Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 403 483
  • 15 508

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jos nykyajan nuoriso saisi päättää, he eivät tekisi töitä lainkaan. On meillä tulevaisuudessa hyviä eläkkeenmaksajia.
Veikkaan että aika moni eläkkeelle päätynyt tai kohta eläköityvä ei tehnyt uraansa missään unelma-ammatissaan vaan siinä oli jos jonkinlaista paskaa kestettävä. Aika moni kuitenkin tekee töitä sen takia, että voisi harrastaa jotain kivempaa tai matkailla. Jos ei töitä tarvitsisi tehdä voisivat käyttää aikaa mihin nyt ikinä haluaisivatkaan. Varmaan jotkut koodarit tekisivät huvikseen kaikenlaista koodia, jotkut insinöörit rakentelisivat jotain huvikseen jne.
 

Tuamas

Jäsen
Työterveyshuolto on lain vaatimaa:


Usko pois, kaikki työnantajat eivät varmasti tarjoaisi terveyspalveluja, ellei olisi pakko. Eli ei se mikään työnantajan hyvää hyvyyttään antama etuus ole. Työntekijän kannalta toki erinomainen palvelu, kun joissain tapauksissa saa hoitoa johon ei välttämättä itsellä olisi varaa, kunnallisen jonot ovat kuukausia, kun taas usein pääsee yksityiselle puolelle hyvin nopeasti hoitoon.

Toki tuo lain vaatima työterveyshuolto on hyvin suppeaa ja sen voi hoitaa myös julkisen kautta tai hyvin suppeasti yksityiseltä.

Lakisääteisestihän siihen kuuluu käytännössä työpaikkaselvitys ja terveystarkastus, kaikki muu on käytännössä vapaaehtoista.

Noh vähän meni ohi aiheen, mutta ei sitä työterveydenhuoltoa tosiaan tarjottaisi Suomessakaan jos laki ei mitään määrää.

Tähän vielä kommentti, että lakisääteisesti vaadittu työterveyshuolto on niin suppea Suomessa, että käytännössä kaikki työterveyshuollon kautta saatava palvelu (pl. työpaikkaselvitys ja terveystarkastus) on vapaaehtoisesti tarjottua etua työnantajan puolelta.

Suomessa tarjotaan sitä palvelua nimenomaan työntekijöiden eduksi (ja toki työnantajan, koska siten saa työntekijät pysymään paremmalla hyötysuhteella töissä ja tyytyväisempinä) ja vapaaehtoisesti, ei koska laki määrää.
 
Viimeksi muokattu:

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eihän sitä tarvitse katsoa kuin Yhdysvaltoihin missä koulutetut ja osaavat työntekijät valitsevat työpaikkoja valitaan sen perusteella miten kattavat terveysvakuutukset yhtiö tarjoaa. Esimerkiksi se onko hammashoitoa voi olla isossa roolissa kun se ei ole halpaa lystiä. Ja monissa alemman osaamistason töissä ei tietenkään ole mitään ellei lailla pakoteta. Ja senhän takia jossain Amazonilla, Walmartilla, Teslalla jne. pyritään häiriköimään mahdollisimman paljon mitään ammattiyhdistysliikkeeseen viittaavaakin. Kun työntekijät perustaisivat jonkun liiton niin voisivat jopa painostaa siihen suuntaan että työajat olisivat inhimillisemmät ja terveydenhuoltoa olisi tarjolla edes vähän.

Noh vähän meni ohi aiheen, mutta ei sitä työterveydenhuoltoa tosiaan tarjottaisi Suomessakaan jos laki ei mitään määrää.

Tähän kaipaisi vähän perusteluja. Nykytilanteessa jos työnantaja tarjoaa vain lain määrittelemän minimitason -jonka saa siis hankkia myös julkiselta puolelta, niin käytännössä voit joutua jonottamaan ihan siinä samassa julkisen puolen terveyskeskusjonossa kuin työttömätkin. Se on lain puitteissa täysin mahdollista. Eli minimitasolla saat jonkin työhöntulotarkastuksen lisäksi käytännössä aivan saman palvelun, kuin työttömänäkin.
Ihan hattuvakiolla heittäisin, että kun kyseessä on vähänkään suurempi puulaaki, niin he tarjoavat vapaaehtoisesti pääsyn yksityiselle, tarjottavien palveluiden laajuus tietenkin vaihtelee suuresti.

Jenkeissä tunnetusti tuo julkinen terveydenhuolto on aikalailla eri kantimissa kuin Suomessa, joten sieltä ei ehkä kannata hakea mitään vertailukohtia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Niin, ja parkuisivat korvausten maksajaa, jos rahastosijoitukset menisivät mönkään.

Jos tosiaan sijoittaisi vuosikymmenien ajan pitkäjänteisesti osakeindeksirahastoihin, niin sijoitukset eivät menisi mönkään. Mutta siitä samaa mieltä, että homma menisi monella mönkään, jos heillä olisi vaihtoehto olla sijoittamatta rahoja, vaan ne sen sijaan törsättäisiin.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Toki tuo lain vaatima työterveyshuolto on hyvin suppeaa ja sen voi hoitaa myös julkisen kautta tai hyvin suppeasti yksityiseltä.

Lakisääteisestihän siihen kuuluu käytännössä työpaikkaselvitys ja terveystarkastus, kaikki muu on käytännössä vapaaehtoista.
Avovaimo on töissä HUSilla, ja heille ei kuulu muuta kuin nämä. Nekään eivät omassa toimipisteessä, vaan ihan muualla.

Vantaan perusopetuksessa taas saadaan työterveyshoitajan ja -lääkärin palvelut, mutta hyvin hankalasti. Tosin nyt kun tarvitsin apua kipeytyneeseen raajaan, tuntuivat systeemit toimivan vuoden takaista paremmin. Röntgeniin pääsi, mutta ultraääni ei kuulunut ja se piti varata terveysaseman kautta.

Avovaimolla oli HUSissa tulosbonus, mutta se poistettiin tasapuolisuuden nimissä, koska muut yksiköt eivät koskaan päässeet tulokseen. Tilalle saivat muutaman satasen verran liikunta- ja kulttuurietua. Me kaupungin työntekijät saamme satasen vuodessa.

HUSissa joutuvat maksamaan pikkujoulunsakin itse, samoin jouluaterian. Opettajat saamme nuo kaupungilta. Lisäksi meillä on joskus jotain pientä purtavaa työnantajalta tarjolla opehuoneessa, kun HUSilaisilla ei ole koskaan.

Semmoisia työsuhde-etuja meillä on julkisella puolella. Ei kovin kummoisia, mutta jotain kuitenkin. Työsuhdesähköpyörä olisi kiva...
 

Tuamas

Jäsen
Avovaimo on töissä HUSilla, ja heille ei kuulu muuta kuin nämä. Nekään eivät omassa toimipisteessä, vaan ihan muualla.

Juu, tämähän on yksi erikoisimmista julkisen puolen ilmiöistä, joka käsittääkseni toistuu sairaanhoitopiiristä ja hyvinvointialueesta toiseen.

Terveydenhuollon puolella ironisesti julkisen työnantajan tarjoama työterveyshuolto on käytännössä joka puolella alle kaiken arvostelun ja tarjotaan vain lakisääteinen minimi, ostettuna vielä yleensä jostain ihan muualta kuin omista toimipisteistä.

Toki joku konsulentti voisi vetää tästä(kin) jotain johtopäätöksiä ja tehdä laskelmia siitä, kuinka iso vaikutus tällä on julkisen terveydenhuollon sairaspoissaolojen pituuteen ja määrään sekä työilmapiiriin.

Taas niitä ilmiöitä, joita voisi kuvata hölmöläisten peiton jatkamisena, kun ei lasketa kokonaishyötyä, vaan ainoastaan sitä mikä on yksittäisen momentin kustannus budjetissa.

Koska eivät ne yksityiset työnantajat noita palveluita huvikseen tarjoa (ja ennen kuin joku kerkeää, niin eivät myöskään sen takia että laki velvottaisi), vaan koska niistä liiketoiminnallista hyötyä.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kun puhutaan työsuhde-eduista ja vaikkapa työterveyspalveluista, niin kaikki me ymmärrämme, etteivät ne ole samat eri yrityksillä. Sekin on osa kilpailua työntekijöistä ja toisissa yrityksissä edut voivat olla merkittävät, eikä työnantajan velvollisuus ole tarjota läheskään niitä kaikkia etija, mitä monet tarjoavat. Edelleen nostan tämän esiin ettei joku erehdy luulemaan, ettei se työnantaja tee muuta, kuin maksaa palkan.

Juuri juttelin erään vientiyrityksen henkilön kanssa, nyt en uskalla laittaa hänen tehtäväänsä tähän, mutta viesti oli hyvin katkera. Heillä ei olisi mitään syytä tai halua olla lakossa, mutta kun heidän on pakko. Tietää myös sen, että heidänkin alallaan on koko ajan riski, että heidän tuotantonsa voidaan jossain vaiheessa korvata muualta maailmassa. Ammattiliitot sahaavat nyt omaa oksaansa ja samalla myös nuorison oksaa sekä tietysti meidän kaikkien.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitähän tapahtuisi ajatusmaailmalle, jos työntekijä joutuisi itse maksamaan eläkemaksunsa nyt käytäntönä olevan sijaan, jossa työnantaja hoitaa maksut?

Tai mitä tapahtuisi ajatusmaailmalle, jos palkkakuitissa näkyisi se kokonaispalkka jonka työnantaja oikeasti sinusta maksaa työnantajamaksuineen päivineen? Nykyinen summa taitaa olla bruttopalkka x 1,7 (korjatkaa jos olen väärässä).
Tai mitä tapahtuisi ajatusmaailmalle, jos Ruotsin malliin yritykset maksaisivat lisäeläkettä työntekijöilleen. Tai mitä tapahtuisi ajatusmaailmalle, jos palkkakuitissa lukisi vain se "oikea palkka", eli summa joka maksetaan tilille, sillä muuhan ei oikeastaan ole koskaan työntekijän rahaa ollutkaan tässä järjestelmässä. Se kokonaisumma nyt vaan on se mikä on, koska tietyn maksetun palkan aikaansaamiseksi sen kokonaiskustannuksen pitää olla jokin summa x, että se kattaa kaiken mahdollisen siihen sisältyvän. Mahdolliset sairaslomat, lomat, ja vaikkapa sen oman osuuden yrityksen toimintaa turvaavasta ja jopa edistävästä infrasta ym ym.

Kun moni täälläkin haaveilee niisä yrityksen vastuiden siirtämisestä enemmän ja enemmän työntekijälle, niin karrikoiden (vaikka todennäköisesti äkkiä joppa todellista) voisi sanoa, että ei yrityksen nyt maksama kustannus sen työntekijän hyödyksi kääntyisi, vaan saisi siitä omasta sovitusta palkasta maksella ihan itse kaikki mahdolliset kulut jatkossa, joten entistäkin pienempi osa jäisi sinne tilille.
Kyllä mun puolesta jokainen saa halutessaan luopua lomarahoistaan, sairasajan palkoistaan ja vaikkapa eläkkeestäänkin jos haluavat ne mielummin yrityksen käyttöön jättää. Voihan se olla, että yritys sitten muistaa vaikkapa kultakellolla.

Joku täällä mainitsi yritysten "kattavat" terveyspalvelut, niin eipä ne ihan joka paikassa niin kovin kattavia ole, että todellisten ongelmien iskiessä homma hoituisi mitenkään mainittavasti paremmin, kuin julkisellakaan. Ja voidaan tietenkin ajatella, että jos nämäkin rahat käytettäisiin julkisiin palveluihin, niin nekin varmastikin vetäisivät nykysitä paremmin, mutta se olkoon kokonaan toinen juttu se.

Toisissa, ja varsinkin monissa startupeissa, ne edut voivat olla hyviä, mutta useissa paikoissa se karsinta niissä alkaa jossakin kohtaa, ja jos ei muuten, niin yleensä viimeistään yrityskauppojen yhteydessä.

Ja nekin valitettavasti rajoittuu selkeästi enemmän sellaisiin yrityksiin, joissa vähemmän on niitä duunareita, joilla taas riskit ovat yleensä isompia mm sen erikoissairaanhoidon suhteen. Eli monesti pienemmällä palkkatasolla saa maksaa enemmän kaikesta tässä elämässä, joten en suin surminaakan halua tänne lisää köyhyyttä, ja siksi on syytä suojella myös sitä työntekijää siltä, ettei kaikki määräysvalta siirry yrityksille, ja siihen valitettavasti hallitus hyvin vahvasti nyt tähyää, ettei työntekijöiden markkinoita jatkossa enää vastaan tulisi.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun puhutaan työsuhde-eduista ja vaikkapa työterveyspalveluista, niin kaikki me ymmärrämme, etteivät ne ole samat eri yrityksillä. Sekin on osa kilpailua työntekijöistä ja toisissa yrityksissä edut voivat olla merkittävät, eikä työnantajan velvollisuus ole tarjota läheskään niitä kaikkia etija, mitä monet tarjoavat. Edelleen nostan tämän esiin ettei joku erehdy luulemaan, ettei se työnantaja tee muuta, kuin maksaa palkan.

Juuri juttelin erään vientiyrityksen henkilön kanssa, nyt en uskalla laittaa hänen tehtäväänsä tähän, mutta viesti oli hyvin katkera. Heillä ei olisi mitään syytä tai halua olla lakossa, mutta kun heidän on pakko. Tietää myös sen, että heidänkin alallaan on koko ajan riski, että heidän tuotantonsa voidaan jossain vaiheessa korvata muualta maailmassa. Ammattiliitot sahaavat nyt omaa oksaansa ja samalla myös nuorison oksaa sekä tietysti meidän kaikkien.
Näin sen näkee, että eri henkilöiden kanssa keskustellessa tulee hyvin erilaisia kannanottoja tilanteeseen. Toisille lakot sopii, toisille ei. Toisaalta kansakin näkee, ettei hallitus nyt hyvin vedä, mutta aina on niitäkin -kaikki varmaankin täällä- joiden mukaan ei vedä riittävästi, vaan vielä pitäisi vähän enemmän jakaa keppiä hanuriin.

Kaikkien työ lienee korvattavissa, jos ei laitteilla, älyllä tahi muulla sellaisella, niin ainakin jonkun toisen toimesta.

Itse kuitenkin uskon myös siihen, että sen mukaan yhteiskunta kehittyy, mitä sen on pakko. ELi vanhan tilalle tulee aina uutta. Jos yritykset täältlä nyt lähtevät, niin kurjaa on toki, mutta kyllä jossakin kohtaa taas on uutta pystyssä, ja yhteishenkeäkin, kunnes taas huomataan, että perkele, mähän voisin saada tästä enemmänkin, ja sitten mennään taas.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Toki tuo lain vaatima työterveyshuolto on hyvin suppeaa ja sen voi hoitaa myös julkisen kautta tai hyvin suppeasti yksityiseltä.

Lakisääteisestihän siihen kuuluu käytännössä työpaikkaselvitys ja terveystarkastus, kaikki muu on käytännössä vapaaehtoista.



Tähän vielä kommentti, että lakisääteisesti vaadittu työterveyshuolto on niin suppea Suomessa, että käytännössä kaikki työterveyshuollon kautta saatava palvelu (pl. työpaikkaselvitys ja terveystarkastus) on vapaaehtoisesti tarjottua etua työnantajan puolelta.

Suomessa tarjotaan sitä palvelua nimenomaan työntekijöiden eduksi (ja toki työnantajan, koska siten saa työntekijät pysymään paremmalla hyötysuhteella töissä ja tyytyväisempinä) ja vapaaehtoisesti, ei koska laki määrää.

Juuri näin se on, tästäkin syystä esim. allekirjoittanut maksaa lakisääteisen tapaturmavakuutuksenkin lisäksi kaikille laajennettua vapaa-ajan tapaturmavakuutusta. Tämä kattaa mm. palkattoman lisenssiurheilun ja kuka harrastetasojen lisenssejä on maksellut, niin tietää että ne eivät ole ihan ilmaisia etenkään jos pelaa useammassa lajissa, kuten vaikkapa itse pelasin yhtäaikaa tennistä, pesäpalloa ja säbää.
Sen lisäksi maksamme oman kylän kuntosalille vuosikortin ja kalliimpiin paikkoihin saman suuruisen edun jäsenyydestä.
Meilläkin on töissä ihmisiä jotka tiedostavat ja ymmärtävät etujen suuruuden ja niitä joille ne ovat itsestään selvyyksiä. Aika suora sukupolvien välinen ero. Vanhemmat arvostavat ja kertovat ihan sanoin arvostavansa ja nuoremmille se on itsestään selvää että ko etuja on olemassa.
 
Viimeksi muokattu:

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ole nuorisoa, mutta jos saisin päättää, niin en minäkään tekisi töitä. Miksi kukaan tekisi, jos on yhtään harrastuksia tai muuta elämää?
Tsekkaas allekirjoitukseni. Bono todellakin sanoi tuon lauseen, joka julkaistiin sanomalehden etusivulla hänen päättäessään jääkiekkoilijan uransa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kyllä se eläkekatto muuallakin toimii, niin miksipä ei täälläkin.

Ja voisihan, kun kerran koko ajan siitä ruotsista puhellaan, täälläkin ottaa käytännön, jossa työantajat maksavavt työntekijöilleen lisäeläkettä sen yhteiskunnalta tulevan lisäksi.

ja siis jos en väärin muista, niin Ruotsissakin on se eläkekatto olemassa.

Ruotsissa ei ole eläkekattoa vaan eläkepalkkakatto, eli tietyn summan jälkeen eläkettä ei työeläkejärjestelmässä kerry, muttei myöskään eläkemaksuja makseta. Epäilenpä, että monelle suurituloiselle tällainen efektiivinen palkankorotus sopisi Suomessa loistavasti. Valtiontaloutta se ei auttaisi mitenkään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ruotsissa ei ole eläkekattoa vaan eläkepalkkakatto, eli tietyn summan jälkeen eläkettä ei työeläkejärjestelmässä kerry, muttei myöskään eläkemaksuja makseta. Epäilenpä, että monelle suurituloiselle tällainen efektiivinen palkankorotus sopisi Suomessa loistavasti. Valtiontaloutta se ei auttaisi mitenkään.
Noniin. Eli kyse olikin käytännössä hyvätuloisten vapauttamisesta työeläkejärjestelmästä. Tuskinpa tuota vasemmisto tänne haluaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mitähän tapahtuisi ajatusmaailmalle, jos työntekijä joutuisi itse maksamaan eläkemaksunsa nyt käytäntönä olevan sijaan, jossa työnantaja hoitaa maksut?

Tai mitä tapahtuisi ajatusmaailmalle, jos palkkakuitissa näkyisi se kokonaispalkka jonka työnantaja oikeasti sinusta maksaa työnantajamaksuineen päivineen? Nykyinen summa taitaa olla bruttopalkka x 1,7 (korjatkaa jos olen väärässä).

Nykyinen summa on noin 1,3. Sen lisäksi tulee tietenkin työhön liittyviä kustannuksia, mutta jos suorat henkilökulut lasketaan sivukuluineen, noin 30 %. Ehkä hieman allekin.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Työyhteisöön ja yhteiskunnan pyörittämiseen kuulumisen takia, ei ole tavallaan ulkopuolinen. Olen vasta nyt ymmärtänyt kuinka tärkeä asia se on henkisesti.
Mutta kaikki eivät koskaan arvosta samoja asioita. Joku ajattelee, että pyörittäkööt muut.

Kivointa olisi, että ei olisi pakko tehdä mitään rahan takia vaan kuulua yhteiskuntaan vaikka jonkun mukavan harrastuksen yhteydessä.

Jollakin työkin voi olla niin omaa elämää, että haluaa tehdä sitä joka tapauksessa niin kauan kuin fyysinen ja psyykkinen kunto kestää. Eila Roineelta kysyttiin aikoinaan eläkkeelle jäämisestä niin hän totesi teatterista, ettei elämästä voi jäädä eläkkeelle.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Se että itkee että työkaverit vähän karsastaa töissä ja vapaa-ajalla, noh elämä on valintoja ja tämä Jarkko valitsi näin. Hänen pitää elää sen kanssa.

Niin. Elämä on valintoja.

Tässäkin ketjussa on tuotu esille, että sillä vittumaisella riistäjä-työnantajalla ei ole pakko olla, jos sen toiminta niin ahdistaa. Aina voi vaihtaa työpaikkaa, elämähän on valintoja.

Ja tässä ketjussa on niin ikään kerrottu, ettei työn perässä muuttaminen ole helppoa sille 40 vuotta Pälkäneellä tai Konnevedellä asuneelle ihmisille. Ei se varmaan helppoa olekaan, mutta niin, elämä on niitä valintoja. Välillä ne voivat olla vaikeitakin.

Jokainen työnantajan alistama duunari on myös täysin vapaa perustamaan oman firman ja työllistämään itsensä. Tämän valinnan hyvin harva tekee, mutta valinta se on sekin. (Ehkä senkin kanssa sitten "vain pitää elää"). Osalla toki ei riitä perustiedot tällaiseen, kun ei olla moponkorjaamisen ohella ehditty kauheasti panostaa siihen kouluun ja muihin opintoihin. Nekin toki ovat olleet valintoja, joiden kanssa sitten vain taitaa olla pakko elää.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Tuo jälkimmäinen nyt on ainakin minulle ihan epärelevantti juttu, tiedän kyllä ihan hyvin, mitä maksuja oman bruttoni lisäksi menee, mutta se on se työn hinta, jonka työnantaja joutuu maksamaan, ja verrattuna elinkustannuksiin ja verrokkimaiden palkkatasoihin ei tuo korvaus mitenkään erityisen ruhtinaallinen ole, vaikka siis ihan tyytyväinen olen sinällään palkkaani.
Juu epäilemättä sinä tiedät, mutta väittäisin että valtaosa palkansaajista kuvittelee maksavansa eläkemaksua vain sen reilut seitsemän prosenttia. Kyllä siinä monella silmät aukeaisi kun palkkakuitilta saisikin lukea rahoittavansa eläkejärjestelmäämme ~25 %:lla.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Isoilla summilla tässä liiton miehet pelaavat ja ei näitäkään tappioita hetkessä kuitata. Lakkoilijat vosivat hieman miettiä tämän vaiktuksia suomalaiselle yhteiskunnalle ja edelleenkään maan hallitus ei ole aloittanut ensimmäistäkään lakkoa, vaan yrittää pelastaa Suomen taloudelliselta katastrofilta, koska kukaan ei ole halunnut sitä aikaisemmin tehdä. Järki pitäisi ottaa Hakaniemessäkin käteen, vaikka se kuinka tärkeältä heidän omasta mielestään tuntuisi säilyttää veto-oikeutensa demokraattisesti valitun eduskunnan päätöksiin.



 

Dr. Gallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Eipä taida olla.

Juu ei suorat sivukulut olekaan. Tuohon sitten aletaan ynnäilemään työterveysmaksuja, taloushallinnollisia maksuja, loma-ajan palkkaa, lomarahaa, työnantajan maksettavaksi jääviä keskimääräisiä sairaspoissaoloja, mahdollisesti työvaatteita/kenkiä per vuosi ja kaikenlaista muuta. Työntekijä ei ole kustannuspaikalla kuin sen 10,5 kk vuodessa, mutta palkka pärähtää 12,5 kuukaudesta. Johonkin kohtaa työllistämisen kustannuksia se on nuokin laskettava.

Työllistämisen sivukustannukset ei toden totta ole kovinkaan järisyttävät, mutta kaikki muu siinä ympärillä kyllä maksaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Juu ei suorat sivukulut olekaan. Tuohon sitten aletaan ynnäilemään työterveysmaksuja, taloushallinnollisia maksuja, loma-ajan palkkaa, lomarahaa, työnantajan maksettavaksi jääviä keskimääräisiä sairaspoissaoloja, mahdollisesti työvaatteita/kenkiä per vuosi ja kaikenlaista muuta. Työntekijä ei ole kustannuspaikalla kuin sen 10,5 kk vuodessa, mutta palkka pärähtää 12,5 kuukaudesta. Johonkin kohtaa työllistämisen kustannuksia se on nuokin laskettava.

Työllistämisen sivukustannukset ei toden totta ole kovinkaan järisyttävät, mutta kaikki muu siinä ympärillä kyllä maksaa.
Noista suurin osa näkyy ihan siellä palkkakuitissakin alunperin, et voi niitä tuplana laskea lisäksi myös lisäkuluihin. Loma- ajan palkka ja lomarahat ovat myös osa ihan normaalia palkkaa.
 

Dr. Gallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Noista suurin osa näkyy ihan siellä palkkakuitissakin alunperin, et voi niitä tuplana laskea lisäksi myös lisäkuluihin. Loma- ajan palkka ja lomarahat ovat myös osa ihan normaalia palkkaa.

Minä vain listasin mitä siihen sivukuluihin työnantaja laskee. En sitä mitä siellä palkkakuitissa lukee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös