Olipas komia spinnaus. Aivan varmasti ymmärsit viestistäni, mitä maita tarkoitin. Kerro nyt se vastaus siihen kysymykseeni vaikka niiden maiden osalta, jotka itse nimesit.
Ruotsissa ja Norjassa ei poliittisen lakon pituutta ole määritelty, vaan tapaukset käsitellään tapauskohtaisesti.
Saksassa poliittisten lakkojen kielto perustuu siihen, että demokraattisessa päätöksenteossa päätöksentekoelinten pitää pystyä muodostamaan päätöksen vapaina ulkopuolisesta painostuksesta. Kielto on tulkittu Saksan perustuslaista.
Ranskassa poliittiset lakot ovat paitsi juridisesti sallittuja myös usein käytettyjä painostustoimenpiteitä laillisesti valittujen päätöksentekijöiden tekemiä päätöksiä vastaan.
Isossa-Britanniassa lakkoilu kaatoi hallituksen vuonna 1972 ja myöhemmin nähtiin lakkoilijoiden ja virkavallan välisiä väkivaltaisia yhteenottoja. Rautarouvan aloittama oikeistopolitiikka päätti kieltää poliittiset lakot, oliko syynä sitten vallan pitäminen, yhteiskuntarauha vai taloudelliset tavoitteet, sitä tarina ei kerro.
Hollannissa on nähty työmarkkina työntekijöiden kohdalla sen verran vetäväksi, joten lakkoilu on muutenkin minimissään.
Espanjassa oli laaja yleislakko hallitusta vastaan vuonna 1994, jonka jälkeen poliittiset lakot päätettiin kieltää. Tosin kansan ääntä se ei ole vaimentanut, sillä esimerkiksi viime marraskuussa tuhannet ihmiset osoittivat mieltään hallitusneuvotteluja vastaan.
Kreikassa talouskriisi ja huonot työmarkkinat johtivat poliittisiin yleislakkoihin, jotka sittemmin on kielletty.
Perustele sinä vuorostasi, miksi poliittiset lakot pitäisi kieltää täällä ja lisäisikö se kansan hyvinvointia?