Oudon hiljaa on kyl maanantaidarra saikkujen huutelijat tästä. Voisiko se luitenki olla niin että ei ne työntekijät mitään lusmuilijoita yleisesti ottaen ole ja tämä yhden päivän sairaslomasakko on ihan täysin ideologista höttöä.
Olematta samaa tai eri mieltä maanantain krapulamyytistä niin totean vain, että olisi vähintäänkin hälyttävää jos maanantai johtaisi tätä taulukkoa. Ainakin oman kokemuksen perusteella työterveydessä tavataan myöntää erittäin herkästi useampi päivää saikkua (
2022 näemmä 0,5-1 ja 1,5-2 päivää lähes yhtä paljon, 2,5-3 noin neljännes vähemmän ja 3,5-4 enää puolet). Tällöin maanantain lukemassa on yhden työpäivän aikana saikulle lähteneet, tiistain lukemassa maanantaina tai tiistaina todetut, keskiviikkona ma-ke, torstaina ma-to ja niin edelleen. Valtaosa tietysti ei viikonloppuna työskentelekään niin selittää ne numerot. Aika harva ma-pe työskentelevä myöskään saa vielä viikonlopun jälkeen jatkuvaa vapautusta perusköhästä, vaan taudin jatkuessa haetaan uusi lappu.
Toki tämä on isosti yksinkertaistettua ja erimittaiset poissaolot muuttavat asiaa. Mutta kyllähän loppuviikon kuuluu tuota dominoiva.
Saikkujen pituudet on tietysti yksi asia eivätkä etävastaanotot ainakaan helpota tilannetta. Vasta sain viikolla ihmetellä kuinka työterveyspalvelu tarjosi kolmea päivää tekijälle, joka on lomalla ja muutoinkin omasta mielestään työkuntoinen. Joutui erikseen pyytämään näytteenoton ennen kuin pääsi käymään. Halunnevat siis vain nopeasti pois ruuhkauttamasta palvelua, ja kenties tuntemus työn luonteesta on olematonta niin ei nähdä esimerkiksi etätyötä vaihtoehtona.
E: Ja siis maanantain lukemista puuttuu erityisesti varmuudeksi annetut palautumispäivät. Ainakaan en ole vielä törmännyt tekijään, joka soittaisi maanantaina "yhden kuumeettoman päivän" perään. Jos on kipeä niin tietysti asia erikseen.