adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mitäpä @Kari Runk ja @Ni$pekt15 :n kirjoituksiin voikaan lisätä sen kummemmin. Eichel on pelipäällä liigan parhaimpia hyökkääjiä ja varsinkin kun tuo omanpään pelaaminen on parantunut huomattavasti, on siinä se kokonaisuus hyvällä mallilla. Kapteeni kuitenkin johdattaa joukkojaan ja tuo Jackets peli oli suoritus siitä, mitä huonoina päivinä voidaan kaverista nähdä. Krueger kuitenkin mainitsi että ylipeluutti Eichelia tuossa jatkoajalla ja laittoi omaan piikkiin, vaikka olisihan Eichel varmasti väsyneenäkin kyennyt parempaan suoritukseen. Toisaalta tappiot opettavat eikä ilmaiseksi pisteitä toivokkaan, joten seuraavaan peliin asenne muutos siihen, mitä se oli kahdessa ensimmäisessä.

Ullmark on pelannut tuollaisia huippupelejä montakin joissa torjuntoja on kertynyt aivan valtava määrä, mutta siinä olen samaa mieltä että se varmuus uupuu, jotta luottoa löytyisi enemmän häntä kohtaan. Hutton pelasi mielestäni hyvin noissa kahdessa pelissä, joka ei varmasti edesauta henkisesti Ullmarkkia kilpailun suhteen. Jospa saataisiin tasaisesti peluutusta heti alkuun niin molemmat saavat tarvittavaa "lämpöä" kauteen.

Marcus Johansson on pelaaja jota jokainen joukkue tarvitsee. Täytyy myöntää etten olettanut hänen olevan oikeasti noinkin hyvä, vaikka joskus sitä on nähnyt hänen pelaavankin. On silti ollut niin tutkan ulkopuolella etten ole havannoinut. Kiekontuonti on niin helppoa hyökkäysalueelle ja pystyy rytmittämään ketjunsa peliä loistavasti. Tähän saakka pelannut ihan hyvin keskellä, vaikka näkisin pidemmällä tähtäimellä hänet laidassa, pystyy toki tuota kiekollista peliään tuomaan enemmän esille keskellä pelatessaan. Peliäly ja sijoittuminen on karttunut hyvin NHL:ssä ja huomaa että on jo kauan NHL:ssä pelannut. Ei ehkä se ideaalein lähtemään kiekkoa omissa karvaamaan, mutta ideaalein sitä kiekkoa tuomaan. Näin jälkiviisaana olisin odottanut muidenkin kiinnostuvan hänen palveluksistaan, ei tuo hänen sopimuksensa kovin kamala ole. Vastuuta toki tulee täällä, jota hän varmasti ensisijaisesti halusikin.

Sheary on ylävartalovamman takia "day-to-day", joten suosikkipoika Rodrigues pääsee ensi pelissä irti kolmosketjussa Mittelstadtin ja Veseyn kanssa. Tuo hyvää balanssia työnteollaan tuohon ketjuun, apuja Mittsille kahteen suuntaan ja tarvittavaa työmoraalia Veseyn takia, joka ollut heikko. Heikosti menneet harjoituspelit pudotti Rodriguesin ylimääräiseksi ja nyt on se hetki näyttää tasonsa ilman tyhmiä kiekonmenetyksiä. Toivon mukaan valmennusryhmä kykenee sitten pudottamaan rotaatioon kenet hyvänsä, jolla ei peli kulje. Liipaisimella näkisin Veseyn.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller
Näin jälkiviisaana olisin odottanut muidenkin kiinnostuvan hänen palveluksistaan, ei tuo hänen sopimuksensa kovin kamala ole. Vastuuta toki tulee täällä, jota hän varmasti ensisijaisesti halusikin.
Olisikohan tuo miehen vammahistoria pelottanut suurimman osan joukkueista tiehensä? Kahdella viime kaudella pelannut yhteensä vain 87 matsia runkosarjassa eli missannut puolet peleistä. Taitaa muutenkin kuulua siihen porukkaan joille yksikin aivotärähdys lisää päättää uran. Kunnossa ollessaan kyllä mainio keskiketjujen hyökkääjä.
 
RELEASE THE KRAKEN

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joukkue ei ole kolmessa viimeisessä ottelussa pystynyt esittämään kahden ensimmäisen ottelun kaltaista dominointia ja tältä osin pistesaldo mielestäni hieman mairittelee joukkuetta. Tosin siltä osin pistesaldoon täytyy olla tyytyväinen, että kausi helposti voidaan hävitä heti alussa (vaikkakaan ei voittaa, kuten viime kausi osoitti). Toivottavasti siis joukkue on viime kaudesta oppinut, että jalkaa ei voi nostaa kaasulta missään vaiheessa tai muutoin edessä voi olla nopea pudotus, koska marginaalit ovat liigassa pienet.

Kuitenkaan mitenkään ryöpytyksessä noissakaan otteluissa ei olla oltu, vaikka ajoittain vastustaja on saanutkin joukkueen siltaan. Esimerkiksi viimeöisessä ottelussa Panthersia vastaan joukkue passivoitui totaalisesti tuon kavennusmaalin jälkeen ja tasoitus oikeastaan ainoastaan odotteli tulemistaan.

Niissä jaksoissa, joissa vastustaja on saanut otteen on kuitenkin ollut se ero viime kausiin, että joukkue on kyennyt melko hyvin pitämään vastustajan poissa ihan parhailta sektoreilta. Viime ottelussa Ullmark teki kyllä erinomaista duunia, mutta monta vaarallista paikkaa viisikko sai pelattua pois joko hyvillä syötönkatkoilla tai blokkauksilla.

Hyökkäys on vähemmän yllättäen edelleenkin liikaa tuon ykkösen varassa. Montreal ottelussa voiton ratkaisi Eichelin beast-mode, kun taas viime ottelussa maalinteko ja tilanteiden luonti oli kortilla ykköskentän ollessa aivan yössä. Skinner pääsi tosin muutamaan hyvään paikkaan, vaikka viimeistely ontuikin.

Tuo Girgensons-Larsson-Okposo-kentällinen oli jo viime kaudella hyvä, mutta tällä kaudella se on ollut aivan helvetin hyvä. Viime ottelussa näytettiin tilastoja ja kentällinen oli voittanut maalipaikat tasakentin ennen viime ottelua jotain 30-6 ja tuossakin ottelussa tekivät molemmat maalit ja maalipaikatkin veivät selvästi.

Mittelstadtin kentällinen taas rupeaa näyttämään ongelmalliselta. Mittelstadtille ei oikein näytä tulevan onnistumisia säännöllisesti ja se näkyy kyllä. Vesey taas on ok-työkaluista huolimatta pelaaja, joka ei edes helpompaa kuormaa kantavaa kentällistään kanna ja Rodrigues ei ole ollut viime kauden tasolla. Shearykaan ei ihmeempiä siinä esittänyt ennen loukkaantumistaan, mutta ei hänen poissaolo ainakaan tilannetta paranna.

Mikäli sentteritilanne olisi parempi, voisi mielestäni Mittelstadtin laittaa Rochesteriin hakemaan onnistumisia siitä huolimatta, että mitenkään täysin surkeasti ei olekaan pelannut.

Puolustuksessa kaikki parit tuntuvat toimivan melko hyvin. Selkeästi kovinta kuormaa kantaa tuo McCabe-Ristolainen-pari ja toistaiseksi ovat hoitaneet ruutunsa hyvin. Erityisesti Jokiharju tuntuu saavan luotto Kruegerilta. Jokiharju ei viime kaudella pelannut alivoimaa Chicagossa, Rockfordissa eikä edes kummissakaan MM-kisoissa, mutta nyt kauden alussa on saanut vastuuta myös sillä sektorilla. Puolustuksen tilanne on aika mielenkiintoinen, kun Montour ja Bogosian sekä Pilut tervehtyvät. Tällä hetkellä koko kuusikko on ansainnut peliaikansa ja paikkansa ylhäältä.

Dreger twiittaili, että mikäli Botteril treidaa Ristolaisen, niin hän saa vastineeksi "a boat load" ja että vielä tässä vaiheessa kautta mikään joukkue ei niin isoa kauppaa todennäköisesti tee. Ristolainen on tälläkin kaudella ollut kokonaisuutena puolustuksen paras pelaaja ja vaikka tehot ovatkin laskeneet Dahlinin vietyä paikan ykkösylivoimasta, on hänen vaihtoarvonsa varmasti noussut nyt tämän kauden otteiden ansiosta. Krueger on nyt jo kolmas valmentaja, joka antaa selkeästi eniten vastuuta Ristolaiselle. Tämä siitä huolimatta, että tällä kaudella puolustuksen syvyys kyllä mahdollistaisi muunkinlaisen peluutuksen (mikä ei välttämättä ole ollut tilanne aikaisemmilla kausilla). Tämä lähinnä kontekstina sille, kun todella usein saa lukea melkoisia ukkosen ihmeitä liittyen Ristolaisen pelaamiseen.

Joukkueella on tällä hetkellä ainoastaan 12 pelikuntoista hyökkääjää, mutta ainakaan vielä ei ole ketään kutsuttu ylös. Lähes pakko sieltä on joku nostaa ylös ennen Dallasiin lähtöä. Veikkaisin, että joku veteraani tyyliin Wilson tai Elie sieltä tulee 13. hyökkääjäksi.

***

Myös Rochester on aloittanut kautensa ja saldona voitot molemmista otteluista. Thompson näyttää jatkavan viime kaudesta ja kahteen otteluun on tehot 2+1 sekä valinnat tähdistöön. Thompsonin kannalta voi olla parhaaksi pysyä pidempi aika Rochesterissa ja tehdä "Olofssonit" eli tulla sitten ylös selkeästi valmiina ja kokonaisvaltaisempana top-6-pelaajana.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Olofssonille ja Jokiharjulle ollaan odotetusti sanottu, että voitte hankkia kämppää, tulette jäämään ylös. Olofsson tosiaan paukuttanut hienoja ylivoimamaaleja eikä se tullut varmasti yllätyksenä niille, jotka pelaajan tiesi. Jokiharju on mielestäni parantanut selvästi, vaikka olihan harjoituspeleissä jo pientä posia näkyvissä. Scandellan kanssa tasapaino pelannut ja olisi pisteitäkin, jos noista jäätävistä avauksista olisi kaverit painanut maaleja. Fakta on kyllä sekin, että vaikka Rassesta on montaa mieltä, tulisi hänen treidaaminen näkymään silti vaikka muut ovat hyvin pelannutkin. Tuo fyysisyys ja kuorma on aika isoa valuuttaa. Mitä juuri Disso ylhäällä sanoi, on tossa varsin kova kolmikko loukissa tällä hetkellä ja on jännä nähdä mitä tapahtuu.

Jotain tuolle kolmosketjulle olisi tehtävä, en ainakaan ole Veseystä edelleenkään kovin vakuuttunut. Antaa oikeestaan puolet siitä, mitä tuo "nelosketju".
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
En ihan tällaista peliä olisi odottanut Starsia vastaan, vaikka joukkue on ryvennytkin. Ei oikein minkäänlaista kliimaksia ollut tulla ryminällä päällä ja Sabres pääsikin varsin helpolla. Kokonaisuudessaan Sabres pyrki laittamaan kiekkoja päätyyn, menemällä perään ja luomaan painetta ja tässä se onnistui osittain. Hyvin silti Stars kykeni pitämään Sabresia laidoilla ja jätti helppoja väyliä Bishopille. Murhaava ylivoima ja paikoista onnistumiset toivat silti hienon voiton ja näin ollen on kiva lähteä vieraskiertueelle.

Rasse ja McCabe syövät edelleen kovia minuutteja, mutta valmennus haluaa hiljalleen luottamusta muilta. En muista koska viimeksi näin ehjästi olisi kaikki puolustajat pelanneet, mutta tietyllä tapaa vedetään varmuudella ja annetaan muiden kehittyä. Dahlinille on tullut vähän aikaa viimeisessä erässä, Jokiharjua tuotu esiin hiljalleen ja Scandellalta haluttu sitä omaa tasoa takaisin, jota se oli aikoinaan. Tässä tapauksessa mennään hyvällä metodille, mutta marathonin takia toivon tähän muutostakin pian.

Paras peli tähän mennessä tuolta "kolmosketjulta" ja sai hyvin painetta aikaiseksi. Mittsillä selvästi pelihuumori kasvaa ja uskaltaa olla kiekossa, jossa hän on parhaimmillaan. Enemmän vielä toivoisin kiekonhallintaa, jossa tämä ketju kykenisi luomaan paikkoja. Pyöritykset ovat jääneet huonolle sektorille eikä olla päästy murtautumaan keskelle. Veseyn vahvuus on laidassa, mutta suoritukset ovat liian yksinkertaisia, toivottavasti saa pistetilin auki ettei ala puristamaan. Rodriguesin nopeus on valttia kiekontuonnissa.

Puutteita pelissä silti on enemmän hyökkäyspäässä ja pisteiden valossa mennyt niin hyvin kuin mahdollista saattaa. Tämä viikko täydentyy Kalifornialla. Keskiviikkona Ducks, torstaina Kings ja lauantaina Sharks.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Rasse ja McCabe syövät edelleen kovia minuutteja, mutta valmennus haluaa hiljalleen luottamusta muilta. En muista koska viimeksi näin ehjästi olisi kaikki puolustajat pelanneet, mutta tietyllä tapaa vedetään varmuudella ja annetaan muiden kehittyä. Dahlinille on tullut vähän aikaa viimeisessä erässä, Jokiharjua tuotu esiin hiljalleen ja Scandellalta haluttu sitä omaa tasoa takaisin, jota se oli aikoinaan. Tässä tapauksessa mennään hyvällä metodille, mutta marathonin takia toivon tähän muutostakin pian.
Mistäköhän johtuu että Dahlinille annetaan niin vähän minuutteja? Viime kaudella katselin TOI:ta jonkun verran ja oli siellä niitä 26+min iltoja ja useampana iltana myös samalla eniten peliaikaa pakeista. Tietysti YV:t vaikuttavat asiaan mutta omasta mielestä ei ainakaan jokaisessa ollut se ratkaiseva tekijä.
Lähtökohtaisesti luulisin että olisi fyysisesti pystyvämpi tällä kaudella kuin viime joten luulisin että jaksaisi pelata tälläkin kaudella noita isoja minuutteja kun kerta viimekin kaudella jaksoi.

Yleinen kysymys, kuka tää Victor Olofsson oikein on? Ymmärtääkseni 24v ruotsalainen mutta enempää en jannusta tiedä. Olisko kellään antaa jotain ns pika-analyysiä? Statsit katsoin ja elite prospectsin kuvauksen mutta jotenkin älytöntä että SHL:ää pelaillut ja kausi AHL:ssä ja nyt ilmeisesti ykkös-yv:ssä?
 

Aze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Yleinen kysymys, kuka tää Victor Olofsson oikein on? Ymmärtääkseni 24v ruotsalainen mutta enempää en jannusta tiedä. Olisko kellään antaa jotain ns pika-analyysiä? Statsit katsoin ja elite prospectsin kuvauksen mutta jotenkin älytöntä että SHL:ää pelaillut ja kausi AHL:ssä ja nyt ilmeisesti ykkös-yv:ssä?
SHL:n maalipörssin voittaja kaudelta 2017-2018. Myös Rasmus Dahlin pelasi tuolloin samassa joukkueessa Frölundassa. Kyseisen kauden jälkeen Dahlin varattiin Buffaloon, sekä Olofssonille pistettiin lappu pöytään, on siis Sabresin varaus vuodelta 2014. Minusta aika puhtaasti maalintekijä, jolla melkonen laukaus, mutta pystynee myös luoviin ratkaisuihin syöttöjen myötäkin. YV:llä tullut kovaa jälkeä tähän asti ja tuntuu että pääsee koko ajan enemmän myös tasaviisikoin jyvälle pelistä. Aika näyttää enemmän, ainakin kohtuullisen mallikkaasti maalintekijältä lähtenyt ensimmäinen änäri kausi tulille.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kings voiton myötä Sabres siirtyy liigan kärkipaikalle. Ei tosiaan mitkään helpot pelit olleet Ducksia ja Kingsiä vastaan. Ducksia vastaan menetettiin kahden maalin johto ja muutenkin hyvin pehmeää pelaamista läpi ottelun. Oikeastaan tuolla Ducksin fyysisyydellä Sabres jäi aivan jalkoihin ja tässä tulee aina mieleen se, että mitä jos treidataan Rasse niin on taas yksi vähemmän fyysisyyden osalta. Hieman kyseenalaisia jäähyjä tuossa pelissä vihellettiin ja ylivoiman olisi pitänyt olla parempaa, jos oltaisi haluttu tuo voittaa. Viihtyvyyden kannalta silti aivan mieletön peli ja oli sellaista vanhan liiton jääkiekkoa mukana. Olisihan se kiva, jos meilläkin olisi hieman enemmän fyysisyyttä hyökkäyksessä.

Kings otteluun mukaan palasi Sheary takaisin ja iski heti maalin. Mittsille mukavasti kolme pistettä ja sillä itseluottamusta lisää. Myös Vesey sai vihdoin auki pistetilinsä. Tiivis puolustaminen ja Hutton oli avain voittoon Kingsin vyöryessä kovaa päälle varsinkin viimeisessä erässä. Tyhmien jäähyjen osalta kotijoukkue myi voittoa helpommin vieraille. Hutton teki seuraennätyksen 47 torjunnallaan, kun aiemmin ei ole kukaan pitänyt siihen vielä nollapeliä. Olihan siellä maagisia torjuntoja, mutta pitää antaa posia joukkueelle, koska hyvin paljon laukaukset lähtivät huonoilta sektoreilta tai viivalta. Myös hyvää maalinedustan putsaamista läpi ottelun. Kings oli tosin yllättävän kova mitä osasin odottaa. Vielä olisi Sharksia vastaan vieraissa ja sitten pelataan heitä vastaan uudelleen kotona.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ei jaksa yöllä heräillä niin kuin joskus, joten nämä jälkilähetykset ovat hyviä. Kaikki pelit tullut katseltua niin, ilman että on katsonut tuloksia jännityksen kannalta. Hyvä peli Sharkseja vastaan ja mielestäni paras näistä kolmesta. Auttaa seuraavaa peliä, kun vastassa taas Sharks kotona. Erikoistilanteet menivät nyt väärinpäin, Sabres oli ylivoimalla huono kun taas Sharks siinä onnistui. Enemmän silti tyytyväinen siihen, että kolme kentällistä pääsi pisteille ja maalit tehtiin täysilukuisin. Vielä niin että Eichel oli aika yössä ykkösensä kanssa ja muut onnistuivat. Muutenkin varsin kehno vieraskiertue Eichelilla 5vs5 pelissä.

Jokiharjulle kivat kaksi pistettä ja jälleen vahvaa pelaamista. Puolustus oli jälleen helvetin kova ja McCabella on ansaitusti A rinnassa. Rassen pitäisi oppia vielä helpot nostot pois alueelta, kun tottunut painamaan laidan kautta kovan pois ja siitä seuraa pitkä kun toinen pelaa ilman maalivahtia. Parempi sekin kun mälvääminen, mutta voisi kokeilla toisin.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Homma rokkaa ja antaa sen rokata, kun Sabres otti jatkoajalla voiton Sharkseista kotonaan. En ihan olisi uskonut silti 0-2:sta nousua vielä tuolla pelillä, mutta sieltä vain kammettiin. Sharks oli mielestäni aktiivisempi ja pelasi oikeastaan sellaista peliä mitä Sabres on pelannut kauden aikana kovalla prässillä. Maalit toivat silti nälkää sen verran Sabresille, että homma siitä hieman kääntyi ja faneilta saatiin lisäenergiaa. Tällä kertaa nähtiinkin sitten kolme maalia omiin tasaviisikoin ja ei ihan pystytty omassa pelisuunnitelmassa, homma rikkoutui omissa ja nyt oli jopa osittain vaikeaa hyökkäyksiinlähdöt. Sharks kyllä tukki erinomaisesti keskialueen ja lähinnä jouduttiin painamaan kiekkoa päätyyn, kun taas Sharks pääsi välillä liiankin helposti syöttökombinaatioilla eteenpäin.

Sabres esitti silti parastaan jatkoajalla eikä Sharks juuri kiekkoon saanut kosketusta. Sen kerran kun sai, niin Sharks pelaaja yritti heittää sen Jonesille, muttei hän tätä saanut ja mylly oli valmis jälleen. Selvästi viime vuosiin verrattuna näitä ollaan paremmin harjoiteltu. Eichel sitten painoi siihen sen 4 pisteen illan ja hiljaisempi vieraskiertue on vain historiaa tällä suorittamisella. Miinuspuolena tietysti tuo heikko puolustuspelaaminen Eichelin viisikolta.

Puolustuksen hahmo oli Jokiharju ja täytyy alkaa ihmettelemään jo sitä tosiasiaa, miksi Ristolainen saa edelleenkin noin paljon peliaikaa. Erikoistilanteet eivät ole syy noin isolle peliajalle, kun painaa melkein 10 minuuttia enemmän kuin Scandella-Jokiharju. Tässä tapauksessa kun meillä on hyvä balanssi vihdoin, olisi sitä käytettävä hyväksi tällaisena aikana. Dahlin taisi pelata ehjimmän pelinsä tässä pelissä, mutta tuntuu että olisi vielä hakemista. Millerin kanssa silti peli on toiminut hyvin. Spekulaatiot voidaan kohta aloittaa, mitä aletaan tuolle puolustukselle tekemään. Pilut tosiaan on päässyt askiin mukaan Amerksin puolella, Montourin odotetaan palaavan lähiaikoina takaisin ja Bogosian ei tule sentään kautta pois olemaan. Ja tällä hetkellä pelaavassa kuusikossa ei ole heikkoa lenkkiä, kiitos Jokiharjulle joka on tehnyt Scandellasta jälleen pelimiehen. Kertonee myös siitä, että vahvan harjoitusleirin pelannut Gilmour ei ole päässyt vielä pelaamaan, koska ei ole ketään kehen häntä olisi voitu vaihtaa.

Nautitaan nyt silti kun voidaan, mitä aiemmin tuossa @Dissonanssi sanoi niin tulokset silti mairittelee sitä, miltä se pelaaminen on oikeasti näyttänyt. Parannettavaa löytyy selkeästi ja mielestäni on hyvä olla vaatimattoman positiviinen, sillä se nähtiin jo viime kaudella miten suuri voittoputkikaan ei joukkuetta auttanut. Se on hyvä että tuollainen asia on silti joukkueen takaraivossa ettei sitä mukavuudenhalua tule liian helposti.

Pisteiden osalta Eichel johtaa sisäistä pistepörssiä 14 pisteellään. Maaleissa hän, Olofsson ja Skinner ovat tasoissa 6 osumalla. Näissä selvästi se ero, että Olofsson on tehnyt kaikki maalinsa ylivomalla, kun taas Skinner tasaviisikoin. Tässä on kyllä hyvä puoli se, että juuri tuosta Skinneriltä maksetaan, että niitä maaleja kykenee tekemään ilman ylivoimaa kuten ilman Eichelia. (vaikka viime pelissä juuri tuli häneltä syöttö) Suomalaisilta on vielä maalitili avaamatta, mutta 10 otteluun Rassella 5 ja Jokiharjulla 4 syöttöä. Tässä vielä huomio siihen, että Jokiharju teki Chicagossa 12 pistettä 38 otteluun, joten saa nähdä pystyykö pitämään tasonsa tai jopa parantamaan. Ylivoimassahan häntä ei juuri nähdä.

Tällä viikolla pelit vielä Rangersia sekä Wingsejä vastaan.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika kaksjakonen peli vs Arizona.

Noin puoliväliin fiksua, nättiä liikuttelua, niin kiekon kuin miesten toimesta. Hyökkäsivät fiksusti, puolustivat laadukkaasti. Tukitoimet lähellä. 2. erässä pari minuutin vaihtoa pyöri hyökkäyspäädyssä.

Sitten -en tiedä nostiko vastus prässiä vai muuttiko Buf pelisuunnitelmaansa, loppuko energia- luonne muuttui täysin ja kotijoukkueesta tuli keskivertoa heikompi jengi, joka roiskii, puskee ja hukkailee miehiään.

3. erässä Eichel sooloilee miten sattuu, puolustus romahtelee jatkuvasti. Ihan herran hallussa mitä tapahtuu ja selviävätkö jatkoille.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Pistekertymä joukkueella on edelleen todella hyvä, mutta ei kyllä heijasta pelillisiä otteita kovinkaan totuudenmukaisesti.

Viime matsi Capsia vastaan oli osaltaan tämän ilmentymä, vaikka tuo ottelu ratkesikin sen tyyppisiin virheisiin, joita joukkue on pystynyt erittäin hyvin välttämään toistaiseksi pois lukien muutaman pelaajan henkilökohtaiset virheet, joista lisää jäljempänä.

Toistaiseksi vastaan on tullut toki hyvinkin pelaavia joukkueita, mutta pääasiassa tuo lokakuun ohjelma on ollut kohtalaisen helppo. Marraskuun ohjelma onkin sitten täysin päinvastainen ja sen jälkeen ollaankin varmasti viisaampia joukkueen "oikeasta" pelillisestä tasosta.

Caps-matsi ei tosiaan kovin hyvää starttia marraskuulle antanut, mutta ehkä tuo ottelu hieman antoi väärän kuvan joukkueen pelaamisesta. Joukkue on toki ajoittain joutunut aika pahaan prässiin ja vastustajalla on ollut otetta. Tällöin pelaamisessa on näkynyt tietynlainen hätäilyn aiheuttama huolimattomuus ihan perusasioissa. Kuitenkin tällöinkin joukkue on pystynyt pelaamaan tunnollisesti ja kurinalaisesti muutoin. Paketti on omalla alueella pysynyt hyvin kasassa eikä aggressiivisesta karvaamisesta ja puolustajien pinchaamisesta huolimatta ylivoimahyökkäyksiä ole hirveästi syntynyt. Tältä osin joukkue on pääosin pystynyt toteuttamaan Bylsman ajan tiiviin puolustuspelaamisen, mutta samalla saanut hyökkäyspäässä toimimaan modernimman pelitavan, jossa aktivoidaan puolustajat ja saadaan pidettyä paine myös kiekonmenetystilanteissa vastustajalla. Tämähän ei onnistu ilman viisikon toimivaa yhteenpelaamista, koska hyökkääjien täytyy paikata puolustajien pinchit ja puolustajien täytyy pystyä tähän luottamaan.

Caps-pelissä sitten nähtiinkin ihan muuta, kun avausmaali syntyi läpiajosta ja toinenkin maali 1-4 vastahyökkäyksestä. Samoin kolmannessa ja neljännessä maalissa päästiin syöttämään läpisyötöt slotin lävitse ja varsinkin toisessa niissä koko viisikko käytännössä tunki itsensä painolliselle puolelle jättäen Caps-miehen täysin yksin painottomalle puolelle. Tuollaisia ei juuri ole nähty tällä kaudella ennen.

Toki noin yleisesti täytyy ottaa huomioon sekin, että hyökkäysmateriaalissa on ne tietyt puutteet, jotka tulevat pidemmällä aikavälillä näkymään väkisinkin. Samoin puolustuspään loukkaantumiset verottavat väkisinkin tekemistä. Harva joukkue saisi kasaan edes noin toimivaa kuusikkoa, jos sieltä puuttuisi kolme top-4-puolustajaa.

Yksilötasolla sitten ylivoimaisesti pahin pettymys on ollut Eichel. Muutamaa ensimmäistä ottelua lukuun ottamatta mies on vetänyt sellaisella löysän paskalla pipolätkä-moodilla, että ei mitään järkeä. Tuossa Caps-pelissäkin peli hajosi käytännössä siihen, kun mies päätti heittää tuollaisen haistapaska-tason rystyvipin, jonka onnistumistodennäköisyys oli lähes negatiivinen. Onnistuessaankin sen peliä edistävä vaikutus olisi jäänyt erittäin pieneksi. Noita vastaavia on nähty nyt aivan liikaa.

Ehkä suurin ongelma on kuitenkin se, että ihan muutamia hajaeriä lukuun ottamatta tuo pelaaminen muutenkin on ollut tuollaista liukumista ja surffailua. Niissä erissä, joissa on ollut sitä viime kaudella nähtyä tekemistä, onkin mies ollut ihan pitelemätön ja hakannut niitä 2+2 tehoja. Jos Eichel olisi viime kauden voittoputken aikana pelannut nyt tämän kauden tasolla, joukkue ei olisi voittanut yhtäkään ottelua tuon putken aikana. Itselleni viime kauden yksi positiivisimpia asioita oli se, että Eichel tuntui ottavan merkittävän askeleen eteenpäin pelaajana. Mies pelasi hyvällä intensiteetillä sortumatta siihen aikaisemmin usein nähtyyn yliyrittämiseen. Täytyy tosin myöntää, että ottaisin huomattavasti mieluummin sen turhautuneen ja yliyrittämiseenkin sortuvan Eichelin kuin tuon tämän hetken pipolätkäneppailijan.

Eichelilla on myös iso merkitys sille, kuinka paljon Olofssonista saadaan irti. Olofssonin peli hakee vielä erityisesti tasakentin vielä uomiaan ja Eichelin vastuulla on se, kuinka paljon Olofsson saa tilaa ja aikaa. Parhaimmillaan Eichel pystyy pakottamaan puolustavan viisikon hajottamaan itsensä, mikä luo tilaa kentälle. Nyt sitä vain on nähty liian harvoin.
Myös ylivoimalla Eichelin pelaaminen on ollut todella hidasta ja pääosin tuo on tyytynyt hakkaamaan päätään seinään sen suhteen, että saako syötettyä neliön läpi Olofssonille (no ei tietenkään, koska vastustajat kyllä pelaavat sen vaihtoehdon pois).

Toinen todella paha pettymys on ollut Dahlin. En tiedä mitä siellä on kesällä tehty, koska liike on jopa viime kauteen verrattuna hidastunut. Menee kuin täi tervassa ja eritoten hyökkäyksiin lähdössä ei kerkeä tekemään yhtään mitään. Hyökkäyspäässä väläyttelee ajoittain, mutta laukaus on edelleen samanlainen tuhnu kuin viime kaudella. Tuo laukaus rupeaa olemaan ylivoimallakin jo ongelma, koska se ei muodosta vastustajan neliölle minkäänlaista uhkaa.

Dahlin on myös tällä kaudella keksinyt ruveta makaamaan mahallensa ja pyörimään polvillansa puolustusalueella. Tuo pelaaminen on hänellä tällä hetkellä aivan sekaisin. Fysiikka asettaa rajoitteita toteuttaa muuten sellaisia ratkaisuja, joita taitotaso ja peliäly mahdollistaisi. Pidemmän päälle en ole huolissani, mutta tämän kauden osalta voidaan varmasti unohtaa se, että Dahlin ottaisi puolustuksessa johtavan roolin ja pystyisi kantamaan isoa vastuuta.

Jos nyt positiivisiakin asioita etsitään yksilötasolla, niin vaikka mitään läpimurtomaista pelaamista ei olekaan nähty, niin Mittelstadt tuntuu saaneen hieman paremmin juonen päästä kiinni.

Puolustuksessa Jokiharju on ollut todella positiivinen ilmestys ja myös Scandella ennen loukkaantumistaan näytti taas top-4-puolustajalta.

Montour ilmeisesti palaa kokoonpanoon nyt Islanders-peliin, ja ottanee Gilmourin paikan. Islanders-pelaa kahdeksan ottelun voittoputkessa ja toivottavasti joukkue ja eritoten Eichel otti tuosta viime matsista tarvittavan herätyksen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Islandersia vastaan nähtiinkin sitten huomattavasti parempi ottelu. Ottelun voitto meni Islandersille käytännössä ottelun alussa tapahtuneen Huttonin miinuskulmasta tulleen imaisun johdosta (oli jo toinen ottelu putkeen Huttonille, jossa tapahtui vastaava). Omasta mielestäni Buffalo oli kokonaisuutena parempi joukkue ja jos joukkue pelaisi tuolla tavalla jokaisen ottelun, niin valtaosa niistä päättyisi voittoon. Ei tuo Islandersin voittoputki ihan sattumaa ole, mikäli ovat pelanneet muut ottelut edes vähää, kuten tuon.

Buffalo pelasi melko ehjän ottelun, mutta niin pelasi myös Islanders. Pakko antaa tunnustusta siitä, että keskialueen pelasivat todella tiiviisti ja järjestäen voittivat kiekot oman maalin edessä, vaikka Buffalo sai useasti niitä vaarallisesti sinne toimitettua.

Kentällisiä oltiin nyt hieman muutettu otteluun ja Olofssonin tilalla ykkösessä oli Vesey, Olofsson taas Sobotkan tilalla ja Sobotka pelasi taas Veseyn tilalla (joskin oikealla puolella) kolmosessa. Vesey pelasi mielestäni ihan hyvin ja yritystä miehellä on. Fakta vain on, että työkalut eivät oikein millään riitä kärkikenttään.

Toisaalta tähän asiaan ei taaskaan auta se, että Eichelilta nähtiin jälleen yksi surffailupeli. Juuri nämä ottelut olisivat niitä, joissa mies pystyisi omalla panoksellaan kääntämään nuo voitoksi, jos vain haluasi. Nyt kun Eichel on pelannut pitkään pääosin tuollaista nonfactor-peliä, niin joukkueessa ei ole sellaista henkilökohtaista osaamista, jolla näitä tiukkoja pienten marginaalien otteluita käännetään. Johansson on hyvä pelaaja, mutta kun paketit vedetään noin tiukaksi kuin Islanders veti, niin sitä tarvittavaa viimeistä tasoa ei Johanssonilla ole. Tämä taas heijastuu Skinnerin pelaamiseen, koska hän tarvitsisi sen sentterin, joka pystyy sitä aikaa ja tilaa tekemään ne tarvittavat sadasosat ja metrin kymmenykset.

Pitkästä pelaamattomuudesta huolimatta Montour oli todella hyvä ilmestys puolustuksessa. Varmasti isoilta osin juuri Montourin ansiosta Dahlinilta nähtiin pitkästä aikaa ehjä ja hyvä ottelu.

Ristolainen tosiaan edelleen pelaa isoja minuutteja, mutta syykin on selvä. Pelasi taas ehjän ottelun isolla kuormalla, puolustavassa roolissa sekä vastustajan parhaita vastaan. Ei Ristolainen ole tai tule olemaan pelaaja, joka tuossa roolissa kääntäisi otteluita, mutta taas voitti valtavan määrän kaksinkamppailuita ja sai liikutettua kiekkoa eteenpäin paineessa. Tällä kaudella ei ole vielä hirveästi nähty niitä nukahtamisia silloin, kun ei ole itse paineistamassa kiekollista. Toivottavasti Montourin paluun myötä noita minuutteja saadaan jaettua tasaisemmin. Jokiharjun hyvää starttia on turha lähteä pilaamaan sille, että kasvatetaan vastuuta liian nopeasti, jolloin pahemmassa tapauksessa mies menettää itseluottamuksen ja peli sekoaa helpommillakin minuuteilla. Millerillä taas vaikuttaa olevan menossa vaihe, jolloin kuormaa täytyy säädellä hieman alaspäin.

Seuraavaksi onkin sitten vuorossa melkein viikon tauko kunnes joukkue matkaa Tukholmaan back-to-back-otteluihin Tampa Bayta vastaan. Allekirjoittanutkin menee väijymään molemmat ottelut, josta kiitos vielä näin julkisestikkin @aessi , jotta kerkesin napata liput pre-salesta keväällä.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tossa sivusilmällä kattelin peliä niin en silleen kokonaisuudesta ihan hirveesti tiedä mutta pari huomiota.
1. Marcus Johanssonin jäähy oli kyllä vitsi, 2 jannua törmäs, toinen kaatu, toinen menetti vaan tasapainonsa = jäähy sille joka ei kaatunut? En ymmärrä. Joku toinenkin jäähy oli omasta mielestä aivan älytön, toisaalta myös joku TBL pelaaja sai omasta mielestä aika turhaan jäähyn, se oli se koukkaus Sabresin päädyssä.
2. McIlhenney tjsp pelasi hyvin
3. Johanssonilta aika näppärä syöttö olisko ollut tokaan maaliin.
 

Zemgod#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
”Hockey is a momentum game” - tuossapa karkea tiivistys viikonlopusta.

Perjantain peli tuli nähtyä livenä ja olihan toi kokemuksena hieno vaikka yleisö koostui pääasiassa sähkönsinisestä. Karmea alku saatiin matsille kun taululla oli jo erän ekan neljänneksen jälkeen 0-1 lukemat. Tuntui että oltiin ihan telineissä ja Tampa keskittyi pitämään kiekkoa. Myös hyökkäyksiinlähdöt sujui vaivattomasti olemattoman paineen avulla tietysti.

Puolustus sortui useampaan virheeseen pelin aikana, joista jouduttiin sitten maksamaan hintaa. Näillä viittaan nyt Dahlinin estämisjäähyyn ja Jokiharjun huonoon puolustuspeliin 2-3 maalissa. Dahlin taisi haastatteluissa myöntää jännittäneensä ekaa peliä ja se näkyi myös pelaamisessa. Jäi fiilis että Scandella olisi voinut tulla tarpeeseen.

Eka peli oltiin kyllä telineissä ja päästiin vielä sattumalta voitonsyrjään kiinni, mutta erikoistilanteista tarvittaisiin saada maaleja. Alkuun ihmetytti kun Olofsson oli jätetty pois ykkösYVstä, sillä nälkää kaverilla näytti olevan.

Tuomareista pitää kyllä sen verran sanoa, että ei kyllä oltu ihan normaalilla NHL-tasolla tämän viikonlopun aikana. Kucherov/Johansson-tilanne voisi toimia yhtenä esimerkkinä ja Cernakin turha ja tarkoituksellinen taklaus Eicheliin toisen pelin lopussa. Tästä voisi kyllä kaveria muistuttaa seuraavassa pelissä.

Yhtä voittoa tästä viikonlopusta toivoi ja tappioputken katkaisemisesta, mutta ei auta kun laittaa päätä rintaan ja lähteä katkoa hakemaan seuraavasta pelistä. Joukkue on tällä hetkellä vähän turhan eurooppalaisen oloinen ja kovuutta tuohon porukkaan kyllä tarvittaisiin. Tuntui, että jäätiin jyrän alle. Erityisesti tuo ykköskenttä voisi hyötyä pelaajasta, joka ajaisi surutta maalille ja voisi tarvittaessa puolustaa omiaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Yhtä voittoa tästä viikonlopusta toivoi ja tappioputken katkaisemisesta, mutta ei auta kun laittaa päätä rintaan ja lähteä katkoa hakemaan seuraavasta pelistä. Joukkue on tällä hetkellä vähän turhan eurooppalaisen oloinen ja kovuutta tuohon porukkaan kyllä tarvittaisiin. Tuntui, että jäätiin jyrän alle. Erityisesti tuo ykköskenttä voisi hyötyä pelaajasta, joka ajaisi surutta maalille ja voisi tarvittaessa puolustaa omiaan.
Evander Kane tai Ryan O'Reilly voisi olla hyvä hankinta tähän saumaan.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Surkeaa räpellystä oli pelaaminen ennen noita Toronto pelejä joissa joukkue näytti taas aivan erilaiselta. Oli kyllä puolin ja toisin viihdyttävät pelit, eikä nuo Toronto pelit kyllä ikinä jätä kylmäksi. Otetaas tässä kohtaa vain hajahavaintoja.
- Jack Eichel on kovassa pisteputkessa ja selvästi liigan kuumimpia pelaajia. On ollut varmaan ensimmäistä kertaa urallaan noin tasaista tekemistä läpi kentän viime otteluissa ja aina kun kiekkoon pääsee, hän dominoi. Aivan upeeta katsoa Eichelin pelaamista, valitettavasti vain välillä jää aika "yksin".
- Jokiharju on joukkueen kiekkovarmin puolustaja. Ristolainen pelannut todella hyvin sen jälkeen, kun jääaikaa pudotettiin. Montour ollu suomalaisten kanssa ehdottomasti parhaimmistoa.
- Dahlin palaa askiin ja nyt on tehtävä treidejä. Liipaisimella McCabe ja Scandella. Bogosian ollut umpisurkea.
- Okposo - Larsson - Girgensons ollut jälleen erinomainen.
- Mittelstadtille tekisi hyvää ottaa vauhtia farmista, ei mitään käyttöä. Rodriguesikin valitettavan heikko.
- Ullmark ottanut ykkösvahdin paikan.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Surkeaa räpellystä oli pelaaminen ennen noita Toronto pelejä joissa joukkue näytti taas aivan erilaiselta. Oli kyllä puolin ja toisin viihdyttävät pelit, eikä nuo Toronto pelit kyllä ikinä jätä kylmäksi. Otetaas tässä kohtaa vain hajahavaintoja.
- Jack Eichel on kovassa pisteputkessa ja selvästi liigan kuumimpia pelaajia. On ollut varmaan ensimmäistä kertaa urallaan noin tasaista tekemistä läpi kentän viime otteluissa ja aina kun kiekkoon pääsee, hän dominoi. Aivan upeeta katsoa Eichelin pelaamista, valitettavasti vain välillä jää aika "yksin".
- Jokiharju on joukkueen kiekkovarmin puolustaja. Ristolainen pelannut todella hyvin sen jälkeen, kun jääaikaa pudotettiin. Montour ollu suomalaisten kanssa ehdottomasti parhaimmistoa.
- Dahlin palaa askiin ja nyt on tehtävä treidejä. Liipaisimella McCabe ja Scandella. Bogosian ollut umpisurkea.
- Okposo - Larsson - Girgensons ollut jälleen erinomainen.
- Mittelstadtille tekisi hyvää ottaa vauhtia farmista, ei mitään käyttöä. Rodriguesikin valitettavan heikko.
- Ullmark ottanut ykkösvahdin paikan.
Luotan näihin näkemyksiin mutta omaan silmään tuntuu kyllä jotenkin väärältä että Ullmark ykkösenä (aina pitänyt häntä ns kakkosveskana) ja että Jokiharju olisi kiekkovarmin pakki (kuvittelin että nimenomaan kiekkovarmuudessa Dahlin olisi kova).Toki, Dahlin on ehkä turhan uhkarohkea että siinä mielessä kiekkovarmuus-"tilasto" heikompi
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Luotan näihin näkemyksiin mutta omaan silmään tuntuu kyllä jotenkin väärältä että Ullmark ykkösenä (aina pitänyt häntä ns kakkosveskana) ja että Jokiharju olisi kiekkovarmin pakki (kuvittelin että nimenomaan kiekkovarmuudessa Dahlin olisi kova).Toki, Dahlin on ehkä turhan uhkarohkea että siinä mielessä kiekkovarmuus-"tilasto" heikompi
Ei välttämättä Ullmark ole se kassari joka tällä hetkellä olisi contenderin ykkösvahti, mutta on kehittynyt huomattavasti vuodesta toiseen. Mielestäni luottoa on tullut mukavasti ja se näkyy varmuudessa, vaikka siellä toki edelleen paistaa paineen alla pelaaminen. Dahlinin kohdalla varmasti hän on taidokkaampi kuin Jokiharju, mutta kyllä kokonaiskuvassa Jokiharju on ollut parempi ja tuo edellisen postauksen tarkoitus oli lähinnä nämä viimeiset pelit kun Dahlin on poissa ollut. Kertoo hyvin paljon Jokiharjusta myös se, että on pelannut mm. kaksi viimeistä ottelua loppuhetkillä, kun vastustaja on yrittänyt tasoitusta. Tässä tullaan siihen kiekkovarmuuteen ja valmennus on huomannut, että hän kykenee ne kiekot putsaamaan varmuudella pois. Vaikka siellä olisi tarjolla kiekonsyöjinä heittää askiin McCabe tai Scandella. Jokiharju on selvästi kehittynyt pelaamaan paineessa kulmissa ja kykenee pienessä tilassa antamaan joko helpon kaverille tai pistämään kiekon pois.

Hän on ollut Johanssonin tapaan positiivisia yllätyksiä ja vaikka Nylanderista voi vielä tulla jotain, olen hemmetin tyytyväinen tähän vaihtoon. Nyt lienee mahdollista vaihtaa joku pakki pois, kun löytyy vielä NHL -valmis Pilut vielä Rochesterissa.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Lyhkäisesti jotain.

- Marraskuu oli odotetun vaikea, vaikka sinne mahtui sekaan hyviäkin matseja. Tukholmassakin joukkue pelasi mielestäni ihan hyvin, vaikka joukkueiden materiaaliero olikin selvä ja pitkälti siihen molemmat ottelut ratkesivat.

- Joukkue on kaatunut liikaa eriloistilanteisiin. Ylivoima on ollut varmaan lähes 30 ottelua aivan sysipaskaa ja alivoimakin lähes saman ajan,vaikka jälkimmäinen onkin petraantunut viime matseissa.

- Tasakenttäpelaaminen on tilastollisesti kunnossa. Joukkueessa on ainoastaan muutama pelaaja, jotka keskimääräisesti ovat hävinneet 5v5 matchupit. Tuon helvetin iso parannus aikaisempiin kausiin.

- Eichelia tuli kritisoitua kovasti alkukaudesta. Chicago-ottelussa aivan luokatonta puolustpelaamista Dachin molemmissa maaleissa. Ottelun jälkeisessä haastattelussa kyllä näki, että tiesi pelanneensa sysipaskasti nuo tilanteet. Sen jälkeen onkin pelannut myös kiekottomasti helvetin hyvin. Eichel on myös kaivanut takaraivostansa sitä maalintekijämentaliteettia, mikä ehkä hieman ironisesti avaa hänelle myös syöttöpaikkoja. Taitaa olla maalipörssin kakkonen tällä hetkellä. Tällä hetkellä pelaamisen taso on aivan älyttömän kova ja on jatkuvasti selvästi otteluiden paras ja dominoivin pelaaja. Tällä hetkellä kyse on tuon tason pitämisestä pidemmällä aiksvälillä. Jos vakiintuu, puhutaan kokonaisuudessaan yhdestä liigan parhaasta ja dominoivimmasta pelaajasta.

- Marraskuun aikana olin jo valmis siirtämään Skinnerin takaisin Eichelin viereen, koska Olofssonilla oli vaikeata ja Skinner meni (ja menee edelleen) hieman hukkaan noissa muissa kentissä. Onneksi Kruegerilla oli enemmän malttia, koska Olofsson ob pikkuhiljaa saanut enemmän ja enemmän juonen päästä kiinni ja rupeaa olemaan ihan legit top-6-pelaaja. Taitaa myös johtaa tulokkaiden pistepörssiä.

- Reinhart ei ole ollut huono, mutta kaukana parhaasta tasostaan. Harmi siltä osin, koska vaikka Eichel tuolla pelaamisellaan riittää kannattelemaan heikompiakin laitureita, olisihan se hyvä saada Eichelille edes yksi selvä ykköskorin tasolla pelaava laituri viereen.

- Dahlinin vaikea kausi jatkui tuolla aivotärähdyksellä. Ylipäänsä tuomarit tuntuvat missaavan kaikki Tampan sikailut.

- Muu hyökkäys on jotenkin räpiköinyt mukana, mutta Johanssonista ei ole sentterinä kantamaan top-6-kenttää, Skinner jää liian yksin ja Mittelstadtin pelaaminen ei näytä ottavan selkeitä edistysaskeleita, vaikka sinänsä tunnollisesti pelaakin. Hyvää jaksoa seuraa katoaminen kuvasta.

- Nyt ollaan sitten siinä tilanteessa, että kokoonpanossa on 8 puolustajaa, jotka pystyvät pelaamaan top-4-minuutteja ja se aiheuttaa haasteita.

- Iso yllätys, että juuri Bogosian julkisesti rupesi heti kitisemään rotaatiosta. Myös Miller, Scandella ja McCabe ovat olleet rotaatiossa. Scandellalla myös sopimus katkolla. Mielestäni Bogosian on pelannut olosuhteet huomioon ottaen ihan ok, mutta ei silti sillä tasolla, että häntä ei pitäisi ottaa mukaan rotaatioon.

- Ulostulonsa johdosta Bogosian lienee treidin kohteena. Mikäli huhuista voi tehdä päätelmiä, niin Bogosian vaihtuu Galchenyukiin jossain vaiheessa. En tosin välitä ko. pelaajasta juurikaan.

- Botterililla on edelleen tuo sentteritilanne ratkaisematta. Sinänsä Botteril voi kaupata Ristolaisen, Bogosianin ja Scandellan ja siitä huolimatta jalkeille saataisiin Pilutin ylösnoston jälkeen varsin pätevä puolustuskuusikko.

- Buffalolla on viimeisestä kymmenestä pelistä koko Atlantin divisioonan paras record. Illalla erittäin hankala Islanders ja mahdollisuus pitkittää voittoputkea neljään voittoon.

- Ylipäänsä hieman viime kautta vastaava tilanne. Joukkue voi ottaa sen askeleen kohti playoff-joukkueeksi etenemistä tai sitten vajota viime kauden tapaan. Nyt tarvittaisiin tukea myös Botterilillta noiden aukkojen paikkaamisen ylijäämäpuolustajilla muodossa.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Näyttää siltä, että Buffalo on palannut takaisin maan pinnalle. Samainen tapahtui viime kaudellakin ennen joulu breikkiä.
 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Eichelin haastattelussa huokuu pettymys. Varmasti vaikea paikka nuorelle kapteenille. Uskoisin, että joku Steen voisi olla oikea kaveri tuomaan voittamisen kulttuuria ja oikeata asennetta on ja off ice.

 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tämän ketjun hiljaiselolle taitaa vetää vertoja ainoastaan ketjun viestien hämmentävyyden aste.

Ainakin itselleni on melkoinen mysteeri, että missä joukkue ylipäänsä on ollut, jos se on "nyt palannut maan pinnalle". Pelaaminen on pääasiassa ollut koko kauden aika samantasoista eikä täydellisiä ohipelejä ole toistaiseksi tullut kuin vain muutama. Tuloksellisesti vahvan lokakuun jälkeen seurasi jo otteluohjelmankin perusteella ennakoitavissa ollut vaikea marraskuu. Joulukuun alkupuolisko taas vedettiin divisioonan kovimmalla tuloksella, kunnes loppuvaiheessa tuli tappioita. Eniten pistesaraketta rokottaa kaikki ottelut Tampaa ja Bostonia vastaan. Valtaosassa noista joukkue on pelannut hyvin ja vastustajaa paremmin, mutta ei ole niitä kyennyt voittamaan.

Vielä hämmentävämpää on lukea Steenin pelejä säännöllisesti seuraavan kirjoittavan siihen sävyyn, että ko. pelaajasta olisi eritoten tuolla sopimuksella mitään hyötyä missään joukkueessa.

***

Kyllähän joukkueella on kuitenkin ollut ongelmia, mitkä selittävät sitä, että kauden puolivälin jälkeen playoffit näyttävät taas epätodennäköisiltä.

Loukkaantumiset ovat olleet aika isossa roolissa, joskaan eivät todellakaan kaikkea selitä. Joskin nyt sekä Skinnerin että Olofssonin pitkät poissaolot tulevat tarkoittamaan sitä, että hyökkäystehot ovat entistä enemmän muutaman pelaajan vastuulla.

Erikoistilannepelaaminen on ollut kautta linjan paskaa. Alivoima on hieman petraantunut, mutta ei se edelleenkään loista. Molempia vaivaa liika passiivisuus ja eritoten ylivoima on vain samaa Eichelin hakemaa syöttöä läpi neliön tai ajoittaista one-timeria. Tampaa ja Bostonia vastaan juuri näihin joukkue on kaatunut. Tuo menee valmennuksen piikkiin.

Tasakentällisin taas valmennus on tehnyt hyvää työtä ja materiaaliimn nähden onnistunut hyvin.

Ullmark on ottanut ykkösvahdin paikan, mutta siinä on ollut kyse enemmän Huttonin sukelluksesta. Ullmark on pelannut ihan ok, joskaan hän ei ole kyennyt otteluita ns. voittamaan ja helppoja on mennyt hieman liikaa. Maalivahtipeli ei ole kuitenkaan ollut ongelma.

Kauden yksi positiivisimmista asioista on ehdottomasti Eichelin nousu kovimpaan kärkeen ja eritoten kokonaisvaltaamisen pelaamisen ansiosta. Jo aiemmin on toki osoittanut, että pystyy dominoimaan kiekollisesti, mutta nyt käyttää työkaluja myös puolustussuuntaan. Florida-ottelussa Eichelin kentän pitkähkön pyörityksen ja kiekonmenetyksen jälkeen entinen Eichel olisi todennäkösesti liukunut vaihtoon. Nyt sen sijaan otti jo keskialueella Barkovin seurantaan ja Barkovin ottaessa avaussyötön haltuun ei Barkov kerennyt tekemään mitään, kun Eichel nosti mailan ja yhdellä kosketuksella pelasi kiekon omalle puolustsjalle, jolloin koko ketju pääsi rauhassa vaihtamaan ja kiekko saatiin takaisin omille. Aika mitättömältä vaikuttava asia, mutta tuollaisten kerrannaisvaikutus eritoten vastustajan parhaita vastaan on se, mikä erottaa tai ainakin pitäisi erottaa Selke-pelaajat näistä pelkistä tehopisteistä elävistä ykkössenttereistä. Tokihan Eichelilla on vielä opeteltavaa tuossakin hommassa. Esimerkiksi saatuaan kiekonriiston syvällä omissa, pitäisi löytää yksinkertaisempia ratkaisuja. Eiköhän tuokin tuosta parane - tilanne kuin om hieman se, että ensimmäistä kertaa urallaan mies säännöllisesti löytää itsensä kiekon kanssa syvällä omassa päässä paineistettuna sen sijaan, että odottaisi jonkun pelaavan sen hänelle samassa tilanteessa.

Veikkaan kauden kuivuvan kasaan ja tästä iso syy valuu Botterillin niskaan. Jo toistamiseen Botteril on osoittanut kykenemättömyyden lukea markkinoita ja olla laittamatta itseään huonoon tilanteeseen. Toki hän ei nyt ole sentäs sössinyt yhtä pahasti kuin ROR-treidissä, mutta hän on täysin itse luonut tilanteen, jossa ollaan ongelmissa capin kanssa, joukkueessa on liikaa puolustajia ja liian vähän hyökkääjiä ja myös esim. Calgary ja Canes valmiita myymään puolustajia. Tämä nyt on johtanut siihen, että puolustajien runsaudesta huolimatta parhaita ei ole voitu peluuttaa ja usein ollaan menty rotaatiolla. Myös tyytymättömyys pelaajien keskuudessa on tästä syystä noussut esille. Tämä siis sen lisäksi, että Botterillin itsensä luoma sentteriongelma on edelleen täysin ratkaisematta.

Tuo vaihto Frolik <-> Scandella on sinänsä ihan ok. Joskin Scandellasta saatu vastine oli huono ja sillä vahvistettiin divisioonavastustajaa. Frolik on ihan ok, joskin täysin riittämätön ja aivan liian myöhään.

Jos GM:ää ei olisi jo vaihdettu niin monta kertaa ja saatavilla olisi joku varmasti pätevä, olisin valmis laittamaan Botterillin pihalle.

Ensi kaudeksi onkin sitten cappia vaikka muille jakaa, mutta vaarana on, että Botteril panikoi ja maksaa ylihintaa ja pahasti, koska treidirintamalla tietää itsekkin jo kerran epäonnistuneen totaalisesti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Eichelin haastattelussa huokuu pettymys. Varmasti vaikea paikka nuorelle kapteenille. Uskoisin, että joku Steen voisi olla oikea kaveri tuomaan voittamisen kulttuuria ja oikeata asennetta on ja off ice.

Näissä pitää kyllä muistaa, että mikähän olisi Steenin asenne siirtyä enemmän ja vähemmän sekasortoiseen Buffaloon? Toisiko Steen lopulta mitään oikeanlaista kulttuuria tuonne?
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy