En ymmärtänyt viestisi pointtia, mutta tämä osui silmään artikkelia lukiessa.
Viittasi tohon aikaisempaan avautumiseeni KalPan huonoudesta ensimmäisellä liiga-kaudellaan 2000-luvulla.
Suomi ja Unkari eivät todellakaan ole mitään sukulaiskansoja.
Enää pitäisi tietää kuinka paskoja olivat sitten ne jengit, jotka onnistuivat häviämään Kerholle kyseisellä kaudella. Voisiko moisista puhua jopa sysi-etuliitteellä?Mutta kyllä, kohtalaiset pohjat veti Kerho tuolloin.
Millaisella kokoonpanolla Suomen olympiajoukkue pelasi nuo pelit ja miten on mahdollista että voittivat 10:stä ottelusta vain neljä?
Eikös taannoin olympiajoukkue ollut vähän saman tyylinen kuin futiksessa nykyään? Eli nuoria pelaajia, jotka eivät vielä olleet A-maajoukkueessa.
Kyllä minä mielestäni jotain lainasinkin, mutta näköjään en sitten kuitenkaan. Hyvä, että edes viestin kirjoittaja ymmärsi yhteyden...
Enää pitäisi tietää kuinka paskoja olivat sitten ne jengit, jotka onnistuivat häviämään Kerholle kyseisellä kaudella. Voisiko moisista puhua jopa sysi-etuliitteellä?
No, ainakin KalPan 2000-luvun jumbovuosina, Ilves toimi kohtuu mukavana pisteautomaattina kuopiolaisille. En siis olisi yllättynyt, vaikka Ilves olisi tollakin kaudella ottanut kaikki kolme kertaa takkiin Kerholta. Jos edes niin montaa kertaa vastakkain pelasivat.
Ei, NHL pelaajia ei ollut, mutta kaikki parhaat Euroopassa pelaavat kylläkin. Tuo itse kisoissa pelannut kokoonpano on nimekäs, mutta edelleen ihmettelen mistä he raapivat pelaajat pelaamaan näitä harjoituspelejä kaikkien sarjojen ollessa käynnissä? Varsinkin kun suuri osa olympiapelaajista pelasi SM-liigaa. Ei kuulosta realistiselta vaihtoehdolta että pelaaja ensin otetaan maajoukkueen käyttöön vaikka seurajoukkueella on pelit kesken ja pahimmassa tapauksessa laitetaan pelaamaan omaa SM-liigajoukkuetta vastaan (peliä, josta liigajoukkueelle jaetaan sarjapisteitä). Toisaalta mistä muualta ne pelaajat otettaisiin näihin peleihin? Divareista? Ketä se palvelisi?
Löytyykö keneltäkään mitään muistikuvaa asiasta?
Muistan olleeni katsomossa kun Kiekkoreipas raapi 2-2 tasapelillä pisteen olympiajoukkueelta. Tuolloin pelipäivinä (taisivat olla ti, to ja su) pelattiin täysiä kierroksia ja olympiajoukkue pelasi joinain muina päivinä; olisiko Lahessa pelattu keskiviikkona.
Olympiajoukkue pelasi kunkin liigajoukkueen "vieraana" ja se koottiin muiden liigajoukkueiden pelaajista. Kotijoukkueen kokoonpano oli siis aina ihan normaali.
Lahen spektaakkelista en paljon muuta muista kuin sen, että 2-2-tasoituksen K-reippaalle iski Timo Härkönen siniseltä ilman maskia Jukka Tammen vähän torkuttua.
Löytyykö keneltäkään mitään muistikuvaa asiasta?
Jaa, tabletilla kun viestisi ensimmäisen kerran luin, niin näin että olit viestiä lainannut. Kun tulin koneelle, niin sitä ei ollutkaan joten luulin kuvitelleeni koko asian... Kenties Schollin haamu kummittelee palstalla?
Hei jätkät. Tuomas Kyrö on saanut pillua. Teilläkin siis on toivoa.
Samanlainen muistikuva itselläkin. Sijoittuu mielestäni ajanjaksolle, jolloin ammattilaiset ja amatöörit ainakin yritettiin erotella. Olympialaisiinhan ei ammattilaisilla ollut asiaa.Itselläni on kyllä aika vahva mielikuva siitä, että ns. B-maajoukkuetta on kutsuttu olympiajoukkueeksi. Aika huonosti tästä löytyy googlettamalla tietoa, mutta esim. seuraavalla sivulla asiasta mainitaan.
Noista tilastoista taas vahvistuu se vaikutelma, että kausi 1992-93 oli ilmeisesti hyvin erikoinen. Kyseinen Kontos teki 66 peliin 51 pistettä, tämän jälkeen ei peliäkään NHL:ssä. Sivumennen sanoen nykyään noilla pisteillä saisi 5+ miljoonan vuosiliksan. Aika moni muukin taisi tuolla kaudella tehdä henk.koht. ennätyksiään, ihan Selänteestä lähtien.Vaahterapaidoissa pelasi ainakin Paul Kariya ja Brett Lindros, mutta kiekkoasiantuntijakaverini johdattamana keskityimme metsästämään nimmaria katsomosta peliä seuranneelta Chris Kontokselta.