Siis valtaosa kikyssä sovituista asioista ei ole mitenkään työ- tai virkaehtosopimuspöydissä neuvoteltavia. Työnantaja pyrkinee koordinoimaan, ettei työajanlyhennyksistä pöydissä sovita. Ei kukaan ole väittänyt, että tuo 24 tuntia on tuottanut 50000 työpaikkaa. Työnantajakustannusten alentaminen toisin keinoin oli se merkittävin osa.
Googlailin lähteitä missä mennään noiden neuvotteluiden osalta ja yksi arvio oli 50000. Sinänsä sama, että käytetäänkö vaikka ETLAn 42000 tai jonkun muun 16000. Työnantajat eivät suostu neuvottelemaan lehtijuttujen mukaan juuri tuon 24h lyhennyksestä, josta yritin kysellä. Eli sille 24h ei taida olla perustetta sinällään, muuta kuin mukavahan se on, mikäli saapi 24h ilmaista työtä per työntekijä, jos joissakin liitoissa se on hyväksytty. Kaikissa töissähän sitä ei ole.
Osaatko siis vastata alkuperäiseen kysymykseen, että mikä siinä on syynä ettei tuosta 24h työnantajat halua edes neuvotella ja mikä on se matikka, että juuri tuo 24h lisää työpaikkoja, koska googlella törmää siihenkin kohtuullisen usein?
Siis en koita väitellä, vaan yritän kysyä. Tietysti hivenen turhauttaa, kun en osaa Suomen kieltä tarpeeksi kysyäkseni oikein :)
EDIT: Olinkin törmännyt vanhoihin arvioihin, uudet on korjattu alaspäin.
Joka tapauksessa kiinnostaisi tietää, kuinka moni työläinen oikeasti käyttää tuon 24h ihan työntekoon. Sen pystyn sanomaan, että yli puolet ei käytä, kun puolet ei taida edes millään tavalla kuulua siihen 24h piiriin. Työnantajiakaan ei sinällään monessa suhteessa yksityisellä sektorilla tuo kiinnostanut. Itsekään en käytä tuota 24h mihinkään järkevään ja mieluummin tekisin töitä vaikka sen 24h. Mutta talossa on päätetty, että ei käytetä työntekoon :)