Ari-Pekka Selin Ässien päävalmentajana

  • 298 979
  • 1 926

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, jos pelaajat olisivat 70- ja 80-luvulla syntyneitä. Jotkut koutsit ehkä vielä juovat kossukännejä, pelaajat eivät.

Jep, eiks nykypäivän juttu on kokaiini, ei tuu darraa. :D

Onhan niitä pelaajia edelleen joille vähän enemmän märkä maistuu.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jep, eiks nykypäivän juttu on kokaiini, ei tuu darraa. :D

Onhan niitä pelaajia edelleen joille vähän enemmän märkä maistuu.
Unilääkkeillä on kikkailtu vissiin aika pitkään jo, mutta nuorempi kaarti ei onneksi ole ottanut konkarien tapaa omakseen enää niin hanakasti.
Ja juu, maistuuhan se kiekkomiehille aika monellekkin, ja kyllähän kunnon saunailta on parasta yhteytymistä *hymiö*.
 

passenger

Jäsen
Jep, eiks nykypäivän juttu on kokaiini, ei tuu darraa. :D

Onhan niitä pelaajia edelleen joille vähän enemmän märkä maistuu.

On varmaan, mutta vähemmän kuin ennen. Melkoinen sukupolvenvaihdos on meneillään. Tuoreimmassa sukupolvessa on paljon jengiä, jotka eivät juo ollenkaan. On joissain porukoissa ollut "vähän" kiusallisia tilanteita, kun junnut on täysin raittiina ja vanhempi äijäporukka tilailee ympäripäissään huoria saunailtaan..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jepjep, ei ole joukkue Selinin hanskassa. Viikko oli aikaa valmistaa peliin ja hioa kuvioida niin joudutaan ottamaan aikalisä jo ennen pelin puoliväliä ja teroittaa joukkueelle miten tässä pitäisi pelata. Onneksi on vielä maalin peli ja Ässillä mahdollisuudet nousta pisteille mutta ei kovin hyvältä muuten vaikuta meininki minitauon jälkeenkään.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Oon aika sata varma siitä, että Atun valmennusfilosofia on hajota ja hallitse. Pelaajien minä tapetaan, jotta voidaan siitä rakentaa joku joukkue. En tykkää tästä ja mahtaako se olla järkevä tapa valmentaa nykynuoria? Tämän seurauksena lähes kaikki luontainen flow pelistä on hävinnyt.

Toinen asia mitä olen miettinyt. Kun Ässät pelaa tälläsella nykypäivänä harvinaisella hokkuspokkus pelitavalla, millä pyritään valmentaja nostamaan valokeilaan, niin miten tää jengi harjottelee viisikkopeliä? Aattelin, kun eihän näät nyt oikeesti voi harjotella silleen, että toinen joukke puolustaa kuten Ässät ja toinen jengi hyökkää kuten Ässät? Eihän? Nimittäin eihän tuo harjoite imitoisi yhtään näitä oikeita matseja?

Siellä pitäis puolen joukkueen pelata niinkuin modernimmat vauhdikkaat aktiiviset jengit(kuten valtaosa nyky vastustajista) ja toisen puolikkaan sitten pelata kuten Ässät pelaa. Näin saadaan realistisia ja hyödyllisiä harjotteita.
 

Nigi

Jäsen
Aattelin, kun eihän näät nyt oikeesti voi harjotella silleen, että toinen joukke puolustaa kuten Ässät ja toinen jengi hyökkää kuten Ässät? Eihän? Nimittäin eihän tuo harjoite imitoisi yhtään näitä oikeita matseja?
Eiköhän ne sillä tavalla reenaa. Puolustava joukkue pakittaa veskan syliin ja hyökkäävä joukkue lyö seisovin jaloin kiekkoa ränniin. :D
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Oon miettinyt että Mites seuran sisäisessä treenipelissä kävisi. U20 voisi hyvinkin kyykyttää edustusta. Ainakin tasaista olisi. Valmennuksessa on niin suuri ero. Olishan se kyllä Selinillekin nöyryyttävää.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Edustus voittaisi vähintään 10 - 0.
Osaaminen ja kokemus vs. into ja valmennus.

En uskoisi eron olevan noin suuri. Ja edustuksessa on ollut useampia junnuja kokeilemassa eivätkä nyt niin huonosti ole pelanneet vaikka tulosta ei olekaan tullut.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Selin sanoi lehdistötilaisuudessa, että Ilves ansaitsi voiton ja Pataljoonan mielenilmaus oli täysin oikeutettu. Parempaan pitäisi kentällä pystyä ja sitä lähdetään taas ensi viikolla tavoittelemaan. Martikainen on nyt sitten palautettu pysyvästi penkin taakse
 

TakaKahva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ketuttaa aivan suunnattomasti nää Atun selitykset pelistä ja miten pitäis yrittää pitää mieli kirkkaana, kun mikään pelitavallinen asia tai systeemi ei toimi tällähetkellä, eikä ole oikeastaan toiminut koko tänä aikana kun Atu on ollut päävalmentaja.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Olen. Jos Ässien A-nuortenjoukkue pystyisi haastamaan Ässien Liigajoukkueen, miksi Ässien liigajoukkueessa ei olisi esim. kolme kentällistä Ässien A-nuoria?
Oletko miettinyt miksi? Ehkä A-juniorit tarvitsevat tarpeeksi pelaajia etteivät joudu luovuttamaan liigassaan.
 

Vade15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, BvB
Oletko miettinyt miksi? Ehkä A-juniorit tarvitsevat tarpeeksi pelaajia etteivät joudu luovuttamaan liigassaan.
Se tuskin on ongelma, mikäli U-20 jengissä olisi 3 kentällistä pelaajia, jotka mahtuisivat Liigaan, niin liigassa pelaisi 3 kentällistä näitä junnuja. Sit vaan otetaan vaikka Kuparikiekon junnut tilalle, jos omia ei riittävästi ole. U-20 sarjasta kun on mahdotonta pudota.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Edustus voittaisi vähintään 10 - 0.

Muutaman tällaisen ottelun vuosien varrella todistaneena voin sanoa, että 10-0 on puhtaasti lauantaisaunan löylyjen sumentaman mielen tuotosta. Mahtoiko olla vielä keskioluella oma vaikutuksensa?
En ole koskaan nähnyt edustuksen häviävän, mutta kyllä ne ovat toisinaan olleet tiukkoja harkka-matseja. Erityisesti silloin, kun edustuksen junnut pelaavat ikäistensä kanssa.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tässä ollaan nyt sen äärellä, mistä keväällä puhuttiin, jos peli näyttää samalta kuin viime kaudella, niin oikein selityksiä ei enää valmennuksella ole.

Nyt uskoisin, että ollaan siinä tilanteessa, että painetta alkaa olemaan, Atun eväät on syöty ja varmasti hallituskin sen tiedostaa.
Käytännössä maju tauko on ihan viimeinen paikka reagoida, jos kurssi ei tästä olellisesti muutu, koska sijoitus alkaa karkaamaan.
Silloinkaan ei enää pelitavallisesti ole juuri tehtävissä tätä kautta ajatellen, mutta tärkeämpää on pelastaa ensi kautta ja saada lentävä lähtö siihen.
Ollaan myös siinä tilanteessa, jossa pitkäjänteisesti on ainakin yritetty toimia, eikä ole hätiköidysti tehty ratkaisuja, joka ainakin minun mielestäni tekee asiasta "hyväksyttävän".
Valmennus sai uuden yrityksen ja joukkue on kasattu normaali tahtiin ryhmäytymistä ajatellen ym., Budjetti tietenkin ollut mitä on, mutta ei tuo nyt paperilla ihan paska nippu ole.

Kuitenkin tärkeintä on edelleen saada ensi kauden valmennus selväksi, eikä tehdä hätiköityjä ratkaisuja.
Käytännössä jos on joku vapaana oleva valmentaja, jolle voisi ajatella myös parin vuoden sopimusta, niin voisi sitä takapainotteisuutta käyttää hyväksi ja saada sitä kautta tälle kaudelle hiukan halvemmalla äijä sisään, mutta sellaisia hyviä moderneja vaihtoehtoja ei taida olla.
 
Viimeksi muokattu:

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Ässien tasoinen organisaatio tarvitsee Selinin jälkeen valmentajan, jolla ei ole minkäänlaista historiaa Ässien kanssa. Härkälä on pahin vaihtoehto kaikista. Voi ehkä piristää hetkellisesti, mutta koko kauden perspektiivillä se on huono vaihtoehto. Jos jonkun pitäisi ajaa Härkälä Ässissä sisään, niin sen kuuluisi olla joku aivan täysin ulkopuolinen päävalmentaja, jolla ei ole tänne mitään entistä historiaa. Muuten Härkälästä ei tulee päävalmentaja Härkälää vaan jonkinlainen "klooni", jolla on liian vahvat maneerit. Nämä maneerit olisi hyvä oppia joltain muulta kuin porilaiselta.

Ässien suurin ongelma on tällä hetkellä oma historiansa, joka toistaa itse itseänsä. Asioita yritetään uudistaa ja päivittää mikä on toki hyvä, mutta todellisuudessa asioita tehdään enemmän tunteella kuin järjellä. Katseet olisi hyvä suunnata akselille Turku-Tampere, jossa Joel Armiasta olisi voinut tulla Ässien "Mikko Rantanen". Turussa ja Tampereella osataan tehdä viimeistely loppuun. Porissa ei.

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän on tullut selväksi, että Porissa ei osata tehdä asioita kunnolla loppuun, vaan asiat sössitään perseelleen loppumetreillä. Jesse Joensuu pilattiin aikanaan nostamalla liian aikaisin Liigaan eikä se oppinut koskaan kunnolla luistelemaan. Kysymyksessä oli kuitenkin oman ikäluokkansa ylivoimaisesti paras pelaaja koko Suomessa. En ole vastaavaa poikaa nähnyt suomalaisessa juniori-jääkiekossa, koskaan! Kaveri teki kiekolla mitä halusi eikä sitä olisi saanut häneltä pois, vaikka sitä yritti koko vastustajan viisikko. Jos Jesse olisi saanut kehittyä rauhassa laadukkaan valmennuksen alaisuudessa, palkan maksaisi edelleen joku NHL-seura.

Jos tätä nyt pitää vääntää jollekin rautalangasta, niin katsokaa sarjataulukkoa ja olkaa ihan rehellisiä itsellenne. Ei Ässissä kaikki ole kuitenkaan pelkkää paskaa, mutta kyllä se kyllästyttää, kun päätä hakataan seinään vuodesta toiseen, eikä virheistä haluta oppia.

Nyt tarvitaan uusia tuulia ja koko tuo paska pitää viheltää poikki. Ei mitään pahalla Atu. Yritit varmasti parhaasi mutta nyt on jonkun toisen aika astua laivan kapteenin paikalle. Ja jos nyt ollaan viisaita, ei ajeta aina sitä samaa reittiä jossa laiva menee karille. Nyt on hyvä kokeilla jotain muuta reittiä.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Selinin kootut Tepsi-peliä kohti

- Liian isoja virheitä tehdään kohtuu helpoissa tilanteissa
- KalPaa vastaan erityisesti hävittiin yv/av 0-2
- Eilisen pelin syy/seuraussuhteita sekä yv/av perattu klo 11. palaverissa (hallin pihassa aamuyöstä 3:15, tiukkaa tekemistä), 5vs5 pelistä ja maalipaikoista positiivisempia nostoja
- Pitää pitää siimat kireellä, mitä se voittaminen vaatii, mutta kuitenkin mieli kirkkaana
- Palauttelut Turusen johdolla, iltapäivä otettu rennosti ja pe-aamuna jatkuu
- Aamujäiltä haetaan yv/av-terävyyttä ja jalkavuus kuntoon reissun jäljiltä
- "Hyvät pelaajat, hyvin valmennettu ja erittäin taitava, liikkuva joukkue" kuvailee Atu TPS:ää
- Yhdessä pitää löytää ne keinot ja maksaa se hinta mitä voittaminen vaatii, tyyliin maalineduspeli
- Kokoonpanosta ei haluta kommentoida mitään, Erholtzin luistelu ja liike ykköskentässä mainittiin

Eli ei mitään maata mullistavaa, perusasioita...joita toisaalta kuuden kuukauden ja 60 ottelutapahtuman runkosarjassa valmennusporukka pääsääntöisesti hinkkaa. Arkista työtä ja korjausliikkeitä, ei siellä mitään kaneja vedetä hatusta, palkinto tulee pitkässä juoksussa, tai sitten ei.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös