Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. Urmas Kulkunen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Tässä on nyt muutama kerta tullut kuunneltua uutta albyymia ja onhan se todellinen timantti. Kaikki sun pelkosi, Ravistettava ennen käyttöä, Airut, Kuution palaset... Huh huh! Jos nyt verrataan edelliseen levyyn niin tämä vie aivan 100-0. Käytännössä katsoen tältä levyltä ei löydy yhtään heikkoa biisiä. Todella tuoreen kuuloista ja paluuta vanhaan päin! Ehdottomasti parhaimpien Apulanta-levyjen joukkoon ja se on paljon se. Huikea loppu trilogialle...
   
 2. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Onpas perkeleen kova levy tämä Kuutio näin parin kuuntelukerran jälkeen. Kuution palaset on ihan parhautta, Airut ja Ravistettava ennen käyttöä vaikuttavat myös melkoisilta helmiltä.

  Muutenkin täytyy nostaa hattua tai kypärää tai jotain pään päällä olevaa tuosta Apulannan nettisivujen päivityksestä ja sille että vanhat rikkaat sedät jaksavat vielä tehdä kaikenlaista videotervehdystä sun muuta faneille. Ja omakustanne-meiningillä kaikki tyynni. Apis-radio taas on sen luokan veto että en usko tuollaiseen kenenkään muun bändin Suomen päällä kykenevän, vai mikä levy-yhtiö sallisi pistää bändin koko tuotannon ilmaiseksi jakoon nettiin. Piristävän rentoa meininkiä kaiken ylituotetun ja -hinnoitellun paskan keskellä.
   
 3. siesta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, KooKoo
  Onhan Kuutio vahva levy, mutten vielä nosta sitä EVOEI:n yläpuolelle. Kuution palaset on kyllä mahtava kipale.

  Tänään voi kuulla Ylex:llä uusia biisejä akustisesti klo 19 alkaen.
   
 4. tuuski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pallo-Kärpät
  Tänään tuli kuunneltua Rockilta pari uutta biisiä ja eteenpäin on menty edellisestä ja paljon. Täytyy käydä viimeistään viikonloppuna hakemassa tuo levy ja ehkä jopa se vinyyli-sinkku, jos niitä on vielä jäljellä. Sitten lisää suitsutusta.

  Videota kehuttiin, mutta mielestäni se on sitä samaa a-lauta -tuubaa kun oikeastaan kaikki viimeisten levyjen videot. Liikaa ja Mitä vaan nevö foget.
   
 5. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Nyt alkaa Kuutio pikku hiljaa avautua. Parilla ensimmäisellä kuuntelukerralla ei iskenyt ollenkaan, mutta nyt yötöissä ajossa tuli kuunneltua levy kolmeen kertaan läpi ja pakko on nyt todeta että helvetin kovan levyn ovat pykänneet.

  EVOEI ei minua suuremmin vakuuttanut, vaikka siinäkin omat hetkensä oli, mutta yhden "harjoittelulevyn" voi antaa helposti anteeksi jos sen jälkeen tulee tällaista timangia. Selvästi siis Kuutio jatkaa siitä mihin edellinen levy jäi, ja tekee sen todella vakuuttavasti.

  Ravistettava ennen käyttöä on muuten levyn paras biisi. Vaikka onhan se Kuution palasetkin huikea.
   
 6. Tsorro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wings
  Kerran on tullut kuunneltua kuutio läpi eikä kyllä iske vielä sitten yhtään. Yksi biisi on hyvä, taisi olla numero seitsemän..
   
 7. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Nyt on jonkin verran tullut maisteltua tätä Apulannan kymmenettä pitkäsoittoa. Pari ensimmäistä kuuntelukertaa meni kyllä aivan ihmetellessä, ei saanut yhtään kiinni kappaleista. Sinkkubiisi Vauriot johti aikalailla harhaan levyn odotusten suhteen, niin erilaista materiaalia levy muuten sisältää.

  Nyt levy on alkanut avautumaan jo paljon paremmin, ja voinkin sanoa, että kenties Kiilan jälkeen parasta Apulantaa käsissä. Trilogian päätösosa todellakin on arvoisensa lopetus, ja pistää miettimään mihin suuntaan Apis tämän jälkeen menee, mutta sitä ei nyt jaksa vielä miettiä liikaa.

  Joka kuuntelukerralla jostain kappaleesta avautuu uusia juttuja, ja jo senkin takia aina oikein odottaa, että pääsisi jälleen kuuntelemaan Kuutiota. Oikeastaan yhtään hutia ei pysty biiseistä nimeämään, ainakaan vielä. Vauriot tietysti kärsii sinkkubiiseydestään, ja sen usein skippaa kun haluaa uudempia tuttavuuksia tutkia tarkemmin. Kuution palaset-kappale silti nostettava esille. Parhaita Apiksen kappaleita, ja se on aika paljon noilla kappalemäärillä mitä Heinolan sulkakynä T.Wirtanen on suoltanut.

  Nyt odottaa kyllä innolla, että vielä liveänä pääsee uutta albumia fiilistelemään. Hyvä Apulanta!
   
 8. Cosmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JB & KG
  Tavastia tänään lauantaina anyone? Tunnistat minut mintusta baaritiskillä läpi soitannan. Ympärillä todennäköisesti paljon rumia naisia.
   
 9. tuuski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pallo-Kärpät
  Lainaus:
  Apulannan levyjä on mahdoton verrata koko tuotannon ajalta, mutta tuollaisina trilogioina kyllä, vaikka edellisistä levyistä ei tällaista nimitystä olekaan käytetty. Mutta Attack.., Ehjä ja Kolme muodostavat ekan trilogian ja pitkälti tämän takia yhtye luetaan vieläkin punkpoppooksi. Välissä yksi mestariteos, jonka tasolle Kuutiokaan ei vielä yllä. Seuraavaksi kolme ihan kivaa hittibiiseillä ryyditettyä vetoa (Plastik, Heinola10, Hiekka) ja sitten tämä trilogia. Pakko sanoa, että noista parista muusta "trilogiasta" on vaikeampi etsiä sitä ylivoimaista ykköstä, mutta Kuutio on minulle tämän viimeisen kolmikon suvereeni voittaja. Ihan saatanan kova levy. Voisin kuvitella, että nyt menee seuraavaan levyyn suht kauan. Ja kyllä tässä on materiaalia muutamaksi vuodeksi keikoille.

  Täytyy myöntää, että uusi levy pelotti. Suomen ehkä paras bändi oli suoltanut EVOEI:n kaltaisen levyn, joka ei toiminut allekirjoittaneelle ollenkaan ja se Kesä-EP:n Paha ihminen oli vielä huonompi. Avausraita "Kaikki sun pelkosi" oli näin ollen suunnaton helpotus. Ollaan palattu perusasioihin.

  "Vauriot" on taas, kuten mainittu, radiosoitolla raiskattu vähäksi aikaa. Hyvä biisi toki sekin.

  Luin kolmosbiisin "Ravistettava ennen käyttöä" sanat ennen kuin kuulin sitä biisissä ja se kuulosti vitun surkealta TW:n sanoitukseksi.
  Lainaus:
  Täähän on melkein kun joku Lauri Tähkän oksennus. No, biisi itsessään osoittautui kuitenkin meneväksi, levyn top kolmoseen.

  "Airut" taas on se "iso" biisi. Tähän olisi melkein voinut ympätä niitä viuluja sunmuita, joilla esimerkiksi Maanantai ja Armo nostettiin "jättiläisbiiseiksi". Yllättävän lyhytkin loppujen lopuksi, mutta parempi se kuin turha venytys.

  Vitos- ja kutosbiisit "Elämänviiva" ja "Pakkomielle" on jäänyt jotenkin vähemmälle huomiolle. Ensinmainittu reippaampi veto ja toimii paremmin. Jälkimmäinen taas jää levyn heikoimmaksi tällä erää. Ehkä liikaa edellisen levyn kuuloinen biisi?

  "Freestylemeikit" sisältää paljon kivoja juttuja. Aika homosti ilmaistu, mutta en keksi parempaakaan kuvausta. Häivähdys jopa sitä alkuaikojen punkkia havaittavissa. Tulee hyvä mieli tosta biisistä. Samasta maljasta myrkyt ja mehukatit

  "Puolet" ja "Kirous" taas sellaisia rauhallisempia, jälkimmäisessä mennään valssia! Ensinmainittu julman laskelmoitu sanoiltaan, sillä kyllähän se aina siihen wiccalesboteinin angstiin vetoaa, kun lauletaan notta kaikesta kauneudesta on puolet itsetuhoa.

  Lainaus:
  Samaa mieltä ja sillä tittelillä toki tällä hetkellä levyn toimivin biisi. Taiteilija on päässyt lyriikoissa omimmilleen ja niissä annetaan palaa kyllä niin matikan kuin reaalin (fysiikka) ällän edestä.
   
 10. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mainiota tekstiä Kuutiosta tuuskilta. Edellä lainattu teksti piti paikkansa mullakin aika pitkään. Nyt taas Pakkomielle ja etenkin Elämänviiva on ottanut paikkansa parhaiden biisien joukossa. "Puolet" on tällä hetkellä ehdoton ykköskappale, voi helvetti että voikin olla hyvä tuotos Wirtaselta. Alkaa Kiilan ykkössija olla tällä menolla uhattuna, sillä Kuutio paranee kyllä koko ajan ihan älyttömästi.
   
 11. MacLean10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Terveet pelaajat, Espoo Blues
  En jaksa laittaa mitään syväanalyysiä, mutta pakko kertoa, että tämä uusin levy on aivan huikea! Todellinen timantti!
   
 12. Grainger Jäsen

  Vähän vanha ketju, mutta aika nostella ylös, nyt kun Apis on tehnyt paluun. Pihtiote -niminen kappale teki vaikutuksen, kun kuulin sen ensimmäisen kerran, mutta kerta kerran jälkeen se kuulostaa aina vain paremmalta. Toni Wirtasesta ja bändistä voi olla mitä mieltä tahansa, mutta omissa papereissani tämän maan kovin muusikko ja kuunneltavin bändi.

  Marraskuun 26. päivä sitten Kuopioon katsomaan Apulantaa livenä.
   
 13. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Mä en itse enää oikein jaksa. Apulannasta on tullut eppunormaali: jokainen biisi ja levy kuulostavat samalta eikä alkuaikojen eteenpäinmenoa ole ollut näköpiirissä enää n. 8 vuoteen. Hyvä tietty, että firma tuottaa ja Toni jaksaa, ei siinä mitään.
   
 14. JKyykka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Itse olen eri mieltä. Nuo kaksi viimeisintä albumia, Eikä vielä ole edes ilta [2007] ja Kuutio (kuinka aurinko voitettiin] [2008], eroavat merkittävästi Apulannan muusta 2000-luvun tuotannosta. Selkeästi ovat lähteneet viemään musiikkiaan haasteellisempaan suuntaan. Erittäin suurella mielenkiinnolla odotan uutta levyä. Nuo kaksi sinkkubiisiä ainakin lupaavat erittäin hyvää ja jälleen hieman erilaista albumia.
   
 15. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada
  Lainaus:
  Höpsistä. Apiksella on edelleen kunnianhimoa tuoda uusia juttuja levyille, kannattaa tsekata tämä haastattelu jossa tuota ja monta muutakin tuodaan esille. Parilla viimeisellä on tässä onnistuttu myös oikein hyvin, soundimaailmasta lähtien uutta vinhaa poreilua. Apulanta on Suomen Foo Fighters ja Toni Wirtanen nero.

  Huomioon pistävää on linkin takaa lymyilevässä Wave100 -haastattelussa Santapukin ulkonäkö, mies näyttää enemmän ihmiseltä kuin kertaakaan 20-vuotisen uran aikana.
   
 16. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Toni Wirtanen on kyllä todella kova musiikintekijä ja arvostan häntä suuresti. En kuitenkaan lähtisi vertaamaan Apulantaa Foo Fightersiin. Onhan näillä kuitenkin musiikillisesti (soundit, melodiat, sanat jne.) aika erilaisia. Yksinkertaistettuna Apulanta on hevimpää ja Foo Figsters rockimpaa. Apulanta tiluttaa enemmän ja Foo Figsters on suoraviivaisempaa. En siis missään tapauksessa hyväksy tätä vertausta:)

  Itse arvostan pändiä edelleen, mutta ei se mielestäni ole enää samassa vireessä kuin ennen. Apulannan suurin virhe oli se, kun Toni osti seitsemänkielisen kitaran. Siitä se alamäki alkoi.
   
 17. Kulkija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Jos nyt tuota uusinta singleä kritisoi, koko biisin ajan itse ainakin odotan sitä "räjäytystä" ja musiikki muuttuisi nopeatemposemmaksi ja niin edelleen. Muuten kyllä uppoaa itseeni, kuin kuuma veitsi voihin. Uponnut alkuajoista lähtien ja jokainen levy ollut omanlaisensa ja väitteet paikalla polkemisesta on hieman oudohkoa, koska kyllähän Kiilan ja Kuution ero on hyvin suuri mielestäni.
   
 18. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  15 vuotta bändiä kuunnelleena minäkään en osaa heitä hylätä, aina vaan alkaa pitää uudestakin materiaalista, vaikka ensikuuntelulla olisikin fiilis ollut hieman pettynyt. Kuten nyt Pihtiote-veisunkin kanssa.

  Heinola 10 -levyn aikoihin ajattelin, että taidan jättää jo levyjen ostelun väliin, mutta ei... Aina siitä uudesta materiaalista löytyy sitä jotain. Puhumattakaan siitä, kuinka loistavaa on käydä katselemassa bändiä livenä. Ainakin me turkulaiset osaamme selkeästi kuunnella Apulantaa, mitä herrat itse kiittelivät DBTL-keikalla. Hyviä tyyppejäkin soittajat, ei mitään pilvilinnoissa liitelijöitä.
   
 19. Grainger Jäsen

  Lauantaina tuli käytyä sivistyneessä ympäristössä Kuopion Musiikkikeskuksessa Apulanta katsastamassa ja onhan se "vanhojen" äijien taso edelleen ihan helvetin korkealla. Positiivinen yllätys oli kuulla Ilona ensimmäisen kerran livenä.

  Mitä tuosta voisi sanoa? Mahtavaa oli, mutta eihän se ketään voi yllättää.
   
 20. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Ihan ok bändi, vaikken varsinaisesti niin paljon diggaa että olisin yhtään levyä ostanut. Mutta tämä uusi, radiokanavilla pyörivä "Pihtiotteessa"....ei herrajumala mitä itkua. Tempo laahaa, sanat ja laulaminen sellaista nyyhkmistä että Neon 2 tai Mamba ovat varmasti kateellisia. Miksi tällainen?
   
 21. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Katsos kun ihmisen elämässä on välillä tilanteita, jolloin nyyhkitään ja itketään. Sitten niistä tunteista saatetaan tehdä musiikkikappale. Pihtiote onkin aivan hemmetin hieno tekele jälleen Wirtaselta.
   
 22. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Jos tekee kappaleen tilanteista joissa nyyhkitään (eikö sellaisia jo tässä maassa tarpeeksi ole?) ei kappaleen tarvitse kuitenkaan olla nyyhkimistä.
   
 23. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Makuasioitahan nämä ovat toki. Minusta tuohon kappaleeseen tuo "nyyhkiminen" sopii vallan mainiosti.
   
 24. Helmut Balderis #19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  - Raipe - All Mighty CCCP
  Onhan se Toni W viisas ja sanavalmis tyyppi joka osaa väsätä biisejä vallan mainiosti, mut kylläpä tää uusin "hitti" kuulostaa todella kehnolta.

  Sitäpaitsi jos mun tekemiä biisejä soitettaisiin sellasilla kanavilla kuten kaupallisuuden ja soittolistapakkosyötön multihuipentuma NRJ:llä, haastaisin ne välittömästi oikeuteen ja korvausvaatimukset olisivat kuusinumeroiset.

  Noh ihan vakavasti ajateltuna, voikohan sellasta temppua tehdä?
   
 25. Mapo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pool, Blackhawks
  Lainaus:
  Tässä taitaa Tonilla olla maailmanennätys tavoitteena. Tais olla Marce, joka kertoi 22:lla listaykkösellä irtoavan ME:n. Vai oliko peräti Toni itte, keikkaillan filmi päässyt pikkuisen valottumaan...