajoittain Sharksin puolustuspäässä, ja välillä kotiyleisö jopa buuasi omilleen, kun Flames pystyi hallitsemaan ensimmäistä erää. Sikäli siis ihan ansaittu johtomaali. Toisessa erässä Flames jatkoi hyvää kahden suunnan peliä, mitä nyt Sharks hiukan paransi omaa peliää. 2-0 -maalissa Bouma voitti Müllerin maalinedustatilanteessa, ja toimitti Giordanon vedon reboundin varmasti sisään. Flames pystyi maalin jälkeen pitämään puolustuksen tiiviinä, ja huomion arvoista verrattuna huonompaan Pens-peliin oli se, että jälleen siellä blokittiin vetoja. Tyylikkäimmät blokit viime yönä ottivat tietenkin Bouma ja Russell, jotka molemmat heittäytyivät aika kriittisissä paikoissa Burnsin pommien eteen. Pelin ainoa kauneusvirhe sattui ihan toisen erän lopussa, kun kellossa oli reilu kolme sekuntia, ja aloitus puolustuspäädystä. Monahan veti aloituksen aika tasoihin, mutta jotenkin Giordano ei saanut kiekkoa, joka pelattiin lopulta viivalle Burnsin lapaan, jonka pommi meni etuyläkulmaan, ja näin kaikin puolin vittumainen pukukoppimaali Sharksille.

Kolmannen erän alku oli kuitenkin Flamesilta vahvaa pelaamista, ja koko pelin vahvasti pelannut Bouma olikin lähellä 1-3 -maalia Monahanin syötöstä. Maila poikki ja kiekko tolppaan, joten lähellä, muttei kuitenkaan. Hetken päästä tästä Monahan ja Gaudreau olivat 2vs1:ssä, ja Monahan siitä tarjoili Johnny Hockeylle paikkaa, mutta Niemi torjui. Gaudreaulta tuli oikeastaan läpi pelin vähän tuollaisia turhan hienoja yrityksiä, mielestäni useimmissa tilanteissa olisi pitänyt vaan tehdä yksinkertaisempi ja nopeampi ratkaisu. Joka tapauksessa paikkoja siunaantui hyvin, joten se on positiivista hänen pelaamisessaan. Lopulta mies itse sitten alustikin tuon tärkeän ylivoimamaalin, kun Wideman piti hyvin viivan kiinni ja toimitti kiekon Gaudreaulle maalin kulmalle, josta kiekko nopeasti tutkapari Hudlerille ja varma kaappi, 1-3. Tämän jälkeen Sharks yritti kaventaa ja hallitsi kiekkoa jossain määrin, mutta Flamesin paletti pysyi todella hyvin kasassa, ja kun Niemi otettiin maalilta pois, niin ei mennyt kauaa, kun Jones löi kiekon tyhjiin, ja loppulukemat 1-4. Flames jatkaa samalla liigan selkeästi parhaana 3. erän joukkueena: Eniten tehtyjä ja vähiten päästettyjä kertoo jo aika paljon siitä, miten homma on läpi kauden toiminut viimeisissä erissä. Luonnollisesti myös 3. erän maaliero on varsin hurjaa luokkaa, muistaakseni +30 maalia.

Hiller oli jälleen vahva maalilla, eikä kiekkokaan pomppinut välttämättä niin paljoa, kuin yleensä. Oli muuten huvittava hetki yöllä, kun allekirjoittanut näki unta siitä, että Hiller ja 2. kierroksen varausvuoro olisi treidattu Sharksiin, vastalahjana Stalock + 1. kierroksen pick. Peliä kun heräsi aamulla katsomaan, niin en ollut ihan varma, että oliko unta vai ei, mutta kun Gamecenterin avasi, niin siellähän se Hiller oli Flames-nuttu päällä. Ja hyvä niin, sillä tällä hetkellä sveitsiläinen on hyvässä iskussa. Montaa muutakin ukkoa voi viime yöltä kehua, etunenässä Bouma, Wolf ja Russell miellyttivät omaa silmääni erittäin paljon. Russell näköjään valittiin myös ottelun kakkostähdeksi, ja peukkua pitää kyllä tälle valinnalle antaa, sillä kiekottomassa pelissä Russell on omassa päässä ihan timanttinen.

Tästä on hyvä jatkaa Kingsin vieraaksi, joka siis käydään Suomen aikaa to-pe -yönä. Kings on taas voittanut pari peliä ja osoittanut jonkinlaisia heräämisen merkkejä (ehkä), joten luultavasti vähän vaikeampi peli taas tulossa. Toisaalta peli on juuri nyt hyvin uomissaan Flamesilla, ja sairastupakin suht tyhjä, joten sikäli voi olla aika luottavaisinkin mielin.

Playoff-taistelun suhteen tilanne taitaa tällä hetkellä olla se, että Jets, Flames, Sharks ja Canucks yrittävät pysytellä auringossa, kun taas viivan alta kovimmin näitä jahtaavat Wild sekä Kings. Starsiin ja Avalancheen en jaksa enää uskoa, joten Flamesin päävastustajia tällä hetkellä omissa papereissani on viisikko Jets, Sharks, Canucks, Wild & Kings. Ensi yönä on esimerkiksi Jetsin ja Wildin välinen vääntö, joten toivottavasti ei ainakaan jatkoajalle mene. Jos katsoo joukkueiden otteluohjelmaa 5 matsin aikavälillä, niin tilanne on tämä:

Flames:

Kings (V)
Canucks (K)
Bruins (K)
Wild (K)
Ducks (K)

Jets:

Wild (K)
Predators (V)
Red Wings (V)
Oilers (K)
Capitals (V)

Sharks:

Capitals (K)
Coyotes (V)
Lightning (K)
Predators (V)
Stars (V)

Canucks:

Blackhawks (V)
Bruins (K)
Flames (V)
Wild (K)
Rangers (V)

Wild:

Jets (V)
Panthers (K)
Hurricanes (K)
Canucks (V)
Flames (V)

Kings:

Flames (K)
Capitals (K)
Lightning (K)
Avalanche (V)
Sharks (V)

Jos noista pitää jotain arviota heittää, niin Flamesillä ja Wildilla on eniten pelejä näitä päävastustajia vastaan, mutta samalla Wildillä on kyllä inan helpompi ohjelma. Kovana kotijoukkueena Wildin luulisi ottavan Panthersia ja Canesia vastaan runsaasti pisteitä. Flamesin osalta tuleva viiden pelin sykli on ehkäpä haastavin näistä listatuista jengeistä, mutta toisaalta 4/5 peleistä ovat kotijäällä. Huomionarvoista on myös se, että Sharks ei näitä jengejä vastaan tule seuraavan viiden pelin aikana kohtaamaan. Kingsin uskon ottavan hyvin pisteitä seuraavasta kolmesta kotipelistä, koska Staplesissa homma on toiminut tällä kaudella paljon vieraskaukaloita paremmin. Toisaalta Kings jos joku on ollut vaikea arvioitava tällä kaudella pelin ailahtelevaisuuden takia, mutta rosterin pitäisi vaan olla nykytilaa kovempi. Mutta joo, kuntopuntaria kun katsoo, niin Flames on kyllä näistä Wildin jälkeen ylimpänä, ja tämä puhuu sen puolesta, että peli on ollut erittäin hyvää viime ajat. Jos nyt tuosta seuraavasta viidestä pelistä voitettaisiin vaikkapa kolme, niin mieluiten sitten voitot juuri Kingsistä, Canucksista ja Wildistä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tilanne näyttää tällä hetkellä aika hyvältä. Toki joukkue on pelannut reilusti yli ennakko-odotusten, joten todennäköisempää on jäädä taas niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Joka tapauksessa kausi on mennyt hyvin ja joukkueen runko alkaa muodostua hyväksi pohjaksi tulevaisuutta ajatellen. Puolustus kaipaisi kipeästi pari parempaa pelaajaa ja mielelläni näkisin hyökkäyksessä jonkun paremman ykköshyökkääjän, mutta muuten tilanne on ihan hyvässä tilassa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Los Angeles käytti siekailemattomasti hyväkseen kokoetua ja löysää tuomari linjaa joka antoi pelata kuin ennen Lock out seasonia. Toivottavasti seuraavaan peliin Kingsejä vastaan Flames nostaa Gilliesin ja McGrattan tuomaan kuria ja järjestystä. Pelihän on sopivasti runkosarjan lopussa, Flamesin kauden toiseksi viimeinen peli, siinä joko flames on menettänyt pleijari mahdollisuuudet tai vaikka haetaan asetelmia Playoffseja varten.

Pelin voittajastahan ei juurikaan ollut epäselvyyttä, kun ei Flames päässyt käyttämään nopeutta hyväkseen, muutenkin Kings pelasi todellakin kuin Stanley Cup voittaja. Mielenkiintoista saavatko samanlaisen henkisen latauksen useampaan loppukauden otteluun, tuollaista latausta ei vaan mikään joukkue pysty pitämään pitkään.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Runkomiehiin lisäisin vielä Jiri Hudlerin. Toista kautta putkeen vetelee Flamesin tehokkaimpana hyökkääjänä ja on mielestäni aiempaan verrattuna monipuolisempi pelaaja. Prospect poolista sen verran mainitsisin, että hockeysfuture.com rankkasi Flamesin prospectit heti toiseksi Sabresin jälkeen ja vaikkei nyt erinomainen pool olisi niin ainakin todella hyvä koko liigan mittapuulla. Hyökkäyspainotteinenhan se on ja puolustuksesta puuttuvat ykköskorin lupaukset, mutta vielähän noita ehtii varailla. Tämän vuoden draftissa puolustajalupauksen varaaminen voisi olla Flamesille hyvä kohde etenkin, kun top-10 varausta ei ole tulossa.

Omasta mielestäni Flames ei ole tahallaan mennyt häviämään, vaan alas ikään kuin ajauduttiin. Iginla ei varmastikaan olisi tehnyt jatkosopimusta joukkueeseen ja en usko, että Bouwmeester olisi myöskään tehnyt jatkosopparia Flamesiin. Joukkue epäonnistui pahasti työsulun lyhentämällä kaudella isoista panostuksista huolimatta ja oli jo pakko tehdä muutoksia (Toki Sabresilla oli myös samankaltainen tilanne, kun edellinen runkomiehistö epäonnistui). Vaikkei nykyinen joukkue ole vielä "valmis" ja aukkokohtia löytyy, niin silti parin vuoden rämpimisen jälkeen näin kannattajana on ihan kiva seurata kilpailukykyistä joukkuetta. Flamesin joukkueen ikärakenne on aika nuori ja mita vain voi tapahtua tulevina vuosina. Lisäksi tämä nykyinen joukkue on pitkälti edellisen GM:n Jay Feasterin kasaama ja jotkut pelaajat ovat myös edeltäjän Darryl Sutterin hankintoja. Odotellaan, kun nykyinen GM Treiliving pääsee oman leimansa joukkueeseen painamaan. Omasta mielestäni Flamesin suunta on silti oikea on olen siihen ihan tyytyväinen.

Hyvää tekstiä. Tuohon rungon lisäksi vielä mainitsisin: Bouma, Colborne, Jooris, Raymond, Backlund, Granlund ja Wolf. Ei sillä vielä Stanley Cupia tavoitella, mutta pudotuspelipaikkaa kuitenkin. Maalivahdeista voi sanoa, että Hiller ja Rämö eivät riitä menestykseen, Ortio sitten on vielä näkemättä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Viikonloppu ollut enemmän tai vähemmän kiireinen, joten eipä tullut Kings-pelistä kirjoiteltua mitään. Jos siitä nyt lyhyesti jotain sanoo, niin siinä kyllä Kings oli enemmän se viime kauden jengi, kuin aikaisemmissa keskinäisissä tällä kaudella. Hallitsi käytännössä täysin koko peliä, ja voitti kyllä ansaitusti.

Kings ja Wild ovat kovassa vireessä, joten Flamesin pitää myös olla. Viime yönä olikin tärkeä hegemoniamatsi Canucksia vastaan, ja ansaittu voitto sieltä irtosi. Nucksin tekemät maalit olivat mielestäni varsin halpoja ja turhia antaa. Ensimmäisen, Keninsin vedon, voi Rämö ottaa täysin piikkiinsä. Tuolta etäisyydeltä tuollainen veto, ja etukulmaan, pitäisi ottaa kiinni. Toisessa maalissa sitten siellä taisi Brodie vähän ylihyökätä, ja turha 2vs1-hyökkäys päättyi Nucksin tasoitusmaaliin.

Flames oli läpi pelin omasta mielestäni enemmän kuskin paikalla kuin Nucks, ja Miller seisoi ajoittain aika rajustikin päällään (mm. yksi neloistorjunta Flames-härdellin lopputulemana). Lopulta sitten ykkösketju takoi pari kaappia, kun Monahan oli ensin terävänä Gaudreaun yrityksen reboundissa, ja toinen maali oli helvetin hieno yhteistyökaappi Hudlerin kanssa synnytettynä. Bouman voittomaali oli Flamesin kovinta duunia paiskivan ketjun pelin palkinto, hienoa peliä koko ketjulta läpi matsin.

Suurin onnistuja on helppo nimetä: Monahan. Pari maalia, eikä hattutemppukaan ollut kaukana. Loistavaa pelisilmää molemmissa illan maaleissa, joka on sitä Monahania itseään. Bouma oli ehdottomasti näkyvä äijä myös voittomaalin lisäksi. Pelin lopussa oli tietenkin raatamassa omassa päässä Canucksin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Pari minuuttia ennen loppua viivalta lähti Nucks-pakilta painava laukaus, joka olisi hyvinkin saattanut painua Flames-maaliin ilman Bouman "hanskatorjuntaa". Kiekko taisi osua pikkusormeen, josta se muutti tarpeeksi suuntaa. Bouma tämän seurauksena vähän irvisteli, ja Nucksin aikalisällä siinä ihmeteltiin miehen käden kuntoa. Noh, viimeiseen vaihtoon tästä tällistä huolimatta kentälle tappelemaan voitto kotiin. Hieno mies.

Ensi peliin Bruinsia vastaan voisi taas päästää Wolf irti, vaikka tuohon Byronin paikalle. Erittäin hyvän maun jätti saksalainen kahdesta ekasta NHL-pelistään, joten toivoisin miestä uudelleen kehiin. Mielenkiintoista on nähdä myös Flamesin pelaava veskari Bruinsia vastaan. Rämö sen mielestäni ansaitsee, koska torjui voiton, ja ratkaisuhetkillä oli todella hyvä, vaikka se eka maali oli siis miehen moka. Mikäli Hiller on maalissa, niin se kyllä puhuu sen puolesta, että valmennusporras suosii Hilleriä, mutta katsotaan tuota lähempänä.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Surullinen päivä Flames fanille, RIP Steve Montador.
Jatkoaikamaali Sharksien verkkoon konferenssi finaaleissa 2004, on jotain joka pistää jokaisella Flames fanilla palan kurkkuun.


Toronto ketjussa oli näköjään pitkät keskustelut Calgaryn Rebuildistä, en enää jatka sinne, vaan kirjoittelen tänne omat mietteeni asiasta.
- En näe että rebuild alkoi liian myöhään tai pelaajien arvoa hukattiin. Jos joukkueessa on Kipper, Iginla, Bouwmeester ja kump. niin silloin pitää yrittää menestyä.

- Ongelmat alkoivat jo Sutter loppuaikoina kun hän yritti väkisin menestyä, Phaneuf kauppa oli ihan oikea ratkaisu, mutta häntä olis pitänyt kaupata ympäri liigaa ja ottaa se paras tarjous, eikä kasaa keskinkertaisia pelaajia.

- Todennäköisesti Flames ei pääse ensikaudella Play offseihin, ehkä ei tänäkään vuonna. Rebuild ei missään nimessä ole valmis, sen tietää Treliving itsekin ja sitä aina haastatteluissa jaksaa muistuttaa.

- Bennett tulee ensikaudella täysillä mukaan ja saanee samanlaisen mahdollisuuden pelata suojattuja minuutteja kuin Monahan viime vuonna ja Gadreau tänä vuonna. Bennett on saanut luvan tulla harjoituksiin kunnolla mukaan, ja viikonpäästä tiedetään missä hän seuraavaksi pelaa. Vaihtoehdot ovat Junioreissa, AHL:ssä kaksi viikkoa kuntoutusta tai NHL:ssä.

- Jos voittavan joukkueen runkopelaajia mietitään niin missä oli Mikael Backlund, NHL aliarvostetuin pelaaja, kun Frans Nielsenkin on saanut jo jonkinlaisen tunnustuksen.

- Vapaiden agenttien aika on sitten kolmen vuoden päästä, siis sellaistan impact pelaajien. Silloin Wideman, Raymond ja Engelland ovat jo poistuneet rosterista. Vapaiden agenttien houkuttelemiseksi, Albertassa on erittäin edullinen verotus verrattuna vaikka Quebeciin.

- Itse toivoin että flames olisi vielä tänä vuonna rämpinyt ja varannut top-5 varasuksen ja sen jälkeen aloittanut nousunsa.

- Maalivahti prospekteista muistuttaisin katsomaan Jon Gilliesin tilastoja, hän tullee ensikaudella AHL:n ja Ortio nouseee kakkoseksi. Lisäksi on vielä Mason McDonald joka pelaa vielä yhden kauden junioriliigaa.

- Flames on ehdottomasti 4-5 vuoden päässä todellisesta mahdollisuudesta Stanley Cupiin, ja puolustus prospekt pool kaipaa vielä selvästi täytettä. Hyökkäyksessä tilanne on päinvastainen ja jo ensikaudeksi sieltä pitää alkaa kauppaamaan pelaajia poissa, jotta seuraaville jää tilaa.

- Treliving on toiminut ihan oikein, vaikka ei ole mitään ihmeitä tehnyt. Jos hinnat kohoavat liian korkeiksi, ei ole järkeä lähteä kauppaamaan tulevaisuutta mihinkään. MIke Richards olisi otettu jos kaupanpäälle olisi tullut Toffoli tai Pearson.

- Buffalon kohdalla pitää muistaa että joukkue on tällä hetkellä modernin NHL:n kaikkien aikojen huonoin joukkue. Matka sieltä on pitkä edes keskinkertaisuuteen.
- Kysymyksenä Buffalo faneille että seura näyttää varaushistorian perusteella tehneen selvän ratkaisun jättää varaamatta maalivahteja, mistä se tulevaisuuden Hasek?
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kyllähän sitä menestystä ehdittiin hakea monta vuotta finaalitappion jälkeen. Suunta vaan alkoi olla alaspäin pari kolme vuotta ennen noita kauppoja ja Kipperin lopettamista. Vuosi pari aikaisemmin tehdyt kaupat ja vaihtoarvo olisi ollut eri luokkaa. Siitä en tosin tiedä, olisivatko pelaajat siinä vaiheessa suostuneet vaihtoihin. Sellainen käsitys itsellä ainakin on, että Kipper ainakin halusi lopettaa uransa joukkueessa. Asiasta paremmin tietävät voivat sitten kertoa tarkemmin.

Ei Backlund mihinkään unohtunut, mutta ainakin itselle kyseessä on lähinnä ikuinen lupaus. Ei ole onnistunut nousemaan ihan sille tasolle, mitä itse toivoin. Ikää kuitenkin on pian 26v joten nuoruuden piikkiin ei sitäkään voi laittaa. Parhaillaan oikein hyvä pelaaja, mutta otteet olleet mielestäni aika epätasaisia.

Omasta mielestäni Flames ei vetoa juurikaan vapaisiin agentteihin, paitsi jos ollaan valmiita maksamaan reilua ylihintaa. Niin kuin on tullut useasti nähtyä.

Olisihan tuo top-5 varaus ollut tänä vuonna kova juttu, mutta ennemmin silti otan mahdollisuuden pudotuspeleihin ja sitä kautta äärimmäisen tärkeätä kokemusta pelaajille niistä peleistä tulevaisuutta ajatellen.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Kyllähän sitä menestystä ehdittiin hakea monta vuotta finaalitappion jälkeen. Suunta vaan alkoi olla alaspäin pari kolme vuotta ennen noita kauppoja ja Kipperin lopettamista. Vuosi pari aikaisemmin tehdyt kaupat ja vaihtoarvo olisi ollut eri luokkaa. Siitä en tosin tiedä, olisivatko pelaajat siinä vaiheessa suostuneet vaihtoihin. Sellainen käsitys itsellä ainakin on, että Kipper ainakin halusi lopettaa uransa joukkueessa. Asiasta paremmin tietävät voivat sitten kertoa tarkemmin.

Ei Backlund mihinkään unohtunut, mutta ainakin itselle kyseessä on lähinnä ikuinen lupaus. Ei ole onnistunut nousemaan ihan sille tasolle, mitä itse toivoin. Ikää kuitenkin on pian 26v joten nuoruuden piikkiin ei sitäkään voi laittaa. Parhaillaan oikein hyvä pelaaja, mutta otteet olleet mielestäni aika epätasaisia.

Omasta mielestäni Flames ei vetoa juurikaan vapaisiin agentteihin, paitsi jos ollaan valmiita maksamaan reilua ylihintaa. Niin kuin on tullut useasti nähtyä.

Olisihan tuo top-5 varaus ollut tänä vuonna kova juttu, mutta ennemmin silti otan mahdollisuuden pudotuspeleihin ja sitä kautta äärimmäisen tärkeätä kokemusta pelaajille niistä peleistä tulevaisuutta ajatellen.

Kipperhän ei halunnut viimeisenä pelivuotenaan lähteä mihinkään vaikka hänet olisi kaupattu Torontoon, samalla lailla Iginla kuristi trade partnerit kahteen joten ei siinä oikeastaan jäänyt kuitenkaan mahdollisuuksia mihinkään ryöstöön. Tanguayhän on tunnettu itkijä ja hänet oli pakko kaupata kun seura oli tilanteessa, jossa se alkaisi uudelleen rakennukseen. Alexhan ei missään nimessä olisi tähän suostunut ja olisi ollut E.Kanen veroinen riidankylväjä pukuhuoneessa.

Backlundin "ongelma" lienee se ettei hänestä koskaan tule piste per peli pelaajaa, mutta kiekonhallinta ja puolustus on tällä hetkellä Flamesin hyökkääjistä parhaalla tasolla. Mihin Monahan aikanaan tässä yltää, jää nähtäväksi.

Kaikki joukkueet joutuvat maksamaan vapaille agenteille ylihintaa, enemmän vertasin siihen että Albertassa on kylmä talvi mutta etuna mukava verotus. Lisäksi Albertasta on kuitenkin kotoisin paljon pelaajia jotka haluavat palata kotiseudulleen.

Ehdottomasti tämä on parempi että vielä helmikuussa pelataan pelejä joilla merkistystä, mutta parasta on se että organisaatio ei tee kauppoja joilla mahdollisesti voittamalla yksi kierros play-offseissa myydään tulevaisuus kokonaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kipperhän ei halunnut viimeisenä pelivuotenaan lähteä mihinkään vaikka hänet olisi kaupattu Torontoon, samalla lailla Iginla kuristi trade partnerit kahteen joten ei siinä oikeastaan jäänyt kuitenkaan mahdollisuuksia mihinkään ryöstöön. Tanguayhän on tunnettu itkijä ja hänet oli pakko kaupata kun seura oli tilanteessa, jossa se alkaisi uudelleen rakennukseen. Alexhan ei missään nimessä olisi tähän suostunut ja olisi ollut E.Kanen veroinen riidankylväjä pukuhuoneessa.

Backlundin "ongelma" lienee se ettei hänestä koskaan tule piste per peli pelaajaa, mutta kiekonhallinta ja puolustus on tällä hetkellä Flamesin hyökkääjistä parhaalla tasolla. Mihin Monahan aikanaan tässä yltää, jää nähtäväksi.

Kaikki joukkueet joutuvat maksamaan vapaille agenteille ylihintaa, enemmän vertasin siihen että Albertassa on kylmä talvi mutta etuna mukava verotus. Lisäksi Albertasta on kuitenkin kotoisin paljon pelaajia jotka haluavat palata kotiseudulleen.

Ehdottomasti tämä on parempi että vielä helmikuussa pelataan pelejä joilla merkistystä, mutta parasta on se että organisaatio ei tee kauppoja joilla mahdollisesti voittamalla yksi kierros play-offseissa myydään tulevaisuus kokonaan.

Tuo Kipperin ja Iggyn tilanne vuonna 2013 oli toki tiedossa, tarkoitinkin 2010-2012 tilannetta. Olisivatko pelaajat silloin olleet valmiita siirtymään muualle ja oliko Flamesilla tähän edes mitään yritystä? Toki Iginla puolestani olisi voinut vaikka jäädä seuraan tuolla vastikkeella.

Itse en kyllä näe Backlundin tasoa noin kovana. Kyllä sen hyvän kiekonhallinnankin pitäisi sitten jollain tasolla tilastoissa näkyä.

Joutuvat kyllä, mutta Flames maksaa reilusti ylihintaa moniin muihin seuroihin nähden.

En nyt tarkoittanutkaan, että seura panostaisi täysillä tähän kauteen ja myisi tulevaisuutensa sen takia pois. Joukkue ei mitenkään pystyisi tässä tilanteessa tekemään hankintoja, joilla taisteltaisiin tosissaan Cupista. Pääasia olisi vain katkaista neljän vuoden putki ja saada playoff-kokemusta pelaajille, vaikka noutaja tulisi heti ekalla kierroksella.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Montador muistuu itselläkin mieleen juuri tuosta Sharks-sarjan jatkoaikamaalista. Se olikin sitä oman kannattajuuteni alkuaikaa. RIP Steve.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Backlundin suhteen olen ehkäpä hieman enemmän Pontuksen kanssa samaa mieltä. Backlund pelaa Flamesissa tällä hetkellä ehdottomasti vaikeimpia minuutteja kaikista senttereistä, ja muutenkin tuon numerollisen kakkosketjun, Bouma - Backlund - Jones rooli on selvä: pelata vastustajan kovimpia äijiä vastaan. Esimerkiksi viime viikolla Sharksia vastaan Backlund teki erinomaista työtä pimentäessään Thorntonin, ja viime pelissä Canucksia vastaan Sedinin kenttä ei paikoilla myöskään juhlinut. Backlund on kumminkin vasta 25-vuotias, joten parhaita vuosia ei ihan olla vielä nähty, ja omasta mielestäni miehen arvoa ei voida mitata tehopisteillä. Miehessä kun ei ole potentiaalia ykkössentteriksi, mutta jo nyt mies on vähintään loistavan tason kolmossentteri, parin vuoden päästä vastaavasti hyvinkin mahdollisesti loistavan tason kakkossentteri (saattaa tosin olla kolmosketjun sentteri johtuen siitä, että siellä saattaapi olla Monahanin ohella Bennett toisena kärkisentterinä). Aloitusruudun työskentelyä kun saisi vielä inan kehitettyä, niin mielestäni on perusteltua nimetä Backlund osaksi "tulevaisuuden voittavaa runkoa", nyt jo pelaa hyökkääjistä isoimpia alivoimaminuutteja Bouman ohella.

Ensi yönä vastaan Bruins, ja Rämö saa jatkaa maalilla. Mielenkiintoinen pelaaja-matchup tämän matsin osalta Gaudreau-Chara. Siinä on massa -ja kokoerot melkoiset.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
- Buffalon kohdalla pitää muistaa että joukkue on tällä hetkellä modernin NHL:n kaikkien aikojen huonoin joukkue. Matka sieltä on pitkä edes keskinkertaisuuteen.
- Kysymyksenä Buffalo faneille että seura näyttää varaushistorian perusteella tehneen selvän ratkaisun jättää varaamatta maalivahteja, mistä se tulevaisuuden Hasek?

En tiedä miksi kyselet näitä tässä ketjussa ja jos lukisi Buffalon ketjua, sieltä voisi vastauksia löytää.

"Matt Hackett on vasta tänä vuonna 25v. ja on pelannut ylhäällä 8 ottelua, hänen on vielä hyvä kasvaa kauden AHL:ssä ainakin ja katsotaan miten kehityskäyrä AHL:ssä menee. Nathan Lieuwen on vuoden nuorempi ja pääsi myös viime kaudella pelaamaan ylhäällä ja oli Amerksissa ihan hyväkin. Tällä kaudella on mennyt kuitenkin pari astetta heikommin. Jonas Johansson ja Linus Ullmark tuo Enrothin tapaan lisää Ruotsalaista väriä ja ovat parikymppisiä ja 190cm. Lieuwenihan on vielä pidempi kuin nämä jannut, joten isoja maalivahteja meiltä löytyy prospekteista. Ullmark saisi vielä kasvaa korkoa MoDo:ssa, on pelannut ihan mukiinmenevästi, vaikka joukkue majailee SHL:ssä viimeisenä. Sitten meidän piskuinen venäläistorjuja Andrei Makarov, joka on pelaillutkin jo Amerksissa, viime kaudella ehti pelatakkin jo kymmenkunta ottelua. Harmittavan pieni maalivahti ja kun muut ovat reilusti isompia kuin hän, niin vaikea nähdä Makarovin olevan Sabresin ykköstorjuja, luukulle saattaa päästä jokin hieno päivä."

Tuollaista kirjoittelin aiemmin, siihen lisätään vielä yliopistopelaaja Petersen sekä juuri Jets -treidissä tullut Jason Kasdorf. Neuvirth ja Lindbackkikään eivät ole vanhoja sekä ovat vielä katsomattomia kortteja. Moni toki tietää, ettei Lindback kovin hyvä ole ollut NHL:ssä.

"Matka sieltä on pitkä EDES keskinkertaisuuteen". Luulen, että kun saadaan hommattua pätevä sentteri ja kiekollinen puolustaja, siihen lisättynä ensi kauteen McEichel ja Kane, niin joukkue on jo keskinkertainen ellei parempi. Voi toki kuulostaa hassulta, että pohjilta voidaan nousta noinkin paljon jo seuraavaan kauteen, mutta luottoa riittää, kunhan peliliikkeet ovat kesällä hallussa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
ComebackMotherfuckingKids! Jumalauta! Bruinsin saldo vuodesta 2011 tähän päivään heidän johtaessa kolmella maalilla peliä, oli jotain tyyliin 91-1-1. Siihen hiukan kapuloita rattaisiin.

Huomenna lisää.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
ComebackMotherfuckingKids! Jumalauta! Bruinsin saldo vuodesta 2011 tähän päivään heidän johtaessa kolmella maalilla peliä, oli jotain tyyliin 91-1-1. Siihen hiukan kapuloita rattaisiin.

Huomenna lisää.

Onhan toi Flames ihan älytön porukka. 3-1 tilanteesta erätauolle, itse kerkesin jo juhlimaan, että Kingsit kirii kiinni, mutta mitä vielä! Kyllähän Calgary ansaitsee playoff paikkansa näillä esityksillä, toivottavasti se ei vain tapahdu Losin kustannuksella.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tosiaan, Flames siis pystyi kuin pystyikin kaatamaan Bostonin karhun viime yön tärkeässä taistelussa. Kyllähän siinä taas kerran kotijoukkue koetteli faniensa uskoa ollen toisen erän alussa jo 0-3 -tappioasemassa, mutta jollain käsittämättömällä tavalla Flames pelasi jälleen jäätävän kolmannen erän, ja nousi Brodien jatkoaikamaalilla voittoon. Taisi olla jo kauden kymmenes voitto niin, että Flames oli päätöserään tultaessa tappioasemassa. Kolmansien erien suhteen Flames on luonnollisestikin koko NHL:n maalimäärän ja -eron osalta, ja viime yön pelissä Flames ylitti koko viime kauden kolmansien erien kokonaismaalimäärän.

Peliä ennen pidettiin Steve Montadorille hiljainen hetki, ja screenillä näytettiin muun muassa tuo Sharks-playoff -sarjan Montadorin jatkoaikamaali Iggyn syötöstä. Kylmiä väreitä ja haikeutta oli Scotiabank Saddledomessa havaittavissa. Itse peliinkin tuo Flamesin lähtö olisi voinut olla parempi, kun viime ajat pahasti tökkinyt ylivoima kusi urakalla. Alivoimamaali Bruinsille ja tilanteeksi 0-1. Maalia edeltäneessä pelikatkossa Flamesin kommentaattori selittikin, kuinka loistava pelaaja Patrice Bergeron on, ja miten Flamesin tulisi kiekon ylöstuonnissa kiinnittää huomiota erityisesti siihen, ettei sitä ainakaan Bergeronin läheltä yritettäisi saada ylös. Lopputulos nähtiin sitten saman tien, kun Bergeron loistavalla sijoittumisellaan katkaisi Brodien syötön, ja lopulta tarjoili Marchandille varman maalitontin. Erän puolivälin jälkeen Bruins teki sitten illan toisen, kun kiekko menetettiin puolustussinisellä Gaudreaun ja Monahanin nihkeän syötönvaihdon myötä. Hamilton rakensi tyylillä maalin takaa paikan Charalle, ja tuota lämäriä ei vaan voi pysäyttää, kun noilta etäisyyksiltä slovakkijätti pääsee vapauttamaan maailman kovimman laukauksen. Loppuerä oli aika tasaista, niin kuin koko erä muutenkin, mitä nyt Bruins sai nuo paremmat paikat ja käytti ne hyväkseen.

Toinen erä alkoi ihan yhtä surkeasti, kun vähän tuurillakin Torey Krug sai Smithin vetoyrityksen, josta tulikin täydellinen jättö, haltuunsa ja maalasi rystyltä. Tässä kohtaa myös vaihdettiin Hiller maalille. Herätystä joukkueelle, sillä Rämön piikkiin maaleja on paha laittaa. Tähän asti peli oli juuri sellaista, millaiseksi Bruins varmasti pelin halusi. Veskarinvaihto herätti kuin herättikin Flamesia, koska tämän jälkeen Flames sai sitä nopeaa duunarikiekkoa paremmin esille, ja painoi hyökkäyksiä Bruinsin päätyyn. Tai no, ehkä se kotijengi heräsi vasta heti maalivahdin vaihdon jälkeisen vaihdon jälkeen, kun Lucicin lämäri kolahti niin kovaa tolppaan, että varmasti kaikki yleisössä sen kuulivat.

No, joka tapauksessa toisen erän kuluessa pidemmälle ja pidemmälle, Flames pääsi lähemmäs ja lähemmäs kuskin paikkaa. Toisen erän seitsemännellä minuutilla Flames sai tärkeän kavennuksen aikaan, kun Jonesin väkivahva maalilleajo kulmasta toi palkinnon, kun kiekko meni lopulta Charan mailan kautta Raskin selän taa. Siinä saa Bruinsin Hamilton ottaa maalia kontolleen. Erän lopussa Flames sai vielä tapettua tärkeän neliminuuttisen alivoiman. Asialla oli ensimmäistä kertaa NHL-urallaan Johnny Gaudreau, joka huitaisi Pastrnakia lärviin sillä seurauksella, että NHL:n nuorimman pelaajan naama aukesi, ja näin siis Gaudreaulle saman tien raju neliminuuttinen uran ekaksi jäähyksi.

Sitten kolmanteen erään, joka on eittämättä ollut lähes aina se paras erä Flamesille. Pojat eivät tehneet tälläkään kertaa poikkeusta, kun ensin Giordano katkaisi Seidenbergin rännikiekon ja toimitti sitä takaisin syvälle. Kiekko kimposi Monahanille vetopaikkaan, ja itsekin odotin, että lähtee laukomaan, mutta loistavaa pelisilmää Monahanilta siinä, ja kiekko Hudlerille, joka sai lyödä takatolpilta 2-3:een. Tuossa vaiheessa usko sen kuin nousi mahdollisen tasoitusmaalin suhteen. Bruins keskittyi enemmän johdon puolustamiseen, kun taas Flames haki vimmatusti tasoitusta. Hartley sekoitteli jonkin verran ketjuja ajoittain, esimerkiksi tuossa 2-3 -kavennuksessa Byron pörräsi Gaudreaun paikalla, joka oli istutettu muistaakseni Colbornen ja Joorisin ketjuun. Lopulta miehet kuitenkin pelasivat muistaakseni alkuperäisissä ketjuissaan erän loppupuolella.

Kellossa aika kului kulumistaan, ja mm. Boumalla oli vahva yritys tasoitusmaaliin erän puolessavälissä. Flamesin oma power forward heitti oikein maukkaat kynät, harhauttaen Seidenbergin kiekollisena leikatessaan sisään, mutta Rask kesti tämän. Yleisössä meteli kiihtyi, kun Pastrnak nappasi hyökkäyspään jäähyn seuraavassa vaihdossa viitisen minuuttia ennen erän loppua, huitoessaan Widemania. Tässä vaiheessa omat fiilikset olivat totta kai sellaiset, että nyt jos koska se saatanan ylivoima kuntoon. Ja hommahan toimi: Monahan kaivoi ensin satanolla-aloitusvoiton Bergeronista, Giordano käytti kiekkoa Gaudreaulla ja pää ylhäällä hyvä kuti oikealle puolelle, josta Hudler pääsi taitavasti ohjaamaan kiekon Raskin vartioimaan maaliin riman kautta. Tooodella iso maali, ja tässä kohtaa Flames-selostajat tietenkin intoutuivat jo selittämään jo toisessa erässä pyörineistä tilastofaktoista: Bruinsin saldo tämän kauden osalta, kun he ovat johtaneet peliä 2 maalilla: 19-2-0, ja 3 maalilla: 10-0-0. Sitten vielä tuo edellisessä viestissäni mainitsemani 3 maalin johdon säilyttäminen 91/93 (tms.) kertaa vuodesta 2011. Eivät hirveästi nostaneet omia odotuksiani siinä toisen erän vaiheessa, ja tuon 3-3 -tasoitusmaalinkin jälkeen toivoin vain, että nyt ensin jatkoajalle, että edes piste saadaan tämän työn myötä. Se taisi olla myös molempien joukkueiden mielipide, sillä viimeisen vitosen aikana ei mitään hirveätä hurlumhei-kiekkoa nähty, vaikka molemmilla taisi olla yksi jonkin sortin tekopaikka.

Jatkoaika oli alkupuolen osalta eittämättä Bruinsin. Vastassaan olivat eräät sarjan parhaista jatkoaikajengeistä. Flames on tehnyt eniten 4vs4-maaleja ja jatkoaikarekordi ennen viime yötä oli heillä 7-2, Bruinsilla 6-2. Krejcin vanhanaikaisyritys ei ollut kovinkaan kaukana jatkoajan toisella minuutilla, ja Flamesin oli vaikea päästä Bruinsin alueelle, koska vierasjengi tukki keskustan niin hyvin. Marchand pääsikin tämän ansiosta kahden minuutin paikkeilla läpi, tai niin hän ainakin melkein teki. Joorisilta nähtiin siinä käsittämättömän huikea työ, kun hän polki väkisin Marchandin kantaan, ja sai lyötyä kiekon takaapäin pois Bruins-rotan lavasta. Tuon jälkeen ei mitään ihmeellisiä tilanteita ollut, ja peli näkyi jo menevän rankkareille, kunnes muutama sekunti ennen jatkoajan loppua Brodie todisti kliseen "toimita kiekkoa maalille" hyväksi neuvoksi. Rystyltä kiekko lähes nollakulmasta kohti Raskin maalia -> matkalla osuma Marchandin mailaan -> Raskiin -> maalin katolle -> Raskin olkapäähän -> maaliin. Hyvää yötä Bruins, melkoisella räkämaalilla (No, Flameshän on tämän kauden osalta ollut rankkareissa parempi, joten ihan sama, eikö niin :)). Jälkeenpäin katsoin tuon maalin vielä Bruins-selostuksella, koska luonnollisesti halusin hakea siitä reaktiosta mahdollista nautintoa. Ja kyllähän se sen arvoista oli, kun Bruinsin räikeä homer-selostaja huutaa "Nononononononono, it's in". :D

Eipä mitään, seuraavaksi vastaan Wild ke-to -yönä. Kotipeli, joten ehdottomasti voitto odotusarvona, vaikka varmasti tiukka vääntö tulossa. Wildilla oli jo kuuma peli Vancouverissa viime yönä, kun siellä mm. Burrows taisi olla ärsyttämisellään elementissään. Ei muuta kun samaa hurmiota kehiin kuin Bruins-pelin lopulla jo alusta alkaen, niin homma toimii.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Pat Steinbergiltä ihan mielenkiintoinen luettava deadlinea ajatellen.

Olen aika lailla samaa mieltä tuon tekstin kanssa Flamesin tilanteesta. Pari viikkoa siis jäljellä siirtotakarajaan, joten aika epätodennäköistä on, että tässä tulisi nyt sellaista muutosta tilanteeseen, että oltaisiin erittäin todennäköisesti joko playoffeissa tai ei playoffeissa (vaatisi käytännössä pelkkiä voittoja tai tappioita). Sikäli Treliving on varsin kaksipiippuisessa tilanteessa deadlinella, koska toisaalta olisi ihan kiva vahvistaa jengiä kevään mahdollisia playoffeja ajatellen (tai ylipäätään sitä varten, että sinne pääseminen helpottuisi). Toisaalta tässä pitää sitten muistaa se koko kuva, joka on myös mielestäni se ykkösprioriteetti (ja niin on myös Treliving kuukausi pari sitten kertonut, että tulevaisuus edellä mennään). Kärkivaraukset ja -lupaukset, sekä runkopelaajat on syytä pitää itsellä, ja enemmänkin sitten koittaa vahvistaa niitä osa-alueita, mitkä sitä kaipaavat (esimerkiksi se 4.-5. pakki, kunhan ei mene liian kalliiksi).

Dregerin mukaan Flames olikin Fransonin perässä noiden muutaman muun seuran ohella, ennen kuin tuo Predators-Leafs -kauppa tuli julki. Sellainen päittäin tehty vaihtokauppa 2.-3. ketjun hyökkääjä <-> 2.-3. parin puolustaja olisi ehkä omasta mielestäni se mahdollisin skenaario. Esimerkiksi Curtis Glencross on pelaaja, joka on toki ollut monet vuodet hyödyllinen pelaaja Flamesille, mutta tällä hetkellä mies ei kyllä ole mielestäni joukkueen ydintä. Viime yönäkin todella huono peli Glencrossilta ja kyllähän PPG:t ovat parista viime kaudesta niin ikään tippuneet. Sopimus kaiken huipuksi katkolla, kuten jo monta kertaa ollaan mainittu, joten sikäli ei ole ihme, että esimerkiksi Sporstnet 960:n Elliotte Friedman oli kuulemma saanut tietoonsa, että Glencrossista kiinnostuneita joukkueita olisivat Ducks, Bruins, Penguins sekä Jets. Se on sitten toinen juttu, että kuinka tosissaan siellä voidaan kauppaa käydä, mutta eiköhän Bruins & Penguins ole tässä kohtaa mielekkäämpiä kauppakumppaneita Flamesille kuin Ducks & Jets. Esimerkiksi joku Despres tai Bartkowksi olisi ihan tulevaisuuden rakentelun kannalta ehkä ihan mielenkiintoisia pelaajia, mutta tosiaan turha lähteä sen enempää heittämään nimiä pöytään, kun konkreettisia huhuja ei tällä hetkellä löydy. Sen nyt kuitenkin voisi vielä tähän sanoa, että aikaiset varausvuorot lienevät myös edelleen kiinnostavia Flamesin tilanteessa olevalle joukkueelle.

Mutta kuten sanottua, joukkue tuskin tulee kokemaan kovin suuria muutoksia deadlinella. Olen myös itse tyytyväinen siihen, mikäli Flamesin suunnalta nähdään vain pari pienempää kauppaa. Työnteko ja yhteenhitsautuneisuus ovat niitä juttuja, miksi tässä asemassa ylipäätään Albertassa ollaan tällä hetkellä, joten olisi typerää lähteä sekoilemaan sen enempää.

Niin, ja Rämöstä unohtui viime viestissä sanoa, että eiköhän ala hänen taru Flames-maalivahtina olemaan lopussa. Sikäli ikävää, ettei hän nyt eilenkään huonosti pelannut (maaleja ei ainakaan voi juuri hänen piikkiin laittaa), mutta Hiller on ollut viime aikoina parempi, ja Ortion kytättäessä taustalla ei Rämölle vaan löydy tilaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ja tällä kertaa jatkoilla turpaan. Piste oli toki kiva, mutta peliä vietiin kyllä siinä määrin, että olisi voittokin kiva ollut. Jos nyt miettii tappion päällimmäisiä syitä, niin a) taas kerran eka erä, etenkin eka kymppi oli jälleen ihan liian kohmeista, ja Wild 0-2 -johtoon. Tiedossa on joo, että tämän kauden Flames kyllä pystyy niitä voittoja ottamaan vikojen erien taialla, mutta ei sitä nyt perkele joka kertaa tarvitsisi tällä tapaa lähteä peliin. Nihkeästä alusta tullaankin toiseen syyhyn: b) Dubnyk > Hiller, viime yön osalta. Dubnyk otti isoja koppeja, Hiller otti torjuntoja vähemmän, ja päästi yhden selkeästi helpon maalin, eli tuon Dumban 0-2 -rysän etukulmasta.

Vaikka toinen erä oli maaliton, oli se viime yönä Flamesin paras erä ehdottomasti. Melkeinpä yhtä päätä hakattiin, tai ainakin loistotontteja Flamesille satoi roppakaupalla. Kiekko ei vaan mennyt maaliin, ennen kuin sitten kolmannessa erässä Bouma lakaisi komean ranteen takayläkulmaan. Jatkoajalla sitten varsin ikävä päätös, kun kapteeni Koivu iski lopun pelille. Sitä ennen Flamesilla oli parikin hyvää paikkaa toisessa päässä, esimerkiksi Gaudreau-Hudler -kaksikon tekemisistä meinasi voittomaali tulla, mutta ei tällä kertaa. Gaudreaulta paljon parempi peli kuin Bruinsia vastaan, vaikkei tällä kertaa pisteille päässytkään. Loi kuitenkin hyvin tekopaikkoja läpi matsin, joten toivottavasti jatkaa samaa Ducks-pelissä, joka olisi kiva voittaa ennen vieraskiertuetta New Yorkissa. Ducksilla terveystilanne ei ole paras mahdollinen, joten se pitää pystyä hyödyntämään näin tiukan playoff-kamppailun keskellä. Meikäläisellä olisi suurimpana toiveena, että jos vaikka tehtäisiin vaihteeksi se pelin avausmaali, ettei aina pidä comebackin kautta yrittää voittoa, niitä on tämän kauden osalta jo ihan tarpeeksi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flames:

Kings (V)
Canucks (K)
Bruins (K)
Wild (K)
Ducks (K)

Jos nyt tuosta seuraavasta viidestä pelistä voitettaisiin vaikkapa kolme, niin mieluiten sitten voitot juuri Kingsistä, Canucksista ja Wildistä.

Ihan ei niin mennyt, kuin mitä toivoi. No, 5p noista peleistä ei ole kuitenkaan mitenkään surkeasti, mutta nyt alkaa 7 pelin vieraskiertue itäisen konferenssin jengejä vastaan, ja niitä vastaan Flamesilla on ollut huomattavasti vaikeampaa kuin kovaa läntistä konferenssia vastaan. Ducksia vastaan se oma toivomukseni, eli pelin avausmaalin tekeminen onnistui, mutta viimeinen erä oli tällä kertaa epätavallisen paska. Flamesin parhaimmistoa oli rouhijaosasto Jonesin ja Bouman johdolla. Glencross on taasen ollut viime pelien suurimpia pettymyksiä ainakin minulle, eikä Hillerkään ollut taaskaan todellakaan hyvä.

Glencrossista onkin pyydetty jo NTC-pykälän myötä listaa, minne miestä voisi mahdollisesti kaupitella. Glencross tuossa itse muutama päivä sitten oli jossain haastattelussa selittänyt, kuinka hän ei ole ollut täysin tyytyväinen rooliin, missä hän on Flamesissa pelannut. Omasta mielestäni aika turhaa valittamista, koska Glencross kyllä sai alkukaudellakin pelata Monahanin kanssa, muttei kyllä ole Curtis ollut parin viime kauden veroinen.

Tällainen twiitti tuli Roger Millionsilta pari päivää sitten:

After discussions close to Glencross situation I believe his list of teams he would accept a trade to is up 5-7. It was one

...ja Elliotte Friedman:

Pretty strong commentary from Glencross. Reported earlier this week ANA was his preference, but as @RogMillions indicates, larger group now

Glencross on lisäksi kertonut olevansa nyt siinä kohdalla uraansa, että haluaa metsästää Stanley Cupia. Huhuja on myös siitä, että Glencross olisi pyytänyt treidiä, vaikkakin tämän GM Treliving jo kiisti. Täten voidaan melkeinpä täysin poissulkea se skenaario, että Glencross jatkaa Calgaryssä kauden lopun lisäksi myös ensi kaudella. Se on sitten se kynnyskysymys, että nähdäänkö treidiä johonkin, vai ei. Joka tapauksessa veikkaisin, että joku akselilta Ducks-Hawks-Penguins-Predators-Kings on se toinen osapuoli, mikäli kauppaa käydään. Toki esim. Hawksilla cappia ei pahemmin löydy Glencrossille, mutta Hawks on kuitenkin varmasti yksi niistä seuroista, joka Glencrossin listalta löytyy. Ducksilta voisi irrota joku ihan passeli puolustaja vaihdossa, koska siellä niitä nuoria kehityskelpoisia pakkeja riittää. No, nämä on näitä spekulaatioita... Jotain yhteyksiä HfBoardsilla oli kaivettu myös Flamesin ja Habsin väliltä. Flamesin skoutteja oli pyörinyt Habsin peleissä ja vastaavasti Habsin skoutteja Flamesin peleissä.

Sam Bennett on myös lähellä täysin tervettä kuntoa, ja hänet passitettiin Kingston Frontenacsiin OHL:ään. Eiköhän tuo ollut ihan oikea ratkaisu nuorelle lupaukselle, kun puoli vuotta on joutunut olemaan pelaamatta. Ensi kaudella sitten uudestaan.

E: Glencrossin tilanteeseen liittyen löytyi vielä tuollainen: Stanley Cup contenders interested in Glencross - Sportsnet.ca
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Joni Ortiolle tuli sairauslomaa 6-8 viikkoa, mikä tietänee sitä että Karri Rämö ei liiku siirtotakarajalla mihinkään. Muutoinhan Rämö olisi UFA-statuksensa ja kakkosmaalivahdiksi jumittumisensa takia voinut olla liikuteltavissa, kun taustalta Ortio olisi voinut samantien nousta Hillerin pariksi NHL:n puolelle. Mutta se mahdollisuus meni todennäköisesti tuohon loukkaantumiseen, ja Rämö pelannee sopimuksensa loppuun Flamesin riveissä. Kesällä sitten edessä lienee maisemanvaihdos vapaiden markkinoiden kautta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joni Ortiolle tuli sairauslomaa 6-8 viikkoa, mikä tietänee sitä että Karri Rämö ei liiku siirtotakarajalla mihinkään. Muutoinhan Rämö olisi UFA-statuksensa ja kakkosmaalivahdiksi jumittumisensa takia voinut olla liikuteltavissa, kun taustalta Ortio olisi voinut samantien nousta Hillerin pariksi NHL:n puolelle. Mutta se mahdollisuus meni todennäköisesti tuohon loukkaantumiseen, ja Rämö pelannee sopimuksensa loppuun Flamesin riveissä. Kesällä sitten edessä lienee maisemanvaihdos vapaiden markkinoiden kautta.

Ohoh, AHL-puolen uutiset jääneet allekirjoittaneelta lukematta. Harmin paikka kyllä, sillä Rämöstä olisi kyllä voinut kakkos-kolmoskierroksen varausvuoro irrota. Ainoa vaihtoehto mahdolliselle treidille olisi se, että sinne nyt hommattaisiin jollain loppukauden diilillä joku yksi veskari lisää, mutta ei tule kyllä tapahtumaan, kun Flames tappelee tosissaan playoff-paikasta.

Harmi myös AHL-jengille, koska playoff-kamppailu sielläkin on tiukkaa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Ortion yli jyrättiin ja loukkaantui siinä tilanteessa. Hienoa oli se että Yakimov joka Ortion jyräsi, lopulta ratkaisi pelin jatkoajalla. Itse mietin että välttämättä Rämöä ei olisi kaupattu vaikka Ortio ei olisikaan loukkaantunut, koska organisaatio haluaa Adirondackin playoffseihn ja Thiessen ei siihen pysty. Käytännössä Ortion loukkaantuminen vie Adirondackin mahdollisuudet playoffseihin. Ensi kaudella sitten Ortio ylös ja Gillies tulee sitten yliopistosta pelaamaan Stocktoniin.

Glencrossin mahdollisena joukkueena on myös pidetty Tampaa, heillä taitaa olla kaksi ykköskierroksenvarausta, mutta Curtis ei kyllä sellaista palautusta yksin tuo. Lisäksi unelmoida aina voi vaikka Brett Connollysta, joka on aika pahasti juuttunut alempiin ketjuihin Tampassa. Hän olisi juuri sellainen pelaaja jota flames kaipaisi, oikealaituri ja kokoakin olisi mukavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös