pettter ainakin on oikeinkannatttaja.Onko tässäkin asiassa siten, että "oikeinkannattajat" sanovat IFK ja nuoriso käyttää termiä HIFK, jolloin "oikeinkannatttajien" mielestä nuoriso eivät ole oikeita kannattajia?
pettter ainakin on oikeinkannatttaja.Onko tässäkin asiassa siten, että "oikeinkannattajat" sanovat IFK ja nuoriso käyttää termiä HIFK, jolloin "oikeinkannatttajien" mielestä nuoriso eivät ole oikeita kannattajia?
16. Adam Wallace vs Scott Fletcher
Kehähulluus, Ph.D ja 80-luvun O, ikuinen sädekehä.
Maa, aivan kultahippujen peitossa ja ne kahisevat, kun kävelee.
Teemme syöksyjä, niiden sekaan ja keho reagoi, olemme yhtä kananlihaa.
Mielessä, lähtöhaikuja ja sydämessä, salamoi.
Materiaali, kuningasluokkaa ja haku yliotteen, nerokkuudeltaan ylivertaista.
Se ylitti, bongailutason ja olimme kehäteurastamossa, vastustajat ajettiin sinne sähköpiiskalla.
Ei roikkunut, pelkästään lähtöjä vaan tyhjentäjäisiä penkkien.
Oli varteenotettava lupaus, isoista tanssiaisista ja lataus kiehnäsi, se poltteli sormenpäissä.
Sitä halusi koskea ja edelleen se ilmenee, erilaisissa hahmoissa.
Tuo lataus, lupaus ja polttelu, ne hahmot vain eivät ole kehissä.
Kuten kasarilla, Hamilton ja NF, täynnä mielipuolisia teurastajia.
Hallit, yltä päältä veressä ja hype, silkkaa pornoa.
Tulkoon orgiat, olkoon orgiat.
Vihreä valo kopissa ja päällä yleinen haku, ei tarvinnut kysellä lupia.
Se velvoitti, poimimaan ja vapaus, loi kaaosta.
Herätti pelkoa, heiveröisissä ja Wild Billin ottelevat täyttä, potentiaalia viihderikasta.
Ilmettä, monenlaista ja soturia, kaikenlaista.
Koutsi ohjeisti ja opetti, temput mielipuolisimmat.
Piirsi alkulämmön paikat ja loi, tämän pullistelu- ja poseerauskulttuurin.
Näytelmien, kiehtovan alkuelementin.
Ja niin se menee edeeen, poissa punaviivalla ja illassa pienenä.
Fletcherin panoksesta punaviivaa soidinmenoissa emme tiedä, mutta halut sillä oli minimissä.
Se heitti eurot, kun Wallace hyöki niskaan ja osoitti ilmettä.
Sen kulmauksessa, oli vihreä valo vahvana.
Toki Fletcher otti illassa aiemmin kupoliin ja vastassa Greenop, egot ja statukset.
Se oli lommoilla ja Wallace käytti hyväksi, nöyryytti lisää.
Yksittäiset ovat yksittäisiä ja illat jäävät taakse, mutta tarinat elävät.
Alkuräjähdykset, kilpavarustelut ja sotatilat.
Aistimme, aistimme vahvasti ja aistimme, syvästi.
Kyllä, katse lepää ja kukkona tunkiolla, itse professori.
Campilla, osoitetut parit keskiympyrään ja nyrkkisessiota, roolista.
Ne halukkaat, huomionkipeät ja muut polvella ringissä ympärillä, jätkämäinen eläimellisyys kukki.
Ja se poiki meissä, isoja asioita meissä.
Tämä on luonnollisesti nettiajan disinformaatiota. Koko tarinasta löytyy yksi versio joka on kopioitu n. miljoonaan kertaan eri keskustelufoorumeille, mutta ei siltikään pidä paikkaansa. Tarina debunkattu moneen kertaan mm. MUSCOFin keskusteluissa.Mulle avautui että Manchester Unitedia ei saa kutsua lempinimellä ManU. Jos joku kyseistä seuraa kannattava henkilö käyttää lempinimeä ManU niin ei ole oikeasti Man United fani. On kyllä naurettavaa.
Säilyvät jääkaapissa tuoreempina? Mitä tuoreempi sen huonommin lähtee.Huoneenlämmössä ennen keittämistä olleista kananmunista lähtee keittämisen jälkeen paremmin kuori kuin jääkaapissa ennen keittämistä olleista. Olen tehnyt empiirisiä kokeita ja olen ihan varma että hypoteesini on ihan kurantti ja validi... tai siis oikea.
Onhan tuokin hypoteesi... En tiedä mistä kuoren irtoamisen erot "kylmän ja lämpimän munan" välillä johtuu. Seuraava koe on että voiko kylmästä kananmunasta tehdä ns. huoneenlämpöisen uittamalla sitä lämpimässä vedessä ennen keittämistä. Kokeet jatkuu...Säilyvät jääkaapissa tuoreempina? Mitä tuoreempi sen huonommin lähtee.
Säilyvät jääkaapissa tuoreempina? Mitä tuoreempi sen huonommin lähtee.
No se on nyt seuraavana ostoslistalla heti kotisolariumin ja pizzauunin jälkeen. Tai ehkä sitä ennen hankitaan se raakakakkujen paistamiseen tarkoitettu uuni.Kannattanee hankkia erityinen kananmunakaappi johon voi säätää oikean lämpötilan.
Minulla sama. Sen takia aloin asiaa miettiä kun mummolassa munat oli huoneenlämmössä ja ongelmia keitetyn munan kuoren kanssa ei ollut. Toisin kuin itsellä ja vanhemmilla joilla munat olikin jääkaapissa. Pitkällisten kokeilujen seurauksena luulen että lämpimistä munista irtoaa kuori helpommin kuin kylmistä... siis keittämisen jälkeen. Ja kyse on siis kananmunista.Kotona säilytän kyllä jääkaapissa, se on joku lapsuuden trauma
Kaupoissa on yleensä ollut varmaan aika liki tuo 14c tai vähän yli varmaan. Nykyään kylmätuotteet on usein ovellisissa kaapeissa tietty niin huonelämpötila on vähän korkeampi. Joskus oli niitä erillisiä kylmähuoneita, varsinkin Spareissa, ne oli aika hauskoja. Ei munat niissäkään tainneet olla. Edit: Vai olisko olleet heti oven vieressä, tuli todella hatara muistikuva.Taas on mielenkiintoista pohdintaa. Yleensä isoimmissakin ruokamarketeissa kananmunat ovat lämpimässä. Nopeasti mietittynä en muista mitään maailman maata missä niitä jääkaapista pitäisi etsiä.
Kotona säilytän kyllä jääkaapissa, se on joku lapsuuden trauma ja sen ajan ehdoton vaatimus. Eihän niitä saanut syödäkään joskus, kun olisi siihenkin kuollut, jos viikossa liian monta käyttää.
Taas on mielenkiintoista pohdintaa. Yleensä isoimmissakin ruokamarketeissa kananmunat ovat lämpimässä. Nopeasti mietittynä en muista mitään maailman maata missä niitä jääkaapista pitäisi etsiä.
.
Jenkkilässä nuo ainakin myyvät munia kylmässä. Lämpimässä kun ne eivät säily.
Jenkkilässä nuo ainakin myyvät munia kylmässä. Lämpimässä kun ne eivät säily.
Keitetyistä kananmunista kuori irtoaa sitä helpommin mitä nopeammin ne keittämisen jälkeen jäähdyttää. Eli kuuma keitinvesi heti pois ja valuttelee muneja kylmässä vedessä. Mitään tieteellistä faktaa ei ole, näin on isi opettanut ja sen takia niin tietysti tehdään. Liikaa ei tietenkään kannata valutella ettei munat jäähdy liikaa, muna on parempi lämpimänä nautittuna. Optimaalisinta on että kuori on kylmä ja sisältö lämmin
Toisinaan kuori irtoaa helposti (useimmiten) MUTTA joskus ei sitten niin millään... Mistä tämä johtuu?
Jenkeillä on monia muitakin harhaluuloja. Mutta kannattaa vissiin pitää lämpötila tasaisena, vaihtelut on pahasta säilyvyydelle. Eli jenkkilästä ostetut munat nopeasti jääkaappiin. Ja Suomessa ostetut nopeasti huoneenlämpöön.
Vertailutestissä säilynevät yhtä pitkään, tai ehkä suomalaiset vähän pitempään huoneenlämmössä.
Tietenkin kananmunat pudotellaan suoraan kylmään veteen kun aika on täysi. Mutta siltikin huoneenlämpöisenä keittoon menneiden kuori irtoaa paremmin kuin kylmästä suoraan keittoon loikanneiden. Olen siirtynytkin säilyttämään munia huoneenlämmössä jääkaapin sijasta.Keitetyistä kananmunista kuori irtoaa sitä helpommin mitä nopeammin ne keittämisen jälkeen jäähdyttää.
"Tarvitseeko muna kuorta?"Lopulta voidaan pohtia sitäkin mikä ei avaudu välttämättä kaikille