Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Antti Mäkinen

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Barnes, 15.04.2015 klo 19.54.

 1. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Määkin olen lukenut niitä sun juttuja eikä niistä tule hullua hurskaammaks. t. Kale
   
 2. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Itse kuulun ilmeisesti vähemmistöön kun sanon pitäväni Mäkisestä aivan helvetisti. IMO olen niinsanottu "hardcorefani", eli vietän päivittäin muutaman tunnin tutkien ECHL, AHL, NHL, KHL, WHL, OHL, QMJHL, SHL jne liigojen pelaajia, seuroja, molempien taustoja noin 20 vuoden säteellä jne (ja kyllä, käyn sekä töissä että koulussa opiskelemassa journalismia :D).

  Siksi minuun uppoaa tuo Mäkisen syväluotaava tyyli. Toki ampuu silloin tällöin räikeästikkin yli, mutta hei, kukapa meistä ei joskus ampuisi? Ymmärrän myös häneen kohdistuvan negan täysin. Tämä on vain oma mielipiteeni :)
   
 3. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Älä saatana pelottele. En ollut ajatellutkaan tätä skenaariota ja nyt pelottaa, että tuo tulee oikeasti tapahtumaan.

  Itse en kestä Antti Mäkistä kuin väkisin, jos se on ainoa vaihtoehto ja tuskin silloinkaan. Tähän asti onneksi sellaisia tilanteita ei vielä ole tullut muistaakseni yhtään.
   
 4. Arsu79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Sihvonen ottaa tämän lajin vähän liian vakavasti. Mitä väliä jollain viivelähdöillä on? Pääasia, että pelit on jänniä ja tapahtumarikkaita.
   
 5. Kirjoittelija Jäsen

  Katselin Viaplayltä ottelukoosteita World Cupin matseista. Sami Lepistö taklasi ruotsalaista päähän. Olin melko yllättynyt, kun Mäkinen ja Niinimaa totesivat yksissä tuumin, että kyseessä oli ihan puhdas taklaus, koska Lepistön kädet eivät nousseet. Minun käsittääkseni se, että kädet eivät nouse, ei NHL:ssä oikeuta taklaamaan vastustajaa päähän:
  NHL rule changes: League rewrites illegal check to head rule - SBNation.com

  Now Rule 48.1 declares an illegal check to the head as "a hit resulting in contact with an opponent's head where the head was the main point of contact and such contact to the head was avoidable."

  Ennen kautta 2011-12 säännöissä puhuttiin myös "kuolleesta kulmasta" tulevista päähän osuvista taklauksista mutta nykyään päähän taklaamista ei oikeuta sekään, että taklaus ei tule kuolleesta kulmasta:
  Board of Governors approves changes to two rules | NHL.com
   
 6. Mack Jäsen

  Piti Mäkisen tyylistä tai ei, niin yksi asia tuskin meni suunnitelmien mukaan. Miksikään koko kansan leijonaääneksi hän ei noussut. World Cup jäi sittenkin aika pienelle huomiolle + Suomen pelit eivät onnistuneet.
   
 7. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  + oli helvetin rasittavaa kuunneltava niin kauan kuin Suomen pelit jatkuivat.
   
 8. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Jos rasittavuus olisi este koko kansan leijonaääneksi nousemiselle, Antero Mertaranta ei todellakaan olisi sellainen. Vaikka Mäkinen monia ärsyttää, kukaan tuskin pystyy kiistämään sitä, että jääkiekosta pelinä hän ymmärtää vähän helvetin paljon enemmän kuin Mertaranta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2016 klo 01.36
 9. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Kyllähän tuota Mäkistä kuuntelee, kun vieressä on joku kommentaattori. Yksinään kun selostaa, niin tulee jumalaton pätemisen tarve.
   
 10. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Olisko Mäkinen tänään äänessä Jokerit pelissä?
   
 11. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Keskiviikkona seuraavaksi.
   
 12. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Rasittavuutta on vaikeaa mitata objektiivisesti, vaan kyse on subjektiivisesta näkemyksestä. Minun silmissäni Antti Mäkinen on monta kertaluokkaa rasittavampi selostaja kuin Antero Mertaranta. Ja tämän ratkaisee pitkälti puheviestinnälliset taidot, ei niinkään lajiymmärrys. Äänenkäytöltään Antero on superammattilainen, kun Mäkinen taas silkka keskinkertaisuus. Ja Mäkisen iso ongelma on mielestäni se, että hänestä suorastaan huokuu ylimielisyys ja kaikkitietävä asenne, kun Mertaranta on näkemyksissään ja mielipiteissään usein vähemmän ehdoton.
   
 13. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Itse olen täysin päinvastaista mieltä. Mielestäni Mäkinen on äänenkäytöltään, selostustaidoiltaan ja lajituntemukseltaan aivan omaa luokkaansa Mertarantaan verrattuna.

  Mertaranta vähemmän ehdoton? erkulta unohtunut muun muassa se episodi, kun studiomiehitystä myöten kaikki muut oli eri mieltä jostain tilanteesta ja seuraavan erän alkaessakin mertsi vielä kuulutti, että hänen oma kantansa on oikea. En nyt muista mitä tilanne koski, mutta mertsi ajatteli olevansa oikeassa, vaikka asiantuntijat vähän asiaa erätauolla valaisikin. Lisäksi Mertsi ottaa usein silmätikuksi jonkun pelaajan ja jaksaa koko ottelun, ja parhaimmillaan ottelusta toiseen, muistutella pelaajan virheherkkyydestä tai muuten huonoudesta. Mertsi on ollut superraskasta kuunneltavaa jo vuosia.

  Mäkisen ylimielisyyttä en ole huomannut. Voisiko joku avata, että millaisissa tilanteissa Mäkisen ylimielisyys huokuu?
   
 14. faro Jäsen

 15. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Ai että mikä klassikko. On niin paljon myötähäpeää herättävä, että on pakko katsoa osissa. Ei kestä minuuttia enempää kerrallaan, ei sitten millään.

  Jos joku kerta haluan rangaista itseäni kunnolla, katson nuo kaikki jaksot putkeen.
   
 16. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Niin, nämä ovat tosiaan makuasioita. Minusta Mertarannalla on selvästi Mäkistä parempi kyky esimerkiksi säädellä hehkutuksen voimakkuutta sen mukaan, kuinka tärkeästä tai hienosta maalista on kyse. Huutaminen tehokeinona menettää merkityksensä, jos jo World Cupin esiottelussa Laineen tehtyä aivan perusylivoimamaalin alkaa karjumaan niin, että ääni särkyy. Mäkisellä on usein myös tapana muuttaa selostustaan sellaiseksi paasaamisen tai luennoimisen tapaiseksi, mikä ainakin itseäni ärsyttää suunnattomasti.

  Lainaus:
  Niin, minusta Mertarannalla on usein tapana vaikkapa hänen mielestään virheellisen jäähytuomion tullessa, todeta tyyliin: "jaahas, no jokainen voi tehdä kotisohvaltaan oman tulkintansa". Tuossa on aika iso ero vaikkapa siihen, miten Mäkinen selostaa Lepistön saadessa jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta.

  Lainaus:
  No joo. Tästä ehtikin jo pari nimimerkkiä yllä ilmaista mielipiteensä/esimerkkinsä.
   
 17. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Onhan Mäkinen ylimielinen, mutta lajitietämyksessä ja pelikäsityksessä vertailu Mertarantaan on kuin vertailisi laulajana Freddie Mercuryä Tauskiin.
   
 18. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Miksi verrata Mäkistä aina Mertsiin? Mertsi on kaiken lisäksi on enemmän hiihtoselostaja kuin jääkiekkoselostaja. Mertsi selostaa jääkiekkoa vuodessa parin viikon ajan, muuten hän on muissa hommissa.

  Mäkinen on selostaja, joka tarvitsee hyvällä itsetunnolla varustetun kommentaattorin, joka pitää Mäkisen aisoissa ja herran pelossa. Tähän asti tässä on parhaiten onnistunut Antti-Jussi Niemi. Niitä harvoja Jokereiden pelejä mitä olen katsonnut, niin Niemi piti Mäkisen todella hyvin kurissa ja mies pysyi lähes koko ajan asiallisena. Yksin selostava Mäkinen on sitten täysin karmea tapaus. Aina välillä kun kurkkaan, että onko miehen meno mennyt paremmaksi vuosien saatossa, niin pettyä saa. Miehestä tulee ärsyttävempi vuosi vuodelta. Mäkisen suurin ongelma on lopulta se hänen suurin hehkutettu vahvuus eli tietämys. Toki on aivan ymmärrettävää, että kun selostaa 30 ei joukkueen pelejä, niin ei sitä voi olettaakkaan selostajalta, että hän tietäisi jokaisesta pelaajasta jotain. Mäkisen suurin ongelma onkin, että hän esittää tietävänsä ja huutaa nämä hänen (usein täysin poskettomat ja väärässä olevat jutut) muka suurena ainoa totuutena.
   
 19. Hxxx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mental tension
  Antti Mäkiselle pitää antaa posia. On selvästi lukenut palstaa ja ottanut kritiikistä opikseen. Eilinen Yle puheen NHL-ilta oli kerrankin miellyttävää kuunneltavaa.
   
 20. adolf Jäsen

  Bubi Wallenius toi Sihvonen & Lindgren ohjelmassa vieraana ollessaan minusta hyvän huomion esille, kun selitti sitä omaa monotonista selostustyyliään. En nyt muista tarkalleen mitä hän sanoi, mutta mainitsi ainakin että selostajan tehtävä ei ole huutaa siellä, koska se ei tuo mitään lisäarvoa tapahtumalle.

  Mitenkään nyt Mäkistä nimeämättä sitä toivoisi monenkin urheilutoimittajan suusta pääsevän useammin lauseen "en tiedä, otetaanpas asiasta selvää", kuin että siellä on joku Don Tamin kaltainen hahmo pullistelemassa. Urheilutoimittajien maailmassa kun asioita kerrotaan julkisuuteen aivan valtavasti faktoina, vaikka ne todellisuudessa ovat vain arvauksia. Sama koskee mielipiteitä, joita niitä esitetään kuin ne olisivat faktoja, vaikka ne todellisuudessa ovat vain mielipiteitä.

  Mutta! Se siitä valittamisesta. Kuuntelisin minäkin oikein mielelläni noita YLEn NHL-iltoja enempi. Mäkinen ja Nyholm ovat hyvä parivaljakko tuossa hommassa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2016 klo 16.01
 21. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Tuli kuunneltua tuo NHL-ilta, ja ihan hyvää tekemistä. Mäkistä on ilo kuunnella, niin asiantunteva herra, mutta mielestäni ei päde mitenkään ylimielisesti, vaan lähinnä intohimosta peliä kohtaan.

  Vitutti kuitenkin loppujen lopuksi kaksi tuntia kuunnella tuota odottaen sitä omaa jengiä. Ja sitten lopuksi saatana 15 sekunnin räpellys, jossa ei mainittu sanallakaan Ivan Provorovia tai Travis Konecnyä. Helvetti sentään. Iso miinus tälle lopun kiirehtimiselle, varatkaa seuraavaksi vaikka 3 minsaa jokasta jengiä kohti aikaa. Tai jos tulee tarve kiirehtiä, niin lähtekää kyseisen divisioonan kärjestä alaspäin, eikä toisinpäin.
   
 22. Bunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Coyotes, Thrashers
  Lainaus:
  Viimeksi odotin lähetyksen ajan, että päästään Coyotesin kohdalle ja kun vuoro vihdoin koitti, Mäkinen totesi vain että "Siitä ei puhuta" :D . Pitää tosin katsoa löytyykö tämä uusin lähetys jostakin, koska kun Mäkinen puhuu, niin silloin sieltä yleensä tulee asiaa.
   
 23. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Joo, jokaisesta pitäisi tasapuolisesti puhua jonkin verran edes. Aika loppui kieltämättä kesken kun Flyers jäi lähetyksen viimeiseksi joukkueeksi, mutta ei se nyt ole mikään selitys että aika loppui kesken. Äijät puhuivat yksistään Tomas Vanekista joku puoli minuuttia.
   
 24. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Nöyrästi kohti uutta NHL kautta...
   
 25. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Lainaus:
  Ai perkele mitä tykitystä. Pääsin kohtaan "Sassa sää tiedät mitä tarkotan tällä, no offence, LOVE YOU MATE" ja ei vaan pystynyt enää vaikka edes aikuisjonne betsiesko ei ollut päässyt vielä ääneen. Huigeeta.