Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus
 1. Flusher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Panthers
  Enpä oikein ymmärrä tätä Antti Mäkisen ääntämisen ja muutenkin selostuksen kritisoimista. Vaikken itse kuuntele kuin englanninkielisiä selostuksia, mitä nyt joskus tuli aikoinaan kuultua häntä. En oikein usko ketään parempaakaan olevan Suomesta tarjolla NHL-lähetyksien selostajaksi. Ihan asiallinen äijä jolla nyt joskus ehkä oman tietämyksen korostaminen vähän läikkyy yli. Ulkomaalaisten ääntämiset lausuu kyllä amerikkalaisetkin poskelleen, esimerkiksi Selänne=Selaani, Jokipakka=Jukka-Pekka jne.
   
 2. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Mihin siitä avaudutaan? Tuolla NHL-osiossa on selostajille ihan oma ketjunsa mutta ei siellä nillitetä siitä, miten pahasti pieleen joku Doc Emrick lausuu eurooppalaispelaajien nimet. Miksei siitä valiteta? Siksi, että Emrick on ulkomaalainen, ja näille ricoille ja muille ksenofiileille ulkomaalaiset on jotain niin siistiä ja upeeta, että heillä on oikeus vetää esim. nimien ääntäminen paljon Mäkistä pahemmin vituiksi, ja se on silti ihan cool.

  Moni tuntuu olevan kauhean vihainen, jos joutuu kuuntelemaan NHL-pelissä Mäkistä amerikkalaisselostajien sijasta. Eikä siinä mitään. Kyllä mä itsekin olen lievästi pettynyt, kun lauantai-iltana Viaplaystä ei kuulukaan amerikkalaisselostus. Mutta kovin loogisena en pidä sitä, jos tätä mieltä oleva ihminen valittaa nimimerkin rico tavoin jatkuvasti pelaajien nimien ääntämisestä, eli juuri siitä osa-alueesta, jolla Mäkinen on paljon parempi kuin ne amerikkalaiset NHL-selostajat. Silloin se kritiikki ei ole kovin järkevällä pohjalla.

  Lainaus:
  Kuten olen moneen kertaan kirjoittanut, minä kuuntelen mieluummin amerikkalaisselostajia kuin Mäkistä. Jos herran suurin fani ajattelee näin, ei kovin hyvin mene.

  Lainaus:
  Tämä on hyvä pointti, ja tämä on jo ihan eri asia kuin alkuperäinen väitteesi siitä, että moni palsta-aktiivi seuraa lätkää vähintään yhtä paljon kuin Mäkinen. Jos "normaaleissa" töissä käyvä tai päätoimisesti opiskeleva ihminen käyttää jääkiekon seuraamiseen yhtä paljon aikaa kuin Mäkinen, se ei ole minusta tervettä, ja silloin olisi syytä miettiä vakavasti, että kannattaisikohan joskus liikkua itsekin. Mäkin käytän urheilun seuraamiseen aikaa paljon enemmän kuin olisi järkevää mutta silti niitä penkkiurheilutunteja tulee työn tuomien rajoitteiden vuoksi viikossa varmasti selvästi vähemmän kuin Mäkiselle, joka saa seurata lätkää työkseen.

  Aika monella ihmisellä on muitakin harrastuksia kuin penkkiurheilu, ja moni penkkiurheilija seuraa paljon muitakin lajeja kuin jääkiekkoa. Siksi 24/7 NHL:ää miettivällä Jatkoaika-aktiivilla saattaa olla vähän vääristynyt käsitys siitä, miten paljon asioita "kaikki" änärilähetysten katsojat tietävät ko. sarjasta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2016 klo 16.03
 3. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Ei saatana siis oikeasti "aika amerikkalaisia ohjeita", jos lähteinä noille lausumistavoille ovat pohjois-amerikkalaiset lähteet? Maassa maan tavalla.

  Landeskogin etunimen lausuminen on ainakin tuonne listattuna niin kuin Landeskog sen haluaa lausuttavan. Landeskog pitää vielä enemmän lynennetystä Gabe muodosta, mutta noin hän on sen halunnut lausuttavan.
   
 4. Kirjoittelija Jäsen

 5. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Mitä hyötyä on tehdä ääntämisohjelistaa, jos siihen ei laiteta niitä oikeita ääntämisohjeita vaan ne, miten amerikkalaiset ne joka tapauksessa lausuisivat?

  Lainaus:
  Onko lähdettä tälle? Kuulostaa lievästi oudolta, että joku varta vasten haluaisi nimensä äännettävän jonkin toisen kielen kuin oman äidinkielensä sääntöjen mukaan.
   
 6. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ja sillä miten Landeskog haluaa Amerikassa nimensä lausuttavan ei ole välttämättä mitään tekemistä sen kanssa miten se ruotsinkielisissä maissa, kuten Suomessa tai Ruotsissa lausutaan. Oletan ettei hän ole Ruotsissakaan 'Keip'.
   
 7. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Nimen Gabriel lausuminen on amerikkalaisille mahdotonta jo siksi, että ne eivät osaa sanoa R-kirjainta.
   
 8. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Koska nuo amerikkalaisetkaan tavat eivät ole amerikkalaisille selostajille itsestäänselvyyksiä, niin sen takia tuollaisille ohjeille on kysyntää.

  Lainaus:
  Mike Haynes kysyi Landeskogilta tulokaskaudella tuosta etunimen ääntämisestä mieheltä itseltään ja silloin tuli pyyntö, että pitäytyisivät muodossa Gabe (geib). Heitetään lonkalta, että tuo tapahtui kyseisen kauden ensimmäisten 30 pelin aikana.
   
 9. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Kertoo Donskoi-selostuksensa soitetun Howard Stern -ohjelmassa. Napsu liikaa Mertsimäistä huutoa vrt. legendaarinen Bruins vs Habs -klassikko, mutta ihan ok tuokin.

  Suht mielelläni kuuntelen kyllä kotimaisellakin ja Mäkistä erityisesti. Noin muutoin huomiotalouden "Olet yksi kovimmista. Ylpeä kutsuesssani sinua ystäväkseni" hahmona vähän liian kelmeän LetsKouPaisons mun makuun,
   
 10. Finaaliselostukset ovat kuitenkin olleet parasta Mäkistä koskaan. Selvästi heikkouksia on harjoiteltu ja särmiä hiottu. Paskasta ei kyllä konvehtia saa, mutta Suomen parhaan selostajan tittelin kuitenkin heittämällä edelleen.
   
 11. Mack Jäsen

  Toivottavasti ei ikinä koske mihinkään muuhun lajiin pitkällä tikullakaan.
   
 12. Manazeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man United, Flyers, Kolme leijonaa, PJK
 13. Mack Jäsen

  Lainaus:
  Muistissa on. Samoin ne jotkut eri cupien ottelut pari vuotta sitten. Toivottavasti ei saa ajatuksia päähänsä, kun Viasatilla futista ensi vuonna aikamoinen määrä.
   
 14. cherryboomboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ville Leino
  Eikös Viasatilla ole oikeudet World Cupiin, joten tämä Nhl sanansaattajamme pääsee todenteolla ottamaan koko Suomen kansan omakseen syksyllä.
   
 15. Isäntä Jäsen

  Se Donskoin jatkoaikamaalin selostus soitettiin kokonaisuudessaan myös NHL Tonightissa. Lisäksi NBC:n nelospelin pregame osiossa tulleessa edellispelin montage-videossa oli Emrickin selostusta höystetty Mäkisen särkyvällä DONSKOI-huudolla. Antti on siis uransa huipulla.
   
 16. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Olisko jossain materiaalia tästä? Huvittais nähdä. :D
   
 17. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Enpä äkkiseltään löytänyt netistä mistään. NHL Tonightissa siis ihan tuo klippi mikä nyt on netissä pyörinyt siitä ratkaisusta lähtien. Siinä sitten Kevin Weekesin johdolla mehustelivat muutamalla lauseella eläytymistä. NBC:n game4 taas löytyy NHL.tv:stä/Viaplaysta, jos sinne tunnukset löytyy.
   
 18. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
 19. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Vai tehtäisiinkö niin, että ilmaiskanavalla Suomen pelit selostaa Pepe Jürgens, ja Mäkisen kuuntelemisesta pitää maksaa.
   
 20. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  Tuleeko nuo pelit ilmaiskanavalta? Minkäänlaista pakkoahan ei Viasatilla ole näitä näyttää muualla kuin omilla maksukanavillaan.

  Mäkinen on hyvä niin kauan, kun malttaa pitää jalat maassa. Hän on kuitenkin vain selostaja, ei yhtään sen enempää, tosin ei yhtään sen vähempääkään. Jossain vaiheessa näki aika kauas, että hattuun oli noussut, mutta mielestäni on viime aikoina laskeutunut sieltä hieman alemmas ja häntä on ollut jopa miellyttävä kuunnella.
   
 21. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä. Jos eivät tule, ei selostaja pääse ottamaan "koko Suomen kansaa omakseen", kuten cherryboomboomin viestissä asia ilmaistiin. On täällä niin paljon ihmisiä, jotka eivät Honda Cupista halua maksaa.
   
 22. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tätä olen itsekin jo jonkin aikaa pohtinut, mutta varmaa vastausta en ole löytänyt mistään. Mulla kyllä tulee olemaan Viasatin Sport-paketti World Cupin aikaan(kin), joten henkilökohtaisesti aika sama. Eräskin ystäväni meinasi lähteä kaikista henkseleistä irti kun sanoin, että käsittääkseni Viasatilla ei ole minkäänlaista velvollisuutta näyttää edes Suomen pelejä ilmaiseksi. Hän vetosi siihen, että yhteiskunnallisesti merkittävät urheilutapahtumat (kuten esim. olympialaiset, yleisurheilun mm-kisat jne.) täytyy näyttää ilmaiseksi. Kaveri ihan oikeasti suutahti mulle kun sanoin, että käsittääkseni World Cup ei esim. linkittämässäni vanhassa uutisessa lueteltuihin "yhteiskunnallisesti merkittäviin urheilutapahtumiin" kuulu.

  Näin sanoo laki: Nämä urheilukisat on näytettävä ilmaiseksi | Jääkiekko | Iltalehti.fi

  ---

  Ja koska Mäkisen ketjussa ollaan niin totean saman kuin ennenkin: Antti Mäkinen on kaikkine puutteineenkin Suomen ylivoimaisesti paras kiekkoselostaja.
   
 23. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Olikohan tämän viikon Urheilusanomissa tai jostain mistä luin, että Viasat on tarjonnut Word Cupia myös muille toimijoille, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole mitään lisäkerrottavaa asian suhteen. Eli kai sieltä periaatteessa voisi joku YLE Suomen pelit tai vastaavaa ostaa.

  Se on kuitenkin aika varma, että tiukka paikka Viasatillakin on tämän kanssa. Jos pitävät kaikki pelit itsellään maksukanavan takana, niin tuskinpa kauheasti tulee lisämyyntiä kanavapaketteihin. Suht tuntematon toimija Suomessa isossa kuvassa ja pelit tulevat vielä yöaikaan, niin paha paikka.
  Vielä kun Word Cup vaikka kuinka onkin parhaat mukana, niin herättää tuulipukukansassa vähemmän intohimoja, kuin varma kevään merkki MM-kisat.
   
 24. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  Se on yllättänyt minut, miten ohut Mäkisen pelinymmärrys sittenkin on. Jotkut Niki Juusela, Jani Alkio ja Anssi Ritari, vain muutamia mainitakseni, ovat aivan eri luokassa. - Toisaalta koko NHL on saanut olla pelitapojen puolesta ikään kuin katveessa, kun olen vain katsellut pelejä vuosien ajan enkä ole niistä kirjoittanut. Nyt kun maineikkaassa blogissani olen edes raapaissut finaalisarjan joukkueiden PIT ja JS pelitapoja, monille on käynyt karmaisevalla tavalla ilmi, miten heikkoa lätkää NHL:ssä pelataan. Vuorotellen joukkueet kiskovat kiekkoa ulos lasin kautta. Harvoissa viivelähdöissä tempaistaan sellainen 40 metrin syöttö vastustajan siniviivalle. Finaalisarjan lätkä on ollut yksinkertaisesti karmeaa katseltavaa.
   
 25. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Missä mielessä? Viihdearvo on ainakin ollut kohdallaan. Sitähän jääkiekko kuitenkin on, viihdettä.