Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 07.05.2019 klo 18.50.

 1. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Buffalokin yllättävän aktiivinen lopulta ollut vapaita pelaajia signaamaan, vaikka aika hiljaista oli etukäteen.

  Mitään isoja kaloja ei ole tullut ja varmaan siksi ei huhuissa ole ollut.

  Aika hyviä täytemiehiä ja laajuutta kokoonpanoon. Ei mitään erinomaisia pelaajia ehkä, mutta leveyttä.

  Tähän mennessä siis tullut Vesey treidillä Rangerista. Andrew Hammond, Curtis Lazar, John Gilmour ja Jean-Sebastien Dea UFAna.

  UFAt aika farmi hankintoja, mutta tarvittaessa pystyy nostaa ylös toki kaikki pelanneet paljonkin ylhäällä esim. Lazar.

  Saa nähdä miten kokoonpano kauden alussa muodostuu, mutta kyllä tuo tuosta.

  Veseylle pieni toive, että breikkaa kunnolla ja muistan lukeneeni jutun, että kaveri on voittaja-tyyppi.
   
 2. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Buffalon kesän ykkösvaraus Dylan Cozens loukkasi peukalonsa muutama päivä sitten Sabresin development campillä. Peukku on nyt onnistuneesti leikattu ja toipumisaika on 2-3 kuukautta.
   
 3. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Täytyy kyllä sanoa, että itse alan odottaa ihan mielenkiinnolla ensi kautta, jos rakentaminen on yhtä maltillista jatkossa. Ja tarkoitan juuri napatun Marcus Johanssonin signausta, josta itse tykkään, vaikka kaveri onkin kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista parina viime kautena.

  Tunteet siis täällä heiluu kuin naisilla laidasta laitaan, mutta kyllähän tuo viime kauden alku ja täsmä hankinnat alkaa tuntua siltä, että voisiko tuleva kausi olla jopa sellainen, että päästään playoffeihin? Toki täytyy muistaa, että Florida on vahvistunut, Tampa on edelleen oletettavan kova, ST finalisti Bruins on kova, Toronto vahvistunut? ja kova. Sitten taitaakin tulla ennakko kaavailuissa Buffalo ja Montreal. Sekä ehkä itse en ainakaan odota ihmeitä Detroitilta ja/tai Ottawalta.

  Mitä mieltä palsta toverit ja onko kellään heittää mitään omaa arvioita ensi kauden ketjuista.

  Eikös Johansson ole pelannut sentterinäkin? Mietin vaan, että ollaanko häntä laitaan istuttamassa vai meneekö senana?

  Neljä meidän pelaajaa oli menossa välimies käsittelyyn. Eli McCabe, Elie, Rodrigues ja Ullmark.

  Itse haluaisin kyllä edelleen uuden moken tuonne vielä ja selkeän ykkösen mielellään. Jotenkin Hutton/Ullmark kaksikko tuntuu köykäiseltä, vaikka parhaimmillaan viime kaudella hyvin pelasivatkin ja taas huonoimmillaan... no ei viitsi sanoa mitään.

  Lyhyt välikatsaus, en itse ainakaan ole hirveästi ehtinyt katselemaan edes uutisia, joten tuo Johansson yllätti ja oli pakko tulla jakamaan tuntoja syviä.
   
 4. Aze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Positiivinen uutinen tähän iltaan, Marcus Johansson 2-vuoden diilillä sisään.

  Tässähän olisi tulevan kauden mahdollinen kakkossentteri tai ainakin Victor Olofssonin ketjukaveri kakkoskentässä. Vaikkei Johansson viime kausina ole tainnut paljoa keskellä pelata niin se mahdollisuus varmasti katsotaan. Mittelstadt ja Cozens saavat tämän hankinnan myötä aikaa kehittyä tuohon 2C rooliin, tai ainakin nähdään missä mennään heidän kanssa parin vuoden päästä. Toivotaan et Marcus pysyy kasassa.

  Ruotsalaisia löytynee jengistä kiitettävä määrä niin eiköhän Johansson tuohon soppaan mahdu hyvin sekaan.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2019 klo 22.26
 5. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Älkää suunnitelko MaJosta sentteriä, on pelannut NHL-uransa pääasiassa laiturina ja mielestäni huomattavasti parempi siinä roolissa ainakin Caps-uransa aikana.
   
  Aze tykkää tästä.
 6. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Samat sanat Devilsissa. Ei pelannut juuri sentterinä, ja oli aika lailla puhdas laituri.
   
  Ferris ja Aze tykkäävät tästä.
 7. Aze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Juu, onhan tämä tiedossa ja eiköhän hän laiturina tule pelaamaan lopulta, mutta tarpeen vaatiessa varmaan kohtalaisesti suoriutuu keskelläkin. Onhan tässä edelleen tuo Ristolaisen mahdollinen treidi olemassa, millä sitä keskustaa saisi ehkä parannettua, nähtäväksi jää.
   
 8. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Jimmy Veseyn sisääntulo ei pahemmin riemua herättänyt itsessä, kun ei tänne aiemminkaan saapunut ja näin "menetettiin" yksi varausvuoro lisää häneen. Kommenteissa silti vähemmän yllättäen innoissaan tulossa joukkueeseen, kuinka vilpitöntä se sitten on, on rivien välistä vaikea lukea. Tuo tietysti leveyttä hyökkäykseen ja samalla sitä vääntöä, jota ei liiaksi joukkueessa ole. Eichelin hyvä ystävä, joten eiköhän tuonne istu.
  Girgensonsille 1,6 milj. jatko vuodella eteenpäin ja ensi kesänä sitten UFA. Hirveästi ei tämän tyyppisten pelaajien edesottamuksista ole keskustelua ja mielestäni Girge on edelleen hyvin täyttänyt roolinsa nelosessa ja alivoimalla. Pisteiden valossa aika tasaisia otteita eikä loukkaantumisia, joten siinä mielessä plussaa. Hyvä nähdä myös hänet uuden valmentajan alla. Voi hyvin silti olla, ettei Girgeä tulla enää ensi kauden jälkeen Sabresissa näkemään ja halutaan täten uutta verta.
  Marcus Johanssonin hankinnalla peukkua myös, hieman on kärsinyt tosiaan loukkaantumisista ja saa nähdä kuinka se tulee näkymään jatkoa ajatellen. Pelasi kuitenkin hyvät poffit Bruinsissa ja sai sieltä kiitokset. Hyvin monikäyttöinen pelaaja, jota varmasti tullaan käyttämään 2-3 ketjuissa läpi kauden. Varmasti myös ylivoimalla, koska varsinkin kiekontuonti ylös on hänen vahvuuksiaan ja juuri sitä Sabres tarvitsee. Hirveästi riskiä tässä ei kuitenkaan ole, maltillinen sopimus ja nyt alan tykkäämään näistä ettei lähdetä pituuksilla leikkimään. Johansson on kuitenkin parhaassa iässä ja sai itselleen varmasti mieluisen sopimuksen näyttää tasonsa edelleen.

  Lainaus:
  Tässä on ehkä Buffalolla se vahvuus ja heikkous näkyvissä. Paljon on pelaajia jotka ovat kykeneviä pelaamaan keskellä, mutta sinne kakkosketjun keskelle ei löydy vielä sellaista varmaa tekijää. Oltaisiinko valmiita tekemään Reinhartista vieläkin sentteri vai luotetaanko Mittelstadtiin? Tuo edelleen huutaisi sitä hyvää sentteriä, joka kykenee pelaamaan kovat minuutit, jolloin jäisi helppoja minuutteja Mittsille.

  @Viljami84 Tässä vaiheessa on hyvin vaikea lähteä arvioimaan ketjuja. Eichelin kanssa haluaisin nähdä Olofssonin, jolloin Skinner toisi leveyttä kakkosketjuun. Voi toki olla, että voisi olla toisinkin. Reinhart tai Vesey sitten toiselle puolelle.
   
 9. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Se olisi sitten hankittava treidillä ja ei Sabresilla ole muuta treidattavaa kuin juuri Ristolainen, jos jotain ykkösmokkea halutaan. Ja minä en kyllä lähtisi missään nimessä luopuun Ristolaisesta vaikka nyt onkin cappi tiukoilla. Toki pitäisi kyllä tuo välimieskolmikko tai - nelikko saada capin alle kun siellä ainakin CapFriendlyn mukaan on 6,6 miljoonaa dollaria tilaa.
  Ensi kaudella kuitenkin tilaa vapautuu lähtökohtaisesti melkein 20 miljoonaa kun etunenässä Bogosianin, Scandellan ja Sobotkan sopimukset päättyvät.
   
 10. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Lainaus:
  Niin en tiedä kuka voisi olla edes se varteenotettava vaihtoehto, mutta kyllähän tuolla olisi ollut esim. Varlamovia ja paluumuuttajana Lehneriä (hän tuskin olisi tullut mistään hinnasta ja en tiedä olisinko edes halunnut).

  Joo en kyllä haluaisi itsekään luopua vielä Ristosta ja veikkaan ensi kauden olevan viimeinen mahdollisuus onnistua joka sektorilla. Muutenkin aika paljon on jouduttu tietyistä pelaajista luopumaan, jos vaikka katsoo viime kautta ketä oli palkinnoilla NHLssä, niin tuttuja nimiä tulee vastaan.

  Nuo jotka välimiehelle asti ovat menneet pitäisi olla helppo saada tuohon summaan sisään, vaikka palkka nousisi kaikilla. McCabe jos saa esim 2,7 ja muille milli (vertaa Girgenssons) niin se on maksimissaan 2,7+1+0,9+2

  20 miljoonaa ei kyllä vapaudu noista sopimuksista, olisiko ollut Hunwickin sopparin päätyttyä noista jää n 15 miljoonaa.

  Toki sieltä loppuu soppareista lisäksi Montourin , Reinhartin, Shearyn jne.

  Eli kyllä siellä variaatioita on ensi kaudesta sopimuksia tehdä ja pahimmillaan, jos joku pelaa hyvän kauden ja maksetaan samaa dollaria kuin Skinnerille, niin se vaikeuttaa asioita.

  Eikö tuota Okposoa voisi kokeilla vaihtaa päikseen Ottawan Ryaniin, jos maiseman vaihto tekisi molemmille hyvää?
   
 11. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Bogosian, Scandella, Hunwick, Sobotka, Sheary ja Vesey. Yhteissumma aika tasan 20 milliä ja noista nyt äkkiseltään jatko Shearylle tai Veseylle. Riippuen tulevasta kaudesta.
   
 12. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Miten muuten luulette Ristolaisen pärjäävän ensi kaudella? oletettavasti minuutit tippuu (jota pidän hyvänä asiana) nyt kun Dahlin on saanut vähän kokemusta ja todennäköisesti kesällä vähän lihasta luitten ympärille. Taisi jo viime vuonna ainakin muutamissa otteluissa vetää kovimmat minuutit (keskiarvossa toki Ristolainen noin 3,5min enemmän per ottelu)

  Miller tietty kans lisätty rosteriin mutta en tiedä vaikuttaako kuinka paljon Ristolaisen minuutteihin.

  Toinen asia joka ainakin itse mietityttää on maalivahdit, omasta mielestä sekä Hutton että Ullmark ovat ns kakkosveskoja. Markkinoilla ei muistaakseni ole enää yhtään hyvää maalivahtia tarjolla ellei jotain treidiä haeta, mutta en usko että kukaan luopuu omasta ykkösveskastaan ellei chicago luovu crawfordista
   
 13. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Lainaus:
  Käsitin vähäsen väärin sen sun ekan viestin ja joo onhan tuolla tilaa ensi kaudesta, kuten edellisessä viestissä jo alustinkin, että osaa silti niistä sopimuksista pitää uusia.

  Lainaus:
  Joo kyllähän sitä paljon puhuttu on, että Ristolla liikaa kuormaa ja vastuuta, nyt alkaa olemaan miehiä oikealle, joten varmasti saattaa jopa parantaa jos saa jäädä vielä ensi kaudeksi!?

  Joo itse olen tuota mokkea toivonut, mutta en kyllä Crawfordia huolisi vaikka maksettaisiin.

  Jotenkin tuntuu, että ainakin vielä ensi kausi katsellaan mitä tapahtuu, mutta kyllähän jos katsoo kuinka nopeasti Rangers kasasi joukkuetta niin junnuilla ja uusilla kovilla hyvässä iässä olevilla pelaajilla niin katsoisin toimistolla hieman peiliin.

  Toki peliäkään ei ole vielä Rangers pelannut, mutta silti olisi Panarin, Trouba, Kakko jne maistunut myös Buffaloon ja olisihan jo se muuttanut asioita.

  Ja olisihan se hieno, jos saataisiin perusrunko kasaan ja sitte voitaisiin viimeistään katsoa sitä mokkea, jos ei omista löydy, kuten Panthers teki ja olisihan siellä tarjolla Quick, jos haluaa parasta ennen arvan ostaa.
   
 14. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Niin, tuohan on tietysti mysteeri saako jäädä vielä kaudeksi, mutta itse ainakin oletan että on jäämässä (ellei DL aikoihin vaihdeta pois). Ei tosin ole mitään syytä luulla näin, ihan mutua vaan.
  Crawford voisi omasta mielestä olla ihan ok, ehkä jopa parempi kuin Ullmark/Hutton jos on 100% kunnossa mutta älytön riski kylläkin. Crawford nyt oli ainoa joka tuli mieleen noista veskoista jonka voisi saada joukueeseen. Omasta mielestä rupee kyllä Sabresin runko olemaan ihan ok, varsinkin nytten kun juurikin Dahlin sai vuoden kokemusta alleen ja Johansson hommattiin. Ehkäpä tosiaan ensi kesänä se veska koitetaan saada vaikken oikeastaan tiedä mikä joukkue haluaisi luopua ensi kaudenkaan jälkeen hyvästä maalivahdista.

  Totta tuo Rangersin kasaaminen, ainakin Georgievin osakkeet ovat nousseet omasta mielestä ja on siellä muitakin mutta ehkä se siitä.
   
 15. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Lainaus:
  Lähinnä juuri tuo riski Crawfordista ja itse en usko, että enää tulee kuntoon päätymään. Veikkaan laskettelevan ensi kauden ja sittenhän hänen sopimus päättyy ja veikkaan jopa vetävän hokkarit naulaan, ellei nyt aivan johonkin huippuvireeseen päädy!?

  Ensi kaudella on taas vapailla Holtbyä, Lehner uudestaan ja mistä tietää, jos Samsonov vie paikan Washingtonissa, joten Holtbyä voisi jopa naarata. Jimmy Howardin sopimus päättyy myös jne.

  Ja joo kyllähän tuo perusrunko alkaa olla ihan ok kunnossa ja ensi kausi nyt näyttää paljon suuntaa. Hauska muuten, että viime kauden corsi rating sijoituksen mukaan Risto olisi huonoin rightin pakeista eli edellä Montour ja Miller.
   
 16. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Todennäköisintä on varmasti tuo hokkarit naulaan, melkeinpä riippumatta millasessa iskussa. Voi toki tehdä jonkun 1v sopparin vielä mutta vaikka siirtyisi Buffaloon ja jatkaisi vielä kauden 2020-21 niin aika lyhytaikainen laastari.
  Lehner kyllä houkuttelisi, olettaen että jatkaa samaan malliin kuin viime kaudella (tai edes lähellä sitä tasoa). Holtby ehkä potentiaalinen vaihtoehto mutta jimmy howardiin en kyllä koskisi pitkällä tikullakaan.
   
 17. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Tässä piti ensin hetki miettiä, mutta sitten piti tarkistaa, koska viimeksi Sabres on vaihtanut suomalaisen pelaajan sisään. Joudutaan meneen vuoteen 2007, kun Mikko Lehtonen treidattiin Predseistä neloskierroksen varausvuoroa vastaan. Viimeksi kuitenkin NHL:n puolella ollut suomalainen on ollut Toni Lydman, joka treidattiin vuonna 2005 kolmoskierroksen varausvuoroa vastaan. Muuan Mikko Mäkelä treidattiin 90 -luvulla Islesista, joten Jokiharju on neljäs suomalainen pelaaja, joka on vaihdettu toisesta joukkueesta nimenomaan sisään. Ei ihan joka päiväistä.
   
 18. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Botteril jatkaa aktiivista otettaan off-seasonilla.

  Johanssonin sopimukseen voi olla tyytyväinen. Loukkaantumiset luovat tummia pilviä, mutta sopimuksen arvo ja erityisesti pituus ovat erinomaisia. Johansson on lähes eliittiä viemään kiekon sinisen yli ja sitä osaamista joukkue on tarvinnut jo kauan. Jimmy Veseysta en jaksa innostua, mutta hinta ei ollut kummoinen ja joukkue sai syvyyttä ilman sitoutumista monivuotiseen sopimukseen.

  Nylanderin kauppaaminen oli osaltaan pettymys, koska ainakaan Buffalossa miehestä ei saatu mitattua sitä eittämättä korkeata potentiaalia. Jokiharju on silti erittäin hyvä vastine. Erinomainen ensimmäinen ammattilaiskausi Pohjois-Amerikassa ja ikää vasta 20 vuotta. Tilastojen valossa oli Chigacon paras puolustaja ehkäisemään oman sinisen ylityksiä, saamaan kiekon pois omalta alueelta kontrolloidusti sekä luomaan laukaisupaikkoja omille.

  Puolustuksen tilanne on se, että muutokset tuskin jäävät tähän. Eiköhän siellä Ristolaista kaupata ja haetaan keskitasoa kovempaa top-6-sentteriä. Bogosianin ja Pilutin loukkaantumisten sekä Jokiharjun waiver-vapauden myötä Botterililla on liikkumavaraa ja aikaa odottaa. Vastineeksi toivottavasti tulee sentteri tyyliä Horvat (hän lähinnä esimerkkinä), muutoin vastine on todennäköisesti pettymys.

  Ehkä isoin kysymys viimeisimmässä kaupassa on se, että oliko kyse yhdestä palasesta isomman palapelin kokoamisessa vai sitten enemmänkin reagoimisesta siihen, että tarjolle tuli nykytrendin vaatimukset täyttävä puolustajaprospect.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2019 klo 22.30
 19. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Tästä täysin samaa mieltä mutta lisään kyllä että Johanssonilla on aika hyvät kädet kaiken lisäksi, ainakin jos sille päälle sattuu. Muutamia ihan highlight reel tasosia suorituksia viime kaudella.

  Lainaus:
  Samaa mieltä siinä mielessä että olisin kyllä jotenkin halunnut nähdä tuon nuoremman Nylanderin ihan tositoimissa, mielellään top6 roolissa, varsinkin kun blackhawksin olisko ollut GM hehkutti että oli ajatellut sellasta roolia chicagossa jos vaan ansaitsee paikan tjsp.
  Jokiharju ihan hyvä prospecti kyllä ja siinä mielessä sopiva vastine mutta ihmettelen kyllä kuinka paljon niitä pakkeja tarvitaan tiimiin.
   
 20. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Johanssonin vahvuudet ovat luistelu, kiekonkäsittely sekä pelinlukeminen. Tuo kombinaatio tekee hänestä erinomaisen pelaajan hyödyntämään tilaa kiekon kanssa. Toisaalta hän on hieman pehmeä ja häneltä puuttuu röyhkeyttä tehdä peliä parhaille sektoreille. Tästä huolimatta hän on terveenä ollessaan ehdottomasti laadukas 2-3-kentän laituri.

  Lähes joka paikassa toitotetaan, että Bowmania kyykytettiin. En ole ihan samaa mieltä. Nylanderin kehitys on ollut toivottua hitaampaa, mutta sitä on kuitenkin tapahtunut. Ei hän ole ensimmäinen eikä viimeinen 18-vuotiaana AHL:ssä aloittanut kaveri, jolla on kasvukipuja sopeutua miesten peleihin. Hän on myös kärsinyt loukkaantumisista eikä ole päässyt pelaamaan ehjiä kausia.

  Syy Nylanderin pelaamiselle AHL:ssä on ollut yksinkertaisesti se, että hänellä on vielä prosessi kesken sen osalta, miten tullaan kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Lukemani ja näkemäni perusteella hän on myös koko aika mennyt oikeaan suuntaan.

  Nylanderin 12 ottelun visiitti kauden lopussa näytti jo aika hyvältä. Toki sieltä paistoi edelleen puutteet, mutta toisaalta hän pääsi hyödyntämään vahvuuksiaan melko hyvin. Se jää vielä nähtäväksi, missä määrin hän lunastaa tuota potentiaaliaan. Puhtaasti varaushetkeen peilaten, yhtä kovan ja ennen muuta monipuolisen työkalupaketin sisältöineen hyökkäyssuuntaan laitahyökkääjän muodossa Buffalo on todennäköisesti varannut viimeksi 80-luvulla Mogilnyn kohdalla. Edes Vanek ei mielestäni ollut prospectina yhtä kovan ja monipuolisen arsenaalin omaava. En siis ihmettele, jos Nylander saa loksautettua hommat kohdilleen ja sieltä tulee lähes ppg-laituri, joka on profiiliinsa nähden keskivertoa monipuolisempi ilman kiekkoakin.

  ***

  Mitä tulee puolustuksen vahvistamiseen, niin Botteril on nyt kunnolla lähtenyt tekemään sitä, missä Murray epäonnistu ja johon osittain myös Housleyn kaudet ovat kaatuneet - puolustuksesta on puuttunut syvyys, jolloin jälki on ikäväå loukkaantumisten kasautuessa. Botteril on vieläpä onnistunut siinä ilman, että oltaisiin jouduttu luopumaan mistään keskeisestä palasesta. Tältä osin liikkeet ovat olleet hyvinkin perusteltuja.

  Tulevaksi kaudeksikin syvyys on nyt varmistettu sille tasolle, että Ristolainenkin voidaan kaupata ja loukkaantumisiakin voi tulla, ja jalkeille saadaan ihan vertailukelpoinen puolustus. Ja jos nyt katsoo esimerkiksi Edmontonin, Vancouverin, Devilsin ja Detroitin haasteita saada nuoria ja nykypäivän standardit täyttäviä puolustajia, niin eipä niitä oikein liikaa voi olla.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2019 klo 23.30
  Lico tykkää tästä.
 21. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Uutta kautta odotellessa ja pitääkö joku oma arvio kerjuista heittää, vaikka vielä voi tapahtua muutoksia ennen kauden alkua. Mutta kurkkaus lähinnä miltä näyttää. (Reinhart varmaan todennäköisesti aloittaa ykkösen laidalla, mutta ennen mahdollisen uuden sentterin hankintaa asetan hänet vaihtoehdoksi myös kakkosen keskelle).

  Skinner-Eichel-Reinhart
  Sheary-Reinhart/Mittelstadt-Johansson
  Vesey-Mittelstadt/Rodrigues-Okposo
  Sobotka-Girgensons/Larsson-Thompson
  (Wilson, Smith, Olofsson, Asplund, Lazar, Dea jne.)

  Dahlin-Miller
  McCabe-Ristolainen
  Scandella-Montour
  Bogosian, Jokipakka, Fitzgerald, Pilut, Borgen, Nelson jne.

  Hutton
  Ullmark

  Puolustuksessa on kyllä millä mällätä pikku hiljaa, kun Hickey ja muutkin sieltä vielä kehittyy.

  Äkkiä, jos ajatukset Botterilla samat, niin tuollaista Reinhartin tyylistä pelaajaa huutaisi, joka voisi hoittaa sekä sentterin, että lauturin hommia niin ei vie paikkaa Mittelstadtilta, jos kehittyy, mutta hoitaisi sen hyvin, jos ei kehity. Vai luotetaanko Rodriguesiin?

  .
   
 22. laamis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Lainaus:
  Omasta mielestä ihan hyvä setti noin ihan kaikinpuolin (poislukien maalivahdit mutta se siitä). Onko jokipakka = Jokiharju?
  Onko muuten tietoa miten dahlin on näin kesällä vetänyt? Onko siis kasvattanut massaa vai miten? Olisi ihan kiva jos saisi vähän lisää voimaa jne mutta en taas haluaisi että menettäisi liikettä,se kun on omasta mielestä ollut hänen vahvuus varsinkin elitserienissä
   
 23. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Toivottavasti Olofsson on tuolla pelaavissa ketjuissa eikä 16. hyökkääjä. Vaikka ensi alkuun Okposon paikalla.
   
  Aze tykkää tästä.
 24. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Lainaus:
  No lähinnä heitin ketä on käytettävissä ja hieman niille paikoille missä tulevat todennäköisesti pelaamaan omasta mielestä. Varmaan ykkösessäkin saa Olofsson peliaikaa, kuten muistaakseni viime kaudella, jos jatkaa hyviä otteita, eli en asettanut heitä paremmuus järjestykseen suoraan. Vaan juuri hieman tilanteen mukaan, koska voihan olla, että Olofsson aloittaa farmissa.


  Lainaus:
  Tämä oli kyllä puhdas aivopieru itseltä ja ajatuksissa kirjoitellut suoraan mitä sormet näpyttelee. Aika noloa...Jokiharjusta siis kyse!

  Itse en ole kyllä yhtään seuraillut Dahlinia.

  Ja samaa mieltä, että kyllä tuo alkaa näyttää joukkueelta ja voi kumpa Mittelstadt ottaisi roolia, kuten mielellään muutama muu nuori, niin saadaan taakkaa pois ykköseltä.
   
 25. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Joukkue lienee valmis ensi kauteen pois lukien se kaikkein isoin palanen eli laadukas kakkossentteri.

  Tällä hetkellä myös vaikuttaa hyvin todennäköiseltä, että Ristolainen kaupataan ennemmin tai myöhemmin. Dahlin vie paikan ykkösylivoimasta ja Miller, Montour sekä Pilut ovat riittäviä kakkosylivoimaan. Montour ja Miller pystyvät myös ihan hyvin paikkaamaan Ristolaisen kiekollisen pelaamisen tasakentin erityisesti, jos heille ei heitetä samaa kuormaa kuin Ristolaiselle. Ristolainen on näin ollen selvästi arvokkain kauppatavara, josta voidaan luopua aiheuttamatta isoa lovea kokoonpanoon.

  Friedmanin mukaan Ristolainen on kaupan, mutta hinta on korkea. Samaa tosin kuultiin RORista viime kaudella ja kaikki tietää vastineen... Toivottavasti Botteril oppi sen, että älä tee itsellesi deadlineja ellei ole ihan pakko. Se että RORin kohdalla allekirjoitusbonus oli ilmeisesti jokin deadline heikensi Botterilin asemaa ja täten vastinetta. Friedman arvuutteli, että Buffalo saattaisi pyytää pelaajaa kuten Mantha vastineena. Tuo kieltämättä toi itselleni välittömästi oksennuksen suuhun ja flashbackit kesän takaisesta monestakin syystä.

  Botterillilla on nyt aikaa odottaa kauden alkamiseen ja sen ylitte loukkaantumisten vuoksi. Mikäli katsotaan Duchenesta ja Johansenista saatua vastinetta jo kauden alettua, niin odottaminen myös kannattaa. Toki odottamisessa on se ongelma, että jollei Mittelstadt vie peliänsä uudelle tasolle, on joukkueessa ongelma sentteriosastolla. Jonkinlainen ratkaisu voisi olla pyrkiä treidaamaan jotain Eakinia tai Boninoa. Tai heittää Brassardille jokin yhden vuoden ja miljoonan sopimus ja toivoa parasta ja jos ei onnistu, niin heittää Rochesteriin tms. Cap-tilanne asettaa tähän omat haasteensa.

  Kenttäsommitelmien tekeminen on tästä syystä hieman hankalaa. Veikkaisin kuitenkin tällä hetkellä kenttien menevön jotenkin näin:

  Skinner-Eichel-Sheary
  Johansson-Mittelstadt-Reinhart
  Vesey-Rodriguess-Olofsson/Thompson
  Girgensons-Larsson/Sobotka-Okposo
  Wilson, Thompson

  Dahlin-Montour
  McCabe-Ristolainen
  Scandella-Miller
  Nelson

  Wilson/Thompson/Olofsson todennäköisesti taistelevat kahdesta paikasts ja yksi putoaa Rochesteriin. Periaatteessa Ruotsalaisenkin voisi tuohon lisätä, mutta eiköhän tuo Ilvekseen palaa ensi kaudeksi. Olofsson todennäköisimmin pysyy ylhäällä.

  Jokiharju ja Hunwick myös todennäköisesti laitetaan Rochesteriin. Hunwick saattaa jäädä, jos halutaan lähteä kahdeksalla puolustajalla kauteen.

  Bogosianin ja Pilutin palatessa rupeaa tulemaan hieman ahdasta ja tällöin Nelsonin waiverointi lienee välttämötöntä. Joskin siinä vaiheessa lienee jo joitain kauppoja tehty.

  Kyllä joukkue viime kauteen verrattuna on vahvistunut, mutta playoffeihin pääseminen edellyttäisi kyllä laadukasta kaveria kakkosen keskelle ja Mittelstadtin kehittymistä. Myös Scandellan tulisi nostaa tasoaan. Lisäksi ei olisi varaa siihen, että viime kauteen verrattuna taso ainakaan putoaisi kenellekään.