Avautuuko SM-Liiga? Uusi sarjajärjestelmä?

  • 282 187
  • 2 261

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Wiipuri
Esimerkkejä on lukuisia, eihän tässä mikään muu kiikasta kuin esimerkiksi SaiPan pelko omien suojatyöpaikkojen menetyksestä. Muualla yrityselämässä taistelu osaajista ja työpaikoista kiihtyy vuosi vuodelta, mutta jääkiekon SM-liigan pitäisi olla jonkinlainan SaiPalais-Bresneviläinen jäänne suojatyöpaikoista ja saavutetuista eduista

Nyt kun sinulla on aika pahat traumat seurastamme, voisit varmaan välillä vaikka perustella nuo väitteesi joiden mukaan SaiPa olisi se kaiken pahan alku ja juuri, joka on sinun urheiluihanteittesi tiellä. Kirjoitellessasi suojatyöpaikosta ynnä muusta, tunnut unohtavan varsin aktiivisesti pari esille tuotua FAKTAA. Eli sen että SaiPa aikanaan pelasi itselleen tuon liigapaikan ja piti sen myös pelaamalla.

Voin kertoa sinulle että liigan omistaa 13 seuraa. Yhden pikkuseuran pillin mukaan ei taatusti tanssi kukaan, joten tuolta pohjalta nuo väitteesi SaiPalais-Bresneviläisyydestä joutuu vähintään aika omituiseen valoon.
 

Willimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti sähköjänis
- Minun henkilökohtainen kantani on selvä. Haluaisin nähdä urheilullisen karsinnan, enkä näe yhtään sen vaarantavaa seikkaa, ellei oteta laskuihin liigaseurojen itsekkyyttä, Tamminen sanoo ja ehdottaa Ruotsin mallin mukaista karsintasarjaa.
- Tammikuun viimeisestä päivästä liigasta osa lähtisi pelaamaan mestaruudesta ja osa karsimaan mestiksen parhaiden kanssa. Suomi-sarjan ja mestiksen välille samanlainen vaihtuvuus.
Ruotsissa on luovuttu tuonkaltaisesta systeemistä muutamia vuosia sitten. Nyt siellä on karsintasarja normaalin runkosarjan jälkeen.

EDIT: Skeletor ehtikin tuon jo mainita.
 
Viimeksi muokattu:

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti pekutti
Jos olisin lappeenrantalainen (en onneksi ole), miettisin kyllä ainakin kaks kertaa ennenkuin lähtisin enää SaiPan pelejä katsomaan. Ei vielä edes joulutauko ja jengi 11 pojoo jäljessä sääli(ttävistä)pleijjareista. Melkein uskaltaisin vetoa lyödä, että Frank Banham ei ole enää helmikuun koittaessa SaiPan riveissä. No onhan siinäkin tietysti yksi jännittämisen aihe, että kuka myydään ja milloin? Kannattaisi ehkä veikkauksenkin ottaa tuollainen vedonlyöntikohde......

A) Onneksi et ole Lappeenrantalainen
B) Lähtisit hallille suurella todennäköisyydellä jos olisit seuran kannattaja
C) 11 pojoa jäljessä, suorasta voitosta kolme pistettä eli eroa siis pistettä vajaa neljä voittoa. Mahdotonta? Kausi tulee puoliväliin vasta parin pelin päästä.
D) Lyödään Banhamista veto. Mistä asiasta tai summasta?
E) Lyödään saman tien veto MYYTYJEN pelaajien määrästä. Mistä asiasta tai summasta?
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihmeellistä että Saipa fanit puolustaa suljettua sarjaa. Juuri Saipa fanithan saivat kokea miten makealta nousu tuntuu. Nyt se halutaan kieltää muiden joukkueiden faneilta. Ei se Saipa sieltä liigasta tippuisi vaikka liiga olisikin avoin.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti KooPee
Ihmeellistä että Saipa fanit puolustaa suljettua sarjaa. Juuri Saipa fanithan saivat kokea miten makealta nousu tuntuu. Nyt se halutaan kieltää muiden joukkueiden faneilta. Ei se Saipa sieltä liigasta tippuisi vaikka liiga olisikin avoin.

Miten luulet SaiPan kannattajien suhtautuvan tähän asiaan? Paljon vastaan ja paljon puolesta? Tässä ketjussa ei kai ole ottanut kantaa kukaan muu kuin Birkku. Ainakaan viimeiseen pariin sivuun.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti KooPee
Ihmeellistä että Saipa fanit puolustaa suljettua sarjaa. Juuri Saipa fanithan saivat kokea miten makealta nousu tuntuu. Nyt se halutaan kieltää muiden joukkueiden faneilta. Ei se Saipa sieltä liigasta tippuisi vaikka liiga olisikin avoin.

Tässä ketjussa yksikään SaiPan kannattaja ei ole puolustanut suljettua liigaa. Olen ennen Aksua ainoa meikäläinen, joka on asiaan ottanut kantaa, mutta en missään vaiheessa väittänyt että liigan pitää olla kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Viestin lähetti Birkku
mutta en missään vaiheessa väittänyt että liigan pitää olla auki.

Niin et tosiaan olekaan, päinvastoihan olet ollut sitä mieltä, että liigan pitää olla kiinni.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Putte
Niin et tosiaan olekaan, päinvastoihan olet ollut sitä mieltä, että liigan pitää olla kiinni.

Joopa joo. Tuli tuossa kiiressä kirjoitettua asia väärinpäin. Se on nyt korjattu. Tässä vaiheessa sinä voitkin tuoda esiin sen kirjoituksen jossa minä olen sitä mieltä, että liigan pitää olla kiinni. Onnea etsinnälle.

Mitä luulet, kanattaisikohan lukea viestit ennen kuin alkaa väittämään perättömiä.
 

ElvisG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Florida
Liigan pitäisi olla 14 joukkueen sarja. Pelejä pitäisi tulla 55 per joukkue. Playoff ei muuttuisi, mutta 4 viimeistä menisi karsintasarjaan. Mestiksen 2 parasta tulisi myös karsintasarjaan. Sen pelisysteemi kaikki kaikkia vastaan kerran. Playoffit, kun on 8 joukkuetta niin paras seitsemästä. Jatkossa paras viidestä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti pekutti

Klo 19.05
Tähän mennessä 76 ääntä; 82.9% toivoo liigan avaamista

17,1 % suljettua sarjaa

Jo tämä mielestäni todistaa jotain!

Mielestäni tuo todistaa sen että Mestisjoukkueiden kannattajat ovat olleet aktiivisempia osallistumaan tuohon äänestykseen. Toki osa liigajoukkueiden kannattajistakin on avoimen liigan kannalla, mutta ei välttämättä koe asiaa yhtä tärkeänä kuin Mestiksessä pelaavien joukkueiden fanit.

Itse en usko että liigaa tullaan avamaan enää samassa muodossa kuin se joskus on avoimena ollut. Tämä johtuu siitä että liigan omistajat, eli liigajoukkueet eivät tätä halua.

Tarkastelin tämän keskustelun innoittamana noita Mestisjoukkueiden rostereita enkä voinut välttyä ajatukselta että sarjojen tasoero on kasvanut ehkä liian suureksi avointa liigaa silmälläpitäen.

Tämän hetkisistä Mestisjoukkueista KalPa ja Sport ovat ainoat, joilla voisi olla mielestäni mahdollisuuksia pelata ensi vuoden SM-liigassa. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava ettei tuo sarjatason vaihto kovin helposti käy noiltakaan joukkueilta.

Kuten tuossa aiemmin mainitsin on tuo tasoero sarjojen välillä kasvanut viime vuosien aikana varsin selkeästi. Mitä tämä sitten tarkoittaa käytännössä. Se tarkoittaa mielettömän suurta rahallista panostusta sarjatasoa vaihdettaessa. Tämän hetken Mestiksen kärkiporukoista KalPa on käsitykseni mukaan ainoa, joka ei joutuisi vaihtamaan yli puolta joukkuetta. Miettikääpä mitä tämä maksaa. Vinkkinä voin kertoa että kun vertaatte esim. JYP:in tai SaiPan pelaajabudjettia oman joukkueenne vastaavaan, täytyy siihen lisätä kolmen kentällisen siirtokorvaukset, jotka ovat helposti tuollainen 500 000 euroa. Eikä haasteet tähän lopu. Ne pelaajat täytyy myös jostain löytää. Ulkomaalaiskiintiö on 4 pelaajaa. Loput täytyy haalia kotimaasta. 11-12 laadukkaan pelaajan houkutteleminen ei välttämättä ole helppo homma. Pelaajalle pitää pystyä tarjoamaan jotain enemmän, mitä hänelle nykyisessä seurassa tarjotaan.

Ja nyt te joilta savu nousee korvista, hengittäkää ihan rauhassa. Tämä on vain yhden katsojan mielipide, jonka tarkoitus ei ole ärsyttää, vaan herättää keskustelua. Tuon MIELIPITEENI saa ja se pitääkin kyseenalaistaa. Perusteltuna mieluiten.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Luulis tuo Pelicansin totaalinen rämpiminen osaltaan avaavan päättäjien silmät. Vai halutaanko, että pari joukkuetta saa rämpiä vuodesta toiseen?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tuskin Pelicansjohto haluaa avattua liigaa vaikka miten menisi, sama tilanne taitaa olla muidenkin pikkuseurojen kanssa. En tiedä miten päätös mahdollisesta avaamisesta tehdään, mutta epäilisin että yksikin soraääni riittää estämään avaamisen eli päätöksen pitäisi olla yksimielinen. Siksi en uskokaan että liigaa tullaan avaamaan enää vaan sinne nostetaan 1-3 joukkuetta jollain aikavälillä (kolme olisi ideaali pelimäärän kannalta, kaikki pelaisivat toisiaan vastaan tasamäärät ja pelimäärä pysyisi samana). Isommat seurat eivät toisaalta halua vähentää pelimääriä, esim. IFK: myy pitkälti ei-oo:ta yrityspaketteihin (halukkaita enemmän kuin paikkoja). Narripaidoillakin oli maanantain Jokerit-Ässät -pelissä 9000 katsojaa.

Äänestyksessä on tosiaan selkeä ero avaamisen kannalta mutta en usko että liigaa ainakaan lähitulevaisuudessa tullaan avaamaan.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Kyllä se ikävä kyllä näin on, että me kannattajat saadaan haluta mitä vaan. Eri asia on mitä liigapomot päättää ja se olisi Sm-liigan suurin pommi mikäli liiga nyt päätettäisiin avata. Eli en usko liigaa avattavan ja tottahan on, että putoava joukkue kokisi melko varmasti konkurssin. Täytyisi talous olla melkoisen vakaalla pohjalla, että putoamisen kestäisi.
 

sähköjänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
ensi viikolla keskiviikkona on liiton huippukiekkoilun ja mestishallituksen kokous

urheilullisen karsinnan palauttamiseen tähtääviä tuloksia sieltä tai pitää tosissaan ryhtyä miettimään markkinatuomioistuimen mielipiteen kysymistä
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Todennäköisesti liigaa ei avata.

Liigan seurat ovat pääsääntöisesti osakeyhtiöitä ja suurin osa todella huonosti hoidettuja. Vain aniharva tekee todella positiivista tulosta. Saattaa olla ettei yksikään liigaseura yllä kunnolla plussan puolelle. Tekevät vain noin nollatuloksen ja siitä ei säästöjä jää pahanpäivän varalle.

Tämä johtaa siihen, ettei ole varaa pudota liigasta jolloin tulos romahtaa ja tulee mahdollisesti konkurssi.
Mutta jos näillä perusteilla on liiga pidettävä suljettuna niin eihän siinä kärsi mikään muu kuin urheilullisuus. Kannatajajoukot harvenee. Mutta jospa ne ovat maksukykyisempiä.

Tämän päivän liigapelejä en viitsi katsoa edes TV:stä kun niissä ei ole mitään mielenkiintoa minusta on ihan sama onko 13 joukkue SaiPa Jyp Pelicans Blues tai Ässät. Mitä väliä sillä on kun kaikki jatkavat seuraavana syksynä liigassa. Joten näiden joukkueiden tekemisillä ei ole mitään väliä. (tämä ei ole ihan oma mielipide, osittain kylläkin).

Liiga pomot eivät ymmärrä, että meillä Suomessakin olisi nyt jääkiekkobuumi kun NHL tähtiäkin on joitakin täälläkin. Ruotsissa pääsarjataso ei ole koskaan ollut suljettu vaan avoin kaikille yrittäjille.

Tämä oli sinänsä täysin hyödytöntä vuodatusta kun olen esittänyt näitä asioita suoraan liiga pomoillekin.

Mestis kiekkoa seuraankin sitä tiiviimmin.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
- Ei tullut kylmää vettä niskaan. Kokous suhtautui erittäin myönteisesti Mestiksen seurojen toiveeseen pitää SM-liiga jatkuvasti avoimena. Meillä oli pätevät perusteet, joita kokous ei yksinkertaisesti voinut syrjiä.

- Juhani Tamminen tänään Pohjalaisessa eilisestä huippujääkiekon neuvottelukunnan kokouksesta.

Eihän tuo porukka mitään päätöksiä tee mutta hienoa kuulla ettei sarjan avaamista ainakaan tyrmätty suoralta kädeltä.

Huippujääkiekon neuvottelukunta kokoontuu taas tammikuun alussa. Tulevien kausien sarjajärjestelmät ovat Pohjalaisen mukaan selvillä viimeistään 30.4.2005. Sitten se tiedetään miten tässä käy.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Shearer
Tulevien kausien sarjajärjestelmät ovat Pohjalaisen mukaan selvillä viimeistään 30.4.2005. Sitten se tiedetään miten tässä käy.

Näin se käy... 10.3. loppuu runkosarja, sitten vajaan kuukauden playoffsit. Eli ensin odotellaan ja katsellaan kuka Mestiksen voittaa ja vasta sen jälkeen tulee päätös jatkosta. Rivien välistä sen voi jo nyt lukea että KalPa sinne halutaan ja tulevat kaudet päätetään vasta tämän kauden päättymisen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Rocco
Näin se käy... 10.3. loppuu runkosarja, sitten vajaan kuukauden playoffsit. Eli ensin odotellaan ja katsellaan kuka Mestiksen voittaa ja vasta sen jälkeen tulee päätös jatkosta. Rivien välistä sen voi jo nyt lukea että KalPa sinne halutaan ja tulevat kauden päätetään vasta tämän kauden päättymisen jälkeen.
Niin kyllähän minullakin se kuva on, että jos Kalpa ei nouse tällä kaudella, pidetään liigassa haku päällä. Sitten kun Kalpa on saatu liigaan, suljetaan liiga jotta liiga seurat saisivat työrauhan.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Yhtään joukkuetta ei siis pudoteta liigasta ja 14 sinne halutaan. Eli tervetuloa liigaan takaisin KalPa!

Mitenkäs nyt suu pannaan Vaasassa, Kouvolassa ja Mikkelissä.

Sinä aikana kun Mestis on ollut suljettuna, olen näitä aiheita sivunneissa keskusteluissa ollut sitä mieltä, että KalPa sinne liigaan pääsee ( ja kuuluukin) ja uskon vakaasti, että näin tulee toteutumaan. Ihmettelen kovasti em. paikkakuntien seurojen kovia satsauksia viime ja nykyisellä kaudella. Ovatko seurajohdot tehneet varasuunnitelmia jos ja kun ei liigaan päästäkkään tai onko edessä velkasaneeraus kuten Pelicanseilla.

Tiedän, että tämä kirjoitukseni nostaa kovan kuohun em. joukkueitten fanien keskuudessä, mutta realismi on realismia.

Paljon on myös ihmetelty mitenkä Rauman kaltaisen pienehkön kaupungin joukkue voi pysyä liigassa, mutta siellä tulevatkin esille nuo jääkiekko perinteet. 60-luvulla Raumalla vaikutti sen verran kaukaa viisaita miehiä, että perustivat RTK:n joka nyt kantaa hedelmää. Eli ei liigapaikkoja voi jakaa pelkän talousalueen mukaan kuten jotkut näillä palstoilla usein tekevät. Sama koskee Poria, perinteet ovat vahvat vaikka talous onkin välillä hieman heikommalla kantillla. Ja tällä kaudellahan Ässät on pelannut tosi pirteästi. Itse pidän tärkeänä, että Ässät pysyy liigassa - siinä kuin Lukkokin.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Kotkafani
Yhtään joukkuetta ei siis pudoteta liigasta ja 14 sinne halutaan. Eli tervetuloa liigaan takaisin KalPa!

Mitenkäs nyt suu pannaan Vaasassa, Kouvolassa ja Mikkelissä.

Olen jo turtunut tähän suljettu liiga-paskaan. Ei paljoa kiinnosta. KalPa sinne nostetaan, voitti se Mestiksen tai ei.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Viestin lähetti Kotkafani
Yhtään joukkuetta ei siis pudoteta liigasta ja 14 sinne halutaan. Eli tervetuloa liigaan takaisin KalPa!

Mitenkäs nyt suu pannaan Vaasassa, Kouvolassa ja Mikkelissä.


Aika tarpeetonta vinoilua. Kyllähän tuo on tiedetty jo kauan, että kalpa sinne liigaan nousee. En ymmärrä Kotkafanin pointtia. Ilmeisesti missään muualla, kuin Kuopiossa ei saisi olla tavoitteita. Suljettu liiga tekee itsestään euroopan tylsimmän sarjan nykyisessä muodossaan. Jopa veikkausliiga jaksaa kiinnostaa enemmän, johtuen sen avoimuudesta.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Kotkafani
Yhtään joukkuetta ei siis pudoteta liigasta ja 14 sinne halutaan. Eli tervetuloa liigaan takaisin KalPa!

Mitenkäs nyt suu pannaan Vaasassa, Kouvolassa ja Mikkelissä.

Kotkafanille on tainnut jäädä jotain kaunoja muita kuin KalPaa vastaan UJK:n ajoilta?

Eiköhän se keväällä ratkea kuka nousee. Itse kyllästyin KalPan räpellyksen katsomiseen heidän viimeisinä liiga-kausinaan ja mielelläni näkisin syksyllä jonkun muun jengin liigassa!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Mitenkäs nyt suu pannaan Vaasassa, Kouvolassa ja Mikkelissä.

Ei mitään yllättävää. Sama tyhjiö täällä jatkuu ja yleisö senkun kaikkoaa.

Vaikeahan tässä on nyt tulevaisuuteen (2005-)yhdenkään muun Mestis-seuran panostaa, kun tulevaisuus on hämärän peitossa. Riskit isoihin panostuksiin liiganousun varalle ovat liian suuret, koska päätökset tehdään kabinetissa. Vaikka panostaisi joukkueeseen/organisaatioon ja voittoisi sarjan, noususta ei ole mitään taetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös