Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 477 882
  • 15 535

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti timosusi
*Opiskelija tulee maksamaan saamansa etuudet korkeina veroina takaisin korkoineen.

*En valmistu mihinkään virkaan, vaan tulen saamaan sellaisen toimen kuin osoitan kykeneväni hoitamaan - tai jos en osoita niin sitten tuskin saan töitä.

*Tuttava -ja lähipiiriini kuuluu monia "työläisiä". Useimmat heistä tekevät työnsä säntillisesti, ja ansaitsevat mielestäni palkkansa.


En pysty käsittämään kuinka vahvojen ammattiliittojen vaikutuspiiriinsä levittämän kiristysmentaliteetin halveksiminen olisi "tavallisen pulliaisen" - jollaisena itseänikin sivunmennen sanoen pidän - halveksimista. Kuten jo aiemmin kirjoitin, minimipalkka voisi olla lakisääteinen juttu. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla epärealistisen korkea. Ja minimipalkan voisi aivan hyvin hoitaa ilman ammattiliittojakin, sitä varten kansa valitsee itselleen 200 edustajaa.



PS. Kiitokset 'finnishninjalle' vastauksesta.

Totta, opiskelija maksaa etunsa takaisin ja "menetetyt" työvuodet toki pitää ensin kiriä takaisin, jota ei suosi verotussysteemi, tienaat enemmän maksat enemmän, siinähän tasoitetaan huikeita "saavutettuja" etuja.

Jokainen suomalainen saa edelleen opiskella ja omaa siihen mahdollisuudet, miksi siitä pitäisi rangaista? Mahtavilla eduillahan se on jopa mukavaa ja helppoa.

Itse en ole moista asetelmaa tuttujeni keskuudessa huomannut, jotkut ovat todenneet, ettei kiinnosta opiskella, heillä on tällä hetkellä isommat asunnot ja paremmat autot. En ole katkera tai tule olemaan, miksi olisin. Opiskelen edelleen omasta tahdostani.

Minimi ja peruspalkllojen tulee olla kohdallaan, jotta ihmiset voivat elää normaalia elämää, tämähän on selviö, toki enemmän uhraava saa tienata enemmän, ei sekään ole vääryys, kunhan kaikilla oln hyvät olosuhteet normaaliin ihmis/perhe elämään, kaikkien kannaltahan tämä olisi optimi ratkaisu. En ymmärrä mihin vaaditaan ay-liikettä nykyisessä muodossaan. Välillä tuntuu, että järjestön asia ei ole ajaa jäsenen asiaa, vaan omaa asemaansa järjestön hyvin palkatuissa tehtävissä. Laki ja oikeusapu, yms muut toki ovat hienoja ja järjestölle kuuluvia asioita. Järjestöt eivät monesti piittaa alan työttöm,yydestä, vaan ajavat lyhytnäköisesti aktiivien asiaa, ajattelematta asioita pidemmälle.
Nykyisessä muodossaan touhu on tulossa tiensä päähän ylikansallissen yritysomistuksen myötä. Paikkakuntaiset vahvat yirykset katoavat ja muuttuvat kasvottomiksi omistajiksi toisella puolella maapalloa.
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti msg
Hyväksytkö voimakkaiden ammattiliittojen itsekkyyden vaatia isompia korotuksia kuin heikkojen liittojen?

Voisiko joku kertoa miksi ammattiyhdistys on niin eripurainen ja solidaarisuus loppuu oman liiton rajoihin?

Miksi satamat eivät seiso määräaikaisten Akavalaisten lastentarhanopettajien puolesta?

Tästä voimmekin löytää paperiliiton, joka on kiristänyt itselleen aivan uskomattomat palkat helposta työstä. Samankaltaista työtä tekevät vastaavat työntekijät tienaavat huomattavasti vähemmän, heillä ei olekaan samoja aseita(miljoonien ja taas miljoonien) menetykset muutamassa päivässä. Järjestö ei varmaan tunne mitään solidaarisuutta duunari toveriaan kohtaan, mutta miksi tuntisi, kun palkka juoksee.
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti finnishninja
Näissä verojutuissa on se yhteinen summa, että aina joku maksaa enemmän kuin toinen. Ja jos sovitaan jostain, joka olisi kaikille hyvä, se näkyisi reikänä valtion budjetissa - reikänä joka pitäisi jotenkin paikata. Silloin sanotaan; somalit ulos ja kaikki narkkarit saunan taakse, siinä se on. Kysymys on tosin aina niin suurista summista, etteivät tällaiset mahdottomana syntyneet ideat toimi tänä päivänä.

50 % on muuten aika korkea prosentti pienipalkkaiselle.
Niin ainakin meidän mallissa on opittu, että mitä enemmän tienaat sitä enemmän maksat, eli tasataan tulot lähes samalle tasolle, aina. Muitakin esimerkkejä löytyy. Progressiota tulisi tarkistaa, siitä kuitenkaan luopumatta, en voi väittää, että pienipalkkaisen tulisi maksaa samaa prosenttia, kuin suuri palkkaisen, sen sijaan suomessa vallitseva progressio ei kannusta tienaamaan enemmän, kompensoidessaan edun pois. Järki mukana tässäkin. Järjen käyttö sallittua, mutta näiden mitenkään muuttaminenhan kuulostaa monesta täysin mahdottomalta?
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Minua alkaa epäilyttää...

Viestin lähetti PKrJ
Koko homma taitaa olla jonkinlaista juonta jolla tupo saadaan nurin tai hommaa käytetään neuvotteluaseena isossa pelissä.



Toisaalta lakkohan on tuomittu laittomaksi, joten laittomien lakkojen tällainen jyllääminen varmasti nakertaa haluja sopia tupoa. Toki itsekin näen sen hyväksi tekosyyksi kumota tupo, mutta toisaalta oikeutetuksi.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Re: Re: Minua alkaa epäilyttää...

Viestin lähetti Tatzka
Toisaalta lakkohan on tuomittu laittomaksi, joten laittomien lakkojen tällainen jyllääminen varmasti nakertaa haluja sopia tupoa. Toki itsekin näen sen hyväksi tekosyyksi kumota tupo, mutta toisaalta oikeutetuksi.

Juuri näin. Tosin hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa kenen intressejä tämä lakko enää ajaa.

AKT on jo häviäjä, dösäkuskit tuskin voittavat, bussifirmat tappiolla, kohtapuolin teollisuuskin jää miinukselle.

Järki käteen poijjaat.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei ole varmaan sattumaa, että lakkoilu asettuu Tupo-neuvottelujen kanssa samaa ajankohtaan. Ei myös varmaan ole sattumaa, että työnantajapuoli Tupon alla olevan ehdoton laittoman lakon suhteen.

Onko se osapuolista, joka ensin antaa periksi se viisaampi vai tyhmempi tai häviäjä vai voittaja? Arvovalta ja periaatekiistaltahan tämä ulkopuoliselle näyttää.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Tatzka
Järjen käyttö sallittua, mutta näiden mitenkään muuttaminenhan kuulostaa monesta täysin mahdottomalta?
Näin on. Kaiken voi muuttaa, mutta niin kauan kun joku häviää selvää rahaa se ei käy kädenkäänteessä, kun taas se joka odottaa käsi ojossa ihmettele miksi muutokset ovat niin hankalia viedä läpi.

Robin Hood taisi olla yksi ja ainoa historiassa.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Heinähattu:

Unohdin kertoa sinulle myös sen, että yksi painava syy ystäväni liittoon liittymisessä oli kesälomarahat, jotka maksettiin ammattiliiton kautta hänen miehilleen.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Viestin lähetti msg
Onko niin, että sellaiset työsuhteen ehdot, jotka on katsottu niin tärkeiksi, että ne on lakitekstiksi kirjoitettu sellaisia, joista nauttimisen edellytys on jonkinlainen kunniavelan maksu sen aikaiselle työväen liikkeelle, joka nämä on lainsäädäntöön saanut?
Kun kovasti perustellaan nykyistä liittoon kuulumista sillä, että tälläisiä minimiehtoja ei olisi lainsäädännössä ilman työväenliikettä.

Juuri näin. Halutessasi kannattaa tutustua lainsäädäntötyöhön tältä osin vaikka vain työelämää säätelevien päälakien kuten työsopimus-, työaika-, vuosiloma- ja yhteistoimintalain osalta. Joka kerta peli on avattu samalla kaavalla, ay-liike on vaatinut esim 8 tunnin työpäivää, jonka ta on torpannut. Jne.

Siitä en tiedä miten pitkään ja millä edellytyksillä nykyisin työelämässä olevien sitten täytyisi tätä velkaa lyhentää, olkoon se valinnavapauden piirissä, mutta historiallinen fakta on se ettei kukaan ulkopuolinen hyvän tahdon kolmas mies tätä balettia sivusta seuraa ja päättele jonkun asian olevan nyt niin tärkeä että tekaistaanpa lainsäädäntöä aiheesta. Työlainsäädännön tausta eroaa merkittävästi esim rikoslaista. Itse asiassa työoikeudessa esiintyy nykyisin sellaistakin näkemystä ettei mitään lainsäädäntöä edes tarvita. Sen sijaan tulisi keskusjärjestöjen tekemät työehtosopimukset, mikä edellyttäisi tietysti 100 % järjestäytymisastetta puolin ja toisin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Tatzka
Järjestö ei varmaan tunne mitään solidaarisuutta duunari toveriaan kohtaan, mutta miksi tuntisi, kun palkka juoksee.

Järjestön pitäisi tuntea solidaarisuutta duunaritoveriaan kohtaan ja pyytää pienenpää palkkaa, se että siinä sivussa omistajat keräisivät vielä isonpia voittoja on toki toissijaista.

Tappiollinen ja liian kallis työ ei missään nimessä ole minkään työntekijä järjestönkään etu sillä jos yrityksellä ei ole varaa maksaa palkkoja kun menot kasvavat suuremmiksi kuin tulot niin yrityshän menee tietenkin tuossa tilanteessa nurin. Mutta jos yritys tuottaa työntekijöiden hyvistä palkoista huolimatta edelleen reilusti voittoa niin en ymmärrä miksi ihmeessä työntekijöiden pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa hyvistä palkoistaan? Miksi työntekijät eivät saisi myös saada osaansa (kunnollista palkkaa) yrityksen voitoista?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti flintstone
Miksi työntekijät eivät saisi myös saada osaansa (kunnollista palkkaa) yrityksen voitoista?

Siksi, että se ruokkii tuloeroja sellaisiin aloihin, joilla korotusvaraa on vähemmän tai ei ollenkaan tai tarve jopa alentaa palkkoja.
On siis toivottavampaa antaa se raha vähälukuiselle omistajajoukolle kuin suurelle työntekijäjoukolle.
Kaikenlainen tuloerojen kasvu kun on paha asia ja erityisen pahaa on se, jos joku saa enemmän kuin toinen.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti msg

Kaikenlainen tuloerojen kasvu kun on paha asia ja erityisen pahaa on se, jos joku saa enemmän kuin toinen.

Paitsi jos on kyse omistajien pohjattomista taskuista sillä sinne miljoonien sekaan mahtuu vielä reilusti lisää.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti flintstone
Paitsi jos on kyse omistajien pohjattomista taskuista sillä sinne miljoonien sekaan mahtuu vielä reilusti lisää.

Totta, mutta omistajia on niin vähälukuinen määrä, että sillä ei aiheuteta eriarvoisuttaa tavallisten palkansaajien keskuuteen.

On parempi, että palkansaajat yhdessä vihaavat ahnetta omistajaa kuin että tappelisivat keskenään.

Tokihan on huomattavaa, että Nokian taannoiset optiotkin olivat ennen näkemätön tulonsiirto osakkeen omistajilta yhteiskunnalle.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viestin lähetti Tatzka
Tästä voimmekin löytää paperiliiton, joka on kiristänyt itselleen aivan uskomattomat palkat helposta työstä.

Jaha, sitä on näköjään opiskelun ohessa väännetty parikytä vuotta papruakin tehtaalla. Ei saatana, minkälaista paskasakkia meidän korkeakouluissa opiskelee?

EDIT: Argumentoidaan nyt edes sen verran, että mikäli olisit viitsinyt tutustua hieman noihin "älyttömiin" tileihin olisit ainakin huomannut seuraavat seikat: päivätyössä se palkka nyt ei niin älytön ole vrt. muu teollisuus ts. suurimman osan palkasta muodostaa erilaiset lisät keskeytymättömästä 3-vuorotyöstä (TAM37). Sitten voitkin selata historiaa taaksepäin: tuntipalkkoihin tuli suurehkoja korotuksia silloin joskus (evm vuosia) kun äijiä "ostettiin" pihalle (ts. automatisointi).
 
Viimeksi muokattu:
Viestin lähetti finnishninja
Nyt tulee jo hiki sinun kanssasi. Voisiko sinulle kelvata selitys, että jutun kaikki osapuolet mahdollisesti oivalsivat että taloon tulee järjestys kaikkein kivuttomimmin ammattiliittoa ja sen palveluja hyväksi käyttäen?
Vai uskotko että kaikki välttävät ammattiliittoa ja näkevät sen viimeisenä ja huonoimpana vaihto-ehtona?
Elikkä valmis, valmiiksi nevoteltu ja kirjoitettu sopimus oli se johon he päätyivät.

Kyllä se hiki aikanaa kuivuu, älä huoli :)

Edelleen: siihen valmiiksi neuvoteltuun ja kirjoitettuun sopimukseen olisi ollut mahdollista päätyä vaikka kukaan ei olisi liittynyt liittoon. Se sama TES on käytettävissä ihan niillekin, jotka eivät liittoon kuulu.

En usko että kaikki välttävät ammattiliittoa jne, sen sanoo jo monet puheenvuorot asian ympärillä.

Sen sijaan uskon, että monet välttävät ammattiliittoa, ja uskon myös, että liittoon liittymiseen ei saa ketään pakottaa eikä painostaa. Eikä liittoon liittymättä jättämiseenkään, sen puoleen.

Viestin lähetti finnishninja
Hän esitti miehille että nyt mennään työehtosopimuksen mukaan

Viestin lähetti finnishninja
ja esitti toiveensa että kaikki, jotka eivät ole ammattiliitossa liittyvät siihen.

Otin nuo kaksi samaan virkkeeseen kuulunutta asiaa erilleen, koska ne ovat täysin erillisiä asioita. Ne voivat tietysti tapahtua samalla hetkellä, samoihin aikoihin tai voivat olla tapahtumatta. Jos menen K-kauppaan ja ostan sieltä pullon Coca-Colaa niin ei se tarkoita että Coca-Colani osto olisi jotenkin eriskummallisesti sidottu K-kauppaan. Voin hankkia sen ihan mitä laillista reittiä tahansa vaikka K-kaupan väki sanoisi mitä.

Jaa, pitää aina välillä muistuttaa. He siis kuuluvat liittoon, menevät TESsin mukaan ja kaikki ovat onnellisia. Se on edelleen mukavaa. Asiaan liittyen muuten yksi kysymys: oliko ne ennen liittoon liittymistä tehdyt työsopimukset sitten ehdoiltaan huonompia kuin TES?

Viestin lähetti finnishninja
Silloin on hyvä jos on asiat ammattiliiton kanssa kunnossa, molemmilla puolilla, muussa tapauksessa työntekijä riskeeraa jäädä ilman työttömyyskorvausta.

Ainakin Suomessa voi liittyä työttömyyskassaan vaikkei liittyisi liittoon. Näin se menee lain mukaan.

Viestin lähetti finnishninja
Mutta, heille oli tärkeää järjestää asiat kerralla kuntoon, eikä kukaan kyseenalaistanut kaverin ehdotusta ammattiliittoon liittymisestä. Luonnollisesti sopimukseen pääsyyn olisi ollut muitakin teitä ja keinoja - totta kai, vaikka kuinka paljon. He tosin valitsivat sen kaikkein nopeimman ja helpoimman tien, aikansa setvittyään.

No olisihan niitä ollut, sitä minäkin olen yrittänyt sanoa. Eikä ne niin kovin paljoa enempää olisi aikaa vieneet.

Viestin lähetti finnishninja
Kuka alkaa lukemaan sitä työehtosopimusta? Kenen homma se on?

Työsuhteessa se kuuluu pääasiassa kahdelle osapuolelle: työnantajalle ja työntekijälle. Toki myöskin työnantaja- ja työntekijäjärjestoille, viranomaisille, oikeuslaitokselle sekä medialle tapauskohtaisesti. Ja nettikeskustelijoille :)

Viestin lähetti finnishninja
Sesonkiluonteisissa töissä, kiireessä ja tiukassa aikataulussa ei ketään ole palkattu lukemaan työehtosopimuksia, vaan silloin tehdään töitä. Nyt kun tilanteesta tuli pitelemätön, mitä pahaa siinä oli jos kaveri otti vastaan ILMAISEN avun ammattiliitosta ja teki itse sillä aikaa töitä omassa yrityksessään? Kuten jo ylempänä kirjoitin, tämä ratkaisu tyydytti kaikkia osapuolia. Nyt voisit kertoa sen paremman ehdotuksen, välitän sen kaverille mielelläni.

Ei mitään pahaa siinä ole. Ymmärtääkseni he ovat siis nyt onnellisia elämässään joten miksi pitäisi kertoa parempi ehdotus? Se on hyvin toimittu jos kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Tarkoituseni ei olekaan ollut kritisoita sitä että he liittyivät liittoon ja pääsivät sopimukseen. Olen vaan ymmärtänyt viesteistäsi (kaikesta päätellen väärin ymmärretty) että se sopimukseen pääsyn edellytys olisi jotenkin juridisesti ollut sidottu liittoon liittymiseen. Tosiasiassa sopimukseen pääsy on kiinni osapuolten tahdosta. Jos sitä tahtoa ei tarpeeksi ole, voi olla jopa fiksu aatos ottaa kolmas osapuoli sovittelemaan.

Viestin lähetti finnishninja
Heistä kukaan ei ollut koskaan nähnyt TESsiä.

Toivottavasti kuitenkin joku on nyt jo nähnyt ne, siinä nimittäin sanotaan paljon asioita, mm. osapuolten oikeudet ja velvollisuudet. Ne asiat ovat lisäksi puettu ihan normaali-ihmisen ymmärrettävään muotoon ja niistä on ihan hyödyllistä olla perillä, vaikka aikaa ei olisikaan.

Viestin lähetti finnishninja
Jos haluat päästä minun työtoverikseni, sinun tulee myös liittyä ammattiliittoon, muuten saat yhtiön työhönotossa kylmää kättä.

En tiedä mitä teet työksesi joten en tiedä haluanko, mutta sen sanon että liittoon liittymiseen minua ei voi pakottaa, ei työkaverit eikä työnantaja. Jos joskus koen että liittoon liittymisellä saan sellaista etua mitä en muuten saa, silloin varmaankin liityn liittoon.
Kuten esim.:
Viestin lähetti finnishninja
Unohdin kertoa sinulle myös sen, että yksi painava syy ystäväni liittoon liittymisessä oli kesälomarahat, jotka maksettiin ammattiliiton kautta hänen miehilleen.

Kohtuu olennaisen asian unohdit. Jos tosiaankin liitto maksoi kesälomarahat, niin ymmärrän täysin että liittoon liityttiin. Jos ne taas maksoi työnantaja, niin sitten ymmärsin taas viestisi jotenkin väärin.

Koosteena: kuvittelin viestiesi perusteella esimerkkisi olevan jonkunlainen kertomus siitä mitä liittoon liittymisen johdosta saavutettiin. Sen sijaan se taisikin olla kertomus siitä miten liittoon liittyi 40-50 ihmistä ja samoihin aikoihin he pääsivät sopuun työnantajansa kanssa työsopimuksen ehdoista.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Viestin lähetti pasil
Jaha, sitä on näköjään opiskelun ohessa väännetty parikytä vuotta papruakin tehtaalla. Ei saatana, minkälaista paskasakkia meidän korkeakouluissa opiskelee?

Tästä loistavasti argumentoidusta viestistä voidaan varmaan päätellä että sitä on väännetty muutakin kuin paperia? Onhan se nyt tosiasia, että työn vaativuuteen nähden paperityöntekijöiden palkat ovat suorastaan järkyttävän korkeat. Tuskin olen ainoana Tatzkan kanssa tätä mieltä.

Metalliliiton Vuorenmaakin päästi suustaan ensimmäisen järkevän kommentin vuosikausiin kun epäsuorasti kehoitti AKT:tä lopettamaan lakon ja aloittamaan neuvottelut. Saa nähdä jatkuuko sama semi-älykäs linja Tupo-pöydässä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei ole SAK:llakaan helppoa. Samaan aikaan pitäisi valvoa 4000 € kuussa tienaavan paperityöläisen, 500 € kuussa + tuet tienaavan osa-aikaisen siivoojan ja työttömän jäsenen etua.
Kuinka suuren yhtenäiset intressit näillä kolmella on tällä tulokierroksella?

Kuka hyötyisi alemmasta kynnyksestä työllistyä, pientuloisten ansiotuloa saavien verohelpotuksista tai irtisanomisturvasta?

Eipä se edunvalvonta taida Etelärannassakaan olla helppoa. Taitaa olla palvelualoilla ja teollisuusliitoilla erilaiset tarpeet ja tavoitteet.

Ai niin, jos muuten haluaa paperityöläisen kanssa samoille liksoille ja vaativuusasteille, niin helpointa on ryhtyä paperityöläiseksi.
Paperityöläinen saa sen mitä saa, koska voi sen saada.
Niin se markkinatalouskin toimii hyvä Karamahti.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viestin lähetti Karamahti
Tästä loistavasti argumentoidusta viestistä voidaan varmaan päätellä että sitä on väännetty muutakin kuin paperia? Onhan se nyt tosiasia, että työn vaativuuteen nähden paperityöntekijöiden palkat ovat suorastaan järkyttävän korkeat.

Päivääkään en ole paperitehtaalla ollut töissä, enkä toivottavasti tule koskaan olemaankaan.

BTW, paljonko tuo järkyttävän korkea palkka muuten on? Jos se kerran noin kovatuloista jeppeä järkyttää niin tiedät varmaan lukematkin?
 
Viimeksi muokattu:

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viestin lähetti msg

Ai niin, jos muuten haluaa paperityöläisen kanssa samoille liksoille ja vaativuusasteille, niin helpointa on ryhtyä paperityöläiseksi.

Helpointa lienee ryhtyä it-guruksi, vetelee colaa konttorissa, jossa muuten ei oikeastaan tarvii edes käydä. Huomattavasti mediaseksikkäämpää kuin paperiduunarin työ, palkka parempi, edut paremmat, ei likaannu vaatteet, ei aikaisia herätyksiä yms. kammotuksia. Ah, niin mustavalkoinen on maailma.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Viestin lähetti pasil

BTW, paljonko tuo järkyttävän korkea palkka muuten on? Jos se kerran noin kovatuloista jeppeä järkyttää niin tiedät varmaan lukematkin?

Jos nyt en ihan väärin muista niin se taisi pyöriä 50 tonnissa/vuosi. Ihan kiitettävä palkka koulutuksen ja työn vaativuuden huomioon ottaen. Myös nimellispalkkakehitys ja palkkojen suhteellinen kehitys on ollut paperiteollisuudessa nopeampaa kuin muilla teollisuuden aloilla. Ei se minua heilauta mihinkään suuntaan vaikka saisivat enemmänkin, mutta suuresti hymyilytti taannoinen purkaus "korkeakoulujen paskasakista" kun puheiksi tuli paperityöläisten palkat.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti Karamahti
Ihan kiitettävä palkka koulutuksen ja työn vaativuuden huomioon ottaen.

Toisin kuin vaikkapa julkisen sektorin korkeakoulutetuilla.
Se tulotaso on katsos ammatinvalinnasta riippuvainen.

Eikös se ole kiva, että paperiduunari sun kanssa makselee julkisen sektorin Akavalaisten palkkoja? Ajattele jos sekin saisi 1500 egeä kuussa, niin sun pitäisi maksaa vielä enemmän.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viestin lähetti Karamahti
Ei se minua heilauta mihinkään suuntaan vaikka saisivat enemmänkin, mutta suuresti hymyilytti taannoinen purkaus "korkeakoulujen paskasakista" kun puheiksi tuli paperityöläisten palkat.

Näinpä, eli taidankin asua palkkakuopassa. Onpa ihailtavaa että myönnät kuitenkin, ettei vois vähempää kiinnostaa ko. porukan liksat. Erittäin terve asenne imho.

Tuosta purkauksesta, lähinnä jaksaa naurattaa, välillä jopa vituttaa, tuollaiset kommentit kun ei kuitenkaan ole sitä faktapohjaa työnkuvasta ja siitä palkkauksesta. Jaksan kyllä ihmetellä tuota opiskelijoiden valtavaa kiinnostusta paperiliittolaisten palkkoja kohtaan. Varsinkin, kun aika monella nykyisellä opiskelijalla tulee olemaan melkoinen asennemuutos edessään kun sitten joskus (toivottavasti) valmistuu ja työllistyy. Ei näitä hommia vaan pysty tollaisella asenteella hoitamaan, sen nyt tajuaa kouluttamaton apinakin. Kommentti ei missään nimessä ollut hyökkäys koulutusta/opiskelua vastaan.

EDIT: Asiaan kun kerran päästiin, niin mikä olisi tälle paperiduunarin vaatimustasolle sopiva liksa? Otetaan vaikka kaksi lukemaa, toinen päivätyöstä (TAM15) ja toinen keskeytymättömästä 3-vuorotyösta (TAM37).

Mitä *pitäisi* vaatia nykyiseen tulotasoon jos kerta ne tulot ovat aivan liian suuret?
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti pasil
ei likaannu vaatteet,
Veikkaan että IT-gurunkin vaatteet likaantuvat helpommin kuin paperitehtaan työntekijän. Ajattele sitä seuraavan kerran kun pidät kädessäsi puhdasta valkoista paperiarkkia.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Valinnan vapaus

Viestin lähetti msg

Eikös se ole kiva, että paperiduunari sun kanssa makselee julkisen sektorin Akavalaisten palkkoja? Ajattele jos sekin saisi 1500 egeä kuussa, niin sun pitäisi maksaa vielä enemmän.

Pitää varmaan pistää konsulttipulju pystyyn ja ruveta kiertämään veroja.

Viestin lähetti pasil
Jaksan kyllä ihmetellä tuota opiskelijoiden valtavaa kiinnostusta paperiliittolaisten palkkoja kohtaan.

Luulisin että se juontaa juurensa siitä, että vuositolkulla yliopistossa kärvistellyt yleensä naispuolinen humanisti, jos yleensäkään töitä saa, joutuu kärvistelemään puolella siitä mitä amisviiksinen paperimies tienaa. Mutta niinkuin msg totesi, niin se on ammatinvalintakysymys.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viestin lähetti finnishninja
Veikkaan että IT-gurunkin vaatteet likaantuvat helpommin kuin paperitehtaan työntekijän. Ajattele sitä seuraavan kerran kun pidät kädessäsi puhdasta valkoista paperiarkkia.

Otin arkin käteen. Ei tullut mitään mieleen. En ole varmaan palkkani arvoinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös