Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Schröder, 01.07.2013 klo 14.57.

 1. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
  Noniin hieno varaus tuli Floridaan ensimmäisen kierroksen toisena pickinä, kuten kaikki varmaan jo tietävätkin. Ilmeisesti sekä varaajan että varatun yhteinen intressi on, että herra menisi jo ensi kaudeksi rapakon toiselle puolelle pelaamaan ja kun tuota Floridan sentterikalustoa katsoo, niin tilaa kyllä on ihan kirkkaampien valojenkin puolelle.

  Potentiaalia miehellä on kuitenkin hurjasti, vaikka pelaajaa ei ole suomessa hypetettykään siihen malliin mitä KultaMikkeä, stadin valot lienevät tähän "vääryyteen" syynä. Kaiken onnistuessa Barkov kuitenkin tulee pelaamaan pitkän ja menestyksekkään NHL-uran, joka toivottavasti käynnistyy mahdollisimman pian.

  Tähän ketjuun voi siis keskittää Barkov keskustelua tuolta änärin puolelta jos tarpeen on, jos ei niin ketju lukkoon ja poistoon. Modesedät varmaan osaa arvioida tilannetta.

  Pari jatkoajan juttua varauksesta:
  Florida varasi Barkovin kakkosvuorolla
  Barkovista suunnannäyttäjän sijaan vahva tukipilari

  Loppuun vielä perinteisiä hailaitteja ja linkit niissä vie youtubeen:
  1,2,3,4,5,6,7

  Niin ja jos jollain muuten linkkejä näihin haastteluihin sunmuihin, niin ketjuun vaan sillä kaikki mahdollinen kiinnostaa katsoa/lukea.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2013 klo 15.26
 2. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Se on NHL, eikä mikään "änäri".
   
 3. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ja olisi suotavaa että miehen nimi kirjoitettaisiin threadin otsikkoon oikein...
   
 4. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Onneksi Floridassa on Bergenhaim ja Kulikov joiden kanssa Barkov voi puhua kun ainakin TSN haastattelussa Barkovin englanti aiheutti lähinnä myötähäpeä fiilareita. Varmasti tunnekuohu vaikeutti puhumista, ja eikä esim. Toronton Frédérik Gauthier ulosanti sen parempaa vastaavassta tilanteessa ollu. Mutta oikeasti todella hienoa että meni kakkosena ja kyllä itselle kelpaisi duunipaikka Floridan lämmössä!
   
 5. chubster Jäsen

  Jostain syystä Barkoviin on ihan erilailla luottoa kuin Granlundiin. Jollain tapaa pidän Barkovia parempana pelaajana kuin Mikkeä, joka ei toki huono ole missään nimessä. Mahdollisuuksia on päästä NHL:n puolellekin pelailemaan useampiakin matseja kauden aikana kyllä. Paljon on nyt siitä kiinni, kuinka sopeutuu paikallisen kiekkosarjan pelityyliin ja pienempään kaukaloon. Mielenkiinnolla tulee kyllä Barkovia seurattua kun isoon liigaan astuu!
   
 6. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Aluksi olin että helvetti, olisi nyt parempaan joukkueeseen päässyt. Mutta ainakin roolia on tarjolla tulevaisuudessa ja kyllä Floridan lämmössä kuitenkin kiva olla varmasti.
   
 7. müller Jäsen

  Lainaus:
  Ei Barkov nyt niin huonosti englantia puhunut, vaikka kuuli kyllä, että jännitti vähän. Aksentti oli kumminkin sama kuin suurimmalla osasta suomalaisia eli rallienglantia väänti. Gauthier taas kuulosti niin perinteiseltä ranskankanadalaiselta kuin vain voi. Gauthier tuskin on edes käynyt englanninkielisen Kanadan puolella.

  Uskon, että Barkovin NHL-ura lähtee paremmin käyntiin kuin Granlundilla, sillä Barkov on fyysisesti paljon valmiimpi NHL:n pelityyliin. Ensi kauden Barkovin kannattaisi vielä pysyä Tapparassa, ja kehittää ainakin luisteluaan. Tai vastaavasti ehkä AHL:ään. Ensi kauden jälkeen sitten Showhun ja Floridan aurinkoon.
   
 8. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  On tietenkin mahdotonta tietää, mikä lopultakin on kehityksen kannalta parasta, mutta suhtautuisin suurella varauksella SM-liigaan jäämiseen. Barkov pääsi tähtikategoriaan jo menneellä kaudella, mielestäni uudet haasteet ja henkilökohtaiset tavoitteet voisivat tuoda vielä yhden vaihteen lisää kehityksen nopeuteen - uusi tilanne motivoi ihan eri tavalla kehittämään havaittuja heikkouksia. Pohjois-Amerikassa kiekko kuitenkin on jonkin verran erilaista ja niihin ympyröihin kannattaisi lähteä mahdollisimman nopeasti, avautuipa paikka sitten NHL:stä tai AHL:stä.

  Käsittääkseni ammattilaistarkkailijat pitivät Barkovia kenties koko draftin valmiimpana pelaajana ja luulen, että monet odottavat hänen pelaavan ylhäällä jo ensikauden. Paljon on tietenkin kiinni siitä, salliiko loukkaantunut olkapää tarpeeksi hyvän valmistautumisen alkavaan kauteen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2013 klo 16.07
 9. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Onneksi Barkov varattiin näin aikaisin, koska se on ehdottoman varmaa että Florida haluaa hänet sinne Pohjois-Amerikkaan välittömästi. SM-liiga on Barkovin kohdalla jo nähty sarja. Granlundin ja Armian karmeat virheet vain toistuisivat, jos Barkov jäisi SM-liigaan.
   
 10. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Eiköhän Barkov ensi kaudella NHL:ssä nähdä. Parempi paikka kehittyä, vaikka ei heti mitään kärkisentterin paikkaa pystyisikään täyttämään.
   
 11. müller Jäsen

  Lainaus:
  Armian olisi pitänyt lähteä NHL:ään toisen kauden 11/12 jälkeen.

  Mikäli Barkoville ei ole luvassa kunnon roolia Panthersissa ensi kaudella, niin sitten joko SM-liigaan tai AHL:ään pelaamaan isoja minuutteja isossa roolissa, muuten kehitys kärsii aivan varmasti.
   
 12. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Lainaus:
  Milläköhän perusteella? Armia kehittyi tällä kaudella kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja fysiikka varmasti parani. Toki hän olisi tuon saman voinut mahd. tehdä Rochesterissä.
  EDIT. Toki kaukaloon tutustuminen olisi ollut eduksi aikaisemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2013 klo 16.55
 13. Calgaryman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flames, Panthers
  Florida on Sashalle mielestäni varsin optimaalinen paikka kehittyä paremmaksi jääkiekon pelaajaksi. Alku, on se sitten kuukausi tai kaksi vuotta, rauhallisesti kolmosen sentterinä ja sieltä pikkuhiljaa hyvien otteiden ja työnteon myötä askel askeleelta kohti suurempia saappaita. Floridalla ei ole mitään tarvetta "pakottaa" Barkovia suoraan tulosketjuihin, koska menestyspaineita ei ole. Siksi en näe aikaisessa lähdössä mitään "floppi-vaaraa". Isolle kahden suunnan sentterille työteliäs rooli alemmassa kentässä tuskin on kehityksen kannalta katastrofaalista, päinvastoin.

  Barkov Jr on suomalaisessa lätkässä monessa suhteessa poikkeava tapaus, siksi Granlund-tyylinen kehityspolku ei ole Barkoville välttämättä se sopivin vaihtoehto. Ei ainakaan ainoa oikea.
   
 14. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Vahva peukku tälle. Mikä ihme siinä on, että suomalaisten suoraa lähtöä taalaliigaan pelätään kuin ensitapaamista anopin kanssa ja samaan aikaan Tavaresit, RNH:t, Yakupovit, Skinnerit ym. käyvät lyömässä itsensä läpi samantien sen enempää kyselemättä.

  Barkovin kohdalla etenkin äkkilähtöä Miamin lämpöön heti, kun ensi kauden leirejä aletaan edes pohtia. Huberdeau osoitti viime kaudella, että liigan rupusakissa voi ottaa vahvasti roolia heti debyttikaudella, ja kas kummaa, Calderillahan tuo palkittiin. Miksei Barkov voisi toistaa samaa, etenkin kun saa mahdollisesti edellä mainitun laidalleen.
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Mikäs Floridassa on pelatessa? Panttereillahan on myös ihan potentiaalisia nuoria pelaajia Barkovin lisäksi mm. Huberdeau, Shore, Bjugstad, Howden, Gudbranson, Kulikov ja Petrovic. Tulevaisuudessa voi olla ihan kovakin ryhmä Floridassa kasassa...

  Niin ja jos minä saisin Barkovin puolesta päätöksen tehdä niin mars vaan nuori mies heti rapakon taakse.
   
 16. apulais-GM Jäsen

  No en tiedä onko se SM-liiga niin turmiollinen asia 18-vuotiaalle. Kas kun ette poikaa pelottele, että SM-liigassa pelaaminen pehmentää aivoja.

  Olisihan se mukavaa nähdä mihin Barkov pystyisi Kanadan junioriliigassa. Mutta sieltä ei saa palkkaa, eikä AHL-kiekostakaan kovin paljon. Ainiin, mutta voihan sitä pelata myös NHL:ssä.
  Panthersissa on vastuuta ja mahdollisuuksia varmasti tarjolla, varsinkin jos on 2nd varaus ja sentteri. Silleen ihan lupaava ryhmä ympärillä, kun on Huberdeau ja se pikkumies jolla on mafiatyylinen sukunimi, Howden, Bjugstad, pari nuorta puolustajaa, Markström ja pari entistä lupausta hyökkäyksessä.

  Seuran pitäisi olla nousussa, ja joskushan Panthersin lupaukset oli arvioitu liigan laadukkaimmiksi, mutta varmaa on että nousu laatujoukkueeksi tulee olemaan vaikeaa.
   
 17. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Barkovin tapauksessa ainoat vaihtoehdot ovat NHL tai Tappara, koska hänellä on voimassaoleva sopimus Suomessa. AHL:ssä hän ei voi pelata vasta kuin kaudella 2015-2016 (tai 2014-2015) ja moni voi miettiä, että kuinka todennäköistä se silloin tulee olemaan..
   
 18. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Tottakai voi pelata AHL:ssä jos Panthers ja/tai Barkov niin haluaa. Ei se sopimus Tapparaan paina siinä vaiheessa mitään.
   
 19. müller Jäsen

  Lainaus:
  Tätä äsken mietinkin, että miten se meni varausten kohdalla, jotka eivät pelaa Pohjois-Amerikan junnuliigoissa. Toivottavasti Barkov vakiinnuttaisi paikan Panthersin pelaavasta kokoonpanosta jo ensi kaudella, mutten myöskään yllättyisi jos päätyy takaisin Tapparaan, sillä kyllä se tasoero on melko iso näiden kahden liigan välillä.

  Lainaus:
  Voi vai ei? Koskeeko se nyt siis vain niitä Pohjois-Amerikan junnuliigoissa pelaavia varauksia, joita ei voi lähettää AHL:ään?
   
 20. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Sopimus on CHL:n ja NHL:n välinen, alle 20-vuotiaat pelaavat joko NHL:ssä tai CHL:ssä. NHL:n ja IIHF:n välillä on hiukan vastaava sopimus jonka mukaan jäsenmaasta varattua sopimuksenalaista pelaajaa pitää tarjota ensin lähtöseuraansa. En nyt tähän hätään saa padiltä mistään tarkkaa sopimustekstiä, mutta sitähän on aiemminkin kierretty reippaasti.
   
 21. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Niin eli käytännössä, jos Florida haluaa että Barkov pelaa farmissa enemmin kuin SM-liigassa niin Barkov pelaa siellä farmissa.
   
 22. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Toivottavasti jää vielä vuodeksi Tapparaan kehittymään.

  Ei ole mitään kiirettä.
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Vähän epäilen kun katsoo tätä
   
 24. BattleHymn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara, Liverpool FC
  Mä illalla olutta nauttiessani ja draftia katsoessani sain päähäni kuningasidean. Eli DT vois tarjota NiämisVillelle vuoden sopparia, jolloin Ville opettais pojan NHL:n tavoille.
   
 25. Footless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Heh, aika epätodennäköiseltä vaikuttaa Barkovin Tapparassa pelaaminen. Barkov haluaa lähteä ja Panthers haluaa hänet sinne, aika varmasti aloittaa Floridassa kautensa.