Asia, joka ”avautui” minulle

  • 6 714 671
  • 33 934
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nykyisten kannettavien tietokoneiden näppäimistöt ovat taantuneet 1980-luvulle. Näyttävät ja melkein tuntuvatkin "legendaarisilta" Sinclair Spectrumin näppäimiltä.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko kesänä en ole pahemmin telkkaria katsellut. En vaan ole kaivannut sieltä mitään. Onko sieltä edes tullut mitään mielenkiintoista? Ne nykyiset jenkkisarjatkin ovat täyttä skeidaa. No futista nyt jokusen matsin katselin.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Koko kesänä en ole pahemmin telkkaria katsellut. En vaan ole kaivannut sieltä mitään. Onko sieltä edes tullut mitään mielenkiintoista? Ne nykyiset jenkkisarjatkin ovat täyttä skeidaa. No futista nyt jokusen matsin katselin.

Telkkaristahan ei nykyään tai varsinkaan kesällä tule muuta kuin uusintoja joten et ole mitään menettänyt.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Koko kesänä en ole pahemmin telkkaria katsellut..

Tähän mennessä tänä kesänä olen katsonut televisiosta yhden uutislähetyksen, siinäpä tärkeimmät.

dvd:ltä olen kyllä katsellut useampiakin leffoja mutta ne nyt kuuluvat eri kategoriaan tv-ohjelmien kanssa.

vlad.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Octavian ilmastointi tyhjäkäynnillä täydellä höngällä lisää polttoaineen kulutusta 0.5 litraa tunnissa.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Isoilta pojilta kuulin, jotta yöaikaan, kun pitäis olla nukkumassa, niin joltain kanavilta voi katsella ti... tota noin niinku tis... niitä, niitä niitä TISSEJÄ!

Itse kuulin vahvan huhun, että on jopa kanavia jotka näyttää 24/7 tissejä ja vittuja ja kulleja ja pyllyjä jne. Itse en toki silleen tiedä, toisen käden tietoa...
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Koko kesänä en ole pahemmin telkkaria katsellut.

Mulla ei reiluun puoleen vuosikymmeneen ole edes ollut telkkaria. Tässä on tullut huomattua se, kuinka loppujen lopuksi vähän tuota oikeasti kaipaan: sarjat ja urheilun näkee muita reittejä pitkin, leffojen osalta tarjonta on siirtynyt muualle (vrt. Netflix vs Nelosen uusinnat nyt esimerkiksi) ja näin edespäin. Rahaa mulla menee "TV-viihteeseen" (urheilustreamit, eri nettipalvelut, jokuset DVD:t, jne.) jokunen satanen vuodessa, mutta tuo tuntuu mukavammalta vaihtoehdolta.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Avautui tässä parin viime päivän aikana, että eSportsiakin (tietokonepelien kilpapelaaminen) on ihan mukava seurata. Jenkeissä siis pelattiin Dota 2-pelin "MM-kisat". Olen pelannut kyseistä peliä pari kertaa kaveriporukassa, joten tiedän siitä perusteet, mutta en juurikaan enempää. Pelissä siis kaksi viiden pelaajan tiimiä pyrkii tuhoamaan vastapuolen tukikohdan. Matseja oli mukava seurata, vaikka suurin osa hienouksista menikin minulta ohi. Taktisiin kiemuroihin pääsi silti jotenkin sisälle erinomaisen selostuksen avulla ja kyllähän välillä oli jännää.

Samalla avautui, ettei nämä ihan mitään pikkukisoja ole. Joukkueita oli ympäri maailmaa ja finaaliviikonloppu järjestettiin Seattlen KeyArenalla, jonne mahtuu 17000 katsojaa korispeleihin. Viikonlopun pääsyliput oli myyty tunnissa loppuun. Netissä oli tarjolla erinomaisen tasoista ilmaista striimiä monella eri kielellä selostettuna ja ainakin englanninkielistä lähetystä pystyi selailemaan eestaas halutessaan, joten ei tarvinnut olla heti paikalla matsin alkaessa. Kaikki lähetykset löytyvät turnauksen sivuilta yhä (googlaa The International 4) ja tulokset on spoilauksien estämiseksi tuolla sivulla piilotettu, joten jos joku haluaa tutustua asiaan, niin turnauksen voi käydä läpi omalla tahdillaan.

Niin, ja turnauksen palkintopottihan oli 10 miljoonaa dollaria, josta puolet voittajatiimille. Ihan kivat fyffet tietokonepelin pelaamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Niin, ja turnauksen palkintopottihan oli 10 miljoonaa dollaria, josta puolet voittajatiimille. Ihan kivat fyffet tietokonepelin pelaamisesta.
Kyllähän pelaamista sortin ammatiksi voi kutsua korkeimmalla tasolla. Tuli aikanaan eräässä eurooppalaisessa esport-porukassa pelailtua, mutta maku meni touhusta aika pian: 2-4h treeniä päivässä, palaverit ja taktiikoiden testaukset matseissa. Sitten piti vielä "ulkojäillä kikkailla" eli yleisillä servereillä pelata pikkaisen, että pysyi pelin kehityksen mukana ja sai opitun vietyä omaan tekemiseen (=varastettua/kopioitua). Tämän jälkeen vielä varsinaiset matsit päälle, joita saattoi turnauksissa olla melko tiuhaankin. Olihan se tietysti kiva, kun sai Saksasta vain ilmoittamalla uudet osat koneisiin, kunhan ne vain olivat sponsoreiden mallistosta (tein tuolla tavalla ihan kelpo tiliäkin, sillä oikeastaan mitään kattoa tilauksiin ei ollut, ellei omatuntoa lasketa). Lentoliput, majoitus ja ylläpito olisi maksettu isompiin turnauksiin, jos olisin vielä niihin lähtenyt.

Nykyään puhutaan vaan entistäkin isommista summista, kuin 10 vuotta sitten. Muutenhan tuo on sitä samaa, kuin jo silloin, mittakaava on vain huomattavasti suurempi.

Kohtuullisen raskasta muuten tehdä siviiliammatissa täyttä päivää ja sitten tuo eesporttailu. Kokeilkaapa vasiten - etenkin tuon selittämistä auki muijalle, joka ei pelaamista minään pitänyt, vaikka se näkyi myös hänen pankkitilillä. Heh.
 

Murskaaja

Jäsen
Avautui, että julkisilla matkustaminen on ihan helevetin kallista. Päätin tänään, että lähden viettämään Helsinkiin viikonlopun. Autollahan pääsee ja näköjään sitä kuitenkin sitten päätyy ajamaan yksin sinne ja takaisin, kun halvimmillaan meno-paluu bussillakin olisi maksanut sen 150 euroa. VR:llä tai lentämällä matkustaessa hintaa on sitten vähän enemmän. Tuolla summallahan maksaa bensat sinne ja takaisin eikä tarvitse huolehtia aikatauluista ym. rasittavasta, vaan saa mennä ihan omaan tahtiin. Niin ja mietippä sitä, että saisin jonkun kaverin kyytiin edes puolittamaan bensakulut.

Tarvitsiko joku kyytiä!?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Räystäspääskyistä lähtee aivan järjetön meteli, kun mokomat vetävät rinkiä asuintaloni ympäri joka ilta klo 21-23. Parvekkeen oven aukipitäminen tarjoaisi näillä helteillä mahdollisuuden edes jonkinmoiseen läpivetoon ja ilmanvaihtoon ilta-aikaan, mutta korvat huutavat armoa tauottoman "II-II-IIIII-I-II-I-IIII-IIIIIIII--I-IIIIIIIIIIIIIII--IIIIIIIIIIIIIIIIII" -ujelluksen vuoksi. Ja päivällä sama meno jatkuu työpaikan pihalla.

Asia ei silti vituta tippaakaan; elävä luonto on korvaamattoman hieno asia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös