MustatKortit
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suomessahan oikein kunnon wingsejä ei saa käytännössä mistään, vaikka joissain paikoissa on ihan hyvää yritystä. Parhaan wingsit Suomessa olen saanut Kaisaniemessä sijainneessa ravintola Texasissa, joka enää ei ole toiminnassa. Ei tosin mitään parhautta nuokaan.
Sen takia olenkin huomannut parhaaksi tehdä wingsit itse himassa. Pitkällisten kokeilujen jälkeen olen yhdistellyt 3-4 eri kastikereseptiä siten, että buffalo-kastikkeesta tulee mahdollisimman autenttinen, tarpeeksi paksua on etenkin vaikea saada aikaan. Frank's Original on tuossa kyllä ihan must, onneksi nykyään löytyy Stockalta ainakin, ja S-marketissakin kyllä bongannut.
Legendaarisia wings-paikkoja tykkään bongailla ja viimeisin varsin huikea paikka nyt joululomalla oli rafla Tampan rannikkoalueella, joka joskus on äänestetty Floridan parhaaksi siipipaikaksi. Puhun nyt ravintolasta nimeltä Cooter's.
Siipien lisäksi paikka on tunnettu all-you-can-eat- rapuilloista ja paikka olikin tupaten täynnä parina iltana, jouduimme odottelemaan drinkkien kanssa pöytää about 45 min.
Tuolla saikin sitten aimo katsauksen siihen, millä pieteetillä wingsit kuuluu tehdä ja miten annoksiin saadaan mukavaa varianssia.
Vinkki: Sports Academyn "wingsit" eivät täytä oikeiden wingsien kriteereitä.
No niin, eli ensin valittiin itse siipipalata ja millainen leivitys (extra breaded, breaded, naked), vaihtoehtona oli myös "boneless"-siivet.
Tämän jälkeen sitten kastikkeen valintaan. Cootersilla on oma salainen buffalo-sauce- reseptinsä, niin kuin kaikilla kovilla wings-paikoilla. Tuota kastiketta saa kolmella eri tulisuudella, tämän lisäksi vaihtoehdoissa jotain (naisille suunnattuja?) mild-kastikkeita, sekä keittiömestarin "supertulinen" kastike, joka minun mielestäni kuitenkin poikkesi liikaa buffalo-kastikkeen mausta.
Tämän jälkeen jatketaan dippien valitsemiseen, erittäin laaja valikoima: blue cheese, ranch, garlic jne. Itse otin kokeiluun sekä sinihomejuuston sekä ranchin. Todella hyviä kumpikin.
Ja tietysti sitten vielä lisukkeiden valintaa päälle. Jotain ranskiksia otin pöytään, mutta eihän niitä meinannut jaksaa.
Kaiken kaikkiaan loistava ilta.
Sen takia olenkin huomannut parhaaksi tehdä wingsit itse himassa. Pitkällisten kokeilujen jälkeen olen yhdistellyt 3-4 eri kastikereseptiä siten, että buffalo-kastikkeesta tulee mahdollisimman autenttinen, tarpeeksi paksua on etenkin vaikea saada aikaan. Frank's Original on tuossa kyllä ihan must, onneksi nykyään löytyy Stockalta ainakin, ja S-marketissakin kyllä bongannut.
Legendaarisia wings-paikkoja tykkään bongailla ja viimeisin varsin huikea paikka nyt joululomalla oli rafla Tampan rannikkoalueella, joka joskus on äänestetty Floridan parhaaksi siipipaikaksi. Puhun nyt ravintolasta nimeltä Cooter's.
Siipien lisäksi paikka on tunnettu all-you-can-eat- rapuilloista ja paikka olikin tupaten täynnä parina iltana, jouduimme odottelemaan drinkkien kanssa pöytää about 45 min.
Tuolla saikin sitten aimo katsauksen siihen, millä pieteetillä wingsit kuuluu tehdä ja miten annoksiin saadaan mukavaa varianssia.
Vinkki: Sports Academyn "wingsit" eivät täytä oikeiden wingsien kriteereitä.
No niin, eli ensin valittiin itse siipipalata ja millainen leivitys (extra breaded, breaded, naked), vaihtoehtona oli myös "boneless"-siivet.
Tämän jälkeen sitten kastikkeen valintaan. Cootersilla on oma salainen buffalo-sauce- reseptinsä, niin kuin kaikilla kovilla wings-paikoilla. Tuota kastiketta saa kolmella eri tulisuudella, tämän lisäksi vaihtoehdoissa jotain (naisille suunnattuja?) mild-kastikkeita, sekä keittiömestarin "supertulinen" kastike, joka minun mielestäni kuitenkin poikkesi liikaa buffalo-kastikkeen mausta.
Tämän jälkeen jatketaan dippien valitsemiseen, erittäin laaja valikoima: blue cheese, ranch, garlic jne. Itse otin kokeiluun sekä sinihomejuuston sekä ranchin. Todella hyviä kumpikin.
Ja tietysti sitten vielä lisukkeiden valintaa päälle. Jotain ranskiksia otin pöytään, mutta eihän niitä meinannut jaksaa.
Kaiken kaikkiaan loistava ilta.