Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 07.05.2019 klo 18.50.

 1. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Ihan mielenkiintoinen artikkeli ja jos kaipaa lisätietoa Buffalon tämän hetkisestä prospect tilanteesta niin tuossa hieman englannin kielistä lukemista!

  https://lastwordonhockey.com/2019/07/24/buffalo-sabres-prospects-2/

  Mukava nähdä ettei ole vain viimeisin varausvuosi tarkastelussa ja kaikesta en ehkä ollut samaa mieltä, mutta kyllä tuossa mielestäni asiaakin oli. Ja Disso (muistaakseni) nosti samoja asioita esim Pekarista aikanaan ja vähän ehkä itsellä nostaa enemmän odotuksia myös hänen suhteen tai ehkä ennemmin toivoa.
   
 2. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Sieltä on nyt McCabea ja Ullmarkia lukuun ottamatta pudonnut sopparit kaikille RFA-miehille.

  Tällä hetkellä cap-tilanne näyttää siltä, että jos tuohon CapFriendlyn tämän hetkiseen hahmotelmaan tehdään sellaiset muutokset, että Hunwick laitetaan alas ja Wilson korvataan Olofssonilla, niin tilaa olisi noin 4,5 miljoonaa tehdä sopimukset jäljellä oleville kavereille (tällöin lähdettäisiin 8 pakilla ja 13 hyökkääjällä - eli samalla reseptillä kuin käytännössä koko viime kausi). Ullmarkin sopimus tuskin tulee ylittämään ainakaan merkittävissä määrin 1 miljoonaa. McCaben sopimus myöskään tuskin tulee ylittämään edes pidempikestoisena hirveästi 2 miljoonaa. Entisen Buffalo-puolustaja McNabbin sopimus on nähdäkseni melko hyvä verrokki, eikä McCaben pitäisi tuota arvokkaampaa sopimusta saada. Toki noissa laskelmissa hieman kysymysmerkkejä aiheuttavat Cozensin ja Pilutin loukkaantumiset, koska muistikuvieni mukaan heidät on pakko pitää "ylhäällä" eli IR:ssä loukkaantumisen ajan (mikä käytännössä sitten söisi tuosta 4,5 miljoonasta sen 2 miljoonaa). Mikäli Pilut ja Cozens eivät vaikuta cappiin, niin mitään ongelmia yli capin pääsemisessä ei pitäisi olla, edes sen jälkeen, kun Bogosian palaa terveiden kirjoihin. Buffalohan voi vielä teknisesti laittaa Dahlinin ja Mittelstadtin alas ja aktivoida Bogosianin LTIR:ään ja sitten nostaa nuo takaisin ylös, mikäli tilanne menee hankalaksi. Tuolloin Buffalo pääsee capin yli lähes varmuudella, mutta Bogosianin paluu aiheuttaa sitten haasteita.

  Nyt on hieman liikkunut huhuja, että Gardinerilla olisi mahdollisesti Buffalon kanssa sopimus tehtynä ja se odottelisi treidiä. Äkkiseltään ajateltuna tuo kuulostaa aika hurjalta huomioon ottaen jo tunku puolustuksessa, mutta toisaalta tuo kuulostaa hyvinkin loogiselta.

  Botteril on aika kovalla kädellä nyt uusinut tuota puolustusta ja selvä suuntaus on ollut siihen, että kiekkoa niin jalalla kuin syötöillä liikuttamaan kykenevää kaveria on tuotu sisään. Lisäksi selvästi on painotettu tasakenttäosaamista. Gardiner sopii tuohon muottiin erittäin hyvin. Rupeaa myös näyttämään enemmän ja enemmän siltä, että Ristolainen tullaan kauppaamaan. Luin myös jonkun epämääräisen huhun Buffalon ja Gardinerin välisistä neuvotteluista ennen tätä viimeisintä huhua. Buffalo myös lienee ainoita joukkueita, jolla olisi selvästi tilausta selkeän tason top-4-puolustajalle vasemmalle puolelle ja joka todennäköisesti olisi liikuttamassa puolustajaa tai useampaa ulos. En jaksa uskoa, että Montrealin ja Pittsburghin tapauksessa Gardinerin leiri odottaisi liikkeitä, koska Johnsonin ja Alznerin treidaaminen nykytilanteessa lienee lähes mahdotonta. Boardseilla joku nimimerkki kertoi "luotettavasta" lähteestä, että Buffalo neuvottelisi treidistä, jossa Ristolainen, McCabe ja C.J. Smith vaihtuisi yksittäiseen pelaajaan. Todennäköisesti joku on vain tehnyt yhteenlaskua, heittänyt paskaa seinälle katsoen pysyykö se ja toivoo, että palstapisteet nousevat.

  Täytyy silti myöntää, että kyllähän tuo kaikki ihan järkeen käy. Ristolainen + McCabe -paketilla (+ muuta sälää tarvittaessa) pitäisi jo hyvinkin pystyä saamaan se kaivattu nuorehko kakkossentteri, jolla on kohtuullinen sopimus niin caphitin kuin pituuden suhteen. Gardinerin hankinnalla taas paikattaisiin tuota vasemman puolen heikentymistä ja oikealla puolella sitten onkin jo syvyyttä riittävästi. Toinen asia sitten on, löytyykö sellaista joukkuetta, jolla olisi niin kova tarve vahvistaa puolustusta, että olisivat valmiita luopumaan kuvatunlaisesta sentteristä. Salainen toive edelleen on, että Benning olisi valmis liikuttamaan Horvatin saadakseen lisää sitä haluamaansa fyysisyyttä puolustukseen - sitä Ristolainen ja McCabe kyllä toisivat.

  Gardiner ei ole liiemmin sellainen puolustaja, josta suuremmin välittäisin, mutta kyllähän hän olisi hyvä palanen kakkospariin. Kuitenkin Torontossa ihan mukiinmenevästi pelasi Riellyn kanssa tasakentin vastaavia minuutteja. Yleensä myös sopimuksen syntyessä tässä vaiheessa off-seasonia, on sopimus niin pituudeltaan kuin rahamäärältään yleensä melko hyvä joukkueen kannalta.

  Jos Botteril onnistuu saamaan tuolla paketilla sentterin tyyliä horvat/trochek, hommaamaan Gardinerin kohtuullisella sopimuksella ja saamaan kaikki sovitettua cappiin (tämän pitäisi olla hänen erikoisosaamisaluetta), niin Botterilille voisi antaa jopa kiitettävän arvosanan kuluneesta off-seasonista. Toisaalta, jos Ristolainen + McCabe vaihdetaan kasaan paskaa ja Gardiner tuodaan sisään paskalla sopimuksella, putoaa arvosana dramaattisesti tuosta mainitusta.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2019 klo 13.32
 3. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Ja loppuviikon/viikonlopun aikana Sabres kiinnitti molemmat. Ullmarkille vuosi, 1,325 miljoonan caphitillä ja McCabella 2 vuotta, 2,850 miljoonan caphitillä. McCaben sopimus kyllä tuntuu äkkiseltään vähän ylihintaiselta.

  Capfriendlyn mukaan Sabres olisi näillä sopimuksilla miljoonan yli capin joten liikehdintää lienee vielä luvassa.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Oikeastihan tuo on muutamia satasia capin alla, kun ELCt laittaa alas (ja Elie ylös). Ja sitten se LTIR pyörittely, kun kausi alkaa.

  McCabe oli omassa laskurissa 2.7M, joten ei nyt mikään älytön ylimaksu. Kesän trendien mukainen. Ullmarkin hinta yllätti enemmän, ilmeisesti korkeasta pelimäärästä johtuen, mutta satasia vain.
   
  Aze tykkää tästä.
 5. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  McCabe ja Ullmark tosiaan myös sopimuksen alle ennen välimiehen päätöstä. Kummatkin olivat hivenen kalliimpia sopimuksia kuin olisin toivonut. Ero on kuitenkin loppupeleissä aika marginaalinen. McCaben kanssa tehtiin sitten suoraan kaksivuotinen eli sopimus kattaa kaikki jäljelle jääneet RFA-vuodet vieden miehen suoraan UFA-statukselle. Tuota voi pitää hivenen yllättävänä ratkaisuna. Toisaalta, jos McCabea halutaan liikuttaa, oli tuo varmasti optimaalisin sopimus. Kyse on pidemmästä kuin yhden kauden rentalista, mutta alle 3 miljoonaan cap hitilla kyseessä on erittäin halpa top-4-puolustaja, jonka voi cap hittinsa puolesta myös laittaa kolmospariin tuomaan syvyyttä vahvaan puolustukseen.

  Sopimukset myös tarkoittavat sitä, että Botteril saa ilman lisätreidejä vietyä joukkueensa kauteen cap compliantina. Tämän hän myös totesi viimeisimmässä haastattelussaan. Siinä hän lisäksi totesi, että ei pelkää heittää jotakin kalliimpipalkkaista veteraania farmiin, jos ei taso riitä. Toivottavasti kuitenkaan ei olla tuossa tilanteessa kenenkään veteraanin kanssa. Mutta ainakin saavat veteraanitkin olla varpaillaan training campista lähtien.

  Eiköhän noita treidejä vielä nähdä, vaikka Botteril onneksi saikin pelattua itsensä asemaan, jossa niitä ei täydy pakonsanelemana tehdä. Tampan hankkiessa Shattenkirkin lienee Tampa pois kuvioista Ristolaisen suhteen. Varmasti ihan hyväkin, koska jotenkin veikkaan, että se treidi olisi ollut kamala Buffalon suuntaan.

  Tämän hetken sopimustilanteessa on yksi mielenkiintoinen seikka. Ainoastaan neljällä hyökkääjällä on sopimus yli tulevan kauden. Samoin puolustuksessa on viisi pelaajaa, joilla on sopimus katkolla. Maalivahdeissa Ullmarkilla. Tämä tarkoittaa sitä, että aika moni pelaaja tulee pelaamaan jatkosopimuksestansa. Veikkaisin, että Botteril on halunnut tarkoituksella luoda kyseisenkaltaisen tilanteen. Tuo ei pelkästään tarkoita sitä, että ensi kauden off-seasonilla on cap-tilaa helvetisti, vaan myös sitä, että monella pelaajalla on panosta tulevassa kaudessa ihan henkilökohtaisista syistä. Hieman samalla tavalla kuin Vegasissa monella pelaajalla organisaation ensimmäisellä kaudella. Täytyy toivoa, että vaikutus on samanlainen.