Buffalo Sabres 2019–2020

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Ihan mielenkiintoinen artikkeli ja jos kaipaa lisätietoa Buffalon tämän hetkisestä prospect tilanteesta niin tuossa hieman englannin kielistä lukemista!

https://lastwordonhockey.com/2019/07/24/buffalo-sabres-prospects-2/

Mukava nähdä ettei ole vain viimeisin varausvuosi tarkastelussa ja kaikesta en ehkä ollut samaa mieltä, mutta kyllä tuossa mielestäni asiaakin oli. Ja Disso (muistaakseni) nosti samoja asioita esim Pekarista aikanaan ja vähän ehkä itsellä nostaa enemmän odotuksia myös hänen suhteen tai ehkä ennemmin toivoa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Sieltä on nyt McCabea ja Ullmarkia lukuun ottamatta pudonnut sopparit kaikille RFA-miehille.

Tällä hetkellä cap-tilanne näyttää siltä, että jos tuohon CapFriendlyn tämän hetkiseen hahmotelmaan tehdään sellaiset muutokset, että Hunwick laitetaan alas ja Wilson korvataan Olofssonilla, niin tilaa olisi noin 4,5 miljoonaa tehdä sopimukset jäljellä oleville kavereille (tällöin lähdettäisiin 8 pakilla ja 13 hyökkääjällä - eli samalla reseptillä kuin käytännössä koko viime kausi). Ullmarkin sopimus tuskin tulee ylittämään ainakaan merkittävissä määrin 1 miljoonaa. McCaben sopimus myöskään tuskin tulee ylittämään edes pidempikestoisena hirveästi 2 miljoonaa. Entisen Buffalo-puolustaja McNabbin sopimus on nähdäkseni melko hyvä verrokki, eikä McCaben pitäisi tuota arvokkaampaa sopimusta saada. Toki noissa laskelmissa hieman kysymysmerkkejä aiheuttavat Cozensin ja Pilutin loukkaantumiset, koska muistikuvieni mukaan heidät on pakko pitää "ylhäällä" eli IR:ssä loukkaantumisen ajan (mikä käytännössä sitten söisi tuosta 4,5 miljoonasta sen 2 miljoonaa). Mikäli Pilut ja Cozens eivät vaikuta cappiin, niin mitään ongelmia yli capin pääsemisessä ei pitäisi olla, edes sen jälkeen, kun Bogosian palaa terveiden kirjoihin. Buffalohan voi vielä teknisesti laittaa Dahlinin ja Mittelstadtin alas ja aktivoida Bogosianin LTIR:ään ja sitten nostaa nuo takaisin ylös, mikäli tilanne menee hankalaksi. Tuolloin Buffalo pääsee capin yli lähes varmuudella, mutta Bogosianin paluu aiheuttaa sitten haasteita.

Nyt on hieman liikkunut huhuja, että Gardinerilla olisi mahdollisesti Buffalon kanssa sopimus tehtynä ja se odottelisi treidiä. Äkkiseltään ajateltuna tuo kuulostaa aika hurjalta huomioon ottaen jo tunku puolustuksessa, mutta toisaalta tuo kuulostaa hyvinkin loogiselta.

Botteril on aika kovalla kädellä nyt uusinut tuota puolustusta ja selvä suuntaus on ollut siihen, että kiekkoa niin jalalla kuin syötöillä liikuttamaan kykenevää kaveria on tuotu sisään. Lisäksi selvästi on painotettu tasakenttäosaamista. Gardiner sopii tuohon muottiin erittäin hyvin. Rupeaa myös näyttämään enemmän ja enemmän siltä, että Ristolainen tullaan kauppaamaan. Luin myös jonkun epämääräisen huhun Buffalon ja Gardinerin välisistä neuvotteluista ennen tätä viimeisintä huhua. Buffalo myös lienee ainoita joukkueita, jolla olisi selvästi tilausta selkeän tason top-4-puolustajalle vasemmalle puolelle ja joka todennäköisesti olisi liikuttamassa puolustajaa tai useampaa ulos. En jaksa uskoa, että Montrealin ja Pittsburghin tapauksessa Gardinerin leiri odottaisi liikkeitä, koska Johnsonin ja Alznerin treidaaminen nykytilanteessa lienee lähes mahdotonta. Boardseilla joku nimimerkki kertoi "luotettavasta" lähteestä, että Buffalo neuvottelisi treidistä, jossa Ristolainen, McCabe ja C.J. Smith vaihtuisi yksittäiseen pelaajaan. Todennäköisesti joku on vain tehnyt yhteenlaskua, heittänyt paskaa seinälle katsoen pysyykö se ja toivoo, että palstapisteet nousevat.

Täytyy silti myöntää, että kyllähän tuo kaikki ihan järkeen käy. Ristolainen + McCabe -paketilla (+ muuta sälää tarvittaessa) pitäisi jo hyvinkin pystyä saamaan se kaivattu nuorehko kakkossentteri, jolla on kohtuullinen sopimus niin caphitin kuin pituuden suhteen. Gardinerin hankinnalla taas paikattaisiin tuota vasemman puolen heikentymistä ja oikealla puolella sitten onkin jo syvyyttä riittävästi. Toinen asia sitten on, löytyykö sellaista joukkuetta, jolla olisi niin kova tarve vahvistaa puolustusta, että olisivat valmiita luopumaan kuvatunlaisesta sentteristä. Salainen toive edelleen on, että Benning olisi valmis liikuttamaan Horvatin saadakseen lisää sitä haluamaansa fyysisyyttä puolustukseen - sitä Ristolainen ja McCabe kyllä toisivat.

Gardiner ei ole liiemmin sellainen puolustaja, josta suuremmin välittäisin, mutta kyllähän hän olisi hyvä palanen kakkospariin. Kuitenkin Torontossa ihan mukiinmenevästi pelasi Riellyn kanssa tasakentin vastaavia minuutteja. Yleensä myös sopimuksen syntyessä tässä vaiheessa off-seasonia, on sopimus niin pituudeltaan kuin rahamäärältään yleensä melko hyvä joukkueen kannalta.

Jos Botteril onnistuu saamaan tuolla paketilla sentterin tyyliä horvat/trochek, hommaamaan Gardinerin kohtuullisella sopimuksella ja saamaan kaikki sovitettua cappiin (tämän pitäisi olla hänen erikoisosaamisaluetta), niin Botterilille voisi antaa jopa kiitettävän arvosanan kuluneesta off-seasonista. Toisaalta, jos Ristolainen + McCabe vaihdetaan kasaan paskaa ja Gardiner tuodaan sisään paskalla sopimuksella, putoaa arvosana dramaattisesti tuosta mainitusta.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sieltä on nyt McCabea ja Ullmarkia lukuun ottamatta pudonnut sopparit kaikille RFA-miehille.
Ja loppuviikon/viikonlopun aikana Sabres kiinnitti molemmat. Ullmarkille vuosi, 1,325 miljoonan caphitillä ja McCabella 2 vuotta, 2,850 miljoonan caphitillä. McCaben sopimus kyllä tuntuu äkkiseltään vähän ylihintaiselta.

Capfriendlyn mukaan Sabres olisi näillä sopimuksilla miljoonan yli capin joten liikehdintää lienee vielä luvassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Ja loppuviikon/viikonlopun aikana Sabres kiinnitti molemmat. Ullmarkille vuosi, 1,325 miljoonan caphitillä ja McCabella 2 vuotta, 2,850 miljoonan caphitillä. McCaben sopimus kyllä tuntuu äkkiseltään vähän ylihintaiselta.

Capfriendlyn mukaan Sabres olisi näillä sopimuksilla miljoonan yli capin joten liikehdintää lienee vielä luvassa.
Oikeastihan tuo on muutamia satasia capin alla, kun ELCt laittaa alas (ja Elie ylös). Ja sitten se LTIR pyörittely, kun kausi alkaa.

McCabe oli omassa laskurissa 2.7M, joten ei nyt mikään älytön ylimaksu. Kesän trendien mukainen. Ullmarkin hinta yllätti enemmän, ilmeisesti korkeasta pelimäärästä johtuen, mutta satasia vain.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Aze

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
McCabe ja Ullmark tosiaan myös sopimuksen alle ennen välimiehen päätöstä. Kummatkin olivat hivenen kalliimpia sopimuksia kuin olisin toivonut. Ero on kuitenkin loppupeleissä aika marginaalinen. McCaben kanssa tehtiin sitten suoraan kaksivuotinen eli sopimus kattaa kaikki jäljelle jääneet RFA-vuodet vieden miehen suoraan UFA-statukselle. Tuota voi pitää hivenen yllättävänä ratkaisuna. Toisaalta, jos McCabea halutaan liikuttaa, oli tuo varmasti optimaalisin sopimus. Kyse on pidemmästä kuin yhden kauden rentalista, mutta alle 3 miljoonaan cap hitilla kyseessä on erittäin halpa top-4-puolustaja, jonka voi cap hittinsa puolesta myös laittaa kolmospariin tuomaan syvyyttä vahvaan puolustukseen.

Sopimukset myös tarkoittavat sitä, että Botteril saa ilman lisätreidejä vietyä joukkueensa kauteen cap compliantina. Tämän hän myös totesi viimeisimmässä haastattelussaan. Siinä hän lisäksi totesi, että ei pelkää heittää jotakin kalliimpipalkkaista veteraania farmiin, jos ei taso riitä. Toivottavasti kuitenkaan ei olla tuossa tilanteessa kenenkään veteraanin kanssa. Mutta ainakin saavat veteraanitkin olla varpaillaan training campista lähtien.

Eiköhän noita treidejä vielä nähdä, vaikka Botteril onneksi saikin pelattua itsensä asemaan, jossa niitä ei täydy pakonsanelemana tehdä. Tampan hankkiessa Shattenkirkin lienee Tampa pois kuvioista Ristolaisen suhteen. Varmasti ihan hyväkin, koska jotenkin veikkaan, että se treidi olisi ollut kamala Buffalon suuntaan.

Tämän hetken sopimustilanteessa on yksi mielenkiintoinen seikka. Ainoastaan neljällä hyökkääjällä on sopimus yli tulevan kauden. Samoin puolustuksessa on viisi pelaajaa, joilla on sopimus katkolla. Maalivahdeissa Ullmarkilla. Tämä tarkoittaa sitä, että aika moni pelaaja tulee pelaamaan jatkosopimuksestansa. Veikkaisin, että Botteril on halunnut tarkoituksella luoda kyseisenkaltaisen tilanteen. Tuo ei pelkästään tarkoita sitä, että ensi kauden off-seasonilla on cap-tilaa helvetisti, vaan myös sitä, että monella pelaajalla on panosta tulevassa kaudessa ihan henkilökohtaisista syistä. Hieman samalla tavalla kuin Vegasissa monella pelaajalla organisaation ensimmäisellä kaudella. Täytyy toivoa, että vaikutus on samanlainen.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
Matt Hunwick missaa koko kauden niskavamman takia. Eiköhän miehen ura ole tämän myötä paketissa.

Sabres kaiketi laittaa miehen LTIR listalle ja näin ketään pelaajaa ei tarvitse kaupata että Sabres pääsisi palkkakaton alle. Tietysti saman saisi aikaan esim dumpaamalla Sobotkan waivereihin ja nostamalla esim. Asplundin pelaamaan...
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Hajahavaintoja viime ottelusta Leafsiä vastaan:
- Jokiharju tarvitsee näillä näkymin lisää aikaa alhaalla. Riippuu toki paljon, pystyykö Montour pelaamaan avauksessa. Vapaalippuja ei toki jakelisi helpolla.
- Ruotsalaisen otteet olleet tasapaksuja ja näin ollen näen hänet takaisin Ilveksessä. On toki muutamaa pelaajaa edellä jotka avaukseen pääsevät, mutta ne ovatkin niitä joista ei eroon päästä.
- Sobotka ja Okposo ovat ne pelaajat, ja on kyllä ihanaa katsella näitä ensi kaudella. Toivottavasti Krugerilla on munaa penkittää näitä.
- Surullista on se, että Cozens taistelee tosissaan paikasta avauksessa. Hienoa tietysti että kykenee moiseen, mutta kun ei valmis pelaaja ole, niin ongelma on muissa pelaajissa.
- Mittelstadtilta odottaisin edelleen enemmän ja lisää nälkää. Toivottavasti pystyy parantamaan.
- Curtis Lazar taitaa olla musta hevonen. Esiintynyt edukseen.

Ensi yönä mennään jälleen Leafsiä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös Pohja