Bluesin peliesitykset kaudella 2011-12

  • 126 654
  • 494

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ei vaineskaan, kommenttini tuo osuus oli sii todellakin tarkoitettu sarkastiseksi, ei todellakaan mitenkään tarkoitus mollata Kalpaa.

Jep jep. Homma pihvi ja bueno. Jotain tuollaista arvelinkin, mutta pitihän sitä päästä mukahassuttelemaan turenkilaisittain. Olisihan tuo oma vastineeni voinut olla paljon asiallisempi. My bad. Kyllä sitä tällä saitilla luetaan muutakin kuin oman hiekkalaatikon tuotoksia. Kaikesta huolimatta teidän joukkue pelaa hienoa kiekkoa Marjamäen johdolla. Vastoin omia ennakkoarveluitani niin myös Tuokkolan KalPa.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
kyllä se juuri niin meni kuin tilastot kertoivat eli parempi voitti eikä Bluesilla todellakaan ollut suurta määrää hyviä maalipaikkoja tai hurmiollista loppukiriä kuten jotkut joukkueet (HIFK) ovat Bluesia vastaan esittäneet viime peleissä (tosin ilman tuloksia). Missään nimessä en kuitenkaan sano että ei olisi ollut asennetta tai yritystä mutta Kalpa on vaan laadukkaampi nippu. Itse asiassa olen varma että että kuopioliaset ovat vähintään välierissä tällä kaudella. Juuri nyt liigan paras jengi.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Saiko Kalpa sitten sumputtua keski-alueen vai valehtelevatko sm-liiga.fi:n tilastot? Mulle on nyt useampikin käynyt kertomassa ettei asennevammaa ollut, mutta tilastoista ei näy jälkeäkään takaa-ajosta.

Kalpa nimenomaan sumputti keskialueen todella hyvin ja Bluesilla oli selkeästi vaikeuksia päästä keskialueen yli, ainakaan kiekon kanssa, mutta ei se nyt todellakaan mistään asennevammasta kerro. Eikä siinä lopussa Kalpakaan hyökkäyspäässä enään saanut mitään aikaiseksi, kun keskittyivät rikkomaan Bluesin peliä. Ei kaikki joukkueet johtoa puolustaessaan mene täydelliseen paniikkiin, jossa vastustaja pääsisi luomaan maalipaikkoja liukuhihnalta.
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Kalpa nimenomaan sumputti keskialueen todella hyvin ja Bluesilla oli selkeästi vaikeuksia päästä keskialueen yli, ainakaan kiekon kanssa, mutta ei se nyt todellakaan mistään asennevammasta kerro.
Etenkin ensimmäisessä erässä Kalpa tappoi todella hyvin Bluesin pelin. Ensimmäinen laukaus Koskista kohti taidettiin saada seitsemän minuutin tienoilla. Suoraviivaisuudesta pitää myös jakaa lampaanperseitä joukkueelle. Välillä kiekkoa kuljetettiin hyvistä vetopaikoista aivan suotta maalin taakse ja/tai haettiin vielä syöttöpaikkaa.

Tappio liigakärjelle ei toki ole häpeä, mutta hieman terävämmällä otteella tänään oltaisiin saalistettu vähintään yksi piste.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Clarke teki pari kunnon paraatikoomausta.

Niin.. Villehän ei koomaillut koskaan? Clarke pelasi minusta todella hyvin, ottaen huomioon lähtökohdat. Jatkossa otteet paranevat varmasti ja uskon, että tulee olemaan avainpakkeja kauden lopussa. Se, korvaako hän kokonaan Lajusen, on täysin toinen kysymys ja toisaalta taas tässä voisi ajatella kuten Marjamäki: kukaan ei korvaa ketään.

KalPa on aina ollut hankala vastus Bluesille, ja kun ottelu pelattiin vielä Kuopiossa, ei odotettavissa ollut montaa pistettä, oli meillä pisteputki menossa tai ei. Melkein parempi vaan, että putki meni poikki, liian pitkälle venyessään moisista tulee enemmän taakka kuin voimavara. Esim. viisi voittoa putkeen ja yksi tappio väliin, on aivan loistava tahti.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Pari asiaa vielä, jotka pistivät silmään nimenomaan Clarken pelaamisesta viimepelissä, lopun koomailujen lisäksi:

Pari kertaa tappoi joukkueen ylivoimapelin huonoilla ratkaisuillaan. Ensin oli tilanne, jossa joku Blues-pelaaja piti kiekkoa kulmassa ja yritti pyörittää peliä, Clarke viivassa käytännössä tappoi Bluesin pyörityksen olemalla kokoajan liian lähellä kiekollista miestä (olisi pitänyt levittää keskemmälle, jolloin hänelle syöttäminen olisi ollut vaihtoehto). Toisessa ylivoimatilanteessa puolestaan saatuaan kiekon viivassa piti sitä hallussaan varmaan 15 sekuntia käytännössä ihan paikallaan. Ei liikkunut, ei yrittänyt tehdä ketään muutakaan pelattavaksi ja lopulta sutaisi vain kiekon maalille. En muista menikö sinnekään asti.

Puolustus- ja avauspelaamisessa ihan perusvarmaa suorittamista ja varsinkin lähtökohtiin nähden kokonaisuutenakin ihan ok peli, mutta paljon on parannettavaa varsinkin hyökkäyspäässä. Tietty eihän Villekään aina sitä kiekkoa saanut viivalta liikkeelle ja laukaukset osuivat ensimmäiseen mieheen yms. mutta ainakin pelisilmä ja syötöt olivat paikoin maagisia enkä kyllä usko Clarkelta sellaisia nähtävän.

Tästäkin huolimatta olen Toni85:n kanssa samaa mieltä, että ei ole mitään syytä heittää kirvestä kaivoon, vaikka yksi peli nyt hävittiinkin. Oli mielestäni muutenkin varsinkin kaksi ekaa erää todella hyvä kiekkomatsi. Kolmannessa Kalpa sitten keskittyi lähinnä pelin jäädyttämiseen eikä ollut enää niin viihdyttävää.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Yli kolmasosa liigasta jo takana. Blues on vahvasti kiinni suorassa playoff-paikassa, jonka on mielestäni syytä olla isoin tavoite runkosarjan osalta. Hyvä.

Miksi näin? Blues on reippaasti karussa esim. supertähtiä vilisevää Isoveljeä.
- Bluesin viisikkopuolustus. Käsittämättömän toimivaa. 5vs5 Bluesilla ei tunnu olevan ikinä mitään hätää. Pyyteetöntä duunia loistavasti valmennetulta joukkueelta.
- Tasaisuus. Käytännössä kaikki ketjut voivat tehdä maaleja, ihan oikeasti. Se on harvinaista ja vahvistuu entisestään hankintojen kautta. Myös kolmospakkipari on pelannut koko ajan todella hyvin, ketä siellä sitten onkin aina sattunut pelaamaan.
- Joukkuehenki. Bluesin vahvuus jo pari vuotta, nyt kuitenkin kenties kovempi ase kuin koskaan. Todella hyvin toisilleen taisteleva ryhmä.
- Petri Koiviston todella isosti yläkanttiin kokonaisuutena sujunut kausi.

Mitä sitten pitäisi parantaa? Mikä tökkii?
- Ratkaisijat. Niitä on, mutta ovatko he tarpeeksi kovia luita? Toivon ja uskonkin, että näin on. Onko yhdestäkään ketjusta astumaan oikeasti esiin. Pistepörssi näyttää aika haljulta. Toisaalta, todella mukavastihan nuo pisteet ovat jakautuneet. Kaksiteräinen miekka.
- YV. Todella tehotonta. Illasta toiseen suht hyvän näköistä. Maalit puuttuvat. Liittyy vahvasti edelliseen kohtaan, jossa kysellään ratkaisijoiden perään..
- Petri Koiviston habitus. Joukkue oli selvästi shokissa muutamissa alkukauden otteluissa Koiviston päästettyä ottelusta toiseen mitä käsittämättömämpiä maaleja. Tämä on nyt siirtynyt takavasemmalle, mutta oli ekat n. 10 matsia iso ongelma.


Hyvältä näyttää siis, mutta herpaantua ei sovi.

Positiivisimmat odotusarvoihin nähden;

- Koivisto, selkesti
- Ville Lajunen. Kiitos. Kasvoi johtajaksi.
- Cami Miettinen. Kyllä. Pienellä peliajalla hyviä (bluesin mittakaavassa) tehoja. Vamos Cami.
- Jokke. Huikea mies. Iso pelaaja Bluesille.
- Kapteeni Kähkönen. Olisi korkeammalla, jos tasaisuus kuuluisi hyveisiinsä. Muutama huikea matsi, muutama todella heikko matsi.

Vastaavasti negat;

- Varakas. Jotenkin uskomattoman luokatonta kiekollista peliä. Plusmiinus hyvä, mutta kaverin pitäisi olla tällä hetkellä joukkueen kovin kiekollinen pakki..
- Kuusela. Tehot.
- Ramstedt. Välillä todella näyttävä, mutta tehot puuttuvat. Rakentaa kyllä paikkoja. Tehokkaampi Kuusela vierellä saisi toki Ramun näyttämään paljon maagisemmalta.
- Aleksi Laakso. Jotenkin olen vaan kovin pettynyt nuoren miehen kiekolliseen peliin. Pari vuotta sitten uskoin tästä nousevan vielä kovakin yv-pakki. Toisin on käynyt.


Huhtala, Korpikari, Kurki ja esim. koko nelosketju ovat myös olleet hyviä. Itse olin sitä heiltä tosin vahvasti odottanutkin, joten eivät ole nyt listallani.
Huhtalan taklaustaidolle jättikokoinen littipeukku!
 

Juspe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Vastaavasti negat;

- Varakas. Jotenkin uskomattoman luokatonta kiekollista peliä. Plusmiinus hyvä, mutta kaverin pitäisi olla tällä hetkellä joukkueen kovin kiekollinen pakki..

- Aleksi Laakso. Jotenkin olen vaan kovin pettynyt nuoren miehen kiekolliseen peliin. Pari vuotta sitten uskoin tästä nousevan vielä kovakin yv-pakki. Toisin on käynyt.

Kommentoidaan parista pelaajasta joista olen eri mieltä:

Varakas ei kyllä ole mielestäni ollut mitenkään odotuksia huonompi. Mieheltä on turha odottaa kiekollisessa pelissä hyökkäyspäässä ihmeitä, mutta pelaa omassa päässä kiekon kanssa vakuuttavasti kiekkokontrollia ja puolustaa todella hyvin. Mielestäni ehdottomasti positiivisen puolella.

Laakso ei ehkä ole kiekollisena loistanut, mutta on mielestäni parantanut oman pään pelaamistaan huomattavasti ja ei ole omassa päässä aina täysin pihalla niin kuin aikaisemmin tuntui. Toki ongelmia edelleen on, mutta kehitystä on kuitenkin viime otteluiden perusteella tapahtunut ja Laakso vaikuttaa jo otteiltaan liigatason puolustajalta.

Koivisto on kyllä ollut positiivinen yllättäjä, mutta palstalla viime aikoina vallinneeseen hehkutukseen en pysty suoralta kädeltä lähtemään mukaan. Miehen torjuntatyylissä on ainakin minua häiritseviä tekniikkapuolen virheitä, jotka saavat kyllä hien pintaan katsomossa melkein joka matsissa. Toivottavasti kuitenkin jatkaa maagista virettään.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
No niin.


Tulkaapa sitten matsin nähneet kertomaan, oliko tämä rauman jämäjengikin taas vaan liian kova, j aettei Bluesin yrityksessä ollut mitään vikaa? Vittu.

Kun lähtee leijumaan voittoputken takia, tässä on tulos.

Ai niin, ei saa kritisoida, kun pari peliä sitten voitettiin 7 putkeen.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Laiskaa oli joo. Otteluketjuun jo laitoinkin, mutta kyllä tuo pakkiosasto nyt huutaa liidereitä. Varakas ylivoimaisesti meidän paras (ja ainoa) kiekollisesti kohtuullisen tasoinen pakki. Ei hyvä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Laiskaa oli joo. Otteluketjuun jo laitoinkin, mutta kyllä tuo pakkiosasto nyt huutaa liidereitä. Varakas ylivoimaisesti meidän paras (ja ainoa) kiekollisesti kohtuullisen tasoinen pakki. Ei hyvä.
Kirjoitin tuonne otteluketjuun saman, mutta tännehän tämä kuuluu: "Tarkoitatko tällä kenties sitä, että Varakas kerta toisensa jälkeen nostaa jalalla ja joutuu roiskaisemaan kiekon päätyyn, kun ei malta antaa sitä lyhyttä avausta, jolla vastustajan ohjauspeli saataisiin rikki? Varakas on kyllä esittänyt taitavia kikkoja, mutta samalla tappanut Bluesin suurimmat vahvuudet, eli pelinopeuden ja tiiviin viisikon."
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Tauon jälkeen ollu vaikeeta, vaikka tuloksellisesti onkin ihan siedettävästi menny, mutta kyllä pelitaso on tippunut roimasti taukoa edeltäneestä. Pinnallisesti peli on edelleen jotenkin hallussa, mutta kyllä viime pelit on osottanut, että tauko oli yhtä helvettiä (tai pelaajavaihdokset).

Puolustajien avauspelaaminen oli tänään säälittävän heikolla tasolla ja pakki-pakki tai avaussyötöt olivat poikkeuksetta täysin paskoja, joten tulos oli sen mukainen. Blues ei päässyt kuin kerran tai kaksi organisoituun hyökkäykseen, joten pieni huoli tulee perseeseen, että miten voi peli seota noin pahasti verrattuna aiempaan.

Hyökkäyksessä ainoat paikat loivat Hannula - Eriksson kaksikko (jos Hannulaa tästä pelistä haluaa kritisoida niin eipä siellä juuri parempiakaan ollu kentällä), mutta ainoa joka kiitti ja kumarsi oli Miettinen. Muutenkin näiden kahden yhteispeli oli aika mallikasta, etenkin kaksi viimeistä erää, ja uskon, että loppukaudella tästä kaksikosta on meille paljon iloa, kun Huhtala vielä uskaltaisi pelata ja tehdä sitä arvokasta työtä ketjun kolmantena jätkänä. Koko kakkoskenttä täysin yössä, eikä saanut kentällä aikaseksi yhtään mitään (hyödyllistä).

Ekasta maalista iso karvanen perse Korpikari - Hakanpää kaksikolle ja karvainen perse Jockelle. Korpikari - Hakanpää taklaa kiekotonta Lukko-pelaajaa, joka on pelin ulkopuolella ja päästävät sitten toisen kiertämään täysin vapaasti maalineteen kiitos Erikssonin sekoilun (piti oman äijänsä kyllä, mutta olisi voinut havaita, että pakit ajeli toisiaan ja siellä ei oo ketään pakkeja maalinedessä). Muutenkin Korpikari on tällä kaudella tehnyt varmaan triplasti virheitä viime kauteen verrattuna, eikä ole pelannut läheskään niin hyvin kuin olisi mahdollista. Toisaalta eihän Korpikari vaikkapa sille mitään voi, että jätkää pidetään ylivoimassa, vaikka ei siihen ole mitään annettavaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kirjoitin tuonne otteluketjuun saman, mutta tännehän tämä kuuluu: "Tarkoitatko tällä kenties sitä, että Varakas kerta toisensa jälkeen nostaa jalalla ja joutuu roiskaisemaan kiekon päätyyn, kun ei malta antaa sitä lyhyttä avausta, jolla vastustajan ohjauspeli saataisiin rikki? Varakas on kyllä esittänyt taitavia kikkoja, mutta samalla tappanut Bluesin suurimmat vahvuudet, eli pelinopeuden ja tiiviin viisikon."

Vaikka noinkin.

Pakkien pelaaminen molemmissa päissä oli kyllä tänään surkeaa. Dale Clarke on nyt nähdyn perusteella huti mutta ei nyt täysin vielä dumata. Ville Lajusen tasoa ei toki ole syytä odottaakaan. En olisi uskonut sanovani tätä, mutta: toivottavasti Vallin saadaan pian pois sairastuvalta. Ja vielä enemmän kaipaan sinne Kurkea.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mielenkiintoista miten joku Varakas saa täällä kehuja ja Clarkea dissataan hudiksi kaverin kahden ekan pelin jälkeen koko kaudella. Tilanteeseen nähden Clarke on pelannut ihan ok, jopa lupauksia herättävästi. Toki siellä on muutama aivopieru ollut, mutta mielestäni se on vielä ihan ymmärrettävää pitkän pelaamattomuuden jälkeen. Sitten kun on 5-7 peliä takana, ja silti näkyisi samanlaista mokailua, olisin huolissani.

Varakas voisi olla todella hyvä pakki jos jättäisi turhan leipomisen pois ja keskittyisi antamaan kiekon nopeasti eteenpäin. On liikettä, fyysisyyttä ja taitoakin, mutta turhan usein peli menee turhaksi näpräämiseksi. Ehkä se jollekin näyttää hienolta, muttei se hirveästi joukkuetta palvele. Ainakaan nykyistä pelityyliä millä Blues pelaa. Välillähän Varakaskin pelaa ihan mainiosti, ei siinä.

Laakso kun on nyt viime aikoina parantanut rutkasti otteitaan, niin uudeksi sylkykupiksi itselleni on nousemassa Ilvonen. Jalka ei vaan riitä. Ainakaan vielä. Sitä myöten kiekollinenkin peli ei ole hirveän hääviä. Potentiaalia tässäkin jampassa kyllä on.

Hannula pelasi ihan pirteästi pelin loppua päin ja selkeästi rupesi kemia löytymään Joken kanssa. Vahinko vaan, että Huhtala pelasi ehkä kauden paskimman pelinsä eilen ja oli lähinnä vaan tiellä.

Sitten vielä yksi hajahuomio..olenko tosiaan ainoa, jonka mielestä Valtteri Virkkunen voisi lähteä himaan? Aivan onneton kiekon kanssa ja vetohan sillä on täysi vitsi. Miten tollanen jätkä voi pelkillä jaloilla saada noin paljon vastuuta. Ei helvetti sentään, nyt sille Rannalle saumaa Camin kanssa. Sallinen hoitaa puolustuksen sitten siinä ketjussa.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Laakso kun on nyt viime aikoina parantanut rutkasti otteitaan, niin uudeksi sylkykupiksi itselleni on nousemassa Ilvonen. Jalka ei vaan riitä. Ainakaan vielä. Sitä myöten kiekollinenkin peli ei ole hirveän hääviä. Potentiaalia tässäkin jampassa kyllä on.
Ilvonen on kyllä vahvasti positiivinen poikkeus Bluesin pakkijoukossa siinä suhteessa, että hän tajuaa omat taitonsa ja pelaa sen mukaan ilman turhia hötkyilyjä. Siihen pikkuhiljaa sitä pelirohkeutta, jota Laaksolla on aina ollut, niin hyvä tulee.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kuka korjaisi pakit?

Noniin, puhutaanpa peliesityksistä. Miten on mahdollista, että joukkueen oman pään peli hajoaa noin totaalisti yhden pakin vaihdettua maisemaa? Oliko Ville Lajusen merkitys puolustuksen liiderinä sittenkin paljon suurempi kuin kukaan pystyi kuvittelemaan vai mistä johtuu pakkien jatkuva housuihin kuseminen omassa päässä - sekä kiekollisena että kiekottomana?

Eilisessä pelissä Lukon neljäs maali oli täysin Korpikari-Clarke-parin tunarointia: ei mitään hätää, mutta niin vain siinä ensimmäisessä syötössä kesti taas niin sairaan kauan, että vastustaja olikin jo iholla, karvasi kiekon ja teki maalin. Tilanne ei ollut mitenkään uniikki ja tuntuu, että Clarken tulon myötä jokaisen pakkiparin avauspeli on hidastunut todella paljon. Siis niissä avauksissahan kestää aivan sairaan kauan! Ne ovat aina juuri sen verran myöhässä, että syöttölinja on jo peitetty ja kiekko joudutaan pelaamaan taaksepäin. Hyökkäykset tyrehtyvät jo ennenkuin ollaan päästy oman sinisen yli! Ihan järkyttävää katottavaa.

Tähän on pakko saada muutos nopeasti. Tän päivän pelissä tuskin ihmeempiä nähdään, mutta Marjamäen on taottava puolustajien päähän nopeiden avausten merkitys.

Toinen murheenkryyni on ylivoima. Ok, eilen tuli kaksi ylivoimamaalia, mutta kummatkin tulivat todellisella kiekkoa maalille ja sata miestä perään -taktiikalla. Ihan järisyttävää paskaa toi kiekottelu ylivoimalla. Eilen Lukko piti alivoimalla Bluesia välillä suorastaan pilkkanaan kun ei hyökkäyssinisen yli päästy. Ja mikä se matsin lopun ylivoima oikein oli? Jos kaksi minuuttia ennen loppua tarjotaan tolla tavalla voiton avaimet käteen, niitä ei todellakaan parane heittää pois. Aivan käsittämätöntä yv:tä taas jossa ei ollut mitään järkeä. Eriksson-Clarke-Hannula passailee 20 sekunnin ajan toisilleen sinisen ja b-pisteiden välillä eikä yhtään laukausta saatu maalivahdille ylivoiman ekan minuutin aikana. Ylivoimasta puuttuu täysin se tappamisen maku, se todellinen maalinteon tahto. Teemu Ramstedt on tästä paras esimerkki jatkuvine sokkorysty-yhdellä-kädellä-vastustajan-selän-takaa-syötöillään. News flash Teemu: KETÄÄN EI KIINNOSTA JOS NE EI MENE MAALIIN!

Peli kuntoon, Marjamäki. Heti.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Joo, ne pakit. Kyllähän omista ylös lähdöissä on valovuoden ero viime poffeihin, joissa se varsinkin Jypiä vastaan oli suorastaan silmiä hivelevää. Aika pitkältihän tuo ero selittyy kahdella sanalla: Lajunen ja Karalahti. Mutta ei kokonaan.

Juhaht:n äskeiseen sen verran, että onhan tuolla puolustuksessa tapahtunut muitakin muutoksia kuin lajun lähtö. Kaikki pakkiparit ovat menneet viimeisten viikkojen aikana uusiksi. Vallin ja Kurki nyt myös pois, eivät mitään häikäiseviä mutta ihan hyviä peruspakkeja molemmat ja varsinkin Kurki saa kiekon myös pois omalta alueelta (ja unohdetaan nyt ne läpi kentän kuljetukset). Ei minusta mikään ihme, että homma on sekavaa.

Yhdeksän kaksi minuuttista eilen Lukolla. Vaikka maaleja ei enempää olisi niillä saatukaan, niin olisin nyt odottanut että se yyvee edes näyttäisi paremmalta. Siltä että sitä maalia tosissaan haetaan. Karmeaa katsottavaahan se on. Eilisestä maalista huolimatta Kristian Kuusela on minulle alkukauden suurin pettymys. Ei jotenkin vaan saa aikaan oikein mitään.

Silti. Ollaan sijalla viisi ja alla kolme niukkaa tappiota. Kannattaa laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Ei me pelillisesti missään kriisissä olla (muuten kyllä: hävettävän pieni yleisömäärä taas eilen) ja aika pienestä on kiinni, että homma saataisiin taas paremmin toimimaan. Kyllä tämä kausi yhä selkeästi plussaan puolella on.
 

Orca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon mikä milloinkin
Eilen ylivoimassa heikoin lenkki oli kyllä Hannula, jota peluutettiin järjestään ykkös-yv:n viivassa. En tiedä, mikä kuningasajatus on laittaa ylivoimaan kaksi about viikon joukkueessa ollutta kaveria (Clarke ja Hannula). Vaikka kyseessä olisi joku sisäänajo, ihmetyttää silti, että viivalla pelaa kaksi rightin miestä!? Eilen toki kiekon tuominen hyökkäysalueellekin tuntui olevan kovin hankalaa...
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Eilen ylivoimassa heikoin lenkki oli kyllä Hannula, jota peluutettiin järjestään ykkös-yv:n viivassa. En tiedä, mikä kuningasajatus on laittaa ylivoimaan kaksi about viikon joukkueessa ollutta kaveria (Clarke ja Hannula). Vaikka kyseessä olisi joku sisäänajo, ihmetyttää silti, että viivalla pelaa kaksi rightin miestä!? Eilen toki kiekon tuominen hyökkäysalueellekin tuntui olevan kovin hankalaa...


Hannulalla oli joo ajoittain vaikeaa, mutta suurin ongelma on ylivoiman sisään viennissä se ihan uskomaton seisoskelu. Ei mitään tolkkua koko jutussa. Nelonen tuli kerran pelaamaan 30sek ylivoimaa ja kiekko oli samantien päädyssä, kun tultiin vauhdilla.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Oli tosiaan aika järkyttävää sähellystä omassa päässä, sekä ylivoimalla. Mitä tulee pariin Korpikari-Clarke, laitan kyllä osan kohelluksesta myös Oskun piikkiin. Ei ole sattumaa, että heti kun pelisysteemi muuttui, Osku on ollut pulassa lähes joka ottelussa. Nykyinen pelityyli ei vaan sovellu hänelle ja tämän takia luultavasti viimeisestä kaudesta meillä jääkin vähän paska maku. Clarken tulo oli vain piste iin päälle. Uusi mies, uusi systeemi ja pelituntuma täysin hakusessa. Itse en pidä yhtään siitä, että Clarke ja Hannula ovat tällä hetkellä ensimmäiset ukot jäällä, kun pitäisi ratkoa matsia. Kaverit pitäisi ajaa rauhassa sisään pelisysteemiin ja antaa asettua rauhassa sisään joukkueeseen.

Kyllähän se pilaa pukukoppifiilistäkin, että uusimmat kaverit vievät isoimmat minuutit heti ensimmäisestä pelistä lähtien, vaikka ovat vielä ihan keskenkuntoisiakin! Kyllä kaverit on varmasti otettu hyvin vastaan ja näin eespäin, mutta vaikuttaahan tuo silti joukkuehenkeen. Ei pidä myöskään väheksyä pitkäaikaisen luottopakin katoamista pukukopista.

Itse hämmästelin myös tuota kahta rightin miestä ylivoimapakkeina.. Okei, Varakas ja Clarke ovat ne isoimmat nimet pakistossa tällä hetkellä, ja on ehkä huono idea laittaa heidät samaan pariin, mutta silti. Tällä hetkellä tuntuu kuin kukaan ei tietäisi, miten ylivoimaa pitäisi pelata. Viedäänkö kiekko alueelle vai ammutaanko se ränniin. Kuka menee maskiin, kenelle haetaan vetopaikkaa. Vaikka en usko harjoiteltuihin kuvioihin, kyllä tuohon joku selvä konsepti pitäisi keksiä. Ainakin kiekon alueelletuontiin. Tällä hetkellä ylivoimaonnistumiset tulevat melkein vain yksilösuoritusten ansiosta.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Eilisen Lukko-ottelun jälkeisen sapetuksen purkauduttua aloin katselemaan illan TPS-ottelua ja sama sähellys jatkuu. HIFK-, KalPa-, kahden Lukko- ja TPS-pelin ensimmäisen kahden erän perusteella voin sanoa, että Bluesin kiekollinen peli on tällä hetkellä todella surkeata - uskallan väittää, että liigan heikointa. Jopa Lukko-Ottelun toinen erä totaalista kuraa.

Pelitapa on sulanut täysin. Ajoitukset ja etäisyydet kasvavat jostain syystä aivan liikaa eikä helppoa syöttöä pysty yleensä antamaan. Toisaalta niiden harvinaisten kertojen sattuessa, kun helpolla syötöllä saataisiin tilanne haltuun, annetaan umpisurkea syöttö tai vastaavasi vastaanotto on päin helvettiä. Tämähän voi johtua kahdesta asiasta. Yksi niisä on huolimattomuus, joka voisi johtua pitkästä voittoputkesta. No sehän loppui jo ajat sitten, joten uskon siihen toiseen. Eli liialliseen mailan puristamiseen. Yritetään hoitaa homma kotiin yksin tai antaa se vapauttava syöttö joka kerta. Bluesin peliin kuuluu kiekon rauhallinen siirtely ja se, että etsitään tilaa maltilla. Tällä hetkellä se on niin kaukana, että tulee ihan mieleen Petun Blues viime kaudelta.

Tämä päätön koheltaminen kiekon kanssa johtaa myös siihen, että kiekon menetyksen jälkeen viisikko ei ole puolustusvalmis ja vastustaja pääsee alueella suhteellisen helposti. Yleensä työmoraali kuitenkin saa vastustajan hyökkäyksen aisoihin. Tosin kotiottelussa Lukkoa vastaan ja tänään TPS-ottelussa on välillä ollut miehet paikat niin kadoksissa, että kaikki Blues-pelaajat ovat olleet kasassa menossa erisuuntaan kuin kiekko. Katastrofaalista.

Syitä, jotka tähän pelilliseen lamaan johtivat voi vain arvailla. Itselläni on tähän pari vahvaa kandidaattia. Yksi voi olla pieni leijuminen voittoputken jälkeen, mutta suurampana pelaajien vaihtuvuutta. Ilvonen, Clarke, Hannula ja Volden sekä Lammassaaren puuttuminen eivät yksilöinä ole heikentäneet joukkuetta noin paljoa. Sen sijaan joukkue on kadottanut sen punaisen langan, kun nämä uudet kaverit eivät sitä vielä ole löytäneet. Ja nythän se löytäminen vaan vaikeutuu, kun kaikki muutkin ovat alkaneet pelaamaan tätä mitäsattuukiekkoa.

En lähde yksilöitä moittimaan - pakkeja tai hyökkääjiä, koska näen, että syy pelitavan katoamisesta. Tällainen oksennuskiekko johtaa yksilön paineeseen ja sitä kautta virheisiin. Lisäksi nyt näittää päätäkin pakottavan. Nyt on sitten Marjamäen aika näyttää kyntensä. Lukko-ottelu koton oli hirvittävää katseltavaa, mutta Marjamäki seisoi suolapatsaana aitiossa. Vähän ihmetyttää tuollainen, vaikka kaikilla on toki tyylinsä.

Muutamia peruserimerkkejä tästä pelitavattomuudesta on helppo huomata: pakilla on kiekko omassa päässä ja vastustaja tulee karvaamaan. Hyökkääjät eivät malta tarjota syöttöpaikkaa vaan karkaavat liian ylös. Tällöin annetaan yksi pakki-pakki syöttö lisää. Kiekollinen saa olla hetken rauhassa, mutta tällöin omat hyökkääjät ovat jo joutuneet kääntymään takaisinpäin eikä heille näin ollen saa avausta vauhtiin (oikeaan suuntaan). Tämän seurauksena pakki nostaa jalalla mallia Varakas tai Clarke tappaa pelin. Jos kuitenkin jollain ihmeen kaupalla saadaan hyökkäys aikaan, on se aina kahdella tai kolmella neljää tai viittä vastaan. Tämä siksi, etteivät pakit millään ehdi tukemaan hyökkäystä, kun välimatka on niin suuri tai sitten ovat joutuneet painimaan vajaan minuutin omissa ja suuntaavat vaihtoon. Ja tällaiset hyökkäykset yleensä päättyvät kiekonmenetykseen ja vastahyökkäykseen. Vastustajalla on helppotyö avata Blues-hyökkääjien ja -pakkien väliiin, kun siinä 1/3 kenttää auki. Tuloksena siis ylivoimahyökkäys vastustajalle.

Pääpakotus onkin helpompi selittää: ylivoima. Ei uskalleta, vaan siirrellään ja siirrellään, kunnes joku hermostuu ja sutaisee kiekon suunnilleen kohti maalia.

Tästä pelillisestä lamasta Blues joko nousee Marjamäen johdolla tai sitten jää taistelemaan kotiedusta sääleihin. Näytä Late meille!
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Tästä pelillisestä lamasta Blues joko nousee Marjamäen johdolla tai sitten jää taistelemaan kotiedusta sääleihin. Näytä Late meille!

Mutta mitä se Late niille maaottelutauolla sanoi, kun sen aikana peli hävisi täysin? Vai Jussiko siellä kävi motivoimassa?

Selvisikö jengille tauon jälkeen että Jussin puheet uudesta omistajasta olivat pelkkää paskapuhetta -> hanskat tiskiin?

No, eilen pelattiin 2 ekaa erää, tänään sitten 3. Ehkä vielä joskus näämme senkin ihmeen että nuo vätykset viitsivät yrittää koko pelin. Tai sitten emme. Näköjään Laten jengi ei vielä kestä voittoputkia, leijuminen ja sitten pudotus ja tuska on järkyttäviä.

Kokeneempi valmentaja olisi ehkä osannut tätä tasoittaa. Ehkä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Onneksi nyt tulee taukoa, seuraavaksi tiistaina Pelicans, sitten perjantaina Ilves vieraissa ja sitä seuraavana keskiviikkona KalPa vieraissa. Joten nyt pitäisi olla aikaa laittaa seuraavat asiat kuntoon:

- Pakkien pelaaminen omassa päässä. Sitä malttia pitää olla myös purkaa se kiekko. Nyt viime peleissä maali/ottelu karkeasti menee omiin sen takia että kiekko menetetään omassa päässä

- Ylivoima. Selkeämpää toimintaa ja suoraviivaisempaa yrittämistä. Kätisyydet kuntoon, rightin pelaajia on enemmän kuin tarpeeksi (Kuusela, Clarke, Hannula) jotta saadaan rakennettua kaksi hyvää yv-viisikkoa

Nuo kaksi osa-aluetta kun saadaan kuntoon ollaan jo paljon paremmalla tolalla. Lisäksi toivon Koiviston paluuta sekä myös Vallinin paluuta joka hajottaisi (vihdoin) Laakso-Hakanpää parin. Hyvinhän pojat ovat pärjänneet mutta kun käytännössä jompikumpi koomailee aina pelissä ja pari pystyy pelaamaan vain sen 13-14 minuuttia niin muille pakeille tulee liikaa peliaikaa ja sitäkautta virheitä. Eihän se kundien vika ole että valmennus jääräpäisesti pitää tätä paria yhdessä mutta toivottavasti nyt Vallinin paluu (?) toisi tähän muutosta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Juuri kun kaikki näytti todella hyvältä

IFK, jonka alkukautta manattiin umpisurkeaksi on noussut meidän ohi, viidenneksi. Samoin ohi on kiilannut Kärpät. Ollaan siis pudottu pois suoralta pudotuspelipaikalta ja takana puuskuttaa kovaa vielä Jyp.

Eikä homma tästä helpotu. Tulevalla viikolla on vastassa Kalpa, Jyp ja Ässät ja noista kaksi vieraissa. Helvetin tärkeä viikko. Voitoilla pysytään taistossa kuuden sakista, tappioilla jumitutaan säälisakkiin. 5 pistettä on mielestäni noista minimitavoite. Alla on heikompi jakso, mutta Bluesilla on totutusti alkanut peli kulkemaan juuri silloin kun haaste on kova.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Juuri kun kaikki näytti todella hyvältä

IFK, jonka alkukautta manattiin umpisurkeaksi on noussut meidän ohi, viidenneksi. Samoin ohi on kiilannut Kärpät. Ollaan siis pudottu pois suoralta pudotuspelipaikalta ja takana puuskuttaa kovaa vielä Jyp...

Aivan totta. Vähän huolestuttavan nopeasti tuo Isovelikin kuroi sen 11 pisteen eronsa tuosta välistä pois..

Totuuden nimessä on vielä sanottava, että kauden aikana Jyp mennee tuosta myös karkuun. Ikävä kyllä.
Viime aikojen maalivahtipeli ei ole antanut edellytyksiä yhtään mihinkään. Varsinkin Voldenin konttaaminen on ihan suoraan lahjoittanut vastustajalle pisteitä, eikä tällä Bluesilla tosiaan ole sellaiseen hirveästi varaa.

Toivotaan nyt vaan Koivistolle kaikkea hyvää ja, että mies saataisiin takaisin peleihin. Hänestä on kasvanut aika hemmetin tärkeä mies tälle joukkueelle. Viime matseissa parantanut hyökkäysosastokaan ei voi sille mitään, jos omissa helisee koko ajan.

Nyt se kelkka pitäisi silti kääntää, ennen kuin ollaan vajottu vielä seuraavatkin +10 pistettä..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös