Buffalo Sabres 2019–2020

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mitäpä @Kari Runk ja @Ni$pekt15 :n kirjoituksiin voikaan lisätä sen kummemmin. Eichel on pelipäällä liigan parhaimpia hyökkääjiä ja varsinkin kun tuo omanpään pelaaminen on parantunut huomattavasti, on siinä se kokonaisuus hyvällä mallilla. Kapteeni kuitenkin johdattaa joukkojaan ja tuo Jackets peli oli suoritus siitä, mitä huonoina päivinä voidaan kaverista nähdä. Krueger kuitenkin mainitsi että ylipeluutti Eichelia tuossa jatkoajalla ja laittoi omaan piikkiin, vaikka olisihan Eichel varmasti väsyneenäkin kyennyt parempaan suoritukseen. Toisaalta tappiot opettavat eikä ilmaiseksi pisteitä toivokkaan, joten seuraavaan peliin asenne muutos siihen, mitä se oli kahdessa ensimmäisessä.

Ullmark on pelannut tuollaisia huippupelejä montakin joissa torjuntoja on kertynyt aivan valtava määrä, mutta siinä olen samaa mieltä että se varmuus uupuu, jotta luottoa löytyisi enemmän häntä kohtaan. Hutton pelasi mielestäni hyvin noissa kahdessa pelissä, joka ei varmasti edesauta henkisesti Ullmarkkia kilpailun suhteen. Jospa saataisiin tasaisesti peluutusta heti alkuun niin molemmat saavat tarvittavaa "lämpöä" kauteen.

Marcus Johansson on pelaaja jota jokainen joukkue tarvitsee. Täytyy myöntää etten olettanut hänen olevan oikeasti noinkin hyvä, vaikka joskus sitä on nähnyt hänen pelaavankin. On silti ollut niin tutkan ulkopuolella etten ole havannoinut. Kiekontuonti on niin helppoa hyökkäysalueelle ja pystyy rytmittämään ketjunsa peliä loistavasti. Tähän saakka pelannut ihan hyvin keskellä, vaikka näkisin pidemmällä tähtäimellä hänet laidassa, pystyy toki tuota kiekollista peliään tuomaan enemmän esille keskellä pelatessaan. Peliäly ja sijoittuminen on karttunut hyvin NHL:ssä ja huomaa että on jo kauan NHL:ssä pelannut. Ei ehkä se ideaalein lähtemään kiekkoa omissa karvaamaan, mutta ideaalein sitä kiekkoa tuomaan. Näin jälkiviisaana olisin odottanut muidenkin kiinnostuvan hänen palveluksistaan, ei tuo hänen sopimuksensa kovin kamala ole. Vastuuta toki tulee täällä, jota hän varmasti ensisijaisesti halusikin.

Sheary on ylävartalovamman takia "day-to-day", joten suosikkipoika Rodrigues pääsee ensi pelissä irti kolmosketjussa Mittelstadtin ja Veseyn kanssa. Tuo hyvää balanssia työnteollaan tuohon ketjuun, apuja Mittsille kahteen suuntaan ja tarvittavaa työmoraalia Veseyn takia, joka ollut heikko. Heikosti menneet harjoituspelit pudotti Rodriguesin ylimääräiseksi ja nyt on se hetki näyttää tasonsa ilman tyhmiä kiekonmenetyksiä. Toivon mukaan valmennusryhmä kykenee sitten pudottamaan rotaatioon kenet hyvänsä, jolla ei peli kulje. Liipaisimella näkisin Veseyn.
 
Näin jälkiviisaana olisin odottanut muidenkin kiinnostuvan hänen palveluksistaan, ei tuo hänen sopimuksensa kovin kamala ole. Vastuuta toki tulee täällä, jota hän varmasti ensisijaisesti halusikin.
Olisikohan tuo miehen vammahistoria pelottanut suurimman osan joukkueista tiehensä? Kahdella viime kaudella pelannut yhteensä vain 87 matsia runkosarjassa eli missannut puolet peleistä. Taitaa muutenkin kuulua siihen porukkaan joille yksikin aivotärähdys lisää päättää uran. Kunnossa ollessaan kyllä mainio keskiketjujen hyökkääjä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joukkue ei ole kolmessa viimeisessä ottelussa pystynyt esittämään kahden ensimmäisen ottelun kaltaista dominointia ja tältä osin pistesaldo mielestäni hieman mairittelee joukkuetta. Tosin siltä osin pistesaldoon täytyy olla tyytyväinen, että kausi helposti voidaan hävitä heti alussa (vaikkakaan ei voittaa, kuten viime kausi osoitti). Toivottavasti siis joukkue on viime kaudesta oppinut, että jalkaa ei voi nostaa kaasulta missään vaiheessa tai muutoin edessä voi olla nopea pudotus, koska marginaalit ovat liigassa pienet.

Kuitenkaan mitenkään ryöpytyksessä noissakaan otteluissa ei olla oltu, vaikka ajoittain vastustaja on saanutkin joukkueen siltaan. Esimerkiksi viimeöisessä ottelussa Panthersia vastaan joukkue passivoitui totaalisesti tuon kavennusmaalin jälkeen ja tasoitus oikeastaan ainoastaan odotteli tulemistaan.

Niissä jaksoissa, joissa vastustaja on saanut otteen on kuitenkin ollut se ero viime kausiin, että joukkue on kyennyt melko hyvin pitämään vastustajan poissa ihan parhailta sektoreilta. Viime ottelussa Ullmark teki kyllä erinomaista duunia, mutta monta vaarallista paikkaa viisikko sai pelattua pois joko hyvillä syötönkatkoilla tai blokkauksilla.

Hyökkäys on vähemmän yllättäen edelleenkin liikaa tuon ykkösen varassa. Montreal ottelussa voiton ratkaisi Eichelin beast-mode, kun taas viime ottelussa maalinteko ja tilanteiden luonti oli kortilla ykköskentän ollessa aivan yössä. Skinner pääsi tosin muutamaan hyvään paikkaan, vaikka viimeistely ontuikin.

Tuo Girgensons-Larsson-Okposo-kentällinen oli jo viime kaudella hyvä, mutta tällä kaudella se on ollut aivan helvetin hyvä. Viime ottelussa näytettiin tilastoja ja kentällinen oli voittanut maalipaikat tasakentin ennen viime ottelua jotain 30-6 ja tuossakin ottelussa tekivät molemmat maalit ja maalipaikatkin veivät selvästi.

Mittelstadtin kentällinen taas rupeaa näyttämään ongelmalliselta. Mittelstadtille ei oikein näytä tulevan onnistumisia säännöllisesti ja se näkyy kyllä. Vesey taas on ok-työkaluista huolimatta pelaaja, joka ei edes helpompaa kuormaa kantavaa kentällistään kanna ja Rodrigues ei ole ollut viime kauden tasolla. Shearykaan ei ihmeempiä siinä esittänyt ennen loukkaantumistaan, mutta ei hänen poissaolo ainakaan tilannetta paranna.

Mikäli sentteritilanne olisi parempi, voisi mielestäni Mittelstadtin laittaa Rochesteriin hakemaan onnistumisia siitä huolimatta, että mitenkään täysin surkeasti ei olekaan pelannut.

Puolustuksessa kaikki parit tuntuvat toimivan melko hyvin. Selkeästi kovinta kuormaa kantaa tuo McCabe-Ristolainen-pari ja toistaiseksi ovat hoitaneet ruutunsa hyvin. Erityisesti Jokiharju tuntuu saavan luotto Kruegerilta. Jokiharju ei viime kaudella pelannut alivoimaa Chicagossa, Rockfordissa eikä edes kummissakaan MM-kisoissa, mutta nyt kauden alussa on saanut vastuuta myös sillä sektorilla. Puolustuksen tilanne on aika mielenkiintoinen, kun Montour ja Bogosian sekä Pilut tervehtyvät. Tällä hetkellä koko kuusikko on ansainnut peliaikansa ja paikkansa ylhäältä.

Dreger twiittaili, että mikäli Botteril treidaa Ristolaisen, niin hän saa vastineeksi "a boat load" ja että vielä tässä vaiheessa kautta mikään joukkue ei niin isoa kauppaa todennäköisesti tee. Ristolainen on tälläkin kaudella ollut kokonaisuutena puolustuksen paras pelaaja ja vaikka tehot ovatkin laskeneet Dahlinin vietyä paikan ykkösylivoimasta, on hänen vaihtoarvonsa varmasti noussut nyt tämän kauden otteiden ansiosta. Krueger on nyt jo kolmas valmentaja, joka antaa selkeästi eniten vastuuta Ristolaiselle. Tämä siitä huolimatta, että tällä kaudella puolustuksen syvyys kyllä mahdollistaisi muunkinlaisen peluutuksen (mikä ei välttämättä ole ollut tilanne aikaisemmilla kausilla). Tämä lähinnä kontekstina sille, kun todella usein saa lukea melkoisia ukkosen ihmeitä liittyen Ristolaisen pelaamiseen.

Joukkueella on tällä hetkellä ainoastaan 12 pelikuntoista hyökkääjää, mutta ainakaan vielä ei ole ketään kutsuttu ylös. Lähes pakko sieltä on joku nostaa ylös ennen Dallasiin lähtöä. Veikkaisin, että joku veteraani tyyliin Wilson tai Elie sieltä tulee 13. hyökkääjäksi.

***

Myös Rochester on aloittanut kautensa ja saldona voitot molemmista otteluista. Thompson näyttää jatkavan viime kaudesta ja kahteen otteluun on tehot 2+1 sekä valinnat tähdistöön. Thompsonin kannalta voi olla parhaaksi pysyä pidempi aika Rochesterissa ja tehdä "Olofssonit" eli tulla sitten ylös selkeästi valmiina ja kokonaisvaltaisempana top-6-pelaajana.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Olofssonille ja Jokiharjulle ollaan odotetusti sanottu, että voitte hankkia kämppää, tulette jäämään ylös. Olofsson tosiaan paukuttanut hienoja ylivoimamaaleja eikä se tullut varmasti yllätyksenä niille, jotka pelaajan tiesi. Jokiharju on mielestäni parantanut selvästi, vaikka olihan harjoituspeleissä jo pientä posia näkyvissä. Scandellan kanssa tasapaino pelannut ja olisi pisteitäkin, jos noista jäätävistä avauksista olisi kaverit painanut maaleja. Fakta on kyllä sekin, että vaikka Rassesta on montaa mieltä, tulisi hänen treidaaminen näkymään silti vaikka muut ovat hyvin pelannutkin. Tuo fyysisyys ja kuorma on aika isoa valuuttaa. Mitä juuri Disso ylhäällä sanoi, on tossa varsin kova kolmikko loukissa tällä hetkellä ja on jännä nähdä mitä tapahtuu.

Jotain tuolle kolmosketjulle olisi tehtävä, en ainakaan ole Veseystä edelleenkään kovin vakuuttunut. Antaa oikeestaan puolet siitä, mitä tuo "nelosketju".
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
En ihan tällaista peliä olisi odottanut Starsia vastaan, vaikka joukkue on ryvennytkin. Ei oikein minkäänlaista kliimaksia ollut tulla ryminällä päällä ja Sabres pääsikin varsin helpolla. Kokonaisuudessaan Sabres pyrki laittamaan kiekkoja päätyyn, menemällä perään ja luomaan painetta ja tässä se onnistui osittain. Hyvin silti Stars kykeni pitämään Sabresia laidoilla ja jätti helppoja väyliä Bishopille. Murhaava ylivoima ja paikoista onnistumiset toivat silti hienon voiton ja näin ollen on kiva lähteä vieraskiertueelle.

Rasse ja McCabe syövät edelleen kovia minuutteja, mutta valmennus haluaa hiljalleen luottamusta muilta. En muista koska viimeksi näin ehjästi olisi kaikki puolustajat pelanneet, mutta tietyllä tapaa vedetään varmuudella ja annetaan muiden kehittyä. Dahlinille on tullut vähän aikaa viimeisessä erässä, Jokiharjua tuotu esiin hiljalleen ja Scandellalta haluttu sitä omaa tasoa takaisin, jota se oli aikoinaan. Tässä tapauksessa mennään hyvällä metodille, mutta marathonin takia toivon tähän muutostakin pian.

Paras peli tähän mennessä tuolta "kolmosketjulta" ja sai hyvin painetta aikaiseksi. Mittsillä selvästi pelihuumori kasvaa ja uskaltaa olla kiekossa, jossa hän on parhaimmillaan. Enemmän vielä toivoisin kiekonhallintaa, jossa tämä ketju kykenisi luomaan paikkoja. Pyöritykset ovat jääneet huonolle sektorille eikä olla päästy murtautumaan keskelle. Veseyn vahvuus on laidassa, mutta suoritukset ovat liian yksinkertaisia, toivottavasti saa pistetilin auki ettei ala puristamaan. Rodriguesin nopeus on valttia kiekontuonnissa.

Puutteita pelissä silti on enemmän hyökkäyspäässä ja pisteiden valossa mennyt niin hyvin kuin mahdollista saattaa. Tämä viikko täydentyy Kalifornialla. Keskiviikkona Ducks, torstaina Kings ja lauantaina Sharks.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Rasse ja McCabe syövät edelleen kovia minuutteja, mutta valmennus haluaa hiljalleen luottamusta muilta. En muista koska viimeksi näin ehjästi olisi kaikki puolustajat pelanneet, mutta tietyllä tapaa vedetään varmuudella ja annetaan muiden kehittyä. Dahlinille on tullut vähän aikaa viimeisessä erässä, Jokiharjua tuotu esiin hiljalleen ja Scandellalta haluttu sitä omaa tasoa takaisin, jota se oli aikoinaan. Tässä tapauksessa mennään hyvällä metodille, mutta marathonin takia toivon tähän muutostakin pian.
Mistäköhän johtuu että Dahlinille annetaan niin vähän minuutteja? Viime kaudella katselin TOI:ta jonkun verran ja oli siellä niitä 26+min iltoja ja useampana iltana myös samalla eniten peliaikaa pakeista. Tietysti YV:t vaikuttavat asiaan mutta omasta mielestä ei ainakaan jokaisessa ollut se ratkaiseva tekijä.
Lähtökohtaisesti luulisin että olisi fyysisesti pystyvämpi tällä kaudella kuin viime joten luulisin että jaksaisi pelata tälläkin kaudella noita isoja minuutteja kun kerta viimekin kaudella jaksoi.

Yleinen kysymys, kuka tää Victor Olofsson oikein on? Ymmärtääkseni 24v ruotsalainen mutta enempää en jannusta tiedä. Olisko kellään antaa jotain ns pika-analyysiä? Statsit katsoin ja elite prospectsin kuvauksen mutta jotenkin älytöntä että SHL:ää pelaillut ja kausi AHL:ssä ja nyt ilmeisesti ykkös-yv:ssä?
 

Aze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Yleinen kysymys, kuka tää Victor Olofsson oikein on? Ymmärtääkseni 24v ruotsalainen mutta enempää en jannusta tiedä. Olisko kellään antaa jotain ns pika-analyysiä? Statsit katsoin ja elite prospectsin kuvauksen mutta jotenkin älytöntä että SHL:ää pelaillut ja kausi AHL:ssä ja nyt ilmeisesti ykkös-yv:ssä?
SHL:n maalipörssin voittaja kaudelta 2017-2018. Myös Rasmus Dahlin pelasi tuolloin samassa joukkueessa Frölundassa. Kyseisen kauden jälkeen Dahlin varattiin Buffaloon, sekä Olofssonille pistettiin lappu pöytään, on siis Sabresin varaus vuodelta 2014. Minusta aika puhtaasti maalintekijä, jolla melkonen laukaus, mutta pystynee myös luoviin ratkaisuihin syöttöjen myötäkin. YV:llä tullut kovaa jälkeä tähän asti ja tuntuu että pääsee koko ajan enemmän myös tasaviisikoin jyvälle pelistä. Aika näyttää enemmän, ainakin kohtuullisen mallikkaasti maalintekijältä lähtenyt ensimmäinen änäri kausi tulille.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kings voiton myötä Sabres siirtyy liigan kärkipaikalle. Ei tosiaan mitkään helpot pelit olleet Ducksia ja Kingsiä vastaan. Ducksia vastaan menetettiin kahden maalin johto ja muutenkin hyvin pehmeää pelaamista läpi ottelun. Oikeastaan tuolla Ducksin fyysisyydellä Sabres jäi aivan jalkoihin ja tässä tulee aina mieleen se, että mitä jos treidataan Rasse niin on taas yksi vähemmän fyysisyyden osalta. Hieman kyseenalaisia jäähyjä tuossa pelissä vihellettiin ja ylivoiman olisi pitänyt olla parempaa, jos oltaisi haluttu tuo voittaa. Viihtyvyyden kannalta silti aivan mieletön peli ja oli sellaista vanhan liiton jääkiekkoa mukana. Olisihan se kiva, jos meilläkin olisi hieman enemmän fyysisyyttä hyökkäyksessä.

Kings otteluun mukaan palasi Sheary takaisin ja iski heti maalin. Mittsille mukavasti kolme pistettä ja sillä itseluottamusta lisää. Myös Vesey sai vihdoin auki pistetilinsä. Tiivis puolustaminen ja Hutton oli avain voittoon Kingsin vyöryessä kovaa päälle varsinkin viimeisessä erässä. Tyhmien jäähyjen osalta kotijoukkue myi voittoa helpommin vieraille. Hutton teki seuraennätyksen 47 torjunnallaan, kun aiemmin ei ole kukaan pitänyt siihen vielä nollapeliä. Olihan siellä maagisia torjuntoja, mutta pitää antaa posia joukkueelle, koska hyvin paljon laukaukset lähtivät huonoilta sektoreilta tai viivalta. Myös hyvää maalinedustan putsaamista läpi ottelun. Kings oli tosin yllättävän kova mitä osasin odottaa. Vielä olisi Sharksia vastaan vieraissa ja sitten pelataan heitä vastaan uudelleen kotona.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ei jaksa yöllä heräillä niin kuin joskus, joten nämä jälkilähetykset ovat hyviä. Kaikki pelit tullut katseltua niin, ilman että on katsonut tuloksia jännityksen kannalta. Hyvä peli Sharkseja vastaan ja mielestäni paras näistä kolmesta. Auttaa seuraavaa peliä, kun vastassa taas Sharks kotona. Erikoistilanteet menivät nyt väärinpäin, Sabres oli ylivoimalla huono kun taas Sharks siinä onnistui. Enemmän silti tyytyväinen siihen, että kolme kentällistä pääsi pisteille ja maalit tehtiin täysilukuisin. Vielä niin että Eichel oli aika yössä ykkösensä kanssa ja muut onnistuivat. Muutenkin varsin kehno vieraskiertue Eichelilla 5vs5 pelissä.

Jokiharjulle kivat kaksi pistettä ja jälleen vahvaa pelaamista. Puolustus oli jälleen helvetin kova ja McCabella on ansaitusti A rinnassa. Rassen pitäisi oppia vielä helpot nostot pois alueelta, kun tottunut painamaan laidan kautta kovan pois ja siitä seuraa pitkä kun toinen pelaa ilman maalivahtia. Parempi sekin kun mälvääminen, mutta voisi kokeilla toisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös