Tuommoiset tapahtuu syvällä maaseudulla.
Jaa Vihdissä?
Tuommoiset tapahtuu syvällä maaseudulla.
Minulle on avautunut taas himasta muuttamisen jälkeen että pyykin pesu ei ole kovinkaan perseestä. Kotona kiertovauhti oli todella hidas, mutta nyt on pesun jälkeen aina kaikki omat vaatteet puhtaina. Vielä kun muutaman ensipesukerran jälkeen kaikki vaatteet voi surutta tuutata siihen samaan koneelliseen pelkäämättä valkoisen muuttumista värilliseksi, ei miettimisestäkään tule ongelma. Ainoastaan se pyykin kuivumiseen ottava aika&tila ei ole kovin mukavaa.Pyykin peseminen on ihan perseestä! Ihan liikaa miettimistä...
Arviolta n. 99% nettikirjoittelijoisata ei omista minkäänlaista sarkasmintajua, joten pitäisi jo pikkuhiljaa tajuta itsekin, että "ei helmiä sioille".
(Jatkoajan äijjien kanssa en ala tästä asiasta vänkäämään, tutkikaa itse)
Kuten todettua, tutkikaa ja etsikää itse lähteet, niitä etsivä löytää ja lähdekritiikin olen muistanut ja kannattaa muidenkin muistaa. Sen voin sanoa, etten todellakaan lue mitään Greenpeacen ja Voima-lehden kaltaisia viherpiipertäjien vuodatuksia.Heitä nyt edes joku uskottava lähde. Greenpeace Oy:n propagandat ilman viitteitä ei kelpaa.
Minulle avautui, että ydinvoima onkin paljon vaarallisempaa kuin yleisesti luullaan. Ydinvoimatyöntekijöillä on esimerkiksi 10 kertaa enemmän leukemiaa kuin muulla väestöllä. Ja paljon muutakin. Aivan katastrofaalista koko touhu eikä todellakaan päästötöntäkään, ydinjätteen lisäksi.
Ei helvata. Energiapoliittinen mielipiteeni teki nyt täydellisen täyskäännöksen. V***n viherpiipertäjät olivat ja ovat tuossä ydinvoima-asiassa oikeassa, jopa enemmän kuin heistä useimmat arvaavatkaan.
(Jatkoajan äijjien kanssa en ala tästä asiasta vänkäämään, tutkikaa itse)
Suomessa maksimiannosraja säteilytyötä tekevälle on 100 mSv/viisi vuotta, josta enintään 50 mSv yhtenä vuotena. Tuon tutkimuksen mukaan tämä maksimi ei näköjään todellakaan toteudu kuin enintään harvoissa yksittäistapauksissa, ainakaan Suomessa. Tutkimuksessa suomalainen säteilytyöntekijä sai keskimäärin 7,8 mSv säteilyä n. 15 työvuoden aikana. Tämä määrä on miltei merkityksetön luonnon taustasäteilyyn nähden. Keskiverto suomalainen saa säteilyä n. 4 mSv/vuosi eli n. 60 mSv 15 vuodessa. Jos sattuu asumaan alueella, jossa on korkea radon-pitoisuus, saattaa tämä luku miltei kymmenkertaistua. Tällöinkään ei kannata paljon huolehtia syöpäriskin noususta. Ihmisen syöpäriski nousee n. 5% kun kehoon on kertynyt 1 Sv säteilyä. Eli vaikka tekisi säteilytyöta ja eläisi korkean säteilyn alueella ja saisi vaikka 50 mSv vuodessa (mikä on varmasti Suomessa pirun harvinaista), kestäisi 20 vuotta, jotta syöpäriski nousisi 5%. En siis todellakaan usko tuota leukemiariskin kymmenkertaistumista ydinvoimalatyöntekijöillä.Tutkimuksesta lainattuna
"The excess relative risk for
leukaemia excluding chronic lymphocytic leukaemia was 1.93
per Sv ( < 0 to 8.47), which gives a relative risk of 1.19 for a dose
of 100 mSv."
Jos nyt oikein olen tuota ymmärtänyt, tuo ei ainakaan tarkoita 10 kertaista riskiä.
Yhtenä olennaisena pointtina ko. tutkimuksessa
"Less than 5% of workers in this
study received cumulative doses of the order of 100 mSv over
their entire career, however, and most of these doses were
received in the early years of the nuclear industry, when protection
standards were less stringent than today."
Tajusin juuri, että Porista tulee muutakin hyvää kuin korkeatasoista hitsaustaitoa ja perinteikäs lätkäjoukkue. Nimittäin LEIPÄÄ. Sarpin leipoma Pucco-leipä. Ihan törkeän hyvää ja epäterveellistä. Vaimo kertoi myös, että 80-luvulla Porista tuotettiin aivan loistavaa ruisleipää. Ei muistanut nimeä. Eikös siellä ollut jokin Kontion leipomo tms...?
Minulla oli muistikuva, että Kontion Leipomo olisi raumalainen pulju. Tarkastin googlettamalla, ja näin asia onkin. En sitten tiedä onko leipomo vaikuttanut aiemmin Porissakin.Tajusin juuri, että Porista tulee muutakin hyvää kuin korkeatasoista hitsaustaitoa ja perinteikäs lätkäjoukkue. Nimittäin LEIPÄÄ. Sarpin leipoma Pucco-leipä. Ihan törkeän hyvää ja epäterveellistä. Vaimo kertoi myös, että 80-luvulla Porista tuotettiin aivan loistavaa ruisleipää. Ei muistanut nimeä. Eikös siellä ollut jokin Kontion leipomo tms...?
Tajusin juuri, että Porista tulee muutakin hyvää kuin korkeatasoista hitsaustaitoa ja perinteikäs lätkäjoukkue. Nimittäin LEIPÄÄ. Sarpin leipoma Pucco-leipä.
Itse en löytänyt Googlella mitään tietoa tästä leivästä. (Tai en osannut hakea oikeilla hakusanoilla) Mistä olette leipää käyneet hakemassa?
Ruokalautasellisesta täytekakkua tulee paha olo. Pakko se silti oli loppuun asti vetää Idolsin aikana. Vieläkin etoo.
K-Supermarketeista löytyy Varsinais-Suomen alueelta ainakin.
EDIT. Kotisivut ovat sarpi.fi ja siellä on etusivulla tietoa Pucco leivästä
Ai juma, sä sen sanoit. Pitänee pestä seuraavaksi itseni liian kuumalla ohjelmalla.Ja sit ukko laittaa pesukoneen syyksi sen, ettei paidat mahdu enää päälle!
Vaimo kertoi myös, että 80-luvulla Porista tuotettiin aivan loistavaa ruisleipää. Ei muistanut nimeä. Eikös siellä ollut jokin Kontion leipomo tms...?
Musta tee sotkee mukia enemmän kuin kahvi. Älytöntä. Onneksi tästä eteenpäin siirryn vihreään teehen, saas nähdä mitä se aiheuttaa.