Mainos

Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

  • 1 562 355
  • 4 457

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Eipä Boltsiakaan hirveästi näytä rassaavan, että puskevat 19 milliä kahteen pelaajaan. Mun mielestä keskinäinen jako on yks hailee, 10/9 vai 2x 9,5. Ihan lillukanvarsia vedota kaksinumeroisuuteen, kun samalla hehtaarilla käytännössä kuitenkin operoidaan.
Ookkei! Saavat kuitenkin tuolla rahalla kaksi NHL:n parasta pelaajaa. Parhaan kenttäpelaajan, eli Kucherovin ja parhaan maalivahdin, eli Vasilevskyn. Kucherov on peliälyltään ylivertainen kaikista (Crosby toki pois lukien) nykyisistä NHL-pelaajista ja on myös todellinen voittajatyyppi. Hänestä tuo 9,5 miljoonaa kaudessa on selkeä alehinta. Niin kovan tason tuo pöytään omalla panoksellaan ja tekee ympärillään olevista pelaajista niin paljon parempia. Samaa voi sanoa myöskin Vasilevskystä, joka viimeistään viime kaudella osoitti olevansa NHL:n selvästi paras maalivahti. Tottakai kumpikin saa loistavaa tukea monelta kovalta pelaajalta, kuten vaikkapa Pointilta ja Hedmanilta, mutta ovat myös mahdollistaneet omilla peliesityksiin nähden maltillisilla palkoillaan, että muitakin todella kovia pelimiehiä on joukkueessa voinut näin pitkään olla, ja samalla antaneet mahdollisesti suuntaa myös näiden tuleville palkkapyynnöille.

Barkovilla on vielä varsin paljon tekemistä, että on kenttäpelaajana Kucherovin tasolla, vaikka toki onkin joissain asioissa parempikin. Kucherovilla on kuitenkin Barkoviinkin nähden ylivertainen pelikäsitys (tämä ei ole moite Barkoville, vaan osoitus siitä, miten pirun kova pelikäsitys nimenomaan Kucherovilla on) ja taito ratkaista niitä kovimpia pelejä.
 
Viimeksi muokattu:

The Legend

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins ja Kärpät
Ei Floridan ongelma olisi se, että Barkov tienaa 10-11 M$ kaudessa, koska Barkov on niin perkeleen hyvä. Floridan ongelma olisi, jos Barkov kävelisi seurasta ulos. Ja Bobrovsky on ongelma.
Tämä! Ei ole ongelma organisaatiolle jos Barkoville maksetaan 10-11 milj. Bobrovsky on se ongelma. Jos itse olisin Sashan tilanteessa ja ottaisin alehintaisen, sanotaan vaikka 9-9,5 milj AAV sopparin, vaikka todellinen arvo olisi ainakin sen 11 milj., niin eipä tuntuisi reilulta, että maalilla surffailee ylihintaisella sopparilla, Barkovia vähemmän tärkeämpi pelaaja. Ehtona olisi, jos tyytyisin alehintaiseen soppariin, et ylihintaiset ukot sit pitäisi saada ulostettua organisaatiosta.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Kymmenen miljoonan pitäminen jonkinlaisena rajanpyykkinä yksittäisen pelaajan AAV:lle sen suhteen että voiko sellaisen pelaajan kanssa voittaa mestaruuksia on taas täysin hakemalla haettu rajanveto. Voittavan joukkueen rakentamisessa ratkaisee aina se kokonaisuus, ja se voittavan palapelin kasaaminen aloitetaan juurikin Barkovin kaltaisista tähtipelaajista. Se että he antavat joukkueelle alennusta on tietenkin aina tärkeää, mutta Barkovin kohdalla $11 miljoonan AAV:ssakin olisi jo kotialennusta ainakin miljoonan verran. Sen kun kerrot sitten kahdeksalla ja siitä tuleekin melkoinen määrä pöydälle jätettyjä dollareita Barkovin osalta.

Se että yhdelle tai useammalle kärkipelaajalle maksetaan isoa palkkaa ei estä laadukkaan syyvyden rakentamista heidän ympärilleen ja mestaruuksien voittamista. Sekä Tampa että Penguins voittivat mestaruudet kuuden kalleimman pelaajansa viedessä capista 60% siivun. Esimerkiksi Oilers McDavidin sopimuksen kanssakin on kuudella kärkipelaajalla tällä hetkellä vain 52% lukemassa. Siellä se ongelma ei ole ne kärkipelaajien isot sopimukset, vaan juurikin niille täydentäville pelaajille annetut isot sopimukset ja osan niiden ulostamisesta jääneet rasitteet. McDavid+Draisaitl kaksikkoon sijoitettu $21 miljoonaa on Oilersin ongelmista kaikkein vähäisin, ja tuo heihin laitettu sijoitus ainoa syy miksi joukkueella on edes pienintäkään mahdollisuutta mestaruuksien voittamiselle.

$11 miljoonan AAV Barkoville veisi palkkakatosta 13.5% osuuden, joka sitten laskisi vuosittain mikäli palkkakatto nousee odotusten mukaisesti miljoonalla tässä seuraavien vuosien ajan. Tuolla %-osuudella ei päästäisi edes top-50 listalle palkkakaton voimassaoloajalta. Kymmenestä suurimmasta sopimuksesta, joista jokainen vei palkkakatosta tekohetkellä yli 17%, viisi voittivat vähintään yhden Cupin sopimustensa aikana. Että tosiaan ei nuo jättisopimukset tähtipelaajille ole se ongelma mestaruuksien voittamiselle, nimenomaan niiden tähtipelaajien johdollahan ne mestaruudet voitetaan.
Juujuu, ja McDavidin ja Draisaitlin naurettavan pienet mahdollisuudet mestaruuteenhan nimenomaan huononisivat, jos heidän caphittinsä olisikin tuon 21 miljoonan sijasta vaikkapa sen 19 miljoonaa, eikö niin? Ja ei se kymppimilliä tietenkään mikään ehdoton raja ole, vaan nimenomaan suuntaa antava. Mitä enemmän sen alle, sen parempi omalle joukkueelleen, ja mitä enemmän yli niin sen huonompi. Ja se vaikutus tulee myös sitä kautta, että suuntaa annetaan niille seuraavana vuorossa oleville muille joukkueen parhaille pelaajille.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ookkei! Saavat kuitenkin tuolla rahalla kaksi NHL:n parasta pelaajaa. Parhaan kenttäpelaajan, eli Kucherovin ja parhaan maalivahdin, eli Vasilevskyn.
Sulla on paha tapa poimia rusinoita pullasta. Samaa argumentointia käytetään puolesta ja vastaan, riippuen agendastasi. Lue noita viestejä, omiasi ja muiden ja ota ensi kerralla objektiivisuus mukaan. Hyville pelaajille kannattaa maksaa paljon, mutta paljon maksamalla ei saa parasta pelaajaa. Näistä on niin paljon esimerkkejä, että argumenttina loppujen lopuksi ihan päätön.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Florida on ajanut itseään hieman nurkkaan tuolla Bobrovskyn sopimuksella. Ei siinä ole järjen hiventäkään, että Bobille maksetaan se 10 miljoonaa kaudesta, kun taso on ollut mitä on. Toki siinä aikanaan logiikka oli, sillä Panthers tarvitsi ykkösveskarin. Kaksinkertainen Vezina-voittaja oli kohtuullinen kortti katsottavaksi vaikka hieman ylihintaa maksamalla. Se kortti vain ei ole osoittautunut voittavavaksi, mikä on Panthersin kannalta ongelma.

Tampan esimerkit antavat uskoa sille, että Barkovinkin voisi saada alle 10 miljoonan AAV:lla kiinnitettyä pidempään soppariin. Barkovista ei ole välittynyt erityisen vahvasti halu rahastaa, enemmän tuosta on huokunut halu voittaa, olla paras mahdollinen jääkiekkoilija. Joten voisihan Barkov siihen "alehintaiseen" ~9-9,5 milj. AAV -soppariin nimensä alle vetää. Ei se Floridan verotuksella katastrofi olisi. Mutta se Bobin sopimus... Voiko Barkovin tasoinen pelaaja jäädä ansiotasossa Bobrovskylle kakkoseksi? Onhan se mahdollista, mutta Barkovilla on kaikki perusteet vaatia enemmän. Katsoo sitten verrokkisopimuksia ympäri liigan tai ihan vain vertaa Barkovin arvoa joukkueelle suhteessa Bobrovskyyn. Jos Barkov lähtisi UFA-markkinoita testaamaan, niin eiköhän siellä puhuttaisi jostain 11-12m AAV -sopimuksesta vähintään. Sekään ei estäisi vielä voittavan joukkueen kasaamista, jos Barkovin ykkössentteriksi moisella summalla hankkisi. Ei siihen peilaten joku 10miljoonaa Barkovin kohdalla vielä dealbreaker ole. Barkov on helposti sen ansainnut näytöillään.

Barkov on jo monta vuotta pelannut naurettavan halvalla tasoonsa nähden, Panthers vain ei kyennyt sitä hyödyntämään joukkueen kasaamisessa. Ei vaikka samaan aikaan Huberdeau on ollut joukkueessa samanlaisella alehintaisella lapulla. Onko siitä lopulta mitään takeita, että Panthers kasaisi voittajan Barkovin ympärille, jos Barkov tyytyy vähemmän ottamaan nyt? Mielestäni ei, vaikka Ziton johdolla on parempaan suuntaan menty. Huberdeaun jatkosopimusneuvottelut kolkuttelevat jo ovella nekin...

Toki se joukkueen kasaaminen on helpompaa, jos kaikki pelaajat suostuvat "markkinahintaa" halvempaan sopimukseen, mutta eiköhän pelaajillakin ole oikeutensa vaatia arvonsa mukaista kompensaatiota. Ei voida olettaa "alennusta", kun bisnestä tuo kuitenkin on niin seuroille kuin pelaajillekin. Koronan vaikutus on vain väliaikainen, ja palkkakatto jatkaa jossain kohdassa nousuaan. Siinä vaiheessa joku ~10m, miksei jopa 11m palkkakatosta Barkoviin sidottuna tuntuisi hieman siedettävämmältä vuosi vuoden jälkeen. Sellaista se aina on. Joukkueet tarvitsevat voittamiseen niitä tähtipelaajia, jotka kykenevät joukkuetta edestä johtamaan. Niitä pelaajia ei saa halvalla, mutta sen kanssa pitää vain osata GM:n elää joukkuetta kasatessaan. Ei se ylihinta syvyyspelaajiin sidottuna sen parempi juttu ole.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Barkov on jo monta vuotta pelannut naurettavan halvalla tasoonsa nähden, Panthers vain ei kyennyt sitä hyödyntämään joukkueen kasaamisessa.
Otetaan nyt huomioon, että tällä hetkellä kelkkaa vetää Bill Zito. On joukkueen rakentaminen lähtenyt ihan uusiin sfääreihin tuohon Bobin kaistapäiseen verrattuna. Ja sekin on suhteellista, mikä on kaistapäinen soppari. Joku Hine pelaa suoritustasoonsa nähden ihan keltaisen tarran sopparilla. Ja sitten taas joku Laine pelaa kaistapäisellä suoritustasoonsa nähden. Nuo voisi vaihtaa päittäin ja edelleen Hine olisi kentällä lappuaan arvokkaampi ja Laineen suoritustaso ei edelleenkään vastaisi hintalappua.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Sulla on paha tapa poimia rusinoita pullasta. Samaa argumentointia käytetään puolesta ja vastaan, riippuen agendastasi. Lue noita viestejä, omiasi ja muiden ja ota ensi kerralla objektiivisuus mukaan. Hyville pelaajille kannattaa maksaa paljon, mutta paljon maksamalla ei saa parasta pelaajaa. Näistä on niin paljon esimerkkejä, että argumenttina loppujen lopuksi ihan päätön.
Kannattaa toki maksaa johonkin rajaan asti, mutta itse en maksaisi kenellekään esim. McDavidin hintaa. En edes Kucheroville. Siis jos yrittäisin tosissani kuitenkin Stanley Cupia tavoitella. Jotain Matthewsin palkkaa voisin ehkä juuri ja juuri vielä Kucherovin tasoiselle supertähdelle maksaa, mutta en missään tapauksessa Matthewsin tasoiselle pelaajalle. Ja toki pelaajien kannattaisi juuri Tampan kavereiden tapaan antaa ainakin jonkin verran markkinahinnastaan alennusta, jos se Stanley Cupin voittaminen tosissaan kiinnostaa. Rahanteko on todella helppoa ja varmaa niillä pääomilla mitä vaikkapa 8 milliä kaudessa tienaavalle kertyy normaalin pituisella NHL-uralla. Kunhan ymmärtää sijoitusasioista perusasiat eikä sinänsä harrasta uhkapelejä ja huumeita, niin omaisuuttaan on mahdoton olla kasvattamatta erittäin merkittävästi vielä uran jälkeen. Täyttä ahneutta ja haihattelua miettiä sitä, voisiko saada pari kolme miljoonaa kaudessa enemmän peliurallaan, jos kuitenkin aidosti haluaa voittaa Stanley Cupin uransa aikana.

Kerro muuten vielä miten poimin rusinat pullasta? Itse otit nimenomaan Tampan kaksikon esiin, ja minä taas vain totesin siihen, että ovat änärin parhaat parhaat pelaajat ja tekevät siihen nähden varsin maltillisella palkalla duunia. Tampa saa järjetöntä etua cappiinsa Edmontoniin nähden siitä, että maksaa Kucheroville 3 miljoonaa vähemmän kaudesta kuin Edmonton maksaa McDavidille.
 
Viimeksi muokattu:

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kucherovilla on kuitenkin Barkoviinkin nähden ylivertainen pelikäsitys (tämä ei ole moite Barkoville, vaan osoitus siitä, miten pirun kova pelikäsitys nimenomaan Kucherovilla on) ja taito ratkaista niitä kovimpia pelejä.

Tämän vähän särähtää korvaan. Antaisitko perusteluja? Tai sitten meillä on eri käsitys siitä mitä ”pelikäsitys” tarkoittaa?

Kucherovilla on mielestäni paremmat hyökkäyspään taidot ja Barkovilla sen sijaan paremmat taidot kahdensuunnan peliin. Aika loogistakin kun toinen on laituri ja toinen sentteri.

Pelikäsitys, niinkuin minä sen näen eli pelinlukutaito ja pelisilmä. Ratkaisut kiekollisena ja kiekottomana on kyllä molemmilla erinomaisella tasolla. Jätkät vaan tekee jo pelipaikan velvoittamana jäällä vähän eri juttuja.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Ja sopimus on tehty kesällä 2012. Kun tätä cap-maailmaa itsekin korostit, niin pitäähän tässä suhteuttaa dollarit nimenomaan siihen palkkakattoon. Crosbyn nykysopimus olisi ensi kaudeksi tehtynä (kuten Barkov) 12 miljoonaa kaudessa. Eli aivan liikaa tuolla sinun logiikalla. Ei ole voittajaksi hänestä.
Valoja taas päälle siellä! Kehtaatko edes verrata nykyajan Barkovia pelitasoltaan lähellekään uransa huipulla pelanneeseen Crosbyyn, joka oli tuolloin todellinen generational-pelaaja, mitä lähelläkään ei ole Barkov tai kukaan häntä parempikaan pelaaja tällä hetkellä. Noiden aikojen Crosbyllehan voisi nimenomaan peliesityksiensä ja kovan panoksensa ansiosta maksaa nykyajan palkkatasoon nähden helposti sen 12 miljoonaa kaudesta tai jopa enemmänkin. Puhutaan kuitenkin niin suuresta tasoerosta. Todella naurettava kommentti ja vertailu nyt kyllä sinulta. Barkovin vertaaminen prime-Crosbyyn. Kaikkea naurettavaa sitä saa täällä lukea…
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Tämän vähän särähtää korvaan. Antaisitko perusteluja? Tai sitten meillä on eri käsitys siitä mitä ”pelikäsitys” tarkoittaa?

Kucherovilla on mielestäni paremmat hyökkäyspään taidot ja Barkovilla sen sijaan paremmat taidot kahdensuunnan peliin. Aika loogistakin kun toinen on laituri ja toinen sentteri.

Pelikäsitys, niinkuin minä sen näen eli pelinlukutaito ja pelisilmä. Ratkaisut kiekollisena ja kiekottomana on kyllä molemmilla erinomaisella tasolla. Jätkät vaan tekee jo pelipaikan velvoittamana jäällä vähän eri juttuja.
Jätetään nyt siihen, että meillä tosiaan on varmasti varsin erilainen ajatus siitä mitä on todellinen eliittipelikäsitys. Sen vielä totean, että pelien voittamisen kannalta ja pelikavereidensa tason nostamisen kannalta Kucherovin pelikäsitys on itse asiassa merkittävästi parempi kuin Barkovilla. Barkovilla ei ole edes paras pelikäsitys suomalaispelaajista, vaan itse katson hänen edelleen kiilaavan sekä Ahon että Rantasen. Ja silti Barkovinkin pelikäsitys on toki hyvä. Mutta tästä meillä on ilmiselvästi eri näkemykset emmekä varmasti pääse asiasta yhteisymmärrykseen, vaikka kuinka asiasta vääntäisimme.
 

agent082

Jäsen
Crosbyhan hoiti tuon palkka-alennuksen älykkäästi sotkematta muutoin markkinoita. Barkov vetää numerolla 16, niin hän ei voi valitettavasti käyttää samaa keinoa.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Crosbyhan hoiti tuon palkka-alennuksen älykkäästi sotkematta muutoin markkinoita. Barkov vetää numerolla 16, niin hän ei voi valitettavasti käyttää samaa keinoa.
Voihan hän lähteä pyytämään 16 milliä. Vaikuttaa siltä, että jotkut täällä kokisivat sen Sashan markkina-arvoksi.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Kerroin jo. Hyville pelaajille ei sun mielestä kannata maksaa. Paitsi toisille hyville pelaajille kannattaa maksaa.
Et kertonut, vaan nimenomaan siirsit maalitolppia ohittaen minun perusteluni, jotka olivat, että hyville pelaajille kannattaa maksaa nimenomaan suhteessa heidän peliesityksiinsä, ja vain tiettyyn rajaan asti. Kucherov ja Vasilevsky ovat vielä Barkovia parempia ja arvokkaampia pelaajia, joten heidän osaltaan 19 miljoonaa on varsin kohtuullinen yhteishinta, kun verrataan vaikkapa McDavidin ja Draisaitlin yhteishintaan tai Matthewsin ja Marnerin yhteishintaan, tai vaikkapa Barkovin ja Bobrovskyn mahdollisesti toteutuvaan 21 miljoonan yhteishintaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja sopimus on tehty kesällä 2012. Kun tätä cap-maailmaa itsekin korostit, niin pitäähän tässä suhteuttaa dollarit nimenomaan siihen palkkakattoon. Crosbyn nykysopimus olisi ensi kaudeksi tehtynä (kuten Barkov) 12 miljoonaa kaudessa. Eli aivan liikaa tuolla sinun logiikalla. Ei ole voittajaksi hänestä.

Ymmärrän pointtisi, mutta pakko ottaa kiinni. Crosby oli tuohon aikaan paras. Piste. Silti hänen CH% oli pienempi kuin seuraavilla nimillä sopimusta tehdessä; McDavid, Malkin, Ovechkin, Kane, Toews. Crosby todellakin otti alennusta sopimusta tehdessään eikä siitä pääse mihinkään.

Ovechkin 18,96%
McDavid 16,67%
Toews 15,22%
Kane 15,22%
Malkin 14,77%
Crosby 14,5 %
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ymmärrän pointtisi, mutta pakko ottaa kiinni. Crosby oli tuohon aikaan paras. Piste. Silti hänen CH% oli pienempi kuin seuraavilla nimillä sopimusta tehdessä; McDavid, Malkin, Ovechkin, Kane, Toews. Crosby todellakin otti alennusta sopimusta tehdessään eikä siitä pääse mihinkään.

Ovechkin 18,96%
McDavid 16,67%
Toews 15,22%
Kane 15,22%
Malkin 14,77%
Crosby 14,5 %
Kane ja Toews eivät olleet tehneet nykyisiä sopimuksiaan tuossa vaiheessa. Kanen osuus palkkakatosta oli toisen sopimuksen tekohetkellä 11,09% ja Toewsilla sama. Malkinin tuolloinen sopimus tosin vei jopa 15,34% palkkakatosta. Sinällään hankala toki verrata sopimuksia jotka on tehty ennen 8-vuoden maksimia näihin nykyisiin. Jos Crosbyn sopimus olisi loppunut vuotta myöhemmin olisi osuus palkkakatosta ollut varmasti isompi, vaikka kuinka joukkuepelaaja onkin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kane ja Toews eivät olleet tehneet nykyisiä sopimuksiaan tuossa vaiheessa. Kanen osuus palkkakatosta oli toisen sopimuksen tekohetkellä 11,09% ja Toewsilla sama. Malkinin tuolloinen sopimus tosin vei jopa 15,34% palkkakatosta. Sinällään hankala toki verrata sopimuksia jotka on tehty ennen 8-vuoden maksimia näihin nykyisiin. Jos Crosbyn sopimus olisi loppunut vuotta myöhemmin olisi osuus palkkakatosta ollut varmasti isompi, vaikka kuinka joukkuepelaaja onkin.

Niin, mutta nykyiset sopimukset Kanella ja Toewsilla veivät tekohetkellä tuon 15,22 %. Voi olla, että Crosbyn osuus olisi kautta kohden isompi, jos hän olisi vuotta myöhemmin tehnyt sopimuksensa. Tai sitten ei. Niin taikauskoinen hän kuitenkin on myös ja tuo 8,7 M$ cap hit tulee täysin siitä.

Mutta esim. Ovechkin teki vastaavanlaisessa tilanteessa sopimuksensa kuin Crosby. Ero CH-prosentissa on huomattava. Kyllä Crosby alennusta otti, tarkastelee tuota asiaa miten päin tahansa.

Mun pointti itse Barkovin tilanteeseen on kuitenkin selvä. Mies on täysin esim. 8 x 88 M$ arvoinen (cap hit 11 M$) ja tuo olisi Floridalle oikein hyvä sopimus.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ymmärrän pointtisi, mutta pakko ottaa kiinni. Crosby oli tuohon aikaan paras. Piste. Silti hänen CH% oli pienempi kuin seuraavilla nimillä sopimusta tehdessä; McDavid, Malkin, Ovechkin, Kane, Toews. Crosby todellakin otti alennusta sopimusta tehdessään eikä siitä pääse mihinkään.

Ovechkin 18,96%
McDavid 16,67%
Toews 15,22%
Kane 15,22%
Malkin 14,77%
Crosby 14,5 %

Crosbyn %-osuus ei ollut edes noin suuri sopimuksen tehdessään. Crosby teki jatkosopimuksensa kesällä 2012 tulevan palkkakaton ollessa $70.2 miljoonaa. Syksyllä tuli sitten työsulku ja lopulta tynkäkauden palkkakatto asettui keinotekoisesti $60 miljoonaan. CapFriendly laskee virheellisesti Crosbyn (ja varmaan muidenkin 2012 kesän sopimusten) %-osuuden tuon $60 miljoonan palkkakaton pohjalta vaikka oikeasti se pitäisi laskea tekohetken ilmoitetun katon suhteen. Eli oikeasti Crosbyn %-osuus on vain 12.39%.

Crosbyyn on kuitenkin tosiaan turha vertailla näitä, koska kuten yllä todettiin niin teki sen vanhan CBA:n aikana jolloin sai tehdä yli kahdeksan vuoden mittaisia sopimuksia. Crosbylläkin kuitenkin kahdeksan ensimmäisen vuoden palkka keskimäärin $10.8 miljoonaa kaudessa ja %-osuudella tuo olisi 15.38%. Penguins ei olisi saanut Crosbyä tuolla taikauskoisella $8.7 miljoonan AAV:lla millään jos olisivat saaneet laitettua siihen maksimissaan kahdeksan vuotta, ei millään.

$11 miljoonaa nykypäivän palkkakattoon suhteutettuna on tosiaan vain 13.50% eli vielä aika kaukana noista luetelluista pelaajista.

Mutta esim. Ovechkin teki vastaavanlaisessa tilanteessa sopimuksensa kuin Crosby. Ero CH-prosentissa on huomattava. Kyllä Crosby alennusta otti, tarkastelee tuota asiaa miten päin tahansa.

Ovechkinin ja Crosbyn erona on se, että Ovechkin teki pitkän sopimuksensa heti tulokassopimuksensa päätteeksi (Crosbyn tyytyessä ensin viiden vuoden jatkoon), ja noiden vuosien aikana juuri tuo capin kasvu oli valtavaa. Ovechkinin ja Crosbyn sopimuksentekohetkien välissä cap oli noussut peräti $19.9 miljoonaa! Yksittäisten tähtipelaajien palkat eivät samaan tahtiin sinä aikana kehittyneetkään. Crosby tosiaan antoi kuitenkin isomman alennuksen, mutta onhan tuossa tuota eroa selittäviä tekijöitä. Pelkästään puoli vuotta myöhemmin sopimuksen tehdessään Ovechkininkin %-osuus olisi kaksi prosenttiyksikköä pienempi.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ovechkinin ja Crosbyn erona on se, että Ovechkin teki pitkän sopimuksensa heti tulokassopimuksensa päätteeksi (Crosbyn tyytyessä ensin viiden vuoden jatkoon), ja noiden vuosien aikana juuri tuo capin kasvu oli valtavaa. Ovechkinin ja Crosbyn sopimuksentekohetkien välissä cap oli noussut peräti $19.9 miljoonaa! Yksittäisten tähtipelaajien palkat eivät samaan tahtiin sinä aikana kehittyneetkään. Crosby tosiaan antoi kuitenkin isomman alennuksen, mutta onhan tuossa tuota eroa selittäviä tekijöitä. Pelkästään puoli vuotta myöhemmin sopimuksen tehdessään Ovechkininkin %-osuus olisi kaksi prosenttiyksikköä pienempi.

Hyviä pointteja, mutta jotain tuosta alennuksesta kertoo se, että vaikka palkkakatto oli noussut paljon Ovien ja Crosbyn sopimusten tekohetken välissä, niin Crosbyn cap hit oli pienempi siitä huolimatta.

E: Mutta jos mietitään Barkovin tulevaa sopimusta, niin nähdäkseni 11 M$ olisi hyvä molemmille osapuolille. Periaatteessa en näe mitään syytä miksi Barkov ei voisi pyytää samaa kuin esim. Toews, mikä tarkoittaisi 15,22 CH% ja 12,4 M$ AAV. Naapurissa toki Kucherov otti ison alennuksen...
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tää nyt on muutenkin ihan höpönlöpöä. Canadiensilla oli yli 10m maksava maalivahti ja joku 10m Barkov ois vaan parantanut tilannetta, kun pelasivat reilusti alle katon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös