Nykyään meillä hyvät palkat, mutta ei täällä osaajia arvosteta, päinvastoin halutaan eroon, kun ovat liian "kalliita". Mielummin otetaan se halvin Puolalainen. Siksi täällä laatu ja toimitusajat kokoajan laskee.
Niin siis hyvät palkat niillä, joiden liitot ovat neuvotelleet hyvät sopparit. Yleisesti ottaen matalapalkka-aloilla on suhteellisesti hyvät palkat Suomessa.
Osaajia muuten arvostetaan Suomessa. Osaamisesta ja asiantuntijuudesta myös maksetaan, ja jos ei palkka miellytä, aina voi etsiä toisaalta tai hakeutua toiselle alalle. Nykypäivän työmarkkinoilla ei voi olettaa, että vietät vuosikymmeniä saman työnantajan leivissä.
Tässä Posti-jutussa sama ei ilmeisesti päde. Lakoissa oli ihmisillä kylttejä, että ulosotto kutsuu. Kuitenkin, kun katsoo pelkkiä faktoja, niin Postin palkat pysyvät samoina kevääseen 2022. Tämänkin jälkeen on tietysti mahdollista mennä vaikka sinne Matkahuollolle hommiin, jos markkinahäirikkö Posti ei työnantajana vastaa omia toiveita. Mikä ihmeen eläkevirka se Postin pakettilajittelijan duuni on?
Tuota palkkatasoa tai sen perusteluja on vähän paha arvioida kokonaisuutena, kun ei ole ollut mukana hallituksen kokouksissa. Onko esim. katsottu, että Posti häviää nykyhinnoilla kilpailussa? Entä onko suunnitelmiin vaikuttanut kirje- ja pakettipostin yhdistäminen? Onko Postilla ylipäänsä mahdollisuuksia noudattaa omistajan (valtio) edellyttämiä toimenpidesuunnitelmia ilman kustannusleikkauksia? Joka tapauksessa nämä asiat pitäisi olla niin hallituksen jäsenten kuin omistajaohjauksen (ja viime kädessä Rinteen) tiedossa.
Toisella puolen pöytää tunnutaan tietävän varmaksi, että työnantajaliitot koordinoivat palkkaratkaisuja ja että Posti yrittää huvikseen jaella osinkomiljoonia työntekijän selkänahasta.