"KD Nuoret on huolissaan Älä alistu! -kampanjan myötä heränneestä kapeasta suvaitsevaisuuden käsitteestä, joka leviää erityisesti kyseistä kampanjaa vastustavien keskuudessa. Tuntuu siltä, että tunnustavia kristittyjä nuoria ja aikuisia ja heidän ajatuksiaan ei suvaita.
Kampanjoinnista ja keskustelusta riippumatta jokaisen tulee nauttia ainutlaatuista ihmisarvoa seksuaalisesta suuntautumisesta, iästä, uskonnosta, sukupuolesta ja sosiaalisesta statuksesta riippumatta. KD Nuoret painottaa arvokeskustelun vapautta ja tärkeyttä. Jokaisella tulee olla oikeus ilmaista vapaasti mielipiteensä ja uskonsa myös arvoiltaan liberalisoituvassa Suomessa. Jokaisen elämässä on ongelmia, jotka tulee käydä läpi. Erilaiset kriisit kuuluvat ihmisten elinkaareen, elettiin sitten kristittyinä tai ei.
Siten KD Nuoret ei puhu ihmisoikeuksista, vaan juuri Nuotan esille nostamasta seksuaalisviritteisestä yhteiskunnasta, joka luo nuorille kohtuuttomia paineita erityisesti herkällä seksuaalisuuden alueella. KD Nuoret uskovat Annin tarinan olevan ote oikeasta nuoren tytön elämästä.
Oman tarinan esilletuominen vaatii rohkeutta ja tästä KD Nuoret nostavat hattua kampanjan nuorille tekijöille. Tämän takia kaikkien keskusteluun osallistuvien tulisi suvaita myös Annin tarina ja hänen valintansa minkälaisten arvojen mukaan hän itse haluaa elää.
Uskontoidentiteettimme on meille jokaiselle tärkeä osa syvintä minuuttamme ja sen avulla voimme käydä avointa dialogia muidenkin kulttuurien ja uskontojen kanssa. Oman uskonnon tunteminen antaa myös ymmärrystä eri yhteiskunnan ilmiöille sekä Suomessa että muualla. KD Nuoret tunnustavat suomalaisen kristillisyyden sisältävän monia raamatuntulkintoja. Tärkeintä kuitenkin on, että voimme elää toistemme kanssa sulassa sovussa.
Omassa Koti, uskonto ja Isänmaa -vaaliohjelmassa muistutamme, että suvaitsevaisuudesta ei saa tulla syrjintää niitä kohtaan, jotka haluavat rakentaa elämäänsä ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun oman kristillisen maailmankatsomuksensa pohjalta. Voimme oppia toinen toisiltamme, kun annamme tilaa tuoda esille ajatuksiamme emmekä tyrmää rohkeita keskustelunavauksia pystyyn. Avoin dialogi on tärkeää, jotta voimme suvaita ja ymmärtää toisiamme sellaisina kuin olemme. ”Älä syrji mua!” AKI RUOTSALA