Mainos

Buffalo-wings

  • 153 409
  • 360

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Jatkoaika, kuten Universumi, pitää huolen omistaan. Tämän sain taas todeta lauantaina, kun olin päättänyt lähteä täysin ex tempore -päiväreissulle Helsingistä Tampereelle. Selasin junassa kännykällä Jatkoaikaa ja havaitsin tämän hiljattain pintaantuneen ketjun. Ei ollut enää epäselvyyttä siitä, mitä suolapalaa haukataan Plevnan oluiden jälkeen. Menin Siipiweikkoihin ja tykkäsin.

Tämä oli elämäni toinen annos. Piti oikein ketjun hakutoimintoa käyttäen varmistaa etten ollut kirjoittanut tänne aiemmin. Siipineitsyyteni nähkääs meni viime syksynä Anchor Barissa, kun olin valmistautumassa seuraavan päivän Bills-Patriots -otteluun.

Oivaa suolapalaa kyllä nämä siivet. Tykkäsin kovasti niin Buffalossa kuin Tampereella. Pitää ehdottomasti testata noita täällä mainittuja Helsingin mestoja.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Päivitystä tuohon omaan kokkailuun. Siipiä on tullut tehtyä nyt jo neljään otteeseen muutaman päivän sisään. Avokin kanssa tuli todettua, että kotikeittiössä kätevintä ja parasta on tehdä siivet broilerin fileistä (eihän ne mitään siipiä tietenkään silloin ole). Fileistä saa hyvän muotoisia palasia eli ne on mukava syödä ja bonuksena ei tarvitse heittää puolta ruuasta hukkaan ja tonkia sieltä luiden seasta niitä viimeisiä kanan rippeitä. Fileistä saa myös samalla rahalla enemmän syötävää verrattuna siipiin eli nälkäkin lähtee halvemmalla. 500 gramman paketti tuntui olevan meille sopiva määrä. Tuota Wy's Wings -soossia on meillä vielä hieman vajaa puolikas pullo jäljellä eli pari-kolme kertaa siitä saa vielä tehtyä soossit wingseihin.

Ps. Oulussa naturelli siipiä saa ostettua ainakin Raksilan CM.
 

Juanito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko joku palstan siipifanaatikoista maistanut Lappeenrannan Birran wingsejä? Omasta mielestäni ovat todella hyviä ja peittoavat ainakin (Lappeenrannan) Gringos Locosin siivet mennen tullen. Mahtavatko miten hyvin kestää vertailun muun Suomen tarjontaan?
 

HokiHero

Jäsen
Onko joku palstan siipifanaatikoista maistanut Lappeenrannan Birran wingsejä? Omasta mielestäni ovat todella hyviä ja peittoavat ainakin (Lappeenrannan) Gringos Locosin siivet mennen tullen. Mahtavatko miten hyvin kestää vertailun muun Suomen tarjontaan?

Hyvin vähän uskaltautuu maistamaan muiden paikkakuntien siipivalikoimia kun on tottunut Tampereella siipensä nauttimaan. Grincos locosissa olen kerran erehtynyt alkupaloiksi siipiä ottamaan ja niistä ei voi kyllä edes puhua samassa lauseessa kunnon siipien kanssa vähän kuin rossossa tai panchossa jossa siivet ovat kuivia ja mauttomia. Tampereella asuessani näiden perinteisten siipipaikkojen lisäksi käytössä oli usein pizpala ja Jankan wanha grilli, kieltämättä nekin siivet olivat hyviä ja suosittelen kokeilemaan jos haluaa siipensä nopeasti ja helposti mukaan.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tulipahan tänään ekaa kertaa grillattua näitä "wingsejä". Eli jotain broilerin minuuttipihvejä tuli ostettua ja ne pilkoin pienemmiksi noin 5 sentin mittaisiksi siivuiksi. Marinadiin suolaa, cayennepippuria, hieman sulatettua voita ja wy's wings -soossia. Wingsit minigrip pussiin marinadin kera noin kolmeks tunniks jääkaappiin maustumaan. Grilliin folio päälle, hieman sulatetaan voita pohjalle ja siihen sitten maustuneet siivet noin 20 minuutiks kypsymään välillä puolta käännellen. Wingsit menee ihan hyvin kuivina tai sitten kanat voi dipata soossissa, kumpikin maisui ihan hyvälle.
 

vilho

Jäsen
Tulipahan tänään ekaa kertaa grillattua näitä "wingsejä". Eli jotain broilerin minuuttipihvejä tuli ostettua ja ne pilkoin pienemmiksi noin 5 sentin mittaisiksi siivuiksi. Marinadiin suolaa, cayennepippuria, hieman sulatettua voita ja wy's wings -soossia. Wingsit minigrip pussiin marinadin kera noin kolmeks tunniks jääkaappiin maustumaan. Grilliin folio päälle, hieman sulatetaan voita pohjalle ja siihen sitten maustuneet siivet noin 20 minuutiks kypsymään välillä puolta käännellen. Wingsit menee ihan hyvin kuivina tai sitten kanat voi dipata soossissa, kumpikin maisui ihan hyvälle.
Tää kuulostaa todella oudolta. Eikö minuuttipihvit ole aina marinoitua shaissea, (pannulle -> 10 min -> syö) sen jälkeen vielä kanojen laittaminen nimenomaan jääkaappiin maustumaan..

Tarkoitus ei ole tylyttää, mutta mun mielestä siipien ns. pointti on siinä, että sieltä löytyy ne luut ja se ei ole sellaista haarukalla syötävää, vaan seurusteluruokaa. Muuten jos tekee about samalla kastikkeella, voi jauhaa grillaus tai kokkausketjuissa. Puhutaan kuitenkin mielestäni eri safkasta jo. Siipien kanssa kuuluu ne pakolliset luut, dippi ja porkkanat ja sellerit.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Varsinaisista siivistähän ei nyt järisyttävän isoja eroja löydy, mutta jostain kumman syystä Hookissa ne on aina parhaimmin valmistettu. Siellä wingsit on rapeita ja liha irtoaa vaivattomasti. Kehräsaaren terassilla on näin kesällä oma hieno tunnelmansa huurteisen San Miguelin kera. Siihen päälle helvetin hyvä kastike, ylivoimaisesti näteimmät tarjoilijamimmit, kohtuulliset hinnat sekä paikan vahva Ilves-henkisyys, niin ei tarvitse kauaa miettiä minkä siipimestan nostaa Suomen ykköseksi.

Noinhan se on. Ja Ilveksen jäsenkortilla irtoaa vielä 20% alennus Kehräsaaren Hookin siivistä. Kortin hinnan säästää jo sillä kun kaksi kertaa hakee sadan siiven setin.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tää kuulostaa todella oudolta. Eikö minuuttipihvit ole aina marinoitua shaissea, (pannulle -> 10 min -> syö) sen jälkeen vielä kanojen laittaminen nimenomaan jääkaappiin maustumaan..

Tarkoitus ei ole tylyttää, mutta mun mielestä siipien ns. pointti on siinä, että sieltä löytyy ne luut ja se ei ole sellaista haarukalla syötävää, vaan seurusteluruokaa. Muuten jos tekee about samalla kastikkeella, voi jauhaa grillaus tai kokkausketjuissa. Puhutaan kuitenkin mielestäni eri safkasta jo. Siipien kanssa kuuluu ne pakolliset luut, dippi ja porkkanat ja sellerit.

Ainakin eiliset minuuttipihvit oli täysin naturellit. Tokihan wingsit on luullisia ja niitäkin on tullut tehtyä, mutta kirjoitin nimenomaan tähän ketjuun, kun olen jo aikaisemmin tänne kirjoittanut ja kysellyt reseptejä. Ajattelin nyt tähän jakaa omat kokemukset, mutta ilmeisesti parempi ois olla kirjoittamatta mihinkään mitään niin kaikki ois tyytyväisiä...
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikäs on paikkojen taso Helsingissä? Itsellä kokemukset vain Sports Academysta ja Gringos Locosista eikä kumpaakaan oikein kehua voinut. Onko jossain mestaa, jossa siivet olisivat oikeasti hyviä?
On näköjään jäänyt vastamatta tähän muutaman viikon takaiseen kysymykseen:

Mainitun Henry's pubin lisäksi myös ravintola Kolme Kaisaa Kurvissa tarjoaa "Siipiweikkojen" wingsejä. Niitä on tullut pari kertaa maistettua, ja ajavat kyllä asiansa. Kuulemma myös Pub Petestä saa - siis wingsejä. En ole kuitenkaan testannut - siis wingsejä...
 

vilho

Jäsen
Ainakin eiliset minuuttipihvit oli täysin naturellit. Tokihan wingsit on luullisia ja niitäkin on tullut tehtyä, mutta kirjoitin nimenomaan tähän ketjuun, kun olen jo aikaisemmin tänne kirjoittanut ja kysellyt reseptejä. Ajattelin nyt tähän jakaa omat kokemukset, mutta ilmeisesti parempi ois olla kirjoittamatta mihinkään mitään niin kaikki ois tyytyväisiä...
Kuten sanoin, ei ollut tarkoitus tylyttää. Kirjoitin vaan oman mielipiteeni ja korjasit myös hienosti käsitykseni minuuttipihveistä. Eikös tämä keskustelupalsta ole ja ei kaikkien todellakaan tarvitse olla samasta muotista veistettyjä vaikka eriävän mielipiteen ilmaiseekin.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Allekirjoittaneen ensimmäiset wings-kokemukset olivat juuri nämä kaupan Hornetit. Jotenkin noiden syöntiin hyvin usein liittyi NHL ja matsi yöllä Maikkarilla tai Nelosella ja kun muistelen jotain 90-luvun lopun, 2000-luvun alun matseja niin on noi Atrian Hornetit kyllä viihtyneet jo pitkään kaupan hyllyillä. Tosin noihin aikoihin ne oli oikeastikin Hornetteja, siis tulisia siipiä. Nykyiset Hornetit ei ainakaan allekirjoittaneen suuhun saa minkään asteista kipinöintiä, ihan sama oikeastaan kun vetäisi normi broiskua.

Näihin Buffalo-wingseihin tuli törmättyä ensimmäisen kerran vasta pari vuotta sitten. Lähdettiin lätkäjengin kanssa Lempäälästä pelireissulta ja perinteiseen tyyliin ottelun jälkeinen ruokailu oli ravintola Villihanhessa, joka myös wingsejä vääntää. Pelaajat noita aina tilasi matkalle mukaan ja ajattelin sitten itsekin kokeilla. No koukkuunhan sitä jäi saman tien.

Reilu viikko sitten tuli käytyä viimeksi...

Henry's Pub täyttää ainakin omat laatuvaatimukset.

...juuri Helsingin Henry's Pubissa, siinä Forumin ja Kampin välissä. Mediumsetti tuli wingsejä syötyä ja kyllä ne tuolla toimii, aina. Siihen vielä lisukkeena hyvät "kierreperunat" niin on kyllä hyvä ateria ja aina voi lähteä tyytyväisin mielin (vatsoin) pois Henkasta.

Tuolla reissulla ties kuinka monettako kertaa tuli mietittyä juuri tuota kaupan Hornettien nykyistä vaisuutta ja mahdollisuutta tehdä kotona edes lähellekään niin hyvä kastike niille kuin mitä noissa wingsravintoloissa. Google tarjosi jälleen kerran avun ja yllätys, yllätys, vastaus löytyi Poppamiehen verkkosivuilta. Parin kaverin kanssa aiheesta juttelin ja kuulin, että noita wingskastikkeita saa jo lähes kaikista kaupoista, ei tarvitse välttämättä verkkokaupasta tilata.

Eilen kävin paikallisessa K-Supermarketissa ja käsiini sattui puolen litran purkki Siipiweikot Hot Wings kastiketta / Hot Wings Oy. Hinta 8,95 euroa. Kyseessä on näköjään ton ravintola Siipiweikkojen oma kastike. Wings valinta oli Kariniemen Liekkisiivet, 700 grammaa, hinta muistaakseni 3,95 euroa. Tänään tuli laitettua ensimmäisen kerran wingsit kastikkeen kera ja voi elämäni kevät, että vieläkin hymyilyttää ja vatsa hyrisee tyytyväisenä. Eikä edes rasvakeitintä tarvittu vaan ihan uunissa meni. Ensin siivet puoli tuntia 225 asteessa. 16 kpl oli siipien määrä ja kastikeohje sanoi, että yksi desi kastiketta per 10 kpl. No laitoin rasiaan yhden desin per 8 kpl ja jälkikäteen tuli huomattua, että kyllä tuollaiselle setille se 1,5 desiä olisi riittänyt. Rasiaan kansi kiinni, ravistelu ja syömään. Täydet viisi tähteä mausta, täydet viisi tähteä valmistuksen helppoudesta.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Kuinka paljon 1 kg:ssa siipiä on syötävää, grammoissa siis?
Riippuu varmaankin siitä minkä kaiken siitä satsista on valmis ja halukas syömään. Ahneimmille koko kilo.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Pakko nostella ketjua ylös ja kysästä:

Eilen kävin paikallisessa K-Supermarketissa ja käsiini sattui puolen litran purkki Siipiweikot Hot Wings kastiketta / Hot Wings Oy. Hinta 8,95 euroa. Kyseessä on näköjään ton ravintola Siipiweikkojen oma kastike.
Onko tietoa, löytyisikö Sellon marketeista noita siipiweikkojen kastikkeita ja mistäpäin? Joku vain sano että noita on alkanut ilmestyä marketteihin ja mielellään kävisi noita ostamassa.

Siipiweikkojen oma kastike tunnetaan myös nimellä Texas Pete. Tai sitten ovat jossain välissä ruvenneet keittämään omat soosinsa.
Löytyykös tuota sitten miten hyvin kaupoista?
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Siipiweikkojen oma kastike tunnetaan myös nimellä Texas Pete. Tai sitten ovat jossain välissä ruvenneet keittämään omat soosinsa.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Siipiweikkojen oma kastike tunnetaan myös nimellä Texas Pete. Tai sitten ovat jossain välissä ruvenneet keittämään omat soosinsa.

Ei kyllä ole Texas Peteä.

Ainakin Rauman seudulla tuota saa nykyään S-ryhmän kaupoista.

Prismoista (ainakin Raumalla) löytyy myös Texas Peten, Poppamiehen ja Frank'sin kastikkeet. Suosittelen kuitenkin Siipiweikkojen X-hottia.

Edit. Myös Frank's kannattaa testata.
 
Viimeksi muokattu:

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kun kävin viikoittain Sipareissa siivillä, se kastike kyllä oli Texas peteä. Ja kaupasta ostettu Texas Pete maistui kyllä tasan yhtä etikkaiselta kuin Sipareissakin.

Ei se tällä hetkellä ainakaan samaa ole. Joskus vuosia sitten vallinneesta tilanteesta ei hajua.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siipiweikkojen oma kastike tunnetaan myös nimellä Texas Pete.
Juu, ei ole, eikä ole koskaan ollut!

Toki samoja ominaisuuksia voi olla siinä mielessä kuin Egri Bikaverilla ja Amaronellakin...
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Tuota Texas Peteä löytyi prismasta ja ai että! Aivan kun olisi mennyt siipiravintolaan syömään, kiitos kaikille! Aivan superbuenoa. Sopisiko tuo kastike muidenkin kanssa kuin wingsien?

Itselle ainakin tuo Texas Pete maistui aivan samalta kuin jossain siipiravintoloissa siipiweikkoja syödessä.
 
Viimeksi muokattu:

EngAge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Täällä on ainakin "kanasormiburgerit" wingskastikkeen kanssa toiminut erittäin hyvin. Heitän tähän nyt pikaisen ohjeen mistä käy ilmi pääpiirteet.

Eli maustamattomia broilerinfileitä -> fileet suikaleiksi, aika paksuja -> leivitys, jauho&muna&korppujauho -> paistaminen. Sit vaan kokoaa mieleisensä hampurilaisen täytteillä, wings kastiketta kanojen päälle. Ja maistuu.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nostetaan nyt tätä hienoa ketjua.

Eli Tampereella on tullut käytyä useamman kerran siivillä. Epäselvyyttä ei ole siitä, mikä on tähän asti ollut paras mesta. Hook on ehdoton suosikki, siivet helvetin hyviä ja rapeita ja ne ristikkoperunat siellä on kyllä sairaan hyviä niin ikään. Sticky Wingersissä olin kerran, kun kaveri sitä joskus kehui. Ei kuitenkaan millään Hookin tasoa, koska A) tarjoilussa kesti selvästi kauemmin B) ruoka itsessään ei vetänyt vertoja ja C) asiakaspalvelu selvästi huonompaa. Höyryssä on myös pari kertaa tullut vedettyä siivet ja ihan hyviä ne ovat, ainakin siihen nähden, että kyseessä on siis sporttibaari. Maistuu kyllä Murphy'sin hanaolut hanskassa.

Siipiweikoissa en ole käynyt, mutta käydä kyllä pitäisi. En usko, että päihittää Hookia, mutta ei voi hävitä Sticky Wingersille.

Itse olen myös tässä jo pidemmän aikaa koittanut räpeltää siipiä omatoimisesti. Nyt oli ensimmäisen kerran käytössä myös Siipiweikkojen medium -kastike, joka löytyi Prisman hyllyltä. Oli kyllä todella hyvää ja maistui kyllä ihan samalta kuin siipiravintolassa. Ainoa ero nyt oli se, että siivet itsessään eivät uunissa rapeiksi mene, sen kun vielä saisi viimeiseksi silaukseksi, niin avot. Onko rasvakeitin must, vai voiko jotain kattilasekoilua harrastaa liedellä?

Se toki myös harmittaa, ettei pysty kyllä Hookin ristikkoperunoihin vastaamaan pakastealtaasta kaapatuilla ristikoilla. Mitenkäs tuota saisi kohennettua...

Ja minkäslaisia dippejä porukka täällä oikein tekee? Itse en ole jaksanut sen enempää panostaa, kunhan ostan kermaviilin ja siihen heitän jotain Taffelin dippimaustetta. Sinihomejuustodippi tuolla tavalla tehtynä on ihan järkyttävää paskaa ainakin, ei mitään tietoakaan siitä mausta, mihin nuo siipiravintoloiden dipit yltävät. Valkosipulidipillä menty siis tähän asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös