Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Ihan mielenkiintoinen artikkeli ja jos kaipaa lisätietoa Buffalon tämän hetkisestä prospect tilanteesta niin tuossa hieman englannin kielistä lukemista!

https://lastwordonhockey.com/2019/07/24/buffalo-sabres-prospects-2/

Mukava nähdä ettei ole vain viimeisin varausvuosi tarkastelussa ja kaikesta en ehkä ollut samaa mieltä, mutta kyllä tuossa mielestäni asiaakin oli. Ja Disso (muistaakseni) nosti samoja asioita esim Pekarista aikanaan ja vähän ehkä itsellä nostaa enemmän odotuksia myös hänen suhteen tai ehkä ennemmin toivoa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Sieltä on nyt McCabea ja Ullmarkia lukuun ottamatta pudonnut sopparit kaikille RFA-miehille.

Tällä hetkellä cap-tilanne näyttää siltä, että jos tuohon CapFriendlyn tämän hetkiseen hahmotelmaan tehdään sellaiset muutokset, että Hunwick laitetaan alas ja Wilson korvataan Olofssonilla, niin tilaa olisi noin 4,5 miljoonaa tehdä sopimukset jäljellä oleville kavereille (tällöin lähdettäisiin 8 pakilla ja 13 hyökkääjällä - eli samalla reseptillä kuin käytännössä koko viime kausi). Ullmarkin sopimus tuskin tulee ylittämään ainakaan merkittävissä määrin 1 miljoonaa. McCaben sopimus myöskään tuskin tulee ylittämään edes pidempikestoisena hirveästi 2 miljoonaa. Entisen Buffalo-puolustaja McNabbin sopimus on nähdäkseni melko hyvä verrokki, eikä McCaben pitäisi tuota arvokkaampaa sopimusta saada. Toki noissa laskelmissa hieman kysymysmerkkejä aiheuttavat Cozensin ja Pilutin loukkaantumiset, koska muistikuvieni mukaan heidät on pakko pitää "ylhäällä" eli IR:ssä loukkaantumisen ajan (mikä käytännössä sitten söisi tuosta 4,5 miljoonasta sen 2 miljoonaa). Mikäli Pilut ja Cozens eivät vaikuta cappiin, niin mitään ongelmia yli capin pääsemisessä ei pitäisi olla, edes sen jälkeen, kun Bogosian palaa terveiden kirjoihin. Buffalohan voi vielä teknisesti laittaa Dahlinin ja Mittelstadtin alas ja aktivoida Bogosianin LTIR:ään ja sitten nostaa nuo takaisin ylös, mikäli tilanne menee hankalaksi. Tuolloin Buffalo pääsee capin yli lähes varmuudella, mutta Bogosianin paluu aiheuttaa sitten haasteita.

Nyt on hieman liikkunut huhuja, että Gardinerilla olisi mahdollisesti Buffalon kanssa sopimus tehtynä ja se odottelisi treidiä. Äkkiseltään ajateltuna tuo kuulostaa aika hurjalta huomioon ottaen jo tunku puolustuksessa, mutta toisaalta tuo kuulostaa hyvinkin loogiselta.

Botteril on aika kovalla kädellä nyt uusinut tuota puolustusta ja selvä suuntaus on ollut siihen, että kiekkoa niin jalalla kuin syötöillä liikuttamaan kykenevää kaveria on tuotu sisään. Lisäksi selvästi on painotettu tasakenttäosaamista. Gardiner sopii tuohon muottiin erittäin hyvin. Rupeaa myös näyttämään enemmän ja enemmän siltä, että Ristolainen tullaan kauppaamaan. Luin myös jonkun epämääräisen huhun Buffalon ja Gardinerin välisistä neuvotteluista ennen tätä viimeisintä huhua. Buffalo myös lienee ainoita joukkueita, jolla olisi selvästi tilausta selkeän tason top-4-puolustajalle vasemmalle puolelle ja joka todennäköisesti olisi liikuttamassa puolustajaa tai useampaa ulos. En jaksa uskoa, että Montrealin ja Pittsburghin tapauksessa Gardinerin leiri odottaisi liikkeitä, koska Johnsonin ja Alznerin treidaaminen nykytilanteessa lienee lähes mahdotonta. Boardseilla joku nimimerkki kertoi "luotettavasta" lähteestä, että Buffalo neuvottelisi treidistä, jossa Ristolainen, McCabe ja C.J. Smith vaihtuisi yksittäiseen pelaajaan. Todennäköisesti joku on vain tehnyt yhteenlaskua, heittänyt paskaa seinälle katsoen pysyykö se ja toivoo, että palstapisteet nousevat.

Täytyy silti myöntää, että kyllähän tuo kaikki ihan järkeen käy. Ristolainen + McCabe -paketilla (+ muuta sälää tarvittaessa) pitäisi jo hyvinkin pystyä saamaan se kaivattu nuorehko kakkossentteri, jolla on kohtuullinen sopimus niin caphitin kuin pituuden suhteen. Gardinerin hankinnalla taas paikattaisiin tuota vasemman puolen heikentymistä ja oikealla puolella sitten onkin jo syvyyttä riittävästi. Toinen asia sitten on, löytyykö sellaista joukkuetta, jolla olisi niin kova tarve vahvistaa puolustusta, että olisivat valmiita luopumaan kuvatunlaisesta sentteristä. Salainen toive edelleen on, että Benning olisi valmis liikuttamaan Horvatin saadakseen lisää sitä haluamaansa fyysisyyttä puolustukseen - sitä Ristolainen ja McCabe kyllä toisivat.

Gardiner ei ole liiemmin sellainen puolustaja, josta suuremmin välittäisin, mutta kyllähän hän olisi hyvä palanen kakkospariin. Kuitenkin Torontossa ihan mukiinmenevästi pelasi Riellyn kanssa tasakentin vastaavia minuutteja. Yleensä myös sopimuksen syntyessä tässä vaiheessa off-seasonia, on sopimus niin pituudeltaan kuin rahamäärältään yleensä melko hyvä joukkueen kannalta.

Jos Botteril onnistuu saamaan tuolla paketilla sentterin tyyliä horvat/trochek, hommaamaan Gardinerin kohtuullisella sopimuksella ja saamaan kaikki sovitettua cappiin (tämän pitäisi olla hänen erikoisosaamisaluetta), niin Botterilille voisi antaa jopa kiitettävän arvosanan kuluneesta off-seasonista. Toisaalta, jos Ristolainen + McCabe vaihdetaan kasaan paskaa ja Gardiner tuodaan sisään paskalla sopimuksella, putoaa arvosana dramaattisesti tuosta mainitusta.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sieltä on nyt McCabea ja Ullmarkia lukuun ottamatta pudonnut sopparit kaikille RFA-miehille.
Ja loppuviikon/viikonlopun aikana Sabres kiinnitti molemmat. Ullmarkille vuosi, 1,325 miljoonan caphitillä ja McCabella 2 vuotta, 2,850 miljoonan caphitillä. McCaben sopimus kyllä tuntuu äkkiseltään vähän ylihintaiselta.

Capfriendlyn mukaan Sabres olisi näillä sopimuksilla miljoonan yli capin joten liikehdintää lienee vielä luvassa.
 
"Omasta mielestäni Cowboys from Hell kuvaa asenteeltaan tuota nykyistä joukkuetta huomattavasti paremmin, kuin Scorpionsin viikonlopun kännipanot."
-McWerkon mielipide JYPin sisääntulobiisistä

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Ja loppuviikon/viikonlopun aikana Sabres kiinnitti molemmat. Ullmarkille vuosi, 1,325 miljoonan caphitillä ja McCabella 2 vuotta, 2,850 miljoonan caphitillä. McCaben sopimus kyllä tuntuu äkkiseltään vähän ylihintaiselta.

Capfriendlyn mukaan Sabres olisi näillä sopimuksilla miljoonan yli capin joten liikehdintää lienee vielä luvassa.
Oikeastihan tuo on muutamia satasia capin alla, kun ELCt laittaa alas (ja Elie ylös). Ja sitten se LTIR pyörittely, kun kausi alkaa.

McCabe oli omassa laskurissa 2.7M, joten ei nyt mikään älytön ylimaksu. Kesän trendien mukainen. Ullmarkin hinta yllätti enemmän, ilmeisesti korkeasta pelimäärästä johtuen, mutta satasia vain.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
(1)
  • Tykkää
Reactions: Aze

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
McCabe ja Ullmark tosiaan myös sopimuksen alle ennen välimiehen päätöstä. Kummatkin olivat hivenen kalliimpia sopimuksia kuin olisin toivonut. Ero on kuitenkin loppupeleissä aika marginaalinen. McCaben kanssa tehtiin sitten suoraan kaksivuotinen eli sopimus kattaa kaikki jäljelle jääneet RFA-vuodet vieden miehen suoraan UFA-statukselle. Tuota voi pitää hivenen yllättävänä ratkaisuna. Toisaalta, jos McCabea halutaan liikuttaa, oli tuo varmasti optimaalisin sopimus. Kyse on pidemmästä kuin yhden kauden rentalista, mutta alle 3 miljoonaan cap hitilla kyseessä on erittäin halpa top-4-puolustaja, jonka voi cap hittinsa puolesta myös laittaa kolmospariin tuomaan syvyyttä vahvaan puolustukseen.

Sopimukset myös tarkoittavat sitä, että Botteril saa ilman lisätreidejä vietyä joukkueensa kauteen cap compliantina. Tämän hän myös totesi viimeisimmässä haastattelussaan. Siinä hän lisäksi totesi, että ei pelkää heittää jotakin kalliimpipalkkaista veteraania farmiin, jos ei taso riitä. Toivottavasti kuitenkaan ei olla tuossa tilanteessa kenenkään veteraanin kanssa. Mutta ainakin saavat veteraanitkin olla varpaillaan training campista lähtien.

Eiköhän noita treidejä vielä nähdä, vaikka Botteril onneksi saikin pelattua itsensä asemaan, jossa niitä ei täydy pakonsanelemana tehdä. Tampan hankkiessa Shattenkirkin lienee Tampa pois kuvioista Ristolaisen suhteen. Varmasti ihan hyväkin, koska jotenkin veikkaan, että se treidi olisi ollut kamala Buffalon suuntaan.

Tämän hetken sopimustilanteessa on yksi mielenkiintoinen seikka. Ainoastaan neljällä hyökkääjällä on sopimus yli tulevan kauden. Samoin puolustuksessa on viisi pelaajaa, joilla on sopimus katkolla. Maalivahdeissa Ullmarkilla. Tämä tarkoittaa sitä, että aika moni pelaaja tulee pelaamaan jatkosopimuksestansa. Veikkaisin, että Botteril on halunnut tarkoituksella luoda kyseisenkaltaisen tilanteen. Tuo ei pelkästään tarkoita sitä, että ensi kauden off-seasonilla on cap-tilaa helvetisti, vaan myös sitä, että monella pelaajalla on panosta tulevassa kaudessa ihan henkilökohtaisista syistä. Hieman samalla tavalla kuin Vegasissa monella pelaajalla organisaation ensimmäisellä kaudella. Täytyy toivoa, että vaikutus on samanlainen.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
Matt Hunwick missaa koko kauden niskavamman takia. Eiköhän miehen ura ole tämän myötä paketissa.

Sabres kaiketi laittaa miehen LTIR listalle ja näin ketään pelaajaa ei tarvitse kaupata että Sabres pääsisi palkkakaton alle. Tietysti saman saisi aikaan esim dumpaamalla Sobotkan waivereihin ja nostamalla esim. Asplundin pelaamaan...
 
Are lobsters mermaids to scorpions? The truth is out there.
Always be yourself. Unless you can be the Batman. Then always be the Batman.

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Hajahavaintoja viime ottelusta Leafsiä vastaan:
- Jokiharju tarvitsee näillä näkymin lisää aikaa alhaalla. Riippuu toki paljon, pystyykö Montour pelaamaan avauksessa. Vapaalippuja ei toki jakelisi helpolla.
- Ruotsalaisen otteet olleet tasapaksuja ja näin ollen näen hänet takaisin Ilveksessä. On toki muutamaa pelaajaa edellä jotka avaukseen pääsevät, mutta ne ovatkin niitä joista ei eroon päästä.
- Sobotka ja Okposo ovat ne pelaajat, ja on kyllä ihanaa katsella näitä ensi kaudella. Toivottavasti Krugerilla on munaa penkittää näitä.
- Surullista on se, että Cozens taistelee tosissaan paikasta avauksessa. Hienoa tietysti että kykenee moiseen, mutta kun ei valmis pelaaja ole, niin ongelma on muissa pelaajissa.
- Mittelstadtilta odottaisin edelleen enemmän ja lisää nälkää. Toivottavasti pystyy parantamaan.
- Curtis Lazar taitaa olla musta hevonen. Esiintynyt edukseen.

Ensi yönä mennään jälleen Leafsiä vastaan.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tässä ollaan nyt kohta kuukauden päivät eletty sitä ajanjaksoa, jolloin niin prospectien kuin hieman kokeneempienkin jyrien suhteen tehdään innokkaana johtopäätöksiä ja tuomioita suurin piirtein loppu-uran osalta.

Itse on tullut katseltua ainoastaan prospect-turnauksen ottelu Devilsin junnuja vastaan sekä nyt pre-seasonilla molemmat Toronto-ottelut. Ekaan kappaleeseen viitaten en ehkä lähtisi vielä tekemään kummoisempia johtopäätöksiä tulevaa kautta silmällä pitäen mitä tulee yksittäisten pelaajien otteisiin tai sitten pelitavan toteutukseen.

Kuitenkin jotain huomioita näistäkin peleistä voitaneen tehdä.

Valitettavasti, mutta ei niin yllättävästi vaikuttaa hieman siltä, että tuo sentteritilanne pysyy isona kysymysmerkkinä. Mittelstadt ei vaikuta siltä, että kesällä oltaisiin otettu sellainen hyppy, että kykenee kantamaan kakkossentterin tonttia. Viime matsissa Johansson pelasi ensimmäisen ottelunsa ja hänet laitettiin heti keskelle. Krueger myös sanoi, että Johansson tulee vielä jatkossa antamaan näyttöjä sentterin paikalla. Onhan tuokin kortti pakko katsoa, koska Mittelstadtin lisäksi myöskään muut potentiaaliset sentterit eivät vaikuta siltä, että tuota paikkaa pystyisivät täyttämään.

Nuoremmista kavereista Thompson ja eritoten Olofsson ovat olleet hyviä. Kertomansa mukaan Thompson otti kesällä tavoitteeksensa väkisyöttää itseänsä painon nostamiseksi. Mikäli hänen fysiikkavalmentajaansa on uskominen, niin hän sai kesällä painoa 13 paunaa ja pudotettua rasvaprosenttia. Olofssonin tekeminen koko aika on vaikuttanut enemmänkin siltä, että kyseessä on jo pitkän linjan veteraani kuin pelipaikasta tappeleva prospect. Melkoinen ihme on, jos hän ei avaa kauttansa ylhäällä. Cozens on ollut ihan mukava ilmestys. Vaikuttaa osaavan käyttää työkalujansa myös miesten peleissä ja eritoten puolustuspäässä pelaaminen on ollut yllättävän kypsää. Kuitenkin omaan silmääni tekeminen on vielä vähän rosoista, joten jos ei nyt merkittävää parannusta tapahdu leirin edetessä, niin hänen kohdallaan parempi mennä isolle vastuulle junnuihin.

Puolustuksen ja eritoten oikean puolen syvyys on laitettu heti testiin, kun sekä Bogosian että Montour ovat telakalla ja kumpikaan ei pelaa kauden avauksessa. Montourin pitäisi näistä palata aikaisemmin, mutta tarkka ajankohta on epäselvä. Mahdollista Ristolainen-treidiä tuskin tapahtuu ennen kuin jompi kumpi palaa.

Krueger myös leikkasi leirivahvuutta eilen. Mitään kovin yllättävää pudotuksissa ei ollut pois lukien C.J. Smith. Hän ei tosin esittänyt mitään ihmeempiä, joten sinänsä pudotus oli perusteltu. Toisaalta olisi ehkä luullut, että hänelle annetaan vielä aikaa nostaa tekemisen tasoa. Samalla lähti myös Arttu Ruotsalainen. Mikään yllättävä lopputulos ei sekään ollut. Ruotsalaisen täytyy saada vietyä hyökkäyspeliä ja kiekollista peliä eteenpäin, jotta hänestä voi odottaa NHL-tasolla muutakin kuin vain hieman dynaamisempaa, mutta pienempikokoista johanlarssonia.

Pelitavasta voisi sanoa sen, että joukkue vaikuttaa pyrkivän pelaamaan kiekottomana aktiivisemmin ja aggressiivisemmin kuin Housleyn aikana. Housleyn aikana puolustajat pinchasivat ja pyrkivät aktiivisesti pitämään kiekon hyökkäysalueella, mutta puolustajat ja viisikko pelasi melko passiivisesti keskialueella. Nyt koko viisikko pelaa aggressiivisesti keskialueella ja puolustajatkin pyrkivät pysäyttämään kiekollisen vastustajan ennen siniviivaa. Tämän sai viime ottelussa huomata Tyson Barrie, jonka Ristolainen kolasi tämän vedellessä täysin laput silmillä keskialueen yli.

Kaksi viimeistä harjoitusottelua ovat ne, joiden perusteella on ehkä järkevämpi tehdä edes vähän pidemmälle meneviä johtopäätöksiä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kiva voitto Penguinsia vastaan harkassa voittomaalikilpailun jälkeen. Varsinaisesti ei hyökkäyksen osalta kukaan noussut juuri esiin, Thompson tietysti koon ja röyhkeyden puolesta ainakin. Kyllähän palikat erinomaiseksi hyökkääjäksi hänellä on olemassa. Lazar on säväyttänyt kyllä yllätykseksi ja voi taistella jopa avauksen paikasta. Rodrigues oli mielestäni heikoin lenkki, paljon huonoja suorituksia ja menetyksiä. Puolustus olikin sitten Ullmarkin ohella sitten enemmän esillä. Dahlinilla selvästi oli menossa harjoitusottelu, kun haki alimpana viivalla puikkoja. Muuten varmaa pelaamista molemmissa päissä ja varsinkin omissa vahvasti laidalla hyökkääjien iholla. Miller oli hänen kanssaan loistava ja tässä taitaa olla paras hankinta näkemisen perusteella tässä vaiheessa. Vahva kaveri ja painava laukaus, fiksua pelaamista eikä hätiköityjä ratkasuita. Gilmour voi olla musta hevonen ylhäällä aloittavista, hyvä liike ja kädetkin toimii siinä rinnalla moitteettomasti.

Sobotkalla, Wilsonilla, Okposolla, Eliellä ja Nelsonilla en tässäkään vaiheessa tekisi mitään ylhäällä.

Pelitapaa ollaan pyritty viemään eteenpäin ja se vie toki hieman aikaa, mutta on siinä ollut aihioita näissä peleissä. Varsinkin hyökkäysalueella ollaan paljon aktiivisempia, pyritään hakemaan tyhjään tilaan apuja ja uskalletaan olla kiekossa. Ei lähdetä turhaan roiskimaan alueella ränniin ja kiekon liikuttelulla myös vastustaja liikkuu jolloin avautuu paikkoja. Hauskaakin jopa katsella tällaista peliä pitkästä aikaa, kunhan saadaan se vain toteutettua paremmin ja runkosarjaan.

Eilisessä pelissä selvästi näkyi Eichelin ja Johanssonin poissaolot kiekon tuonnissa ylivoimalla. Samanlaista roiskimista ränniin eikä päästy huolella hyökkäysalueelle. Mittsiltä ja Dahlinilta olisin odottanut enemmän tässä ja tukea heille. Puolustuksessa ollaan aktiivisempia ja sentterit selvästi auttoi puolustajista hanakasti, jotta saatiin riistettyä kiekkoja nopeammin. Laiturit olivat ehkä hieman paremmin sijoittuneemmin, jolloin ei saatu kiekkoja "sisään".

Aikamoinen projektihan se on tuoda taas uutta filosofiaa ja uusia pelaajia on mukana. Kunhan Krugerilla on munaa peluutuksessa ja huonot oikeasti istuvat.

Olofsson-Eichel-Reinhart
Skinner-Johansson-Sobotka
Wilson-Rodrigues-Okposo
Vesey-Mittelstadt-Lazar
Girgensons-Larsson-Thompson
Elie-Asplund

Dahlin-Miller
McCabe-Ristolainen
Scandella-Jokiharju
Gilmour-Nelson

Näillä mentiin harjoituksissa. Sheary todennäköisesti ottaa Sobotkan paikan, hän on day-to-day. Montour ja Pilut tulevat todennäköisesti askiin mukaan ensi kuun puolella jossain kohtaa. Jokiharju omissa papereissa on Nelsonin edellä righteista, mutta Gilmour on pelannut paremmin leftin pelaajana. Saa nähdä lähdetäänkö kenellä liikkeelle. Jokiharju tulee joka tapauksessa tippumaan remmistä pois, olisin odottanut enemmän ottaen huomioon loukkaantumiset ja tässä tapauksessa paremman mahdollisuuden.
Tiistaina ollaan paremmin tietoisia kokoonpanosta.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Pitänyt raapustella jotain pidempää jo tovi, mutta ei ole oikein kerennyt. Nytkään ei pidempiä kerkeä raapustella.

Joukkuetta karsittiin muiden joukkueiden tapaan. Mitään hirvittävän suuria yllätyksiä ei tuossa ollut, ellei sitten Nelsonin waiverointia ja Gilmourin ylhäällä pysymistä lasketa. Puhtaasti leiriotteiden perusteella tuo oli oikea valinta. Myös Thompson hieman yllättäen alas.

Ehkä mielenkiintoisin seikka on se, että tällä hetkellä ylhäällä on 7 puolustajaa ja vain 13 hyökkääjää eli yhden hyökkääjän vajaus. Kyse voi olla toki jostain cap-kikkailusta, mutta mikäli Capfriendlyyn on uskominen, on joukkueella sopimuskiintiössä vielä 6 paikkaa jäljellä. En siis sinänsä yllättyisi, jos waivereista poimittaisiin joku top-6-potentiaalia omaava oikea laituri kuten Daniel Sprong.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Jos vaihtoehdot oikean laidan tonteille ovat Sobotka, Okposo, Sheary ja Rodrigues niin eikös se ole pahaa unta olipa siellä kuka tahansa noista?
Kyllä, mutta tämä on vähän sellainen, että kuolet unessa, muttet säpsähdäkään heti hereille. Mieluiten olisi paiskattu Vesey Skinnerin ja Eichelin laitaan ja kakkoseen Olofsson-Johansson-Reinhart.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kyllä, mutta tämä on vähän sellainen, että kuolet unessa, muttet säpsähdäkään heti hereille. Mieluiten olisi paiskattu Vesey Skinnerin ja Eichelin laitaan ja kakkoseen Olofsson-Johansson-Reinhart.
Tämä olisi ollut ihan kelpo kokeilu. Sobotka on toki pelannut jopa hyvän leirityksen. Rodrigues taas hyvin heikon. Voi myös olla että tuo kolmosketju on helisemässä omassa päässä.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eikös Reinhart ole ollut sentterinä aiemmin urallaan? Jotenkin voisi kuvitella hänen olevan parempi kakkosketjun keskellä kuin Johanssonin?
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Eikös Reinhart ole ollut sentterinä aiemmin urallaan? Jotenkin voisi kuvitella hänen olevan parempi kakkosketjun keskellä kuin Johanssonin?
Todella vaikeata sanoa, en muista nähneeni Johanssonia keskellä mutta toisaalta olen itsekkin aliarvostanut häntä vuosia. Voisin hyvinkin nähdä hänen pystyvän sentterinäkin pelaamiseen.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Voisi sanoa että ihan kelpo avaus vieraissa, kun Sabres ottaa 3-1 voiton Penguinsista. Ei yhtään maalia omiin tasaviisikoin, joten siihenkin ollaan todella tyytyväisiä. Puolustus pelaaminen oli vahvaa ja ei päästetty kotijoukkuetta niille vaarallisille sektoreille. Yllättävän hyvää kuitenkin siihen nähden, että Rasse ja Scandella olivat omissa hidalgoja. Dahlin-Miller pari olikin toimiva ja tätä haluan nähdä lisää. Jokiharju oli selvästi heikoin lenkki, tuki hyökkäyksiä ja sai kiekkoja avattua, mutta vielä tarvitsisi fysiikkaa kuntoon jos meinaa pidemmän päälle omissa pärjätä. Voiton jälkeen tuskin häntä silti sieltä ollaan Gilmouriin vaihtamassa.

Dahlin ja Miller pelasivat joukkueen vähiten ja McCabe eniten, johtuen alivoimasta, jossa edellä mainitut eivät kertaakaan käyneet. Rassen taakkaa on silti saatava pienemmäksi ja tähän on kaikki edellytykset tällä kaudella.

Kyllä meillä selvästi on olemassa pelitaktiikka ja sitä osattiin noudattaa Penguinsia vastaan, hyvin rauhallista pelaamista kiekon kanssa eikä mennyt nyt sellaiseksi roiskimiseksi mitä ollaan totuttu näkemään. Puolustajille ollaan annettu peliohje toimittaa kiekkoa maalille, sitä nähtiin ensimmäisessä erässä hyvin paljon. Johanssonin tulo auttaa selvästi rytmittämistä ja hyökkäyksiinlähtöjä, mukavan rauhallisen näköistä. Yllättävän hyvinhän siellä ketjut toimivat, Sobotka pelasi molempiin päihin hyvin ja on selvästi paikkansa ansainnut vielä, neloseltakin nähtiin pyörityksiä ja maalintekopaikkoja. Ykköseltä odotin enemmän ja olivat enemmän helisemässä.

Ylivoimaan toivoisin muutosta niin, että Olofsson saataisiin vetäjän paikalle Dahlinin oikealle puolelle ja Skinner keskelle. Skinner osuu kuitenkin paremmin läheltä ja pääsee nopeammin maalille rouhimaan, kun taas Olofssonin veto ollaan nähty kuinka se lähtee.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Itsekin yllätyin tuosta Buffalon tasosta. Oli jäätävän kova esitys puolustuksellisesti.

Näinkö helppoa se on Eurooppalaiselle, NHL:n ulkopuoliselle ja järkevälle valmentajalle, joka ei ole edes hetkeen ollut opettelemassa noita Pohjois-Amerikan pahoja tapoja?
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Itsekin yllätyin tuosta Buffalon tasosta. Oli jäätävän kova esitys puolustuksellisesti.

Näinkö helppoa se on Eurooppalaiselle, NHL:n ulkopuoliselle ja järkevälle valmentajalle, joka ei ole edes hetkeen ollut opettelemassa noita Pohjois-Amerikan pahoja tapoja?
Odotellaan nyt pari viikkoa vielä.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Itsekin yllätyin tuosta Buffalon tasosta. Oli jäätävän kova esitys puolustuksellisesti.

Näinkö helppoa se on Eurooppalaiselle, NHL:n ulkopuoliselle ja järkevälle valmentajalle, joka ei ole edes hetkeen ollut opettelemassa noita Pohjois-Amerikan pahoja tapoja?
Ainakin ennen kauden alkua on Kruegerin puheet viitanneet eurooppalaiseen valmentajakulttuuriin. Johtaminen, organisaation kehittäminen, tiimiajattelu jne. Kiva, jos tuote olisi tällä kaudella kunnossa.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Viimeinen harkkapeli mukaanlukien on joukkue pelannut joukkueena parempaa lätkää kuin kertaakaan viimeisen 8 vuoden aikana. Taso on ollut huomattavasti korkeampi kuin yhdessäkään ottelussa viime kauden 10 ottelun voittoputken aikana.

Toki mittarit eivät ole olleet ne kovimmat, mutta esim. Devils pelasi paremmin kuin mitä lukemat antavat ymmärtää. Buffalo pelasi yksinkertaisesti ajan ja tilan pois ja pystyi nopeamman avauspelaamisen johdosta vyöryttämään hyökkäyksiä enemmän sekä pitämään paineen hyökkäysalueella. Vaikka Montour, Bogosian ja Pilut (sekä toki Hunwick) ovat telakalla, ovat kaikki kolme paria pelanneet hyvin. Ristolainen saa edelleenkin eniten vastuuta, mikä voi olla pidemmän päälle ongelma, vaikka minuutit ovatkin ihan kohtuulliset olleet. Montourin ja Bogosianin paluun jälkeen tilanne helpottuu toki entisestään.

Tämä on tietenkin heijastunut yksilötasollakin siten, että jokainen pelaaja on vähintään täyttänyt ruutunsa. Uusista kavereista Miller ja Johansson ovat olleet toistaiseksi erittäin hyviä. Vesey ei ole erottunut, mutta pelannut ihan ok. Jokiharju on heittämällä NHL-tasoa, mutta ei niin hyvä, etteikö Montour palatessaan ole selkeä parannus. Scandella vaikuttaa olevan huomattavasti parempi kuin mitä surkea viime kausi näytti ja Sobotkakin näyttää heti paremmalta, kun ei joudu samaan rooliin kuin viime kaudella.

Mittelstadtin kentällinen on selkeästi heikoin ja ideaalissa tilanteessa kakkosessa Johansson ottaisi Sobotkan paikan laidasta ja keskelle tulisi kahteen suuntaan hyvin pelaava kaveri. Tämä edellyttänee sitä Ristolaisen treidaamista.

Olofsson johtaa tulokkaiden pistepörssiä ja veikkaan olevan varteenotettava nimi Calder-kisassa. Paketti on hyvin valmis ja tuossa ykköskentässä ja -ylivoimassa on kyllä erinomainen paikka hakata pisteitä.

Eichel on ollut eritoten kiekottomassa pelissä todella hyvä. Muutaman kerran on sortunut siihen näpertelyyn, mutta muutoin on ollut sellainen pelaaja, joka voittaa kaksinkamppailut molemmissa päissä ja luo tilanteita liukuhihnalta.

Joukkueen paras pistemies on tällä hetkellä Dahlin neljällä pisteellä.

Kausi on hyvin pahasti aluillaan ja joukkueessa on edelleen ne rakenteelliset ongelmat keskikaistan osalta (vaikka Johansson onkin ollut hyvä), mutta tämä startti on ollut ehdottomasti lupaavin mitä on nähty sitten kun rebuild-potkaistiin käyntiin.
 

Kari Runk

Jäsen
Sattumalta olen nähnyt Sabresin kaksi viimeisintä ottelua, ja voi kyllä sanoa, että esityksillä oli eroa kuin yöllä ja päivällä. Columbusta vastaan ehkä parhaiten jäi mieleen Eichel, jonka oikea pelaaminen ja luisteleminen New Jersey pelistä oli vaihtunut vähän jopa ylimieliseen neppailuun ja surffailuun, ja kaiken kruunasi tuo jatkoajalla lahjoitettu voittomaali. Ei ollut samanlainen draivi päällä kuin edellisessä ottelussa, ja kaikki tilanteet meni vähän puolivaloilla.

Ullmark on kyllä tämän pelin perusteella aika reippaastikin pomputteleva eikä ehkä se kaikista varmin tai vakuuttavin veska, mutta oli siitäkin huolimatta tänään mies paikallaan 40 torjunnallaan ja pelasi pisteen Sabresille.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Eicheliltä paha moka jatkoajalla, mutta oli Johansenin kanssa parhaimmistoa jos multa kysytään. Sai pidettyä kiekkoa ja rakennettua peliä toisin kuin muut sinne tänne töhöilijät. Aika hemmetin avonainen paletti oli Buffalolla, ja parhaaseen paikkaan pääsi kolumbussit yllättävän helposti. Vastaavasti hyökkäyksessä malttoivat hyvin hakea korkean prossan spotteja ja pari kertaa oli aika lähellä tyhjät.
Edit: M Johanssonia tässä oon koittanut hakea ennen salille menoa pikakommenttina
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy