Mainos

Buffalo Sabres 2013–2014

  • 165 703
  • 424

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Islanders lykännee Vanekista annetun varauksen luovuttamista vuodella. Sitten on syytä toivoa uutta karastrofikautta "saarella", vaikkei sympaattiselle seuralle sitä toki toivoisi. :)

Sabres pelaa ihan riittävän siedettävästi että matseja kestää katsoa vaikka tappioita tulee. Silti olisi kiva nähdä niitä voittoja edes silloin tällöin.

Näinhän se mitä luultavimmin menee. En itse odottanut, että Islanders aivan näin pahasti romahtaa (vaikka kautta tietenkin onkin vielä paljon jäljellä).

Vuodesta 2009 lähtien Islanders on viime vuotta lukuunottamatta varannut aina top-5-vuorolla. Tämän hetkisestä porukasta jos vielä lähtee Vanek eivätkä pysty MacDonaldia pitämään niin aika heikolta näyttää myös ensi kauden suhteen. Vaikea nimittäin kuvitella, että Islanders olisi kovin houkutteleva vaihtoehto sille varsin rajalliselle UFA-sakille ensi kesänä. Wang on myös tunnettu varsin pihinä miehenä ja tokkopa nyörit lompakossa kamalasti löystyy ennen kuin on edessä se muutto sinne Brooklyniin.

***

Mutta pelaamisen taso on kyllä parantunut, vaikka se maalinteko edelleen on täyttä myrkkyä. Eritoten Myersin roima tasonnosto lämmittää mieltä tällä hetkellä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eipä Ville Leinolla kauaa kestänyt ennenkuin tippui uuden valmentajan suosiosta pois. Leino siis istuu tänään katsomossa, eivätkä tällaiset kommentit auta tilannetta:

"I don't know what to tell you," Leino said. "Just like you said, Back and forth. I'm not exactly sure what he wants out of me."
Leino scratched for tonight's game, says of Nolan: 'I'm not exactly sure what he wants out of me' - Sabres Edge - The Buffalo News

Leinolla ei tunnu tuo kommunikaatio oikein pelaavan valmentajien kanssa, kun eikö hän heittänyt Rolstonin aikana lähes identtisiä kommentteja? Oliko jopa Ruffin alaisuudessa myös tuollaisia kommentteja. Eurooppa kutsunee takaisin ensi kaudeksi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Eipä Ville Leinolla kauaa kestänyt ennenkuin tippui uuden valmentajan suosiosta pois. Leino siis istuu tänään katsomossa, eivätkä tällaiset kommentit auta tilannetta:


Leino scratched for tonight's game, says of Nolan: 'I'm not exactly sure what he wants out of me' - Sabres Edge - The Buffalo News

Leinolla ei tunnu tuo kommunikaatio oikein pelaavan valmentajien kanssa, kun eikö hän heittänyt Rolstonin aikana lähes identtisiä kommentteja? Oliko jopa Ruffin alaisuudessa myös tuollaisia kommentteja. Eurooppa kutsunee takaisin ensi kaudeksi.

Eipä tosiaan Leino tuollaisilla kommenteilla tilannettaan helpota. Buyoutin lisäksi yksi mahdollisuus olisi se, että Leino kaupataan muualle pitäen 50% (eli 2,25 miljoonaa) caphitista itsellensä. Buffalolla tulee todennäköisesti olemaan "vaikeuksia" pysyä palkkalattiassa muutamana seuraavana vuotena, joten tuo ratkaisu auttaisi asiaan. Tuo määrä ei myöskään mainittavasti vaikeuttaisi viimeisenä kautena joukkueen rakennusta, kun Buffalo todennäköisesti pyrkii kääntämään tuon rebuildin siihen vaiheeseen, jossa ei enää korkeita varausvuoroja "tahallaan" haeta.

Noin muuten Nolan on saman tilanteen edessä kuin Rolston oli. Tuota "accountabilitya" täytyy osoittaa jotenkin ja veteraaniosasto on ensimmäisenä tulilinjalla tässä. Buffalo ei todellakaan tarvitse nuoreen joukkueeseen "itkeviä" veteraaneja. Nolan sekoitti aika huolella kenttiä ja Hodgsonkin pudotettiin ensimmäistä kertaa pois ykköskentästä - paikka löytyy Ottawa-matsissa kolmosen keskeltä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Jossain vaiheessa voisi laittaa pidempää yhteenvetoa.

Nyt kuitenkin vain sen verran, että Jets-peli oli ehkä kaikkein yhtenäisin kokonaisuus tällä kaudella. Ilman tuota toisen erän alun kooma-vaihetta (jossa eritoten Sulzer ja Tallinder uskomattomasti vain peruuttelivat Millerin syliin) olisi tuosta matsista voitu ottaa jopa puhdas 4-0-voitto. Otteet on parantunut sen verran, että tässähän saa jumalauta pelätä jo parhaimman lotterypickin puolesta! Eritoten kun Edmonton näyttää olevan edelleen kestopaska ja Islanderskin möyrii.

Kuitenkin se on nyt todettava, että jumaleissön kun Myers pelaa kovalla tasolla. On meinat todella ihailtavaa katseltavaa miehen pelaaminen. Mies tukee hyökkäyksiä äärimmäisen hyvin, syötöt napsuvat lapaan, kuskaa kiekkoa päädystä päätyyn jne. Minkä lisäksi puolustuspelaaminen on hyvällä tasolla. Verrattuna siihen Calder-Myersiin tässä asiassa on suuri ero - ja nimenomaan nyky-Myersin eduksi. Mies on ruvennut jo pelaamaan siten, miten raamit mahdollistavat eli pelaa todella aggressiivisesti ja fyysisesti. Kyllä sinne edelleen niitä virheitäkin mahtuu, mutta ero viime kauteen on suorastaan giganttinen. Toivottavasti miehen käyrä jatkuu yhtä nousujohteisena.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Loistavaa kyllä, että Myers on parantanut otteitaan, kyseessä on kuitenkin joukkueen tukipilari seuraaville vuosille. Ja kuten Dissonanssi sanoikin, on peli parantunut aika paljon alkukaudesta, joten taitaa Nolanin dieseli lähteä käyntiin. Toki, tässä pelätään taas sitä, että joukkue saa jonkinlaisen suonenvedon, jotta se nousee jälleen viivan tuntumaan. Voittoja ja onnistumisia toivoisi, mutta taas sitten valitettavasti ei.

Ketjukoostumukset on muuttunut paljon alkukaudesta, ja hyvä, että koitetaan eri koostumuksia, jotta saadaan mieluisia kemioita. Varsinkin viime ottelun Foligno-Hodgson -kaksikko oli hyvin esillä ja tekaisi myös maalin. Myös Girgensons on pelannut viime ottelut hyvin ja lukeutuu kyllä joukkueen parhaimpiin tällä kaudella.

Ensi yönä pelataan sitten Bruinsia vastaan ja kyllä on kova ottelu tulossa. Voitto olisi aika kova juttu, mutta varsinkin taistelu ilmeen on oltava hyvä. Ketjut ovat jotenkin näin:

26 Matt Moulson – 63 Tyler Ennis – 28 Zemgus Girgensons
9 Steve Ott ("C") – 23 Ville Leino – 21 Drew Stafford
82 Marcus Foligno – 19 Cody Hodgson – 27 Matt D'Agostini
12 Kevin Porter – 65 Brian Flynn – 37 Matt Ellis
32 John Scott

20 Henrik Tallinder ("A") – 57 Tyler Myers
10 Christian Ehrhoff ("A") – 52 Alex Sulzer
4 Jamie McBain – 6 Mike Weber
5 Chad Ruhwedel

30 Ryan Miller
1 Jhonas Enroth

Maalilla jatkaa näin ollen Miller, joka on kyllä aivan huikea edelleen. Jokaiseen otteluun on tullut paraatitorjuntoja. Puolustusparit ovat niin, miten niiden ajateltiin olevan jo alkukaudesta. Saksalaiset pelaavat yhdessä, Tallinder/Myers -kemia on parhaimmillaan täydellinen sekä kolmosparissa kelvolliset kaverit täydentämässä. Hyökkäysketjut ovat mielestäni hyvin organisoitu, ja nyt ollaan saatu hyvin leveyttä. Uskoisin silti, että Scott tullaan näkemään Bruinsia vastaan, joten Porterille ei ole käyttöä. Olen tässä vain jo pari kauttakin jo ihmetellyt, että mistä kannon alta tuo Ellis aina vedetään. Joku siitä näemmä tykkää.

Ottia käy hieman sääliksi kakkosketjussa. Jotkut ajattelee, että Ott on vain ärsyttämässä vastustajaa kentällä ja näin ollen hän on turhake. Ott osaa sen homman hyvin, mutta se työmäärä minkä hän tekee jokaisessa vaihdossa, on korvaamatonta. Loistava pelaaja, ja jos Leino sekä Stafford olisi parhailla päivillään, olisi tuo ketju loistava.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Olipa trilleri viimeyönä. Meinasi taas karata mopedi avaruuteen bruinsin hönkäistessä alkeisvirheistä eränalkuun t a a s pari koulumaalia, mutta todellakin alkaa löytyä kestävyyttä kiriä tasoihin ja selkeästi joukkueen peli on kestävemmän näköistä kaikilla osillaan, oli tuo viimeöinen kuitenkin ihan kunnon mittari.
Kiva nähdä jaksaako pojat bostoninvierailullaan toistaa temput, siinähän olisi Islanders mönkimässä edellä vain neljän pinnan päässä ja joululahjaksi poispääsy jumboasemista loisi ihan uutta tahtoa yrittää offseihin.
Leino, voi kun hää saisi nyt sen maalin, hyvin pörräsi viimeyönäkin vaan kun ei natsahtele niin ei perhana natsahtele. Ei sitten millään, ei. Muutenhan tää näyttäisi suhtsiedettävältä jos näin suunnilleen edetään.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Näinhän siinä kävi, että Sabres nappasi toisen peräkkäisen voittonsa ihan hyvällä pelillä. Niin kuin eilen pohjustin kokoonpanoja, olivat ne niin hyvät kuin ajattelinkin. Jokaisessa ketjussa on nyt sitä yrittämisen meininkiä, eikä siellä tainnut olla Bruins -pelissä yhtään vellihousua, joka ei olisi vetänyt puolivaloilla. Kuitenkin ketjujen tasapainottaminen on johtanut Hodgsonin hieman erilaiseen tilanteeseen, eikä kaveri olekkaan se liideri enään.

Ensimmäisessä erässä nähtiin hyvää jääkiekkoa molemmin puolin, ja huomasi ensimmäisellä viisi minuuttisella, että Sabres on hyvällä jalalla liikkellä. Sabres ei vain pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa 5v3:ssa, kun Ennis joutui ottamaan koukkaamisjäähyn. Silti ylivoima jatkui, ja onnistuikin kohtalaisesti, joten ollaan saatu siihenkin parannusta. Leinollakin oli mahti paikka iskeä maali, mutta virityksestä huolimatta kiekko painui selvästi ohi maalin. Foligno ja Fraser ottivat mittaa toisistaan tappelun merkeissä, ja kyllä tuo kamppailu meni jokseenkin Folignolle. Sabres teki erän ainokaisen alivoimalla, kun Bruins pelaa huolimattomasti viivassa, josta Flynn karkaa läpi. Tyylikäs suojaus ja rystyllä yläkulmaan. Näin huonoa Bruinsia en ole nähnytkään hetkeen, jotenkin ei vain vierailla lähtenyt rullaamaan.

Toisessa erässä sitten homma kääntyy Bruinsille, kun Sabres tunaroi vuorostaan ylivoimalla, josta kaikkien rakastama Marchand polkee 2v1 tilanteessa itselleen hyvän paikan ja laukoo suoraa alakulmaan hyvin pelanneen Millerin taakse. Seuraavaa maalia ei tarvitse kauaa odotella, kun sama mies saa poikittaissyötön Bergeronilta, ja sutaisee kiekon yläkulmaan. Veto ei kovin puhtaasti lähtenyt, kun kiekko otti pomppua ennen lapaan tuloa. Sabres onnistuu vielä maalinteossa erän lopussa, kun kotijoukkue pääsee ylivoimahyökkäykseen. Mcbain lähtee keskeltä laukomaan, josta se kimpoaa vierailijoiden mailasta Folignon rintaan ja painuu siitä verkkoon. Toinen erä oli selvästi Bruinsin ja kotijoukkueen olikin parannettava selvästi viimeiseen erään.

Viimeiseen erään Sabres sai hieman puhtia jalkoihin, vaikka Bruinsin komennossa lähinnä mentiinkin. Sabres siirtyy hieman yllättäen johtoon normaalista hyökkäyksestä, josta ei olisi pitänyt vaaraa Bruinsille olla. Leino tarjoo kiekon Staffordille sinisellä, hän polkee maalin taakse ja kiepauttaa kiekon vanhanaikaisella maaliin. Paine on siirretty Bruinsille, joka ei odottanut tätä. Viimeinen sivallus tulee ylivoimahyökkäyksestä, kun hyvin pelannut Flynn, tarjoo kiekon takaviistoon Myersille, joka virittää rannarilla kiekon ohi Johnsonin.

Sabres pelasi siis mallikkaasti ottelun, vaikka pelillisesti Bruins oli vahvoilla. Selvät onnistujat olivat puolustus sekä Miller. Myersilta ja kumppaneilta hyvää puolustamista eikä tehty kuin pari virhettä omalla alueella, ja Myersilta nähtiin kyllä loistavaa kiekollista pelaamista. Kaveri on saanut kyllä itseluottamuksen takaisin. Milleriltä aika perus ilta jälleen. Loistavia torjuntoja ja ilman häntä ei välttämättä olisi voittoa tullut. Hyökkääjistä onnistuivat Girgensons ja Flynn. Leinolta tuhti ilta, ja mielestäni lukeutui onnistujiin.

Tästä on hyvä jatkaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ainahan se on mukava Boston kaataa. Eipä tarvinnut edes Scottia pukea kokoonpanoon. Siitä huolimatta Foligno koulutti Fraseria (Foligno ollut yllättävän pirteä ja pätevä viimeaikoina näissä hanskahommissa) ja Lucickaan uskaltanut vastata Weberin haastoon. :)

Erityismaininta myös Flynnille joka pelasi todella hyvän matsin ja paikkasi loukkaantunutta Hodgsonia enemmän kuin hyvin.

Tuo kentällinen Ott - Leino - Stafford on ollut rooliissaan hyvä. Hehän ovat pelanneet "shutdown"-roolia. Viime kaudella Staffordin tekeminen oli aika laiskaa, mutta nyt mies kyllä oikeasti on tehnyt jo pitkään hommia kunnolla. Tämän takia onnistuminen maalin muodossa oli erittäin hyvä asia, koska onhan mies pelannut jo pidempään hyvällä tasolla.

Se on tärkeätä saada usko omaan tekemiseen, mutta ihan vakavissaan hieman pelottaa se, että nämä ellisit, porterit, flynnit, millerit yms. joko joukkueen hyvin todennäköisesti ensi kesänä jättävät tai täydet täytemiehet hiilaavat tämän rosterin sinne kympin sakkiin. Se olisi tälle rebuildille kaikkein vahingollisinta, koska se nuoriso kuitenkin pääosin tällä hetkellä pelaa muualla kuin Buffalossa.

No tätä liene syytä murehtia, koska viimeistään deadlinella tämä joukkue tulee hyvin todennäköisesti heikentymään kovalla kädellä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Voisi nopeasti kirjoittaa Buffalon "edustajista" eilen alkaneiden nuorten mm-kisojen osalta.

Alkuunhan näytti siltä, että edustus olisi varsin suurikin, mutta muutamat todella ikävät loukkaantumiset sotkivat tätäkin. Käyn tässä läpi kinnostavia pelaajia Buffalon näkökulmasta maittain.

Kanada: Buffalon miehiä ei ainuttakaan päässyt edustamaan kovatasoista Kanadan jengiä. Jonkinlaiset tsäänssit taisi olla erittäin hyvää kautta pelaavalla 4. kiekan varauksella Nicholas Baptistella. Jos kehitys jatkuu yhtä kovalla kädellä niin ensi vuonna sitten onkin jo paikka lähempänä. Kuitenkin seurantaan kannattaa ottaa ensi kesän draftin aika selvä kärkipari eli Sam Reinhart ja Aaron Ekblad, sillä tällä sijoituksella jompi kumpi heistä lienee aika todennäköinen varattava ykkös-/kakkospickilla. Myös McDavidia toki kannattaa seurata, sillä hän on 2015 draftin ehdoton ykkösnimi ja täten yksi potentiaalisesti Buffalon saatavilla (joskaan ei todennäköisesti).

Venäjä: Venäjän kaksi parasta pelaajaa - uskallan sanoa - eli Grigorenko ja Zadorov ovat kumpainenkin meidän miehiä, molemmat ovat toki jo joidenkin lähteiden mukaan ehtineet pilata uransa lähtemällä aikaisin PA:aan, joten saa nähdä. Molemmat aloittivat kuitenkin ensimmäisen ottelun tehollisesti hyvin, mutta arvoa kannattaa antaa vasta otteille kovempia maita vastaan.

Ruotsi: Ehkä ikävin loukkaantuminen sattui Ruotsia edustavan, 5. kierroksen varauksen, Gustav Posslerin osalta, joka pelasi ikäisekseen äärimmäisen kovaa kautta SHL:ssä ja oli kaavailtu myös Ruotsin ykköskenttään näissä kisoissa. Miehellä meni kuitenkin polvi ja on sivussa 5-6 kuukautta eli koko loppukauden. Ensi kesän draftia ajatellen seurata kannattanee silti William Nylanderia, joka varattaneen aika kärkipäässä.

USA:Toinen loukkaantuminen sattui sitten USA:ta edustavalle J.T. Compherille, jolle kaavailtiin erittäin tärkeää roolia kahdensuunnan pelaamisen osalta. Hän on kuitenkin sivussa joitakin viikkoja. Seurantaan silti kannattanee ottaa 2015 vuoden draftin kärkinimi eli Jack Eichel.

Suomi: Ristolainen lienee aika selviö, eikä hänestä tarvitse sen kummempia kirjoittaa.

Loukkaantumisista huolimatta siis on muutamat seurattavat pelaajat. Varsinkin Venäjä kannattanee ottaa erityiseen seurantaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ensi kesän draftia ajatellen seurata kannattanee silti William Nylanderia, joka varattaneen aika kärkipäässä.

Nylanderin sijoitus tippuu yhtä jyrkästi kuin Kapasenkin, joten ihan kärkipäähän ei miehellä ole ainakaan tällä hetkellä mitään asiaa. Toki hyvä kevät kausi kaiken muuttaa voi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nylander ei pelaa näissä kisoissa, joten hänen osaltaan seuraaminen on jätettävä tuleviin kisoihin.

Jeps. Häntä ei siis kannata etsiä kentältä.

Nylanderin sijoitus tippuu yhtä jyrkästi kuin Kapasenkin, joten ihan kärkipäähän ei miehellä ole ainakaan tällä hetkellä mitään asiaa. Toki hyvä kevät kausi kaiken muuttaa voi.

Toistaiseksi hän on kuitenkin vielä siellä top-5 tuntumassa monessa listassa. Pudota hän toki voi vielä paljonkin. Kaverilla on kuitenkin sen verran kova taitotaso, että tuskin ainakaan menee alle top-15.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Lyhkäisesti täytyy vain kommentoida sitä, että nyt varsinkin näiden nuorten kisojen aikana on ruvennut tämä joukkueen seuraaminen muuttumaan hyvinkin ristiriitaiseksi touhuksi.

Syynä on luonnollisesti se, että on hieman vaikea suhtautua oman joukkueen voittoihin, jos se samalla hankaloittaa jopa merkittävästi tuota rebuildia. Nyt nimittäin näyttää siltä, että kahdessa seuraavassa draftissa olisi saatavissa tuo sentteri-osasto kärkikenttien osalta kyllä sellaiselle tasolle lähtökohtaisesti, että sillä materiaalilla saatettaisiin olla aivan liigan kärkipäätä monta, monta vuotta.

Itse olen nimittäin ruvennut lämpenemään enemmän ja enemmän tuolle Sam Reinhartille. Kyseessä on äkkiseltään katsottuna aika "tylsä" pelaaja, koska hänen ehdottomat vahvuutensa ovat eliittitason peliälyssä. Hän ei siis loista minkään yksittäisen osa-alueen tai ominaisuuden valossa, mutta on todella kokonaisvaltainen pelaaja. Ja ehkä kaikkein tärkeimpänä seikkana hän pelaa hyvin jokaisella kentän osa-alueelle. Yhdessä videossa mieleeni jäi tilanne, jossa Reinhart teki käärmeenkieli mailannostolla kiekonriiston keskialueella ja samalla sekunnilla toteutti myös syötön laitaan laiturille, joka paineli läpiajoon. Osoitti erinomaisesti, kuinka hyvin mies kentän näkee sekä kuinka hyvin hän ajattelee ja ennakoi pelin kulkua. Tämän lisäksi toki hyökkäyspään pelaaminen on kovalla tasolla, vaikka ei millään ilmiömäisellä. Ainoa heikkous hänellä on luistelu, vaikka ei sekään mikään surkea ole. Samaahan sanottiin Toewsista sekä myös Barkovista, mutta jos pääkoppa toimii tietokoneen tavoin, niin ei tarvita mitään eliittitason luistelua (Toewsin luistelua ei toki nykyään voi sanoa huonoksi). Kuitenkaan ei ole syytä epäillä, etteikö hän olisi aivan riittävä ihan ykkössentteriksikin, vaikka ei ikinä miksikään supertähdeksi kehittyisikään. Ominaisuuksiltaan kuitenkin olisi myös aivan loistava kakkossentteri, koska puolustuspelaaminen on hyvällä tasolla.

Toinen seikka on sitten tuo 2015 vuoden draft. McDavidista on jo aivan kaikki sanottu, mutta nyt nuorten kisoissa jenkkien paidassa erittäin hyviä otteita esittänyt sentteri Jack Eichel on saanut osakseen toistaiseksi huomattavasti vähemmän hypea. Noissa kisoissahan Eichelin voidaan sanoa pelanneen McDavidia paremmin. McDavidin asemaa ykkösvarauksena hän tuskin tulee "uhkaamaan", mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että kyseessä on ainakin näillä näkymin supertähtitason talentti, joka on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja hänkin.

Joukkueen rakennuksen kannalta meillä on jo nähdäkseni noista kaikkein tärkeimmistä palasista pääosin puolustuksen rakennuspalikat jo kasassa. Kärkisentteristö mielestäni kuitenkin edelleen uupuu (Grigorenko lienee sellainen villikortti, että joko hänellä natsaa täysin tai ei ollenkaan. En kuitenkaan uskaltaisi laskea pelkästään hänen kehityksensä varaan joukkueen tärkeintä osa-aluetta). Kahdessa seuraavassa draftissa tuo sentteristö olisi mahdollista saada aivan eliittitasolle (olettaen, että sieltä Reinhart ja McDavid/Eichel) saataisiin (kärkisentteristö ja pakisto kun ovat sellaiset osa-alueet, joita on erittäin vaikea muuten saada kuin draftaamalla). Tämähän yksinkertaisesti sitten vain edellyttää sitä, että ollaan molempina kausin pahjan pohjimmaisina. Ei näin niinkuin fanin näkökulmasta mikään ideaalitilanne (koska hommahan on käytännössä pelkkää draftien odottelua pääasiassa), mutta olisihan se järjetöntä aloittaa rebuild sukeltaen näin pahasti, jotta palkintona olisi sitten sellainen samanlainen, oleellisilta osin puutteellinen, keskinkertaisuutta edustava joukkue vuosiksi eteenpäin, jollaista tässä on katseltu sellaiset melkein kymmenen vuotta.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tim Murray:a ollaan ilmeisesti kiinnittämässä Sabresin uudeksi GM:ksi
Täällä lisää
Linkki CBS Sportsin juttuun
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Koko teksti

Hyvää ja mielenkiintoista pohdintaa näin vähemmän Sabresia seuraavalle. Joukkue kiinnostaa kuitenkin sekä suomalaisittain ja siinäkin mielessä että tällaiset rebuild-projektit ovat aina olleet mielenkiintoista seurattavaa. Pakisto tosiaan U20-näyttöjen pönkittämänä näyttäisi aika hyvältä. Kun siellä Zadorovin ja Ristolaisen lisäksi on Pysykiä ja McNabbia, jotka myös ilmeisesti ovat A-luokan prospekteja (?). Ja eihän tuolta Ehrhoff ja Myers ole ainakaan ihan heti lähdössä mihinkään.

Myös laituritilanteesta olisi mukava kuulla samanlaista pohdintaa. Nimiä tuijottelemalla voisi kuvitella, että osa joukkueen tulevaisuutta löytyy akselilta Girgensons-Armia, mutta mitä näiden jälkeen? Omark ei ole tainnut Buffalossakaan vakuuttaa ja Moulson on liipasimella jo kevään kynnyksellä. Lisäksi mainittu Armia on vielä täysin katsomaton kortti. Tuohon sentterikeskusteluun täytyy muuten nostaa mukaan Johan Larsson, vaikkakin on ehkä enemmän kakkossentteriainesta vahvan kahdensuunnan pelaamisensa takia. Ainakin Houstonissa pelatessaan vaikutti hyvinkin potentiaaliselta NHL-joukkueen keskushyökkääjältä. Larssonin pelejä en ole nähnyt yhtään tällä kaudella. Tehojen valossa näyttäisi olleen vaatimatonta ruotsalaisen peli, mutta tuskinpa se potentiaali on vielä mihinkään hävinnyt.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hyvää ja mielenkiintoista pohdintaa näin vähemmän Sabresia seuraavalle. Joukkue kiinnostaa kuitenkin sekä suomalaisittain ja siinäkin mielessä että tällaiset rebuild-projektit ovat aina olleet mielenkiintoista seurattavaa. Pakisto tosiaan U20-näyttöjen pönkittämänä näyttäisi aika hyvältä. Kun siellä Zadorovin ja Ristolaisen lisäksi on Pysykiä ja McNabbia, jotka myös ilmeisesti ovat A-luokan prospekteja (?). Ja eihän tuolta Ehrhoff ja Myers ole ainakaan ihan heti lähdössä mihinkään.

Pakisto on varmasti se kaikkein parhaiten kunnossa oleva osasto organisaatiolla tulevaisuutta ajatellen. Ristolainen ja Zadorov ovat kumpainenkin osottautuneet ainakin toistaiseksi todella koviksi varauksiksi - eritoten Zadorov, jonka putoaminen jälkikäteen katsottuna tuonne 16. pickille asti on aika hämmästyttävä juttu. Näillä molemmilla on mielestäni ainekset ihan ykkösparin pakeiksi, jos vain hommat jatkuvat yhtä nousujohteisina.

Pysyk on tuosta porukasta varmasti se kaikkein valmein tapaus. Pelaa semmoista "tepponummista" - vahvuudet ovat todella hyvässä luistelussa, sijoittumisessa sekä mailapuolustamisessa. Antaa myös avaussyötöt todella varmasti eikä panikoi juuri koskaan. Erittäin älykäs puolustaja. Tarvitsee kuitenkin voimaa lisää, minkä lisäksi on hyvistä kiekollisista taidoista huolimatta hyökkäyspäässä aika tehoton. Yllätyn suuresti, jos hänestä ei tule hyvän tason top-4-pakkia. Sellainen parannettu versio kesällä kaupatusta Andrej Sekerasta. McNabb on ollut jonkin aikaa jo siinä AHL:n ja NHL:n rajamailla, mutta on kuitenkin kehittynyt, joskin hitaammin kuin yhdessä vaiheessa toivoi olettaa. Isokokoinen pakki, joka luistelee kokoisekseen riittävän hyvin. On erittäin fyysinen ja tavaramerkki on lähes joka ottelussa nähty suoran hyökkäyksen pysäyttäminen kovalla pommilla. Omaa erittäin kovan laukauksen ja on myös potentiaalia hyökkäyspäässä (AHL:ssä lähes ppg-tahtia vedellyt). Suurimmat puutteet tällä hetkellä ovat kuitenkin sijoittumisessa. Toisinaan myös sen helpoimman ratkaisun tekeminen kiekollisena omassa päässä tuntuu liian vaikealta. Aineksia on ihan top-4-pakiksi, mutta erikoistilanteisiin (varsinkin ylivoimaan) käyttökelpoinen hyväntason top-6-pakki lienee se turvallisempi oletus kehityksestä.

Unohtaa ei myöskään sovi 2013 nuorten kisojen kultamitalijoukkueen, USA:n kapteenina toiminutta ja Seth Jonesin vierellä luutinutta sekä tähdistökentälliseen valittua Jake McCabea, joka pelaa tällä hetkellä hyvää kautta yliopistosarjassa. Tuon hyvän puolustajatilanteen vuoksi varmasti tämä kaveri muhinee rauhassa poissa isosta showsta. Häneltä en ole pelejä nähnyt, mutta käsittääkseni erittäin monipuolinen puolustaja, josta on syytä odottaa ainakin top-4-tason pakkia. AHL:ssä luutii myös viime kaudella yliopistosta napattu 23-vuotias Chad Ruhwedel. Hänestä uskoisin parhaimmillaan tulevan ok-tason top-6-puolustaja, joka on pelitavaltaan hieman Pysykin kaltainen. Londoniin kesken kauden OHL:ssä varattu Brady Austin on myös yksi maininnan arvoinen. Pelaa hyvää kautta ykkösparissa Zadorovin kanssa (sen mitä Zadorov siellä on kerennyt pelaamaan), mutta myös ilman. Aineksia top-6-stay-at-home-pakiksi.

Myersista yleensä puhutaan lähes veteraanina, mutta täytyy muistaa, että kaveri on vasta 23-vuotias - eli puolustajaksi (puhumattakaan kokoisekseen) vielä erittäin nuori. Tällä kaudella onkin nähty sitten suorastaan uskomaton tasonnosto ja pelaa tällä hetkellä erittäin hyvällä tasolla vahvuuksiensa kautta - pelaa kokonaisuudessaan paremmin kuin tulokaskaudellaan, vaikka pisteissä se ei näykkään. Jos pitää tuon tason ja jopa parantaa, niin tuo hänen sopimuksensa on jopa hyvin halpa. Ehrhfoffia tuskin kaupataan tuon hänen sopimuksestaan johtuvan recapture-penaltyn vuoksi - joskin mitäpä tarvetta sillä olisi, koska hänen sopimuksensa on caphitiltaan yksi liigan parhaista suhteutettuna pelitasoon. Tämän vuoksi uskon Ehrhoffin pystyvän pelaamaan caphittinsa tasolla (ei siis nykytasollaan) sopimuksensa loppuun asti.

Myös laituritilanteesta olisi mukava kuulla samanlaista pohdintaa. Nimiä tuijottelemalla voisi kuvitella, että osa joukkueen tulevaisuutta löytyy akselilta Girgensons-Armia, mutta mitä näiden jälkeen? Omark ei ole tainnut Buffalossakaan vakuuttaa ja Moulson on liipasimella jo kevään kynnyksellä. Lisäksi mainittu Armia on vielä täysin katsomaton kortti. Tuohon sentterikeskusteluun täytyy muuten nostaa mukaan Johan Larsson, vaikkakin on ehkä enemmän kakkossentteriainesta vahvan kahdensuunnan pelaamisensa takia. Ainakin Houstonissa pelatessaan vaikutti hyvinkin potentiaaliselta NHL-joukkueen keskushyökkääjältä. Larssonin pelejä en ole nähnyt yhtään tällä kaudella. Tehojen valossa näyttäisi olleen vaatimatonta ruotsalaisen peli, mutta tuskinpa se potentiaali on vielä mihinkään hävinnyt.

Laituriosasto on ehdottomasti se kaikkein heikoin ja ohuin Buffalon prospect-poolissa - joskin se on (maalivahtipoolin lisäksi) se vähiten tärkeä, mielestäni. Tämän vuoksi pidän ykkösprioriteettina tuon sentteristön (koska eliittisenttereitä ei käytännössä saa kuin varaamalla) rakentamista. Eliittilaitureitakin on mahdollista saada treidaamalla, mutta ei senttereitä eikä pakkeja.

Girgensonshan on muutes oikeastaan sentteri, jota on nyt ammttilaistasolla peluutettu laidassa. Nolan kuitenkin totesi, että he haluaisivat hänestä sellaisen puolustussuuntaan hyvin pelaavan voimahyökkääjän. En oikein osaa itse sanoa, mikä olisi paras ratkaisu. Jos tuo sentteristö vahvistuu tulevien draftien kautta, kuten toivon, niin Girgensonsista ehdottomasti kannattaa muovata tuollainen laituri. Hänellä olisi varmasti aineksia hyväksi top-6-laituriksi siinä roolissa, joka pystyy myös keskellä pelaamaan.

Kuitenkin tuo laituriosasto parani hieman viime kesänä. Toisella kierroksella varattiin selkeästi pidemmän projektin pelaajana Justin Bailey, joka on hieman Armian jenkkiversio, joskin ehkä hieman pienemmällä taitotasolla, kompensoituna suuremmalla fyysisyydellä. Hänen ensiesiintymistään Buffalo-nutussa saadaan odottaa varsin pitkään. Neljännellä kierroksella varattiin Nicholas Baptiste, joka on osoittautunut erittäin hyväksi varaukseksi. Hän on nyt suurinpiirtein puolessa välissä kautta jo samassa maali- ja pistemäärässä kuin oli viime kauden päätteeksi. Oli myös mukana keskusteluissa Kanadan U-20-joukkueeseen. Pelaa molempiin suuntiin hyvin. Ehkä suurimmat "steal"-potentiaalit omaa viidennellä kierroksella varattu Gustav Possler, jonka kausi erittäin harmillisesti päättyi juuri U-20-kisojen kynnyksellä. Kärsi myös loukkaantumisista alkukaudestakin. Iski kuitenkin SHL:ssä 18/19-vuotiaaksi erittäin kovat 8+7 tehot 22 otteluun, pelaten hyvää peliä myös omaan päähän. Tilastojen valossa peittosi viime kesänä korkealla varatut Wennbergin sekä de la Rosen ja myös 2011 vuonna varatun William Karlssonin. Kaavailtiin Ruotsin U-20-joukkueen ykköskenttään ennen loukkaantumistaan.

Tämän lisäksi sitten tällaisena sentteri/laituri-kombinaationa on myös viime kesänä toisen kierroksen alussa varattu J.T. Compher, jota on verrattu Chris Druryyn ja Joe Pavelskiin. Hänet valittiin USA:n U-20-joukkueeseen, mutta jäi pois loukkaantumisensa vuoksi.

Tällä kaudella ammttilaisuransa aloitti 2011 vuonna varattu Dan Catenacci hyvin sujuneen OHL-kauden jälkeen. Hänen otteensa ovat olleet kuitekin erittäin kova pettymys Rochesterissa. Hän ei ole pystynyt kääntämään hyökkäyspelaamistaan miesten tasolle vielä. Pelaa kuitenkin ihan hyvää, energistä puolustuspelaamista. Bottom-6-osaston energialaituriksi aineksia, tuskin muuhun, vaikka aikaa hänelläkin on peliänsä kehittää. Pelasi junnuissa sentterinä, mutta on pelannut Rochesterissa laidassa.

Johan Larsson ehdottomasti on mukana suunnitelmissa, mutta ehkä enemmän bottom-6-kaverina. Hän on pelannut aika paljon vasentalaitaa. Ollut pelaamissaan peleissä ylhäällä todella hyvä puolustuspäähän, mutta roolinsa vuoksi ei ole pystynyt paljoa hyökkäyspäässä tekemään. Pelasi ottelunsa kuitenkin pääosin Rolstonin alla, jolloin esim. Girgensonsinkin rooli (sekä otteet hyökkäyspäässä) olivat toisenlaiset kuin nyt Nolanin alla. Ollut AHL:ssä tehokas kuitenkin. Uskon kuitenkin, että juuri tämä (ainakin toivottava) satsaus huipputalenttiin sentteristön osalta pakottaa Larssonin siitymään laitaan jossain vaiheessa. Sieltä on myös tulossa aikamoinen villikortti jossain vaiheessa eli Connor Hurley. Potentiaalia miehessä ilmeisesti on vaikka mihin, mutta sen ulosmittaamisen aikataulu onkin toinen asia. USHL:stä, draftin yhtenä nuorimmista pelaajista viime kesänä varattuna pelaajana, Buffalo pitää hänen oikeutensa jopa syksyyn 2018 asti. Ja onhan siellä AHL:ssä hyvää kautta pelaava sentteri Phil Varone, mutta en vain millään jaksa uskoa, että miehestä olisi top-6-rooliin NHL:ssä, ja muuhun hän ei sovellu. Ja vielä yksi nimi eli sentteri Justin Kea. Pelaa viimeistä OHL-kauttaan rooliinsa nähden hyvillä tehoilla. Sellainen parempi versio Paul Gaustadista voisi olla realistinen odotus, eli varsin ideaali bottom-6-sentteri, joka ei täysin kädetönkään ole.

Prospectien kanssa on tottakai aina omat epävarmuutensa, mutta tuon syvyyden vuoksi olen aika luottavainen, että jos nuo muutamat eliittisentterit saadaan varattua, niin tuo runko on aivan hyvin contender-tasoa vähintään 5 vuoden sisään. Ne laiturit keretään sitten hommaamaan tai varaamaan myöhemminkin, jos noista kavereista kukaan ei nouse sille ykköskenttätasolle, mikä on toki hyvin todennäköistä.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tim Murray:a ollaan ilmeisesti kiinnittämässä Sabresin uudeksi GM:ksi
Täällä lisää
Linkki CBS Sportsin juttuun

Tämä tosiaan rupeaa vaikuttamaan aika todennäköiseltä. Yllättävä valinta loppujen lopuksi. Hän ei ollut oikeastaan missään vaiheessa spekulaatioissa kovinkaan varma nimi. Yhdessä vaiheessa Botteril näytti vahvimmalta, sitten taas Benning. Mukana keskusteluissa vielä loppuvaiheessa olivat noiden lisäksi Futa, Trelving sekä Fenton.

Kuitenkin oikeastaan vaikuttaa hyvältäkin haulta. Ottawa on ihan mallikkaasti johdettu organisaatio, joka on eritoten varauksissaan onnistunut todella hyvin. Murray on myös täysin "tuore" nimi organisaatiolle. Benningin osalta tuo aikaisempi Sabres-tausta olisi kummitellut ainakin itselleni - siitä suljetusta pienestä piiristä nimittämisen kulttuurista on päästävä eroon.

Nythän on myös levinnyt spekulaatiota, että Murray toisi mukanaan myös muutakin porukkaa Ottawasta. Jos näin tapahtuu, voinee perhetapaamiset uncle-Murrayn kanssa muuttua kiusallisiksi. :)
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Kiitoksia Dissonanssille prospect tiedoista.
Maltetaanpa siis rauhassa pari kautta odotella Sabresin uutta nousua.
Lähitulevaisuuden pakisto vaikuttaa vähintään hyvältä.
Sentteristössä ja laituriosastolla vielä isoja kysymysmerkkejä, mutta jospa sieltä joku yllättäisi todella positiivisesti.

Maalinteko tuottaa edelleen tuskaa. Tämäkään vuosi ei ole avannut maalihanoja, mutta ei niitä paikkojakaan ole liiaksi kehitelty.
Varsinkin vieraspelit ovat olleet aikamoista tervanjuontia.
Kotipeleissä ollaan Millerin avulla väännetty maalin voitot Washingtonista ja New Jerseystä.
Sairastupa alkaa täyttyä turhan paljon. Osaston vakiojäsenen Leinon lisäksi telakalla ovat: Hodgson, Stafford, Tallinder, Porter ja McCormick ja Myers kärsii kolmen ottelun pelikieltoa. Siinähän on toki nuorilla näytönpaikkaa, jos pääsevät pelaamaan.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Ikävältä näyttää Mikhail Grigorenkon tilanne tällä hetkellä. Sabres on ilmoittanut palauttavansa miehen jälleen takaisin Quebec Rempartsiin. Grigo ei luonnollisestikaan itse ole kovin mielissään asiasta ja on kirjoittanut myös Facebook-sivullensa tilanteestaan. Tässä linkki Mike Harringtonin blogipäivitykseen, joka ainakin asiasta kertoo.

''Respect me and the time I'm taking to think about my career'' -Grigorenko
Agentin mukaan Grigo ei aikoisi enää palata Quebeciin. Sabresin puolelta ei olla vielä tilannetta kommentoitu.
 

Tontsasd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Itse olen sitä mieltä, että tuo NHL:n ja junioriliigojen välinen sopimus ei ole ihan parhaimmasta päästä. Grigorenkolle olisi paljon parempi jos hänet voisi lähettää AHLään pelaamaan. Siellähän poika kehittyisi paljon paremmin kuin jossain junioriliigassa. Ja tuskin olisi edes sitä vastaan jos sinne laitettaisiin. Kyllähän tuossa varmasti hieman venäläistä alkaa mietityttämään, kun jo muutaman vuoden heitelty tuonne junioriliigaan kun ei vielä pärjää NHLssä mutta taas junioreissa ei kehity.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Itse olen sitä mieltä, että tuo NHL:n ja junioriliigojen välinen sopimus ei ole ihan parhaimmasta päästä. Grigorenkolle olisi paljon parempi jos hänet voisi lähettää AHLään pelaamaan. Siellähän poika kehittyisi paljon paremmin kuin jossain junioriliigassa. Ja tuskin olisi edes sitä vastaan jos sinne laitettaisiin. Kyllähän tuossa varmasti hieman venäläistä alkaa mietityttämään, kun jo muutaman vuoden heitelty tuonne junioriliigaan kun ei vielä pärjää NHLssä mutta taas junioreissa ei kehity.

Eipä tuo Grigorenkon tilanne kovin ruusuiselta tosiaan näytä. Tuohon NHL:n ja CHL:n sopimukseen olisi kyllä syytä lisätä jotain rajallisen määrän poikkeustapaus-klausuuleita.

Grigorenkon turhautumisen luonnollisesti ymmärtää, mutta kyllähän miehen agentteineen täytyisi ymmärtää, että tuo tilanne ei paljoa muuta salli. Ei ollut Grigorenkolta ehkä kaikkein fiksuin ratkaisu näin heti alkuun uuden pomon alla. Murray nimittäin haastattelussaan totesi, että pitää enemmän pelaajista, joita ei tarvitse "työntää" (=push), ja joilla on sisäinen draivi luonnostaan. Minkä lisäksi Murray on ilmeisesti ollut aika varovainen suhteessaan venäläispelaajiin. Tähän lisättynä se, että Murray sanoi suoraan, että jos pelaaja itse pyytää siirtoa, niin sen jälkeen ei ole paluuta. Jännä kyllä nähdä, mitä tässä tapahtuu. Tuskin miestä kuitenkaan kaupataan mihinkään, koska hinta varmasti on tällä hetkellä alhaisimmillaan. Sen pelätyn loikan KHL:ään mies pystyy tekemään aikaisintaan 2015 offseasonilla, johon mennessä on kerennyt tapahtua jo erittäin paljon.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt kun on hieman kerennyt perehtymään tuohon uuteen nimitykseen GM:n pallille, niin näin alkujaan pidän siitä todella paljon.

Murray on erittäin kokenut kaveri alalla, jolla on kokemusta erilaisista tehtävistä ja organisaatioista. Mies on lähtenyt ihan scoutin hommista liikkeelle ja sieltä pikku hiljaa noussut aina ihan nykyiseen positioon asti. On siis hoitanut aina tehtävänsä erittäin hyvin ja onkin tästä syystä arvostettu kaveri. Eritoten scouttaus-puoli on hänen erityistä vahvuuttaan. Joskin treidi- ja sopimusneuvottelupuoli on luonnollisesti hieman kysymysmerkki, mutta itselle jäi kaverista erittäin fiksu kuva, joten tuskin nyt aivan mikään Feaster niissäkään hommissa on.

Organisaatioon on tullut jonkin verran muutoksia noin muutenkin. Jo aiemmin, ennen LaLan nimitystäkin, Joe Battista nimitettiin tittelillä "VP of Hockey-Related Businesses", joskin hänen leiviskäänsä on käsittääkseni enemmän talouspuoli ja eritoten tuon ensi syksynä valmistuvan Harbor center -projektin vetäminen. Columbuksesta siirtyi "Special Assistant/Advisor" -tittelillä Graig Patrick. Erittäin kokenut kaveri, jonka rooli on siis olla enemmänkin jonkin sortin neuvonantaja ja "brainstormaaja". Randy Cunneyworth taas nimitettiin "sidoshenkilöksi" Rochesterin ja Buffalon välille. Hänen tehtävänsä on yksittäisten pelaajien kehityksestä seuraaminen, siinä avustaminen ja raportointi. Mielestäni erittäin hyvä organisaatiollinen lisäys, koska hän pystyy valvomaan tuota Rochesterin valmennuksen toimivuutta "ulkopuolisena" nimenomaan pelaajien kehityksen näkökulmasta.

Tämä tietenkin herättää kysymyksiä, että onko sopassa liikaa kokkeja, mikä voi hyvinkin olla asia. Murray kuitenkin sanoi, että hän haluaa mielummin pitää lähellään isomman ryhmän, koska haluaa keskustella ja saada eri näkökulmia asioihin. Hänestä ei myöskään tullut kuva lainkaan kaverina, joka olisi mikään kynnysmatto. Kuvasikin itseään lähestymistavaltaan hieman "aggressiiviseksi" ja virheitä pelkäämättömäksi.

Joukkueen rakennusfilosofian suhteen hänen kertomansa miellytti itseäni erittäin paljon. Omalla tavallaan erikoisesti hänen näkemyksensä eivät juuri lainkaan eronneet Regierin (minkä itse näen hyvänä asiana sikäli) vastaavista. Aika selkeästi mies sanoi, että ideaalitilanteessa olisi tarkoitus tämä ja ensi kausi sukeltaa ja hakea niitä korkeita pickeja. Tämän jälkeen on sitten tarkoitus kääntää suunta aivan täysin ja lähteä tekemään ratkaisuja, jotka eivät ainakaan merkittävästi joukkuetta vahingoita lyhyelläkään aikavälillä. Totesi myös, että tavoite on hyvin haastava, koska urheilullista puolta ei voi aivan täysin laiminlyödä. Buffalo myös aikoo olla "cap-team" eli tulevaisuudessa täyttää capin piripintaan (mikä nyt ei kovin iso uutinen sikäli ole). Sen aika ei kuitenkaan ole vielä ensi kesänä. Mielenkiintoisesti totesi, että haluaisi saada Buffaloon "omia kavereita" pelaamaan, mikä luonnollisesti viittaisi aika selkeästi siihen, että jos vain suinkin ikinä P.Kane on mahdollista 2015 kesänä tänne saada, niin kaikki tullaan tekemään sen eteen.

Paljon muutakin noista haastatteluista ym. jäi käteen, mutta nuo nyt noin lyhkäisesti. Vaatii toki aika isoa onnea, mutta kyllähän kaiken mennessä aivan nappiin (Islandersin pitäessä tämän vuoden pickin ja sijoittuessa ensi vuonna myös heikosti, sekä Chicagon ja Kanen neuvotteluiden sakkaaminen syystä tai toisesta), tuo kesä 2015 voi osoittautua suureksikin käännekohdaksi ja rebuildista saattaisi tulla yllättävänkin lyhyt.

Se vielä täytyy sanoa LaFontainesta, että vaikka olin hieman (enkä ihan vähääkään) skeptinen kaverin palkkauksesta, on hän tähän asti hoitanut hommansa erittäin hyvin. Erityistä neuvokkuutta osoitti tuo laaja GM-kandidaattien haku, jossa samalla hän pystyi hyvin saamaan arvokasta tietoa muista organisaatioista näiden henkilöstön haastatteluiden yhteydessä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tuskin miestä kuitenkaan kaupataan mihinkään, koska hinta varmasti on tällä hetkellä alhaisimmillaan.

Tämä löytyi hfboardsilta.
Another reason why Mikhail Grigorenko's status is plummeting? "I think he's 20, not 18," said one Western Conference GM.

Aika jännä juttu, jos tuo pitää paikkansa. Ei kuitenkaan mitenkään uutta ja ihmeellistä venäläisiltä valehdella omaa ikäänsä päästäkseen pelaamaan nuorempiaan vastaan. Luulisi tosin, että tuolla tasolle päästessä oikea ikä olisi jotenkin selvinnyt.

Nyt vain Grigorenko paljastaa oikean ikänsä ja lähtee farmiin kehittämään peliään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös