Saa olla laillinen lakko. Silti mielestäni vähän kummallinen syy taas kerran lakkoilla noinkin laajasti.Ihan laillinen lakko näyttää olevan, joten pulinat pois
Saa olla laillinen lakko. Silti mielestäni vähän kummallinen syy taas kerran lakkoilla noinkin laajasti.Ihan laillinen lakko näyttää olevan, joten pulinat pois
Laillinen joo. Mutta taustalla näyttäisi olevan AKT:n halu laajentua. Jotain nosturiluskeja on max. 40 ja AKT haluaa heille oman työehtosopimuksen (ja sitä kautta oman liittonsa alle). Tällä hetkellä nosturikuskit ovat toisen liiton alla. Ja nyt näiden noin 40 nosturikuskin oman sopimuksen saamiseksi uhataan pistää satamat kiinni tukilakon nimissä.Ihan laillinen lakko näyttää olevan, joten pulinat pois
Laillinen joo. Mutta taustalla näyttäisi olevan AKT:n halu laajentua. Jotain nosturiluskeja on max. 40 ja AKT haluaa heille oman työehtosopimuksen (ja sitä kautta oman liittonsa alle). Tällä hetkellä nosturikuskit ovat toisen liiton alla. Ja nyt näiden noin 40 nosturikuskin oman sopimuksen saamiseksi uhataan pistää satamat kiinni tukilakon nimissä.
Ei kai siinä mitään, jos työntekijät itse haluavat vaihtaa liittoa. Mutta, jos liitto itse on se aktiivinen osapuoli, siis ilman työntekijöiden toivetta, niin silloin ei ole hyvä. Ja sitten edelleen voisi miettiä työtaistelutoimien laajuutta. Muutaman kymmenen työntekijän asiasta väännetään, niin pistetään satamat kiinni. Ja sen takia, että kinataan siitä, mihin liittoon he kuuluvat. Eivätkä edes vielä kuulu siihen liittoon, mikä aikoo pistää satamat kiinni.Eikös tuo tes-shoppailu ole nykypäivänä ihan o ja k. Muistaakseni ainakin palstan porvaripuolueet katsoi sen ihan hyväksyttäväksi kun kyse oli postista.
Onko sinusta sitten huutava vääryys, että lääkiksessä opettava tienaa enemmän kuin alakoululaisia opettava?
Siinä mielessä se on väärin,....
Pitäisikö G-junnuvalmentajien tienata enemmän kuin maajoukkueen koutsien?Siinä mielessä se on väärin, että kaikki pohjatyö mitä koulutusalalla tehdään tapahtuu alakoulussa. Ilman alakoulunopettajaa ei (ainakaan periaatteessa) olisi sitä lääkiksessäkään opettavaa henkilöä ollenkaan.
Lakia pitäisi muuttaa ja todeta, että työsopimuksien voimassaollessa lakkoilu on aina yksiselitteisesti laitonta ja sen rikkomisesta aiheutuneiden seurauksien vahingonkorvauksien liitoille täysimääräisenä.
Tai sitten kirjoituksessani oli typo ja tarkoitin työehtosopimuksia.Eli olet sitä mieltä, että ihmisen pitää ensin irtisanoutua ennen kuin voi mennä lakkoon laillisesti. No, irtisanoutuneen ihmisen lakko ei oikein enää täytä lakon tunnusmerkistöä. Käytännössä siis kannatat lakko-oikeuden poistamista. Tai sitten et hahmota työsopimuksen ja työehtosopimuksen eroa.
Tämä marginaaliryhmiä edustava järjestö saa siis mellastaa mielensä mukaan ja aiheuttaa korvaamatonta haittaa ja vahinkoa kansalaisille ja talouselämälle.
Milloin tälle hulluudelle pannaan piste?
Onko ylitöiden tekeminen sitten joku kansalaisvelvollisuuteen rinnastettava asia vai miksi näet ylitöiden tekemättä jättämisen näin vakavana asiana? Jos ylitöiden tekemättä jättäminen aiheuttaa korvaamatonta haittaa talouselämälle, niin joku voisi ajatella, että kenties näiden yritysten pitäisi rekrytoida enemmän porukkaa tekemään töitä.
Tälläkin palstalla on usein ammattiyhdistysliiketta kritisoitu siitä, ettei se puolusta tai ajattele työttömiä. Nyt AKT toimii juuri niin kuin on peräänkuulutettu, mutta yhtäkkiä se onkin korvaamattoman haitan aiheuttamista.
Selitätkö miten irtisanomissuojaan keventäminen vaikuttaa työttömiin negatiivisesti? Aika moni voisi kuvitella, että se vaikuttaa nimenomaan työssäkäyviin joita voidaan irtisanoa. Jos asiaa vielä mietitään pidemmälle, niin vahva irtisanomissuoja on nimenomaan työllistämisen kynnystä nostava seikka, eli AKT EI taas kerran ajattele tai puolusta työttömiä, eli MOT taas kerran.Tälläkin palstalla on usein ammattiyhdistysliiketta kritisoitu siitä, ettei se puolusta tai ajattele työttömiä. Nyt AKT toimii juuri niin kuin on peräänkuulutettu, mutta yhtäkkiä se onkin korvaamattoman haitan aiheuttamista.
Selitätkö miten irtisanomissuojaan keventäminen vaikuttaa työttömiin negatiivisesti? Aika moni voisi kuvitella, että se vaikuttaa nimenomaan työssäkäyviin joita voidaan irtisanoa. Jos asiaa vielä mietitään pidemmälle, niin vahva irtisanomissuoja on nimenomaan työllistämisen kynnystä nostava seikka, eli AKT EI taas kerran ajattele tai puolusta työttömiä, eli MOT taas kerran.
Mitä taas ylityökieltoaan tulee niin aika Aatami saa olla jos kuvittelee että mikäli yritykset palkkasivat niin massiivisesti työvoimaa ettei ylitöitä tarvittaisi niin AY ei keksisi jotain muuta keinoa työntää keppiä pinnojen väliin.
Eli tästä vastauksesta on ilmeisesti tulkittavissa, että koska et ensimmäistäkäänm perustelua löytänyt miten irtisanomissuojan keventäminen haittaisi työttömiä, niin se ei sitä tee, josta taas seuraa, että SAK ei millään tavalla työttömien asemaa ajanut.Tähänhän on esim. talouspoliittinen arviointineuvosto ottanut kantaa toteamalla, että tällaisten uudistusten positiiviset työllisyysvaikutukset ovat hankalasti todennettavissa. Toki on myös totta, että ei negastiivisiakaan vaikutuksia pysty helposti osoittamaan, joskin historiassa on nähty, että Suomen heikohko iritsanomissuoja on johtanut siihen, että monikansallisen yrityksen vähentäessä tuotantokapasiteettiaan se vähennys tehdään ennemmin Suomessa kuin jossain keskisen Euroopan vahvemman irtisanomissuojan maassa. Tässä kohdin voi vaikkapa verrata, mitä Nokia maksoi Bochumissa irtisanotuille vs. Jyväskylässä irtisanotuille suunnilleen samaan aikaan.
Tässäkin puhutaan asian ohi. Työn jakaminen voi monessa mielessä olla perustelua, mutta nyt kyse oli AKT:n painostuskeinoista ja siihen työn jakaminen on yhtä hyvä ratkaisu kuin pakkasella housuun kuseminen.Tässä tullan edellisen viestini pointtiin. Esimerkiksi soininvaaralaisessa retoriikassa on korostettu työn jakamisen tärkeyttä ja kyllähän ylitöiden tekemätttä jättäminen lähtökohtaisesti parantaa työttömien mahdollisuutta saada töitä.
Tässä tullan edellisen viestini pointtiin. Esimerkiksi soininvaaralaisessa retoriikassa on korostettu työn jakamisen tärkeyttä ja kyllähän ylitöiden tekemätttä jättäminen lähtökohtaisesti parantaa työttömien mahdollisuutta saada töitä.
Tähänhän on esim. talouspoliittinen arviointineuvosto ottanut kantaa toteamalla, että tällaisten uudistusten positiiviset työllisyysvaikutukset ovat hankalasti todennettavissa.