Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Antero Mertaranta – sinivalkoinen ääni

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana .creep., 01.05.2002 klo 18.22.

 1. .creep. Jäsen

  Antero on mielestäni erittäin hyvä selostaja, mutta jokaisessa pelissä toistuu fraasi joka pistää korvaani kuin jääpiikki. Tarkoitan "kiekon ohjaamista".
  Kun esim. pakki laukoo maalia kohti ja laitahyökkääjä laittaa mailansa väliin muuttaakseen kiekon suuntaa niin kyseessä on "ohjaus"(IMO). Mutta Mertarannan mielestä laukaukset kohti maalia ovat "ohjauksia". Pärssinen ohjaa kiekon maalille ja Kapanen pistää paluukiekon sisään!
  :mad:
  Toinen mikä on jo maanlaajuisesti on tämä "kypärätemppu". Jos hattutemppu kerran on jääkiekosta lähtöisin niin miksi se pitää vääntää kypärätempuksi?

  PS. Anteeksi tämä avautuminen. Vappu selvinpäin ei tee ainakaan hermoille hyvää.
   
 2. jenttu87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko ja Porin Ässät
  Päinvastoin

  Niin, ja sitten Mertaranta sanoi muutamaankin paikkaan päinvastoin, mihin se ei yhtään sopinut. Tämä rupesi kyllä menemään niin pilkun viilaukseksi, että anti olla... Kyllä se Mertaranta silti on suomen paras selostaja. Sillä on ne hienot lasitkin. Ja tunnetta pelissä. Oikeaa asennetta. Sehän on oikea kärmesmies! :p
   
 3. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  "Suomen niinsanottu kakkoskenttä kehittää vaaaarallisen tilanteen, mutta ohjaus menee pikkaisen ohi. Kyllä tuosta olisi pitänyt vielä syöttää."
   
 4. Vaicci#63 Jäsen

  Mertaranta on paras selostaja ja SE ON SIINÄ.

  vaikka vähän tuleekin virheitä ,niin niitä Mertsi peittää hyvillä tsoukeilla esim..."Ja siinä lähtee Jagr pukukoppiin,varmaan föönaamaan kiehkuroitaan"
   
 5. Oloneuvos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
  Mertarannan kielenkäyttö on värikästä ja hän eläytyy tilanteisiin vieden monet katsojat varmasti mukanaan. Hänen ehdoton vahvuutensa on tunnelman luominen ja siinä mielessä hän erottuu edukseen eri sortin shakkiselostajien rintamasta. Siinä, missä Bubin naaman edessä ei peili juuri höyrysty, hehkuttaa Antero ihan kiitettävästi sinivalkoisten lasiensa takaa.

  Asiantuntemuksen osalta Mertaranta ei kyllä sitten mielestäni enää olekaan lähelläkään samaa tasoa kuin tunnelman luojana. En todellakaan muodostaisi kuvaani ottelun tapahtumista pelkästään hänen kommenttiensa perusteella, vaikka olisinkin niiden varassa pelin osalta, sillä en oikein ole samaa mieltä hänen kanssaan itse peliä koskevista asioista.

  Toivottavasti Mertaranta kehittyykin myös jääkiekon tuntijana, sillä korjatessaan näitä puutteitaan hän on hyvä selostaja.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2002 klo 09.36
 6. apo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Wild
  Pitää paikkansa. Mertaranta on todellinen sinivalkoinen ääni ja tunnelmanluojana loistava, mutta terminologiassa ja muussa asiantuntemuksessa on pieniä puutteita. Pois en silti vaihtaisi ikinä enkä milloinkaan!

  Ei välttämättä olisi kuitenkaan pahitteeksi, jos selostamoon tulisi Antsan rinnalle asiantuntijakommentaattori, esimerkiksi joku entinen pelaaja, joka kertoisi tilanteista pintaa syvemmältä ja ehkäpä myös muodostaisi pientä vastavoimaa Mertarannan hehkutukselle -- vähän Kyllönen-Rosberg-parivaljakon tyyliin.
   
 7. raksipoi Jäsen

  Mertaranta on niin paras että ku se lopettaa selostamisen niin mää lopetan kattomisen"Ihanaa leijonat,ihanaa...."Siinä vähän taidonnäytettä:D
   
 8. Rolle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Paras selostaja, mutta katsoo peliä liianki sinivalkoisin lasein.
  Esim. viime ottelussa slovakialainen sai suomalaista mailaa suuhun ja silti mertaranta olisi antanut slovakille 10minuuttia filmaamisesta... 5 kertaa tilannetta näytettiin hidastettuna, eikä antero vieläkään voinut myöntää suomalaisen selvää jäähyn paikkaa.
   
 9. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Oon aika täsmälleen samaa mieltä. Kyllä selostuksessa on myös tärkeätä kielellinen värikkyys ja tunnelman luonti. Jos selostajana olisi asiantunteva henkilö, mutta puhe olisi yhdistelmä Bubia ja Hannu-Pekkaa pahimmillaan, niin kiitos, Mertarannan ottaisin koska vaan. Onhan sitä omat silmät käytössä niin että ei tarvitse pelkästään taikalasien varassa olla.

  Totta on että välillä Mertaranta ärsyttää pahasti, mielipiteet on voimakkaita ja usein voi viimeistään hidastuksesta nähdä että joo ei tosiaankaan ollut näin. Selostaja ei tietenkään ehdi hidastuksia katsomaan, mutta kun tietää että voi nähdä väärin niin voisi olla vähän varovaisempi mielipiteissään. Tähän liittyen Mertarannan pikatuomiot pelaajien suhteen on erityisen ärsyttäviä. Monesti oon huomannut ettei todellakaan ollut kysymys mistään henkilökohtaisesta virheestä tai huolimattomuudesta.

  MM-kisathan on nykyään koko kansan huvia ja lähetyksissä saa kärsiä leijona-äänestyksistä ja fani-nurkista. Oliskohan tulevaisuuden digi-maailmassa mahdollista valita viihde- ja urheilulähetysten väliltä...
   
 10. TTTTT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Antsa on selostaja ei toteaja. Liian kauan suomalaiset "ylen" selostajat ovat olleet värittömiä, hajuttomia ja mauttomia. Paitsi Anssi josta kaikki vahingonilossaan vetivät herneen hajuaistimeen. Tässä näkemyksiä lätkän osalta:

  Selosta ja kommentoi tunteella=> Antsa
  Selosta ja älä yritä => Hoopi
  Selosta ja yritä => Bubi
  Opettele selostusta (vähän tunnetta)=> Osku (pidän kuitenkin)

  Maikkari ym.
  Selosta omiasi => Linkku
  Selosta mitä sattuu mutta hauskasti => Saukkonen
  Kommentoi ja kokeile selostusta => Juti
  Älä kommentoi enää => Kurri
  Mee himaan => Porttila

  Em. tarvitsisivat varmaan perusteluja mutta tämän koneen näppäimistön käyttämiseen tarvitaan lekaa. Tulevan exän kakaran suklaalla ja kokiksella huollettu näppis. Vappu ei tule koskaan liian aikaisin. Ensi vuonna.
   
 11. Bayern Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
  Lainaus:
  Joo, kyllähän Mertarannalla on tietyt fraasit käytössä, mutta niin taitaa olla joka selostajalla. Itse olen huomannut, että Antsa käyttää sanaa "vaarallinen" erittäin usein - ehkä jopa vaarallisen usein.:) Kyllähän Mertaranta on Suomen paras selostaja ihan selkeästi. Myös pesistä ja jalkapalloa mies osaa selostaa hyvin. Ensi kesän futiksen MM pelottaa kun Antsa ei ole mukana. Toivottavasti Bubi ei selosta ratkaisupelejä.

  Kypärä/hattutemppu:
  Hattutemppu on lähtöisin jalkapallosta, jossa se oikeaoppisesti tehtynä on 3 peräkkäistä maalia saman jätkän jalasta/päästä. Nykyisin kuitenkin hattutemppuna pidetään myös 3 maalin tekemistä samassa ottelussa, vaikkeivat peräkkäisiä olisikaan. Kypärätemppu-nimitys on varmaan käytössä juuri sen takia, ettei sitä sotkettaisi jalkapalloon.
   
 12. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Re: Re: Mertaranta

  Lainaus:
  AAMEN, AAMEN, AAMEN.

  Oon miettinyt mitä lajia Bubi voisi selostaa hyvin. Ehkä kuninkaallisia hautajaisia tai test-krikettiä. Totta on että miehen äidinkieli on ruotsi, mutta ei se ruotsiksikaan oo yhtään sen kummempaa. Se mies yksinkertaisesti MURHAA kaiken tunnelman ja jännityksen. Varmasti on siviilissä mukava ja joviaali ilmiö, mutta kiitos ei ikinä selostamaan mitään jännittävää.

  EDIT: krijoitusvriheitä.
   
 13. TTTTT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Olof Palmen murhaa selostaessaan Bubilta hukkuisi ratkaisuhetkillä ... niin kuka? Hovimestari?
   
 14. .creep. Jäsen

  Re: Re: Mertaranta

  Lainaus:
  Jos joku muistaa vielä Leafin ekan NHL-korttisarjan niin varmaan muistaa "Hattrick artist"-kortit (tai jotain sinne päin). Sarjasta löytyy kortti (history of hattrick) jossa on Lemieux päälipuolella. Kortin takana kerrotaan hattutempun olevan lähtöisin 50-luvulta. Torontolainen hattukauppias lupasi jokaiselle pelaajalle joka Maple Leafsejä vastaan tekee kolme maalia, uuden hatun. Jos tämä tarina pitää kutinsa niin hattutemppu olisi jääkiekosta, ei jalkapallosta lähtöisin.
   
 15. oukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tästä viestiketjusta huomataan että Mertaranta on puolijumala, jonka arvosteleminen on kiellettyä. Kukaan tähän mennessä ketjuun vastanneista ei ole ottanut kantaa alkuperäisen viestin pääpointtiin, eli tuohon "ohjaus"-sanan käyttöön ja merkitykseen.

  Eipä silti. Mertaranta on paras maajoukkuelätkän selostaja eikä häntä monikaan olisi pois vaihtamassa.

  Tästäkin huolimatta minua ärsyttää välillä lujastikin, että esim. Karalahden 140 km/h laukaus siniviivalta on Antsan mielestä "ohjaus". Ja kun tuo "ohjaus" pysähtyy vaikkapa puolustajan luistimeen ja ajautuu suomalaispelaajalle, joka tekee maalin, kyseessä on "iskee paluukiekon sisään". Näin siitäkin huolimatta että kiekko ei koskaan maalivahtiin osunutkaan.
   
 16. mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Re: Re: Mertaranta

  Lainaus:
  Samaan olen kiinnittänyt huomiota. Itse ainakin olen ymmärtänyt ohjauksen hieman toisin kuin Antsa, jonka suussa tavallinen laukaus on tosiaankin saanut uuden ulkoasun. Ohjauksen käyttäminen väärässä paikassa on harhaanjohtava, joten kyllä tällaisten perustermien kanssa kannattaisi olla tarkempi.
   
 17. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Espoo
  Re: Re: Mertaranta

  Lainaus:
  Voisitko perustella vähän tarkemmin? Mielestäni tällaisen keskustelupalstan rikkaus on juuri se, että keskustelijoilla on reilusti omia, toisistaan poikkeavia mielipiteitä asioista, muutenhan keskustelua ei edes syntyisi. Tämähän ei tarkoita sitä, että pitäisi löytää joku absoluuttinen totuus jokaiseen asiaan. On sekä luonnollista että valitettavaa, että joskus keskustelu karkaa henkilökohtaiselle tasolle. Mielestäni tässä ketjussa tätä ei kuitenkaan ole tapahtunut, vai onko?


  Lainaus:
  Henkilökohtaisesti en ole ottanut kantaa "ohjaus" -sanan käyttöön, koska ko. asia ei ole minua häirinnyt. Nyt kun otit asian puheeksi, niin muistan Mertarannan käyttäneen tuota sanaa melko usein. Ärsytyskynnystäni ei kuitenkaan Mertaranta ainakaan vielä ole onnistunut ylittämään. Mertsi tekee parhaansa ja se riittää minulle :)
   
 18. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Mertarantako puolijumala? Minusta hän on jääkiekosta ymmärtämätön puusilmäinen törppö. Osaa viihdyttää - kyllä. Ymmärtää lajia - ei. Tätä olen toitottanut noissa matsiketjuissa jo, jos jaksan niin copypeistaan tänne...Mutta tämähän on aihe, josta ei voi keskustella.
   
 19. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Mertsiltä menis varmaan pasmat sekasin jos joku kehtaisi mennä kertomaan sille että tällä täysin lahjattomalla paskalla nimeltä Oliwa on tällä hetkellä enemmän pisteitä kuin Tampereen legendoilla Ojanen, Helminen ja Viitakoski yhteensä...

  Ei silti, veikkaanpa että kuppi menee nurin myös monella Jatkoajan 'asiantuntijalla', lähinnä tarkoitan tätä objektiivisen raportoinnin edelläkävijää joka kirjoittelee tänne kolmikirjaimisen käyttäjätunnuksen alla...
   
 20. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Juuri noteerasin saman asian tuolla toisessa matsiketjussa (Suomi-Puola). Oliwalla 1+1 eli 2 pojoa enemmän kuin esimerkiksi Kimmo Rintasella, tuolla fyysisyyden perikuvalla. Jätkä on kuin pystyyn nostettu veltto kyrpä.
   
 21. erzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Les Habs, Man Utd
  Lainaus:
  Ihan samoilla linjoilla täälläkin päin! Olen saanut sellaisen kuvan, että Mertarantaa arvostavat vain ne, jotka eivät seuraa jääkiekkoa muuten kuin MM-kisojen aikaan. Ärsytystä lisää sekin, että sitten nämä "asiantuntijat" tulevat kaupungilla spekuloimaan kiekosta ja toistavat Mertarannan fraaseja ja näkemyksiä... No mitäpä siinä sitten muuta kuin nyökkäillä myöntelevästi!
  Ohjauksista sen verran, että ne näyttävät olevan tänä vuonna Anteron bravuurina. Oliskohan ollu viime vuonna, kun kaikki syötöt ja suuri osa laukauksista oli pyöräytyksiä " se ja se pyöräyttää kiekon maalille..." Muistaako kukaan muu?
  Mertarannan maneereista taisi muuten olla ihan hauska kirjoitus Keskisuomalaisessa olympialaisten jälkeen. Siitä jäi mieleen erityisesti kaksoisadjektiivin käyttö "hyvää vahvaa peliä..."
   
 22. Pressiboxi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Matt Maccarone, Suurin Johtaja
  Lainaus:
  Jep, ammattikielessä yhtä Mertsin peruskliseetä kutsuttaisiin ehkäpä "ylivoimatilanteeksi ja sen jälkihoidoksi"? Meidän Anterollamme on nimittäin vuodesta toiseen sama kyvyttömyys hahmottaa ylivoimia ja niiden jälkitilanteita erikoistilanteiksi. On masentavaa kuunnella turnauksesta toiseen miten "joukkue X:llä on nyt kova ote peliin" kun todellisuudessa pelataan 5-4 (3) erikoistilannetta tai erikoistilanteiden jälkeisiä, tunnetusti takaiskuille alttiita vaihtoja. Myös se että jäähyputki käytännössä aina heikentää vajaalla olleen joukkueen oman pelin aukeamista tasakentällisin olisi hyvä viestittää sinne taikalasien taaksekin.
   
 23. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Hyvä, muitakin kriitikkoja löytyy! Tästä innostuneena copypeistaan Mertsi-huomioitani Slovakia-matsista:

  JHag:
  Mertaranta oli taas totaalisen paska. Pirjetän maila osui slovakin kasvoihin, selvästi. Slovakki tehosti tilannetta kuitenkin kuolevalla joutsenella ja löi päänsä sen seurauksena pleksiin. Herranjumala, jos tilanne olisi ollut toisinpäin....sitä Mertsin vauhkoamista ei olisi jaksanut erkkikään.

  Toinen Mertsi-bravuuri eiliseltä: Kaikki muut näkivät, kuinka Satan taklasi polvella Pärän aiheuttaen hänelle puujalan. Mertsi vouhotti: "nyt ottaa Satan törkeästi POIKITTAISELLA MAILALLA Pärssistä!". Tilanne näytettiin hidastettunakin monta kertaa ja ainakin kaikki joskus kaukalossa puujalan saaneet tiesivät heti, mistä on kysymys. Sen kertoi toki kuvakin: Satan veti polvella suoraan reiteen a´la Toni Mäkiaho. Hidastuksenkin aikana Mertsi mesosi POIKITTAISTA MAILAA! Onko se sokeakin? Vai eikö se katso hidastuksia, koska näkee niin hyvin reaaliajassa?
  Lisäksi pakkien roolit yv:ssa menivät taas usein päin persettä. Kaikki tietävät, että Tuulola-Koivisto parissa vetopaikkaa pelataan Koivistolle B-pisteen kaarelle. Siis kaikki tietävät, paitsi Antsa. Hän on Nastolassa nähnyt, että se, joka on viivalla, on aina automaattisesti vetopaikalla. Vaikka olisi peliä pyörittävä sentteri. Huoh...

  Jos joku ihmettelee, miksi katsoin Mertsin äänellä varustettua lähetystä, vaikka toista lupasinkin, niin meillä oli vieraita. Olisi ollut epäkohteliasta pitää volat poissa. Toisaalta. Mertaranta viihdyttää myös tahattoman komiikan lajissa hyvin. Voisiko sen JP Jalon lainata Neloselta?
   
 24. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Meitä löytyy joka lähtöön...NHL-puolella löytyi jopa ihmisiä joiden mielestä Lindegren on hyvä selostaja...:rolleyes:
   
 25. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Mertarannalla ja Lindegrenillä on sama perusvika, omaan sanaan luotetaan kuin vuoreen, vaikka asian oikean laidan paljastavaa hidastusta veivattaisiin kymmenen kertaa edestakaisin. Lindegren on sentään vain vanheneva höppänä, mutta Mertarannalla on noussut lievästi sanottuna päähän. Edelleenkin minua ottaa eniten päähän niiden typerien valmiiksi mietittyjen vitsien lisäksi Antsan pakonomainen tarve alkaa nojatuolivalmentajaksi, kun asiat eivät aina sujukaan kentällä kuin tanssi. Hyvän selostajan sanavarastoon ei kerta kaikkiaan kuulu "olisi pitänyt". Mikä ihme siinä on, ettei YLE saa sitä paimenkoiraa sinne selostuskoppiin oikomaan Antsan sekoiluja, kun studioon tuodaan pieni armeija kommentaattoreita per kisa? Maikkarilla homma toimii ihan kivasti, ainakin silloin kun Juti on paikalla.