Mainos

Calgary Flames 2014–2015

  • 102 845
  • 316

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hieman liian kokemattomalle näyttää etenkin tuo hyökkäys ja pari veteraanivahvistusta voisi tehdä terää. En millään usko, että nelikko Bärtschi, Bennett, Poirier ja Granlund pelaisi vakioroolissa ensi kaudella NHL:ssä. Ehkä yksi tai maksimissaan kaksi noista on Flamesin vakiopelaajia ensi kaudella.

On totta, että kaikki neljä jos pelaa, niin se on jo aika rajua. Uskon kuitenkin vakaasti siihen, että vähintään 2/4 herroista Bärtschi, Bennett, Granlund & Poirier pelaa ensi kaudella vakioroolissa. Granlund olisi jo nyt hyvä kolmossentteri, jos osaisi aloittaa paremmin. Poirier on hakannut AHL:ssä sellaista tulokaskautta, että näyttää todella lupaavalta. Bennett sen sijaan on sen verran korkean statuksen prospekti, että kunhan saa nyt ehjän kevään alle, niin kaukana ei voi NHL-paikka olla.

Kirjoitinkin sen roster watchin perään, että tuollaisenaan nippu olisi kokematon. En jaksanut lähteä sen enempää onkimaan mahdollisia veteraanivahvistuksia, enkä näe kolmikolla Raymond-Stajan-Glencross kauhean suurta käyttöä tulevaisuudessa, sillä Glencrossilla loppuu sopimus, Stajanilla ei ole parissa vuodessa käyttöä, kuten Iggy edellä sanoi, ja Raymond on ollut kasa paskaa. Se kuitenkin sanottakoon samaan hengenvetoon, että paljon mieluummin Glencrossille jatkosopimus ja vaikka sitten siihen epämieluisaan oikeaan laitaan pelaamaan, kuin että Stewartiin koskettaisiin. Helppohan se on sanoa, että Stewart toisi kokoa ja kokemusta oikeaan laitaan, mutta katsokaa miehen kehityskäyrää. Setoguchi sanoo saman tien Stewartille moimoi, ja muistuttaa myös varmasti Flames-organisaatiota siitä, että noissa jää useammin arpa käteen kuin jackpot. Ja onko Stewartilla edes puolustusmoraalia? David Joneskin on omissa papereissani mieluisampi pelaaja tulevalle kaudelle kuin Stewart. Mieluummin odotetaan sinne kesään, josko siellä olisi joku oikeasti hyvä oikea laita vapailla vesillä. Toisaalta nyt kun tutkailin noita listoja, niin eipä siellä kauheasti ketään kovaa ole. Kaupoille siis.

Mutta pakistoon se ensisijainen pelaajan tarve on tällä hetkellä. Smid ja Engelland eivät vaan riitä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ortiolle kauden debyytti B2B-pelissä kovinta arkkivihollista vastaan heidän kotiluolassaan, josta 13 viime pelin rekordi oli olllut surkea 1-11-1. Ja nollapeli 36 torjunnalla & uusilla piilolinsseillä varustettuna. Upeaa.

Aivan varmasti oli Hartley peräänkuuluttanut kurinalaisuutta tähän matsiin, sillä Panthers-peli oli yksi kauden heikoimpia myös koko muulta joukkueelta, vaikka Hiller siinä myös sähelsi kiitettävästi. Vaikka Flames teki pelin ainoan maalin ensimmäisesssä erässä, niin omasta mielestäni peli oli Flamesin osalta parempaa ottelun loppupuolella. Ehdottomasti Flamesin paras ketju oli Gaudreau - Backlund - Jones, joka teki myös pelin ainoan maalin. Jones on ollut ihan eri mies kuin viime kaudella, ja jälleen hieno alustus maaliin. Gaudreau loi useamman tekopaikan, ja oli Flamesin näkyvin hyökkääjä kiekollisena. Pakko on nostaa esille myös Giordano, joka oli kyllä tärkeässä liiderin roolissa tässäkin pelissä. Oli kiva nähdä, että vielä pelin päätyttyäkin antoi siinä vähän kitisijä-Burrowsille kovuutta. Monahan pelasi vammakierteen aikana paljon shutdown-roolia, ja nyt ollaan puhuttu siitä, kuinka hän saa taas hyökkäävämmän vastuun, ja tulosta odotetaan. Vähän on se puolustava rooli jäänyt päälle kun 12 peliä putkeen on jo Mony pelannut ilman maalia, mutta viime yönä kolahti jo tolpassa. Toivottavasti saa kohta tuon pienoisen apinan selästään.

Ortio oli tietenkin se tähtien tähti, NHL.com rankkasi hänet kauden ekassa pelissään koko kierroksen ykköstähdeksi. Vancouver on tosiaan ollut hankala paikka Flamesille pelata, joten voitto teki varmasti hyvää. Ortiota ennen Canucksin on Vancouverissa pystynyt Flames-nutussa nollaamaan Miikka Kiprusoff marraskuussa 2005. Siitä tietenkin toimittajat höpisivät pelin jälkeen Ortiolle, joka sitten kertoi, kuinka paljon hän itse Kipperiä junnuna seurasi, ja miten suuri vaikutus Kipperillä on hänen uralleen ollut.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tähdistöpeliin Flamesista mahtui Giordano + Gaudreau tulokasosioon taitokilpailuun. Ihan odotetut nimet, ei mulla muuta tuosta.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Stewart voisi olla vahvistus, mutta todennäköisempää olisi se, että mies enemmin myrkyttäisi joukkueen ilmapiirin jos tulisi huonolla asenteella Flamesiin pelaamaan. Rightilta laukovalle oikealle laitahyökkääjälle olisi käyttöä ja Stewart olisi niita ainoita, joita olisi saatavissa suht edullisesti, mutta tämän ympärillä on vain liikaa kysymysmerkkejä.

Ortiolle onnittelut NHL-uran ensimmäisestä nollapelistä. Ei varmaan olisi voinut tulla parempaan paikkaan kuin juuri Canucksia vastaan. Ykkösvahdin paikasta on kilpailua myös tulevana kautena jos Ortio antaa tuollaisia näyttöjä.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Granlundin paikka on ehdottamasti nyt AHL:ssä, ei vaan taso tällä hetkellä riitä ylhäällä. Eikä kyse ole tehoista vaan siitä että mennyt ties kuinka monta peliä yhtäkään laukausta maaliakohti. Markus farmiin ja Reinhart laidalle niin alkaa tapahtumaan, Baertschi- Arnold - Poirier on sitten toinen tehoketju. Shore kolmosen keskelle tuomaan kokoa, Knight tuli korvattavaksi siinä vaiheessa kun Arnold nuorempana ajoi ohi. Shore on yhden pelin päässä waiver vapaudesta, joten kun hän nousee niin häntä ei lähetetä enään alas.

Ehdoton ei Stewartille, eikä sitä tarvitse perustella kuin sillä että nyt tarvitaan laatua eikä määrää.

Puolustukseen itse unelmoin Zbnýnek Michalekia, joka toisi kolmospariin sopivasti laatua. Wotherspoon, Culkin ja kumppanit ovat vielä vuoden päässä nhl tasosta. Harmi kun Sieloff ei meinaa millään pysyä ehjänä, hänestä voi tulevaisuudessa olla yllättävän paljon iloa.

Glencross on sanonut ettei ota alennusta enään, vaan varmaan haluaa jonkun nälkä sopimuksen 5v ja 5 miljoonaa. Sellaista ei flames voi millään maksaa, varsinkaan ei niin pitkää. En kyllä miten kukaan muukaan voi antaa 33-vuotiaalle viiden vuoden sopimusta.

Eiköhän Glencross ja Rämö lähde trade rajalla matkoihinsa ja kesällä sitten haetaan lisää kokemusta vapaista agenteista.

Mielenkiintoiseksi menee ensikauden flames kosk, kovin nuorelta näyttää ja osalle jää varmasti hanttikortti käteen pelipaikkojen suhteen. Bennett on aloittanut luistelun ja lienee pelikunnossa kuukauden päästä. Hän on sen luokan lupaus että saanee mahdollisuuden aloittaa ylhäällä, Poirier näyttää myös NHL valmiilta. Paul Byron on myös huikea alempien kenttien pelaaja, lisäksi luulen ettei Raymondista heti hankkuiduta eroon.
Olen samaa mieltä että 2-3 tulokasta/nuorta pelaa on melkein maksimi, ja yksi jos menee Bennettille niin Poirier, Baertschi, Granlund, Ferland ja Arnold, käyvät vielä verisen kisan paikoista. Lisäksi kun heidän nimenomaan pitää päästä pelaamaan eikä istumaan pressiboxiin.

Ufa - Backlund - Jones
Gadreau - Monahan - Hudler
Colborne- X - Bennett
Bollig/Wolf - Bouma - Byron

Lisäksi: Jooris, Raymond, Stajan ja juniorit.
Kauppoja tietenkin kesän ja kauden aikana tulee, mutta pelkillä junnuilla ei voida mennä.

Hudler teki muuten lauantain pekin jälkeen huikean tempun, kun Gadreau oli pelin jälkeen After Hours haastattelussa. Hän toimitti kalsarit jalassa pitsan kesken haastattelun ja lähti pois. Linkki
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Sellainen jäi tuosta edellisestä viestistä pois, että kauhean nuorella porukalla ei voida lähteä liikenteeseen koska muuten Flames ei yllä palkkalattiaan.
Loppukauden osalta on sama tilanne. Koska Capgeek ei ole toiminnassa en pysty tähän hienoa laskelmaa laittamaan, mutta käytännössä flames ei voi vaihtaa näitä kokeneita pelaajia pelkkiin varauksiin. Yhden pelaajan todennäköisesti voi mutta sen jälkeen pitää ottaa rahaakin vastaan.

Tilanne on vielä ensikauden samanalainen, vaikka siellä Backlund palkankorotuksen saisikin. Kaudelle 16-17 Gadreau, Monahan ja Giordano ehkä Russell saavat muhkeat palkankorotukset ja silloin Flames noussee jonnekin lattian ja katon puoliväliin. Toisaalta sieltä tipahtaa Jones ja Hudler pois, mutta heidän tilalleen hankittaneen korvaajat ja voihan olla että Hudler saa lyhyen 2-3v jatkon.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Shore nostettiin odotetusti ylös, joten nyt on sitten taas kaikki rosteripaikat käytössä. Kyllähän tässä on ainekset heti hyvälle startille Shoren suhteen, sillä varmaan aika hyvän ensivaikutelman on Flames-organisaatiosta saanut, kun saman tien sen pitemmittä puheitta mies nostetaan pelaavaan kokoonpanoon NHL:n puolelle tuon Panthersin farmivaelluksen perään. Itseään Shore pitää kahden suunnan sentterinä, joka on myös se paikka, jossa Shore on tulevaisuuden suhteen helppo nähdä. Shore pääseekin aloittamaan tutun miehen rinnalla, sillä Joe Colborne pelasi Denver-aikoina samassa jengissä Shoren kanssa. Ketjun kolmantena lenkkinä häärii Bouma.

Eiköhän siellä ensi yönä ole Raymond edelleen viltissä, kun tällä hetkellä mies ei vaan ansaitse sitä pelipaikkaa, kun on parempiakin vaihtoehtoja. Jooris on sitten toinen, kun jatkaa loukkaantuneiden kirjoissa ja Granlund taitaa ainakin ensi yönä olla se kolmas rosterin ulkopuolelle jäävä hyökkääjä. Rosteri ensi yön Coyotes-peliin lienee seuraava:

Glencross - Monahan - Hudler
Gaudreau - Backlund - Jones
Bouma - Shore - Colborne
Bollig - Stajan - Byron

Giordano - Brodie
Russell - Wideman
Diaz - Engelland

Ortio
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Diaz siellä olikin Smidin paikalla, joten se muokattu rosteriin.

Rinne on nyt kuukauden sivussa Predatorsista, joten siinä on taas yksi potentiaalinen osoite lisää Hillerille/Rämölle. Tällaisessa hätätapauksessa sieltä voisi myös irrota jopa normaalia parempi hinta, joten saa nähdä, miten tuo veskaritilanne saadaan hyödynnettyä tulevaisuudessa. Nähdäkseni Hutton ei Predatorsilla riitä, vaikka "vain" kuukauden joutuu ilman Rinnettä pärjäämään (eihän se ole pystynyt yhteenkään voittoon tällä kaudella). Ortio on lisäksi uskoakseni jo ihan kyllin hyvä pelaamaan NHL-tandemissa toisena veskarina, kun joka tapauksessa jompikumpi Rämöstä tai Hilleristä tulee vielä loppukauden ainakin jatkamaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tärkeä pakkopulla voitettiin 4-1, ja Ortio jatkoi vahvoja otteita maalilla. Kolmannen erän alussa Yotes-selostajat sanoivatkin hyvin, että Ortio oli suurin syy siihen, miksi peli oli edelleen 1-1 kahden erän jälkeen. Hartley antoi myös luonnollisesti propsit Ortsalle lehdistötilaisuudessa. Tällainen peli ei kuitenkaan tule tulevaisuudessa riittämään voittoon, kun vieraskiertueen kolmessa jäljellä olevassa pelissä on vastassa Sharks, Kings & Ducks. Aivan helvetin tärkeä Kalifornian kiertue siis luvassa, ja saatanan tyytyväinen olisin, mikäli tuosta pystyttäisiin kahteen voittoon. Odotusarvona taitaa kuitenkin olla vain pari pistettä ja yksi voitto, mutta nyt pitää toivoa, että jengi pystyy venymiseen. Ducks-peli on ennakkoon pahin ihan sen takia, että 18 kertaa putkeen on Ankka-lauma voittanut Flamesin kotonaan. Eikä nuo muutkaan helppoja ole, vaikka esim. Kingsiä vastaan ollaan pystytty pelaamaan hyvin viime keskinäisissä, ja siellä on nyt Toffolia, Pearsonia ja Regehriä sivussa.

Glencross loukkaantui viime yön pelissä, eikä tullut takaisin. Rosteri on aika laaja, joten eiköhän sieltä Raymond tai Granlund hyppää siihen tilalle. Joorisin ja Rämön paluut lähestyvät, joten mielenkiinto tuon veskaritilanteenkin suhteen sen kuin kasvaa.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Pacificin keskinäiset pelit tulevat varmastikin ratkaisemaan divisioonan playoff-paikat. Joten todella tärkeitä pelejä edessä, kun LA, San Jose, Vancouver ja Calgary ovat kaikki neljän pisteen sisällä. KIngs ja Sharks eivät vielä ole parastaan näyttäneet ja on toisaalta vaikea nähdä Flamesin tahdin tästä nykyisestä enää paljoa paranevan. En silti kuitenkaan heittäisi kirvestä kaivoon vielä. Onhan se silti mukavaa nähdä oman suosikkijoukkueen taas pitkästä aikaa kunnolla yrittävän takaisin playoffeihin. Tiukat pelit kehittävät nuoria pelaajia eivätkä mitkään merkityksettömät höntsämatsit.

Maalivahtien suhteen pitää vain tässä vaiheessa kautta löytää se kuuma kassari, jolla vedettäisiin kausi loppuun. Tällä hetkellä se näyttäisi olevan Ortio ja Rämö sopimustilanteensa takia olisi potentiaalista kauppatavaraa. Playoffeihin pääsemiseen pitää olla voittava maalivahti. Vapaailtoja ei voida ottaa, sillä jokaisen pisteen merkitys vain korostuu loppua kohden.

Mikael Backlund on ollut varsin mainiossa vireessä viime aikoina. Neljän pelin maaliputki ja pari syöttöä on siihen samaan mahtunut. Flames tarvitsee ratkaisijoita joukkueeseen ja toivottavasti Backlund pystyisi ottamaan lisää vastuuta hartioilleen ja johtamaan tätä joukkuetta voittoihin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Loistava taisteluvoitto, tällä kertaa Sharksista! Vieraskiertuetta siis menty 3/5 peliä, ja täydet pisteet toistaiseksi, joten erittäin tyytyväinen voi olla. Harmi vaan, että samoista sijoista kilpailevat jengit pystyvät myös lypsämään kierros toisensa jälkeen pisteitä, vaikka nyt toki vastustaja-Sharks sai tyytyä yhteen pinnaan (Kings niin ikään).

Ottelu sai Flamesin kannalta niin hyvän alun kuin vaan voi saada. Selvästi valmiimpana tuli liekkipaidat tähän peliin, ja Sharks Tankissa oli ensimmäisessä erässä vain yksi joukkue. Toisessa erässä peli kääntyi sitten ihan päälaelleen, kun Couturen ranne meni helpohkosti Ortion selän taa. Sen jälkeen momentum kääntyi Sharksille, ja se dominoikin ekaa kymppiä täysin, tehden yhteensä kolme maalia siihen sessioon. Yksi niistä oli tuo Karlssonin 3-2 -johtomaali, joka katsottiin videolta potkun varalta. Värilaseilla katsottuna ei olisi ollut mikään mahdottomuus hylätäkään sitä (ainakin pelin tuoksinnassa pisti vituttamaan se tuomio), mutta toisaalta siinä oli myös paskaa puolustamista muistaakseni Widemanilta. Painostus loppui Hudlerin tasoitusmaaliin, joka tuli niin oikeaan aikaan kuin vaan mahdollista, ja loppuerä menikin sitten taas paljon tasaisemmissa merkeissä.

Kolmannet erät ovat olleet Flamesille kauden parhaimpia, koska edelleen Calgary on NHL:n ykkösenä vikoissa erissä tehtyjen maalien määrässä. Tällä kertaa Sharks oli kuitenkin hallitsevampi osapuoli, vaikkei se nyt mikään katastrofierä ollutkaan, kuten toisen erän alku. Ortio mitattiin toden teolla, kun Sharks ja eritoten Marleau tulitti: Läpiajoa, yksilösuoritusmaista purjehtimista koko kentän läpi, reboundeihin painamista jne... Marleau oli suorastaan liekeissä kolmannessa erässä, mutta Ortio kesti kiekkosateen. Lopussa oli vielä Pavelskilla ja totta kai myös Marleaulla tekopaikkaa - Pavelskin vihainen veto Jumbo Joen syötöstä yli ja Marleaun vedon Ortio kesti taas kerran. Tässä oikeastaan tuleekin se asia esille, joka on miellyttänyt Ortiossa kaikkein eniten. Hän on aina ollut parhaimmillaan juuri silloin, kun paineet on kovimmillaan, ja pelillä on oikeasti väliä. Moni muu jätkä olisi varmaan sulanut tuon Sharksin ekan kymppiminuuttisen jäljiltä, mutta Ortio nousi kolmannen erän avaintorjunnoillaan erittäin tärkeään rooliin, jonka myötä saatiin taisteltua peli jatkoajalle.

Jatkoajathan ovat olleet Flamesille niin ikään erittäin mainioita kuluvalla kaudella. Hartley heitti saman tien tutun nelikon kehiin: Monahan - Byron/Giordano - Brodie. Tämähän näytti ennakkoon juuri siltä kuin pitääkin: Byronin jalkanopeus saadaan ulosmitattua 4vs4:ssa loistavasti, Monahan & Giordano ovat ennenkin tällä kaudella laittaneet jatkoaikoja pakettiin + Brodie myös vahvana luistelijana on varma valinta. Ja 24 sekuntia siihen tarvittiin. Monahan kaapi 100-0 -aloitusvoiton Jumbo Joesta, ja viivalta Giordano ampaisee saman tien sivuttaissuunnan kuljetukseen. Rystypuolelta lähti tiukka kuti (varmaan kovempi kuin monen jatkoaikalaisen lämäri :)), ja maskissa ollut Monahan nappasi Brauniin osuneen irtokiekon ja kiekko pönttöön. Monahan nousi tällä osumalla nuorimmaksi neljä jatkoaikamaalia tehneeksi pelaajaksi NHL-historiassa! Kun vielä katsoo äijän rankkarisaldoa (7/11, joista 5 voittomaaleja), niin aika monta voittoa on tämä herra Flames-faneille tarjonnut. Ja vain kahdenkymmenen vuoden iässä.

Seuraava peli onkin sitten Kingsiä vastaan, ja varmasti yhtä vaikea peli tulossa, vaikka Kings onkin viime peleissä ollut Sharksia huonommassa vireessä + Flames on voittanut 3 keskinäistä putkeen. Kuitenkin, kun panokset kasvaa, niin eiköhän hallitseva Stanley Cup -mestari ole aika paha vastus.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ja sieltä se voitto taas otetaan! Wideman painoi aika saatanan tiukan ranteen maalikameraan, ja koko Staples on ällistynyt, että kiekko oli itse asiassa maalissa. Road trip 4-0! Ortio ja Monahan ihan helvetin loistavia niin ikään!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Rämön saikku tuli aika pahaan aikaan, Ortio tuli vasemmalta ohi. Sama pätee myös Hilleriin. Loistavasti on HIFK-kasvatti käyttänyt tilaisuutensa hyväksi. Neljä peliä ja yhtä monta voittoa, statsit mairittelevat ga 1,23 ja sv% 95,8 . Todennäköisesti sieltä tulee vielä se pannukakku-matsi, mutta nyt Ortsa on liekeissä. Loistavaa!


e. Ylönen ja Lundell tehneet Orition kanssa loistavaa työtä, yksi suomalaiskassari lisää parrasvaloihin!
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tosiaan TPS-kasvatti kovassa iskussa. Ortsa ei selvästikään halua sinne AHL:n tähdistöpeliin. HFBoardsillakin NHL-puolen kuuminta kamaa

Widemanin reaktiot olivat priceless-kamaa. Ensin, heti vedon jälkeen, nostaa kädet kattoon maalin merkiksi, mutta kun pelikatko tulee, niin naamasta pystyi aistimaan suunnattoman vitutuksen, ja huuliltakin sai luettua "FUCK ME!"-kommentin. Ja kun tuomari tulee ja kertoo tuomion, niin jätkän ilme oli aika huikaiseva. :D
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Olipa taas matsi. Todellakin pystyi sen aistimaan, että sekä Kingsille että Flamesille peli oli tärkeä. Kings oli fyysisempi kuin missään keskinäisessä tällä kaudella, mutta hienosti pystyi Flamesin pienikokoisempi nippu siihen vastaamaan, vaikka pari kertaa se menikin hiukan yli.

Sharks-peliin verrattuna Flames pelasi mielestäni kurinalaisemman pelin, joka olikin hiukan odotettua, sillä Kingsin pelit ovat muutenkin olleet keskimäärin Sharksin pelejä vähämaalisempia. Pelistä saatiin aikaiseksi kunnon veskarien taisto, kun Kingsin Quick ja Flamesin Ortio laittoivat parastaan. Kings laukoi kymmenisen kertaa Flamesia enemmän, mutta peli oli loppujen lopuksi aika tasainen. Kingsillä oli ehkä pari hyvää maalipaikkaa enemmän, mutta Ortion ratkaisut luukulla olivat poikkeuksetta hyviä. Sijoittuminen, liikkuminen, kaikki. Hanskakäsi viuhui näyttävästi pari kertaa, ja tuo kolmannen erän Carterin paikka, jossa Ortio löi kippermäisesti mailallaan kiekon vittuun Carterin lavasta, kuvastaa hyvin sitä, kuinka hyvin Ortio on tällä hetkellä pelin sisällä. Uskoisin, että tuossa toisessa erässä Ortion kelpasi koppailla kiekkoja, kun Kings veti käytännössä joka puolelta, eikä siellä loppupeleissä ollut kauhean montaa laatupaikkaa. Ei voi kuitenkaan väheksyä myöskään Ortion panosta, sillä ottelun ykköstähdeksi valituksi tuleminen ja neljäs voitto neljästä vieraspelistä kertoo kiistatta, että mies on iskussa.

Kolmannessa erässä, kun Greenen viivakuti ruuhkan takaa painui maaliin, niin siinä oli taas pessimistiset fiilikset tasoihin nousemisen suhteen. Flames on toki onnistunut siinä monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, mutta Kings ja Quick kuulostivat aika kovalta. No, kuitenkin se Monahan sieltä karkasi puolittaiseen läpiajoon, ja fiilikset oli täällä sen myötä melko katossa. Monahan on kyllä sellainen mies, että jumalauta kun voi olla tyytyväinen, että Flames sai miehen napattua 2013 vuoden draftista kutospykälällä. Jos vedettäisiin re-draft nyt, niin olisi varmaan top3:ssa. Se, miten kypsää kahden suunnan peliä hän on esittänyt koko kauden ajan, nostaa luottoa sen suhteen, että Flamesilla on ainakin toinen tulevaisuuden kahdesta kärkisenttereistä jo valmiina. Monahan voittaa mutulla ehdottomasti suurimman osan niistä tärkeistä loppuhetkien aloituksista, ja toisen vuoden kiroukselle hän on lähinnä nauranut. Pisteitä olisi plakkarissa varmasti vielä enemmän, jos ei olisi pelannut sellaista 10-15 pelin jaksoa tuossa shutdown-kentässä Glencrossin ja Jonesin kanssa loukkaantumisten aikaan. Toews tuosta jannusta tulee jatkuvasti mieleen, ei voi muuta sanoa.

Vaikka Kings peliä jonkin verran hallitsi, niin täytyy yhtyä Widemanin kommenttiin siitä, että oikeastaan kaikki pelasivat hyvän pelin. Toki joistain yksittäisistä asioista voi valittaa, esimerkiksi Byronin jatkuvasta hyvyydestä siihen asti, kun pitää kiekollisena tehdä joku lopullinen ratkaisu. Mies pääsee koko ajan tekopaikoille, tekee töitä ja liikkuu helvetin hyvin, mutta voi helvetti kun voi olla kädet jäässä. Mielenkiintoista hänen suhteen nähdä, että jatkaako ensi kaudella, vai onko enää tilaa. Ehkä suurin synti viime yönä Flamesille oli tyhmät jäähyt. Joukkue on helvetin kurinalainen ja ottanut vähiten jäähyjä koko NHL:ssä, mutta viime yönä tuli ainakin kolme turhaa jäähyä. Ensin väärä vaihto, sitten Bollig antoi vähän kovuutta ja Stajan teki vielä saman tempun. Stajanin jäähy ei tosin hirveästi vituttanut, vaan pikemminkin oli kiva nähdä, kun mies vähän retuutti Brownia.

Viiden pelin vieraskiertue päättyy Anaheimiin keskiviikkona. Siellä ei ollakaan voitettu muistikuvieni mukaan 17 peliin, joten vaikea paikkahan se on. Toisaalta sitä voisi ajatella, ettei peli ole Ducksille pakkovoitto tai elintärkeä peli, mutta kova runkosarjajengi se kuitenkin on. Toivottavasti Flames jaksaa puristaa vielä täydellä teholla ennen all-stars -taukoa, sillä tässä on Kalifornian reissu tulossa loppuun, ja kaksi ekaa peliä jo kerkesivät venymään jatkoajalle asti. Ducks pääsee vielä hyvin levänneenä siihen peliin, joten ei tule olemaan helppoa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Eipä se Anaheim vieläkään vieraissa kaatunut, vaikka mielestäni Flames pelasi kyllä ihan hyvän pelin. Loppujen lopuksi Ducks oli terävämpi maalipaikoilla, ja oli heillä aavistuksen verran enemmän tuuriakin tällä kertaa, mm. Maroonin täydellinen ohjuri ja Lovejoyn maali, jossa Russellista tuli sellainen kimmoke, ettei mahtanut Ortio sillekään mitään. Ortiolle eka tappio siis, ja 7/11 torjuntaa, muttei kuitenkaan maalivahtiin missään nimessä kaaduttu tällä kertaa. Kolme ekaa maalia olivat ainakin käytännössä mahdottomia kiinni otettavia, neljäskään ei mikään helppo ollut.

Pelin puolivälistä asti Monahan istutettiin vihdoin tuohon Gaudreaun ja Hudlerin väliin, joka olikin eittämättä Flamesin vaarallisin ketju, vaikka kolmonen tekikin kaksi maalia. Hienoa yhteispeliä tuossa Monahanin maalissa, ja muutenkin etenkin nuorisokaksikko Gaudreau-Monahan pääsivät hyville tekopaikoille useampaan kertaan. Pelin lopullinen käännekohta oli ehkä tuo kolmannen erän pariminuuttinen jakso, jossa ensin Backlund löi tyhjistä ohi, ja vähän ajan päästä Ducks sai ylivoiman, jolla he ratkaisivat pelin lopullisesti. Hyvin pystyttiin siis lännen kärkijengi haastamaan, vaikka lepoaikaa oli vähemmän ja muutenkin vieraskiertueen rasitusta takana.

Allstars-tauko tulee kaiketi hyvään aikaan, koska Flamesilla on suht tiivistahtinen vieraskiertue takana. Vielä kun sinne alakertaan saataisiin jotain vahvistusta, koska Smid/Diaz-Engelland ei vaan riitä. Wotherspoon toki nostettiin pari päivää sitten ylös, ja uskon miehen pystyvän kyllä parempaan kuin tuo kolmikko, vaikkei se toki varmaa olekaan. Joku hankinta ennen takarajaa olisi hyvä tehdä, ainakin jos siirtorajan aikaan ollaan edelleen nykyisissä asemissa.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
En tajua mikä siinä Ducksin kotihallissa tekee otteluista Flamesille niin vaikean voitettavan. Kaipa Ducks on vain niin hyvä kotijoukkue. Edelleen ollaan hyvissä asetelmissa playoffien suhteen ja 4 voittoa ja 1 tappio milla tahansa vieraskiertueella on todella hyvä saavutus.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
En tajua mikä siinä Ducksin kotihallissa tekee otteluista Flamesille niin vaikean voitettavan. Kaipa Ducks on vain niin hyvä kotijoukkue. Edelleen ollaan hyvissä asetelmissa playoffien suhteen ja 4 voittoa ja 1 tappio milla tahansa vieraskiertueella on todella hyvä saavutus.

Ducks on ihan tilastojenkin valossa ollut viime vuosina yksi NHL:n parhaimmista kotijoukkueista. Kun vielä miettii, kuinka hyvin Ducks on pystynyt runkosarjassa menestymään viime vuosien aikana, koventaa se tietenkin entisestään Anaheimin kotitaikaa. Getzlaf on mielestäni tällä hetkellä Hart Trophy -kisassa TOP3:ssa, ja kun taustalla häärii vielä Kesler toisena luottosentterinä, niin joukkue on todella vaikea lyötävä, ainakin runkosarjassa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ortion kävin katsastamassa maanantaina paikan päällä Staples Centerissä. Yksi maali meni, ja se meni hanskakäden puolelta ylänurkkaan nähdäkseni, tosin kiekko muutti jostain suuntaa matkalla, mikä on aina paha. Eilen meni Ducksia vastaan ainakin tuo neljäs maali taas hanskakäden puolelta ylänurkkaan. Samoin Texasissa näin AHL-pelin, joka ratkesi siihen, kun kaveri pääsi aika vapaasti laukomaan maalin Ortion hanskakäden puolelle ylänurkkaan. Pieni otos kieltämättä, mutta onko Ortion hanskakäsi ylänurkan kohdalla joku hyvin tiedetty heikkous hänellä, vai kuvittelenko vain? Vieläköhän Ortio jatkaa ylhäällä All-Stars -tauon jälkeen kun Reimoukin on kai joukkueen mukana?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ortion kävin katsastamassa maanantaina paikan päällä Staples Centerissä. Yksi maali meni, ja se meni hanskakäden puolelta ylänurkkaan nähdäkseni, tosin kiekko muutti jostain suuntaa matkalla, mikä on aina paha. Eilen meni Ducksia vastaan ainakin tuo neljäs maali taas hanskakäden puolelta ylänurkkaan. Samoin Texasissa näin AHL-pelin, joka ratkesi siihen, kun kaveri pääsi aika vapaasti laukomaan maalin Ortion hanskakäden puolelle ylänurkkaan. Pieni otos kieltämättä, mutta onko Ortion hanskakäsi ylänurkan kohdalla joku hyvin tiedetty heikkous hänellä, vai kuvittelenko vain? Vieläköhän Ortio jatkaa ylhäällä All-Stars -tauon jälkeen kun Reimoukin on kai joukkueen mukana?

En lähtisi ihan vielä allekirjoittamaan tuota väitettä. Näistä gamesavereista, mitä Ortio on voittopeleissä ottanut, niin useassa juuri hanska on toiminut eleettömän hienosti. Ortio ei siinä Kings-pelin maalissa nähnyt koko kiekkoa, joten mahdollisen heikon hanskakäden piikkiin sitä ei siis edes voi spekulaatioissakaan laittaa. Jackmanin rannelaukaus oli ehkä otettavissa, mutta siitä Ortio ei tainnut antaa lausuntoja, että oliko siinäkin jotain ongelmaa kiekon näkemisen kanssa, vai oliko vaan hanska liian hidas. Texas-pelin maaliin en sen sijaan voi kantaa ottaa, koska en sitä nähnyt, mutta nykytiedoillani en ihan vielä lähtisi allekirjoittamaan, että hanskakäsi olisi Ortion heikkous. Tulevaisuus näyttää.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Vastataan nyt vielä erikseen tuohon käyttäjän @Amerikanihme lopun kysymykseen maalivahtitilanteesta. Eli Ortio valittiin aiemmin AHL:n tähdistöpeliin, mutta nyt tuolla Twitterin ihmeellisessä maailmassa selvisi, että Ortio ei sinne mene, vaan tilalle ollaan nostettu Manchester Monarchista Jean-Francois Berube. Eihän tuo nyt vielä suoraan mitään erikseen kerro, mutta Ortioon verrattuna moni AHL:ssä pelannut äijä lähetettiin takaisin farmiin tauon ajaksi, joten koko ajan tuntuu enemmän ja enemmän siltä, että se maalivahtisiirto kolkuttelee ovella. Edelleenkin voisi veikata, että Rämö sieltä johonkin varausvuoroon vaihdetaan joukkueen kanssa, joka tarvitsee playoffeihin nykyistä parempaa backupia. Itse toki olen edelleen sitä mieltä, että Hiller on tasoltaan epätasaisempi, ja sylkee enemmän kiekkoja, joten ei haittaisi, mikäli hänet kaupattaisiin. Se on ainakin mahdoton tilanne, että tässä alettaisiin kolmella maalivahdilla vetämään tulevaisuudessa, jonka Hartleykin jo haastattelussa totesi "positiiviseksi painajaiseksi".

E: No lähetetettiinpäs Ortio farmiin tauon ajaksi, kuten myös Granlund & Wotherspoon.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Näin all star -tauolla kun NHL:ssä on pelit jäässä, niin otetaan katsaus AHL:ään.

Adirondack Flames vaipui saman tien neljän ottelun tappioputkeen sen jälkeen, kun Ortio sai NHL-komennuksen. Viime yönä pelattiin B2B-peli Rochesteria vastaan, johon saatiin Ortsa takaisin maalille, kuten myös Granlund kehiin, ja saman tien palattiin myös voittojen teille 4-1 -voitolla. Granlund heitti 1+1 tehot ja Ortio torjui 35 kertaa. Ortio oli pelin kakkos- ja Granlund kolmostähti. Kyllähän tuosta Ortion tämän kauden pelaamista kertoo aika paljon se, että Adirondackin voittoprosentti Ortion ollessa maalilla on 0,67, ja ilman Ortiota se on 0,31.

Saksalainen David Wolf on päässyt myös koko ajan parempaan ja parempaan vireeseen AHL:ssä. Viimeiseen 5 peliin tehot 6+2, ja esim. viime yönä kaksi maalia. Äijä on todella iso ja fyysinen, joten mikäli pystyy pitämään edes hiukan tällaista tahtia yllä myös jatkossa, niin unelma NHL-debyytistä lienee päivä päivältä lähempänä. Bärtschi sen sijaan on taas enemmän varjojen mailla, siinä missä nämä Wolfit ja Poirierit ovat vetäneet tehokkaampaa jaksoa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Saksalainen David Wolf on päässyt myös koko ajan parempaan ja parempaan vireeseen AHL:ssä. Viimeiseen 5 peliin tehot 6+2, ja esim. viime yönä kaksi maalia. Äijä on todella iso ja fyysinen, joten mikäli pystyy pitämään edes hiukan tällaista tahtia yllä myös jatkossa, niin unelma NHL-debyytistä lienee päivä päivältä lähempänä. Bärtschi sen sijaan on taas enemmän varjojen mailla, siinä missä nämä Wolfit ja Poirierit ovat vetäneet tehokkaampaa jaksoa.

Tässä kappaleessa kaksi kipaletta mainittuja pelaajia + Tyler Wotherspoon nostettu NHL-rosteriin. Eli Wolf ja Bärtschi pääsevät vuorostaan näyttämään osaamistaan. Wolfin debyytti on kyllä hauska nähdä, sillä uskon miehen olevan kykenevä syrjäyttämään Bolligin pelaavasta kokoonpanosta. Toisaalta paskamainen tilanne suomalaisten kannalta, ettei Ortio tai Granlund saaneet vastaavaa kutsua. Varsinkin Ortion kannalta, sillä hän pelasi paremman NHL-jakson kuin Rämö tai Hiller missään vaiheessa tällä kaudella. No, eiköhän se saatanan treidi jo kohta tule.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hudler pystyi kuin pystyikin pelaamaan, joten Bärtschi jäi sivuun. Ja hyvä niin, sillä eipä tuo Gaudreau - Monahan - Hudler olisi juuri paremmin voinut toimia. Pari maalia, joista molemmista vastasi Gaudreau, ja useamman maalipaikan ketju pystyi luomaan. Monahan esimerkiksi löi tokassa erässä aika lailla tyhjästä maalista ohi, ja Hudler pääsi pommittamaan Gaudreaun alustuksesta onetimeriä, muttei uponnut. Jatkuvasti oli peli vastustajan päässä, kun tämä ketju oli jäällä.

Pelinä homma ei kyllä lähtenyt ihan alusta toimimaan, niin kuin olisi toivonut. Etenkin ensimmäinen erä oli aika nihkeää pelaamista Flamesin osalta, eikä tekopaikkoja hirveästi tullut, vaikkakin näennäisesti Flames ekaa erää hallitsi. Erä oli turhauttavaa katsottavaa etenkin Colbornen kahden typerän jäähyn myötä, joihin Flamesin pelaajisto on harvoin aiemmin syyllistynyt. Molemmat hyökkäyspään huitomisia, jotka saa tulevissa peleissä jättää väliin. Ekasta jäähystä se Flamesiinkin joskus huhuttu Stewart ohjasi Ennisin hienon passin maaliin, kun Flamesin av-neliö jätti Chrisin seisomaan maalille ilman vartiointia. Tuo saatiin sitten Gaudreaun yv-maalilla paikattua, kun Calder-jahdissa vahvasti mukana oleva tulokas nousi ennakkoluulottomasti maalille, ja nosti lähietäisyydeltä kiekon ylös. Tärkeässä roolissa oli myös Monahanin kaksinkamppailupelaaminen maalinedustalla, koska hän sai sen verran sidottua Myersin mailaa, ettei tämä saanut häirittyä maalille noussutta Gaudreauta.

Toisessa erässä Sabres sai enemmän vetoja maalia kohti, mutta Flamesin peli parani kuitenkin, ja mielestäni se oli enemmän Flamesin erä kuin ensimmäinen. Etenkin se oli plussaa, että nuo tyhmyydet jätettiin pois kokonaan. Edellä mainitut Monahanin ja Hudlerin maalintekopaikat olivat hyviä tekopaikkoja tokassa erässä, ja myös Byron kävi normaalilla tyylillään tuhlaamassa yhden huipputontin. Sabres sai myös pari kohtuu hyvää paikkaa, mutta Hiller oli terävänä. Olisihan se peli voinut parempaakin olla, mutta suunta oli kuitenkin toisessa erässä oikea.

Kolmannessa erässä Flames on ollut tällä kaudella vahvimmillaan, ja poikkeusta ei tapahtunut nytkään. Montaa minuuttia ei erää oltu pelattu, kun laukaisutilasto oli jo 9-0 Flamesille 3. erän osalta. Yhtäkkiä, kun meikäläisen kalusto alkoi perseilemään, ja kuva katosi kokonaan, niin ei kestänyt kauaa, kun selostaja huusi Joorisin johtomaalin kunniaksi siinä 49 minuutin kieppeillä. Tässä kohtaa omalta osaltani nopea uudelleenkäynnistys, ja kuva takaisin, eikä siinä sitten tullut missattua kuin pari minuuttia pelistä. Joorisin maalia kun jälkeenpäin katseli highlighteista, niin Colborne saa tuosta maalista paljon glooriaa. Käynnisti hyvällä syötöllä omasta päästä tuon hyökkäyksen, ja kun Jooris paineli hyökkäyspäähän, nousi Colborne luistelukisassa Moulsonin ohi, ja tämän ansiosta siitä aukeni hänelle myös vetopaikka, jonka reboundissa Jooris oli terävin. Käytännössä pelin lopullinen ratkaisu tuli Weberin jäähyn juuri päätyttyä, kun Colborne oli nopea Diazin vedon reboundissa. Kiekko Enrothin edestä maaliin juuri ennen, kuin ruotsalaisveskari ehti sulkea kiekon. Gaudreau iski sitten vielä loppulukemat 4-1:een hienon vastahyökkäyksen myötä, kun Hudler tarjosi poikkaria takatolpille, ja Monahan imi Ristolaista sen verran puoleensa, että Johnny Hockeylle jäi tilaa lyödä loppulukemat tyhjään rysään.

Tuosta kolmannesta erästä on hyvä lähteä rakentamaan seuraavaan peliin, kun Wildiä vastaan väännetään to-pe -yönä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Perkeleen perkele, 0-1 turpaan Wildiltä, vaikka lopussa olikin hurja kiri. Eka erä oli ihan yhtä paska kuin Sabresia vastaan, ja Wild meni Parisen maalilla ansaitusti johtoon. Todella tuskainen erä kaiken kaikkiaan, eikä Flamesillä juurikaan ollut maalipaikkoja. Toinen erä oli myös aika mitäänsanomaton, sillä jäähyjä ei juuri tullut, eikä tekopaikkojakaan. Todella tarkkaa peliä, tosin Flames pystyi ekasta erästä jälleen parantamaan. Kehityskäyrä oli siis kaikin puolin normaali, koska kolmannessa erässä Flames alkoi painostaa toden teolla. Gaudreaulla, Monahanilla ja Byronilla oli jokaisella loistotontit, mutta Gaudreaun vahvan nousun koppasi Dubnyk eleettömästi, Monahan heitti rystyltä tyhjistä ohi, ja Byronin läpiajo oli varsin tuttua Byronia. Jumalauta se on ollut mutulla varmaan parikymmentä kertaa tällä kaudella läpiajossa, mutta tehnyt vain yhdestä tai kahdesta maalin. Vituttaa hyvin paljon, sillä kyllähän hänessä olisi edellytyksiä hyväksi runkopelaajaksi, mutta jos et millään osaa viimeistellä, niin ei voi mitään. En edes innostunut peliä katsoessani, kun Byron pääsi läpi, sillä olin aivan varma, että jälleen jää maali tekemättä. Vikat pari minuuttia Flames myllytti vielä ilman maalivahtia, ja hyvin myllyttikin. Ihan viimeisen 15 sekunnin aikana Wild-maalilla oli kova härdelli, ja Brodie pääsi pari kertaa ampumaan, mutta aika loppui sitten kesken, ja loistavasti torjunut Dubnyk nappasi jo Wild-uransa toisen nollan. Hiller oli myös helvetin hyvä Flames-maalilla jo toista peliä putkeen, joka on tietenkin positiivinen asia sen Panthers-pelin farssin jälkeen, mutta eipä se hirveästi lohduta, kun pisteittä jäätiin, ja esimerkiksi Sharks kairasi Ducksista selvän voiton.

Faktahan on se, että Gaudreau - Monahan - Hudler -ketjulle tarvitsisi nyt hiukan vankempaa taustatukea. Ykkönen oli jälleen hyvällä pelipäällä, etenkin Gaudreau, mutta maaleitta siis jäivät. Tuon ketjun jälkeen muut eivät pysty mielestäni tällä hetkellä tarpeeksi laadukkaseen kiekolliseen peliin. Bouma - Backlund - Jones on ehdottomasti hyvä shutdown-ketju, mutta mielestäni Backlundista pitäisi ulosmitata enemmän hyökkäävää puolta laittamalla siihen kiekollisempaa äijää laitaan. Raymond on ollut kyllä ihan paska, jonka laittaisin Oilers-pelin koittaessa vilttiin. Tässä oma ehdotukseni tulevaan peliin, kun saadaan Glencross ilmeisesti takaisin:

Gaudreau - Monahan - Hudler
Glencross - Backlund - Jones
Bärtschi - Jooris - Colborne
Bouma - Stajan - Byron/Wolf


Bärtschiä vaan kokeiluun, ja ehkäpä myös Wolfia. Glencrossin luulisi piristävän kakkosen kiekollista peliä, sillä vaikka Bouma loistava roolipelaaja onkin, niin hänen paikkansa ei ole TOP6-hyökkääjänä.

E: Ainiin, AHL:ssä lyötiin myös lukkoon se, että Adirondack Flames jää, ja ensi kaudella Flamesin farmi toimii Stocktonissa. Helpottaapi matkustelua mukavasti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös