Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Antti Mäkinen

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Barnes, 15.04.2015 klo 19.54.

 1. Forest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulu Kärpät, Nottingham, Boston
  Miksi tämä nasse keksii omasta päästään lausua näitä nimiä, esim. Scheifele on Saitli. Vois sen verran perehtyä että tulisi nimet edes sinnepäin lausuttua.
   
 2. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Saiflina minä olen sen joka kerta kuullut.
   
 3. ML17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Pidän varsin omituisena sitä, että Mäkinen vastailee katsojakysymyksiin jostain mestaruussaumoista kesken pelin. En ole varma onko se puuhastelua vai muuten vaan noloa.
   
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Siihen en ota kantaa onko se puuhastelua, noloa tai mitä, mutta jos kaveri ehdottaa umpilaituria Landeskogia Montrealin keskikaistalle niin se on puuhastelua.
   
 5. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mun täytyy sanoa, että pidän siitä, että Mäkinen vastailee toisinaan näihin katsojakysymyksiin. Sopii hyvin ns. modernille selostajalle, eikä mene mielestäni puuhasteluksi.
   
 6. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  Kuten myös se, että Jeff Petryn laukoessa Mäkinen luulee tämän olevan Andrei Markov. Toinen on right ja toinen left.

  Onko se kännissä vai flunssassa? Ääni on tukkoinen.
   
 7. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  On totta, että Mäkisellä on lausumisessa petrattavaa, mutta paljon paremmin hän ne nimet lausuu kuin kollegansa Pohjois-Amerikassa. Jostain kumman syystä en kuitenkaan ole kuullut heitä arvosteltavan surkeasta lausumisesta, vaikka varmaan kaikki (ml. minä) NHL:ää edes vähän alusta seuraavat JA:n palstalaiset katsovatkin änäriä myös englanninkielisellä selostuksella.
   
 8. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Google
  Nyt olet. Jatkoajan keskustelupalsta ehkä vähän väärä foorumi tuolle keskustelulle, Antti Mäkisen ketjusta puhumattakaan. Eikä tietysti ole mikään peruste lausua jotain nimeä väärin koska joku muukin lausuu jonkun toisen nimen väärin.
   
 9. Wiltord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Nyt vasta törmäsin tähän. Aivan uskomatonta sketsikamaa. Miten joku voi olla noin ylimielisenä ja kaikkitietävänä. Don Tamin reinkarnaatio.

  Kirjoittaisin "huutonaurua", mutta en naura huutamalla enkä ole aivan varma pystyykö tältä myötähäpeältä nauramaan.
   
 10. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Katsoin pätkän tuosta, enkä pysty ihan täysin varmasti sanomaan, oliko tuossa kyse show'sta, vai vetikö Mäkinen ihan tosissaan. Jos Mäkinen oli ihan oma itsensä, niin on kyllä todella facepalm-materiaalia. Suosittelen katsomaan tuosta 00:43 lähtien, kun Mäkinen kertoo senttereistä...
   
 11. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Katsoin kolme minuuttia eteenpäin tuosta mainitsemastasi kohdasta, niin ihan täyttä sketsiviihdettä on kyllä Mäkisen ja tuon lippispään keskusteltu. En kyllä nyt pysty enempää katsomaan, ehkä paremmalla ajalla loppuun.
   
 12. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Joko oli täällä, että Mäkinen tekee kokonaan uuden aluevaltauksen ja selostaa Viasatille/Viaplaylle nyrkkeilyä. Tai ainakin tulevana lauantaina järjestettävän Helsingin nyrkkeilyillan, jossa ottelevat mm. Edis Tatli ja Robert Helenius. En ole ihan varma haluanko kuulla tuota.

  Suosikkiselostajalta uusi aluevaltaus - vaihtaa lätkän nyrkkeilyyn!
   
 13. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Sama. Ei auta kuin toivoa, että Rajalin ottaa huomattavasti Mäkistä isomman roolin selostuksessa. Ikävä kyllä en löisi punaisen puupennin puolikasta vetoa siitä, että Mäkinen malttaa pysyä hillittynä "vierailevana" selostajana.
   
 14. Yö-Orava Jäsen

  Ääh... tokkopa on sen koomisempaa/kiusallisempaa kuultavaa kuin turhanaikaiset pätemisensä siitä mitä losängölöskhingsin TÄYTYY nyt tehdä.
   
 15. SimBLi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Pienessä mielessäni olin ajatellut Mäkisen laskeneen edes muutaman askeleen norsunluutornissaan alaspäin, mutta mitä vielä. Viasatin syyskauden All Stars -kentällisten julkistaminen ja niistä keskusteleminen oli kaiken kaikkiaan sitä itseään.

  Mitä meidän Anttimme sitten teki? Heti aluksi täsmensi katsojille, että hän tietää kuka on vasemman puolen laitahyökkääjä ja kuka oikean. All Stars -kentällinen oli mietitty täsmälleen niin, että vasemmalla kaistalla on oikeastikin vasemmalla pelaava laitahyökkääjä. Ja oikealla puolella sitten sitten sama juttu.

  Saatiinpahan nostettua omaa tietämystä myös puolustajien osalta, koska HÄNEN veikkaamansa (tietämänsä) tuleva Norris-voittaja Brent Burnshän se siellä. Oikeasti, vau. Mikä ennustaja!

  Grafiikat olivat jo lähteneet, mutta maalille sitten huudettiin Devan Dubnyk. Kenenköhän erheestä siellä grafiikassa oli Bobrovsky. No, siihen on paha sanoa mitään.

  Varsinainen tykitys alkoi, kun Ika julkisti oman tähtikentällisensä. Herrajumala. "Kenen parina Werenski pelaa!? Kenen parina!?" "Jos Mikko Koivu olisi ruotsalainen, se ei olisi tässä kentässä!" En sisäistänyt hämmästykseltäni enempää.

  Kaikkeen tähän päälle vielä raivostuttava yliääntäminen.
   
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  On se Antti näköjään kehittynyt kun tietää jo pelipaikat. Joku aika sitten NHL-lähetyksessä kaveri spekuloi että Montreal Canadiens tarvitsee hyvän sentterin joukkueeseen mikäli aikovat taistella mestaruudesta. Antin ehdotus tähän sentteritarpeeseen oli Colorado Avalanchen Gabriel Landeskog. Eteenpäin on menty.
   
 17. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Hyvää settiä, mutta pakko heittää pieni kuitti. Et sitte viitsinyt lukea sivua alusta alkaen. Tähän hymiö.
   
 18. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Voihan hymiö. Mulla oli joku etiäinen että tuostakin olisi voinut olla mainintaa täällä, mutta enhän mä tosiaan huomannut lukea tätä sivua ihan alusta saakka. Tulee luettua yleensä vaan ne viestit jotka on ihan lähipäivien aikana ketjuun tulleet.
   
 19. P3ksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens
  Jos en väärin muista nii kaikkitietävä-Mäkinen ennusti yle puheen nhl-ennakossa Coloradon olevan sarjakärki joulutauolla (koska jääkiekon evoluutio), Arizonan taistelevan tosissaan pudotuspelipaikasta, mainitsi toki myös että aika on ajanut ohi Eric Staalista ja mitähän kaikkea vielä. Ei aivan osunut ei, mutta eihän se aina.
   
 20. Ruutu8 Jäsen

  Säännöissä Mäkisellä on aika paljon vielä petrattavaa. Eilenkin oli tilanne, jossa tuli maalinedessä isompi hässäkkä, josta ainoastaan Lada -peluri lähti boksiin. Seuraava aloitus oli kuitenkin keskialueelta, johon Mäkinen mutuili aloituspaikan johtuneen "Joensuun lievästä tms. mv:n häirinnästä". Eihän tuollaista sääntöä ole olemassakaan!

  - Todellisuudessahan tilanteessa oli "kuuma katko" (Jokereiden puolustajat tulivat tilanteeseen maalin edustalle mukaan paineihin), tällöin seuraava aloitus viedään ulos, vaikka vastustaja siitä pelkästään jäähyn saisikin. Kumoaa siis tuon normaalin aloituspaikan jäähytilanteissa. Jotenkin oletin, että Niemi olisi korjannut entisenä pelaajana tuon, mutta ehkä meni häneltäkin ohi.
   
 21. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  NHL -ilta on kyllä ainakin itselle aika sietämätöntä kuunneltavaa. Pidän Yle Puheesta, pidän "Urheiluilta" -ohjelmasta ja sen toimittajista, Jouko Vuolteesta ja Jere Pehkosesta. Tämä formaatti on vaan mielestäni totaalisen epäonnistunut. Paikalla ovat siis asiantuntijat Antti Mäkinen, Tuomas Nyholm, sekä Sami Laine. Tavoitteena on ilmeisesti todistaa, kuka tietää eniten NHL:stä, kuka osaa lausua hienoiten "Touronto Meiple Liifsin", kuka on lähimpänä jotain organisaatiota / kuka tuntee eniten valmentajia, pelaajia, tai omaa muita suhteita. Myös päälle puhuminen on vahvasti läsnä, joka on tietenkin radiossa erittäin raskasta kuunneltavaa. Mäkisen marttyyrimaiset pätemiset ovat kyllä paikotellen erittäin koomista kuultavaa ja muutaman kerran oli havaittavissa lievää kiihtymystä, kun toimittaja mainitsi pieleen menneistä joukkueiden ennusteista, jota Antti povaili edellisessä jaksossa. Toimittajan tietämyksen vähättely em. vieraalta pistää myös korvaan. Sami Laineelle ja juuri aiemmin mainitsemalleni Pehkoselle näistä lähetyksistä puhtaat paperit, mutta Mäkinen ja Nyholm ovat kyllä ERITTÄIN rasittavia yhdessä. Asiantuntemusta kaikilla on, sehän on selvä, mutta kun ei lähde, niin ei lähde.
   
 22. Sledge Hammer! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  @Useful Idiot kirjoittaa tuossa yllä asiaa. Ko. ohjelmahan oli pelkkää kaverijournalismia jossa lätistiin pari tuntia siitä mitä oltiin netistä luettu ja referoitiin niistä juttua mukamas asiantuntijan ominaisuudessa. Voisivat seuraavaan ohjelmaan kutsua jonkun entisen NHL-pelurin niin olisi asiantuntemusta edes siteeksi.
   
 23. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона
  Kyllä oli Mäkinen ihan pähkinöinä Buffalo - Dallas pelissä, kun Sharp ja Shore oli laitettu samaan ketjuun.
  "Shuaarp syöttää ja Shuooor laukoo"
   
 24. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Antti Mäkinen on edelleen yhtä rasittavaa kuunneltavaa kuin aina ennenkin, varsinkin juuri tuon päällepuhumisen takia ja muutenkin puhuu edelleen siihen sävyyn, että kaikki se mitä hän sanoo on totta ja siitä on turha lähteä väittelemään.

  Tuomas Nyholmista sen sijaan tykkään. Mukavasti piikitteli Mäkistä ja tämän egoa tuossakin NHL-illassa ja pariinkin otteeseen kummasti jättänyt aina Mäkisen mainitsematta kun puhuu Suomen ykkösselostajista lätkässä. Jotenkin voisi kuvitella, että Nyholmikaan hirveästi lämpene Mäkiselle ja tämän tavalle toimia selostuskopissa.

  Kyllähän Mäkiset, Nyholmit ja Laineet tietää lätkästä varmasti enemmän kuin yli puolet tätä palstaa seuraavista, joten siinä mielessä vähän ihmeellistä lukea etteivätkö he muka kuuluisi tietämyksensä perusteella tuonne höpisemään. Suomalaisten NHL-pelaajien ulosannit ovat usein hyvin vaivalloista kuunneltavaa, ainakin mitä tulee ex-pelaajiin ala Janne Niinimaa. Eikä se myöskään tarkoita että jos kaveri on joskus NHL:ssä pelannut, että tämä seuraisia nykyään yhtä tiiviisti sarjaa ja osaisi paremmin tuoda faktoja ilmi kuin nämä herrat. Sitä en tosin kiistä etteikö joku Ville Nieminen olisi tuolla kultaa.
   
 25. Vahtimestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Real Madrid
  Lainaus:
  Hauska kohta tuossa Yle Puheen illassa oli, kun Nyholm oli vähän sitä mieltä, että Minnesotan lento ei kestä ja Mäkinen haastoi. Sitaatit ulkomuistista,

  AM: "Kuka sieltä tulee haastamaan, kerro, niin keskustellaan".
  TN: "No kyllä mä katoin taas viime pelissä kun toi Chic..."
  AM: "Ei riitä".
  TN: "Okei".

  Hienosti keskusteltu.