Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 520 593
  • 15 665

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Palkka tarkoittaa maksua suoritetusta työstä. Jos oikeudenmukaisuutta pohditaan, niin sairasajalta ei siitä näkökulmasta pitäisi maksaa lainkaan, koska suoritetta ei ole. Työnantajat joutuvat toimimaan hyväntekijöinä, vaikka se taitaa harvalla yrityksellä olla perimmäinen tarkoitus. Kun tuollaiseen malliin ollaan totuttu, kai ne aivot voivat nyrjähtää kuvittelemaan, että pieni ja tarvittava vastaantulo työntekijäpuolelta olisi liikaa. Ehdottaisin, että noin 3 miljardin omaisuudella ja sen verottomilla tuotoilla ay-liikkeet ottaisivat ensimmäinen sairaspäivän palkan vastatakseen.
Tässä on minun pohdintani sen suhteen, miten näen omalta kohdaltani oikeudenmukaisuuden sairauspoissaoloista. Minä otin tänään "asiakkaalta" aivastuksen suoraan päin naamaa, ja nyt jännitän, olenko ensi viikon loman kipeänä. Noroa on myös liikkeellä, ja vaikka käsidesiä tulee jatkuvasti käytettyä, tartunta hiipii kulman takana tai vaikka ovenkahvassa. Yksi kollega on oksentelun takia ollut jo pari päivää poissa töistä. Väittäisin, että suurin osa sairaustartunnoistani, jolleivat kaikki, tulevat työpaikalta.

Kärsin edellisellä työpaikalla pahoista sisäilmaongelmista, kuten reilu puolet kaikista samassa talossa työskennellyistä. Olin jatkuvassa sairaskierteessä. Yritin palata töihin, pystyin olemaan hädin tuskin päivän ja oli pakko jäädä pois. Työterveys hoiti astmana, ei suostunut tutkimaan mitään muuta, vaikka PEFit eivät sitä näyttäneet, ja käytin usen vuoden ajan kallista yhdistelmälääkettä, mikä maksoi yli 50€ kuussa. Vasta kun pääsin yksityisen kautta keuhkopolille terveysongelma alkoi ratketa. Ja lopullisesti oireet alkoivat helpottaa vasta, kun taloon saatiin sen viimeisiksi vuosiksi tehokas ilmanvaihtojärjestelmä. Osa työkavereista altistui huonolle sisäilmalle loppuelämäkseen niin, että eivät joissain tiloissa voi vieläkään olla hetkeäkään.

Nykyinen työpaikka on kaksi vuotta vanha rakennus, mistä katto vuosi kaksi kuukautta käyttöönoton jälkeen yhden huoneen lattialle. Katossa ollut reikä paikattiin ja seinän sisältä päästettiin vedet pois. Siellä oli nyrkinkokoisia, näkyviä pullistumia useita. Mitään kuivausta ei tehty. Nyt yllättäen tässä tilassa, sen viereisissä ja alapuolisissa työntekijät ovat alkaneet oireilla.

Näillä taustoilla en ole valmis luopumaan yhtään mistään sairausajan korvauksesta, tai sitten työnantajan pitää pystyä turvaamaan minulle tartuntavapaa ja muutenkin terveellinen ympäristö.
 

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Asiat voivat johtaa suuntaan tai toiseen mutta ei kannata nyt toivoa menettää jos se ei pyörikkään sinun haluamaasi suuntaan. Se pyörii nyt siihen suuntaan mihin hallitus sitä vie.
Ongelma ei niinkään ole suunta mihin hallitus yrittää viedä asioita. Ongelma on se, että asiat rullaa aivan vastakkaiseen suuntaan.

Pitäisi saada aikaan kestävämpiä muutoksia ja työllisyyttä sekä taloutta parantavia muutoksia.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Marinin hallituksella ja Marinilla oli omat heikkoutensa. He toimivat täysin erilaisessa ympäristössä. Marin on johtajana Orpoa parempi.
Muuten sivuhuomautuksena tuohon. Marinin hallitus oli viime eduskuntavaaleissa suositumpi kuin Orpon hallitus, sillä Marinin hallituksessa olleet puolueet saivat enemmän ääniä kuin nyt Orpon hallituksessa olevat.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Muuten sivuhuomautuksena tuohon. Marinin hallitus oli viime eduskuntavaaleissa suositumpi kuin Orpon hallitus, sillä Marinin hallituksessa olleet puolueet saivat enemmän ääniä kuin nyt Orpon hallituksessa olevat.
Varmasti totta. Ihmettelen miksi eivät muodostaneet hallitusta.
 

12961

Jäsen
Yleisesti kaikki mikä vaikuttaa ihmisen terveyteen negatiivisesti voisi olla veronkorotusten piirissä. Tupakoitsijat voisivat maksaa enemmän, koska kuormittavat terveydenhuoltoakin ennemmin tai myöhemmin suurella todennäköisyydellä enemmän kuin ei tupakoivat.

Samoilla perusteilla alkoholia käyttävät voisivat maksaa enemmän. Joku tuolla toisessa ketjussa esitti vertauksen jotenki näin, että miksi hänen pitää maksaa työttömyysvakuutusmaksua kun ei ole työttömänä koskaan. Samaa logiikkaa voisi käyttää näissä ihmisen terveyteen liittyvissä ja yhteiskunnan varoja syövissä elämäntavoissa. Miksi mun pitää maksaa alkoholistien ja nikotinistien tai coca-colalla hampaansa tuhonneen hoitoa?

No tämä nyt oli kuittaus tälle ihmettelijälle miksi hänen pitää työttömyysvakuutusta maksaa, toki kaikkien pitää omien rahkeiden mukaan osallistua yhteiskunnan kuluihin. Mutta haittaveroja voisi nostaa terveydelle haitallisiin tuotteisiin laidasta laitaan ilman muuta.

Ihmettelen siksikin suuresti hallituksen tekemää olutveron laskua.

Laivaliikenne ja trokarit näistä kiittää jos verotus asetetaan oikeasti kulutusta rajoittavalle tasolle. Riittävästi kun verotetaan niin kohta haetaan matkustajatuontina nuuskan ja bissen lisäksi karkkia ja jaffaa trokattavaksi.

Toimisi jos asiasta päätettäisiin EU-tasolla.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Toivottavasti ajattelet poliittisista lakoista samanlailla myös vasemmistohallituksen ollessa vallassa. Työsulku on täysin laillinen keino myöskin, joskin harvemmin käytetty, koska siinähän menee työnantajankin oma leipä.

Ehkä taikasana on nimenomaan tuo koetaan. En tiedä koetaanko näin yleisesti, vai koetko vain itse niin. Marinin hallitus ei tähän työmarkkinakiistaan liity millään tavalla, mutta vastaus kysymykseesi on, että ehkä pakkolait koettiin tilanteessa tarpeelliseksi, tai sitten liitoilta puuttui todellinen halu ajaa tätä asiaa Marinin hallitusta vastaan.

Eikä varmastikaan pelkästään edistänyt työntekijöiden asemaa, kuten ei nykyinenkään hallitus varmastikaan tuo pelkästään hyviä uudistuksia työmarkkinoille.

Ensimmäiseen kappaleeseen, lähtökohtaisesti kyllä. Esimerkiksi viime hallituskaudella olin eri mieltä monista asioista Marinien kanssa, mutta ei olisi tullut mieleenikään lähteä sotaan kansan enemmistön mandaatilla toimivaa demokraattista hallitusta vastaan.

Toiseen kappaleeseen; nimenomaan.

Ja viimeiseen kappaleeseen, ei varmastikaan. Tosiasia on se, että yksi puolisko kansasta on aina tyytymätön vallassa olevaan hallitukseen. Silti vain toinen puolisko pyrkii pysäyttämään yhteiskunnan toiminnot saadakseen tahtonsa läpi. Ei tämä ihan tasapuolinen tilanne ole.

Marinin hallituksella ja Marinilla oli omat heikkoutensa. He toimivat täysin erilaisessa ympäristössä. Marin on johtajana Orpoa parempi.

Marinille iski paskaa tuulettimen aika monesta suunnasta ihan ilman omaakin syytään.
Varmasti he olisivat monessa asiassa voinut toimia toisin.

Orpon hallitus on minusta toiminut typerästi maalatessaan itsensä nurkkaan tekemällä asioista arvovaltakysymyksiä. Ei riitä että on paras ohjelma, jos sen toteutus menee täysin vihkoon.

Se vastaus toki jäi vieläkin uupumaan. Mutta, nyt kun hiffasit kupletin juonen, niin yksinkertaistetaan lisää: toimiko Marinin hallitus sinusta asiantuntijoiden ohjeistusten ja mielipiteiden mukaan?

Noin muuten en voisi olla enempää eri mieltä kanssasi koko viestistä. Tai siitä samaa mieltä, että koronalle ja Ukrainalle Marin ei voinut mitään, ja jälkimmäisen osalta (+NATO) hoiti hommansa mielestäni jämäkästi ja erinomaisesti, poislukien se surullinen hävittäjä-episodi.

Orpon hallitusohjelma on ollut toteutuksessa nyt 6 viikkoa. Ja nyt jo voit sanoa sen menneen vihkoon? Melkoista.

Sinulla kun on tuo kysely päällä, niin vastaisitko vuorostasi kysymykseeni liittyen työttömyysvakuutusmaksuihin? Ja siihen miksi et niitä nyt saakaan takaisin, vaikka olet ihmetellyt miksi maksat niitä.

En tiedä tähän vastausta.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vaimo on opettaja ja kaikki mitä kirjoitat kuulostaa tutulta. Kyllähän sieltä kaikenlaisia tauteja tulee.

Mutta sisäilmaongelmista, niin ongelmanahan noissa on se, että niitä ei ole (ainakin joidenkin mukaan) tieteellisesti todistettu. Niitä pidetään pääsääntöisesti huuhaana. Koulurakennuksia kyllä hoidettu käsittämättömän huonosti tässä maassa.

Muutenhan kyllä työtapaturmat, ammattitaudit ja sellaiset ”työn aiheuttamat” sairaspoissaolot korvataan.
Pidetään huuhaana, koska jos olisivat ammattitauteja, korvaaminen tulisi todella kalliiksi. Minulla meni esimerkiksi ääni koko ajan, kun huoneilma oli älyttömän kuivaa, sekä päivittäinen viemärinhaju aiheutti ongelmia, esimerkiksi päänsärkyä. Talossa oli ja on vieläkin uimahalli, minkä kosteus ja kloorinhaju tunkeutuivat sitten taas joihinkin alemman kerroksen luokkiin, missä oli tunteja. Sitten vielä heikko siivouksen laatu ja jatkuva pöly päälle + kohonneet hiilidioksidilukemat.

Oirekyselyt oikeastaan ovat se keino, millä ongelmat todennetaan lopullisesti. Tuo meidän talo oli Vantaan viallisten rakennusten top-10-listalla vuosikausia, kunnes sen viimeisiksi vuosiksi Delete-niminen firma asensi ikkunoihin ilmanvaihtokoneita, jotka vetivät sisään suoraan raikasta ulkoilmaa. Siihen loppui oireilut minulta.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hurja tahti poliittisten lakkojen kieltämistä ajavalla kansalaisaloitteella tällä hetkellä. Jo lähes 3000 allekirjoitusta tänään, eikä tahti ota hiljentyäkseen edes näin puolenyön lähestyessä. Alkaa 50 000 allekirjoituksen saavuttaminen olla jo varmaa, vaikka mitä oletettavimmin aloite ei eduskunnassa etenekään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Minun ja monen läheiseni elämään hallitusohjelman mukaisilla toimilla olisi aika iso vaikutus. Ehkä Orpon kannattaisi pikkuhiljaa ottaa se pää pois Häkämiehen perseestä ja kuunnella, että mitä muukin yhteiskunta tuumailee. Enpä voi muuta kuin olla kiitollinen, että joku pitää huolta myös kaikkein huono-osaisimpien asemasta, samalla kun duunarit pitävät omia puoliaan. Solidaarisuus on vielä kuitenkin voimissaan.
 

Andromeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Laivaliikenne ja trokarit näistä kiittää jos verotus asetetaan oikeasti kulutusta rajoittavalle tasolle. Riittävästi kun verotetaan niin kohta haetaan matkustajatuontina nuuskan ja bissen lisäksi karkkia ja jaffaa trokattavaksi.

Toimisi jos asiasta päätettäisiin EU-tasolla.
Tottahan tämäkin, mutta sellainen maksimaalinen yläraja olisi suht helppo laskea. Eli siihen kipukynnykselle asti hinnat vaan. Tuo trokailu ei ehkä niin suuri ongelma olisi kuin voisi luulla. Suomi on iso maa ja välimatkat pitkiä trokaus reissuihin monesta paikkaa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
No miksi jokaista ei pistetä osallistumaan talkoisiin?
Kuka ei osallistu? Eikö esimerkiksi irtisanomissuojan heikennys osu jokaiseen työkykyiseen kansalaiseen.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Marin on johtajana Orpoa parempi.
Tämä on onneksi vain sinun mielipiteesi.
Sanna Marin otti velkaa lähes 40 miljardia Euroa.
Katsotaan kun Orpon hallitusvastuu loppuu, onko otettu toiset 40 miljardia vai vähemmän ja arvioidaan sitten kumpi on parempi johtaja.
Tosin jos Marin antoi perinnöksi tuollaisen Sote uudistus pommin, joka maksaa noin paljon kuin se maksaa, niin aika huonot pelimerkit siinä suuri johtajanne seuraajalleen jätti.

Tosin yksi tunnustus Marinille täytyy antaa.
Hienosti hän junaili Suomen yhdessä Niinistön kanssa Natoon.
Siitä vilpittömät kiitokset hänelle, kuten myös väistyvälle Presidentillemme.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Muuten sivuhuomautuksena tuohon. Marinin hallitus oli viime eduskuntavaaleissa suositumpi kuin Orpon hallitus, sillä Marinin hallituksessa olleet puolueet saivat enemmän ääniä kuin nyt Orpon hallituksessa olevat.
Näinhän se taitaa olla, mutta suurin syy tuohon asetelmaan oli, että edellisen hallituksen pääministeripuolue Kepu väen väkisin halusi mukaan hinnalla millä hyvänsä vasemmistohallitukseen.
Jos oikeasti hallitus olisi muodostettu eduskuntapaikkojen mukaan, niin meillä olisi pitänyt olla edellinenkin hallitus oikeistohallitus, mutta ei ollut koska Kepu teki mitä teki.
Josta taas päästään siihen, että jos edellinen hallitus olisi ollut oikeistohallitus, niin olisiko meillä nyt lainkaan Orpon hallitusta ja näitä AY lakkoja.
Siihen ei oikeata vastausta pysty kukaan sanomaan.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Sitten kannattaa kaiken keskustelupalstalla notkumisen sijaan vaikka tutkia puolustelemasi hallituksen toimia ja vaikutuksia omaan elämääsi.

No sovitaanko vaikka sitten niin, että olkoon tämä minun panokseni yhteiskunnan eteen näissä talkoissa? Te kun aina vingutte, että keskituloiset eivät osallistu talkoisiin, niin nyt osallistuu.
 

12961

Jäsen
Pohjimmiltaan kyse on juurikin tuosta olemassaolosta. En todellakaan kannata lakkoilua, mutta ymmärrän miksi niin tekevät ja oli täysin odotettua.

Hallitus teki asiasta arvovaltakysymyksen ja tulos on tämä. Kumpikaan ei voi antaa periksi ja ajetaan sitten vaikka maa polvilleen. Joskus joku sanoi, että viisaampi väistää.

Toivottavasti joku ratkaisu löytyisi.

Kovenevat ja varsinkin laajenevat lakot ovat uhkapeliä myös AY-liikkeelle, koska kortit ovat sitten aika avoimesti pöydässä. Mitä kauemmin ja enemmän tilanne kärjistyy, sitä paremmin asetelma selkenee. Ja ei, se ei ole yhtä vahva kuin 70-luvulla, josta osa asenteista tuntuu kumpuavan.

Väsytystaistelu tästä tulee myös liittoon kuuluville työntekijöille. Vaikka jäsenmäärät olisivat nyt lähteneetkin takaisin loivaan nousuun, lienee niin että tuulikaapissa on ruuhkaa kun ovet käyvät koko ajan kahteen suuntaan.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asumistuen leikkaukset ei sinänsä koske perseaukisia koska ne siirtyvät silloin toimeentulotuen piiriin jos niikseen on. Oma arvio on että tällä pyritään siihen että kun asumistukia pienennetään niin vuokranantajat joutuvat pudottaan vuokriaan ja/tai sitten jos asukkaalla ei ole varaa niin muuttaa halvempaan kämppään.
Kyllä nekin koskee, mutta pääosin koskee sitä työssä olevaa osaa, joka ei saa riittävästi palkkaa. Vähän pidän mulkkuna ajatusta, jossa ihminen pakotetaan koko ajan pienempään ja halvempaan, sillä harva nyt kuitenkaan niin kalliissa näistä asuu, että tuo olisi välttämättä oikea linjaus.

Voi toki olla, että vuokrat laskevat, mutta melkein väitä että näin ei tapahdu. Toki jos verotuksen keinoin pakotetaan tyhjätkin asunnot markkinoille, niin voisi jo vaikuttaa, mutta muuten en oikein usko.
Minä pidän täysin pöljänä, ja sellaisena hölmöläisten peiton jatkamisena ihmisen siirtämistä yhdeltä kassalta toiselle. Siinä ei käytännössä säästy yhtään mitään, mutta nöyryytys on entistäkin kovempaa. Saati sitten kun tämä vielä osuu työssä käyvän kohdalle.

Mutta nähdään varmaankin tämä(kin) eri tavalla.

Olen jo useamman kerran ehdottanut, että voisi nyt viimeistään siirtyä siihen kanslaispalkkaan, tai sitten maksaa tukia yrityksille vain siihen palkanmaksuun, tai työntekijän kouluttamisen tueksi ja mahdollisesti myös niihin investointeihin/innovaatioihin. Toki voi sitten valtio osansa lunastaa, jos ja kun se jotakin tuottaa.
 

Lynx_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No sovitaanko vaikka sitten niin, että olkoon tämä minun panokseni yhteiskunnan eteen näissä talkoissa? Te kun aina vingutte, että keskituloiset eivät osallistu talkoisiin, niin nyt osallistuu.
En tiedä kehen viittaat teillä, kun en ole missään vaiheessa puhunut missään kenenkään osallistumisesta tai osallistumattomuudesta talkoisiin.
Enkä tiedä sitäkään mihin viittaat osallistumisellasi, toivottavasti tiedonhakuun. Se auttaa keskituloistakin, jos ymmärtää mitä siinä omassa palkkanauhassa lukee ja minkä takia mikäkin vähennys on tehty.

Tätähän keskustelukulttuuri nykyisin on, ei viitsitä viittä sekuntia käyttää googlettamiseen, että saisi selville miksi maksaa työttömyysvakuutusmaksua, kun kokee ettei saa sille vastinetta. Tai meuhkaa poliittisten lakkojen kieltämisestä kertoen muista maista, joissa lakkoja on kielletty. Mitään vaikutusarviota ei kuitenkaan ole esittää.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
En tiedä kehen viittaat teillä, kun en ole missään vaiheessa puhunut missään kenenkään osallistumisesta tai osallistumattomuudesta talkoisiin.
Enkä tiedä sitäkään mihin viittaat osallistumisellasi, toivottavasti tiedonhakuun. Se auttaa keskituloistakin, jos ymmärtää mitä siinä omassa palkkanauhassa lukee ja minkä takia mikäkin vähennys on tehty.

Tätähän keskustelukulttuuri nykyisin on, ei viitsitä viittä sekuntia käyttää googlettamiseen, että saisi selville miksi maksaa työttömyysvakuutusmaksua, kun kokee ettei saa sille vastinetta. Tai meuhkaa poliittisten lakkojen kieltämisestä kertoen muista maista, joissa lakkoja on kielletty. Mitään vaikutusarviota ei kuitenkaan ole esittää.

No eikös sen googlaamisen korvaa kätevästi Jatkoaikaan kirjoittaminen ja Lynx_j:n vastaus asiaan..?

Älä viitsi esittää tietämätöntä, kyllä ihan taatusti ymmärsit viestini ja mihin se viittaa. Ja sitten vielä on pokkaa alkaa osoittelemaan muita sormella puutteellisesta keskustelukulttuurista..

Pahoittelut, jos et sellaista ole sanonut. Sulta on tullut niin paljon viestiä tähän (ja hallitusketjuun) ketjuun viimeisen parin kuukauden aikana, että kaikkea en selkeästi ole sisäistänyt oikein. Tuoretta presidenttiä lainatakseni, sori siitä.

Kerrohan, olitko yhtä pontevasti barrikadeilla muutama vuosi sitten, kun pakkolakia väsättiin? Ja jos et ollut, niin mielelläni kuulisin siihen syyn, miksi et.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
NHL:n rottailuketjusta voi käydä lukemassa hieman eri suuntaisia mielipiteitä...

No joo, olen kyllä ihan samaa mieltä tästä asiapohjalla, joskaan en näe nykyistä tilannetta ollenkaan tällaisena, jossa kukaan ketään alistaisi. Demokraattisesti valittu hallitus toteuttaa omaa hallitusohjelmaansa, AY-liike päättää pystyttää (sinänsä laillisen) lakon ja vaikeuttaa kansalaisten elämää. Sitten kovaan ääneen AY-puolella ihmetellään, kuinka hallitus on syyllinen lakkoon ja ihmisten elämän hankaloittamiseen. Ei vain uppoa tämä AY-ideologia minun tajunnanvirtaan.
Juuri tässä me näemme asian eri tavalla. Ja ei siinä, ymmärrän oikein hyvin ajatuksesi, ja se voi jopa olla se ainoa oikea mielipide. Itse en kuitenkaan näin, ja se johtuu juurikin siitä, että jos hallitus alkaa tekemään kansan ohi intressipolitiikkaa yritysten etujärjestöjen painostuksesta tai halusta helliä heitä muuten vaan, ja alkaa vielä laittamaan lakiin asioita, jotka eivät enää ole markkinataloudellisesti perusteltuja, niin eihän se hyvältä näytä. Ja demokratian perseily tulee juurikin siinä esiin, että lakeja sorvataa ees sun taas, joka on aivan helvetillistä rahan heittämistä kankkulan kaivoon.

Yksi tekee, ja toinen peruu. Lisäksihän heikennykset eivät oikein ole suhteessa myöskään kansainvälisiin sopimuksiin, joita ilmeisestikin pitäisi kunnioittaa niinikään, mutta nyt vedellään sovelletusti. NOudatetaan niitä, jotka passaa ja muuten ei.
Kyllä nyt vaadittaisiin oikeasti jotakin sellaista arvojohtajaa, joka sanoisin, että jo nyt perkele jos ei ala neuvottelukykyä löytymään. Hallituksella varmastikin on jotakin ihan järkeviäkin juttuja, mutta pääosin ei, ja kaikki nojaavat jonkin sortin uskoon siitä, että näin tulee tapahtumaan, kuinka joku on paperiin kirjoittanut. No ei tule, ja siksi juuri pitää nyt nostaa ihan kaikki keinot pöydälle, eikä vaan vedellä enää rusinoita pullista.

Mäkin täällä heittelen osin jo kiusallaan näitä erilaisia ehdotuksia, sillä täällä pääosin vain jengi haukku toisiaan puoluekirjojensa pohjalta, mutta ei esitetä mitään vaihtoehtoja. Mielummin vaan ammutaan kaikki alas, jos ei omaan pirtaan satu sopimaan.

Jos mennään äärimmäisyyksiin ja pelkkään itsekkyyteen, niin tietenkin siinä tapauksessa mun puolesta kaikilta jotka tienaa mua enemmän voi verottaa kaiken sen yli menevän pois, mutta niinhän ei homma kaiketi toimi. Siksi kai pitää löytää keinot, jossa mikään veron nosto ei yksinään tuhoa mitään, joten kun se on siellä täällä maltillista, niin isossa kuvassa se on jo paljon. Jos vaikkapa sadan miljardin myynneissä tapahtuu prosentin korotus ALVeissa, niin taas on miljardi vähemmän leikattavaa. Yritystuista pois pari miljardia, niin ollaan jo muutamassa miljardissa. Eläkeläisltä leikataan, ja laitetaan vihdoin se eläkekatto.

Potkitaan muutama tuhat julkisen puolen johtajaa pellolle, niin jää bonukset ja muut tilpehöörit maksamatta, niin taas on kasassa miljoonia. Puretaan turhia instituutioita, kuten vaikkapa sitra, ja taas on rahaa kasassa. Kyllä sielät keinoja löytyy, kun vaan halua löytyy myös.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No minun mielestä ei juurikaan virheitä ole tehty. Toisin toki olisi voinut toimia, mutta miksi? Hallituksen tehtävä on päättää asioista, ja jos he haluavat näin tehdä politiikkaa, se on heidän asiansa.



Ai niinkun esimerkiksi Marinin hallitus kuunteli asiantuntijoita ja oppositiota talousasioissa? Tai SOTE:ssa? Tai hoitajien pakkolakiasiassa?



Niin, vaikkapa tuo mainitsemasi Ruotsi porskuttaa valovuoden Suomea edellä taloudessa. Ehkäpä siinäkin on osasyy siihen, miksi matalapalkka-alojen liitot ja duunarit pysyvät tyytyväisinä?

Muiden maiden työmarkkinoista en tiedä, siihen en osaa sanoa.

Etkä muuten vieläkään osannut sanoa tai edes heittää jotain teoriaa siitä, miksi kaikki muut maat ovat kieltäneet poliittiset lakot kokonaan tai rajanneet niitä. Vaikka se on niin hyvä juttu valtion kannalta!
Ruotsin tilanteesta kuitenkin pitää huomioida parikin asiaa. Toinen on tietenkin se, että eivät ole yhteisvaluutassa, ja toinen on se, että siellä on noita Nokioita vähän enemmänkin. Siellä on osattu innovoida, uskallettu ns ryhtyä, ja ennenkaikkea ovat osanneet myydä ja markkinoida. Se tuntuu meidän yritysten johdolta kokonaan puuttuvan.
Ei kai mikään ole vuosien saatossa estänyt meilläkin kehitettävän vastaavanlaisia yrityksiä, ja olla vieläpä myymättä niitä kaikkia ulkomaalaisomistukseen. Ei nyt ihan kaikesta voida syyttää vasureita, työttömisä tai AY:täkään. Jokin vastuu voisi olla myös niillä yrityksilläkin, ja niiden johdolla. Hyvinhän se Nokiankin puupää onnistui vetämään liki koko puljun vessasta ales, joten suoritus sekin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös