Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Antti Mäkinen

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Barnes, 15.04.2015 klo 19.54.

 1. Manazeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Man United, Flyers, Kolme leijonaa, PJK
  Lainaus:
  No sehän meni sulta heti puihin, Mäkinen käsittääkseni ajelee kuitenkin Volvolla. ;)
   
 2. sporttipappa Jäsen

  Lainaus:
  Nonniin menipäs pieleen koko juttuni sitten. ; )

  Selostamisesta vielä, että parasta selostusta saamme kuulla silloin kun Mäkisellä on joku kiekkomies mukana kommentaattorina. Silloin Mäkisen mopo pysyy hanskassa kun toisella on heittää pöytään kovempia meriittejä kaukalon puolelta. Sitä se Mäkinenkin tuntuu arvostavan kun se kaveri on pelannut pelejä joita Mäkinen on puolestaan saanut pelata vain pelikonsolilla.

  Ylipäänsä kaksikkoina selostetut pelit ovat olleet hyviä. Se antaa aikaa vetää henkeä ja kasata ajatuksia kun välillä joku toinenkin puhuu. Olisi se aika kova homma höpötellä pari tuntia putkeen todella osuvia huomioita pelistä ja säilyttää jonkinlainen objektiivisuus pelistä. Siinä mielessä kyllä voi hattua nostaa kaikille jotka työtä onnistuvat tekemään niin että edes suurin osa on tyytyväisiä.
   
 3. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Pitsböög pingvins exl enösi senöö!!!!
   
 4. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Hetki piti pelin alussa miettiä että kuka tämä Penguinsin "Raspi" on mutta pelinumero 87 paljasti.

  Mutta Mäkinen on ollut tänään ihan siedettävä. Siitä plussaa!
   
 5. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Minesoudan apuvalmentaja Därrrlll Sdr!
   
 6. Noma Jäsen

  Oma suosikkini on läpiajossa lämärin vetäissyt Thamaas Vänäk.
   
 7. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lauantain studiossa Antti oli keskustelemassa änäristä ja samalla puhelin kädessä selaili twitteriä ja yritti bongailla uusia meheviä huhuja siirroista. Se oli mielestäni jo jotain. Ei riittänyt enää että selostuksen lomassa bongattaisiin jotain twitter-kommentteja. Nyt oltiin ajan hermolla ihan studiossa.
   
 8. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Jotenkin kuulostaa hauskalta kun kuvittelen tämän :D Iso mies puhelin kädessä studiossa live-lähetyksen aikaan. Mutta toisaalta näinhän se menee trade deadlinellakin TSN:llä, mutta siellä on koko studio omistautunut tuohon hommaan.
   
 9. Kirjoittelija Jäsen

  Pitäisiköhän ruveta aina NHL:ää englanninkielisellä selostuksella katsellessaan raportoimaan tuonne NHL-osioon näitä ääntämishavaintoja samaan tapaan kuin tässä ketjussa tehdään: Mikou Koivyy, henrik setöböög, zoni gudroo, pätriis böösöraan, äleksändr niiländer, jne.

  Veikkaanpa, että jos tälläkin sivulla Mäkisen ääntämisestä valittaneet jätkät pistettäisiin itse puhumaan englantia, kuulostaisi se suunnilleen yhtä sujuvalta kuin amerikkalaisselostajien yritykset lausua suomalais- ja ruotsalaispelaajien nimiä.

  Lainaus:
  Niin ja kyllähän ne TSN:llä kuitenkin puhelinta tai tablettia räplätessään tekevät sen paljon tyylikkäämmin ja hienommin kuin Mäkinen, kun onhan ne sentään ulkomaalaisia.
   
  Viimeksi muokattu: 29.02.2016 klo 16.05
 10. Johan Kesti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Antti Mäkinen ja kolikon kääntäminen. Viljelee tuota aika usein, raivostuttavaa!
   
 11. Yö-Orava Jäsen

  Pakko vissiin tauon jälkeen palata aiheeseen kun huvittaa yllä hääräävän kirjoittelijan vänkäys.

  Kysehän ei ole siitä kuinka oikein tai väärin selostaja yksittäisen nimen lausuu, vaan siitä miten kaikesta tekemisestä huokuu luotaantyöntävä teennäisyys. Niin kuin nyt uutena esimerkkinä tämä kännykkä/twitter-homma (jota en nähnyt). On mielenkiintoista, miten jälleen niin notkeasti kuin kropasta lähtee Ämörikän suuntaan pyllistänyttä, ja sieltä ihan suoraan homman apinoinutta Mäkistä et kritisoi, sen sijaan tästä häntä hieman ilkkuvia jälleen nerokkaalla, eittämättä hieman itseään toistavalla tavallasi nälvit. Käsittääkseni Pohjois-Amerikassa näillä insidereillä on nimensämukaisesti hieman enemmän ensi käden tietoa ja lähteitä kuin nämä samat helvetin twitterit joita kuka tahansa meistä kotisohvalla pystyy kalja kädessä ja luuri toisessa seuraamaan ja uudelleentwiittaamaan joten kuulostaahan tuo jälleen helvetin falskilta.

  Ylimielisyyden lisäksi siis erityisesti teennäisyys on se, mikä alun alkaen osaavan ja innokkaan selostajan pisteet on ainakin täällä saanut laskuun. Potentiaalia olisi nähtyä ja kuultua parempaan, mutta milläpäs kehityt kun pää on ilmeisen turvonnut, onhan hän jo NHL-jeesuksen aseman ja kaiken mielestään jo saavuttanut (Yhdysvaltojen reissu!). Suomen skenessähän Mäkinen on toki yksi parhaista edelleen, kertoo kentän surullisesta tasosta. Antti hei, sä oot yksin pimeässä kellarissa selostamassa rajalliselle kohderyhmälle etkä missään TSN:n kirkkaissa valoissa vaikka miten kovasti haluaisit! Meillä on noi ihan samat handlet käytettävissä, et ole sisäpiirissä etkä seuraa lajia tai liigaa sen enempää kuin monet palsta-aktiivitkaan, vaikka sinulle selostamisesta maksetaankin! Ja siihen on tämän palstan kalakaverisikin tyytyminen.
   
 12. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Jos te monet palsta-aktiivit seuraatte lajia ja liigaa yhtä paljon kuin Mäkinen, herää kysymys, että kannattaisiko teidän koittaa hankkia työpaikka? Jos löydätte sellaisen, se rajoittaa penkkiurheiluharrastukseen käytettävän ajan määrää aika tehokkaasti. Paitsi tietysti siinä tapauksessa, että seuraatte lätkää työksenne.

  Olen monesti todennut, että kuuntelen mieluummin amerikkalaisselostajia kuin Mäkistä. Mm. siksi, että Amerikassa asuvina he ovat paremmin sisällä NHL:ssä. Silti esim. tuo ääntämisestä nillittäminen kertoo lähinnä nillittäjien omasta heikosta kielitaidosta, kun samat jätkät kuuntelevat nikottelematta päin helvettiä nimet ääntäviä jenkkiselostajia.
   
  Viimeksi muokattu: 29.02.2016 klo 19.35
 13. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Onko joku täällä sanonut, että on ihan ok, että amerikkalaisselostajat lausuvat eurooppalaiset nimet miten sattuu? Siitä vaan ei varmaan tähän ketjuun jakseta avautua, koska tämä on Antti Mäkistä käsittelevä ketju.
   
 14. J.J.Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Mäkisen suurin fani ei ainakaan ole jäänyt epäselväksi.
   
 15. Yö-Orava Jäsen

  Lainaus:
  Eroa tulee monesti ihan jo siitä että tälläkin palstalla moni on erikoistunut yhteen tai muutamaan joukkueeseen. Tietopohja on tällöin "syvempää", eikä vain näitä pintapuolisia itsestäänselvyyksiä, jotka "kaikki" tietää. Minäkin, joka liigaa tätä nykyä vähemmän seuraan. Ja jotka Mäkinen kuitenkin syvällä rintaäänellä alentavasti paasaa, aivan kuin vajaaälyisille olisi suuressa viisaudessaan luennoimassa. Sama koskee ihan jotain pelitilanteitakin. Kaveri(si?) selostuskopissa on keksinyt pelin uudelleen ja on sitä meille ehdottomaan tapaansa opettamassa.
   
 16. FourPasses Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings-mikkihiiret. #13, #71, #72.
  Lainaus:
  Tästä voisin vähän avautua, ja tämä ketju taitaa olla ihan kohdallaan tämänlaiselle asialle..
  Heti alkuun: En ole Antti Mäkis-fani, sattuu korviin kuunnella sitä mieletöntä rääkymistä, puhumattakaan pelin ylianalysoimisesta. Saattaa olla että tulee annettua risuja turhistakin asioista. Makuasioitahan nämä selostushommelit monesti ovat.
  Mutta joku kielitieteilijä tms. voisi myös sen vahvistaa, että siihen on syynsä että eri kielillä lausutaan erisnimiä eri tavoilla. Suomalaiseen suuhun ja puheeseen ei sovi esim. kiinalaisten nimien vääntyminen luonnollisesti. Sama tässä Mäkisen amerikanvääntämisessä; kun selostaa suomeksi ja puhe koostuu 70% suomenkielisistä sanoista, 30% pelaajien nimistä, niin se ulosanti puuroutuu aivan täysin, kun pyrkii ääntämään jokaisen vieraskielisen nimen jopa ylikorostetusti sillä amerikankielellä. Uskon että Mäkinen panostaa pohjoisamerikkalaiseen ääntämiseen erityisen paljon, sillä usein kuulee myös esim. ruotsalaislähtöisten nimien lausuttavan amerikaksi, esim Nyqvist -> Naikwist.
  En sano että pitäisi puhua Niinimaan tavoin Krospista ja Luonkosta, mutta joku kultainen keskitie voisi olla kohdallaan.
   
 17. Yö-Orava Jäsen

  Lainaus:
  Tämänhän Antti on pyrkinyt ratkaisemaan lisäämällä koko ajan enenevässä määrin jenkkitermejä sekä -lausahduksia selostukseensa.
   
 18. Sport#15 Jäsen

 19. FourPasses Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings-mikkihiiret. #13, #71, #72.
  Lainaus:
  Niin, ja siinä mielestäni mennään vähän väärään suuntaan.
   
 20. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Aika amerikkalaisia ohjeita noikin. Mm. Charan ja Steenin sukunimet lausutaan tuon mukaan tshaara ja stiin. Ja Jevgeneistä on tullut evgeneitä sekä Gabriel Landeskogista geibriel, vaikka ranskankieliset kaimansa ovat ihan oikein gaabrieleja.

  Aika vasurilla sinnepäin tehty lista.
   
 21. Yö-Orava Jäsen

  Onko kukaan muuten bongannut Pelipäivä-studiossa vielä Tim Hortonsin kartonkikahvikuppia?
   
 22. Kirjoittelija Jäsen

  Tässä ketjussa moni on tainnut todeta, että Mäkisessä ärsyttää hänen tapansa laukoa omia mielipiteitään faktoina. Tämän pointin ymmärrän hyvin. Jos hän sanoo vaikkapa, että "Chicago Blackhawks menee tänäkin keväänä pitkälle", lauseen intonaatio viestii usein korostetusti, että "tämä ei ole mikään mielipide vaan tosiasia, jonka minä tiedän mutta moni muu ei".

  Itse pitäisin enemmän siitä, jos selostaja sanoisi paljon neutraalimmalla sävelkululla, että Chicago on yksi suurimmista mestarisuosikeista. Tämä väite pitää paikkansa ja jos asian esittäisi näin, silloin se kuulostaisi siltä, että selostaja ymmärtää suurimman suosikinkin selviävän Stanley Cup -finaaliin selvästi alle 50 prosentin todennäköisyydellä. Mutta itse olenkin ihminen, jota usein haukutaan autistiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2016 klo 01.25
 23. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Juurikin näin. Ehkä kyse on siitä, että Mäkisellä on sisäinen tarve tuoda itsensä esiin ihmisenä, joka on osana "NHL-eliittiä", salaperäistä parempien ihmisten, julkkisten ja supertähtien kollektiivia, vaikka oikeasti hän on härmäläinen kaveri, joka istuu pimeässä kopissa luurit päällä puhumassa pelin päälle pikkutunneilla suhteellisen pienelle joukolle katsojia. Ja jolle Kevin Weekes kerran twiittasi.
   
 24. Big Bear Jäsen

  Lainaus:
  Helvetin hyvin sanottu. Se on just näin!
   
 25. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Näistä lausumisista on aika turha purnata. Sitten voi kuunnella juurikin niitä ameriikan veljiä ja miettiä ääntämistä. Tiimu Salaami, Peka Rinii, Saloumakai. Ei niitä noin Suomeksi lausuta! Siis eih, miten ne ei osaa?

  Eiköhän sen pitäisi jokaiselle riittää ettei lausuta mitenkään "Jakup Voratsekki" tai "Aleksanteri Ratuloovi", vaan jotenkin edes pyritään se nimi ääntämään oikein? Ei kai nyt keneltäkään voi vaatia, että osaat kaikki venäläiset, tsekit, slovakit, puolalaiset jne. lausua, kuten ne lausutaan kotimaassa? Jos ulkomaalainen lausuu töissä mun nimen omalla aksentillaan, niin en mäkään sitä ota henkilökohtaisena vittuiluna. Sen verran ymmärrän, että ääntämiset ja aakkoset on sen verran erilaiset, että ei tuo mistään selkärangasta voikaan heillä tulla.