Antero Mertaranta – sinivalkoinen ääni

  • 304 539
  • 1 461

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Jubomir kirjoitti:
Minä taas en lähtisi tästä haukkumaan Mertarantaa, jos Suomenkin valmennusjohto oli yhtä pihalla. Pidän oleellisempana, että joukkueet tietää miten mennään, kuin Mertaranta.

No YLE:llä ja Suomen joukkueella ei sinänsä ole mitään muuta yhteistä kuin että YLE televisioi näitä pelejä.

Kyllä se katsojille/lupamaksun maksajille on juurikin oleellisempaa että YLE pystyy tuottamaan oikeaa infoa, heillä on siitä suuri vastuu katsojille, sinänsä siihen ei liity se että mitä joukkueet tietävät ja mitä eivät.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä, rankkareiden jälkeen vitutti ainoastaan Mertarannan tietämättömyys, erityisesti Lehtisen ylämummon jälkeen.Hei pliis, ymmärtäisin tämän itkun jos oltaisiin hävitty, ketä oikeesti kiinnostaa. Omassa "kisastudiossa" ei ainakaan ole mitään mielikuvaa selostuksesta Lehtisen vedon jälkeen, ei kuulunut ei! Jos vielä siinä vaiheessa on selostukseen joku kiinnittänyt huomiota ja väittää että itse tajusi tilanteen ratkeavan Jeren maaliin, valehtelee! Tai sitten on ollut liian vähän tunnetta pelissä!!!
Ja kukaanhan meistä ei tee omassa työssään virheitä!
 

Cube

Jäsen
JHag kirjoitti:
Hyvä kun Antero huomasi loppuvaiheissa, että USA hankki heittäytymällä jäähyn. Laamanenhan ei missään tapauksessa syyllistynyt koukkaukseen. Muuten vaan hitaana pelaajana jätti mailansa jenkin kainaloon. Antsa hahmotti meille myös sen, että tuomari ei nyt vihellä mitään. Siis yhtäkään jenkkien puhdasta taklausta ei vihelletty jäähyksi, todella outoa toimintaa.
Melkein olin valmis antamaan Mertsille kiitosta kohtalaisen asiallisesta ja suoraselkäisestä (joskaan ei erityisen tasokkaasta) selostuksesta tänä iltana, mutta Jatkoajan viimeisellä minuutilla paineet housuissa kävivät Antsalle ilmeisesti kestämättömiksi ja isompi avautuminen tuomarilinjasta oli pakko päästää ilmoille. Illan parhaat nauruthan siitä irtosivat, joten hyvä näinkin päin.

Cole-Laamanen tilanteesta risuja Mertarannan ohella myös studion puolelle. Filmaussyytökset ovat tuollaisessa tilanteessa aika turhaa tavaraa.

Yleisesti ottaen oli kuitenkin aika huvittava seurata miten paljon suotuisammin Anterokin suhtautui USA:n joukkueeseen, kun se pelasi "eurooppalaisempaan" tyyliin. Toki niistä taklauksista piti edelleen passiivis-aggressiivisesti huomautella ja lopussa tuo tosiaan purkautuikin jo aiemmin mainitsemallani tavalla. No ei siinä mitään, Anteroa pitää ymmärtää. Kai Anteron pienessä mielessä Suomea oikeasti potkitaan aina ja joka tilanteessa päähän.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Mane kirjoitti:
Meinaat, että ketään säännöistä tietämätöntä ei haitannut olla Lehtisen maalin jälkeen epätiedossa pitkän aikaa siitä, että voittiko Suomi?

Onhan se nyt silti niinkin, että vaikka kuinka tarkistaisi säännöt etukäteen (mitä Mertsi ei tosin todennäköisesti ollut tehnyt), joutuu luultavasti epäröimään, kun valmennusjohdolla - johon pitäisi kaiken järjen mukaan voida luottaa - näyttää olevan säännöistä oma (väärä) käsityksensä lähettäessään T. Ruudun jäälle kurvailemaan. Jotain päätuomari joutui käymään Parisen yritysten välissä (T. Ruudun turhan pyörimisen jälkeen) kommentoimassa myös USA:n valmennusjohdolle.

Ja edelleen, siinä hötäkässä ei ollut helppo välittömästi varmistua siitä, ettei Perisen laukausta syystä tai toisesta uusittu.


Vaan näinköhän alkaisi tästä aiheesta riittää.



Ranger
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Kyllä Mertarannan vihaajat voisivat vähän laittaa jäitä hattuun ja ottaa herneet nenästä. Pikkaisen vaan perspektiiviä asiaan. Aikuiset ihmiset jaksaa vääntää jostain saatanan rankkarikisan ihmesäännöstä, jota varmasti suurin osa katsojista ei tiennyt kun sitä ei studiossakaan tiedetty. Ai mutta se näkyi grafiikasta, itse en tätäkään puusilmäisenä nähnyt. Mertsin olisi tietenkin pitänyt se haukansilmillään havaita, virheitä ei sallita.

Erittäin hyvä selostaja. Kuten täällä on monta kertaa todettu, selostuksen tärkein asia peruskatsojille, pelin oikea-aikainen selostaminen toimii täysin takkuilematta. Selostaja on selostaja, ei kommentaattori, valmentaja tai muu asiantuntija.

Kommentaattori Mertsin kanssa kimppaan ei minulle ainakaan toimisi, koska Mertsin "flow" katkeaisi.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ink kirjoitti:
Aikuiset ihmiset jaksaa vääntää jostain saatanan rankkarikisan ihmesäännöstä, jota varmasti suurin osa katsojista ei tiennyt kun sitä ei studiossakaan tiedetty. Ai mutta se näkyi grafiikasta, itse en tätäkään puusilmäisenä nähnyt. Mertsin olisi tietenkin pitänyt se haukansilmillään havaita, virheitä ei sallita.

Turnauksen säännöistä tämä näkyy ja selostajan toimenkuvaan kuuluu säännöt tietää. Itsekin tosiaan jouduin vakuuttelemaan auktoriteetti-Mertarantaa vastaan läpi rankkarikisan, kun hieno selostajamme ei ollut vaivautunut sääntöjä opiskelemaan. Voittomaalin juhliminenkin jäi muilla puolittaiseksi, koska puolittain luulivat koko äkkikuoleman, että USAlla on vielä yritys jäljellä, kun Antsa niin väitti. (tai eivät tienneet edes neljättä paria vielä äkkikuolemaksi)
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Mane kirjoitti:
Turnauksen säännöistä tämä näkyy ja selostajan toimenkuvaan kuuluu säännöt tietää. Itsekin tosiaan jouduin vakuuttelemaan auktoriteetti-Mertarantaa vastaan läpi rankkarikisan, kun hieno selostajamme ei ollut vaivautunut sääntöjä opiskelemaan. Voittomaalin juhliminenkin jäi muilla puolittaiseksi, koska puolittain luulivat, että USAlla on vielä yritys jäljellä, kun Antsa niin väitti.


Pitäisi tietää tietenkin, mutta tämä asia on saanut aikamoiset mittasuhteet tänä iltana. Miksei kukaan hauku studion tiimiä, siellä on sentään monta asiantuntijaa kimpassa eikä kukaan tunnu osaavan sääntöjä.

Aika turha tästä on loppuenlopuksi vääntää, toinen puoli hakee Mertsin virheitä mikroskoopilla, toinen ei välitä pikkumokista. Toinen puoli haluaa asiantuntemusta selostukseen, toinen tunnetta.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Menikö se sitten niin, että oli kolme vetäjää, ja jos näiden jälkeen oli tasan jatkettiin pari kerrallaan jolloin sama pelaaja sai vetää vaikka jokaisen rankkarin? Tämä selittäisi ainakin sen miksi Parise ja Kessel vetivät kahdesti sekä sen, miksi järjestys vaihtui kolmen vetäjän jälkeen.

Menikö se siis näin?
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Näin juuri meni. Säännöissä ei ole tällä kaudella erittelyjä runkosarjan rankkarikisojen (jotka ovat uudet) ja play-offien rankkarikisojen välillä. Säännöistä päätettiin noin puolitoista vuotta sitten, joka YLEn tiimillä siis ne oli aikaa opiskella.
 
Viimeksi muokattu:

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Sehän nyt on vain muodikasta kritisoida Mertarantaa, koska sillä tavalla voi kätevästi pönkittää omaa imagoaan kiekkotietäjänä ja tehdä pesäeroa näistä joistain Karjala-lippistyypeistä, joista täällä palstalla monet puhuvat. Mertsin selostuksia kuunnellaan ihan vain pelkästään sillä asenteella, että sieltä etsitään mahdollisimman monta mokaa, ja sitten kipitetään äkkiä tietokoneen ääreen raportoimaan, kuinka se nyt taas sähläsi siellä. Naurettavaa.

Mitäs Mertsi nyt voisi jääkiekosta tietää? Toista se olisi kun meilläkin olisi selostajat suuresta maailmasta, vaikka NHL:stä, koska he eivät tee koskaan virheitä ja heillä on täydellinen näkemys ottelun tapahtumista, ja he onnistuvat yhdistämään selostuksen, taktisen analyysin ja tunnelman luonnin kivaan pakettiin. He ovat lisäksi erittäin komeita, ja kun käyvät paskalla niin vessassa leijailee sen jälkeen vain mieto kielon tuoksu.

Selostajan tehtävä on selostaa, ja kommentaattorit asiantuntijaroolissaan kommentoivat peliä syvällisemmin. Tämä on selvä työjäko, joka on varmasti YLE:lläkin päivänselvä ja sovittu kuvio.

Mitäs jos oikeasti ne kisat olivatkin kuuluisat, se tilanne olikin vaaaa-ralliinen, sitä puutavaraa oikeasti tulikin aika paljon ja pohjois-amerikkalaiset joukkueet oikeasti pelaavatkin siten kuin Mertsi on kertonut? Kyllä sitten mahtaisi kaikkia "kiekkotietäjiä" harmittaa, kun juntit olivatkin oikeassa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ink kirjoitti:
Aikuiset ihmiset jaksaa vääntää jostain saatanan rankkarikisan ihmesäännöstä, jota varmasti suurin osa katsojista ei tiennyt kun sitä ei studiossakaan tiedetty.
Nimenomaan. Sitä ei suurin osa katsojistakaan tiennyt kun sitä ei studiossakaan tiedetty. Itse tosin näkisin niin että selostajien tarvitsisi tietää paljon sellaistakin mitä katsojat eivät tiedä, eikä homma suinkaan menisi niin että selostajille riittäisi että he tietävät vain mitä katsojatkin. Miksi siellä muuten edes on selostajia, jos he kertovat vain asiat jotka katsojat tietävät jo.

Ja minä vielä pari päivää sitten JHagin kirjoitukseen kommentoin jotain siihen suuntaan ettei selostajien nyt sentään Suomessa tarvitse sääntöjä käydä läpi katsojille...
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Hescu kirjoitti:
Sehän nyt on vain muodikasta kritisoida Mertarantaa, koska sillä tavalla voi kätevästi pönkittää omaa imagoaan kiekkotietäjänä ja tehdä pesäeroa näistä joistain Karjala-lippistyypeistä, joista täällä palstalla monet puhuvat. Mertsin selostuksia kuunnellaan ihan vain pelkästään sillä asenteella, että sieltä etsitään mahdollisimman monta mokaa, ja sitten kipitetään äkkiä tietokoneen ääreen raportoimaan, kuinka se nyt taas sähläsi siellä. Naurettavaa.

Hyvä kirjoitus Hescu! Itse en ole koskaan mennyt muodin mukana, joten en ala nytkään sen kummemmin Mertarantaa kritisoimaan. Itse asiassa pidän edelleen Mertsin selostuksista. Olin jopa aikeissa tulla tänne kehumaan Mertarannan suoritusta illan ottelun tiimoilta, koska mielestäni Antero oli tänään erittäin hyvä. No, sitten tuli tuo "kohtalokas" virhe rankkarikisan tietämättömyydellä, jota ei tosin ollut sisäistänyt edes studiotiimi. Se oli kieltämättä aika anteeksiantamatonta, mutta edelleenkään se ei poista sitä seikkaa, että ei oo Mertarantaa rakkaampaa! Ainakin mitä tulee Suomi-pelien selostukseen!
 
Illan parhaat naurut sai kun Mertarannan sekoillessa rankkarikisan aikana tämän palstan otteluseurantaketju täytyy viesteistä kuten "saatanan svedupaska" "hurrihomo sekoilee", "mitä vittua" jne jne. Otteluseurantaketjun lukeminen sai aikaan spontaanin repeämisen.

Siis samat tyypit, jotka saarnaa Mertsin tietouden puutteesta, ovat yhtä pihalla säännöistä. Kieltämättä taitavien jenkkihyökkääjien seuraamisen ohessa illan parasta antia.

On varmaan sanottu jo muutamaan kertaan tämän illan aikana, mutta kertaus toimii tässä tapauksessa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Hescu kirjoitti:
Sehän nyt on vain muodikasta kritisoida Mertarantaa, koska sillä tavalla voi kätevästi pönkittää omaa imagoaan kiekkotietäjänä ja tehdä pesäeroa näistä joistain Karjala-lippistyypeistä, joista täällä palstalla monet puhuvat. Mertsin selostuksia kuunnellaan ihan vain pelkästään sillä asenteella, että sieltä etsitään mahdollisimman monta mokaa, ja sitten kipitetään äkkiä tietokoneen ääreen raportoimaan, kuinka se nyt taas sähläsi siellä. Naurettavaa.
Sehän on kivaa olla individuaali ja erottua massasta väittämällä vastaan asiassa kuin asiassa. Mertsin kritisointia luetaan pelkästään sillä asenteella että nää vaan pönkittää omaa imagoaan. Naurettavaa.

Eihän se nyt mitenkään voi olla mahdollista että enemmistö olisi jossain asiassa oikeassa?

Mertsi on siellä kopissaan aika pihalla, mutta eipä tästä maasta taida parempaakaan löytyä, joten pakko kai sitä on kestää. Tai sitten täytyy opetella ruotsia ja kuunnella Kaj Kunnasta.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Onkos aiheesta olemassa äänesnystä? Kuinka moni jatkoaikalainen haluaisi Mertsin pois ja kenet he tahtoisivat tilalle?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mertsi on loistava tunnelmanluoja, auvoisuuden ja ahdingon hetkillä.

Mutta mitäs vitun tunnelmanluontia se on, että kuoleman pelissä, kriittisimmällä hetkellä, ei tiedä mitä jännittää? Saatana.

Mertsihän voisi kruunata uransa Kanadan mm-kisoihin. Siis, ajattelin etten nyt selostajan vaihtoa tollasen hassin jälkeen jaksa hautoa, mutta reisillehän tuo rankkuselostus meni. Suomen voitto antaa kuitenkin paljon anteeksi.
 

sventur

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
Hemingway kirjoitti:
Onkos aiheesta olemassa äänesnystä? Kuinka moni jatkoaikalainen haluaisi Mertsin pois ja kenet he tahtoisivat tilalle?
Aivan, varsinkin edelleenkin tämä, KUKA TILALLE? Olis kiva tietää kuka Suomessa on kieleltään parempi (=artikuloi hyvin ja nopeasti) kuin se kuuluisa Mertaranta. Tätäkin asiaa vauhotettu jo niin useaan kertaan, että en taida enempää jaksaa teille kerrata tämän aiheen asioita, kun tästäkin asiasta on jo kirjoitettu varmaa 50 eri viestiä.

Mutta kyllä juu, olisinhan se sinänsä mielenkiintoista nähdä ihan äänestyksen muodossa Mertsin suosio tällä foorumilla.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
sventur kirjoitti:
Olis kiva tietää kuka Suomessa on kieleltään parempi (=artikuloi hyvin ja nopeasti) kuin se kuuluisa Mertaranta.
Mitä helvetin väliä sillä on? Käsittääkseni selostajan tulisi kertoa katsojille, mitä pelissä tapahtuu ja miksi. Kuten sanottua, Mertarannalle jo ensimmäinen näistä on täysin mahdoton tehtävä, koska hän ei ymmärrä jääkiekosta juuri mitään. Jälkimmäistä varten voisi ottaa selostuskoppiin kommentaattorinkin, mutta kun herra ei sellaista sinne suostu ottamaan, eikä ilmeisesti YLEllä ole muka varaa "koko kansan suosikille" sanella sääntöjä.

Niitä parempia vaihtoehtoja on tässäkin ketjussa käyty läpi jo aika monta. Itseäni kiinnostaisi kovasti kuulla, miten Tapio Suominen nykyään selviäisi jääkiekko-ottelun selostamisesta. Voisi ottaa pariksi toki jonkun jukkajalosen vielä, niin siinäpä olisi hyvä lähtökohta.

Katselin itse tuossa pätkiä Torinon olympialaisista Kanadan CBC:n selostuksella ja täytyy sanoa, että siellä sitten osataan. Selostaja selostaa peliä, kommentaattori kommentoi peliä, pelikatkoilla käydään läpi aiempia tilanteita, opastetaan katsojia kiinnittämään huomiota oikeisiin asioihin jne.

Suomessa korkeintaan käydään kyselemässä yläkerran herroilta, miltä peli juuri nyt näyttää. Ehkä pari kertaa turnauksessa päästään itse asiaan, mutta silloinkin pitää kiirehtiä katsomaan jotain maailman turhinta topviitosta.

Ei siinä mitään, YLE on viihdelinjansa valinnut. Kai sitä saa kuitenkin toivoa asiapitoisempaa sisältöä asiantuntevammalla toteutuksella ilman, että syytellään jonkun vihaamisesta ja oman imagon pönkittämisestä. Mertarannan asiantuntemus ei riitä jääkiekko-ottelun selostamiseen, eikä ammattitaito ilmeisesti omien tietojen kartuttamiseen ja taustatyön kunnolliseen tekemiseen.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mane kirjoitti:
Bubi selosti 1994 jälkilähetyksen. Suoran finaalilähetyksen selosti Anssi "Jepujepujee" Kukkonen, joka silloin oli "ainoa oikea selostaja, jota ei pidä ikinä vaihtaa ja jota ilman MM-kisat eivät ole MM-kisat"
Panzerfaust kirjoitti:
Anssilla oli asennetta.
Tämä kun tuli puheeksi ennen "Mertarannan rankkareita", niin oliko se juurikin tämä Kukkonen joka teki lähtemättömän vaikutuksen oliko nyt -94, tahi -93 kisoissa (välierissä?) huutamalla "Missä kiekko, missä kiekko! Maaaaaaaaalissa!!!", kiekon ollessa vastustajan maaliviivoilla pyörimässä pelaajakasan keskellä ja siitä jostain mennessä maaliin.
Voi niitä aikoja, onkohan tämä Youtubessa...?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mertarannan puolustukseksi on näin yön yli nukkumisen jälkeen todettava se tosiasia, että niin USA:n kuin Suomenkin päävalmentajat kuten molempien joukkueiden maalivahditkaan eivät olleet tietoisia siitä, miten kolmen parin jälkeen rangaistuslaukauksia jatkettaisiin.
Anterohan on jääkiekkoselostaja, joka selostaa tapahtumia jäällä. Kun kolmannen parin jenkki Parise oli epäonnistunut yrityksessään, meni Lehtonen vaihtoon ja Grahame tuli välittömästi maalille. Tuomo Ruutu tuli myös jäälle ja oli jo aloittamassa yrityksensä, kun huudot omasta vaihtoaitiosta saivat Tuomon palaamaan sinne. Tuomari kävi ensin selittämässä tilanteen USA:n valmentajalle ja sen jälkeen Westerlundille.
Mertaranta totesi sitten, että kolmansien yritysten jälkeen vaihdettiin laukaisujärjestys, mutta Parisen ilmestyttyä uudelleen jäälle, teki Anterokin virheen, kun alkoi luulla Parisen saaneen uuden yrityksen. Lehtisen tehdessä maalin Ruudun epäonnistumisen jälkeen Antero huusi siihen malliin, että voitto oli tullut kotiin. Samoin kamerat käännettiin Suomen vaihtoaitioon, jossa juhlat alkoivat välittömästi.
Hieno homma, kun täältä JA:sta löytyi paremmin säännöt tuntevia jääkiekkoasiantuntijoita kuin mitä olivat Mertaranta ja molempien joukkueiden johto sekä pelaajat.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ink kirjoitti:
Kyllä Mertarannan vihaajat voisivat vähän laittaa jäitä hattuun ja ottaa herneet nenästä.

Kommentaattori Mertsin kanssa kimppaan ei minulle ainakaan toimisi, koska Mertsin "flow" katkeaisi.

Vihaan ei energiaa kannata kuluttaa, ja vihan kohteista urheiluselostaja olisi takuulla mitättömin.

En siis vihaa Mertarantaa. Totean hänen olevan selvästi Jaloa huonompi, mutta toisaalta esimerkiksi joitain menneiden aikojen haahuilijoita parempi.

Mertsin yhden miehen show - yllä komeasti "flow'ksi" nimetty - ei oikein ole nykyaikaa.

Selostaja-kommentaattori -parivaljakko sitä taas on, mutta juttuhan nyt vain on niin, että Mertsi pitää itseään starana eikä missään tapauksessa suostu ottamaan ketään viereensä.

Ja juuri tässä Canalin lähetykset (erityisesti silloin kun kopissa ovat Jalo ja Kortelainen) miellyttävät selvästi Ylen antia enemmän.

Ja kuten jo yllä mainitsin, vaihdan usein ruotsinkieliselle puolelle, siellä Kunnas on ihan ookoo selostaja: hänen kommentaattoriensa taso vain vaihtelee aivan liikaa.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Järjetöntä jeesustelua tämä mertsin dissaaminen! Loistava selostaja mielestäni. Olen toki samaa mieltä että parempiakin voisi löytyä, esimerkiksi JP Jalo, Mikko Innanen, Juha Taivainen. Niinpä niin, kaikki edellä mainitsemani ovatkin Canal+ selostajia. Eiköhän laiteta adressi vetämään että kaikki lätkälähetykset suomessa siirretään Canal+ kanaville! Minulta ensimmäinen nimi adressiin!
 

taitonyrkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selostaja, selosta! ...älä kommentoi!

Piikkiperse kirjoitti:
Järjetöntä jeesustelua tämä mertsin dissaaminen!

Kaikilla on oikeus mielipiteeseen. Nyt avaudun Mertarannasta (katsoin eilen Suomi-USA pelin kuunnellen musaa..) Antero on mielestäni: sokea, valittaja, jossittelija, huono vitsinkertoja(joka itsessään on jonkun mielestä hauskaa) ja ihan vaan idiootti. Mielestäni huono yhdistelmä selostajalle.
Joutuu usein korjailemaan pelin aikana omia havaintojaan, kun puhuu ennen kuin näkee tai ajattelee.

Antero on myös: hyvä kansanselostaja. Ihmiset jotka ei tajua mitään kiekosta tykkää, koska joku kertoo totuuksia jääkiekosta. Itse en ole useinkaan samaa mieltä kuin Antero. Onnistuu usein esittämään asiansa ärsyttävällä tavalla. Keskittyisi selostamiseen, eikä kommentoimiseen.
Mertarannan hehkutus on hyvää tasoa mm-loppupeleihin! Tunnelman nostattajana siis mukava asia.

Minun loppuratkaisu: Antero pois selostuskopista ja rilleillä varustettu maaorava tilalle.
 

Itäpuu

Jäsen
On teillä aikaa... 124000 kertaa luettu ketjua jossa avaudutaan selostajasta...:-) hehheh, oisitte lukeneet jääkiekkokirjoja sen ajan niin ette tarvisi asiantuntijaa mertsin kaveriksi. tollot.
edit: joo ja mullahan sitä aikaa on kans
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ioota Rhoo kirjoitti:
Ainoa jossa joukkue (Erkka) sekoili oli aloittava joukkue vuorotellen ampumisiin.

Kolme ja sitten vuorotellen oli selvästikkin Erkan ja muiden tiedossa, mutta ei Mertsin. Tässä ero.
Tässä tämä hyvin kiteytettynä, kun suuri osa kirjoittajista ei tunnu vieläkään tajuavan systeemiä. Ei tämä sentään mitään ydinfysiikkaa ole.

Se tässä on käsittämätöntä, että studiossa oltiin yhtä pihalla kuin selostuskopissa. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että Mertsi A) oli valmistautunut luokattoman huonosti ja B) ei tajunnut systeemiä selvästä grafiikasta ja Parisen kahdesta vedosta huolimatta.

Tähän kun vielä lisätään, että Mertsin mielestä jokainen vetäjä veti ohi, vaikka veskari selvästi torjui kiekon. Jos kaveri ei tunne sääntöjä, ei tajua mitään eikä näe mitään, on kompetenssi duuniin varsin vähäinen.

Jos minä valmistautuisin töihini vastaavalla tavalla, saisin välittömästi kenkää. Tai jos olisin freelancer, kuten Mertsi taitaa olla, sopimustani ei uusittaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös